Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    04-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speedoperaties, het nieuwe wapen tegen snelheidsduivels

    Speedoperaties, het nieuwe wapen tegen snelheidsduivels

    Een nieuw systeem van snelheidscontroles heeft de politie al meer dan 17.000 boetes opgeleverd. Bij dat systeem plaatst de wegpolitie op snelwegen meerdere flitsposten kort na elkaar. Dat bericht De Morgen vandaag.

    Bij de zogeheten "speedoperaties" plaatst de wegpolitie op een stuk snelweg meerdere controleposten na elkaar. Mobiele camera's en flitspalen wisselen elkaar af, zelfs op plaatsen met trajectcontrole. "Chauffeurs kunnen zich op die manier snel vier of vijf keer in de prijzen rijden", zegt Michaël Jonniaux, hoofd van de wegpolitie.

    Sinds juli hield de wegpolitie 25 dergelijke controles in België. Bij in totaal 495.035 voertuigen stelde de politie 17.069 verkeersovertredingen vast.

    Weggedrag aanpassen
    "Nu denken automobilisten dat ze ze het na één snelheidscamera wel gehad hebben", zegt Jonniaux. "Als ze geflitst zijn, zien we dat ze het gaspedaal dieper durven intrappen. Omdat ze denken: het is achter de rug. Door flitsposten na elkaar op te stellen, riskeren de chauffeurs na één rit meerdere onmiddellijke inningen in hun brievenbus te vinden. Als de automobilisten zich daarvan bewust zijn, gaan ze hun weggedrag misschien pas echt aanpassen."

    04-02-2014 om 18:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje smeekt koning Filip Hou euthanasie voor kinderen tegen

    Meisje smeekt koning Filip Hou euthanasie voor kinderen tegen

    Als men kinderen gaat inzetten omdat je eigen mening geen steek houdt , wees dan in godsnaam realistisch en laat geen mensen lijden en zeker geen kinderen dat zijn ook mensen

    Zielig hoe men hier een kind misbruikt

     

    België wordt het eerste land ter wereld waar kinderen om euthanasie kunnen vragen. Dat wekt ook belangstelling in het buitenland, en in het Canadese Québec smeekt de vierjarige Jessica Saba in een videoboodschap onze koning Filip de wet niet te ondertekenen. Jessica is zelf geboren met een ernstige hartafwijking. "In het belang van alle kinderen, teken de euthanasiewet astublief niet", klinkt het uit de mond van het kind.

    Meteen na de geboorte moest Jessica onder het mes. Ze had een geblokkeerde hartklep en één van haar hartkamers was onderontwikkeld. Maar zes dagen na de operatie begon ze te herstellen.

    Campagne tegen euthanasie voor kinderen
    In Québec zijn nu ook plannen om de euthanasiewet uit te breiden. Het gezin Saba is daar niet over te spreken. Vader Paul, een huisarts, lanceert met deze video een campagne tegen euthanasie voor kinderen.

    "Was Jessica geboren in een land waar euthanasie voor kinderen is toegestaan, dan zou ze daarvoor in aanmerking zijn gekomen en was haar verhaal wellicht anders verlopen", aldus de vader.

    "Indien euthanasie voor kinderen legaal wordt in België, is er het gevaar dat dit een precedent wordt voor de rest van de wereld. De regering in Québec probeert momenteel een eigen euthanasiewet door te drukken die veel gelijkenissen vertoont met de wet die elf jaar geleden in België werd gestemd. De mensenrechtencommissie van Québec is ook voorstander van een uitbreiding van euthanasie voor kinderen".

    Fysiek versus mentaal lijden
    Paul Saba richt zich ook rechtstreeks tot koning Filip en vraagt dat die de wet die euthanasie uitbreidt tot kinderen niet zou tekenen. Hij wijst erop dat euthanasie in België aanvankelijk bedoeld was voor mensen die fysiek lijden maar nu wordt uitgebreid naar mensen die mentaal lijden. "Het begon met volwassenen en nu wordt de wet uitgebreid naar kinderen", betreurt hij.

    Palliatieve zorgen
    Volgens Saba hoeft iemand die toegang heeft tot goede medische zorgen niet te lijden. "Voor mensen die op het einde van hun leven zijn, zal een goede palliatieve zorg elke fysieke pijn wegnemen".

    De moeder van Jessica, Marisa, waarschuwt van haar kant dat euthanasie voor kinderen ouders van zieke of gehandicapte kinderen zou kunnen aansporen "te vroeg op te geven".

    Eind vorig jaar sprak professor Etienne Montero, decaan van de rechtsfaculteit van de universiteit van Namen, in Montréal over "de vele risico's en misbruiken van de Belgische euthanasiewet".

    Montero verklaarde er dat de meeste euthanasieverzoeken in België "niet stammen uit fysieke pijn die kan beheerst worden, maar uit psychologisch lijden".

    "Wat dit ons leert, is dat het niet werkt, ondanks de garanties van de overheid dat er strikte criteria zulen gehanteerd worden", reageerde Saba toen in de Canadese pers.

    Dokter Paul Saba is voorzitter van de 'Coalitie van Dokters voor Sociale Rechtvaardigheid', een christelijk geïnspireerde organisatie die onder meer gratis medicatie verstrekt aan mensen die onder de armoedegrens leven.

    04-02-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    03-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje buiten levensgevaar na aanval honden

    Meisje buiten levensgevaar na aanval honden

    Het lot van het arme meisje raakt me zeer. Het afmaken van de honden ook. Ik heb respect voor alles wat leeft. Schande hoe het menselijk ras met onze dieren en de natuur omgaat. Aan alle hondenhaters, be-en-veroordeel het menselijk ras dat veel gemener, gevaarlijker en hypocrieter is dan het dierenras. Ik heb niks met de mensheid maar voel ik me eens temeer verwant met het hondenras dat op zoveel vlakken wordt uitgebuit, verwaarloosd en vernederd. Wizard, ik ben het eens met jou !

    Aangezien de burgemeester op de hoogte was van mistoestanden deelt ook hij in de verantwoordelijkheid.

    De elf honden die gisterenmiddag rond 16.45 uur een elfjarig meisje aanvielen in Heukelom bij Riemst zijn allemaal afgemaakt. Dat maakte de gemeente Riemst vandaag bekend. De kennel waar de honden ontsnapten, is op bevel van burgemeester Mark Vos ontruimd. Het meisje is inmiddels buiten levensgevaar, maar heeft bijtwonden over het hele lichaam.

    Het meisje was met een vriendinnetje aan het fietsen, toen ze door zeven bouviers en vier labradors aangevallen werd. Volgens burgemeester Vos is de toestand van het meisje stabiel. Ze werd na een eerste operatie in het ziekenhuis van Tongeren overgebracht naar het Ziekenhuis Oost Limburg in Genk, waar ze deze namiddag opnieuw geopereerd zal worden.

    Het drama deed zich voor in een ruilverkavelingsweg in Heukelom. Het meisje kon bevrijd worden, nadat enkele volwassenen de beesten verjaagd hadden. Hierbij zijn vier personen, onder wie een politie-inspecteur, ook gebeten.

