Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    30-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.4 op 5 zwartrijders betalen boete niet

    4 op 5 zwartrijders betalen boete niet

    Van de 23 miljoen euro aan boetes voor zwartrijden bij het spoor vorig jaar werd amper 3 miljoen euro betaald. Dat schrijft De Zondag, op basis van cijfers die Vlaams Belang-parlementslid Barbara Pas verkreeg van minister van Mobiliteit François Bellot.

    Van de 334.134 geïdentificeerde zwartrijders die vorig jaar een boete kregen van de NMBS, werden er slechts 73.187 betaald. Bijna vier op vijf zwartrijders betaalt zijn boete niet.

    Vlaams Belang heeft het over straffeloosheid. "Een logisch gevolg van deze straffeloosheid is het hoge aantal recidivisten. Maar liefst 8.260 zwartrijders die vorig jaar werden beboet, zijn mensen die in het verleden al meer dan vijf keer betrapt werden", aldus Pas. Vlaams Belang wijst naar de inningsmethode. Zwartrijden wordt door Justitie niet als prioriteit gezien.

    30-08-2016 om 21:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    29-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trump:

    Trump: "Uitwijzen op dag 1 als president"

    Niet als president

    maar als lul

    Donald Trump heeft beloofd dat hij vanaf de eerste dag van zijn eventuele presidentschap in januari 2017 zal starten met het uitwijzen van honderdduizenden criminelen zonder papieren.

    "De eerste dag zal ik meteen starten met het deporteren van de criminele illegale immigranten in dit land, in het bijzonder de honderdduizenden die onder de regering-Obama-Clinton werden vrijgelaten", zei hij tijdens een rally in de staat Iowa.

    De Republikeinse presidentskandidaat wil de decreten van president Obama ongedaan maken, waardoor enkele honderdduizenden mensen tijdelijk geregulariseerd werden. Daarnaast beloofde hij de grenspolitie "eindelijk het werk te laten doen waarvoor ze zijn aangeworven". "Een stem voor Trump is een stem voor de rechtsstaat, een stem voor Clinton is een stem voor open grenzen", zei hij

    Zwarte kiezers
    De Republikein richtte zich ook opnieuw tot de zwarte kiezers. Hij sprak over de armoede binnen de zwarte gemeenschap, en kwam terug op de dood van een jonge moeder in Chicago door een verdwaalde kogel. "Wat hebben jullie te verliezen?", vroeg Trump, die na de dood van de vrouw al tweette dat de zwarten in Amerika voor hem zullen stemmen.

    Volgens Trump kan alleen een nieuwe economische politiek en een verandering in leiderschap de problemen die de zwarte buurten teisteren oplossen. Het uitwijzen van illegalen moet ook het probleem van de werkloosheid aanpakken. "Elke keer dat een zwarte burger, of een andere burger, zijn baan verliest door een illegale immigrant, worden de rechten van de Amerikaanse burger volledig geschonden", zei Donald Trump.

    29-08-2016 om 22:09 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    28-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crevits gaat 'rotte appels' strenger aanpakken

    Crevits gaat 'rotte appels' strenger aanpakken

    Begin dan met de rotte apel De Wever

    Crevits gaat 'rotte appels' strenger aanpakken

    Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) wil de ‘rotte appels en wie niet goed presteert’ in het onderwijs strenger aanpakken. Hoe? Door directeurs op te roepen de jaarlijkse evaluatie meer te gebruiken. ‘Het is niet omdat ik niet raak aan de vaste benoemingen dat het business as usual is. Evalueren is niet pesten, maar richting geven en remediëren, in functie van het kind.’

    ‘Een overgangsjaar? Niets van. Op de plank van het Vlaams Parlement ligt aardig wat wetgevend werk te wachten, misschien meer dan ooit.’ Hilde Crevits schuwt de grote woorden niet: het is een ­cruciaal jaar voor het onderwijs in Vlaanderen. 

    Behalve maatregelen die inclusie bevorderen,  de discussie over de eindtermen en een vernieuwing van de onderwijsinspectie, zet Crevits zwaar in op het zogenaamde loopbaanpact voor leerkrachten. Met een resem maatregelen wil de minister de job van leerkracht aantrekkelijker maken, vooral dan bij jonge starters – van wie een op de vijf na vijf jaar afhaakt.

    De gesprekken met alle betrokkenen lopen daarover al langer. Vóór de zomervakantie werd een eerste akkoord bereikt over de verlofstelsels. Crevits moest wel de belofte doen niet te raken aan de vaste benoemingen, een eis van de vakbonden. Dat laatste zette kwaad bloed bij sommige directeurs, die meer ­vrijheid willen om personeel te kunnen ontslaan.

     

    Crevits zegt niet terug te komen op die afspraak. ‘Dat betekent niet dat het business as usual is. De rotte appels en wie niet goed presteert aanpakken, kan nog altijd. Ik voel me daarbij gesterkt door een analyse van het Rekenhof, dat wijst op het bestaan van evaluatieprocedures. Scholen gebruiken die veel te weinig. ­Terwijl het nochtans een goede manier is om de dialoog met ­iemand aan te gaan, en te her­oriënteren. Niet om te pesten, maar om mee richting te geven en te remediëren indien nodig, in functie van de leerling.’

    Lees hier welke andere dossiers nog discussie kunnen opleveren.

    28-08-2016 om 21:41 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet: deze deur-aan-deurverkopers stuurt u beter meteen weg

    Opgelet: deze deur-aan-deurverkopers stuurt u beter meteen weg

    Verkopers van potten en pannen, zogezegd dove mensen die houten beeldjes aan de man proberen te brengen, dakwerkers die een voorschot vragen om uw dak te ontmossen of valse koeriers. Ze zijn deze zomer weer overal in Vlaanderen actief. De politie heeft maar een goede raad: koop niets en verwittig de lokale politie.

