Inhoud blog
  • HOGER LOON, DUURDERE BOETE: GOED IDEE?
  • Diesel tanken wordt woensdag goedkoper
  • Sp.a biedt CD&V wisselmeerderheid aan voor meerwaardebelasting
  • Jambon:
  • Gastenboek
  • https://herbapproach.org/product-category/cannabis-flower/jelly-bombs/
  • https://herbapproach.com/product-category/concentrates-canada/vape-pen/product/purple-papaya-wax-island-extracts/product/mk-ultra/
  • https://herbapproach.org/product/trainwreck/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/
  • https://herbapproach.com/product/rainbow-kush-mints/

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Geldwolven
    Ik hoop dat de NVA zo snel mogelijk verdwijnt in ons apenland


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic 


    Image and video hosting by TinyPic
    07-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tanken wordt weer duurder volgende week

    Tanken wordt weer duurder volgende week

    Het zijn dieven

    ze moeten de laatste EURO hebben van de werkende mensen 

    Tanken wordt weer duurder volgende week

    Benzine, diesel en stookolie worden midden deze week weer eens drie cent duurder. Diesel zal dan al meer dan een kwart gestegen zijn op minder dan een jaar tijd. Ook stookolie is in anderhalf jaar niet zo duur geweest als nu. Specialist Omer Coekaerts verwacht na Nieuwjaar een volgende prijsschok, door de indexering van de accijnzen.

    Stijgende dollar

    Voor het eerst in jaren zijn de olielanden, verenigd in oliekartel Opec, tot een akkoord gekomen om minder olie op te pompen. Daardoor is de prijs van ruwe olie afgelopen week fors gestegen. Volgens specialist Omer Coekaerts van vergelijkingssite Energieprijzen.be gaan de prijzen van benzine, diesel en stookolie hierdoor komende woensdag met ongeveer drie cent per liter omhoog. “Toch als de olieprijs maandag niet ineen zakt, maar dat verwacht ik niet”, zegt Coekaerts.

    Hoogste peil in anderhalf jaar

    De prijs van diesel (straks wellicht 1,306 euro per liter) komt daarmee op het hoogste peil in anderhalf jaar. Eind januari zakte de diesel naar een historisch dieptepunt, met officiële prijzen van 1,054 euro. Ondertussen kwam daar meer dan een kwart bij. Die lage prijs zorgde ervoor dat in veel tankstations tegen minder dan 1 euro getankt werd. Maar die tijd ligt allang achter ons.

    Stookolie zal sinds eind januari met meer dan de helft gestegen zijn, en kost vanaf woensdag allicht 0,576 euro per liter, of 1.152 euro voor een tank van 2.000 liter. Het is van juli 2015 geleden dat die nog eens zo duur was. Super 95 gaat omhoog naar 1,39 euro. Einde mei wipte de populairste benzinesoort even boven de 1,4 euro, wat toen van september 2015 geleden was.

    De prijzen worden bij ons niet alleen door de hoge olieprijs vooruitgestuwd. Ook de koersstijging van de dollar tegenover de euro helpt daar een handje bij. Diesel werd extra duur omdat de regering de accijnzen daarop verhoogde. “Die accijnzen gaan nog verder omhoog”, waarschuwt Coekaerts. “De indexering zal ze nog eens met twee procent verhogen, wat ongeveer neerkomt op 1,5 cent per liter.”

    Of de olieprijzen voor het overige nog veel gaan stijgen, is lang niet zeker, waarschuwt hoofdeconoom Koen De Leus van BNP Paribas Fortis. “De vraag is nog maar of de olielanden zich aan de afspraken zullen houden. Als ze dit wel doen, dan kan de olieprijs nog een stukje stijgen. Maar niet al te veel.”

    Mogelijk overschot op de markt

    Vrijdag stond de zogenaamde Brent-olie, die voor ons het belangrijkst is, aan 53,5 dollar per vat genoteerd. “Als die opnieuw boven de 60 dollar gaat, dan gaan de Amerikaanse schalie-olieproducenten, die door de prijsverlaging hun bronnen gesloten hebben, weer beginnen oppompen, waardoor er weer een overschot op de markt komt en de prijs weer snel gaat dalen.” Anderzijds is er nog geen eind gekomen aan de koersstijging van de dollar tegenover de euro. “Dat stuwt de pompprijzen bij ons inderdaad mee omhoog”, bevestigt De Leus.

    07-12-2016 om 20:59 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    06-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogen er vanaf 2040 geen huizen meer worden gebouwd door de betonstop?

    Mogen er vanaf 2040 geen huizen meer worden gebouwd door de betonstop?

    Mogen er vanaf 2040 geen huizen meer worden gebouwd door de betonstop?

    De Vlaamse regering wil een betonstop vanaf 2040. Betekent dat dan dat onze kinderen en kleinkinderen nooit een huis zullen kunnen bouwen?

    De Gentse burgemeester Daniel Termont (SP.A) maakt zich daar duidelijk zorgen over. ‘Onze kinderen en kleinkin

    deren zullen dus niet meer kunnen bouwen. Dank u Vlaamse regering’, tweette hij vanmiddag.

    Maar met ‘betonstop’ wordt dus niet bedoeld dat er geen nieuwe gebouwen meer gezet mogen worden in Vlaanderen. Wel dat er een halt komt aan de verzegeling van de grond met beton. Want hoe groter het verharde oppervlak is, des te slechter kan water in de grond sijpelen. De eerste de beste regenbui leidt dan tot een heuse overstroming.

    De Vlaamse Regering wil daarom dat er tegen 2040 geen open ruimte – onbebouwd landbouwgebied, natuur en bos – meer verdwijnt om erop te bouwen.

    Maar wat met bouwgrond waar nu struiken en gras op staan? Zetten de eigenaars best spoed achter hun bouwplannen?

    Het basisprincipe van de nieuwe plannen is dat niet meer overal gebouwd kan worden, óók als een perceel eerder als bouwgrond werd verkocht. Veel hangt daarbij af van de locatie van het perceel. Als het in woongebied ligt (op het ruimtelijk gewestplan is het perceel als dusdanig ingekleurd), is de kans klein dat iemand binnenkort de eigenaar een strobreed in de weg legt als die erop wil bouwen. In de meeste gevallen zijn het de gemeenten zelf die de bouwvergunning afleveren. En de lokale besturen hebben er alle belang bij dat er woonruimte bijkomt in hun gemeente en hun inwoners tevreden zijn.