    "Harde maatregelen"
    De honden waren bij een kweker in de buur uitgebroken. De precieze omstandigheden worden momenteel onderzocht.

    Burgemeester Mark Vos (CD&V) van Riemst kon geen uitspraken doen over het precieze verloop van het voorval. "We bezoeken samen met de administratie de zaak. Het spreekt voor zich dat ik niet zal aarzelen om zeer harde maatregelen te nemen, als die zich opdringen. De honden zijn in elk geval afgemaakt. Mijn gedachten zijn nu bij het meisje en haar ouders. Ik leef erg met hen mee en wens hen alle sterkte toe", aldus Vos.

    De familie van het slachtoffer heeft alvast de omstanders bedankt die het meisje uit de hondenroedel hebben bevrijd. "Het Nederlandse koppel dat het meisje in de wagen heeft getrokken, heeft bijzonder heldhaftig opgetreden", aldus de burgemeester. "Ze hebben hun eigen veiligheid geriskeerd. Hetzelfde geldt voor de mensen die nadien de honden hebben weggejaagd. Vier van hen, onder wie een politieman, hebben ook bijtwonden opgelopen. Het is pas nadat de agent een van de beesten een rake klap met zijn matrak heeft verkocht, dat de hele roedel is afgedropen."

    Kennel ontruimd
    De kennel in Riemst waar de honden ontsnapten, is op bevel van de burgemeester ontruimd. Wegens de ernst van de feiten is het onwaarschijnlijk dat de eigenaar nog honden zal mogen houden.

    Omdat de burgemeester bevoegd is voor de veiligheid achtte hij het raadzaam om naast de elf ontsnapte honden die intussen werden afgemaakt ook de vijf andere honden van de bewuste kennel in beslag te laten nemen. Dat gebeurde zonder incidenten.

    "Er zal nu in het dierenasiel worden nagegaan in welke toestand deze honden verkeren", aldus burgemeester Vos. "Daarna zal beslist worden of ze terug naar de eigenaar kunnen. Gezien de ernst van de feiten denk ik niet dat deze man nog een kwekerij zal mogen uitbaten. Er waren immers ook al eerdere problemen met dierenwelzijn.

    03-02-2014 om 23:48 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Croo wil werknemers langer laten wachten op aanvullend pensioen

    De Croo wil werknemers langer laten wachten op aanvullend pensioen

    Het "aanvullend pensioen" behoort tot de tweede pijler van het pensioenstelsel, het is 'n extralegale spaarpot die door sommige werkgevers betaald wordt voor hun werknemers, iets zeer "liberaals" dus waar deze man, die zichzelf liberaal durft noemen, via wetgeving wil aan sleutelen, begrijpe wie kan, hopelijk kunnen de vakbonden met (hoe paradoxaal) abvv op kop hem tegenhouden.

    De Croo wil werknemers langer laten wachten op aanvullend pensioen

    Werknemers zullen in de toekomst wellicht langer moeten wachten op de uitbetaling van hun aanvullend pensioen. Op dit moment kan dat nog vanaf 60 jaar, maar minister van Pensioenen Alexander De Croo (Open Vld) wil de leeftijdsgrens optrekken. Dat bericht De Morgen maandag.

    De bedoeling is om de leeftijdsgrens voor het aanvullend pensioen, de zogeheten tweede pensioenspijler, op te trekken tot 62 jaar. Dat is de grens die sinds kort geldt voor het vervroegd opnemen van het wettelijk pensioen, de eerste pijler. De federale regering verscherpt de pensioenwetgeving om mensen ertoe aan te zetten langer te werken. Vervroegd wettelijk pensioen kan immers pas vanaf 62 jaar, en niet langer op 60 jaar. Voorwaarde is wel dat men er een loopbaan van 40 jaar heeft opzitten. Heel wat werknemers komen echter niet aan zoveel gewerkte jaren en moeten bijgevolg langer werken. Meestal zullen ze dan moeten wachten tot ze 65 zijn voordat ze hun aanvullend pensioen kunnen opnemen.

    Hervorming afstemmen

    "Op dit moment gaan we na hoe de tweede pijler kan aansluiten op de hervorming van de eerste pijler", zegt de woordvoerder van minister De Croo, Tom Meulenbergs. "Maar over de precieze leeftijdsgrenzen is het laatste woord nog niet gezegd". De socialistische vakbond ABVV spreekt van contractbreuk. "Mensen zullen het geld niet op het geplande tijdstip kunnen opnemen", zegt federaal secretaris Jef Maes.

    "Wie op zijn zestigste zijn aanvullend pensioen wil opnemen om bijvoorbeeld de kinderen te helpen een eigen woning te kopen, komt bedrogen uit." De regering buigt zich deze week over het plan van De Croo. Volgend jaar zou het plan van kracht moeten worden.

    03-02-2014 om 20:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acteur Philip Seymour Hoffman overleden

    Acteur Philip Seymour Hoffman overleden

    De Amerikaanse acteur Philip Seymour Hoffman is vandaag dood aangetroffen in zijn woning in New York. Dat meldt The Wall Street Journal.

    Hij was 46 jaar. De doodsoorzaak is volgens de politie nog niet bekend. De krant New York Post spreekt echter van een overdosis door drugs. Hij worstelde in het verleden al met een drugsverslaving en werd vorig jaar in de ontwenningskliniek opgenomen. Hoffman werd gevonden in zijn appartement in Manhattan.

    De acteur won in 2006 een Oscar voor de hoofdrol in de film Capote, waarin hij schrijver Truman Capote speelde. Hij kreeg daarnaast nog drie Oscarnominaties. Hij speelde in films als The Master, The Hunger Games: Catching Fire, Magnolia en The Savages.

    03-02-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    02-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Test-Aankoop Blokkering van geld bij tankbeurt is onwettig

    Test-Aankoop Blokkering van geld bij tankbeurt is onwettig

    Consumentenorganisatie Test-Aankoop hekelt dat bij een tankbeurt een bepaald bedrag op de rekening van de consument als waarborg wordt geblokkeerd. De consument geeft ‘op geen enkel ogenblik hiervoor zijn toestemming wat maakt dat dit een illegale praktijk is’, luidt het vrijdag in een persbericht. Test-Aankoop vraagt die praktijk stop te zetten zolang er geen duidelijke reglementering bestaat.

    ‘Het is een courante praktijk waarmee de sector tracht te vermijden dat er niet voldoende geld op de rekening van de consument staat om zijn tankbeurt te betalen’, legt de organisatie uit. ‘Dit gebeurt enkel als de consument zijn pincode vóór het tanken ingeeft omdat op dat ogenblik nog niet geweten is hoeveel de tankbeurt effectief zal kosten.’

    Het geblokkeerde bedrag varieert van 125 tot 375 euro. De blokkering kan enkele seconden tot een week duren zonder dat de consument daarvan op de hoogte is, waarschuwt de consumentenorganisatie nog. Dat heeft tot gevolg dat het beschikbare saldo en de gebruikslimieten verminderen.

