HET LEKKERE BORDJE
Heerlijke recepten zie je hier
Inhoud blog
  • Zuurkoolstamppot met appel
  • Pasta met witte asperges en rozemarijn
  • Schouderkarbonade met aardappels en spruitjes met walnoot
  • Schouderkarbonade met aardappels en roergebakken spitskool
  • Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met witte asperges en rozemarijn

    1. Pasta met witte asperges en rozemarijn

      1 pakje Saus voor Asperges
      500 gr. witte asperges
      1 teen knoflook, fijngehakt
      250 gr. achterham, in blokjes
      300 gr. schelpjesmacaroni
      1 el krulpeterselie, fijngehakt
      1 tl rozemarijn, fijngehakt
      20 gr. boter

      -------------------------------------------

      Schil de asperges, verwijder het houtige uiteinde (3 cm) en snijd de asperges in stukjes van circa 2 cm. Kook de asperges in water met zout in 10 minuten gaar en laat ze afkoelen.
    2. Fruit de knoflook en de rozemarijn in de boter in een ruime koekenpan of wok. Voeg de hamblokjes toe en bak 10 minuten mee boven zacht vuur.
    3. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bereid de saus volgens de instructies op het pak maar zonder de boter. Roer de saus in de koekenpan door de asperges.
    4. Roer de asperges door de saus en schep met de peterselie door de macaroni.
    5. Laat nog even doorwarmen en serveer direct. Maak er met een tomatensalade een complete maaltijd van.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    11-11-2012, 20:31 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinderpasta met kip, champignons en kaassaus

    Vlinderpasta met kip, champignons en kaassaus

    1 pakje 4-Kazensaus
    300 gr. vlinderpasta
    300 gr. champignons, in plakjes
    400 gr. kipfilet, in reepjes
    1 el krulpeterselie, fijngehakt
    20 gr. boter

    ----------------------------------------------

    Kook de pasta zoals op de verpakking staat aangegeven.

    Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de champignons 5 minuten. Voeg de kipreepjes toe en laat al roerende gaar worden, maar niet kleuren.

    Bereid de saus zoals aangegeven op de verpakking.

    Schep de kip, champignons en de saus door de macaroni en laat door en door warm worden. Bestrooi voor het opdienen met peterselie.

    Maak er met een salade van kropsla, tomaat, komkommer en rode ui een complete maaltijd van.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Pasta
    11-11-2012, 20:01 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Gr. andijvie (2)
  • Gr. asperges (2)
  • Gr. bleekselderij (1)
  • Gr. bloemkool (1)
  • Gr. boerenkool (1)
  • Gr. prei (1)
  • Gr. rodekool (1)
  • Gr. spitskool (1)
  • Gr. spruitjes (1)
  • Gr. zuurkool (2)
  • Ovengerechten (4)
  • Pasta (2)
  • Rijst (4)
  • Vlees (1)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!