Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 7 geheimen om heel veel geld te verdienen

     

    7 geheimen om heel veel geld te verdienen

    Wolf of Wall Street

    Wie is er niet in geïnteresseerd om veel geld te verdienen? Correctie: heel veel geld. Deze zeven tips uit het boek Heel Veel Geld zetten je aardig op weg.

    Met heel veel geld bedoelen we niet zozeer een paar pandjes in een rustige buurt en een sportwagen. Neen. We bedoelen zeiljachten, privéjets, privé-eilanden, kroonluchters bezet met diamanten en wolkenkrabbers die je naam dragen.

    In het leuke boek "Heel veel geld" zet Oxford-econoom Sam Wilkin de zeven belangrijkste verdienmodellen uit de geschiedenis op een rijtje, die tot buitensporige rijkdom kunnen leiden. Wilkin haalt zijn inspiratie zowel bij Romeinen als bij techmiljardairs.

    Geheim 1: Bezit is alles

    Denk aan het gezelschapsspel Monopoly. Mensen die veel activa (verw)erven moeten nadien vaak niet hard meer werken om veel te verdienen. Onroerend goed creëert huurinkomsten, mijnen delfstoffen en olievelden olie. John Rockefeller had op een bepaald moment 90 procent van de Amerikaanse raffinagecapaciteit in handen en verdiende geld als slijk.

    Vaak speelt ook het netwerkeffect. Dat is het fenomeen dat iets interessanter en lucratiever wordt naarmate meer mensen het gebruiken. Een fax en gsm zijn hiervan klassieke voorbeelden. Vooral bij telecom speelt dit effect heel erg. Het is in die sector (en met die reden) dat de Mexicaan Carlos Slim schatrijk werd en dat AT&T tweehonderd jaar geleden erg dominant werd in de VS. AT&T nam andere operatoren over door te dreigen dat hun oproepen naar AT&T-klanten niet langer werden doorverbonden. Hun feitelijk monopolie werd pas in 1982 doorbroken toen het bedrijf werd gesplitst.

    Geheim 2: Wees niet de beste, maar de enige

    Monopolies zijn goudmijnen. De familie Von Thurn und Taxis werd schatrijk omdat ze van de keizer als enige een Europese postdienst mocht uitbaten. De Russische oligarch Vladimir Potanin werd miljardair omdat hij voor een tijd een deel van het telecom-monopolie Svjazinvest bezat.

    

Al is het niet evident dat de overheid je een monopolie schenkt. Een tijdelijk monopolie in de privésector is wat dat betreft couranter. Microsoft had met Bill Gates ooit 90 procent van de markt voor pc-besturingssystemen in handen. Technologiebedrijven maken bovendien ook vaak veel winst omdat ze octrooien bezitten, en octrooien betekenen minimonopolies. Als een concurrent zo’n octrooi probeert te imiteren, moet de overheid ingrijpen.

    Geheim 3: Size does matter

    Hoe groter een bedrijf wordt, vaak hoe rijker de eigenaars. Het schoolvoorbeeld is natuurlijk het Amerikaanse Walmart, zeg maar de moeder van alle supermarkten. Vier van de twaalf grootste fortuinen ter wereld behoren toe aan leden van de familie Walton, eigenaars van Walmart.

    Een concurrent weet misschien wel dat hij groot moet worden, maar soms is het moeilijk om het nodige kapitaal te verkrijgen om toe te treden. Zo zijn er maar twee bedrijven op aarde die vliegtuigen maken: Airbus en Boeing.

    Geheim 4: Laat iemand anders het gelag betalen

    Veel rijkdomsgeheimen worden verstopt in saaie en ingewikkelde regelgeving. In zijn boek haalt Sam Wilkin het legendarisch voorbeeld aan van Amerikaanse suikerboeren die in de jaren tachtig een overheidssubsidie kregen van 1,5 miljard dollar, oftewel omgerekend meer dan 200.000 dollar per boer. Al maakte deze subsidie deel uit een ondoorgrondelijk overheidsprogramma. Of hoe wetten in goud kunnen veranderen.

    Een privé-instelling met overheidsgarantie is een vergelijkbaar rijkdomsgeheim. Veel van de grote banken die too big to fail waren en waarvan de toplui zich rijkelijk lieten uitbetalen, passen hierin. Als het misloopt, springt de overheid wel bij. De door de overheid gesubsidieerde banken Fannie Mae en Fredie Mac namen gigantische risico’s. Ze verlaagden de werkreserves tot 2,5 procent van de activa, waarbij de meest avontuurlijke banken het nog op 8 procent hielden. Maar investeerders bleven geld toestoppen. De banken hadden toch een overheidsgarantie. Dit heet: rijkelijk beloond worden voor risico’s die iemand anders (lees: de overheid/belastingbetaler) heeft genomen.

    Geheim 5: Wees goed in cijfers (en hou van geld)

    Aan de rand van het ravijn vinden schapen het meest malse gras. In de jaren negentig was het postcommunistische Rusland, ondanks de economische catastrofe daar, een ideale voedingsbodem voor een nieuwe klasse zakenlui. Zij waren zowel pragmatisch, genadeloos als kleurrijk, en weigerden om de regels van het spel te volgen.

    In 2004 woonden er in Moskou meer miljardairs dan in New York. Via connecties kregen ze onder meer controle over staatsbedrijven of interessante deals. Een hilarisch voorbeeld is het geprivatiseerde oliebedrijf Yukos dat zijn dochterondernemingen dwong om olie te leveren voor 1,7 dollar per vat, die het dan aan de marktprijs van 15 dollar kon doorverkopen. Goed voor een opbrengst van 800 miljoen dollar in 36 weken. Ook in andere opkomende maar soms dubieuze economieën, zoals Mexico, India, China, Egypte of de Filippijnen, doken veel miljardairs op.

    Geheim 7: Wees meedogenloos

    Dat is het minst fraaie rijkdomsgeheim. Veel rijken zijn dat geworden doordat ze hun vroegere zakenpartners de deur uitwerkten. John Rockefeller overtuigde in het geniep zijn zakenpartners om het bedrijf van de hand te doen, terwijl hij stiekem voldoende had gespaard om het in zijn eentje op te kopen.

    Kortom wie schatrijk wil worden, moet (helaas) ook meedogenloos zijn. Het klassieke voorbeeld hiervan halen we uit de oudheid. Waar Marcus Crassus in het oude Rome de rijkste medebewoners liet executeren om zijn eigen fortuin op te bouwen.

    26-04-2016 om 20:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet dit is een bende dieven

    Dit is een bende dieven

    Voorkom beslag op uw inboedel Eddy Felix!

    Spam
    x

    Dhr. Mr. Peeters dehaanincasso@gmail.com via directiq13.com 

    16:22 (1 uur geleden)
    aan mij
    Waarom is dit bericht in Spam terecht gekomen? Het lijkt op berichten die zijn gevonden door onze spamfilters.  Meer informatie
    Afbeeldingen worden niet weergegeven. Afbeeldingen hieronder weergeven

    Voorkom beslag op uw inboedel!

    Donten, 25-04-2016

    Inzake: Openstaande schuld bij de Appstore
    Dossiernummer: 20160188813

    Geachte Eddy Felix,

    Van onze cliënt de 'appstore' ontvingen wij een vordering op u ter behandeling, terzake verrichte levering van een app.