    Als het perceel daarentegen niet in woongebied maar in woonuitbreidingsgebied ligt, is het een ander verhaal. Want minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) wil vooral daar het bouwen aan banden leggen.

    De minister kondigde deze zomer aan dat ze een ‘negatieve lijst’ wil opstellen met 500 tot 3.000 hectare woonuitbreidingsgebied waar er niet meer mag worden gebouwd. Eigenaars met percelen die op de negatieve lijst staan (dat zijn vooral gemeenten en projectontwikkelaars), zullen er wel voor moeten worden gecompenseerd dat ze er toch niets op mogen bouwen – door de overheid of door andere ontwikkelaars die hun bouwrechten overkopen. Met de extra bouwrechten kan er elders een (hoger) gebouw gezet worden. Schauvliege meldt dat er in de regio Leuven proefprojecten lopen rond zulke verhandelbare bouwrechten.

    06-12-2016 om 20:40 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    05-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksueel misbruik in gevangenis Sint-Gillis?

    Seksueel misbruik in gevangenis Sint-Gillis?

    De Brusselse politie onderzoekt een melding van seksueel misbruik in de gevangenis van Sint-Gillis. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Een 48-jarige gedetineerde zou daar het slachtoffer geworden zijn van seksueel misbruik door een personeelslid van de gevangenis. De woordvoerder van het gevangeniswezen bevestigt dat er een incident geweest is.

    Volgens het parket werd in de zaak vandaag een 39-jarige man gearresteerd, een cipier in opleiding. Hij werd verhoord en ontkent elke betrokkenheid bij de feiten. Uit de eerste elementen van het onderzoek zou blijken dat het om een geïsoleerd geval gaat. De verdachte wordt vandaag nog voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreiging. Het parket vraagt de aanhouding van de man en een psychiatrische expertise.  

    Het parket dringt erop aan dat het vermoeden van onschuld gerespecteerd wordt.

    "Vereiste maatregelen treffen"
    Het Directoraat-generaal Penitentiaire Inrichtingen bevestigt zelf wel het incident tussen een personeelslid en een gedetineerde deze week. "Naar aanleiding daarvan wenst de DG EPI te melden dat zij elke klacht inzake seksueel misbruik zeer ernstig neemt", zo staat in een persbericht.

    Gevangeniswezen zegt dat de politie nu belast is met het onderzoek, en dat het zijn volledige medewerking verleent en zonodig de vereiste maatregelen treft.

    05-12-2016 om 21:00 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    04-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Weyts: ‘Algemene kilometerheffing noodzakelijk tegen files’

    Minister Weyts: ‘Algemene kilometerheffing noodzakelijk tegen files’

    Wij betalen al genoeg smeerlap bol het af

    Minister Weyts: ‘Algemene kilometerheffing noodzakelijk tegen files’

    Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) hoopt dat de volgende Vlaamse regering werk zal maken van een algemene kilometerheffing.

    Na de oproep van de transportsector voor een algemene kilometerheffing in De Tijd, herhaalt Vlaams minister van Mobiliteit Weyts dat hij daar een principieel voorstander van is.

    ‘Een algemene kilometerheffing is in de eerste plaats noodzakelijk om te vermijden dat onze wegen dichtslibben’, zegt hij.

     

    Bovendien zou ze automobilist ten goede kunnen komen. ‘Een algemene heffing kan ook tot een belastingverlaging voor de Vlaming leiden, omdat ook buitenlanders dan moeten meebetalen voor het gebruik van onze wegen.’

    Met dat geld komt volgens de minister extra ruimte vrij voor investeringen in weginfrastructuur, maar ook voor een zogenaamde mobiliteitssturing. Daarbij worden mensen die buiten de file rijden, beloond.

    Spitsrijden

    Transporteconoom Stef Proost (KU Leuven) vindt dat de overheid in de strijd tegen files nu al spitsrijden in Antwerpen en Brussel moet tariferen. ‘Het volstaat dat het verkeer tijdens die files met 10 procent tot 20 procent afneemt om een goede doorstroming van het verkeer te verzekeren’, zegt hij aan onze redactie.

    Uit cijfers van het Vlaams Verkeerscentrum blijkt dat de filezwaarte in Vlaanderen de afgelopen vijf jaar met 35 procent toenam, en het afgelopen jaar alleen al met 15 procent.

    04-12-2016 om 21:37 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (4)
    03-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vakbondsfront: “Regering trekt zich niets aan van impact op de pensioenen”

    Vakbondsfront: “Regering trekt zich niets aan van impact op de pensioenen”


    De regering beseft de impact niet van de afbouw van de gelijkgestelde periodes op de pensioenen, en trekt zich ook niets aan van die impact. Dat heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront maandag gezegd in reactie op de plannen van minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine om te snijden in die gelijkgestelde periodes.
    Vakbondsfront: “Regering trekt zich niets aan van impact op de pensioenen”

    Vandaag tellen periodes van werkloosheid en brugpensioen mee voor de berekening van het pensioen. Maar de regering wil die zogenaamde ‘gelijkgestelde periodes’ vanaf 2017 minder zwaar laten doorwegen vanuit de filosofie dat wie werkt, moet worden beloond. Als gevolg dalen vanaf 2018 de pensioenen voor wie langer dan een jaar werkloos is of met brugpensioen gaat.

    Voor de vakbonden gaat het evenwel om een “pure besparingsmaatregel”, zegt Anne Léonard, nationaal secretaris van de christelijke vakbond. “De regering beseft de impact niet, is niet in staat te zeggen hoe groot die impact is en trekt zich ook niets aan van die impact”, aldus Léonard.

    Volgens de vakbonden krijgen ze heel veel vragen van verontruste leden over de precieze impact van de regeringsplannen. Daarom lanceren ze op hun websites een pensioencalculator, die het verlies berekent als gevolg van het inperken van de gelijkgestelde periodes.

    “Iedereen wordt getroffen”

    De impact beperkt zich niet tot werklozen en bruggepensioneerden, waarschuwen ACV, ABVV en ACLVB. “Iedereen wordt getroffen. De impact is heel zwaar”, waarschuwt Jean-François Tamellini, federaal secretaris van het ABVV.

    Ook de actieve beroepsbevolking wordt door de afbouw van de gelijkgestelde periodes geraakt, stelt het vakbondsfront. “Denk aan de dagen werkloosheid tussen twee interimcontracten, de dagen werkloosheid voor havenarbeiders of het weerverlet in de bouwsector. De impact is verbijsterend”, zegt Sabine Slegers, nationaal secretaris van de liberale vakbond.