    ‘Men kan dus worden geconfronteerd met de onmogelijkheid om een - eventueel dringende - betaling uit te voeren hoewel er eigenlijk nog voldoende geld op de rekening staat’, klinkt het.

    Test-Aankoop noemt de praktijk onwettig, gezien de consument bij de betaling niet verwittigd wordt en zijn toestemming niet wordt gevraagd, ‘wat nochtans noodzakelijk is’. De organisatie verwijst naar de wet op de marktpraktijken en beklemtoont dat de consument op elk ogenblik goed geïnformeerd moet worden.

    Ook moet hij altijd kunnen controleren wat er met zijn geld gebeurt en moet de consument kunnen kiezen welk betaalmiddel gebruikt wordt. Ten slotte moet hij kunnen weigeren dat een bedrag op zijn rekening wordt geblokkeerd, aldus nog Test-Aankoop.

    02-02-2014 om 23:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gwendolyn Rutten Bepaalde dingen beter anders gedaan

    Gwendolyn Rutten Bepaalde dingen beter anders gedaan

    Volgens Rutten hebben de kiezers recht op duidelijkheid toen ze zei dat het bij N-VA mistig was. Op de vraag van Ivan De Vadder wie nu in Oost-Vlaanderen de plaatsen invult op de kieslijst, was haar antwoord dat de partij dat nog moest beslissen. Hebben de kiezers dan geen recht op duidelijkheid bij O-VLD, vroeg De Vadder... ze stond met haar mond vol tanden, nog verder teruggetrokken dan ooit. Hillarisch!

    Gwendolyn Rutten: Bepaalde dingen beter anders gedaan

    Ik heb er geen moeite mee om toe te geven dat we bepaalde dingen beter anders hadden gedaan. Dat zei Open Vld-voorzitster Gwendolyn Rutten in De Zevende Dag op Eén, in een terugblik op de prestaties van de federale regering.

    "Als je in de fiscaliteit maatregelen neemt, moeten die kaderen binnen een visie", zei Rutten zondagochtend. "De regering heeft heel wat hervormingen gedaan, onder meer van de pensioenen en het asielbeleid. Wat er deze keer niet in zat was een grote fiscale hervorming, die moet er na de verkiezingen wel in zitten. Er is niets mis mee om te zeggen dat dingen anders en beter kunnen."

    De federale begroting, die afsloot met een tekort van 2,5 procent, zorgt volgens de voorzitster opnieuw voor grond onder de voeten van de economie. "Europa zegt dat we het goed doen, we zijn in twee jaar van de staart naar de kop van het peloton gegaan." Maar Rutten durft ook toegeven dat Vlaanderen, waar Open Vld in de oppositie zit, goed begrotingswerk heeft afgeleverd. "Een begroting in evenwicht is een goede zaak, dat zijn gewoon de feiten. Maar dat is dan ook bijna de enige zichtbare verwezenlijking van de Vlaamse regering. Net die minister (Begrotingsminister Philippe Muyters, red.) wordt door zijn partij N-VA bij het groot huisvuil gezet, begrijpe wie kan."

    Wat de verkiezingen en de volgende coalitievorming betreft, is het volgens de voorzitster zaak om goed samen te werken met de andere partijen. MR, de voornaamste Franstalige partner van Open Vld, spreekt volgens Rutten niet met twee tongen. Hoewel Charles Michel een samenwerking met N-VA niet ziet zitten en Didier Reynders wel, brengen beiden de boodschap dat een nieuwe staatshervorming niet te bespreken valt, dixit Rutten. "Dat is ook de boodschap van CD&V en Open Vld. Het moet over de economie gaan nu."

    Een streefdoel voor het stemmenaantal geven, zoals onder meer N-VA al deed, wil de liberale topvrouw niet doen. "Maar het is de bedoeling om meer stemmen te halen dan in 2010", aldus de voorzitster. Bij die verkiezingen haalde de partij 14 procent van de stemmen voor de Kamer.

    02-02-2014 om 16:50 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stormloop bij jeugdrechters

    Stormloop bij jeugdrechters

    Wat er in België op gebied van "gerechtigheid" aan gang is kan met geen woorden beschreven worden. Zij maken heel wat brave mensen hun leven kapot! Het lijkt hoe langer hoe meer op gangsterpraktijken. Hoeveel langer gaan wij dat nog nemen? Hopen belastingen! Mensen worden moedwillig in de armoede en de criminaliteit gedrukt. En de schijnheiligheid druipt van de muren.

    Stormloop bij jeugdrechters

    Verblijfsregelingen voor kinderen van gescheiden ouders worden steeds vaker herzien. Het aantal zaken dat door de jeugdrechter beslecht wordt, is in vijf jaar tijd toegenomen van 13.217 tot 19.255. Co-ouderschap is daarin een van de belangrijkste factoren, zo staat zaterdag te lezen in De Morgen.

    De tijd dat kinderen van gescheiden ouders tot hun achttiende één verblijfsregeling hadden, is al lang voorbij. Het aantal zaken waarin jeugdrechters een oordeel moeten vellen over het verblijfsschema van een kind, stijgt de jongste jaren spectaculair, zo blijkt uit cijfers die Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) opvroeg bij minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) en haar voorgangers op dat departement.

    In 2008 spraken de Belgische jeugdrechters zich 13.217 keer uit over de toekenning van het ouderlijke gezag. In 2012 was dat al 19.255 keer. Het steeds stijgende aantal echtscheidingen heeft daar uiteraard mee te maken, maar dat is lang niet de enige verklaring. "Samenwonende koppels met kinderen die uit elkaar gaan, komen eveneens bij de jeugdrechter terecht en ook hun aantal neemt toe", zegt Lahaye-Battheu.

    Daarnaast zijn twee wetswijzigingen uit 2006 een belangrijke factor, bevestigt ook Mechels jeugdrechter Bie Van Bauwel. "Sindsdien blijft een zaak bij de jeugdrechter op de rol staan tot het kind achttien jaar is. Het dossier heropenen is daardoor veel makkelijker en goedkoper, waardoor er veel sneller om een wijziging gevraagd wordt".

    In 2006 werd bij wet ook bepaald dat co-ouderschap de voorkeur heeft wanneer ouders uit elkaar gaan. Voordien was een regeling waarbij het kind om de week van ouder naar ouder ging een uitzondering. "Veel vaders grepen die wet aan om hun oude regeling te herzien", zegt Van Bauwel. De keuze voor een middelbare school is vaak een scharniermoment.

    02-02-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    01-02-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Laurent Als ik minder geld krijg, blijft Claire thuis

    Prins Laurent Als ik minder geld krijg, blijft Claire thuis

    Als Clairke niet meer mee mag omdat meneer minder van onze centen in zijn zakken mag steken, wel dat ie dan ook maar thuisblijft! Wie gaat die nu missen? Trouwens gewoon afschaffen heel dat kot, trekt toch op niks en t'gaat de staatskas véél geld uitsparen!