    Ondanks eerdere betalingsverzoek van de 'appstore' heeft deze moeten constateren dat deze vordering thans, inzake onderhavige vordering, nog niet tot betaling dan wel buitengerechtelijk of zonodig gerechtelijk bleek te incasseren.

    U bent thans verschuldigd;

    Hoofdsom: €99,-
    Informatiekosten: €97,50
    Vertragingsrente: €3,50
    Buitengerechtelijke kosten: €631,20
    Dagvaardingskosten: €714,01
    Verschotten: €0,00
    Kwijting: -€500,21

    Totaal te voldoen: €1045,-

    Bovenvermelde incasso-opdracht bevindt zich thans in het stadium waarin een definitief standpunt ingenomen dient te worden t.a.v. het vervolgtraject via juridische weg, waarvan te maken juridische en gerechtelijke kosten op u zullen worden verhaald.

    Ons aanbod tegen kwijting:

    Wanneer u voor 26-04-2016 een som van 500 euro voldoet aan ons schelden we de resterende 545 euro kwijt alsmede blazen we het beslag op uw inboedel gratis en dus zonder extra kosten af, om dit aanbod te gebruiken gaat u naar onze website (www.dehaanincasso.com) en opent u een chat, maandag t/m vrijdag tussen 08:00 en 20:00 is er een medewerker beschikbaar om u te helpen.

    Voldoet u de vordering niet voor 26-04-2016? De gerechtsdeurwaarder komt dan op 27-04-2016 om 14:30 bij u langs om terstond tot beslaglegging over te gaan.
    Daar kan eventuele verkoop van uw roerende zaken plaats vinden, daarvoor zal een advertentie in het plaatselijk dagblad worden geplaatst en zal tevens de executieverkoop van de in beslag genomen zaken aangekondigd worden op verschillende website's.
    Hieraan zijn extra kosten voor u aan verbonden! Wij raden u dringend aan om aanwezig te zijn.
    Bent u niet aanwezig? Indien u op voormelde datum niet aanwezig bent, dan zal op een ander te bepalen tijdstip de deurwaarder opnieuw langskomen.
    Dan wordt beslag op uw roerende zaken gelegd door forcering van de toegangsdeur in het bijzijn van politie en slotenmaker.
    Hieraan zijn hoge kosten verboden, en deze komen geheel voor uw rekening!

    Help! Ik wil betalen en dit alles voorkomen!

    Ga naar onze website (www.dehaanincasso.com) en klik op de blauwe balk rechts onderin uw scherm om te chatten met ons, 7 dagen per week is er een medewerker beschikbaar om u te helpen met al uw vragen!

    Hoogachtend,

    Dhr. Mr. E. Peeters
    Gerechtsdeurwaarder
    de Haan incasso & Gerechtsdeurwaarders
    www.dehaanincasso.com

    26-04-2016 om 19:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peeters geschrokken van commotie:

    Peeters geschrokken van commotie: "Sta aan kant van hen die het moeilijk hebben"

    Ik heb het ook zeer moelijk

    In een opvallende post op zijn Facebookpagina heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) gereageerd op zijn fel bekritiseerde uitspraak dat we "met zijn allen boven onze stand leven". "Als ik mensen die het moeilijk hebben de indruk heb gegeven dat ik niet aan hun kant sta, dan betreur ik dat en spreek ik dat hier met grote nadruk tegen", klinkt het. "Ik hoop dat ik zo alle onduidelijkheden over mijn uitspraken en de commotie er rond van antwoord kan dienen", zegt Peeters aan VRT Nieuws.

    Gisteren zei vicepremier Kris Peeters in de krant Het Laatste Nieuws over de federale begrotingscontrole dat het echte werk nog moet komen en dat we eigenlijk boven onze stand leven. Een uitspraak die bij velen kwaad bloed zette, zowel bij oppositiepartijen als in regeringskringen.

    Peeters betreurt nu naar eigen zeggen de hele hetze die is ontstaan naar aanleiding van zijn uitspraak. "Ik ben vooral geschrokken door het aantal reacties van mensen die zich persoonlijk aangesproken voelden en die in heel moeilijke omstandigheden er het beste van maken. Het was zeker niet mijn bedoeling om die mensen met de vinger te wijzen", verklaart de minister in een reactie bij VRT Nieuws.

    Op Facebook klinkt het zo: "Mensen voor wie het leven niet makkelijk loopt, hebben, door wat ik in een interview dit weekend in de krant Het Laatste Nieuws heb gezegd, de indruk gekregen dat ik niet aan hun kant sta. Dat vind ik spijtig, want het tegendeel is waar. In het interview heb ik vooral mijn oprechte bezorgdheid willen uitdrukken over de toekomst".

    "Belangrijk punt, maar geen breekpunt voor CD&V"

    Peeters pleit tegelijk voor een "parler vrai" over de budgettaire maatregelen die de regering voor de komende jaren zal moeten nemen. Hij breekt andermaal een lans voor belastingen op kapitaal. "Excessen zoals de Panama Papers kunnen niet meer. Mijn conclusie is dat een aantal taboes zal moeten sneuvelen. Dan is, bijvoorbeeld, het idee van dual income tax nu aan de orde", staat te lezen op Facebook.

    "Dat is voor mij een heel belangrijk punt", zegt Peeters aan onze redactie. "We zullen daar blijven voor gaan, maar het is niet wijs om nu in termen van breekpunten te spreken. We hebben ook de andere partijen nodig."

    Minister Peeters hoopt ten slotte met zijn Facebookpost duidelijkheid te verschaffen. "Dat het duidelijk is wat ik heb menen te zeggen en waar ik voor sta. Er zijn mensen die natuurlijk enkel de kop van het interview hebben gelezen, het interview zelf was al veel genuanceerder. Ik heb hiermee alle onduidelijkheden en commotie van antwoord willen dienen."

    25-04-2016 om 20:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    24-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oppositie scherp voor Kris Peeters:

    Oppositie scherp voor Kris Peeters: "U bent intellectueel oneerlijk"

     

    De oppositie heeft gelijk, zo kennen wij je niet meer Kris Peeters

    De uitspraak van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) dat "we allemaal boven onze stand leven" lokte heel wat protest uit. Vanmiddag uitte de oppositie in de Kamer opnieuw haar verontwaardiging. "Het geloof in de onderhandelingsbereidheid van CD&V is weg."

    Vorige week zei Peeters in een interview dat werklozen, werknemers... iedereen boven zijn stand leeft. Die uitspraak bracht een golf van verontwaardigde reacties teweeg. Raoul Hedebouw (PVDA) kon er niet bij dat net "het sociale gelaat van deze regering", dergelijke uitspraken deed. "Wat een teleurstelling bij de werknemers in dit land", klonk het.

    Dat Peeters in het bewuste interview nog zei dat de begrotingscontrole slechts een vingeroefening was, en dat er bij de komende begrotingsopmaak nog dieper gesneden zal moeten worden, schoot helemaal in het verkeerde keelgat. "De indexsprong, werken tot 67, en langdurig zieken pesten: waren dat allemaal vingeroefeningen?", sneerde Hedebouw.  

    De oppositie nam ook het gegeven dat Peeters de 38 uren werkweek wil herzien op de korrel. "Dat klinkt allemaal mooi. Langer werken in de winter als het koud is, en minder in de zomer. Maar denkt u dat de werknemers dat zelf zullen kunnen beslissen?" vroeg sp.a-fractieleidster Meryame Kitir zich luidop af. "Het zullen de werkgevers zijn die dat beslissen. Meneer Peeters, u bent intellectueel oneerlijk."

