HET LEKKERE BORDJE
Heerlijke recepten zie je hier
Inhoud blog
  • Zuurkoolstamppot met appel
  • Pasta met witte asperges en rozemarijn
  • Schouderkarbonade met aardappels en spruitjes met walnoot
  • Schouderkarbonade met aardappels en roergebakken spitskool
  • Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    11-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekookte witte asperges met varkensfiletlapje
    1. Gekookte witte asperges met varkensfiletlapje

      1 pakje saus voor Asperges
      2 zakjes aardappelpuree a la minute naturel
      800 gr. witte asperges, geschild en 2 cm van de onderkant afgesneden
      400 gr. varkensfiletlapjes
      2 el verse peterselie, fijngehakt
      2 el olijfolie
      25 gr. boter
      2 tl kerriepoeder
      1/2 tl zout
      1/2 tl gemalen zwarte peper

      -------------------------------------------------

      Kook de asperges in gezouten water in 14 minuten gaar. Bestrooi de filetlapjes met het zout en de peper. Bak de filetlapjes in de olie lichtbruin en laat ze nog 10 minuten op laag vuur zachtjes sudderen.
    2. Maak de saus voor asperges en de aardappelpuree klaar volgens de instructies op de verpakking.
    3. Verdeel de puree, saus, filetlapjes en de asperges over de borden. Bestrooi de asperges met de peterselie en kerriepoeder.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. asperges
    11-11-2012, 20:08 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verse worst met aardappelpuree en groene asperges
    1. Verse worst met aardappelpuree en groene asperges

      1 pakje Saus voor Asperges
      2 zakjes Aardappelpuree a la Minute Naturel
      400 gr. braadworst
      800 gr. groene asperges, onderste stukje verwijderd
      50 gr. boter

      ----------------------------------------------------------

      Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de worstjes in 3 minuten rondom bruin. Laat op laag vuur nog 12 minuten zachtjes bakken.
    2. Kook de asperges 5 minuten in water met zout.
    3. Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de rest van de boter erdoor.
    4. Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de worstjes met de puree, asperges en saus.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gr. asperges
    11-11-2012, 20:06 geschreven door Marianneke
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/11-11/11 2012
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Categorieën
  • Gr. andijvie (2)
  • Gr. asperges (2)
  • Gr. bleekselderij (1)
  • Gr. bloemkool (1)
  • Gr. boerenkool (1)
  • Gr. prei (1)
  • Gr. rodekool (1)
  • Gr. spitskool (1)
  • Gr. spruitjes (1)
  • Gr. zuurkool (2)
  • Ovengerechten (4)
  • Pasta (2)
  • Rijst (4)
  • Vlees (1)

  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!