Zopas een beetje basilicum gezaaid in een pot.
Voor buiten nog 3 maand te vroeg maar sommige soorten kan men binnen in potten telen.
Basilicum(kers) ''Genovese" is een gewone Italiaanse soort met middelgroot blad. De smaak is lekker en aromatisch. Indien in een jong stadium geoogst is zelfs nog frisser en zachter.
Als "cress" (kers) geteeld, niet te hoog laten groeien, en met zachte steel en bladeren gebruiken in bv pesto of in een groene mayonaise.
Ik maak ook mijn eigen basilicum olie en gebruik die om over mijn pasta te gieten.
Basilicum olie:
1 liter goede olijfolie
1 hand basilicumblaadjes
Een gereinigde en uitgedroogde fles vullen met de basilicum en de olie.
Afsluiten en enkele weken laten trekken in een keukenkast. Een warm en donker plekje dus.
Door een fijn zeef of doek gieten en in een propere fles, in het donker, bewaren tot gebruik.
Men ook de zelfde werkwijze gebruiken om azijn te parfumeren met basilicum.
|