    "Mevrouw Ketir, kent u pagina 96 van regeerakkoord Di Rupo?"

    Kris Peeters verdedigde de beslissing over de 38-urenweek. Om zijn punt kracht bij te zetten, zwaaide hij met het regeerakkoord van de vorige regering Di Rupo, waarin ook een passage staat over de flexibilisering van de 38-urenweek.

    24-04-2016 om 20:46 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    23-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kilometerheffing:

    Kilometerheffing: "Het systeem werkt en we hebben de cijfers om dat te bewijzen"

    Dit gaat de economie nog veel schade toebrengen wacht maar tot ze dit in personen wagens gaan steken wie gaat dan nog veel rijden of gaan werken ? Je houd dan bijna niks meer over van je loon , je kan dan beter gaan doppen en je wagen weg doen hou je meer over ?!Je kan ook kapot belasten en dat is wat ze nu aan het doen zijn , de gene die te weinig bijdragen de rijken en bedrijven worden telkens met rust gelaten ergens is er een einde aan !

    Binnenkort ook voor wagens, waarom dacht je dat ze dit land vol van die rotcamera's hebben gehangen, je zal dan én jaarlijkse verkeersbelasting betalen, woeker taxen op je benzine, en een belasting op gereden kilometers. Een driedubbele belasting.

    Tuurlijk werkt het. . De gewone burger betaald als laatste deze heffing (verdoken belasting) wel!

    En dat het verdorie later niet in mijn auto komt, betalen al genoeg belastingen voor alle vreemdelingen. Trouwens dat systeem zal niet lang leven, er zijn genoeg snufjes op internet


    "Het systeem werkt en we hebben de cijfers om dat te bewijzen." Dat meldt Benoît Lempkowicz, woordvoerder van Satellic, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor het systeem voor de kilometerheffing voor vrachtwagens. Hij reageert daarmee op een bericht vandaag in de krant L'Echo dat een vijftigtal transportbedrijven de kilometerheffing voor vrachtwagens gaat aanvechten voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel.

    "We hebben onze argumenten al voorgelegd aan de rechtbank van Luik, die ons gelijk gegeven heeft", aldus Lempkowicz. Nu slepen transportbedrijven Viapass, het interregionale orgaan dat de kilometerheffing coördineert, en Satellic, het bedrijf dat instaat voor de dienstverlening van het nieuwe systeem, voor de rechtbank in Brussel. De betrokken bedrijven vragen de aanstelling van een gerechtelijke expert,  die onder meer moet nagaan of de registratiestoestellen voldoende betrouwbaar zijn.

    In totaal zijn een half miljoen OBU's (On Board Unit) verdeeld, waarvan er 350.000 geactiveerd zijn, aldus Satellic. "Zowat 5.000 van die toestellen geven een rood licht, hetgeen kan duiden op het vergeten activeren of een probleem met de kredietkaart. Van die 5.000 toestellen zijn er ongeveer 500 daadwerkelijk defect, ofwel 0,14 procent van de geactiveerde OBU's", aldus de woordvoerder.

    "Het staat iedereen vrij om zich gekrenkt te voelen en zijn rechten te doen gelden. Maar je vraagt geen opschorting van een systeem voor 500 gevallen", klinkt het nog. Satellic zal volgens de woordvoerder de cijfers ter bewijs neerleggen "overal waar er naar gevraagd wordt".

    Viapass wenste vandaag niet te reageren op het bericht. "We hebben nog niks vernomen van de rechtbank, dit is voorbarig", aldus communicatieverantwoordelijke Edward Claessens.

     

    23-04-2016 om 21:03 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    22-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektriciteitsvoorziening vanaf 2023 in gevaar

    Elektriciteitsvoorziening vanaf 2023 in gevaar

    Elektriciteitsvoorziening vanaf 2023 in gevaar

    Als er tegen 2023 geen bijkomende productiecapaciteit komt, dreigen in België stroomtekorten. Dat zegt de hoogspanningsnetbeheerder Elia in een studie besteld door minister van Energie Marie-Christine Marghem (MR), schrijven De Tijd en L’Echo. De studie werd gisteren voorgesteld in de Adviesraad Gas en Elektriciteit, waarin vertegenwoordigers zitten van de sociale partners en spelers uit de energiesector.

    Als de kerncentrales sluiten, is er behoefte aan een structureel blok van 4.000 megawatt flexibele capaciteit om de vraag naar en het aanbod van elektriciteit op elk ogenblik in evenwicht te kunnen houden.

    Tegen 2027 wordt er misschien best voorzien in een structureel blok van 8.000 megawatt, zegt Elia, kwestie van voorbereid te zijn op de eventuele sluiting van kerncentrales en klassieke centrales in het buitenland. Elia wijst erop dat België in 2027 voor de helft van zijn elektriciteitsvoorziening afhankelijk zal zijn van invoer uit het buitenland.

    Volgens Elia moet België overleggen met de buurlanden over flexibele centrales die achter de hand gehouden kunnen worden.

    22-04-2016 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    21-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Betalen we straks toch per kilometer? Video: Video: Betalen we straks toch per kilometer? Video: Video: Betalen we straks toch per kilometer? Uw video is aan het laden... Delen Embed Replay Delen op Facebook

    Betalen we straks toch per kilometer?

    Wanneer gaat dit eens stopen bende smeerlappen , wij zijn jullie strond beu

    Video: Video: Betalen we straks toch per kilometer?

    Vandaag gaat de zogenaamde Vlaamse klimaattop van start. De bedoeling is om de klimaatlat hoger te leggen en van Vlaanderen een voorloper te maken in plaats van een volger. De Vlaamse regering wil zelf het goede voorbeeld geven en maakt daarom 300 miljoen euro vrij. Mogelijk komt er ook een kilometerheffing voor gewone auto's. 

    Met het extra geld wil de regering focussen op de domeinen die tot haar bevoegdheid behoren: mobiliteit, gebouwen, landbouw en afval. De focus gaat dan ook liggen bij een milieuvriendelijker wagenpark en een betere isolatie van scholen of sociale huurwoningen. 

    In Vlaanderen rijden ook te veel auto's, dus wordt er te veel CO2 uitgestoten. We moeten dus dringend minder gaan rijden en daardoor komt opnieuw de kilometerheffing op tafel te liggen: een bedrag per kilometer die je rijdt, ook voor gewone auto's. "Als je wil sturen in mobiliteit, heb je veel instrumenten. En we zien dat de kilometerheffing voor vrachtwagens is ingevoerd. Dat zijn stappen die we mogelijk ook moeten zeggen", aldus Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege. 

    Met de extra inspanning wil Vlaanderen vooruitlopen op de resultaten van de klimaattop in Parijs, eind vorig jaar. Daar werd ingestemd met strenge klimaatdoelstellingen die ook voor Vlaanderen grote gevolgen hebben. Volgens de huidige prognoses zal Vlaanderen de beoogde vermindering van broeikasemissies tegen 2020 wel halen, maar wordt het daarna moeilijker.


    21-04-2016 om 21:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ABVV-topman:

    ABVV-topman: "Regering is bende rotzakjes"

    De socialistische vakbond ABVV heeft vandaag tijdens haar actie tegen het beleid van de regering op het Brusselse Muntplein "een hete sociale lente" voorspeld. ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw hekelde dat de regering een beleid "met twee maten en twee gewichten" voert. Marc Goblet, algemeen-secretaris van de vakbond, noemde de regering een "bende rotzakjes (letterlijk: une bande de gamins de merde)".

