1 pakje Saus voor Asperges 2 zakjes Aardappelpuree a la Minute Naturel 400 gr. braadworst 800 gr. groene asperges, onderste stukje verwijderd 50 gr. boter
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de worstjes in 3 minuten rondom bruin. Laat op laag vuur nog 12 minuten zachtjes bakken.
Kook de asperges 5 minuten in water met zout.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de rest van de boter erdoor.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de worstjes met de puree, asperges en saus.
1 pakje Ovenschotel Witlof-Spekjes met gehakt uit de oven 2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel 4 dl water 1 ei 1 sinaasappel, gewassen 800 gr. witlof 100 gr. salami, in reepjes 300 gr. rundergehakt 4 el olijfolie
---------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei al roerend toe.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pak.
Rasp de schil zo dun mogelijk van de sinaasappel en pers hem vervolgens uit. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Roerbak de witlof in de helft van de olijfolie 3 minuten in een wok. Roer de rasp en het sap van de sinaasappel erdoor.
Vet een ovenschotel in met de rest van de olie. Verdeel de salami, het gehakt en de witlof over de bodem. Dek de schotel af met de aardappelpuree. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel.
1 pot Smulpannetje Hamlapjes in Jachtsaus van Maggi 300 gr. rijst 400 gr. runderreepjes 2 tenen knoflook, geperst 1 rode paprika, in blokjes 200 gr. champignons, in kwarten gesneden 500 gr. snijbonen, puntjes eraf en in schuine stukjes gesneden 2 el olijfolie
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak de runderreepjes bruin. Voeg de knoflook, paprika en champignons toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pot jachtsaus toe met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 20 minuten zachtjes smoren met de deksel op de pan.
Kook de snijboontjes in een pan met ruim water en zout in 12 minuten gaar.
Verdeel de snijboontjes, rijst en de runderreepjes met de jachtsaus over de borden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit intussen de olie in een hapjespan en roerbak de kip circa 3 minuten.
Voeg de prei toe en roerbak deze 5 minuten mee. Bereid de saus volgens de aanwijzingen. Voeg de ananas toe en roer de saus door het kip-preimengsel. Verdeel de rijst over de borden en schep de kip-kerriesaus erover.
Kipfilet en ananas met kerriesaus, doperwten en rijst
1 pakje kerriesaus light 4 kipfilets a 100 gram 8 schijven ananas 300 gr. witte rijst 600 gr. doperwten 1 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
--------------------------------------------------- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een droge grillpan op het vuur. Dep de kip droog en bestrooi met zout en peper. Grill een ruitvorm aan beide kanten van de kip. Je kunt de kip natuurlijk ook in wat olijfolie bruin bakken in een koekenpan. Doe de kip vervolgens 20 minuten in de oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de doperwten in 6 minuten beetgaar. Grill of bak de ananas in de (grill)pan.
Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kip, ananas, doperwten en rijst.
1 pot Smulpannetje Draadjesvlees in Goulashsaus van Maggi 400 gr. runderpoulet 800 gr. krieltjes in de schil 1 bloemkool, in dunne plakken gesneden 3 el krulpeterselie, gehakt 4 el olijfolie 1/2 tl zout 1/2 tl zwarte peper
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de runderpoulet bruin. Voeg MAGGI Smulpannetje toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes in water met zout in 15 minuten gaar.
Bestrijk de bloemkool met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 10 minuten in de oven tot de plakjes goudbruin zijn. Verdeel de bloemkool over de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de runderstoof en de krieltjes.
Ovenschotel met rundergehakt, aardappelpuree, courgette
1 pakje kaassaus light 2 zakjes aardappelpuree a la minute naturel 1 rode ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, gesnipperd 400 gr. rundergehakt 2 el tomatenpuree 2 el verse tijmblaadjes 800 gr. courgettes, in plakken 4 el olijfolie 1/2 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een passende ovenschaal in met de helft van de olie.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg na 5 minuten het zout en de peper toe, de tomatenpuree en de helft van de tijm, en bak nog 3 minuten. Schep het gehakt in de ovenschaal.
Bedek het gehakt met de helft van de courgette.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de helft van de saus over de courgette.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze in de ovenschaal. Dek af met de rest van de courgette, bestrooi met de rest van de tijm, en giet de rest van de saus erover. Bak de schotel 35 minuten in de oven.
Gesmoorde hamlapjes met andijvie en aardappelpuree
1 pot Smulpannetje hamlapjes in jachtsaus 2 zakjes aardappelpuree a la Minute Naturel 400 gr. hamlapjes, in plakken gesneden 2 el bieslook, fijn gesneden 1 ui, gesnipperd 800 gr. andijvie, grof gesneden 4 el olijfolie
Verhit de helft van de olie in een pan en bak de hamlapjes goudbruin. Voeg de pot jachtsaus toe met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 20 minuten zachtjes smoren met de deksel op de pan.
Maak de aardappelpuree klaar. Schep de bieslook door de puree.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui gedurende 5 minuten. Voeg de andijvie toe en bak onder voortdurend omscheppen gedurende twee minuten. Verdeel de aardappelpuree, de andijvie en de hamlapjes met de jachtsaus over de borden.
Bak in een droge koekenpan de katenspek 5 minuten boven matig vuur. Neem ze
met de schuimspaan uit de pan. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui
goudbruin in 3 minuten. Roer de balsamico door de uien en laat 3 minuten
indampen.
Bereid de puree zoals aangegeven op het pak.
Meng de ui en het katenspek door de puree. Meng de andijvie door de
puree en laat boven zacht vuur onder voortdurend roeren goed warm
worden.
2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel 4 courgettes 200 gr. salami, in dunne reepjes gesneden 4 trostomaten, in plakken gesneden 4 bolletjes mozzarella a 125 gr. in plakken gesneden 1 dl water 2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en hol ze met een lepel uit tot 1 cm van de rand. Gooi de zaadlijsten weg. Leg de helften naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen. Roer de salami door de puree. Vul de courgettes met de puree en leg de plakjes tomaat en mozzarella erop.
Schenk het water op de bodem van de schaal, schuif de schaal in het midden van de oven en laat de courgettes in 30 minuten gaar en mooi bruin worden.
1 zakje jus naturel gebonden 2 el citroensap 2 el krulpeterselie, fijngehakt 1 el honing 400 gr. witte kool, geraspt 400 gr. wortel, geraspt 800 gr. aardappels, in blokjes 4 hamburgers a 100 gram 6 el olijfolie 2 tl zout
------------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng voor de dressing 1/3 van de olie met het citroensap, de peterselie en honing en de helft van het zout. Meng deze dressing door de kool en wortel. Laat de salade minstens 30 minuten staan.
Schep de aardappelblokjes om met de helft van de rest van de olie en de rest van het zout. Spreid ze in 1 laag uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster ze 20 minuten in de oven.
Verhit een grillplaat of koekenpan en vet deze in met de rest van de olie. Bak de hamburgers 4 minuten per kant.
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de hamburgers met de jus, salade en aardappels.