    Wel mr Laurent,het is allemaal ok als de bevolking moet inleveren en meer belastingen en taxen betalen...maar eenmaal de steenrijke kaste een beetje belasting moet betalen,of wat inleveren staat de wereld op zijn kop...Leef en werk eens een jaartje met het loon en werk van een gewoon gezin,misschien ben je dan wat dankbaarder.

    Prins Laurent laat Claire voortaan thuis als hij nog naar een officiële activiteit moet. Hij is verontwaardigd omdat zijn dotatie vanaf dit jaar belast wordt en hij ook al zijn uitgaven moet verantwoorden. "Als ik minder geld krijg, geef ik het land ook minder terug."

    Zoals wij gisteren al meldden, is prinses Claire de jongste zeven weken niet meer in het openbaar verschenen. Ook al werkt haar man vol ijver een drukke agenda af: van Claire in al die tijd geen spoor. Daardoor ontstonden speculaties over spanningen in het huishouden en zelfs over gezondheidsproblemen bij de prinses. Maar verschillende bronnen bevestigden gisteren dat alles prima gaat tussen Laurent en Claire en dat de prinses ook in goede gezondheid verkeert.

    Wat is er dan wel aan de hand? Laurent is kwaad op de politici, zo bevestigen bronnen ons. Kwaad omdat hij nu veel minder verdient dan vroeger. In het nieuwe dotatiesysteem, dat vorig jaar door de regering werd vastgelegd, wordt zijn dotatie van 307.000 euro immers belast. En dat scheelt voor de prins, die graag luxueus leeft, een flinke slok op de borrel.

    Terwijl hij tot dit jaar zijn 307.000 euro netto naar hartenlust kon uitgeven, moet hij nu elke euro verantwoorden. Bovendien moet hij ook personenbelasting betalen. Een flinke inlevering, die de prins in het verkeerde keelgat is geschoten. "Als ik dan toch minder geld krijg, dan krijgt het land ook minder terug van mij", redeneert Laurent. Het is ook een praktische kwestie, klinkt het in zijn omgeving: als Claire naar een officiële activiteit gaat, moet ze bij de kapper passeren en moet ze zich telkens in het nieuw steken. Door niet meer te gaan, valt die uitgavenpost in Ville Clémentine al weg.

    LEES MEER IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE

    Lees ook

    "Leugenachtige berichten"
    Prins Laurent en Prinses Claire vragen aan de pers om hun privé-leven en dat van hun kinderen te respecteren. In een korte mededeling ontkennen ze formeel de "leugenachtige berichten" die opduiken in de media. Over de afwezigheid van prinses Claire wordt met geen woord gerept.

    "Hunne Koninklijke Hoogheden Prins Laurent en Prinses Claire willen de leugenachtige berichten die opduiken in de media, formeel ontkennen. Ze vragen de pers om hun privé-leven en dat van hun kinderen te respecteren", luidt de medeling.

    01-02-2014 om 22:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proximus activeert 4G voor alle klanten

    Proximus activeert 4G voor alle klanten

    Belgacom-ceo Dominique Leroy.

    Proximus, de mobiele operator van Belgacom, activeert in de komende twee weken 4G voor al zijn klanten. Dat heeft ceo Dominique Leroy vrijdag op een persconferentie bekendgemaakt. Tot nu toe was de technologie voor supersnel mobiel internet enkel voor de duurdere tariefplannen of in optie beschikbaar.

    Van de Belgische operatoren staat Proximus het verst in de uitrol van de 4G-technologie. En de operator wil die voorsprong nu duidelijk verzilveren. Leroy sprak van een ‘een assertieve move’ tegenover de concurrentie.

    Tot september stelt Proximus zijn 4G-netwerk op volle snelheid open voor alle klanten. Daarna wordt de snelheid teruggeschroefd, wellicht naar 21 Mbps, behalve voor wie een abonnement neemt van 45 euro of meer. Voor die laatste groep blijft de maximumsnelheid van ongeveer 86 Mbps dan wel behouden.

    Proximus heeft 4G al uitgerold in ruim 250 gemeenten, waardoor volgens Leroy al meer dan de helft van de bevolking toegang kan hebben. In Brussel is er nog steeds geen 4G beschikbaar, maar de Belgacom-ceo maakt zich sterk dat daar binnenkort verandering in komt. Het is enkel nog wachten tot de wetgeving van het Brussels gewest rond is.

    Eén derde verkochte toestellen beschikt over 4G

    Om van het snelste netwerk te kunnen genieten, is wel een 4G-compatibel toestel nodig. ‘Momenteel beschikt een derde van de toestellen die worden verkocht al over 4G’, zegt Leroy. Wie een iPhone heeft, blijft voorlopig wel nog 4G-loos bij Proximus. Apple heeft de 4G-functie op die toestellen immers geblokkeerd voor Proximus of Base.

    ‘We zijn nog in discussie met Apple, maar in de komende maanden komt er sowieso wetgeving waardoor Apple zijn toestellen zal moeten openstellen’, legde Leroy ui

    01-02-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    31-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doodstraf geëist voor bommenlegger Boston

    Doodstraf geëist voor bommenlegger Boston

    Doodstraf geëist voor bommenlegger Boston

    De Verenigde Staten gaan de doodstraf eisen tegen Dzhokhar Tsarnajev, de verdachte van de aanslagen in Boston van april vorig jaar.

    "Na onderzoek van de relevante feiten, de geldende regelgeving en de standpunten van de raadsman van de verdachte, hebben we beslist dat de Verenigde Staten de doodstraf zullen eisen", zei minister van Justitie Eric Holder. "De aard van de handelswijze en de daaruit voortvloeiende schade dwingen tot deze beslissing."

    Tsarnajev heeft onschuldig gepleit op aanklachten dat hij samen met zijn broer achter de bomaanslagen, aan de aankomstlijn van de marathon van Boston, zat. Daarbij vielen drie doden en raakten meer dan 250 mensen gewond. In totaal lopen tegen Tsarnajev 30 klachten.

    Tsarnajevs oudere broer Tamerlan werd gedood bij een klopjacht door de politie in de dagen na de aanslagen.

    De doodstraf is verboden in de Amerikaanse staat Massachusetts, maar Tsarnajev zal onder federale wetgeving vervolgd worden.

    31-01-2014 om 22:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 900 GAS-dossiers in één jaar in Kortrijk

    Bijna 900 GAS-dossiers in één jaar in Kortrijk

    De politiek heeft gas-boetes uitgevonden om ons te kleineren. Zij geloven zelf niet in hun burgers..... Geef hen lik op stuk en zorg dat je geen gas-boete krijgt.

    Gasboetes, flitsboetes, laat de brave burger maar betalen. Ondertussen gaan de criminelen wel vrijuit.

    In 2013 zijn in de West-Vlaamse centrumstad Kortrijk 856 dossiers voor gemeentelijke administratieve sancties (GAS) opgemaakt. Dat is een stijging van 37,4 procent in vergelijking met 2012, blijkt uit cijfers van burgemeester Vincent Van Quickenborne.