    De vakbonden spreken ook van “contractbreuk” door de regering Michel. De nieuwe regeling geldt volgens de bonden ook voor wie voor 1 januari 2017 in een regime van brugpensioen zit, en zich daar ook na 2017 nog in bevindt. “Die mensen hebben zich daar voor ingeschreven, en zien nu wat er op hen afkomt. Maar ze kunnen niet meer terug, met enorme gevolgen voor de rest van hun pensioen”, klinkt het.

    “Jaarverlies tot 255 euro”

    Uit de berekeningen van de bonden moet blijken dat het pensioenverlies voor één jaar beperkte gelijkstelling voor een mediaan loon oploopt tot 204 euro per jaar voor een alleenstaande, voor een gezinspensioen loopt dat jaarverlies op tot 255 euro. “En dat op de bijna laagste pensioenen in Europa.”

    Om hun protest kracht bij te zetten, hebben ACV, ABVV en ACLVB maandag actie gevoerd aan het kabinet Bacquelaine. Naar eigen zeggen gebeurde dat met 3.500 militanten. Nog maandag vindt een nieuwe vergadering plaats van het beheerscomité van de pensioendienst. De bonden hopen daarbij teksten onder ogen te krijgen die rekening houden met hun kritiek.

    Ten koste van heel wat vrouwen”

    Ook de feministische en pluralistische denk- en actiegroep Furia reageert op de plannen van de regering. “De regering trekt zich niets aan van de gendertoets”, zegt Furia-woordvoerster Sofie De Graeve.

    Furia waarschuwt dat de maatregel een grote impact zal hebben op vrouwen. “Ruim de helft van de loopbaan van arbeidsters en bijna een kwart van de loopbaan van bediendes bestaat uit gelijkgestelde periodes. Bij pensioen bedraagt het aandeel werkloosheid in de gelijkgestelde periodes bij vrouwen meer dan 40 procent. Deze ingreep zal de gemiddeld lagere pensioenen van vrouwen nog verder afkalven”, aldus Furia, het voormalige Vrouwen Overleg Komitee.

    De door de regering beloofde gendertoets, die moet nagaan of geen van beide geslachten te zwaar wordt benadeeld door een regeringsingreep, is dan ook “ongeloofwaardig”, zegt woordvoerster Sofie De Graeve. “De regering trekt zich er niets van aan.”

    03-12-2016 om 18:30 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    02-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trump: 'Clinton won de popular vote dankzij kiesfraude'

    Trump: 'Clinton won de popular vote dankzij kiesfraude'

    Trump opblazen naar de maan weg er mee

    Trump: 'Clinton won de popular vote dankzij kiesfraude'

    Volgens Amerikaanse president-elect Donald Trump zou hij ook de 'popular vote' hebben gewonnen als 'je de miljoenen mensen die illegaal gestemd hebben wegdenkt'. Hier reageert hiermee op de geplande hertelling van de Amerikaanse presidentsverkiezing in de staten Wisconsin, Pennsylvania en Michigan.

    De Amerikaanse president-elect Donald Trump heeft zondag via Twitter opnieuw zwaar uitgehaald naar de hertelling van de stemmen van de verkiezing in de staten Wisconsin, Pennsylvania en Michigan, die in gang werd gezet door de presidentskandidaat van de Green Party Jill Stein. Hij verklaart bovendien dat hij de eveneens het meeste stemmen zou hebben behaald, mochten geen 'miljoenen mensen illegaal hun stem hebben uitgebracht'.

    'Naast de verpletterende overwinning van het Electoral College, heb ik ook de 'popular vote' gewonnen als je de miljoenen mensen die illegaal gestemd hebben wegdenkt', aldus de nieuwe Amerikaanse president op Twitter. 'Het zou veel gemakkelijker zijn geweest voor mij om de zogenaamde popular vote te winnen dan het Electoral College, omdat ik dan enkel campagne had moeten voeren in 3 of 4 staten, in plaats van in de 15 staten die ik heb bezocht. Ik had zelfs gemakkelijker en overtuigender kunnen winnen, maar kleinere staten worden vergeten!'

    Kiesmannen
    Donald Trump won bij de verkiezing het grootste aantal kiesmannen: 290 tegenover de 232 van de Democrate Hillary Clinton. Volgens het onafhankelijke Cook Political Report, dat de het aantal stemmen bijhoudt, heeft Clinton echter 2,2 miljoen stemmen meer achter haar naam gekregen.

    'Oplichterij' 
    Trump noemde de geldinzameling door Jill Stein om de stemmen te laten hertellen zaterdag al 'oplichterij'. Zondag herhaalde hij zijn woede over de hertelling in een reeks van maar liefst tien tweets. 'Hillary Clinton gaf haar nederlaag toe toen ze me belde net voor mijn overwinningsspeech en nadat de resultaten binnen waren. Er gaat niets veranderen', zegt hij onder meer. 

    Trump wijst er ook op dat Clinton het 'zeer angstaanjagend' vond dat Trump zich tijdens de campagne niet wilde uitspreken over of hij de verkiezingsuitslag zou respecteren. 'De Democraten vroegen, toen ze foutief dachten dat ze zouden winnen, dat de resultaten van de verkiezingsnacht zouden worden geaccepteerd. Nu niet meer!', aldus Trump nog, die nog toevoegt dat 'zoveel tijd en zoveel geld zal worden besteed voor hetzelfde resultaat'.

    Hertelling
    IT-experts hadden eerder deze week het team van Hillary Clinton aangeraden om een hertelling te vragen in Wisconsin, Pennsylvania en Michigan, omdat ze patronen hadden ontdekt die zouden kunnen wijzen op manipulatie van het totale aantal stemmen. Trump won in die staten met een zeer kleine marge van respectievelijk 20.000, 70.000 en 10.000 stemmen. Het campagneteam van Clinton liet al weten dat het de hertellingen steunt, omdat de Democraten 'de plicht hebben tegenover de 64 miljoen Amerikanen die voor Clinton hebben gekozen' om aan het hertellingsproces deel te nemen.

    Wisconsin
    Na een verzoek van twee kandidaten daartoe zal de staat Wisconsin naar eigen verwachting later deze week de stemmen hertellen die op 8 november bij de presidentsverkiezingen zijn uitgebracht, zo staat op de website van de staat. De Groene kandidate Jill Stein en zakenman 'Rocky' Roque De La Fuente als genomineerde van zowel de Reform Party als de American Delta Party hebben om een hertelling van de stemmen in Wisconsin gevraagd. De kandidaten zeggen, na berichten over mogelijke manipulaties met stemcomputers, daartoe te zijn overgegaan met het oog op de 'integriteit' van de stembusgang.

