Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    04-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbond voert actie tegen versoepeling regels deeltijds werk

    Vakbond voert actie tegen versoepeling regels deeltijds werk

    De socialistische bediendevakbond BBTK heeft vandaag aan de Brusselse Nieuwstraat actie gevoerd tegen nieuwe regels op deeltijds werk. Volgens de bond werkt de federale regering aan een wetsontwerp dat die regels te zeer zou versoepelen en dat het combineren van meerdere deeltijdse banen onmogelijk zou maken.

    De nieuwe regels zouden volgens de bond betekenen dat er "geen duidelijkheid" over mogelijke werkuren in het contract meer zou staan, dat uurroosters tot pas de dag voordien gekend kunnen zijn en dat er geen loontoeslag voor bijkomende uren meer zou zijn.

    "Verstoord evenwicht tussen privé- en beroepsleven"
    De vakbondsactie stond in het teken van het kind en het gezinsleven. De nieuwe regels zouden volgens de bond namelijk aan "het evenwicht tussen het privé- en beroepsleven" raken. Volgens BBTK hebben veel mensen met een deeltijds contract immers verschillende banen, met vaak slechte voorwaarden en zeer flexibele uren, om rond te geraken. "Het gaat om een derde van de werknemers in België en het zijn meestal vrouwen", aldus vicevoorzitter Myriam Delmée. Het gaat vooral om de handel en de non-profit, verduidelijkt ze.

    Eind januari hekelde de bond reeds dat de regering aan de versoepeling werkt. Een ontwerp werd immers voor advies overgemaakt aan de Nationale Arbeidsraad (NAR), maar BBTK vreest dat de regering het dossier wil doorduwen.

    Volgens de bond bieden de huidige regels bescherming en transparantie over uren, werkdagen en loon. Nu krijgt de werknemer bijvoorbeeld minimum vijf dagen op voorhand zijn werkrooster of geeft het arbeidsreglement bij een deeltijdse werkregeling begin en eindduur van de verschillende types uurrooster aan.

    Unizo voorstander van hervorming
    Ondernemersorganisatie Unizo begroet wel de geplande hervormingen. "Het huidige systeem van deeltijdse arbeid is complex en vooral rigide", aldus topman Karel Van Eetvelt. Unizo haalt andere pijnpunten aan die zouden blijven bestaan, bijvoorbeeld de minimale werkperiode van 3 uur

    Het kabinet van minister van Werk Kris Peeters wijst erop dat de regering wacht op het advies van de sociale partners in de NAR en de Groep van 10. Op de VRT-radio voegde de minister eraan toe dat de deeltijdse werknemer minimaal één dag vooraf zijn rooster moet krijgen en dat in de bedrijven ook de vakbonden moeten instemmen om het tot minimum één werkdag, maar mogelijk meer, te herleiden.

    04-03-2016 om 22:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (11)
    03-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BV’s nemen vluchtelingenroute in ‘Terug naar eigen land’ “Die vluchtelingen zeggen letterlijk: Merkel heeft ons een huis en een pensioen beloofd”

    BV’s nemen vluchtelingenroute in ‘Terug naar eigen land’

    “Die vluchtelingen zeggen letterlijk: Merkel heeft ons een huis en een pensioen beloofd”

    “Die vluchtelingen zeggen letterlijk: Merkel heeft ons een huis en een pensioen beloofd”

    Politicus Jean-Marie Dedecker kijkt anders naar de vluchtelingenproblematiek sinds hij de situatie met eigen ogen heeft gezien. Dat zegt hij naar aanleiding van het VIER-programma ‘Terug naar eigen land’, waarin hij samen met andere BV’s dezelfde route als de vluchtelingen volgde. “Politiek gezien behoud ik mijn mening, maar op menselijk vlak is dit gewoon verschrikkelijk. En uiteindelijk is het allemaal de schuld van Merkel.”

    Aangrijpende televisie, dat is het minste wat je van Martin Heylens nieuwste programma ‘Terug naar eigen land’ kan zeggen. In de reeks, die vanaf donderdag te zien is, reizen zes bekende Vlamingen naar conflictgebieden om de route af te leggen die vluchtelingen nemen richting Europa.

    Tijdens die tocht zijn de ogen van Jean-Marie Dedecker echt opengegaan, vertelt hij zelf. “Je kijkt er anders naar als je er hebt tussen gestaan. Politiek gezien blijf ik bij mijn mening: we hebben een Australisch systeem nodig waarbij migranten niet zomaar door kunnen. Maar daarnaast moeten we hen wel op een menselijke manier opvangen”, zegt hij.

    “Sociaal systeem niet laten misbruiken door mensen die er niet toe bijdragen”

    Dedecker zag in Mogadishu en Istanbul immers vreselijke taferelen. “Hoe ze de mensen naar Europa sturen, dat is echt een veetransport. In Macedonië worden de vluchtelingen zelfs bij vriesweer uit de trein gegooid. Oudere mensen, of kinderen, het maakt hen niet uit. Turkije ook: Erdogan is echt de maffia.” Zo stelde Dedecker zelf vast dat de zwemvesten die de vluchtelingen krijgen voor hun oversteek naar Europa, niet veilig zijn. “Wij moesten van de productie een reddingsvest kopen om zelf ook in zo’n bootje te reizen. Maar met de zwemvesten die ze daar hebben, zink je gewoon. De politie, de regering, de mensenhandelaars: het zijn moordenaars”, aldus Dedecker.

    Volgens de politicus zijn de mensonwaardige omstandigheden waarin de vluchtelingen verkeren overigens vooral de schuld van Merkel. Hij noemt haar een politieke ‘Lorelei’, die mensen wel naar Europa lokt, maar door wie die mensen uiteindelijk ook omkomen. “Ze houdt hen een toekomst voor in het beloofde land. De mensen die wij daar tegenkwamen hebben het ons letterlijk gezegd. Ze hopen een huis te krijgen, een pensioen. Wat ze niet krijgen in eigen land, dat is hen beloofd door Merkel. Dus wat doen die mensen? Ze blijven wachten tot de mensenhandelaars langskomen.”