    Een bejaard koppel uit Merchtem werd woensdag nog op listige wijze bestolen door een Duitser die zich uitgaf als koerier. “Hij kwam via de achterdeur en stond plots in de keuken. Hij sprak Duits en vroeg me om een brief af te tekenen. Het huisnummer op de brief die hij wilde afgeven, was verkeerd. Ik maakte hem erop attent, maar hij gaf me een schouderklopje en verdween”, zegt Maria. Iets later stelde ze vast dat haar portefeuille met zo’n 300 euro in verdwenen was. “Het is maar een van de veel voorkomende trucs”, zegt politiecommissaris Daniël Noens.

    Voor wie moet u uitkijken?

    • Leurders met potten en pannen: ze rijden rond in dorpen of steden of parkeren zich in de buurt van plaatsen waar veel volk passeert. In de buurt van wekelijkse markten bijvoorbeeld. Als ze een potentieel slachtoffer zien, stappen ze uit of openen ze de ruit van de auto. Het verhaal dat ze ophangen is meestal hetzelfde: ze zijn standhouder en hebben na een beurs nog een aantal potten en pannen of bestek over dat ze tegen zeer voordelige prijs kunnen verkopen. Volgens de verkopers zijn de pannen van uitstekende kwaliteit, wat niet het geval is. De merknaam die erop kleeft, is vals.

    • Doven die beeldjes verkopen voor 15 euro: ze zijn vaak van Poolse origine en bellen aan met een bordje waarop staat dat ze doof zijn. Ze bieden allerlei prullaria te koop aan. Meestal houten poppetjes of plaatjes om aan de deur te hangen. Daarop verwittigde ze de politie, maar de leurder was al verdwenen. Meestal gaat het om oplichters die niet eens een gehoorprobleem hebben. Toen een vrouw uit de Vlaams-Brabantse gemeente Grimbergen die zelf doventolk is met de man die ze aan de deur kreeg wilde converseren, bleek hij haar niet te begrijpen. De oplichters werken voor eigen rekening of voor grote organisaties die hen een procentje geven op de verkoop.

    Opgelet: deze deur-aan-deurverkopers stuurt u beter meteen weg

    • Opdringerige klusjesmannen: ze praten meestal Engels en bieden op een erg opdringerige manier hun diensten aan. Ze proberen mensen geld afhandig te maken, door allerlei onnodige reparaties uit te voeren of ze bieden aan om daken te ontmossen of te isoleren. Wie toehapt, moet een cash voorschot van enkele honderden of zelfs enkele duizenden euro’s betalen. Nadien zie je de werkmannen nooit nog terug of wordt er slecht werk geleverd. Soms vragen ze tijdens de werken nog extra geld voor “onvoorziene kosten”.

    • Pakjesbezorgers: “Dag mevrouw, ik moet een pakje met dringende medicijnen leveren bij de buren, maar er is niemand thuis. Mag ik het pakje hier afgeven, want de pilletjes moeten vanavond al genomen worden? U moet wel 20 euro betalen”, klinkt het bij hen. De meeste mensen doen het met plezier voor hun buren. Alleen, als ze ’s avonds het pakje gaan afgeven, blijken die helemaal geen medicijnen te hebben besteld. Het is een variant op de koeriers die zogezegd pakjes of brieven komen bezorgen en van een moment van onoplettendheid gebruikmaken om te stelen

    Hoe herkent u hen?

    Wees op uw hoede als men u aan de deur zaken probeert te verkopen. Meestal gaat het om vlotte praters die mensen gemakkelijk kunnen overtuigen.

    Vraag de leurders altijd om zich te identificeren. Tegenwoordig heeft iedereen internet. Kijk voor u koopt even na of de organisatie of vereniging waarvoor ze geld ronselen wel bestaat. En bel ze desnoods even, als u twijfelt.

    “Wat die potten en pannen betreft: dat is pure oplichting”, zegt politiecommissaris Daniël Noens. “Wie huis-aan-huisverkoop doet, moet een leurderskaart kunnen voorleggen. Personen die aanbieden om goedkoop werkzaamheden uit te voeren, hebben vaak een uitvlucht zoals ‘we hebben net een groot werk gedaan maar we hebben nog een halve vrachtwagen asfalt over...’ De ervaring leert dat het resultaat van de werken beneden alle peil is. Bovendien werken ze met onderbetaalde, illegaal tewerkgestelde mensen en leveren ze valse facturen af. Als ze de werken al uitvoeren en er niet vandoor gaan met het voorschot”, klinkt het.

    Als u denkt dat u met oplichters te maken hebt, bel dan onmiddellijk de politie en probeer de nummerplaat van de wegen te noteren als die in de straat geparkeerd staat.

    Wat mag wel/niet?

    Wie buiten een vaste vestigingsplaats goederen verkoopt, bijvoorbeeld bij iemand thuis, heeft daar een digitale ‘machtiging tot het uitoefenen van ambulante activiteiten’, ook wel een leurkaart genoemd, voor nodig. Toch zijn er uitzonderingen.

    Of u daadwerkelijk een machtiging nodig hebt, hangt af van uw statuut (handelaar, vereniging, particulier), het type van verkoop (commercieel of niet) en de plaats van verkoop (bijvoorbeeld openbare weg of homeparty), klinkt het bij de FOD Economie.

    Wie bijvoorbeeld potten en pannen of waterverzachters aan huis komt verkopen, moet zeker een leurderskaart hebben.

    Verkoopt u voor school of voor uw sportvereniging kaarten voor het bal of barbecue of wafels om de clubkas te spekken, mag dat uiteraard wel. Zeker wanneer het om een vzw gaat. U moet het in principe wel aanvragen op de gemeente.

    Een leurderskaart hoeft dan niet. Zorg wel dat u altijd een telefoonnummer van een bestuurslid van de vereniging of van de directie van de school op zak hebt. Als iemand bij wie u aanbelt het niet helemaal vertrouwt, kan hij of zij dan bellen naar dat nummer. Gaat het om een vereniging of sportclub, kan u altijd uw aansluitingskaart meenemen of een clubshirt dragen.