    De staat heeft een team op de been gebracht om de algehele hertelling van de stemmen in goede banen te leiden en denkt eind deze week de operatie op te starten nadat de campagne van Stein de kosten voor de hertelling heeft betaald. Volgens het Zwitserse persbureau ATS zou dit laatste reeds het geval zijn. Het minutieus hertellen met de hand, dat avond- en weekeindewerk zal vergen, moet voor 13 december zijn afgerond, meldt de staat ook. De institutionele kosten zouden 1,1 miljoen dollar bedragen.

    In Wisconsin behaalde de Republikeinse president-elect Donald Trump 1.404.000 van de 2.975.313 stemmen, tegen 1.381.823 voor de Democratische kandidate Hillary Clinton. Dit resultaat leidde ertoe dat Trump de tien stemmen van Wisconsin in het Electoral College achter zich kreeg.

    02-12-2016 om 21:23 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (10)
    01-12-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook team Clinton steunt hertellingen

    Ook team Clinton steunt hertellingen

    Ook team Clinton steunt hertellingen

    Het campagneteam van de Democrate Hillary Clinton schaart zich achter het initiatief van Jill Stein om stemmen te hertellen in drie belangrijke swing states. De toekomstige president Donald Trump beschuldigt Jill ervan om gewoon op geld uit te zijn.

    Jill Stein, de Groene presidentskandidate, kon op amper 24 uur tijd meer dan 4,8 miljoen dollar verzamelen van de 7 miljoen dollar die nodig is om de hertelling in de staten Wisconsin, Pennsylvania en Michigan te financieren. De hertellingen moeten volgens Stein aantonen ‘hoe onbetrouwbaar het Amerikaanse kiessysteem is’.

    Toch verduidelijkt Marc Elias, voorzitter van het campagneteam van Clinton, dat er volgens een intern onderzoek geen fraude gepleegd is met de stemcomputers.

    Maar veel illusies op een andere uitslag maakt het campagneteam zich niet. Elias zei dat de steun louter in functie van het goed functioneren van de democratie is. Hij zei dat de Democraten ‘de plicht hebben tegenover de 64 miljoen Amerikanen die voor Clinton hebben gekozen’ om aan het hertellingsproces deel te nemen

    Stein heeft intussen bij de staat Wisconsin al een officieel verzoek ingediend. De kiescommissie van Wisconsin, in het noorden van de Verenigde Staten, bevestigde ‘zich voor te bereiden op een hertelling van de stemmen’ na Steins verzoek.

    ‘Oplichterij’

    Ondertussen noemt Trump de vraag om hertellingen een vorm van oplichterij. Volgens hem wil Stein zo middelen aantrekken die ze niet van plan is om uit te geven aan hertellingen. ‘Voor haar is dit een manier om haar koffers met geld te vullen. De resultaten van deze verkiezingen moeten gerespecteerd worden, in plaats van misbruikt.’

    01-12-2016 om 21:43 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    30-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dewinter bereid op te stappen als N-VA met Vlaams Belang in Antwerpen wil besturen

    Dewinter bereid op te stappen als N-VA met Vlaams Belang in Antwerpen wil besturen

    Dewinter bereid op te stappen als N-VA met Vlaams Belang in Antwerpen wil besturen

    “Als de N-VA in Antwerpen met Vlaams Belang een coalitie wil vormen, dan ben ik bereid mijn lidmaatschap van de partij ter beschikking te stellen”. Dat zei Filip Dewinter zaterdag in een reactie op de verklaringen van N-VA-staatssecretaris Theo Francken.

    Theo Francken zei vrijdagavond in De Afspraak dat de N-VA tegen het cordon sanitair is, maar dat samenwerken met Vlaams Belang op praktische bezwaren stuit. Hij verwees onder meer naar de figuur van Filip Dewinter in Antwerpen.

    “Bart De Wever heeft al heel vaak zijn absolute reserve tegen de figuur van Filip Dewinter uitgesproken. Als we in Antwerpen een meerderheid hebben met Vlaams Belang, dan lijkt mij het moeilijk dat Bart De Wever met Filip Dewinter in zee gaat”, zei Franken.

    Filip Dewinter kaatste net voor het partijcongres in Gent de bal terug naar de N-VA. “Indien ze echt samen met ons in zee willen gaan, als mijn figuur het struikelblok zou zijn, dan ben ik bereid om mijn lidmaatschap van de partij ter beschikking stellen”. Met zijn uitspraak wil hij N-VA kleur laten bekennen. Maar hij voegde er meteen de waarschuwing aan toe: “Als de vos de passie preekt, boer let op uw ganzen”.

    'Zelf beslissen'

    Bij de N-VA wordt kort gereageerd op het voorstel van Dewinter: “Het is aan Filip Dewinter zelf om over zijn politieke toekomst te beslissen, niet aan ons”, zegt Johan Vermant, de woordvoerder van de Antwerpse burgemeester Bart De Wever.

    Oplossing

    Dewinter blikte ook kort terug op de polemiek van de voorbije dagen rond zijn reis naar Griekenland en de sanctie van het partijbestuur voor de deelnemers aan de reis. Volgens hem zal er tegen de partijraad van volgende week zaterdag een oplossing gevonden worden.

    30-11-2016 om 21:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    29-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Block: ‘Erken burn-out als beroepsziekte’

    De Block: ‘Erken burn-out als beroepsziekte’

    De Block: ‘Erken burn-out als beroepsziekte’

    Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) gaat een burn-out erkennen als beroepsziekte. ‘Op die manier kunnen we preventiecampagnes opzetten en begeleiding voorzien om mensen terug aan het werk te krijgen’, zei ze in De Zevende Dag op één.

    Minister De Block verdedigde ook de besparingen in de gezondheidszorg. Nadat ze enkele maanden geleden nog had verklaard dat ‘haar zakken dichtgenaaid waren’, zei ze onlangs dat ‘als er bespaard moet worden, het logisch is dat mijn collega’s naar mij kijken’.

    ‘De financiële toestand van ons land is veranderd’, aldus De Block. ‘In het begin dachten we dat we een tekort in de begroting moesten dichtrijden van 1,8 miljard. Twee weken later was dat - omwille van verschillende factoren, zoals de Brexit - 3,2 miljard geworden. Dan wordt er naar mijn grote portefeuilles gekeken.’