    Op die manier zijn Duitsland, Zweden, Nederland en België de top vier geworden van de ‘vluchtelingenparade’, zoals Dedecker het zelf noemt. Hij vindt het dan ook niet meer dan normaal dat we onze grenzen extra bewaken, zoals de laatste dagen het geval is op de grens in De Panne. “We moeten ons sociaal systeem niet laten misbruiken door mensen die er niet toe hebben bijgedragen.” Dat we daarbij de voeten treden met het Schengenakkoord is volgens Dedecker ons goed recht. Want als andere landen als Griekenland, Bulgarije of Macedonië het niet doen, dan heb je geen andere keuze, vindt hij.

    Door het oog van de naald

    Dedecker komt ook nog één keer terug op een opmerkelijk moment tijdens de reeks. Op 12 januari ontsnapten hij, Margriet Hermans en Ish Ait Hamou op het nippertje aan de dood toen er aanslagen plaatsvonden in Istanbul. “We hadden met de andere groep afgesproken aan de Blauwe Moskee, maar het fototoestelletje van Margriet was kapot. Ze wou een nieuw toestel kopen, maar haar bankkaart weigerde dienst in de winkel.” Net op dat moment pleegde ISIS een aanslag op het plein. Had Margriet haar fototoestel die dag wél gewerkt, dan waren ze misschien een van de buitenlandse slachtoffers geweest.“Ik wil niet stoer doen, maar ik ben nooit bang geweest”, beleeft hij het moment opnieuw.

    Terug naar eigen land, vanaf donderdag 10 maart om 20u35 op VIER.

    03-03-2016 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    02-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groetjes

    Test-Aankoop naar Grondwettelijk Hof tegen Turteltaks

    Madam trutboom hang je op vuilen dief 

    Annemie Turtelboom

     

    Test-Aankoop gaat de Turteltaks, die vanaf morgen wordt ingevoerd, aanvechten. De consumentenorganisatie stapt naar het Grondwettelijk Hof omdat de taks discriminerend en bevoegdheidsoverschrijdend zou zijn, zo klinkt het.

    Op 1 maart start de eerste dag van de “Bijdrage Energiefonds”, de zogenaamde ‘Turteltaks’, die verwijst naar Annemie Turtelboom, de minister die de taks invoert.

    De Turteltaks dient voornamelijk om de afbouw van de schulden voor groenestroomcertificaten te financieren. Het basistarief is 100 euro voor iedereen die minder dan 5.000 kilowattuur per jaar verbruikt; ook als je heel weinig of helemaal geen elektriciteit verbruikt.

    Test-Aankoop vindt de taks onrechtvaardig en discriminerend omdat het een hogere belasting oplegt voor consumenten, gezinnen, alleenstaanden ten opzichte van bedrijven en kmo’s die veel minder gaan betalen. Daarnaast zegt de consumentenorganisatie dat de Vlaamse overheid met deze taks haar bevoegdheden overschrijdt.

    02-03-2016 om 23:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    01-03-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rutten haalt uit naar De Wever:

    Rutten haalt uit naar De Wever: "Je speelt geen stratego met mensen"

    De Wever is een afgezaagde lul


    Gwendolyn Rutten (Open Vld) geeft niet af. Vorige week nam ze de Vlaamse onderwijshervorming op de korrel, nu bijt ze ook van zich af in het vluchtelingenprobleem. Vooral Bart De Wever (N-VA) krijgt het hard te verduren. Dat schrijft de krant Het Laatste Nieuws.

    Vorige week heeft De Wever fel uitgehaald naar Griekenland en Griekse premier Alexis Tsipras. "Enu de grenzen aan het dichtgaan zijn, schreeuwt hij moord en brand", zei hij in 'Terzake'.

    Rutten is het absoluut niet eens met die uitlatingen. "We konden onze oren niet geloven toen we De Wever bezig hoorden", vertelt ze. "Wat hij wil, is het begin van de collectieve verrottingsstrategie. En dat is erg grof. Je kunt niet alle vluchtelingen laten samentroepen in Griekenland. Dat kan het land niet aan. Bovendien veroorzaak je geen humanitaire crisis. Je speelt geen stratego met mensen."

    Volgens Rutten maakt De Wever een denkfout. "Hij vergeet dat de Griekse buitengrenzen ook de Europese buitengrenzen zijn, en dat Europa het probleem moet aanpakken. We moeten onze buitengrenzen bewaken, en niet de binnengrenzen afsluiten. Net zoals de VS en Canada dat doen. Bovendien geef je zo een verkeerd signaal af, zeker op een moment dat premier Michel zich op een belangrijke Europese top opstelt als een voorvechter van het Europees project."

    01-03-2016 om 22:29 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    29-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Pensioenverhoging is minder dan aalmoes"

    De gepensioneerden zijn het grootste slachtoffer onder deze regering.

    Laten we het dan hebben over het geld afnemen van gepensioneerden met een indexsprong en allerlei extra heffingen crisras. Ook gepensioneerden betalen meer voor hun energie, water, huisvuilophaling, drank, benzine of diesel, gsm of TV-abo, gestegen winkelprijzen. En zij genieten niet van een belastingsverlaging in het kader van de taxshift. Wat deze regering doet is onze lage pensioenen nog versneld uithollen. De rijken rijker ten koste van de zwakkeren.

    ACV-voorzitter Marc Leemans kan misschien ook eens uitleggen waarom CD&V deze donkerblauwe regering heeft mogelijk gemaakt door er aan deel te willen nemen. Berouw komt na de zonde.