    27-08-2016 om 21:12 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    26-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even tropische temperaturen, maar dit weekend kans op hevig onweer

    Nog even tropische temperaturen, maar dit weekend kans op hevig onweer

    Nog even tropische temperaturen, maar dit weekend kans op hevig onweer

    Vandaag en morgen krijgen we nog tropische temperaturen tot 34 graden voorgeschoteld. Maar voor het weekend ziet het er minder goed uit. In de loop van zaterdagnamiddag kunnen er lokaal immers fikse onweders ontstaan. Vanaf 19 uur is de kans het grootst.

    Donderdagnamiddag blijft het zonnig met soms wat hoge wolkensluiers. Maxima van 29 tot 34 graden. Aan de kust zorgt een zeebries later voor wat afkoeling. Vannacht zacht met minima rond 20 graden, en later nevel of lage bewolking in de kuststreek. 

    Vrijdag blijft het warm met in het centrum en het oosten enkel wat hoge bewolking. In het westen zijn er 's ochtends en in de voormiddag meer wolkenvelden. De maxima liggen rond 24 graden aan de kust, 30 graden in het centrum en 32 graden in het uiterste zuiden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, draait in de loop van de dag overal naar noordwest tot noord en wordt zwak tot matig. 

    Tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag is het eerst lichtbewolkt tot helder, tegen het einde van de nacht ontstaan er lage wolkenvelden. De minima liggen tussen 17 en 20 graden. De wind is meestal zwak en draait van noord naar noordoost.

    Zaterdagochtend is het zonnig met hier en daar wat lage wolken of lokale mist. In de loop van de dag verschijnen er meer stapelwolken en naar de avond toe kunnen er buien tot ontwikkeling komen. Lokaal kunnen deze uitgroeien tot fikse onweders. 

    De maxima liggen rond 25 graden aan zee, rond 27 graden in Hoog-België en tussen 30 en 32 graden elders. 
    De wind waait matig uit noordoost tot oost. Aan zee draait hij naar noordnoordoost, waardoor de temperatuur getemperd wordt.

    Zondag is het vrij zonnig met velden van hoge wolken. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken die kunnen uitgroeien tot buien, met lokaal kans op onweer. De maxima liggen tussen 24 graden aan zee en 31 graden in de Kempen en de Gaume. De wind waait matig uit zuidwest tot west.

    Maandag wordt het wisselend bewolkt met soms buitjes. Het wordt opmerkelijk koeler: de maxima liggen rond 22 graden in het centrum van het land. De wind waait zwak tot matig uit het westen, ruimend naar het noorden.

    De dagen daarop wordt het overwegend zonnig met weinig wind. De temperaturen gaan opnieuw omhoog naar waarden rond 26 graden in het centrum van het land.

    26-08-2016 om 22:05 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Hallucinant voorstel Van Overtveldt zal gat slaan in begroting'

    ‘Hallucinant voorstel Van Overtveldt zal gat slaan in begroting'

    ‘Hallucinant voorstel Van Overtveldt zal gat slaan in begroting'

    SP.A-voorzitter John Crombez is niet te spreken over het voorstel dat Johan Van Overtveldt (N-VA) op tafel legt om de vennootschapsbelasting voor bedrijven te verlagen naar 20 procent. ‘De minister van Financiën keldert de begroting.’

    Nu Europa achter de veren van de Belgische overheid zit om bepaalde fiscale gunstregimes af te schaffen - zoals de excess profit rulings, die in de prullenmand zijn beland - wil minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) een nieuwe fiscale hervorming doorvoeren om de competitiviteit van België op peil te houden. Van Overtveldt stelt daarom voor om de vennootschapsbelasting voor bedrijven van 30,99 procent naar 20 procent te verlagen.

    Aangezien de minister voor een budgetneutrale oplossing pleit, worden verschillende pistes onderzocht om de hervorming te financieren. Een daarvan is het verhogen van de roerende voorheffing voor dividenden van 27 naar 30 procent. Kort gezegd: elke Belg met aandelen betaalt in dat scenario mee voor de belastingverlaging van bedrijven.

    ‘Dit is toch hallucinant’, reageert John Crombez (SP.A). ‘Dit voorstel slaat opnieuw een gat in de begroting, dat kan niet anders. De Hoge Raad van Financiën (HRF) berekende toch al dat die 20 procent vennootschapsbelasting voor bedrijven zo goed als onhaalbaar is als je budgetneutraal wil blijven? Een lagere btw op elektriciteit voor bedrijven, dat kon niet omdat het te duur was, zei hij. Maar dit voorstel, waarbij de verlaging tot 8 keer groter is, wel? Een minister van Financiën die de begroting keldert, probeer dat maar eens te begrijpen.’

    ‘Na de taxshift moest Van Overtveldt al op zoek naar 5 miljard’, argumenteert Crombez. ‘Nu doet hij daar gewoon nog een schep bovenop. Hij zegt telkens “geef mij tijd”. En dan is het altijd al slecht afgelopen voor de consument en de begroting.’

    De SP.A-voorzitter vindt dat het geld niet van de Belgische spaarder moet komen, maar van grote bedrijven. Flink snoeien in de aftrekposten en uitzonderingen op belastingen is de boodschap, vindt Crombez. ‘Maar dat kan natuurlijk niet, want dan zijn het eens de zelfstandigen en kmo’s die het voordeel hebben en niet de multinationals.’

    KORT. Welk rapport van de Hoge Raad van Financiën?

    Het rapport van de HRF waarop Crombez zijn reactie toespitst, zorgde voor het zomerreces al voor de verstoring van het geplande peis en vree van premier Charles Michel (MR). Het adviesorgaan dacht in het rapport al na over de verlaging van de vennootschapsbelasting zonder aan de begroting te raken en kwam tot de conclusie dat het schrappen van de notionele interestaftrek alleen niet volstaat om het tarief naar 25 procent te brengen.

    Volgens de HRF zal er gesnoeid moeten worden in de aftrekbaarheid van de beroepskosten van bedrijven en is ook een verhoging van de roerende voorheffing noodzakelijk. Die oefening wordt alleen maar zwaarder nu Van Overtveldt het tarief naar 20 procent wil laten zakken

    Rapport Hoge Raad van Financiën rakelt spanning met N-VA op

    CD&V legt sluw vermogenstaks op tafel

    Voor CD&V-vicepremier Kris Peeters openen de onderhandelingen over de vennootschapsbelasting – een N-VA-initiatief – vanzelf de discussie over de personenbelasting. En in een moeite door die over de vermogentaks.