    Ziekenhuisnetwerken

    De Block benadrukte dat in 2017 een half miljard meer geïnvesteerd zal worden in volksgezondheid. ‘We moeten dus elke euro efficiënt gebruiken en investeren in nieuwe zaken, zoals de zoektocht naar methodes om met diabetes om te gaan. We betalen sinds dit jaar hepatitis C voor het eerst terug, net als heel dure kankerbehandelingen.’

    Op personeel wordt intussen wel bespaard door de ziekenhuizen zelf. ‘Ziekenhuizen moeten minder kosten maken, minder besteden aan apparatuur, zodat meer naar personeel kan gaan. Dat kan door te werken in netwerken, zodat niet elk ziekenhuis elke dienst moet uitwerken - met alle investeringen die ermee gepaard gaan.’ Dat betekent overigens niet dat jobs verloren zullen gaan, benadrukte De Block.

    29-11-2016 om 21:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    28-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe flitspaal ziet of je belt achter het stuur

    Nieuwe flitspaal ziet of je belt achter het stuur

    Nieuwe flitspaal ziet of je belt achter het stuur

    Het nieuwe radarsysteem Mesta Fusion meet niet enkel of je te snel rijdt, maar detecteert ook of je verkeerd inhaalt, over een volle witte lijn rijdt, of aan het bellen bent achter het stuur. Er zijn plannen om het systeem volgend jaar in Wallonië te introduceren.

    De radar is al sinds 2015 operationeel in het Midden-Oosten (meer concreet in Qatar en Kazachstan). Het systeem zou effectiever zijn dan traditionele flitspalen wat het voorkomen van dodelijke ongevallen betreft, althans volgens de Waalse CEO Michel Niezen.

    “Twintig procent van de ongevallen is te wijten aan te snel rijden of het rood licht negeren. Dankzij Mesta Fusion is het mogelijk om ook andere overtredingen automatisch te detecteren. Ik denk hierbij aan verkeerd afslaan, te weinig afstand houden, verkeerd inhalen, op de pechstrook rijden, 

    Nieuwe flitspaal ziet of je belt achter het stuur

    Bij BIVV (Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid) reageren ze voorzichtig enthousiast. “Deze flitspaal wordt al jaren aangekondigd. We denken niet dat de introductie voor meteen zal zijn. De beboeting van dergelijke overtredingen strookt niet met de huidige wetgeving. De bewijskracht van een foto ligt juridisch gezien gevoelig. Maar op zich zijn wij wel voorstander van het principe om verschillende overtredingen te kunnen registreren met één camera.”

    Niet in lijn met de wet

    Het Agentschap Wegen en Verkeer bevestigt dat bepaalde verkeersovertredingen niet via camerabeelden mogen vastgesteld worden. “Het dragen van de gordel en bellen achter het stuur moet volgens het Koninklijk Besluit door een persoon geconstateerd worden. Het is wettelijk gezien nog niet toegestaan dat camera’s dergelijke overtredingen registreren,” aldus Veva Daniëls, woordvoerder van AWV.

    Ook in Vlaanderen

    CEO Michel Niezen is op de hoogte van de wettelijke beperkingen. “Het klopt dat het wettelijk nog niet mogelijk is om bestuurders aan de hand van camerabeelden te beboeten voor bellen achter het stuur of het rijden zonder gordel. Maar andere overtredingen registreren, zoals het overschrijden van een volle witte lijn, mogen wel volgens het Koninklijk Besluit. We zijn dan ook van plan om de flitspalen eerst zonder die twee specifieke functies op de markt te brengen. In april van dit jaar hebben we al verschillende keuringen aangevraagd. Het is ook de bedoeling om het systeem naar Vlaanderen te brengen, maar we beginnen met Wallonië.”

     

     

    28-11-2016 om 21:28 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    27-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald Trump:

    Donald Trump: "Mijn schoonzoon zal voor vrede in Midden-Oosten zorgen"

    Benieuwd hoe lang hij zijn show zal kunnen blijven uitoefenen

    Moeten we hier nu mee lachen of moeten we nu echt bang beginnen worden ?

     

    Donald Trump omhelst zijn schoonzoon Jared Kushner onder goedkeurende blikken van zijn dochter Ivanka na zijn overwinningstoespraak op 9 november. © afp.

    Donald Trump is van oordeel dat zijn schoonzoon Jared Kushner een vredesakkoord voor het Midden-Oosten kan sluiten.  Ook het conflict tussen Israël en Palestina zou Kushner volgens de verkozen president kunnen beëindigen. Trump gaf te kennen dat zijn schoonzoon, die net als hij successen boekt in de vastgoedsector, zo'n onderhandelingsrol op zich wil nemen. Trumps uitspraken doen vrezen dat hij zijn privé-leven en zijn presidentiële taken niet gescheiden zal houden wanneer hij zijn intrek neemt in het Witte Huis

    "Ik zou heel graag degene zijn die voor vrede zorgt tussen Israël en de Palestijnen, dat zou een grote prestatie zijn", zei Trump volgens een tweet van journalist Mike Grynbaum tijdens een interview met The New York Times.

    Steun van Joden
    Trumps schoonzoon is een strikt orthodoxe Jood, zijn vrouw Ivanka Trump bekeerde zich tot het jodendom toen ze met Kushner trouwde. Kushner, wiens fortuin op 200 miljoen dollar wordt geschat, was de stille kracht achter de schermen van de kiescampagne die Trump de overwinning opleverde.

    Als campagneadviseur zorgde Kushner ervoor dat de pro-Israëlische gemeenschap in de VS de Republikeinse kandidaat steunde en verstevigde hij de banden met de Israëlische overheid.

    Kushner staat aan het hoofd van het vastgoedimperium van zijn familie. Zijn vader Charles Kushner, die de zaak opstartte, belandde in 2005 in de cel wegens belastingontduiking, illegale schenkingen en geknoei met getuigenissen.

    Bekommernis
    Trumps zonen Eric, Donald Jr, dochter Ivanka en haar man Jared Kushner werden op 11 november benoemd tot leden van het uitvoerend overgangscomité dat wordt voorgezeten door zijn running mate Mike Pence.

    Eerder deze maand woonde Ivanka Trump een ontmoeting van haar vader en de Japanse premier Shinzo Abe bij. Ook dat zorgde voor de bekommernis dat de familie van de verkozen president een nooit eerder geziene invloed zou krijgen op de officiële taken van de president.