    Deze keer heeft hij 100% gelijk,maar vele mensen moeten toekomen met 1120euro p/m pensioen,en dan is het maar 7euro,dus nog slechter.De NVA en VLD zijn het stilaan onleefbaar aan het maken,voor onze gepensioneerden,gesteund door de CD&V,die alles laat gebeuren,om postjes te kunnen pakken.Straks komt er nog een begrotingscontrole,dat zal tot dramatische gevolgen lijden.Ook rekening mee houden dat deze regering enorme meevallers heeft,de lage olieprijs/en rente(afbetaling schulden).

    Nog altijd zijn er idioten die deze belastingsregering steunen !

     


    Een kleine groep gepensioneerden krijgt 0,7 procent meer pensioen van de regering, zo raakte vrijdag bekend. "Veel te weinig", vinden de vakbonden. "Het gaat om 8 euro per maand, dat is minder dan een aalmoes", zegt ACV-voorzitter Marc Leemans (foto) vandaag in Het Nieuwsblad. Bovendien gaat de verhoging naar amper 4 procent van alle gepensioneerden in ons land.

    Vrijdag maakte de minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine bekend dat hij 25 miljoen euro uittrekt voor een hoger minimumpensioen bij een volledige loopbaan. De bedoeling, zo luidde het, was het versterken van de band tussen de beroepsloopbaan en het pensioenbedrag.

    Voor de vakbonden gaat het echter om minder dan een aalmoes. Zo geldt de verhoging enkel voor 76.000 werknemers en 170.000 zelfstandigen. "De 1,9 miljoen andere gepensioneerden blijven in de kou", zegt Leemans. "Zij hebben hun pensioen zien dalen met een indexsprong, terwijl ze wel de hogere kosten moeten dragen door de verhoging van allerlei facturen door de regering".

    Ook het bedrag vindt hij veel te laag. "Het komt neer op 8 euro per maand. Alleen al om de indexsprong te compenseren is 23 euro nodig".

    ABVV-pensioenspecialist Jef Maes wijst erop dat vooral vrouwen uit de boot vallen, omdat de meesten van hen niet aan een loopbaan van 45 jaar komen.

    29-02-2016 om 23:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    28-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever introduceert aftelklok in gemeenteraad:

    De Wever introduceert aftelklok in gemeenteraad: "Uw moeder was een hamster"


    "Uw moeder was een hamster." Of "jij bent een visboer". Het zijn maar een paar van de beledigingen die Antwerpse gemeenteraadsleden gisteren naar het hoofd geslingerd kregen wanneer ze te lang praatten.

    Omdat sommige leden te uitvoerig praatten in de gemeenteraad en omdat hun tijd eigenlijk beperkt is, introduceerde burgemeester Bart De Wever (N-VA) een aftelklok, zo schrijft Gazet van Antwerpen.

    Wat men echter niet wist, is dat bij wie de teller op nul komt te staan, een belediging op het scherm zou verschijnen. Zo stond er onder andere 'rot op imbiciel' en 'jij bent een visboer' te lezen.

    Achteraf bleek dat dat niet gepland was. Het gaat om een ingebouwde optie van het programma van de aftelklok.

    Volgens Gazet van Antwerpen zorgde het wel voor een grappige noot tijdens de gemeenteraad en konden zowel de schepenen als oppositie er best om lachen. Zeker toen de batterij plat bleek toen De Wever zelf het woord nam.

    28-02-2016 om 21:35 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    27-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen hebben meer schulden dan inkomen

    De schulden van de Belgische gezinnen zijn voor het eerst groter dan hun gezamenlijk jaarinkomen na belastingen. Dat schrijft De Tijd. Door de zeer lage rente gaan de Belgen steeds vaker een hypotheeklening aan om een huis te kopen, waardoor de banken op termijn in de problemen kunnen komen.

    Belgische banken geven met dalende rentetarieven de mogelijkheid aan gezinnen om steeds meer te lenen. Daardoor groeide het volume hypothecaire kredieten naar 194,6 miljard euro. Dat betekent dat 80% van de gezinsschulden komt van hypotheekleningen. België drijft daarmee verder weg van de eurozone, waar de dalende gezinsschulden al een tijdje onder het Belgische niveau liggen.

    Experten waarschuwen voor de groeiende schuldgraad, die eind september 2015 naar 100,6% van het jaarinkomen klom. “Het niveau is niet alarmerend, maar de evolutie is wel verontrustend. De cijfers beginnen tegen te spreken dat we grote spaarders zijn”, zegt Econopolis-econoom Geert Noels in De Tijd.

    De overdreven kredietgroei kan op termijn ook een zeepbel in de woningmarkt voeden. “In België steken meer en meer mensen zich fors in de schulden om een huis te kopen. Uiteraard zet een lage rente aan om grotere bedragen te lenen, maar dat vertaalt zich wel in hogere huizenprijzen. Met andere woorden: de Belg kan meer lenen, maar de betaalbaarheid van de huizen is niet verbeterd”, stelt Noels nog vast.

    Volgens de Nationale Bank blijft de financiële positie van gezinnen “al met al robuust” dankzij het grote financiële vermogen van de Belgen. Wel waarschuwt de bank voor de ongelijke verdeling van dat vermogen, die ‘risicohaarden’ creëert in de hypotheekmarkt.

    27-02-2016 om 22:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    26-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever:

    Bart De Wever: "Tsipras zal plooien"

    Bart De Wever! Als je werkelijk iets aan de diepere oorzaak van dit probleem wil doen, zorg dan dat niet alleen Vlaanderen, maar heel Europa massaal overschakelt op alternatieve energie.

    De wever is hier zelf goed bezig met kapotrelativeren ..