    Kris Peeters.

    25-08-2016 om 19:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    24-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.‘Peeters en CD&V citeren me bewust verkeerd’

    ‘Peeters en CD&V citeren me bewust verkeerd’

    Bart De wever

    denkt dat hij God is

    weg met die zak

    ‘Peeters en CD&V citeren me bewust verkeerd’ 

    Bart De Wever vindt dat andere partijen een karikatuur maken van N-VA-voorstellen. ‘Alsof ik me als burgemeester een soort sheriff waan’, zegt hij maandag in Het Laatste Nieuws.

    De Wever is nog maar net terug uit vakantie uit Tirol, maar hij ergert zich nu al blauw, aldus Het Laatste Nieuws. De oorzaken? De reacties van de oppositie en CD&V op het gewapend bestuur, het boerkiniverbod en de inperking van de vrije meningsuiting. ‘Men begrijpt ons bewust verkeerd’, zegt de N-VA-voorzitter.

    Ineen interviewmet De Standaard trok CD&V-vicepremier Kris Peeters afgelopen weekend duidelijk een grens voor wat zijn partij in de veiligheidsdiscussie wil aanvaarden. ‘Het recht op vrije meningsuiting, de rol van justitie in de vrijheidsberoving, enzovoort, daar laten we niet aan raken’, zei Peeters, die brandhout maakte van het bewapend bestuur dat De Wever eerder voorstelde. ‘Als het bijvoorbeeld de bedoeling is om de burgemeesters de bevoegdheid te geven mensen aan te houden, is er een probleem.’

    Sheriff

    Volgens De Wever zit er echter meer achter de afwijzende houding van CD&V: ‘Peeters vindt de meeste van onze voorstellen niet wijs, om zijn favoriete uitdrukking te gebruiken. Dat betreur ik. Maar wat mij ronduit ergert, is dat hij en CD&V mij bewust fout blijven citeren. Ik mag toch nog besluiten dat CD&V op stemmen van moslims mikt? Maar daarom heb ik nog niet gezegd dat het een moslimpartij is.’

    Ook over het gewapend bestuur worden bewust misverstanden verspreid, zegt De Wever. ‘Alsof ik me als burgemeester een soort sheriff waan die het recht opeist om willekeurig en naar eigen goeddunken een aantal extremistische moslims op te sluiten. Not.’

    ‘Moslima mag tent nu aantrekken’

    Ook de commentaar die het voorstel voor een boerkiniverbod van Vlaams parlementslid Nadia Sminate oogstte, wordt volgens de partijvoorzitter sterk uit zijn verband gerukt en uitvergroot. De Wever maakt een vergelijking tussen de boerkini en tenten: ‘Vroeger mocht een moslima alleen in een tentje zitten aan het strand. Nu mag ze dat tentje zelf aantrekken en ermee in zee gaan. Allez, we gaan erop vooruit.’

    24-08-2016 om 21:02 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    23-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bestuurder vergist zich van pedaal en rijdt woning binnen in Bornem

    Bestuurder vergist zich van pedaal en rijdt woning binnen in Bornem

    Bestuurder vergist zich van pedaal en rijdt woning binnen in Bornem

    In Bornem is een bestuurder zondagmorgen de slaapkamer van een bejaard echtpaar binnen gereden. Het stel en ook de bestuurder zelf kwamen er als bij wonder met lichte verwondingen vanaf.

    De bestuurder, een 21-jarige man uit Rumst, reed nog niet zo lang met een wagen met automatische versnellingsbak en had zich van pedaal vergist: in plaats van te remmen, had hij gas gegeven. De twintiger had ook te diep in het glas gekeken.

    Zijn Mercedes boorde zich rond 4.30 uur in de gevel van een appartementsgebouw aan de Kasteelstraat. Hij belandde pardoes in de slaapkamer van een 79-jarige man en zijn 78-jarige vrouw. De brandweer moest het echtpaar bevrijden, waarna ze naar het ziekenhuis werden gebracht. De man had gekneusde ribben opgelopen, zijn vrouw een gebroken teen. De bestuurder van de Mercedes had een schaafwonde aan de knie.


    “Hij had nog niet zo lang een nieuwe auto, een automaat. In plaats van op het kruispunt te remmen, had hij op het gaspedaal gedrukt en was hij de woning binnen gereden. De bestuurder blies positief. Hij mag zich aan een boete en een rijverbod verwachten en zal wellicht ook zijn rijbewijs opnieuw moeten behalen”, zegt Peter Peereboom van de Mechelse afdeling van het Antwerpse parket.

    De woning van het bejaarde echtpaar moest gestut worden door de brandweer. De schade aan hun appartement is groot.

    23-08-2016 om 21:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    22-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen van zes doodgestoken met gebroken fles nadat hij moeder wil redden van verkrachter

    Jongen van zes doodgestoken met gebroken fles nadat hij moeder wil redden van verkrachter

    Een jongetje van zes is doodgestoken toen hij zijn moeder probeerde te redden van een verkrachter.

    Kutlwano Garesape woont in Northern Cape, in Zuid-Afrika. Samen met zijn moeder en Thabiso, zijn broer van 8 jaar, was hij te voet op weg naar school in het stadje Jan Kempdorp. Het drietal neemt normaal telkens de bus, maar die hadden ze die ochtend gemist.

    Net op het moment dat Kutlwano, zijn moeder en broer bijna aankomen aan de school, komt er plots een man voor hen staan die de moeder van de zesjarige jongen bij de schouder grijpt en vraagt voor geld. Omdat de vrouw weigerde, werd de man plots kwaad, en duwde hij haar op de grond. Hij trok de rok van de vrouw omhoog en probeerde haar te verkrachten.

