Doseerjus Naturel 2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot 600 gr. zuurkool 2 dl appelsap 2 zoetzure appels 1 grote ui, gesnipperd 250 gr. ham, in blokjes gesneden 20 gr. boter
-----------------------------------------------
Giet de zuurkool af en verwarm 15 minuten in de appelsap. Was de appel. Snijd de appel in 6 partjes, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Fruit de ui in de boter in een koekenpan en voeg na 3 minuten de ham toe. Verwarm nog 3 minuten onder voortdurend omscheppen.
Bereid de jus en de puree volgens de aanwijzingen. Schep de zuurkool door de puree. Voeg de ui, de ham en de appel toe. Laat het gerecht goed doorwarmen en serveer met de jus.
1 pakje Jus Uitjes 800 gr. kruimige aardappels, geschild 800 gr. zuurkool 1 ui, gesnipperd 400 gr. gerookte ham, in plakjes 40 gr. boter
--------------------------------------------
Kook de aardappels 18 minuten in water met zout.
Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui 3 minuten. Doe de zuurkool erbij en bak, onder voortdurend omscheppen, 20 minuten. Voeg eventueel wat water of bouillon toe als de zuurkool droog komt te staan.
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de boter. Serveer de zuurkool met de aardappels, jus en de plakjes ham.