    27-11-2016 om 21:17 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (5)
    26-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 jaar cel voor mishandeling stiefkind

    5 jaar cel voor mishandeling stiefkind

    Denk dat we dringend nieuwe rechters nodig hebben. degene we nu hebben kunnen niet meer zuiver na denken. wat een onozele straffen voor zulke zware feiteD

    Ge krijgt meer voor overdreven snelheid

    26-11-2016 om 17:58 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    25-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Te weinig mensen van allochtone oorsprong, vrouwen en gehandicapten op Vlaamse kabinetten Ministers Muyters, Gatz, Schauvliege en Weyts gebuisd: geen enkele persoon met migratieachtergrond in hun kabinet

    Te weinig mensen van allochtone oorsprong, vrouwen en gehandicapten op Vlaamse kabinetten

    Ministers Muyters, Gatz, Schauvliege en Weyts gebuisd: geen enkele persoon met migratieachtergrond in hun kabinet

    WEG MET DE NVA EEN BENDE DIEVEN VAN ONS LAND

    Ministers Muyters, Gatz, Schauvliege en Weyts gebuisd: geen enkele persoon met migratieachtergrond in hun kabinet


    In de kabinetten van onze Vlaamse ministers werken te weinig mensen van allochtone origine en als er al vrouwen werken, doen ze dat zelden in topfuncties. In vier kabinetten van Vlaamse ministers, allemaal enkele tientallen personeelsleden groot, werkt zelfs niemand met een migratieachtergrond. Het gaat om dat van Ben Weyts, Joke Schauvliege, Sven Gatz en ...Philippe Muyters. “Net de minister die verantwoordelijk is voor het diversiteitsbeleid op de arbeidsmarkt heeft 0 procent diversiteit in zijn eigen kabinet”, hekelt Imade Annouri van Groen.

    Enkel het kabinet van minister van Inburgering Liesbeth Homans (N-VA) benadert de diversiteitsquota die Vlaanderen de eigen overheid oplegt . Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van parlementslid Kurt De Loor (sp.a). De streefcijfers voor diversiteit bij de Vlaamse overheid zijn dit jaar nochtans gevoelig verhoogd. Tien procent van de Vlaamse ambtenaren moet nu een migratie-achtergrond hebben, schrijft bevoegd minister Liesbeth Homans in haar beleidsbrief.

    Ook te weinig vrouwen

    Voor vrouwen in een topfunctie ligt het streefdoel binnen de Vlaamse overheid op 40 procent vrouwen in het topkader en 40 procent vrouwen in het middenkader. Zowel in het kabinet van minister-president Geert Bourgeois als in dat van minister van Werk Philippe Muyters werkt geen enkele vrouw in een managementfunctie. “Met slechts drie op negen vrouwelijke Vlaamse ministers en geen enkele minister met een migratieachtergrond oogt de hele regeringsploeg trouwens zeer blank en mannelijk”, stelt Kurt De Loor. “Eén op drie vrouwelijke ministers, daarmee haalt de regering haar eigen streefdoel voor vrouwen in topkaders niet eens.”

    Het streefcijfer voor personen met een handicap - 3 procent - is voor de hele Vlaamse overheid moeilijk te halen, al worden in de beleidsbrief verhoogde inspanningen in het vooruitzicht gesteld om het percentage te benaderen. Enkel Geert Bourgeois, Liesbeth Homans en Joke Schauvliege stellen in hun kabinet één persoon met een handicap of chronische ziekte tewerk.

    “De juiste man of de juiste vrouw op de juiste plaats blijft het uitgangspunt”, is te horen bij minister van Inburgering Homans. “Uiteraard wordt hierbij gestreefd naar een evenwichtige verdeling in de mate van het mogelijke. Ieder kabinet is verantwoordelijk voor de invulling van het eigen personeel.”

     

    25-11-2016 om 21:56 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    24-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zieke Vlaming kost minder dan zieke Waal

    Zieke Vlaming kost minder dan zieke Waal

    ik begrijp uw reactie maar wees blij dat je niet ziek bent of wil je wisselen met mij?ik zou graag wisselen

    24-11-2016 om 20:36 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (9)
    23-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD&V wil tweepijlersysteem in belastingen en sociale zekerheid

    CD&V wil tweepijlersysteem in belastingen en sociale zekerheid

    Goed voorstel om als basis te gebruiken zitten zeer goede elementen in. Alle inkomsten worden zo belast op een gelijkwaardige manier. Natuurlijk zullen NVA en VLD dit niet graag zien betekend uiteindelijk ook dat je een vermogenscadaster moet hebben en dat de bedriegers uiteindelijk eens door de mand zullen vallen

    Ik vraag mij af of zij nog zelf het bos door de bomen zien met al hun regels,wetten en voorstellen

    Dromen zijn bedrog 

    Ik vind het een goed idee maar zal niet lukken met nva en vld er bij.

     

    Politiek CD&V wil een tweepijlersysteem invoeren in zowel het belastingstelsel als de sociale zekerheid. Dat idee lanceert de partij in aanloop naar het inhoudelijk congres dat de christendemocraten komend weekend houden.

     
    Inkomsten moeten volgens CD&V worden opgesplitst in twee categorieën: uit werk en uit vermogen

    CD&V gaat nu voluit voor een evenwaardige belasting van alle vormen van inkomsten. "De belastingdruk in ons land ligt te hoog en de verdeling ervan is niet correct", is zondag te horen. "Daarom maken we de omslag naar een tweepijlermodel in de fiscaliteit."

    Inkomsten moeten volgens de partij worden opgesplitst in twee categorieën: uit werk en uit vermogen. De overheid moet alle inkomsten kennen en belasten en er moet één tarief worden toegepast voor alle inkomsten uit vermogen.

    CD&V maakt zich sterk dat daardoor de algemene belastingdruk kan dalen. "Meer mensen zullen met al hun inkomsten bijdragen, daarmee maken we werken goedkoper en kan de belastingdruk naar beneden."

    Extra bescherming

    Ook in de sociale zekerheid pleit de partij voor twee pijlers. De eerste is een universele sociale bescherming, waarin onder meer de gezondheidszorg, het leefloon en de kinderbijslag zitten.

    Wie werkt of gewerkt heeft, bouwt daarnaast een extra bescherming op. In die pijler zitten de werkloosheid, de vergoedingen voor arbeidsongeschiktheid en het pensioen. Dat deel wordt dus volledig voorbehouden aan de werkenden en wordt opnieuw een echte verzekering. Op die manier wil de partij vermijden dat wie geld heeft zich op de commerciële markt gaat verzekeren.