    Kutlwano probeerde zijn moeder te redden. Hij sloeg en schopte de man en riep dat die zijn moeder gerust moest laten. “Thabiso had schrik, maar Kutlwano was me aan het verdedigen”, vertelt moeder Segomotso. Omdat de jongen van 6 de aanvaller schopte, was hij even afgeleid, waardoor Segomotso hem kon wegduwen. Maar op dat moment verplaatste de man zijn woede naar Ketlwano. Hij nam een gebroken fles en stak de jongen daarmee neer.

    “Ik hoorde mijn zoontje huilen, hij riep mijn naam. Ik zag hoe hij zich probeerde te verdedigen tegen de man, maar die bleef hem maar steken met die glasscherven”, zei Segomotso, die meteen hulp was gaan zoeken. De aanvaller nam daarna de benen; hij liet Ketlwano bloedend achter. “Ik voelde me zo hulpeloos. Ik liep op de hoofdweg, maar de auto reden gewoon voorbij, zonder te stoppen, terwijl ik huilend riep dat die man mijn kind aan het vermoorden was.”

    Maar alle hulp kwam te laat. Kutlwano stierf door zijn verwondingen. Een 32-jarige man is intussen in verdenking gesteld van de moord op de 6-jarige jongen.

    22-08-2016 om 21:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    21-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Economen waarschuwen regering:

    Economen waarschuwen regering: "Besparen zal zwak herstel fnuiken"

    Een verbeterde handelspositie, ondanks een aarzelende consument. De jongste economische cijfers vertonen een opvallende paradox. Daar houdt de regering beter rekening mee, want een verkeerd beleid kan zware gevolgen hebben. 

    In de eerste helft van dit jaar toonde de handelsbalans een overschot van 1,5 miljard euro. Dat wil zeggen dat we in ons land voor dat bedrag meer exporteerden dan invoerden. Onze concurrentiepositie tegenover de buurlanden is er dus op vooruit gegaan. Professor Paul De Grauwe waarschuwt echter: "België is een netto-invoerder van olie en de aanhoudende lage olieprijs heeft dus een grote invloed. Het blijft met een vergootglas zoeken naar de effecten van de maatregelen die de regering invoerde." 

    Recente cijfers bevestigen een economisch herstel. De groei van de Belgische economie versnelde in het tweede kwartaal met 0,5 procent. Dat resulteerde in meer vacatures en ook het vertrouwen van de ondernemer zit in stijgende lijn. Dat nieuws staat haaks op de terugloop van de omzetcijfers van de winkels. Cijfers van de FOD Economie tonen aan dat de handelsverkoop al negen maanden systematisch minder is dan een jaar eerder. 

    De cijfers stemmen tot nadenken voor de regering-Michel die straks aan haar begrotingsopmaak begint. Ze moet op zoek naar 2,4 miljard euro om de afspraken met Europa na te komen. Volgens De Grauwe zijn besparingen op dit moment gevaarlijk om het voorzichtige herstel van de economie de kop in te drukken. "Nu ze zo goedkoop kan lenen, moet de overheid haar dogmatisch besparingsdenken in de koelkast stoppen." 

    Ook Peter De Keyzer, chief economist bij Growth Inc, is geen voorstander van nieuwe belastingen. "Er is een onevenwicht tussen de uitgaven en de inkomsten van de overheid. De federale regering is zo goed als uitgekleed, maar er zit nog veel vet bij de lagere overheden. Federaal bespaart nu, zodat gewestelijk en lokaal makkelijk investeren. Dat is een gigantisch struikelblok." 

    21-08-2016 om 21:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    20-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste hittegolf van het jaar op komst?

    Eerste hittegolf van het jaar op komst?

    Eerste hittegolf van het jaar op komst?

    Eindigen we de zomervakantie met een hittegolf? Die kans zit er dik in. Hoe het er nu naar uitziet, krijgen we vanaf volgende week dinsdag meerdere dagen na elkaar meer dan 25 graden!

    We hebben met een hittegolf te maken als het minstens vijf dagen na elkaar 25 graden of meer is, waarbij de temperatuur minstens drie dagen ook nog eens boven de 30 graden klimt. Volgens de voorspellingen van het KMI zit dat er vanaf volgende week in.

     

    Dit weekend wordt het nog even doorbijten, met zeker op zondag kans op heel wat buien en veel wind. Het is wel relatief warm, met maxima dit weekend tussen 17 en 23 graden. En ook maandag is het nog bewolkt en halen we niet meer dan 23 graden. Maar vanaf dinsdag draait de wind naar het noordoosten. En dan wordt er warme landlucht aangevoerd, met warmere temperaturen tot gevolg. Dinsdag al zou de thermometer tot 27 graden kunnen klimmen en de dagen daarna zit er ook 30 graden in. Volgens de recentste weermodellen zouden die zomerse temperaturen zeker tot zondag aanhouden.

    20-08-2016 om 21:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    19-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgeois bezorgd om invloed Erdogan op scholen in Vlaanderen

    Bourgeois bezorgd om invloed Erdogan op scholen in Vlaanderen

    Bourgeois bezorgd om invloed Erdogan op scholen in Vlaanderen 

    Turkse ouders halen hun kinderen van de Gülen-weg uit angst uite te worden gemaakt voor landverraders. De Vlaams minister-president Bourgeois vraagt justitie te onderzoeken of er strafbare feiten zijn gepleegd.

    Vlaams minister-president Geert Bourgeois is naar eigen zeggen zeer bezorgd over een intimidatiecampagne van de Erdogan-aanhang op bepaalde Turkse scholen in Vlaanderen. Bourgeois roept de betrokken ouders op niet toe te geven aan de druk. De Standaardschreef vandaag dat Turkse ouders hun kinderen uit angst weghalen uit de Lucerna-scholen die verbonden zijn aan de Gülen-beweging.

    De organisatie van de Turkse moslimgeleerde Fethullah Gülen wordt door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan beschuldigd achter de verijdelde staatsgreep in het land te zitten. De ouders van de kinderen op de Turkse scholen in Vlaanderen zouden worden bedreigd om hun kinderen weg te halen van de colleges. ‘Het staat vast dat er leerlingen afhaken’, zei een bestuurder van de vzw Inrichtende Macht Lucerna. ‘En helaas hebben we geen middelen om er iets tegen te doen.’