    Iedereen moet buigen voor de wever. Gevolgen van zijn beleid: economische groei een ramp, armoede stijgt, staatsschuld stijgt, staatsapparaat groeit, facturen naar omhoog, burnouts stijgen, verkeersdoden stijgen, bossen dalen, luchtkwaliteit een ramp, sociale zekerheid bijna uitgekleed. Niet opleveren is buiten. Prove me wrong.


    vluchtelingencrisis "Griekenland is van dag één onderdeel van het vluchtelingenprobleem, niet van de oplossing." N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft in duidingsprogramma Terzake vernietigend uitgehaald naar het land. "Maar Tsipras is tot de bedelstaf van Europa geraakt: hij zal plooien."

    Dat de Balkanlanden en Oostenrijk een minitop organiseerden zonder Tsipras uit te nodigen, viel niet in goede aarde in Athene. "Griekenland zal vanaf nu geen Europese beslissingen meer goedkeuren als de gelijkmatige verdeling van de lasten en verantwoordelijkheid voor de vluchtelingencrisis tussen alle EU-landen niet wordt uitgevoerd", zei een boze Tsipras vandaag in het Griekse parlement.

    "Schengenzone opengezet"

    "Ze lappen elke regel aan hun laars. Ze hebben de deuren van de Schengenzone opengezet", hekelt De Wever in Terzake. Ook Duitsland kreeg opnieuw een veeg uit de pan. "Europa heeft totaal de verkeerde richting gekozen onder leiding van Duitsland en bondskandselier Merkel. Al mijn voorspellingen zijn haarfijn uitgekomen."

    Maar Bart De Wever denkt dat Griekenland wel degelijk snel zal plooien. "De Balkanlanden en Oostenrijk zijn de grenzen met Griekenland aan het sluiten en meneer Tsipras is in paniek, want als hij niet oplet wordt heel Griekenland één grote hotspot. Hij begint volop toegevingen te doen."

    Grondvesten

    Volgens De Wever zal het spreidingsplan van Europa nooit werken als het niet het sluitstuk is van een Europa waar de grenzen gesloten zijn en triage gebeurt aan de buitengrenzen. "De mensen die dan Europa zouden binnenmogen kunnen dan gespreid worden naar de landen die ze kunnen en willen opnemen aan de hand van quota."

    Dat er nu al een Europees spreidingsplan werd gemaakt, noemt De Wever "de kar voor het paard spannen". "Ondertussen is Duitsland totaal geïsoleerd, trekt Oost-Europa zich er niets meer van aan en wil Groot-Brittannië een Brexit organiseren. We zijn de grondvesten onder Europa aan het wegslaan en alles wordt kapot gerelativeerd. Daar snap ik werkelijk niets van", aldus De Wever.

    26-02-2016 om 22:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    25-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA: 'Profileringsdrang van Rutten en Open VLD'

    N-VA: 'Profileringsdrang van Rutten en Open VLD'

     

    25-02-2016 om 21:31 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    24-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen referendum, maar een burgerkabinet in Gent

    Geen referendum, maar een burgerkabinet in Gent

    Geen referendum, maar een burgerkabinet in Gent

    Geen referendum, maar een burgerkabinet in Gent

    Geen referendum, maar een burgerkabinet in Gent

    Gent - Gent krijgt geen referendum over het circulatieplan, maar een burgerkabinet. In het burgerkabinet zullen 'onafhankelijke' Gentenaars twee keer per jaar samenkomen om het mobiliteitsplan bij te sturen. Daarnaast komen er regelmatig klerein bevragingen bij de Gentenaars.

    Geen referendum dus in Gent, maar een burgerkabinet. De meerderheidspartijen moesten lang nadenken over hun antwoord nadat N-VA de druk fors had opgevoerd om een volksraadpleging te organiseren over het nieuwe circulatieplan.

    De partij van Siegfried Bracke haalde maandagavond fors uit naar het plan en naar Filip Watteeuw. Elke Sleurs noemde het plan 'asociaal'. Guido Meersschaut noemde Watteeuw zijn beleid een dictatuur. Maar de meerderheid zal het voorstel van N-VA afwijzen. Formeel moet dat dinsdagavond nog gebeuren, op een tweede zittingsavond van de gemeenteraad.

    Burgerkabinet

    In plaats van een referendum installeert Gent een 'burgerkabinet', naar een experiment met een burgerjury dat al loopt in Rotterdam. Een groep van 120 a 150 onafhankelijke Gentenaars die via een open oproep geselecteerd wordt en na de invoering van het circulatieplan in de lente van 2017 twee keer per jaar samenkomt. 

    'Dit burgerkabinet moet een afspiegeling zijn van de Gentse bevolking', klinkt het. 'Het oordeel en de adviezen van het burgerkabinet worden gebruikt om het circulatieplan te verbeteren enom oplossingen te realiseren voor specifieke problemen.' 

    Problemen

    Daarnaast wordt in Gent 'voortdurende volksbevraging' aangekondigd. Op 3 april 2017 wordt een systeem van enquêtes opgezet. Gentenaars en bezoekers zullen bevraagd worden over thema’s rond het circulatieplan. 'De resultaten van deze bevragingen kunnen inspirerend werken voor de verdere verfijning van het circulatieplan en voor mogelijke problemen', klinkt het.

    Niet alleen de kiesgerechtigde Gentenaars zullen aan het woord komen. 'Ook kinderen en jongeren en de zogenaamde Gent-gebruikers zoals handelaars en hun klanten, ondernemers, leveranciers, zorgverstrekkers en bezoekers aan onze stad.'

    24-02-2016 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    23-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maggie De Block: “Misschien kent De Wever schuif met geld waar ik geen weet van heb”
    Maggie De Block: “Misschien kent De Wever schuif met geld waar ik geen weet van heb”

    De Wever is de grootste dief van ons land opsluiten die dief, en mag nooit meer vrij komen 

    Maggie De Block: “Misschien kent De Wever schuif met geld waar ik geen weet van heb”

    Minister van Volksgezondheid en Sociale Zaken Maggie De Block (Open Vld) is bereid verder te besparen, maar die besparingen mogen de patiënt niet treffen. Dat zei ze zondag in het VTM NIEUWS.