    Het aantal winkeldiefstallen -goed voor de meeste dossiers- steeg van 216 tot 296. Voor sluikstorten waren er 172 dossiers, of 100 meer dan het jaar voordien. Er waren ook 87 dossiers voor beschadigingen. Het gaat hierbij onder meer om schade aan wachthokjes op het perron van het station. Daarnaast kregen 73 wildplassers een vermaning en werden er 23 dossiers opgesteld voor hondenpoep. Dat laatste was een actiepunt. In 2012 werd daarvoor geen enkele GAS-boete uitgeschreven. Ondanks de 23 dossiers merkt de stad dat het aantal niet-opgeruimde hondendrollen met de helft verminderd is.

    Er waren ook positieve cijfers, zoals een fikse afname in 'treintje rijden'. Dat is een verkeersfenomeen waarop een bestuurder bij het buiten rijden van een parking aan de bumper van een voorligger kleeft om niet te moeten betalen. Ook nachtlawaai verdween uit de top vijf. In Kuurne en Lendelede, die ook deel uitmaken van politiezone Vlas, waren er respectievelijk 67 en 6 inbreuken.

    "Geen absurde maatregelen"
    "We gaan verstandig om met GAS-boetes en zullen ook in de toekomst geen absurde maatregelen nemen", zegt Van Quickenborne. Toch bestaat de kans dat het aantal dossiers volgend jaar spectaculair zal toenemen. Vanaf dit jaar wordt opgetreden tegen verkeersinbreuken als stilstaan of parkeren waar dat niet mag.

    "Maar ons focuspunt komt volgend jaar te liggen op het milieu en sluikstorten. Van hondenpoep tot zwerfvuil en het lozen van bouwmateriaal", zegt schepen van Leefmilieu Bert Herrewyn.

    Niet altijd een boete
    Van Quickenborne benadrukt overigens dat niet elk dossier effectief tot een boete leidt. Die cijfers komen ongeveer uit op de helft. "Er is een groot verschil tussen een dossier en een boete. Dat wordt vaak vergeten." Veel dossiers worden opgelost door bemiddeling. Een reeks andere dossiers wordt overgenomen door het parket, zoals winkeldiefstallen.

    31-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    30-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dokters willen Michael Schumacher uit coma halen

    Dokters willen Michael Schumacher uit coma halen

    Exact een maand na zijn zware skiongeval in de Franse Alpen hebben de dokters de procedure ingezet om Michael Schumacher uit zijn kunstmatige coma te halen. De zevenvoudige wereldkampioen in de Formule 1 zou positief reageren op de eerste pogingen om hem langzaam te doen ontwaken. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe.

    De laatste weken werden updates over de gezondheidstoestand van Michael Schumacher steeds schaarser, maar deze is er één die kan tellen. De Duitser zou positief reageren op de procedure die de dokters in het ziekenhuis in Grenoble hebben opgestart om hem uit zijn coma te halen. De verminderde druk op zijn hersenen zou hebben toegelaten om tot deze stap over te gaan. Goed nieuws, al blijft voorzichtigheid geboden.

    Maximumtermijn
    In L'Equipe zegt professor Jean-Luc Truelle, een gewezen diensthoofd van de afdeling neurologie, dat vier weken coma de maximumtermijn is om tot deze specifieke procedure over te gaan. "Nadat de coma langzaam is afgebouwd, opent de patiënt zijn ogen en zal men proberen hem te doen reageren op eenvoudige bevelen", zegt Truelle. "Open je ogen, sluit je ogen, open je mond, en meer van die dingen."

    Bemoedigend
    De eerste signalen van Schumacher na het opstarten van de procedure, zouden bemoedigend zijn. Toch waarschuwt Truelle voor overdreven optimisme. "In de twee maanden die nu volgen, zal de patiënt in een toestand van verwarring en lethargie leven", luidt het. "Over de verdere toekomst is het erg moeilijk om voorspellingen te doen. Bij hersenletsels kan je pas na meerdere jaren de volledige schade vaststellen."

    Kritiek
    Op 29 december van vorig jaar kwam Michael Schumacher tijdens het skiën in de Franse Alpen zwaar ten val. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Grenoble. Daar werd hij sindsdien in coma gehouden. Zijn situatie werd al die tijd omschreven als kritiek, maar stabiel.

    Speculatie
    Sabine Kehm, de woordvoerster van de F1-legende, doet het bericht in L'Équipe af als pure speculatie. Kehm herhaalde vandaag dat alle informatie over de gezondheidstoestand van Schumacher die niet afkomstig is van zijn artsen of van zijn managementteam, moet beschouwd worden als speculatie. "Ik herhaal dat we niet zullen reageren op speculaties", aldus Kehm over het bericht in L'Équipe.

    30-01-2014 om 23:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trajectcontroles vorig jaar goed voor 305.000 snelheidsboetes

    Trajectcontroles vorig jaar goed voor 305.000 snelheidsboetes

    Trajectcontroles vorig jaar goed voor 305.000 snelheidsboetes

    Vorig jaar werden er langs Vlaamse autosnelwegen vier grote trajectcontroles uitgevoerd. Die hebben geleid tot 305.157 processen-verbaal en onmiddellijke inningen. Dat maakte minister van Mobiliteit Hilde Crevits vanochtend bekend op het VRT-radionieuws, op gezag van de federale politie.

    In maart werd een trajectcontrole opgezet richting Antwerpen. Die was goed voor 79.650 overtredingen. Vermoedelijk is dat grote aantal te verklaren doordat het controlesysteem er nauwelijks bekend is bij de weggebruikers. De controle op de E40 tussen Wetteren en Erpe-Mere in twee richtingen was goed voor 92.678 processen-verbaal. Richting Brussel werden 92.678 chauffeurs beboet en richting Oostende reden 83.185 bestuurders te snel.

    Helft buitenlanders

    In 45 procent van de gevallen gaat het om buitenlanders. De cijfers bewijzen ook dat de trajectcontroles hun doel niet missen. Het aantal ongevallen zit in een licht dalende tendens. De trajectcontroles worden nochtans aangekondigd op de snelwegen, maar Crevits vermoedt dat bestuurders in de fout gaan omdat ze de boodschappen niet gezien hebben.

    30-01-2014 om 19:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boetes brengen 50 miljoen meer op

    Boetes brengen 50 miljoen meer op

    Boetes brengen 50 miljoen meer op

    Vorig jaar hebben alle Belgen samen 430 miljoen euro aan boetes betaald. Het overgrote deel daarvan zijn verkeersovertredingen. In één klap is er 50 miljoen euro bijgekomen in vergelijking met 2012, de hoogste stijging ooit. Touring reageert kritisch.

    Goed nieuws voor de Belgische staatskas: er komt 430 miljoen euro bij. Dat blijkt uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Financiën, die uw krant kon inkijken. Vooral de inkomsten van de boetes van de politierechtbanken zijn fors gestegen: van 38 miljoen in 2012 naar 56 miljoen vorig jaar (+47%). Via de onmiddellijke inningen – voor lichtere. verkeersinbreuken – is er 282 miljoen euro (+5%) binnengekomen.