    Volgens het ABVV waren zowat 3.500 militanten naar het Muntplein afgezakt. Met de actie wou de vakbond haar ongenoegen ten aanzien van het regeringsbeleid uiten.

    38-urenweek
    Voorzitter Rudy De Leeuw nam tijdens zijn toespraak voor de militanten onder meer de uitspraken van minister van Werk Kris Peeters (CD&V) op de korrel.

    Peeters had verklaard dat we "met zijn allen boven onze stand leven". "Kris Peeters en deze regering leven boven hun stand", reageerde De Leeuw

    "Dit is een begin"

    samengesteld uit, vergeef me de uitdrukking, een bende rotzakjes (letterlijk: une bande de gamins de merde)!"

    Grote manifestatie

    Morgen houdt de christelijke vakbond ACV een actie in Brussel. Volgende week organiseert de socialistische overheidsvakbond ACOD AMiO ook "de week van de openbare diensten", waarbij op 26 april gestaakt wordt bij de federale overheidsdiensten.

    De ABVV wil ook samen met de andere vakbonden eind mei een grote manifestatie in Brussel organiseren.

    20-04-2016 om 21:34 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    19-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de minister van Binnenlandse Zaken een bevolkingsgroep op gratuite wijze stigmatiseert Discriminatie, dát is het echte probleem, meneer Jambon

    Hoe de minister van Binnenlandse Zaken een bevolkingsgroep op gratuite wijze stigmatiseert

    Discriminatie, dát is het echte probleem, meneer Jambon

    De NVA IS EEN BENDE LULLEN

    Bleri Lleshi neemt de uitspraken van Jan Jambon in de recentste weekendkrant van De Standaard niet. De aanpak van de minister leidt volgens hem tot nog meer angst bij de bevolking en nog meer kans op aanslagen. ‘Niemand anders blijkt die honderden dansende moslims gezien te hebben. Als Jambon geen bewijzen heeft van zijn beschuldigingen, moeten er sancties volgen.’

    Wie? politiek filosoof, jeugdwerker en auteur van 'Liefde in tijden van angst' (EPO, 2016)

    Wat? Jambon heeft, net zoals de lokale politie, geen enkele voeling met de Brusselse jongeren

    We wisten dat er in Brussel vroeg of laat aanslagen zouden komen. Redenen genoeg: het oorlogsbeleid van België, Brussel als hoofdstad van Europa, de jarenlange verwaarlozing van de nationale veiligheidsdiensten en vooral ons collectief falen om onze jongeren een toekomstperspectief te bieden.

    De honderden soldaten en politiemensen hebben die aanslagen niet kunnen voorkomen. Het zullen ook niet de laatste zijn, zolang de oorzaken van extremisme niet worden aangepakt. Dat laatste lijkt onwaarschijnlijk met deze regering, die volop inzet op de angstcultuur, en met ministers zoals Jan Jambon, die hele bevolkingsgroepen en woonwijken stigmatiseren. Die aanpak leidt tot nog meer angst bij de burgers en tot nog meer kans op aanslagen.

    Racial profiling

    In een interview in deze krant (DS 16 april) gaat Jambon nog een stap verder: ‘Een significant deel van de moslimgemeenschap danste in de straten naar aanleiding van de aanslagen.’

    Ik daag de minister uit om hiervan een bewijs te leveren. Niemand anders blijkt die honderden dansende moslims gezien te hebben. Als hij geen bewijzen heeft van zijn beschuldigingen, moeten er sancties volgen. Je kunt niet zomaar 700.000 moslims, burgers van dit land, gratuit stigmatiseren. Deze onzichtbare dansende moslims, en de ‘honderden jongeren in Molenbeek, die met stenen en flessen naar de politie zouden hebben gegooid tijdens de arrestatie van Abdeslam’, zijn volgens Jambon ‘het echte probleem’.

    Jambon heeft duidelijk geen kennis over deze jongeren. Het klopt dat bij de actie in Molenbeek een groepje jongeren met stenen gooide, wat ik afkeur. Maar beweren dat ze dit deden om Abdeslam te beschermen is een regelrechte leugen. Die jochies kennen hem niet en wisten ook niet waar Abdeslam verbleef. De Mechelse politie wist dat overigens wel.

    Die Brusselse jongeren hebben een slechte relatie met de politie. Uit onderzoek van de KULeuven is gebleken dat racisme bij de politie voor hen het grootste probleem is. Net zoals Jambon heeft de meerderheid van de politieagenten geen voeling met de stad of haar jongeren.

    De politie weet dan ook bijzonder weinig over wat in de wijken gebeurt of wie er woont. ‘Racial profiling’ door de politie is de normaalste zaak.

    Rambo Jambon

    Een collega van Marokkaanse origine uit Molenbeek werd onlangs in vier dagen tijd drie keer aangehouden door de politie. Twee van die drie keren was hij onderweg om leerlingen naar huis te brengen die bang waren om de metro te nemen, vanwege de aanslagen.

    ‘Bij de arrestatie van Abdeslam heeft niemand me op triomfalisme kunnen betrappen’, beweert Jambon in hetzelfde interview. Jambon is vergeten dat hij onmiddellijk na die arrestatie een foto op Twitter plaatste van zichzelf en premier Michel, staande voor een jeep met paracommando’s, vergezeld van de tekst: ‘You got him boys! So proud of you.’ Het Rambogehalte kon niet groter.

    Falend beleid

    Op één punt ben ik het eens met Jambon: het migratiebeleid heeft gefaald. Volgens hem heeft het in Wallonië meer gefaald dan in Vlaanderen. Vreemde opmerking, want Vlaanderen telt 195 Syriëstrijders, Wallonië telt er maar 47.

    België heeft gefaald door migranten aan hun lot over te laten toen de jobs waarvoor ze werden ‘geïmporteerd’ niet langer bestonden. Dat geldt niet alleen voor de huidige regering, maar net zo goed voor alle voorgaande regeringen. Het is daarom dat nergens in Europa de situatie van migranten zo slecht is als in België. Armoede, werkloosheid, racisme en discriminatie ontnemen hen perspectieven en kansen. Dát is ‘het echte probleem’, meneer de minister. Zolang we die problemen niet aanpakken, komen we niet verder. Deradicaliseringsprogramma’s zullen ook niet helpen. Wat wel helpt is investeren in jongeren en hen echte kansen en perspectieven bieden in het onderwijs en op de arbeidsmarkt.

    De relatie tussen politie en jongeren moet beter. Dat kan als de politie preventief te werk gaat: aanwezig zijn in de wijken, samenwerken met sleutelfiguren, straathoekwerkers, onderwijs... Preventief beleid is efficiënt tegen alle vormen van extremisme.

    Tenslotte: kunnen we er nu eens ernstig over denken om de wapenexport naar Saudi-Arabië en de Belgische deelname aan bombardementen en oorlogsdaden te stoppen? Oorlog voeren heeft consequenties. En al is die oorlog nog zo ver, de gevolgen liggen soms hier, zoals 22 maart heeft laten zien.