    Volgens N-VA-voorzitter Bart De Wever valt er nog wel te snijden in het departement van De Block. “Ik zal graag aan tafel gaan zitten als ze concrete maatregelen voorstellen”, zegt De Block. “Maar belangrijk is dat de patiënt niet geraakt wordt. Als men toetert dat er bij mij nog zoveel geld zit, weet hij (De Wever, red.) misschien een of andere schuif geld waar ik nog geen weet van heb”.

    Volgens de Open Vld-minister heeft zij van bij de start van de regering-Michel een zware besparingsopdracht gekregen. Er moest 3,2 miljard euro bespaard worden. “Ondanks de vergrijzing en de noden die er zijn, heb ik die oefening al voor de helft gedaan”, zegt De Block. Ze moet dus nog op zoek naar 1,6 miljard euro bijkomende besparingsingrepen. Rode draad voor haar blijft dat die besparingen “de patiënt niet mogen raken”.

    Harde maatregelen

    Als gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie werd De Block ook gevraagd naar een reactie op de recente incidenten in de opvangcentra. De Open Vld-politica vreest dat de spanningen “niet direct gaan afnemen”, gezien de aanhoudende stroom vluchtelingen.

    Maar vechtpartijen en geweld kunnen niet door de beugel. “We bieden hulp en geven opvang. Daar is ook de plicht aan verbonden dan men zich gedraagt tegenover elkaar. Er moet ook voor de veiligheid gezorgd worden, ook voor het personeel. Daar zijn soms harde maatregelen voor nodig, maar steeds binnen de kader van het wettelijke”, aldus De Block.

    23-02-2016 om 23:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    22-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA valt Peeters persoonlijk aan: “Hij is de nieuwe Madame NON”

    N-VA valt Peeters persoonlijk aan: “Hij is de nieuwe Madame NON”

    De ganse ploeg van de NVA opsluiten , het zijn gewoon rotzakken

    die ons land kapot willen maken 

    N-VA valt Peeters persoonlijk aan: “Hij is de nieuwe Madame NON”

    Na de aanval van CD&V op N-VA-minister Johan Van Overtveldt schieten de Vlaams-nationalisten nu terug. Mikpunt is vicepremier Kris Peeters, die volgens N-VA-Kamerlid Zuhal Demir de nieuwe ‘Madame NON’ begint te worden. Een verwijzing naar toenmalig CDH-voorzitster Joëlle Milquet, die in 2007 in haar eentje een staatshervorming kelderde.

    Demir, de partijwoordvoerster voor Werk, vindt dat de CD&V’er zich vooral bezighoudt met het blokkeren van dossiers. Maar Peeters maakt voor N-VA ook veel te weinig werk van essentiële dossiers die in het ­regeerakkoord staan, zoals de gemeenschapsdienst voor langdurig werklozen of de invoering van een loopbaanrekening.

    Nog opmerkelijker is dat Demir wel vol lof is over de vorige minister van Werk Monica De Coninck, nota bene een socialiste. Die ­bestreed ze nochtans in de oppositie. “Maar toen kon ik nog niet vergelijken”, zegt ze.

    22-02-2016 om 22:08 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    21-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Weyts wil voorstadsnet met één ticket in Antwerpen en Gent

    Minister Weyts wil voorstadsnet met één ticket in Antwerpen en Gent

    De beste plaats voor de NVA is achter slot en grendel voor de rest van un leven 

    Minister Weyts wil voorstadsnet met één ticket in Antwerpen en Gent


    Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts maakt zich sterk dat er snel een voorstadsnet zal worden uitgewerkt in Antwerpen en Gent, met één ticket voor alle vervoersmodi. Zijn federale collega Jacqueline Galant (MR) mocht donderdag nogmaals op een uithaal rekenen.

    Federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant verklaarde twee weken geleden dat ze niet aan nieuwe grote stadsnetten wil beginnen zolang dat van Brussel niet helemaal afgerond is. Antwerpen en Gent zouden dus moeten wachten. “De problemen van het voorstadsnet in Brussel vermengen met Antwerpen en Gent lijkt me totaal onzinnig”, zei Weyts in het parlement na vragen van Joris Vandenbroucke (sp.a), Dirk de Kort (CD&V) en Ludo Van Campenhout (N-VA).

    “Het zijn projecten van een totaal andere orde”, aldus Weyts. “In Antwerpen en Gent gaat het om het samenbrengen van verschillende partners, om te bekijken hoe de investeringen beter op elkaar kunnen worden afgestemd. Het gaat bijvoorbeeld om De Lijn, de lokale besturen, de NMBS en de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel. In plaats van de verschillende vervoersmodi elkaar te laten beconcurreren, zetten we in op samenwerking.”

    Het overleg rond het gewestelijk expresnet rond Antwerpen is al zeer ver gevorderd, aldus Weyts. “Het gaat daar om bestaande lijnen waar de frequentie wordt aangepast, niet om infrastructurele ingrepen.” Belangrijk is dat er één ticket wordt ingevoerd, vindt de minister, zoals in Brussel nu al het geval is met het Jump-ticket.

    Weyts verwacht veel van de topbijeenkomst rond openbaar vervoer die Galant samenroept op 26 februari.

    21-02-2016 om 22:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    20-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna 1 op 10 winkels staat leeg

    Bijna 1 op 10 winkels staat leeg

    Ga toch blij zijn dat de sossen terug zijn kun je weer in eigen land kopen dan .

    koopkracht is er ook niet op vooruit gegaan.Alles gaat naar de belastingen.