    ‘Dit kan natuurlijk niet’

    Geert Bourgeois wijst erop dat hij al heeft opgeroepen om de Turkse problemen niet te importeren in Vlaanderen. ‘Nu stel ik vast dat dit wel gebeurt’, aldus de minister-president. ‘Ouders worden onder druk gezet en bedreigd, met als gevolg dat een aantal onder hen hun kinderen weghalen uit de Lucerna-scholen. Dit kan natuurlijk niet.’

    Bourgeois vraagt dat justitie onderzoekt of er strafbare feiten zijn gepleegd. ‘Dit zijn de regels die hier gelden, we kunnen niet dulden dat die niet gerespecteerd worden.’

    19-08-2016 om 21:51 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. N-VA wil boerkini ook niet op onze stranden

    N-VA wil boerkini ook niet op onze stranden

    Als onze vrouwen naar ginds gaan , moeten ze zich aanpassen aan hun cultuur: alles bedekken !
    Als zij naar hier komen , mogen ze schoon doen wat wij hier doen : alles bloot!
    Hypocrieten in de naam van Allag gdvd!!!!

    De N-VA wil de boerkini niet alleen uit alle zwembaden, maar ook van de stranden verbannen. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. "Ik geloof niet dat vrouwen in naam van het geloof met zo'n gedrocht op het strand willen rondlopen", zegt N-VA-parlementslid en voorzitter van de commissie Radicalisering in het Vlaams Parlement, Nadia Sminate.

    "Als je dit toelaat, zet je vrouwen aan de kant van de maatschappij", aldus Sminate, die samen met de partijtop een algemeen verbod wil invoeren voor Vlaanderen of het hele land. De studiedienst van de partij moet wel nog uitpluizen of een algemeen verbod juridisch wel te verdedigen valt. Indien nodig moeten de burgemeesters maar optreden, klinkt het. 

    Coalitiepartner CD&V is niet te vinden voor een algemeen verbod. Een verbod in zwembaden kan om hygiënische redenen wel, maar op het strand? "De burgemeester beslist daar het best over, maar je kunt niet alles oplossen met een verbod. Dan kom je in een politiestaat terecht", zegt kamerlid Franky Demon.

    De kustburgemeesters geven wel aan dat ze geen problemen ervaren met de boerkini's op het strand.

    Boerkiniverbod in Frankrijk
    Ook in Frankrijk woedt de discussie over het dragen van boerkini's op de stranden. De burgemeesters van de Franse badsteden Cannes en Villeneuve-Loubet hebben het dragen van een boerkini op het strand al verboden. 

    De burgemeester van Sisco op het Franse eiland Corsica nam enkele dagen geleden dezelfde beslissing omdat er over de boerkini's op het strand een zware vechtpartij was ontstaan. Volgens getuigen was die hevige vechtpartij ontstaan nadat toeristen foto's hadden gemaakt van vrouwen in boerkini. Vijf mensen raakten daarbij gewond en een honderdtal agenten moest worden ingezet om de gemoederen te bedaren. Bij de rellen werden drie voertuigen in brand gestoken en moest een beginnende bosbrand geblust worden.

    Premier Valls steunt boerkiniverbod

    De Franse premier Vals heeft alvast zijn steun uitgedrukt voor de burgemeester die een boerkiniverbod hebben ingevoerd.  "Ik begrijp de burgemeesters die, nu er spanningen zijn, de reflex hebben om oplossingen te zoeken en problemen te vermijden in de openbare orde", aldus Valls in de krant La Province. "Ik steun hen die wetsvoorstellen hebben goedgekeurd indien ze gemotiveerd zijn door de wil om mensen te motiveren om op een positieve manier samen te leven, zonder politieke bijbedoelingen."

    "De stranden moeten, zoals alle openbare ruimtes, worden gevrijwaard van religieuze statements", schrijft de premier nog. Want de boerkini "is een belichaming van een politiek project, dat tegen de maatschappij is en gebaseerd is op de slavernij van vrouwen".

    18-08-2016 om 21:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    17-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verdienen steden aan parkeermeters

    Dit verdienen steden aan parkeermeters

    De dertien Vlaamse centrumsteden verdienen 85 miljoen euro "bruto" per jaar aan geld dat automobilisten in de parkeermeter steken. Dat blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad.

    Tegenover vijf jaar geleden zijn de inkomsten bijna overal fors gestegen. Dat komt onder meer omdat de tarieven zijn opge­trokken, het aantal betalende plaatsen is uitgebreid of er worden meer controles uitge­voerd. Van de 85 miljoen euro bruto houden de steden zo'n 36 miljoen over als pure winst. "Een stad wordt niet rijk van uw parkeerticket", reageert Koen Kennis (N­-VA), schepen van Mobiliteit in Antwerpen.

    "Wij halen iets meer dan 21 miljoen euro op­brengsten uit tickets en retri­buties. Maar daar moeten nog de personeelskosten van af plus het onder­houd van de parkings, de in­vesteringen in parkeerpalen en apparatuur voor parkeer­wachters. En de subsidies die we geven aan bewoners om goed­koper in buurtparkings te par­keren."

    Volgens Kennis kom je zo netto aan 5,2 miljoen euro. "Dat is niet niks, maar wel verwaarloosbaar in de totale begroting van een stad als de onze." Experts schatten dat de par­keertarieven de komende jaren nog fors zullen stijgen.

    17-08-2016 om 22:04 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (6)
    16-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meisje dat EHEC-bacterie opliep op reis is overleden

    Meisje dat EHEC-bacterie opliep op reis is overleden

    Meisje dat EHEC-bacterie opliep op reis is overleden

    Een vierjarige kleuter uit het Limburgse Leopoldsburg is overleden aan de gevolgen van een besmetting met de EHEC-bacterie die ze opliep op vakantie. Dat werd bevestigd aan onze redactie. Een paar dagen geleden werd ze al hersendood verklaard.