    19-04-2016 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    18-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open VLD: 'Niet de mensen maar de overheid leeft boven haar stand'

    Open VLD: 'Niet de mensen maar de overheid leeft boven haar stand'

    Open VLD: 'Niet de mensen maar de overheid leeft boven haar stand'

     

    Niet alleen vanuit de oppositie komt er kritiek op de uitspraken van CD&V-vicepremier Kris Peeters, die in Het Laatste Nieuws verklaarde dat we 'met zijn allen boven onze stand leven.' Ook Open VLD reageert. 'De overheid moet eerst naar zichzelf kijken', vindt kamerlid Egbert Lachaert.

    De uitspraak van Peeters doet Lachaert teruggrijpen naar een oude affiche van de PVV, de voorganger van Open VLD. 'Niet u maar de staat leeft boven z'n stand' stond daarop. 'Het is een oud citaat van Willy De Clercq, maar nu brandend actueel', zegt Lachaert. Hij noemt de communicatie van Peeters 'vreemd'.

    Lachaert verwijst naar het regeerakkoord, waarin staat dat de regering-Michel de structuren zal vereenvoudigen en zal waken over de kostenefficiëntie en een kleiner overheidsbeslag. Volgens het Open VLD-kamerlid kan er op dat vlak nog veel gedaan worden, onder meer rond digitalisering. 'Brussel is oneindig complex, we moeten een efficiëntieoefening doen. De mensen verwachten dat we dat eerst doen voor we naar de bevolking kijken.'

    'Realiteitszin kwijt'

    'Realiteitszin kwijt'

    Ook de oppositie had al fel uitgehaald naar de uitspraken van vicepremier Kris Peeters. Volgens SP.A-voorzitter John Crombez, die de uitspraak 'onrustwekkend' had genoemd, is Peeters de voeling met de gewone mens kwijt. 'Kris Peeters moet dringend eens buiten komen. Als hij zegt dat iedereen boven zijn stand leeft, is hij de realiteitszin kwijt', zegt Crombez.

    'Zijn aankondiging dat de volgende 3 miljard weer zal gehaald worden bij iedereen, is onrustwekkend. Dit betekent opnieuw bij de mensen die werken, die al zo veel hebben ingeleverd en steeds meer facturen krijgen', besluit Crombez.

    'Peeters lijkt wel de woordvoerder van De Wever'

    Groen laat dan weer bij monde van fractieleider Kristof Calvo weten dat 'Peeters wel de woordvoerder van N-VA voorzitter Bart De Wever lijkt.’ Calvo pikt het niet dat Peeters vandaag aankondigt dat er nieuwe besparingen zitten aan te komen, net nu de federale regering haar besparingsoefening heeft afgerond. Bovendien geeft Peeters hiermee toe dat de regering met een probleem zit, klinkt het bij Groen.

    'Ideologisch kompas kwijt'

    Ondanks de reeds geleverde inspanningen van gewone mensen en kmo’s raakt de begroting maar niet op orde. Zo sukkelen we van begrotingsoefening naar begrotingsoefening waar elke keer op de deur van gewone mensen wordt geklopt. Wij hebben daar genoeg van.’

    'Amper een week na de Panama Papers schoffeert Kris Peeters alle Belgen die netjes hun belastingen betalen en het soms zelfs moeilijk hebben om rond te komen’, reageert de fractieleider van Groen in een persbericht.

    ‘De regering haalt meer bij langdurig zieken dan bij de fiscale toeristen in Panama. Steeds meer lijkt het of Peeters zijn ideologisch kompas kwijt is. Eerst wil Peeters dat ouders met zieke kinderen om vakantiedagen moeten bedelen bij hun collega’s en nu zegt hij dat ze boven hun stand leven.’

    and leven.’

    18-04-2016 om 21:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    17-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kris Peeters:

    Kris Peeters: "Iedereen in dit land leeft boven zijn stand. Wij allemaal"

    Kris ben jij op je kop gevalen en blijven bonken

     

    Vergeet de begrotingscontrole van de paasvakantie, zegt vicepremier Kris Peeters (CD&V). "Dat was slechts een vingeroefening voor wat ons deze zomer wacht: de begrotingsopmaak voor 2017. Dan gaan we pas echt in de diepte moeten snijden", waarschuwt hij. Niemand zal ontsnappen. Ook de vermogens niet.

    "Niemand vindt van zichzelf dat zijn levensstandaard te hoog ligt", zegt minister van Werk Kris Peeters in een gesprek met onze krant. "Niet de werklozen, niet de werknemers. Niet de gepensioneerden, niet de gefortuneerden. Maar het punt is: we leven met zijn allen ­boven onze stand. Wij allemaal. De regering moet de moed hebben om iedereen rechtvaardig te laten ­meewerken aan het herstel van dat evenwicht."

    Op de verkiezingsjaren 2018 en 2019 mag de regering-Michel niet te veel rekenen, beseft Peeters. "De begroting voor 2017 wordt cruciaal. Een chirurg snijdt nooit dieper dan nodig. Tot dusver lukte het wel door de accijnzen op diesel en tabak te verhogen of door het vervroegd ­incasseren van een aantal inkomsten." Maar dat soort kunstgrepen volstaat straks niet meer, voorspelt Peeters. "We zullen in de diepte moeten snijden. Diepgaand hervormen. Anders komen we niet aan 3,4 of 3,6 miljard. Dat niemand zich illusies maakt: alle voorstellen komen dan weer op tafel. Ook de 'dual income tax' (met één belasting op alle inkomsten uit vermogen, red.)." Bij de onderhandelingen over de tax shift vorige zomer legde CD&V die 'dual income tax' al vergeefs op tafel. De coalitiegenoten wilden er niet aan.

    Peeters roept de regering-Michel voorts op tot koelbloedigheid ­wanneer de vakbonden straks storm lopen tegen de hervormingen van het ambtenarenpensioen en de flexibele werkweek. "Nu al draaien welgeteld 1.093.406 werknemers mee in sectoren die werken met een 38-urenweek op jaar­basis. ­Niemand is daar slechter van geworden."

    17-04-2016 om 21:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    16-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michel vroeg Galant ontslag te nemen: "Onaanvaardbaar dat info niet gedeeld werd met de Kamer"

    Michel vroeg Galant ontslag te nemen: "Onaanvaardbaar dat info niet gedeeld werd 

    met de Kamer"

    Michel

    jij bent even slecht als die aap Dewever

    Mobiliteitsminister Jacqueline Galant (MR) heeft haar ontslag aangeboden, nadat premier Michel daarom gevraagd had. Ook koning Filip heeft het ontslag ondertussen aanvaard.

    Galants ontslag hing al een paar dagen in de lucht, nadat verschillende documenten leken aan te tonen dat er wel degelijk gewezen was op de veiligheidsrisico's op de Belgische luchthavens. Galant bleef beweren dat zij een kritisch Europees rapport niet gezien had. Gisteren zette premier Michel zijn partijgenote nog enigszins uit de wind in de Kamer, door netelige vragen door te verwijzen naar de onderzoekscommissie.

    Maar dat was buiten Groen en Ecolo gerekend. Gisteravond toonden zij aan dat Galant wel degelijk op de hoogte was van het rapport. Dat lijkt de minister nu de kop te kosten. Normaal gezien had zij zich vanmiddag in de commissie Infrastructuur moeten komen verantwoorden, maar zover komt het niet.

    Galant diende op de ministerraad haar ontslag in. Dat zou gebeurd zijn op verzoek van premier Michel, die het "onaanvaardbaar" noemt dat hij fout is ingelicht. "Na de plenaire vergadering (van de Kamer, red.) werd bevestigd dat in juni 2015 een samenvatting naar het kabinet is gestuurd", verklaarde Michel. "Ik kan niet aanvaarden dat dit element niet ter kennis van de Kamer is gebracht, ook al heeft de minister mij gezegd dat ze niet op de hoogte was van dit document." 