    Vanaf vrijdag mogen de leden zich over de voorstellen buigen

    23-11-2016 om 21:44 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    22-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drinkwater tot 30% duurder

    Drinkwater tot 30% duurder

    Mensen, het wordt toch eens tijd dat we wakker worden, niet? Ik kots van dit land. BDW is een grove leugenaar. Hij heeft het volk erin geluisd. Almaar meer betalen voor alles en almaar dieper in de stront. Neen hij moet het niet alleen op Michel steken. Het is de ganse bende. Maar zelf iets inleveren??? howla, dan horen ze het donderen in keulen. Mensen, we moeten op straat komen en meer, anders eindigt de diefstal nooit.

    Het is toch BDW die gisteren hier nog in de krant kwam zeggen dat we nog veel meer inspanningen gaan moeten leveren? Niet klagen als jer daavoor gestemd hebt.Die zei toch dat dure energie goed was?

    En het gaat niet stoppen, alles wordt duurder en duurder en duurder. Gas, elektriciteit, water, huishuur de prijzen stijgen maar ons loon blijft hetzelfde. Dan verschieten ze dat er héél véél mensen in armoede en op straat leven.

    Dit gaat er over. Waarom ga je nog werken, gewoon om alle lopende rekeningen te kunnen betalen en niks meer. Misschien moet ik gewoon steuntrekker worden en genieten van alle voordelen en kortingen op al deze basisbehoeften. Waarom ga ik nog werken. Ik ga nu toch kapot van de stress.

    Binnenkort is het goedkoper om te douchen met flessenwater uit de auchan. . al wat je kan kopen in het buitenland, doen

     

    Drinkwater dreigt alweer een pak duurder te worden. De Vlaamse watermaatschappijen ­willen hun tarieven vanaf 1 januari tot 30%  ­verhogen. Die prijs geldt dan meteen tot 2022.

    Sinds 2010 is de drinkwaterfactuur van een gemiddeld gezin al met 39% gestegen, en daar dreigt nu nóg eens een pak bij te komen. De Watergroep, die de helft van alle Vlaamse abonnees bedient, wil de prijs tot 30,9% ­optrekken. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams Parlementslid Rob Beenders (sp.a).

    Investeringen
    "De waterprijs maakt 40% van je factuur uit. De overige 60% zijn kosten voor afvoer en zuivering. En die zijn de afgelopen jaren al met ­gemiddeld 28% toegenomen", weet Beenders. "Wij plannen heel wat investeringen", bevestigt Kathleen De Schepper van De Watergroep. "Daarvoor hebben we ­extra inkomsten nodig."  

    De Vlaamse Milieumaatschappij moet de tarief­stijgingen die de watermaatschappijen vragen nog groen licht geven. Eind ­december wordt de beslissing verwacht.

    22-11-2016 om 21:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)
    21-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    "Trump zal worden afgezet", aldus professor die als enige voorspelde dat hij president zou worden

    Trump en zijn kiezers, veelal plebs en loosers, zullen de wereld om zeep helpen en ons, in feite onze kinderen, veel geld kosten. De intresten hypotheekleningen zullen sterk stijgen, en nog veel meer onheil volgt. Trump kan deze job niet aan, hij zou moeten afstand doen en de job overlaten aan bekwame mensen zoals Hillary.

    Als het Congres Trump eenzijdig afzet dan zullen er zware rellen zijn met wat ergere gevolgen dan wat vuilnisbakken in brand... Met Trump als President-Elect heeft de wereld gezien hoe nauw het Westen het met de democratie werkelijk neemt...

    Ik voorspel dat de nieuwe presidente Madonna wordt 

    Als Donald

    Professor Allan Lichtman, die al sinds 1984 de resultaten van alle presidentsverkiezingen correct heeft voorspeld - en het dus ook bij het rechte eind had toen Donald Trump vorige week verkozen werd - heeft een nieuwe voorspelling de wereld ingestuurd: hij orakelt dat de president-elect zal worden afgezet. Dat meldde hij aan CNN.

    Peilingen, voorspellingen,... Ze hebben ons vorige week allemaal mooi in het ootje genomen.  Geen ruime winst voor Hillary Clinton, zoals de twee Amerikaanse professoren Larry Sabato en Nate Silver voorspelden, wel 290 kiesmannen voor Donald Trump. En dus kreeg enkel Amerikaans professor Allan Lichtman gelijk.

    Hoewel de historicus, werkzaam aan de universiteit van Washington, zich voor de presidentsverkiezingen nog baseerde op dertien 'sleutels' (waar- en niet waar-beweringen), gooit hij het bij zijn nieuwe voorspelling over een totaal andere boeg. "Ik baseer me op mijn instinct wanneer ik zeg dat Donald Trump het einde van zijn eerste ambtstermijn niet zal halen."

    Lichtman verwacht dat het Congres een impeachment-procedure tegen Trump zal starten en hem uiteindelijk zal afzetten. En de professor geeft verschillende redenen mee: "Eerst en vooral heeft Trump het nooit nauw genomen met de wet. Kijk maar naar de Trump Foundation, een liefdadigheidsinstelling waarvan hij het geld gebruikte voor persoonlijke doeleinden. Die zelfverrijking, waar Trump goed in is, kan hem duur komen te staan." Onderzoek kon weliswaar geen onregelmatigheden optekenen en zijn schuld werd niet bewezen.

    Ongeleid projectiel
    Maar hoe kan Trump worden afgezet als zowel de Senaat als het Huis van Afgevaardigden enkel uit Republikeinen bestaat? "Het is in volle verkiezingsstrijd duidelijk geworden dat niet alle Republikeinen fan zijn van Trump. Hij is niet een van hen", vervolgt Lichtman. "Trump is een ongeleid projectiel. Niemand weet wat hij of zij moet geloven en waar Trump nu eigenlijk voor staat."

    En Lichtman vervolgt: "Ik ben er zeker van dat de Republikeinen liever Mike Pence (de toekomstige vicepresident) in het Witte Huis zien: hij is een voorspelbare, oerconservatieve Republikein. Eentje volgens de oude stijl."

    21-11-2016 om 21:49 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (12)
    20-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clinton heeft bijna miljoen stemmen meer dan Trump

    Clinton heeft bijna miljoen stemmen meer dan Trump

    Weg met de valse Trump rot op

    Clinton heeft bijna miljoen stemmen meer dan Trump

    De stemmen voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn nog steeds niet allemaal geteld. Hillary Clinton heeft in het hele land in totaal al bijna een miljoen stemmen meer dan Donald Trump, maar dat zal aan de overwinning van Trump niets meer veranderen.