    Voor verklaringen is het niet ver zoeken. Er zijn meer politiecontroles, het inningssysteem voor de boetes verloopt volgens Financiën vlotter en een hele reeks boetes is in april vorig jaar verhoogd. “We hebben voor een duidelijk beleid gekozen”, verdedigt bevoegd staatssecretaris Melchior. Wathelet (cdH) zijn beleid. “Zo zijn de controles op alcohol, gordeldracht en telefoneren achter het stuur opgevoerd We voeren niet alleen campagne op affiches, we binden er ook effectief controleacties aan vast.”

    Sinds begin deze week is er in Nederland een fikse rel over de hoogte van de boetes. Mobiliteitsorganisatie Touring wil diezelfde discussie in ons land voeren. “Het aantal controles is belangrijk, niet de hoogte van de boete”, zegt woordvoerder Danny Smagghe. “Er is ook geen duidelijke relatie meer met de verkeerssituatie zelf, wanneer je merkt dat slechts een kwart van dat geld terugvloeit naar projecten die de verkeersveiligheid verhogen.”

    30-01-2014 om 12:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Albert blijft boos om gemiste dotatie

    Albert blijft boos om gemiste dotatie

    Heeft die nog nie genoeg geld,,,Dat die eens leefd gelijk ons met een klein pensioen van 1600 per maand ,de huur 615,stroom en verwarming 150 per maand zonder de andere kosten gelijk ziekenfonds ezv.Houd ge nie veel meer over om te leven.En dan durft die dikke nek nog klagen ,schande is da.

    als wij op pensioen gaan beschikken we nog over een hongerloon om amper rond te komen wat wilt Albert dan ??? de schatkist verder leegzuigen van vaderlandsliefde is hier wel niet veel te merken

     

    De opvallendste afwezigen op de nieuwjaarsreceptie op het paleis waren koning Albert en koningin Paola. "Hun afwezigheid had niets met gezondheidsproblemen te maken, want gisteravond woonden ze nog een klassiek concert bij", zei VTM NIEUWS-journalist Barend Leyts. "Vermoedelijk had Albert geen zin op de politici te ontmoeten die hem onlangs nog een verhoging van zijn dotatie ontzegden."

    30-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    29-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever trekt N-VA-Kamerlijst in Antwerpen

    Bart De Wever trekt N-VA-Kamerlijst in Antwerpen

    Al wie ik ken stemt op 25 mei voor NVA, gedaan met de tradi's die kruipen voor de PS en de belastingsmaatschappij. Go for it Bart!

    Wat onnozele reacties van simpele van geest . Wat hebben de trad part gedaan gedurende de laatste 60 jaar . postjes pakkers ,ontslagvergoedingen, fraude familiepolitiekers zoontje van . dochter van .Ons land in een diepe crisis gebracht waar onze kinderen en kleinkinderen nog 40 jaar zullen voor opdraaien.Maar ja dat is allemaal de schuld van De Wever volgens die slimme mensen zonder hersenen

    N-VA-voorzitter Bart De Wever zal voor de verkiezingen van 25 mei de Kamerlijst van zijn partij in Antwerpen trekken.

    Antwerps burgemeester De Wever verklaarde tegenover de VRT waarom hij het lijsttrekkerschap voor de Kamer in de grootste kieskring voor zijn rekening neemt. "We moeten elke stem voor verandering proberen binnenhalen."

    "Ik wil het boegbeeld van onze partij zijn, het uithangbord van en voor de politieke verandering waar zoveel mensen naar verlangen", zegt De Wever in een persbericht. "Willen wij een beleid zonder de PS mogelijk maken, dan moeten we zoveel mogelijk Vlamingen overtuigen."

    "Niemand kandidaat voor wat dan ook"
    De Wever liet evenwel niet in zijn kaarten kijken over een eventuele gooi naar het premierschap. "Ik ben geen kandidaat voor wat dan ook, niémand is kandiaat voor wat dan ook, vooraleer de kiezer heeft gesproken", klonk het tegenover de openbare omroep.

    Vlaams N-VA-minister Philippe Muyters gaf eerder vandaag al te kennen wél kandiaat te zijn voor een ministerpost in de volgende Vlaamse regering. Dat zei hij voor de camera's van 'Villa Politica' (VRT). "Er is mij vanuit de partij gezegd dat ik kandidaat-minister ben." Muyters is sinds 2009 minister van Begroting, Werk en Ruimtelijke Ordening in de Vlaamse regering. Hij was toen niet verkozen, maar werd door de N-VA weggehaald bij ondernemersorganisatie Voka.

    "Elke plaats is verkiesbaar"
    In 'Villa Politica' wou Muyters niet zeggen welke plaats hij krijgt op de Antwerpse lijst voor het Vlaams Parlement. Verwacht wordt dat Liesbeth Homans die lijst gaat trekken. Volgens Muyters maakt zijn plaats op de lijst niet zoveel uit. "Elke plaats is verkiesbaar." Hij wees er op dat hij in 2010 van op de lijstduwersplaats voor de Senaat was verkozen.

    Vanavond legt De Wever de belangrijkste plaatsen op de N-VA-lijsten voor aan het nationaal kiescollege.

    29-01-2014 om 23:27 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent schrapt GAS-boete voor spelende kinderen

    Gent schrapt GAS-boete voor spelende kinderen

    De stad Gent schrapt een omstreden zinnetje in het politiereglement over GAS-boetes voor ‘spelende kinderen’. De gemeente Merelbeke wacht daarvoor op overleg binnen de politiezone.

    Onlangs ontstond opschudding toen bleek dat enkele gemeenteraden een tekst hadden goedgekeurd waarin stond dat wie een spel speelt of een activiteit uitoefent en daarbij voorbijgangers hindert, een GAS-boete riskeert. In Gent wordt de bewuste passage geschrapt. Volgens burgemeester Termont gaat het om 'een totaal overbodige bepaling die ten onrechte laat uitschijnen dat kinderen geviseerd

    29-01-2014 om 19:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie opent jacht op ongeldige parkeerverboden

    Politie opent jacht op ongeldige parkeerverboden

    Is niet alleen in Brugge een probleem, en niet alleen bij aannemers. Nogal wat particulieren menen dat zij de parkeerstrook voor hun deur en verder bij bepaalde gelegenheden kunnen monopoliseren door allerlei hindernissen te plaatsen. Verleden weekend zo'n hindernis zien staan op de rijbaan, in een wegversmalling dan nog, levensgevaarlijk!

    De Brugse politie gaat strenger controleren op verkeersborden voor een tijdelijk parkeerverbod.

     Aannemers die laks omspringen met parkeersignalisatie mogen zich aan een fikse boete verwachten. ‘De ergernis van de buurtbewoners is terecht.’

    De Brugse politie gaat strenger controleren op het al dan niet correcte gebruik van verkeersborden voor een tijdelijk parkeerverbod bij het uitvoeren van werken. In principe moeten aannemers de dagen en de uren aanduiden waarop het verbod geldig is, maar dat gebeurt vaker niet dan wel. In de plaats daarvan noteren ze enkel de begin- en de einddatum van de werken, en op die manier gaan heel wat parkeerplaatsen, die wel beschikbaar moeten zijn als de werken stilliggen, verloren.