    Op 18 juli was de 4-jarige kleuter uit Leopoldsburg kerngezond vertrokken naar de Turkse westkust met haar zusje (1), mama en papa. Een week later lag het meisje doodziek in het ziekenhuis. Ze had al dagen onophoudelijk diarree en moest constant overgeven. 'Een zware bacterie die ze heeft opgelopen door het zeewater dat bij het spelen in haar mond is gekomen', schreef haar mama in een verontrustend bericht op Facebook. 'Een paar dagen buikpijn zijn een nachtmerrie geworden. We hebben twee soorten antibiotica gekregen, maar door het braken kan ze geen medicijnen binnenhouden.'

    Of het ook daadwerkelijk om een besmetting door het zeewater gaat, staat niet vast. Bacterioloog Herman Goossens gaf eerder aan De Standaard aan dat dit scenario onwaarschijnlijk is. ‘De bacterie kan evengoed afkomstig zijn uit niet-gepasteuriseerde melk, onvoldoende gekuiste groenten of een stuk vlees dat niet volledig doorbakken was’, vertelt Goossens aan De Standaard Online. 

    Hersendood

    Tal van behandelingen werden dagenlang geprobeerd, maar niets hielp. Toen bleek dat haar bloedwaarden drastisch daalden, werd het meisje met spoed overgebracht naar het universitair ziekenhuis in de stad Bursa. Doordat de toestand van het meisje nadien iets stabieler werd, kon het gezin zaterdag weer naar België vliegen. In Gasthuisberg kon de kleuter ’s avonds voor het eerst sinds lang weer eens plassen. De familie klampte zich vast aan gunstiger vooruitzichten, maar vorige zondag ging het helaas mis. Het meisje belandde in een coma en werd door de artsen hersendood verklaard.

    Amper een week later is het meisje bezweken.

    16-08-2016 om 21:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    15-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 militairen nemen ontslag door hoge werkdruk

    Hier veel mensen die niet weten waar het over gaat. Als je in het buitenland op missie bent, dan kan je niet naar huis. In Belgie, op 50 km van huis, mag je ook NIET naar huis..deze extra druk, bovenop nog de huisvesting,het eten, de kledij en het disrespect...het kruipt na maanden wel in de kleren.. en dan haak je af... en dan beweert NVA'er Vandeput dat er niet meer afhaken dan in 2014... leugenaar !!!!

    Het land plat leggen,iedereen en overal.Besparen besparen,anders hoor je niks met deze regering.Niemand kan hoge werkdruk aan die blijft duren? Meer werk doen steeds met minder volk.Vroeger was het gezin de hoeksteen van onze maatschappij! Nu mag men geen gezin meer hebben,het past niet in deze maatschappij!!

    11 militairen nemen ontslag door hoge werkdruk

    De politici hebben nougabollen respect voor militairen. Zo veel is duidelijk. Verder besparen op het leger. De Facto bestaat het leger niet meer. Het bestaat enkel nog op papier.

    Volgens de vakbond ACOD hebben in de kazerne van Brasschaat de afgelopen twee maanden elf militairen hun ontslag ingediend. De oorzaak is telkens de hoge werkdruk. Het probleem van overwerkte soldaten stelt zich niet alleen in Brasschaat.

    Operatie Homeland, waarbij militairen op straat patrouilleren omwille van de terreurdreiging, is de boosdoener. "Onze troepen kreunen onder de lange dagen en vele weekends", zegt Luc Maes, ACOD Defensie. "De 1.600 militairen op straat komen uit de beperkte poule van 3.000 tot 4.000 militairen uit de landcomponent. Die is nu echt wel uitgeput. Er zijn immers ook nog militairen nodig voor gevechtsopdrachten in Mali en Afghanistan en voor trainingen. Er zouden 200 militairen bijkomen, maar ondertussen zijn er een honderdtal die defensie opnieuw verlaten door de hoge werkdruk."

    Bovendien is de verloning volgens de vakbonden niet in verhouding tot de vele overuren. In tegenstelling tot het toelagestelsel van de politie, worden overuren en weekends in het leger amper gecompenseerd.

    "Geen probleem"
    Het kabinet van minister van Defensie Steven Vandeput (N-VA) is het niet eens met het beeld van overwerkte militairen. Volgens hen hebben er in Brasschaat over het hele jaar gezien twaalf militairen hun ontslag aangevraagd, een cijfer dat in lijn zou liggen met de voorgaande jaren. Ook in de rest van het land is er geen probleem.

    15-08-2016 om 21:54 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    14-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA wil meldpunt voor dokters die valse ziektebriefjes schrijven

    N-VA wil meldpunt voor dokters die valse ziektebriefjes schrijven

    N-VA wil meldpunt voor dokters die valse ziektebriefjes schrijven

    N-VA-Kamerlid Valerie Van Peel bindt de strijd aan met artsen die onterecht ziektebriefjes uitschrijven. Ze pleit daarom voor een meldpunt onder toezicht van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV). Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

    Dat sommige artsen heel gemakkelijk ziektebriefjes uitschrijven is een bekend gegeven. Kamerlid Valerie Van Peel vindt dat er een einde moet komen aan die praktijken. ‘De artsen in kwestie schaden een hele beroepsgroep. 95% van de huisartsen gaat zeer correct om met het uitschrijven van ziekteattesten’, aldus Van Peel.

    De groep artsen die gemakkelijk ziektebriefjes blijft schrijven, werkt volgens Van Peel echter mee aan sociale fraude en moet aan banden worden gelegd. Ze pleit daarom voor een meldpunt voor ‘oneigenlijk schrijfgedrag’. Bij dat meldpunt zouden adviserende geneesheren terecht kunnen wanneer ze merken dat bepaalde collega’s heel gemakkelijk ziektebriefjes uitschrijven.

     

    Volgens Van Peel hebben heel wat adviserende geneesheren nu al zicht op de problematiek, maar is het probleem geen prioriteit omdat de adviserende geneesheren ook onder het ziekenfonds werken. ‘Ziekengondsen hebben geen baat bij te strenge controles van artsen, want dan krijgen ze minder geld van de overheid’, aldus Van Peel.