    Al enkele uren na het sluiten van de stembussen was duidelijk dat de republikein Trump in de meerderheid van de staten de overwinning zou binnenhalen. Dat verzekerde hem van voldoende steun bij de kiesmannen, die uiteindelijk stemmen voor de benoeming van de president.

    Door dat systeem met kiesmannen doet het er uiteindelijk niet toe wie over het hele land gezien het meest stemmen haalt. Al op de dag van de verkiezingen leek het erop dat Clinton daar wel meest stemmen zou hebben.

    Nog miljoenen stemmen te tellen

    Nu de telling nog steeds verdergaat, lijkt het erop dat de democrate één of zelfs mogelijk twee miljoen meer stemmen zal gekregen hebben dan haar opponent. Zo worden er in de staat Californië nog steeds veel stemmen geteld, en die gaan grotendeels naar Clinton. Ze haalde de zege in de kuststaat binnen, maar de omvang van het overwicht doet er in de praktijk niet toe. In veel staten moeten ook nog een deel van de stemmen die per brief zijn uitgebracht worden geteld. Dat zou nog weken kunnen duren.

    Volgens de meest recente cijfers van de New York Times heeft Clinton 61.318.162 stemmen behaald, tegenover 60.541.308 voor Trump, of een verschil van 776.854. Mogelijk vergroot die kloof nog: er zouden nog miljoenen stemmen te tellen zijn.

    Valse info

    Hoewel de uiteindelijke cijfers over wie het meest stemmen heeft behaald geen rol spelen, geldt het wel als een soort graadmeter voor de populariteit die de president bij aanvang heeft. Barack Obama wist steeds die ‘popular vote’ te winnen, George Bush enkel bij zijn herverkiezing.

    In de VS wordt ook valse informatie verspreid over de popular vote. Sommige websites verspreiden bewust het bericht dat Trump wel meer stemmen heeft gehaald, gewoon in een poging om meer bezoekers naar de site te lokken.

    20-11-2016 om 21:57 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    19-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning is zijn Vlaamse meerderheid kwijt

    Koning is zijn Vlaamse meerderheid kwijt

     
    De steun voor het koningschap zakt in Vlaanderen naar een dieptepunt. Zelfs in Wallonië begint de steun, na een piek in 2003, opnieuw te dalen.

    De tijd waarin de koning vooral in Vlaanderen aanhang vond, ligt ver achter ons. Volgens onderzoek van het Instituut voor Sociaal en Politiek Opinieonderzoek (Ispo) was in 2014 nog maar 40 tot 45 procent van de Vlamingen uitgesproken voorstander van de monarchie. 

    Het Ispo onderzoek peilde zowel in 1990, 1999, 2002, 2003 als 2014 naar de houding van de Belgen tegenover het koningshuis. Gedurende die 25 jaar heeft de koning flink aan populariteit ingeboet. In 1990, onder koning Boudewijn, kreeg de koning nog meer dan zes op de tien Vlamingen achter zich. Maar nadien is de aanhang van zijn opvolgers, koning Albert II en koning Filip, gestaag geslonken. Tot minder dan de helft bij de laatste peiling.

    Die daling hangt samen met een verandering in heel Vlaanderen. De secularisering en de stijging van het onderwijsniveau verklaren voor een deel de aanhoudende daling. Gelovigen en laaggeschoolden zijn meer gehecht aan het koningschap dan anderen.

    De evolutie in het politieke denken speelt evenzeer mee. Hoe Belgisch gezinder iemand is, des te meer royalistisch hij zich zal opstellen. De hoge bloei van het Vlaams-nationalisme de voorbije jaren werpt dus een schaduw op het koningschap.

    Behoeder van het land

    Dat verklaart ook waarom Wallonië net de omgekeerde beweging maakt, al spelen ontkerkelijking en onderwijs er dezelfde rol. In 1990 lag de steun voor de monarchie in Wallonië nog net iets lager dan in Vlaanderen. 25 jaar later noemen twee op de drie Walen zich een voorstander van het koningshuis. Walen zien de koning als de behoeder van de eenheid van het land. Ze willen ook dat hij meer te zeggen zou krijgen in de Belgische politiek.

    Toch begint de aanhang van de monarchie sinds 2003 ook in het zuiden opnieuw te slinken. 

    ‘De koning moet omhooglopen op een dalende roltrap’, zegt professor Bart Maddens (KU Leuven), een van de initiatiefnemers van het onderzoek. ‘In Wallonië is dat aanvankelijk wat beter gelukt. Met de opkomst van het Vlaams Blok in de jaren negentig zijn in Wallonië meer en meer mensen de monarchie beginnen te zien als een dam tegen het uiteenvallen van het land. Maar vanaf 2003 zijn de achterliggende verschuivingen door de ontkerkelijking en onderwijs opnieuw hun rol gaan opeisen.’

    19-11-2016 om 20:53 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (7)
    18-11-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huurder met te hoog inkomen zal moeten bijbetalen voor sociale woning

    Huurder met te hoog inkomen zal moeten bijbetalen voor sociale woning

    Huurder met te hoog inkomen zal moeten bijbetalen voor sociale woning

    Vlaams Minister van Wonen Liesbeth Homans (N-VA) wil huurders van een sociale woning met een te hoog inkomen meer laten betalen. Verbreken van het huurcontract kan immers niet.

    Dat concludeert Het Laatste Nieuws uit de beleidsbrief van Homans, die de krant kon inkijken. Volgens de krant zou ongeveer 7,5 procent van de huurders een inkomen hebben dat te hoog ligt om in aanmerking te komen voor een sociale woning. Concreet gaat het om een inkomen van 23.500 euro netto per jaar voor een alleenstaande, of 35.300 euro per jaar voor een koppel. In 2014 ging het concreet om 11.232 dossiers. Het gaat dan om huurders die meer zijn gaan verdienen, of huurders van wie de inwonende kinderen ook een inkomen hebben.

    Die mensen uit hun huis zetten kan momenteel niet, en daarom zijn behalve Homans ook andere politici van de meerderheidspartijen voor een ‘solidariteitsbijdrage’. Zo zeggen Vlaams Parlementslid Valerie Taeldeman (CD&V) en Mercedes Van Volcem (Open VLD) in de krant voor de regeling gewonnen te zijn.

    Vanaf 1 januari wordt het voor nieuwe contracten wel mogelijk om huurders uit te zetten als ze 25 procent meer verdienen dan de inkomensgrens.

    18-11-2016 om 22:14 geschreven door Geldwolven

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (8)


    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!