    ‘Naar schatting zes op de tien verkeersborden zijn niet in orde’, zegt Bjorn Cool, hoofdinspecteur van de verkeersdienst van de lokale politie. ‘De ergernis van de buurtbewoners, is dus volkomen terecht’, meent, burgemeester Renaat Landuyt (SP.A).

    Daarom heeft de politie een werkgroep opgericht die de aannemers enerzijds zal oproepen de vergunningsvoorwaarden na te leven en anderzijds de inbreuken tegen die voorwaarden zal registreren en beboeten. Aannemers die zich niet aan de regels houden krijgen een boete van 150 euro en verliezen hun vergunning voor het plaatsen van de verkeersborden, die de politie zal wegnemen.

    Overigens verklaart de politie dat er in het verleden nauwelijks boetes werden uitgeschreven voor wagens die volgens een ongeldig verbodsbord verkeerd geparkeerd stonden op het moment. ‘Wanneer er, bijvoorbeeld op zondag, niet gewerkt wordt en de parkeerplaatsen vrij zijn, organiseren we geen heksenjacht. We ondernemen dan enkel actie als de aannemer ook echt in de problemen zit.’

    Gemeenteraadslid Jasper Pillen (Open VLD), die de problematiek aankaartte, is tevreden. ‘Zelfs aannemers zijn blij dat er nu meer duidelijkheid is.’

    29-01-2014 om 11:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat verandert er op 1 februari?

    Wat verandert er op 1 februari?

    Duurder openbaar vervoer, meer waarschuwingen van gsm-operatoren en duurder bier: er verandert weer heel wat op 1 februari. Een overzicht.

    Tarieven MIVB omhoog

    De Brusselse openbaarvervoermaatschappij MIVB verhoogt op 1 februari haar tarieven. De meeste vervoersbewijzen zullen iets duurder worden.

    De Jumpkaart, voor één reis gaat, van 2 naar 2,10 euro, die voor vijf ritten gaat van 7,70 naar 8 euro en voor tien ritten van 13,50 naar 14 euro. Voor de Mobib-kaart gaat het om een stijging van 1,90 naar 2 euro en van 12 naar 12,50 euro voor tien reizen.

    Ook een maandabonnement voor de MIVB zal duurder worden: van 47,50 naar 49 euro. De prijs van het jaarabonnement blijft wel stabiel op 499 euro.

    De schoolabonnementen, de sociale abonnementen en de abonnementen voor senioren worden niet duurder.

    Het boetetarief voor zwartrijders gaat ten slotte omhoog met 5 procent. Wie een eerste keer betrapt wordt zonder geldig vervoerbewijs, moet 105 euro ophoesten (voorheen: 100 euro). Een tweede inbreuk of meer binnen de twee jaar kost 210 euro en wie met een vervalst ticket reist of de MOBIB-kaart van iemand anders gebruikt, moet 400 euro betalen.

    De Lijn verhoogt tarieven met gemiddeld 1,37 procent

    Een rit met de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij De Lijn wordt op 1 februari gemiddeld 1,37 procent duurder. De tarieven van de abonnementen en lange ritten met een Lijnkaart worden aangepast aan de gestegen levensduurte.

    De prijs van de jongerenabonnementen gaat licht omhoog. Een jongerenabonnement voor -25 jaar, de Buzzy Pazz, kost voortaan 183 euro voor een jaar en 67 euro voor drie maanden. Dat is telkens een stijging met 1 euro. Een Buzzy Pazz voor een maand slaat 0,10 euro op, tot 23,60 euro.

    Een Omnipas (25+) zal 249 euro kosten voor een jaar, terwijl dat voorheen 237 euro was. De prijs van een Omnipas voor drie maanden stijgt dan weer naar 91 euro (+5 euro), voor één maand wordt dat 32 euro (+1,5 euro).

    Een rit van 3 of meer zones met een Lijnkaart in voorverkoop kost vanaf februari 1,90 euro, dertig eurocent meer dan voorheen. Met een Lijnkaart % - een Lijnkaart tegen verminderd tarief - wordt dat 1,40 euro (+20 eurocent).

    Tot slot betalen 65-plussers die niet in Vlaanderen wonen en mensen met een sociaal abonnement voortaan 38 euro voor een jaarabonnement, een stijging met 2 euro.

    Korte ritten met een Lijnkaart, biljetten en sms-tickets worden niet duurder.

    Treinritten worden iets duurder

    Een rit met de trein kost vanaf februari gemiddeld 1,44 procent meer. Spoorwegmaatschappij NMBS benadrukt dat de stijging lager ligt dan de evolutie van de gezondheidsindex en de werkingskosten van het bedrijf.

    De tariefaanpassing treft onder meer de abonnementen en de standaardbiljetten. Die worden respectievelijk gemiddeld 1,2 procent en 2,5 procent duurder. De minimumprijs voor een standaardbiljet wordt 2 euro (tegen 1,9 euro op dit moment).

    Ook de prijs van een Go Pass 10 (een kaart voor tien ritten in tweede klas bestemd voor jongeren tot 26 jaar) gaat omhoog. Zo’n tienrittenkaart zal vanaf februari 51 euro kosten (in plaats van 50 euro). De prijzen van producten als Go Pass 1, het Seniorenbiljet, de Rail Pass en de Key Card veranderen niet.

    Verder zal vanaf 1 februari ook de Diabolo-toeslag, die geldt voor elke treinreis naar of vanuit Brussels Airport, worden verhoogd. Treinreizigers betalen vanaf dan 5,07 euro bovenop de prijs van hun ticket, in plaats van de huidige 4,44 euro.

    Philippe Paquay nieuwe topman van Bloso

    Philippe Paquay wordt vanaf 1 februari de nieuwe administrateur-generaal van Bloso, de sportadministratie van de Vlaamse overheid. Paquay heeft een lange carrière bij Bloso achter de rug en sinds het pensioen van Carla Galle, in mei vorig jaar, was hij er al waarnemend administrateur-generaal.

    Na 22 jaar aan het hoofd van Bloso ging Carla Galle vorig jaar met pensioen. De zoektocht naar een opvolger liep niet van een leien dakje. In april 2013 werd namelijk een selectieprocedure opgestart, maar die procedure moest afgesloten worden zonder geschikte kandidaat.

    De Vlaamse regering moest noodgedwongen een nieuwe procedure opstarten. Uit de twee geselecteerde kandidaten die deze procedure opleverde, heeft de Vlaamse regering begin dit jaar uiteindelijk voor Philippe Paquay gekozen.

    Paquay (48) is jurist en werkt sinds 1993 bij Bloso. In 2011 werd hij er algemeen directeur. Sinds het pensioen van Galle had hij er als waarnemend administrateur-generaal de algemene leiding.

    AB InBev-bier wordt gemiddeld 2 cent duurder per consumptie

    De Leuvense brouwer AB InBev Belgium verhoogt vanaf 1 februari de prijzen van zijn bieren. Het gaat om een prijsaanpassing voor pilsbier met gemiddeld ongeveer 1,5 cent per glas. Inclusief de speciaalbieren, komt de aanpassing neer op gemiddeld zowat 2 cent per consumptie.