    Toch normaal zeker , waar kan men nog parkeren zonder te moeten betalen ?? ik blijf overal uit de centrums uit , ze zoeken het zelf de geldwolven van politieker

    Zolang deze rechtse regering ons zo aan het pluimen is is het beter in het buitenland te gaan winkelen,als vorm van protest kan dit tellen!

    Misschien moeten ze nog wat meer doen om de automobilist te pesten en de parkeerplaatsen nog wat duurder maken, dan zullen ze binnenkort allemaal laag staan. Een winkel waar ik niet kan geraken met de wagen of waar ik moet betalen om er te parkeren mijd ik als de pest en mag van mij failliet gaan.

    Bijna één op de tien winkelpanden (9,4 procent) in ons land staat leeg, zo blijkt uit onderzoek van retailspecialist Locatus. Het gaat om 20.000 zaken. "Op de echte toplocaties, zoals de Meir in Antwerpen, zijn de problemen beperkt", zegt Gerard Zandbergen van Locatus. "Aan de randen van de centra van middelgrote steden staat vaak al een derde leeg."

    Dat het probleem het grootst is in kleinere steden, is volgens Zandbergen te wijten aan het toegenomen succes van online winkelen. De verkoopcijfers liegen er niet om: alle Belgen samen hebben vorig jaar al voor meer dan 7,3 miljard gespendeerd in webshops. "Dankzij het internet hoef je niet meer per se naar buiten. Voor wie wel winkelt, is dat vaak een dagje uit. Gevolg is dat de topsteden steeds meer bezoekers trekken, ten koste van de middelgrote steden. Aangezien kleinere centra almaar meer moeite hebben om zogeheten recreatief winkelpubliek aan te trekken, loopt de leegstand snel op."

    Toch komen er nieuwe panden bij. "De totale oppervlakte is vorig jaar opnieuw met 150.000 vierkante meter toegenomen", aldus Zandbergen. De nieuwe winkels kwamen er vooral in de periferie van steden. Langs drukke banen, waar veelal grote ketens zich groeperen.


    20-02-2016 om 23:10 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft koning Filip de grondwet naast zich neergelegd?

    Heeft koning Filip de grondwet naast zich neergelegd?

    Heeft koning Filip de grondwet naast zich neergelegd?

    Koning Filip is buiten de grondwet getreden met zijn instemming van het huwelijk van prins Amedeo, zestien maanden na de bruiloft. Dat schrijven N-VA-parlementsleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters. ‘Een banaliteit’, reageert de premier.

    ‘Dat niemand wakker ligt van het ongrondwettelijk besluit, is veelzeggend’, schrijven N-VA-kamerleden Hendrik Vuye en Veerle Wouters in een opiniestuk op Knack.be. De twee refereren aan het dossier rond de goedkeuring van het huwelijk van prins Amedeo, de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz.

    Wat is er aan de hand?

    Volgens artikel 85, lid 2 van de grondwet verliest een prins die huwt zonder toestemming van de koning zijn recht op de troon.

    Prins Amedeo, de oudste zoon van prinses Astrid en prins Lorenz, huwde op 5 juli 2014 met Elisabetta Rosboch von Wolkenstein. Dat was tijdens de politieke periode van lopende zaken onder ontslagnemend premier Elio Di Rupo (PS).

    Een jaar later brengt het weekblad Story naar buiten dat Amedeo geen toestemming heeft gevraagd aan koning Filip en daardoor zijn recht op de troon verliest. ‘Hij wil een onafhankelijk leven leiden, los van elke officiële rol.’ Of het al dan niet bewust was, wordt nergens bevestigd.

    Blijkt echter dat Amedeo in september 2015, dus meer dan een jaar na zijn huwelijk, toch toestemming vraagt. Bij Koninklijk Besluit (KB) van 12 november 2015 wordt zijn verzoek ingewilligd. De goedkeuring is getekend door koning Filip, premier Michel en minister van Justitie Koen Geens (CD&V).

    ‘Hier knelt het schoentje’

    ‘Hier knelt het schoentje’, stellen Vuye en Wouters. Dat kan namelijk niet zomaar. Ze wijzen naar de laatste zin van artikel 85: ‘Hij kan echter in zijn recht hersteld worden door de Koning (...), doch alleen met instemming van beide Kamers.’

    ‘Kamer en Senaat hebben geen toestemming gegeven. Het KB van 12 november is dan ook flagrant in strijd met de grondwet.’

    Wouters stelde een parlementaire vraag aan premier Michel, maar die reageerde ‘bijzonder kort en naast de kwestie’. De premier antwoordde namelijk: ‘Bij Koninklijk Besluit van 12 november 2015 heeft de Koning zijn instemming betuigd met het huwelijk van Prins Amedeo. Deze instemming heeft uitwerking met ingang van 4 juli 2014.’

    ‘Het korte antwoord over de monarchie is geen unicum. Het gebeurt wel meer dat ministers bijzonder kort van stof zijn wanneer het gaat over het koningshuis. Dat niemand wakker ligt van het ongrondwettelijk besluit is veelzeggend’, besluiten Vuye en Wouters.

    ‘Banale situatie’

    Het kabinet van premier Charles Michel spreekt, in een reactie aan De Morgen, over een ‘banale’ situatie. Het huwelijk vond namelijk plaats in lopende zaken onder ontslagnemend premier Di Rupo. Premier Michel, die wel de volheid van bevoegdheid heeft, heeft dus niets anders gedaan dan een situatie geregulariseerd ‘die altijd al de toestemming had van de koning’.

    De instemming van het huwelijk is - volgens het KB - immers geldig vanaf 4 juli 2014 (een dag voor het huwelijk van Amedeo). De koning heeft dus ‘op tijd’ zijn toestemmig gegeven. Daardoor is Amedeo nooit ‘in zijn recht hersteld’ en moeten de Kamer en de Senaat dus helemaal hun toestemming niet geven.