    Daarom wil Van Peel de adviserende geneesheren dan ook onderbrengen bij het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV) . Het meldpunt moet de adviserende geneesheren een kader geven om misbruik te rapporteren. ‘Het is niet de bedoeling dat iedereen zijn buur en diens huisarts kan aangeven’, aldus Van Peel.

    14-08-2016 om 21:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    13-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgepast! Fraude met kredietkaart

    Opgepast! Fraude met kredietkaart

    Beobank Visa

     

    Honderden Belgen hebben de afgelopen weken bericht gekregen dat hun kredietkaart geblokkeerd is, omdat ze misbruikt werd. Opvallend is dat dit twee keer meer gebeurt in de vakantie dan in de rest van het jaar.

    Wanneer mensen tijdens de vakantie op reis gaan, springen ze vaak wat nonchalanter om met hun kredietkaart en daar profiteren fraudeurs van. Ook Roxanne Bleijenbergh werd slachtoffer. Zij kreeg na haar vakantie in Portugal een brief  van betaalbeheerder Worldline met de melding dat fraudeurs haar kredietkaart misbruikt hebben.

    In de eerste zes maanden van dit jaar waren er gemiddeld 300 gevallen per maand van fraude met betaalkaarten. En in augustus en september loopt dat makkelijk op tot het dubbele.

    Vaker op reis in zomer
    “Mensen gaan vaker op reis in augustus en september, gebruiken ook vaker hun kredietkaart”, zegt Sarah Thomas van Worldline. “Het risico is dus groter om het slachtoffer te worden van het vervalsen van kredietkaarten. Daarom is het allerbelangrijkste om uw betaalkaart op elk moment in de gaten te houden.”

    Worldline raadt aan om je visakaart nooit achter te laten in je hotelkamer, auto of caravan. “Geef ze ook nooit mee met de ober op restaurant, maar zorg ervoor dat je ze op elk moment in de gaten hebt”, voegt Sarah Thomas eraan toe.

    13-08-2016 om 21:47 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    12-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanvelthoven: ‘Gek dat bijna alle verzoeken tot kwijtschelding worden ingewilligd’

    Vanvelthoven: ‘Gek dat bijna alle verzoeken tot kwijtschelding worden ingewilligd’

    Vanvelthoven: ‘Gek dat bijna alle verzoeken tot kwijtschelding worden ingewilligd’

    Het is te onduidelijk op welke gronden minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) 301 boetes van de belastingdienst heeft kwijtgescholden. Dat vindt SP.A-kamerlid Peter Vanvelthoven, die over de zaak een parlementaire vraag had gesteld. Vooral het feit dat er maar weinig weigeringen zijn doet hem de wenkbrauwen fronsen.

    Uit het antwoord op zijn vraag, dat vanmorgen uitlekte in De Tijd maar dat Vanvelthoven zelf nog niet van de minister ontving, blijkt dat 301 van de 386 gratieverzoeken zijn ingewilligd. ‘Dit zijn cijfers en percentages die aangeven dat de minister quasi altijd de boetes kwijtscheldt’, zegt Vanvelthoven in een reactie aan De Standaard.

    De dossiers worden allemaal door de administratie bekeken, en Van Overtveldt volgt het advies op. In principe kunnen mensen die veroordeeld zijn tot een boete of een belastingverhoging aan de minister vragen om die te laten vallen. Ze kunnen zich daarvoor beroepen op financiële, humanitaire of sociale redenen.

     

    Vanvelthoven is nu van plan om meer uitleg te vragen over de precieze aard van de dossiers. ‘Het is nu tijd om te bekijken op basis waarvan de kwijtschelding is gebeurd. Het zou kunnen dat de dossiers allemaal behartigenswaardig zijn. Maar het zijn er duidelijk meer dan de jaren voordien. Het is gek dat de administratie in 2015 zoveel gunstige adviezen heeft verleend’.

    Dat Van Overtveldt ervoor pleit om de bevoegdheid over het gratieverzoek door te schuiven naar de administratie zelf, maakt Vanvelthoven niet zoveel uit. ‘Wie het doet maakt me weinig uit. Voor mij mag de administratie dat ook zelf doen. Maar er moet in elk geval duiding bij gegeven worden. Niet zoals nu dus: de minister keurt de dossiers goed, maar we weten niet welke parameters er spelen’.

    Een afschaffing van het genaderecht is voor Vanvelthoven niet aan de orde. ‘Dit heeft niets te maken met het fiscaal dossier op zich, dat is afgesloten. Maar het gaat over mensen in zware financiële problemen, waarvan we oordelen dat er ook met hun sociale omstandigheden moet worden rekening gehouden.’

    12-08-2016 om 19:33 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    11-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald Trump:

    Donald Trump: "Obama is stichter IS"

    Trump steunt Paul Ryan en John McCain dan toch

    Een nieuwe dag, een nieuwe omstreden uitspraak van Donald Trump. Op een campagnebijeenkomst zei de Republikeinse presidentskandidaat dat Obama terreurgroep Islamitische Staat (IS) heeft gecreëerd.

    Een dag nadat Trump geweld suggereerde tegen zijn rivale Hillary Clinton, richtte hij op een verkiezingsmeeting in Florida zijn pijlen op de Amerikaanse president. "IS eert president Obama", zei hij. "Hij is de oprichter van IS. Hij heeft IS opgericht. En ik zou zeggen dat de medeoprichter crooked Hillary Clinton is."

    Bovendien benadrukte hij de hele naam van de president: Barack Hussein Obama. Vorige week verklaarde Trump ook al dat Hillary Clinton een prijs van IS zou moeten krijgen als de stichter van de groep.

    De Republikeinen proberen de schuld van de onrust in het Midden-Oosten in de schoenen van Obama te schuiven. Zo zou hij de dreiging van IS hebben onderschat. Maar Trump gaat een stap verder en verklaart dat Obama sympathiseert met terroristen.

    11-08-2016 om 21:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!