    De prijsaanpassing bij AB InBev Belgium geldt grosso modo voor alle types verpakkingen en merken, zowel in de horeca als in de grootdistributie. De voornaamste merken van de brouwerij zijn Jupiler, Stella Artois, Hoegaarden, Leffe en Belle-Vue.

    Vanaf 15 februari zal overigens ook Alken-Maes de prijs van zijn bieren verhogen. Het gaat om een stijging met 1,5 cent per glas voor pils. Bij speciaalbieren is dat nog iets meer. Brouwerij Alken-Maes heeft onder meer Cristal, Maes, Grimbergen en Affligem in de portefeuille.

    Het is aan de horeca-uitbaters en de winkels zelf om uit te maken of ze de prijsstijging doorrekenen aan de klanten.

    Gsm-operatoren moeten klanten gratis waarschuwen

    Belgische gsm-operatoren zullen vanaf 1 februari hun abonnees gratis een waarschuwing moeten sturen wanneer het forfait van het abonnement overschreden wordt.

    De operatoren werden eerder al door Europa verplicht om hun klanten een waarschuwing te geven wanneer hun factuur te hoog oploopt door roaming op netwerken in andere lidstaten van de Europese Unie. Vanaf februari legt de federale overheid ook op nationaal vlak een regeling op, meer bepaald bij het overschrijden van het forfait.

    Aanbiedingen van de gsm-operatoren omvatten namelijk vaak zo’n forfait: dat is een vast maandelijks bedrag waarin belminuten, sms’en en soms ook een bepaald datavolume begrepen zijn.

    De nieuwe regeling houdt nu in dat de operator een gratis en duidelijk bericht moeten sturen naar de abonnee, van zodra het duidelijk is dat het forfait overschreden werd. De berichten worden in principe per sms verzonden. Alleen wanneer de klanten geen sms kunnen ontvangen sturen de operatoren deze waarschuwing per e-mail. De klant kan ook zelf een bovengrens vaststellen die hoger is dan het maandelijkse forfait. Wanneer deze bovengrens wordt bereikt, is de operator eveneens verplicht om een waarschuwingsbericht te sturen.

    Als er geen maandelijks forfaitair bedrag of bovengrens werd vastgesteld, zal standaard een bovengrens van 50 euro voor de hele factuur gelden.

    Het doel van de waarschuwingsberichten is dat de klant controle behoudt over zijn kosten. De waarschuwingsberichten hebben niet tot gevolg dat de dienstverlening wordt stopgezet.

    De regeling zal gelden bij de diensten postpaid mobiele telefonie en mobiel internet. In tegenstelling tot bij bijvoorbeeld prepaid diensten, bestaat daar namelijk een reële kans dat de verbruiker de controle over de kosten verliest.

    Strengere regels voor voorlopige rijbewijzen

    Wie een voorlopig rijbewijs heeft, mag vanaf 3 februari behalve zijn/haar begeleider(s) geen passagiers meer vervoeren. Met deze maatregel en andere hoopt de federale regering de veiligheid tijdens de rijopleiding te verbeteren. Vanaf februari kunnen ook gebrevetteerde rijinstructeurs, in dienst bij een vzw, tegen betaling lesgeven. En wie twee keer na elkaar faalt voor het praktisch examen, moet eerst 6 uur les volgen in een erkende rijschool.

    De naam van de begeleider moet ook op het voorlopig rijbewijs staan. Nog tot eind januari mogen mensen met een voorlopig rijbewijs B bovenop hun begeleider één passagier vervoeren.

    Wie niet over de middelen beschikt om een opleiding in een erkende rijschool te volgen, kan tegen betaling les volgen bij een gebrevetteerde rijinstructeur in dienst bij een vzw. Dat systeem valt tussen de opleiding in een rijschool (20 uur rijles om een voorlopig rijbewijs zonder begeleider te verkrijgen) en de vrije opleiding (waarbij een familielid, vriend... begeleider is).

    De termijn van de voorlopige rijbewijzen blijft dezelfde: 36 maanden voor een rijbewijs met begeleider, 18 maanden voor een zonder begeleider. Is die termijn verstreken, dan wordt de kandidaat verplicht om de opleiding in een rijschool verder te zetten. Om het praktisch rijexamen te mogen afleggen moet hij minstens 6 uur rijles hebben gevolgd.

    Wie het praktisch examen wil afleggen, moet minstens 3 maanden een voorlopig rijbewijs bezitten, zoals nu al het geval is, maar moet ook ten hoogste 3 jaar geleden geslaagd zijn voor de theorie, of ervan zijn vrijgesteld. En wie twee keer na elkaar faalt, moet eerst 6 uur rijles volgen in een erkende rijschool.

    De nieuwe regels gelden voor alle rijbewijzen die vanaf 3 februari uitgegeven worden - 1 februari is een zaterdag.

    Overschrijvingen en domiciliëringen volgens het Europese SEPA-formaat

    De overschrijvingen en domiciliëringen in België zullen vanaf 1 februari gebeuren via SEPA, een uniform Europees betaalsysteem. Er wordt in België momenteel wel nog een transitieperiode voorzien om de overgang naar dat Europese systeem in goed banen te leiden.

    Voor de Belgen zal de omschakeling naar het SEPA-betaalsysteem vermoedelijk geen al te groot probleem vormen. Een groot deel van de overschrijvingen in België gebeurt namelijk al volgens de SEPA-normen, met een Europees overschrijvingsformulier, met een langer IBAN-rekeningnummer en eventueel een BIC-code. Ons land behoort daarmee tot de koplopers van Europa wat betreft de migratie naar het nieuwe Europese betaalsysteem.

    Normaal gezien had de eengemaakte Europese betaalruimte tegen 1 februari al definitief moeten zijn, maar de Europese Commissie stelde vast dat de migratie nog niet in alle landen ver genoeg staat. Europa houdt wel vast aan de officiële deadline, maar stelt tegelijkertijd ook een extra overgangsperiode voor.

    In België komt er een overgangsperiode van twee extra maanden, dus tot eind maart. Dat houdt in dat de domiciliëringen op de oude, Belgische formaten de komende twee maanden wel nog verwerkt kunnen worden door de bank, maar dat er geen nieuwe domiciliëringen meer gecreëerd zullen worden in het oude Belgische formaat.

    De Belgische banksector heeft een transitieperiode van 2 maanden ingevoerd. Maar op Europees niveau is er een akkoord over een transitieperiode van zes maanden, zoals de Europese Commissie die voorgesteld had. Dat akkoord moet in februari wel nog formeel goedgekeurd worden, maar zal retroactief gelden vanaf 1 februari. Nadat alle Europese lichten op groen staan zal de Belgische banksector de kwestie herevalueren.

    Het SEPA-betaalsysteem wordt in totaal in 34 Europese landen ingevoerd. Naast de 28 EU-lidstaten, gaat het om IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Zwitserland, Monaco en San Marino.

    29-01-2014 om 00:01 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (8)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!