    19-02-2016 om 22:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    18-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische armoede is verontrustend

    Belgische armoede is verontrustend

    Het Federaal Planbureau heeft voor het eerst 64 aanvullende indicatoren gebruikt om het welzijn van de Belg te berekenen. Daaruit blijkt dat onze gezondheid en ons opleidingsniveau de goede kant opgaan, maar dat armoede sinds de crisis een probleem blijft.

    Jarenlang werd het welzijn van de Belg gemeten aan de hand van het bruto binnenlands product (bbp). Omdat die techniek achterhaald is, hanteerde het Federaal Planbureau voor het eerst ook 64 aanvullende indicatoren, onverdeeld in drie categorieën: ‘hier en nu’, ‘later’ en ‘elders’.

    Uit de cijfers blijkt dat het goed gaat met de Belgische gezondheid en ons opleidingsniveau. Onze levensverwachting stijgt doorheen de jaren en steeds minder studenten verlaten vroegtijdig de schoolbanken. Problematischer is de evolutie van de armoede in België. België is de sociale gevolgen van de economische crisis nog niet te boven gekomen en de laatste vijf jaren kende onder andere het risico op armoede en sociale uitsluiting zelfs een achteruitgang.

    Overheidsschuld

    Op de lange termijndoelen boeken we vooruitgang. De rivieren en landbouwgronden worden minder vervuild en we zetten meer en meer in op hernieuwbare energie. Ook de grensoverschrijdende indicatoren hebben progressie geboekt, zoals de uitstoot van broeikasgassen en het gebruik van grondstoffen.

    De overheidsschuld van België blijft wel een kwalijk zeer. Die blijft toenemen, ondanks de belofte van de regering om die onder de symbolische grens van 100% van het bbp te krijgen.

    18-02-2016 om 22:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    17-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzendbureau belooft extra verlofdag en smartphone als werknemers niet meedoen aan sociale verkiezingen

    Uitzendbureau belooft extra verlofdag en smartphone als werknemers niet meedoen aan sociale verkiezingen

    Peeters stuurt sociale inspectie naar Accent

    Uitzendbureau belooft extra verlofdag en smartphone als werknemers niet meedoen aan sociale verkiezingen

    Accent Jobs, het grootste netwerk van uitzendjobs in ons land, roept haar werknemers op om niet deel te nemen aan de sociale verkiezingen. Ze belooft hen daarvoor zelfs een extra dag verlof of een nieuwe smartphone. De vakbonden veroordelen de actie, minister van Werk Kris Peeters (CD&V) stuurt de inspectie langs.

    'Als we géén verkiezingen moeten organiseren en geen ondernemingsraad moet oprichten krijgen jullie een extra dag verlof en nieuwe smartphones', belooft Accent Jobs haar werknemers in de aanloop naar de sociale verkiezingen in mei.

    Accent Jobs telt 250 kantoren in Vlaanderen. Ze hebben 1.500 mensen in dienst. Elk bedrijf met meer dan 50 werknemers moet sociale verkiezingen organiseren. Maar als er geen kandidaten zijn, dan kan een bedrijf geen ondernemingsraad oprichten.

    'Ongehoord en ongezien'

    'Herinvesteren', noemt het bedrijf de actie. 'Wat we besparen door geen ondernemersraad te moeten inrichten geven we terug aan onze mensen als een extra dag verlof of via een nieuwe digitale strategie, met nieuwe smartphones”, zei een woordvoerster aan VTM Nieuws.

    'Een boycot', noemen de vakbonden het. 'Dit is ongehoord en ongezien', zegt Rudy De Leeuw van het ABVV. 'Dit vraagt om een duidelijke veroordeling.”

    Werknemers moeten vrij zijn om aan de sociale verkiezingen deel te nemen. Of het bedrijf nu de wet overtreedt is niet onmiddellijk duidelijk zegt professor arbeidsrecht Frank Hendrickx van de KU Leuven. 'Maar je voelt dat dit discutabel is. Zonder dat ze letterlijk de wet overtreden.'

    Minister van Werk Kris Peeters kan de actie ook niet smaken, stuurt de arbeidsinspectie naar het bedrijf. 'Dit soort van praktijken kan niet. Sociale verkiezingen zijn een democratisch recht. Praktijken zoals het aanbieden van een smartphone of een extra dag verlof zijn in strijd met de geest van de wet en tegen internationale verdragen.'

    17-02-2016 om 21:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    16-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse premier waarschuwt nogmaals voor grote terreuraanslagen in Europa

    Franse premier waarschuwt nogmaals voor grote terreuraanslagen in Europa


    "Het is een zekerheid" dat er nog "grootschalige" terreuraanslagen zullen plaatsvinden in Europa. Dat heeft de Franse premier Manuel Valls vandaag gezegd op de veiligheidsconferentie van München. Volgens de Franse regeringsleider is de wereld verzeild in een tijdperk van "hyperterrorisme".

    Vorige week had Valls ook al

    Vorige week had Valls ook al laten optekenen dat de dreiging van nieuwe aanslagen momenteel "zonder twijfel" groter is dan voor de jihadistische aanslagen van 13 november in Parijs. "We zijn verzeild in een nieuw tijdperk dat wordt gekenmerkt door hyperterrorisme. Een hyperterrorisme waar een religieus pseudo-messianisme samenvloeit met het gebruikt van massaterrorisme."

    Tegelijk schetste de Russische premier Dmitri Medvedev een somber beeld van de relaties tussen Rusland en het Westen. "We moeten de zaken duidelijk stellen: we zijn in een nieuwe periode van een nieuwe Koude Oorlog beland."

    Medvedev laakte in München de "gesloten en vijandige" houding van de Navo, die deze week nog besloot om zijn aanwezigheid nabij Rusland te versterken. "De Europese politici dachten dat het uitbouwen van een zogenaamde kring van vrienden aan de grenzen van de Europese Unie een garantie op veiligheid zou zijn. Wat is het resultaat? Geen kring van vrienden, maar een kring van uitsluiting."