    Intussen heeft zowel premier Michel als koning Filip het ontslag aanvaard.

    "Hopelijk begin van meer transparantie"

    Dat Galant haar ontslag indient, noemt Groen-fractieleider Kristof Calvo "een logische beslissing". "Het was onvermijdelijk geworden. Ze had gewoon eerlijk moeten zijn."

    Calvo benadrukt dat het ontslag van Galant geen doel op zich was, en dat de problemen daarmee niet van de baan zijn. "De vraagtekens over de veiligheid blijven. We hopen dat dit ontslag het begin van meer transparantie kan zijn. Hopelijk zal de premier daar het voortouw in nemen."

    Ook sp.a-fractieleidster Meryame Kitir benadrukt dat met het ontslag van Galant de vraagtekens niet weg zijn. "Het is duidelijk dat er fouten gemaakt zijn, anders zou ze geen ontslag nemen. Maar er blijven nog heel wat vragen over, bijvoorbeeld wie er allemaal op de hoogte was van dat rapport. We moeten hier lessen uit trekken."

    Daarom roept Kitir premier Michel en minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA)  op om vanmiddag uitleg te komen geven in de commissie Infrastructuur.  "Jambon is ook bevoegd voor de veiligheid op de luchthaven. Wist hij van dat rapport?"


    Calvo benadrukt dat het

    16-04-2016 om 00:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    15-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ambtenaren staken op 26 april

    Ambtenaren staken op 26 april

    Ambtenaren staken op 26 april 

    De federale overheidsambtenaren gaan staken. Dat meldt de socialistische overheidsvakbond ACOD. De ambtenaren willen zo protesteren tegen de plannen van de regering-Michel om in de begroting te besparen op het personeel van de openbare sector. 'De Panama Papers tonen nochtans waar de inkomsten te rapen vallen.'

    ACOD roept een 24-urenstaking uit op 26 april voor al het federaal overheidspersoneel dat onder het Comité B valt. Dat is het personeel van FOD Justitie, FOD Binnenlandse Zaken, FOD Buitenlandse Zaken, FOD Financiën , FOD Sociale Zekerheid, FOD Werkgelegenheid, FOD Volksgezondheid, Mobiliteit en Vervoer, FOD Econonische Zaken, Fedasil, het Rekenhof en de parastatalen.

    ‘Eens te meer mist de regering Michel haar doel door opnieuw het geld voor haar begrotingstekort te zoeken bij het personeel van de openbare sector’, klinkt het in een persbericht van de vakbond. ‘Nochtans heeft de recente publicatie van de Panama Papers voldoende aangetoond dat er elders nog heel wat inkomsten te rapen vallen.’

    Volgens ACOD zijn de personeelsleden van de overheidsdiensten het niet eens met de nieuwe loon- en arbeidsvoorwaarden die hen 'opgedrongen' worden. Volgens de vakbond worden doorgroei, evaluatie en opleiding afgeremd of zelfs stopgezet. Verder zouden personeelsleden onder andere te makkelijk gedwongen kunnen worden van werkplaats te veranderen, wordt het aantal brugdagen afgebouwd en moeten de ambtenaren langer werken voor een kleiner pensioen.

    15-04-2016 om 15:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    14-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbonden protesteren tegen pensioenmaatregelen federale regering

    Vakbonden protesteren tegen pensioenmaatregelen federale regering


    De drie vakbonden voor het overheidspersoneel voeren actie bij minister van Pensioenen Bacquelaine (MR) tegen de nieuwe pensioenmaatregelen die de federale regering aangekondigd heeft in het kader van de begrotingscontrole. Een 200-tal vakbondsvertegenwoordigers staan aan zijn kabinet.

    In het kader van de begrotingscontrole besliste de federale regering om in te grijpen op de ambtenarenpensioenen. Zo wordt onder meer de diplomabonificatie afgebouwd. Dat geldt ook voor de zogenaamde tantièmes, waardoor vandaag een gewerkt jaar van een ambtenaar zwaarder weegt dan van een werknemer. Ambtenaren zullen ook geen ongebruikte ziektedagen meer kunnen opsparen, en het automatisch ziektepensioen wordt afgeschaft.

    "Stank voor dank", klonk het bij Chris Reniers van de ACOD. "Nog geen maand na de terroristische aanslagen waarbij de verschillende ministers nadien "het prachtige werk" van hun diensten zoals bijvoorbeeld politie en brandweer loofden, worden ze niet gehonoreerd", aldus Reniers. "Langer werken voor minder pensioen." Reniers vraagt ook duidelijkheid voor die ambtenaren. Welke beroepen maar ook welke functies in die beroepen komen in de toekomst in aanmerking als een zwaar beroep bij de pensioenberekening?

    Maar niet alleen over die zware beroepen is er wrevel. Luc Hamelinck van ACV Openbare Diensten neemt het niet dat de diplomabonificaties, waarbij studies meetellen in de pensioenberekening, aangepakt worden. De perceptie bij de politici hierover klopt niet, klinkt het. "Dit gaat niet over langer werken, maar over minder pensioen."

    Over toekomstige vakbondsacties, en welke vorm van protest, willen de bonden nog geen concrete uitspraken doen. Maar als de regering zijn plannen niet bijstuurt, komen er wel acties, klinkt het resoluut.

    14-04-2016 om 20:39 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    13-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Overtveldt belooft extra wapens voor de fiscus

    Van Overtveldt belooft extra wapens voor de fiscus

    Geld geld en nog eens geld bol het af smeerlappen


    Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) belooft dat de belastingdiensten extra "wapens" krijgen in de strijd tegen grootschalige belastingontduiking en -ontwijking zoals die aan het licht gekomen is in de "Panama Papers". Van Overtveldt kwam vandaag in de Kamer zijn reacties op die onthullingen uit de doeken doen.

    "We kunnen niet van de gemiddelde burger en ondernemer verwachten dat hij braaf en correct zijn belastingen betaalt, als er aan de andere kant een toplaag op grote en georganiseerde schaal belastingen ontwijkt. Dit kan echt niet meer, dit moet aangepakt worden," zei minister Van Overtveldt vanmiddag in de Kamer.

    De minister kondigde daar ook concrete maatregelen aan om dat soort praktijken te beteugelen. Zo zal de fiscus voortaan dertig extra fiscale ambtenaren ter beschikking stellen van Justitie, nu is dat ongeveer de helft. 

    Tevens zullen voortaan ook boekhoudkundige gegevens in de "cloud" als bewijs gebruikt kunnen worden, nu is dat het niet het geval. Er komt ook een onderzoekstermijn van twee jaar als er informatie uit het buitenland komt. In die periode kan de fiscus extra vragen om inlichtingen stellen of een belastingcontrole uitvoeren. Die termijn heeft dan niet enkel betrekking op zaken in het kader van een verdrag tegen dubbele belasting, maar ook in het kader van Europese richtlijnen of multilaterale afspraken.

    De regering zal ook proberen om een verdrag te sluiten met Panama om de automatische uitwisseling van gegevens te vergemakkelijken en er komt een wetswijziging om te vermijden dat geld in grote fraudeprocessen nog naar het buitenland kan verdwijnen vooraleer er een uitspraak ten gronde is. 