    De relaties tussen Rusland en het Westen doken onder het vriespunt sinds het conflict in Oekraïne en de Russische annexatie van de Krim. Niettemin wil Medvedev proberen om "het vertrouwen te herstellen". "Onze standpunten lopen uiteen, maar niet zo erg als veertig jaar geleden, toen er een muur in Europa bestond."

    "Geen alternatief"

    Rusland en het Westen staan ook neus aan neus in Syrië, waar het Kremlin het regime van president Bashar al-Assad steunt. Assad kan in de ogen van de westerse leiders dan weer geen deel uitmaken van de toekomst van Syrië. In de nacht van donderdag op vrijdag raakten de VS, Rusland en vijftien andere landen die betrokken zijn bij de Syrische oorlog het in München wel eens over een stopzetting van het geweld.

    Medvedev beloofde alvast dat zijn land een constructieve rol wil spelen. "We zullen ons inzetten voor de toepassing van het gemeenschappelijke vredesinitiatief. Het loopt moeilijk, maar er is geen alternatief voor een gemeenschappelijke en interreligieuze dialoog", zo verklaarde de Russische premier. De Syrische oppositie riep hij op, gesprekken aan te knopen met Assad.

    De Franse premier Manuel Valls riep Rusland op het akkoord ernstig te nemen. "De Russische bombardementen op de Syrische bevolking moeten stoppen", zo richtte hij zich tot Medvedev. Volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten bombardeerden Russische vliegtuigen in de nacht van vrijdag op zaterdag opnieuw doelwitten in het noorden van het land.

    16-02-2016 om 23:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    15-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crombez (sp.a) reageert op pushbackhetze:

    Crombez (sp.a) reageert op pushbackhetze: "We moeten ons kwetsbaar durven opstellen


    In gesprek met VTM NIEUWS heeft sp.a-voorzitter John Crombez gereageerd op de storm van kritiek die hij over zich heen heeft gekregen na zijn pleidooi voor een pushbackbeleid. "Dit gaat niet meer over links of rechts, dit gaat over een catastrofe waar de EU geen oplossingen voor heeft."

    "Het wordt dringend tijd dat er oplossingen komen zodat we vermijden dat er meer slachtoffers vallen. Dit gaat niet meer over links of rechts, dit gaat over een catastrofe waar de Europese Unie geen oplossing voor heeft", zegt Crombez.

    Over de openlijke reprimande van sp.a-coryfee Willy Claes, die er enkele dagen na Crombez' pleidooi voor een pushbackbeleid gekomen is, wil de sp.a-voorzitter het volgende kwijt: "In het partijbureau woedt deze discussie al maanden. Ik kan begrijpen dat Willy Claes denkt aan de discussies in het verleden, maar dit moment is ongezien en vergt oplossingen

    Op de vraag of Crombez deze turbulente periode zonder kleerscheuren kan overleven, zegt hij het volgende: "We moeten onszelf nu kwetsbaar durven opstellen. Het gemakkelijkste is, zeker als oppositieleider, om u weg te steken. Maar de menselijke drama's zijn zo groot dat het uitblijven van oplossingen geen optie is."

    Turteltaks

    Over de Turteltaks, de extra belastingen op energie van energieminister Annemie Turtelboom (Open Vld), is Crombez dan weer niet te spreken. "De Turteltaks is een schande", zegt hij, "We hebben een betere regeling nodig en moeten de Turteltax afschaffen voor een rechtvaardiger systeem."

    15-02-2016 om 22:55 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (13)
    14-02-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politievakbonden dreigen met een week staking door Kanaalplan Jambon

    Politievakbonden dreigen met een week staking door Kanaalplan Jambon

    Met Jambon blijkt men nauwelijks te kunnen onderhandelen gezien zijn weining inzicht in de werking van het Politiewezen en zijn amateurristisch gedoe op zijn ambt en ten velde. De man moet nog veel leren wil bij minister blijven en zeker op Binnenlandse zaken is het een flop.

    Eigenlijk hebben we geen Ministers meer nodig. Laten we de Vakbonden ons land besturen en alles loopt gesmeerd. Terroristen geven we Carte Blanche. En misdadigers laten we vrij. Geen zorgen meer.

    Onze flikken hebben dringend verlof nodig. De laatste maand veel te veel moeten werken.


    Drie politievakbonden dreigen met een staking bij de federale politieagenten die gedetacheerd worden naar Brussel in het kader van het Kanaalplan van de federale regering. De staking kan tot een week duren.

    De stakingsaanzegging komt er in het kader van de uitvoering van het Kanaalplan, zeggen de vakbonden VSOA, NSPV en ACV Openbare Diensten in een gezamenlijke persmededeling. Volgens hen zijn de leden van de federale politie abrupt gedetacheerd naar de betrokken politiezones in en rond Brussel.

    De vakbonden hekelen dat "het Kanaalplan in werking werd gesteld zonder enig akkoord van de Kern, en vooral zonder enig overleg en zonder enig respect voor de wetgeving inzake welzijn en veiligheid op het werk". Volgens de vakbonden kan het niet dat de politieagenten in kwestie een telefoontje kregen op 29 januari en "zich al op 1 februari moesten aanbieden in Molenbeek of Vilvoorde, zonder ook maar iets te weten over de aard van het werk of de arbeidsomstandigheden".

    De vakbonden eisen nu dat de overheid ervoor zorgt dat de agenten de nodige informatie en middelen krijgen. Er moeten ook een draaiboek komen over de te volgen procedure, en overleg plaatsvinden.

    "Indien de onderhandelingen niet tot een akkoord komen, zal de staking beginnen op 22 februari en lopen tot 29 februari", zo klinkt het.

    14-02-2016 om 22:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!