    Tenslotte komt er een taskforce met experts van Financiën en Justitie om Belgische financiële instellingen tot maximale transparantie te dwingen.

    Van Overtveldt ontevreden over media

    Van Overtveldt waarschuwt dat "Panama-gangers" die gebruik willen maken van een fiscale regularisatie, dat voortaan enkel kunnen als er nog geen onderzoek tegen hen geopend is. De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) is klaar om met die onderzoeken te starten, maar de enige informatie die over de "Panama Papers" beschikbaar is, zijn persartikels van de vier Belgische media die het het grote internationale onderzoek betrokken waren. Dat zijn De Tijd, Knack, MO* en Le Soir.

    Van Overtveldt zegt dat hij zich tot meer informatie gericht heeft tot die media, maar dat die dat geweigerd hebben. "ik betreur dat ten zeerste", zegt Van Overtveldt, die voor hij in de politiek ging, zelf hoofdredacteur van het financiële magazine Trends was.

    Hoe dan ook wil Van Overtveldt "de mazen in het net" dichten, niet enkel via meer middelen voor de fiscus, maar ook via de zogenoemde "Kaaimantaks".

    Hoe dan ook is het fenomeen van de belastingontduiking en -ontwijking internationaal en moet er dus ook een internationale aanpak komen, aldus de minister. 

    13-04-2016 om 20:20 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    12-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ambtenarenbonden

    De ambtenarenbonden "voelen zich gepakt"

    Het wordt tijd om op straat te komen 

    en het land plat legen 

    Verschillende ambtenarenbonden beginnen het verzet te organiseren tegen de maatregelen voor de ambtenarenpensioenen die de federale regering heeft aangekondigd in het kader van de begrotingscontrole. Stakingen zijn nog niet aan de orde, maar "alle mogelijke actiemiddelen zullen worden ingezet", waarschuwen ze.

    De ambtenarenbonden "voelen zich gepakt", zegt Luc Hamelinck van ACV Openbare Diensten. De ambtenarenbonden waren eerder door de minister van Pensioenen gerustgesteld geweest. "En nu deze koude douche. Dit is er over.

    De socialistische overheidsvakbond ACOD waarschuwt alvast "alle mogelijke actiemiddelen" in te zetten tegen de regeringsplannen.

    Over wat dat precies inhoudt, wil vicevoorzitter Chris Reniers nog niets kwijt.

    De socialistische onderwijsvakbond kondigt al aan zijn leden te raadplegen over een reactie. "Alle syndicale acties zijn daarbij mogelijk", zegt Raf De Weerdt van ACOD Onderwijs. “Langer werken voor minder pensioen, afbouw van de verlofstelsels en de loopbaanonderbreking, het ziekteverlof in het vizier, meer
    lesuren in het secundair onderwijs,… Wat zal de volgende stap zijn?”, vraagt hij zich af.

    12-04-2016 om 20:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    11-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crombez: ‘De Wever liegt of is slecht geïnformeerd’

    Crombez: ‘De Wever liegt of is slecht geïnformeerd’

    De Wever is niet te vertouwen, zo een rotte apel als deze hebben wij nog nooit gezien het wordt tijd dat hij verdweind met de noorder zon  

    Crombez: ‘De Wever liegt of is slecht geïnformeerd’

    "Wanneer De Wever zegt dat de pensioenen niet omlaag gaan, is hij ofwel slecht geïnformeerd ofwel liegt hij", zo reageert sp.a-voorzitter John Crombez bij Belga. "Als hij zegt dat hij niet wil raken aan de hoogte van de pensioenen, moet hij stoppen met liegen en de maatregel intrekken", aldus Crombez.

    De federale regering heeft beslist om in het kader van de begrotingscontrole ook in te grijpen op de ambtenarenpensioenen. Zo zullen de studiejaren van ambtenaren op termijn niet meer meetellen als gewerkte jaren voor het pensioen. Dat betekent dat ambtenaren langer moeten werken om aan een volledig pensioen te komen. Ambtenaren krijgen wel, net als werknemers, de kans om via een afkoopsom hun studiejaren te regulariseren. Dat betekent dat de studiejaren na betaling van een bedrag toch nog meetellen als gewerkte jaren.

    De onderwijsvakbonden waarschuwen voor de impact van de maatregel op de onderwijspensioenen. Zo berekende de liberale vakbond VSOA Onderwijs van een daling van de onderwijspensioenen met 18 procent. 'Het wordt dus effectief langer werken voor minder centen en daarmee wordt de loopbaan van zowel de ambtenaar als de leerkracht opnieuw zwaar getorpedeerd', zegt Marnix Heyndrickx, voorzitter van VSOA Onderwijs.

    N-VA-voorzitter Bart De Wever is het niet eens met de kritiek van de vakbonden. 'Het is niet zo dat de pensioenen zullen verminderen, mensen zullen langer moeten werken voor hun pensioen', zo zei hij zondag in het VTM NIEUWS.

    Maar dat klopt niet, zegt sp.a-voorzitter John Crombez. 'Men gaat zowel de mensen langer laten werken, kleuterleidsters tot 7 jaar langer, voor hetzelfde pensioen als de pensioenen verlagen. Ofwel is De Wever slecht geïnformeerd ofwel liegt hij', aldus Crombez, die ook spreekt van een verlaging van 18 tot 20 procent. 'Dus als men zegt dat men niet raakt aan de hoogte van de pensioenen, moet men stoppen met liegen en de maatregel intrekken', aldus Crombez.

    11-04-2016 om 20:16 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    10-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De regering heeft zijn begrotingsakkoord: dit zijn de belangrijkste beslissingen

    De regering heeft zijn begrotingsakkoord: dit zijn de belangrijkste beslissingen

    De onkunde is ongezien bij deze paljassen!

    Alweer op de kap van de gewone mens!EN de sociaal zwakkeren.Schandalig ! Geef het maar aan de ( nieuwe) buitenlanders van allerlei aard en pluimen, want wat hebben zij al bijgedragen ooit ?? Juist, niets, enkel last en miserie. Voor onze werklozen en zieken is er al een massa controle, de ene controleur controleert de andere en de mensen mogen opdraven. De enige bevolkingsgroep die weer beter wordt zijn de rijken, anders zouden ze in eigen vel moeten snijden !! Bende zakkenvullers!!

    Inderdaad,het land platleggen,want wat doet men zolang we maar blijven ja-knikken?De gewone werkmens draait hier verdomme wééral voor alles op!

    Wanneer gaat dat krapuul zelf ook eens belastingen betalen ,regeringsleden van Vlaanderen ,Wallonië ,Brussel ,federaal en Europese profiteurs betalen 2% belastingen . Als dit blijft duren op de kap van de gewone man zonder verzet of revolutie zijn wij onnozelaars . 

    Heren ministers jullie zijn met veel te veel, en veel te hoog loon. maar daar mag niet aan geraakt worden. Grote bende . profiteurs.

    weg met die regering! die hebben nog niets positiefs gedaan voor de kleine man...De rijken worden beschermd langs alle kanten!De 38 uren week is verleden tijd...70 jaar strijd weg!


    De regering is iets na middernacht tot een akkoord over de begroting gekomen. Straks om 14 uur volgt een persconferentie, maar deze belangrijke beslissingen zijn al uitgelekt.

    Premier Michel moest zijn begroting flink bijsturen. Topministers hebben daar nog een hele nacht lang over onderhandeld. In totaal moest de regering op zoek naar zowat 2,2 miljard euro

    Hij is daar ten eerste in geslaagd door de uitgaven voor veiligheid, ter waarde van 400 miljoen euro, buiten de begroting te houden. Hij heeft daarvoor toestemming gevraagd, én gekregen, van Europa. Nog een meevaller: een reeks kosten verbonden aan de vluchtingencrisis wordt "budgettair geneutraliseerd". De instroom van nieuwe asielzoekers is intussen ook fors gedaald.

    Lees ook

    De belangrijkste beslissingen

    • Het arbeidsrecht wordt hervormd. De 38-urenweek gaat op de schop. In de plaats komt een systeem waarbij op drukke momenten meer gewerkt kan worden, wat dan gecompenseerd wordt door kortere werkweken in rustige periodes. Ook de uitbetaling van overuren wordt versoepeld en er komt een aangepast kader voor occasioneel overwerk.

    • Er komen extra fiscale inkomsten. Er komt een taks op aanbieders van online gokspelen, een vervroegde verhoging van de accijnzen op diesel en tabak en een ruimer ingeschatte opbrengst van de doorkijktaks op fiscale constructies. De Panama Papers zijn daar allerminst vreemd aan, klinkt het. De regering hoopt bovendien dat het wereldwijde schandaal voor een schrikeffect zal zorgen en de toevlucht naar fiscale regularisatie - niet van Panama-dossiers - zal doen toenemen.

    •  Er komt een bijkomend integratietraject voor langdurig zieken, dat mensen sneller weer aan het werk moet krijgen. Het systeem zou "responsabiliserend" zijn voor zowel werkgevers als werknemers. Nieuw overleg tussen de sociale partners is in elk geval vereist, klinkt het.

    • Er wordt extra bespaard op de uitgaven van de departementen. Alles samen moet dat 265 miljoen besparen.

    • Er komt een pakket antifraudemaatregelen. Een taskforce met fiscalisten, experts en zelfs onderzoeksrechters zou dat pakket de komende dagen nog verfijnen en juridisch sluitend maken.

    • De vennootschapsbelasting wordt hervormd. Dat moet de fiscaliteit voor kmo's "rechtvaardiger" maken.

    • Ook nieuw is dat asielzoekers niet langer meteen bepaalde fiscale voordelen zullen genieten. Zo zou met name het systeem van kinderen ten laste gekoppeld worden aan een minimale verblijfsduur.

    10-04-2016 om 18:06 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    09-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peiling: N-VA maakt fikse duik, Vlaams Belang verdubbelt

    Peiling: N-VA maakt fikse duik, Vlaams Belang verdubbelt

    De NVA van De Wever

    mag van mij op rotten ,

    liever vandaag dan morgen 

    Peiling: N-VA maakt fikse duik, Vlaams Belang verdubbelt

    N-VA krijgt in de nieuwe peiling van La Libre en de RTBF een klap van ruim 6 procent in vergelijking met de verkiezingen van 25 mei 2014 tot nog 25,6 procent. Vlaams Belang verdubbelt de aanhang tot 12,4 procent en is nog minder dan een procent kleiner dan Open Vld dat met 13,3 procent ruim 2 procent inlevert.

    Aan Franstalige kant verliest PS vooral in de Kamer fors en MR vooral in het Waals parlement. Grote winnaar in het zuiden van het land is de PVDA die haar score nagenoeg verdubbelt tot 10,4 procent en daarmee Ecolo op de hielen zit, ondanks het feit dat de groenen ook bijna 3 procent groeien. Beide naderen ook sterk op cdH.

    N-VA zakt zowel voor de Kamer als het Vlaams Parlement naar respectievelijk 25,6 en 25,3 procent, een daling van ruim 6 procent. Maar de kloof met de nummer 2, CD&V, blijft groot. De christendemocraten blijven constant (-0,3%)

    in de Kamer maar boeten op Vlaams niveau 3 procent in tot 17,4 procent. Sp.a wipt met een groei van een half procent over Open Vld dat onder de 14 procent duikt. Vlaams Belang spurt van minder dan 6 procent bij de verkiezingen naar ruim 12 procent (12,4% Kamer, 12,9% Vlaanderen). Groen sluit de rij maar dankzij een groei van anderhalf procent overschrijdt de partij de symbolische 10 procent-drempel.

    In Franstalig België laten de drie traditionele partijen van hun pluimen. PS blijft de grootste partij, maar duikt onder de 30 procent tot 26,4 procent in de Kamer, en 28,1 procent in het Waals Parlement. De MR weet het verlies federaal te beperken tot minder dan 2 procent en ziet de kloof met de PS tot 2,5 procent te krimpen. cdH zakt in beide parlementen onder de 13 procent en ziet Ecolo naderen dat over de 10 procent wipt (11,1% Kamer, 10,2% Wallonië). De PVDA is de grote winnaar met een bijna verdubbeling van de verkiezingsscore tot 10,4 procent in de Kamer en 10,1 procent in het Waals parlement. De PP haalt net de kiesdrempel met 5,5 procent.

    De peiling werd via het internet afgenomen tussen 31 maart en 4 april bij 2.860 Belgische kiezers. De foutenmarge bedraagt 3,2 procent.

    09-04-2016 om 21:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    08-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingzaak tegen De Gucht komt voor hof van beroep Antwerpen

    Belastingzaak tegen De Gucht komt voor hof van beroep Antwerpen

    Die zot mag van mij opgesloten worden hij is een beroeps dief

    Belastingzaak tegen De Gucht komt voor hof van beroep Antwerpen  

    Het Hof van Cassatie heeft zopas beslist dat het proces tegen Karel De Gucht (Open VLD) opnieuw zal moeten worden gevoerd voor het hof van beroep in Antwerpen. Dat vernam De Standaard bij het Hof van Cassatie.

    De zaak tegen De Gucht, die intussen bestuurder is bij Proximus, gaat over meer dan een miljoen euro. Dat bedrag belandde in 2005 op De Guchts bankrekening en was nog een gevolg van zijn vorige leven als zakenadvocaat. Maar volgens de Bijzondere Belastinginspectie, die de storting ontdekte in 2011, heeft De Gucht onterecht geen belastingen betaald op die inkomsten. Daarop eiste de fiscus via de rechtbank geld terug.

    Maar De Gucht betwistte de inzage van de Belastinginspectie in zijn bankrekeningen. Hij kreeg daarover uiteindelijk gelijk van het Gentse Hof van Beroep, dat in 2013 besloot dat de fiscus de rekeningen van De Gucht onterecht had ingekeken. De fiscus ging tegen die beslissing in beroep bij het Hof van Cassatie. Dat moest oordelen of de Gentse beslissing correct was genomen.

    Vandaag gaf het Hof van Cassatie gelijk aan de belastinginspectie. De beslissing van het Gentse Hof van Beroep is ongedaan gemaakt. Nu verhuist het hele dossier naar het Antwerpse hof van beroep. De raadsheren daar zullen moeten uitmaken of de fiscus al dan niet terecht de bankrekeneningen van Karel De Gucht inkeek.

    Pas wanneer er definitieve duidelijkheid bestaat over de vraag of de Belastinginspectie al dan niet rechtmatig het 'bewijsmateriaal' voor haar zaak tegen De Gucht heeft verkregen, kan het proces ten gronde tegen De Gucht van start gaan.

    08-04-2016 om 20:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!