2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel 4 courgettes 200 gr. salami, in dunne reepjes gesneden 4 trostomaten, in plakken gesneden 4 bolletjes mozzarella a 125 gr. in plakken gesneden 1 dl water 2 el olijfolie
Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de courgette in de lengte en hol ze met een lepel uit tot 1 cm van de rand. Gooi de zaadlijsten weg. Leg de helften naast elkaar in een met olijfolie ingevette ovenschaal.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen. Roer de salami door de puree. Vul de courgettes met de puree en leg de plakjes tomaat en mozzarella erop.
Schenk het water op de bodem van de schaal, schuif de schaal in het midden van de oven en laat de courgettes in 30 minuten gaar en mooi bruin worden.
1 zakje jus naturel gebonden 2 el citroensap 2 el krulpeterselie, fijngehakt 1 el honing 400 gr. witte kool, geraspt 400 gr. wortel, geraspt 800 gr. aardappels, in blokjes 4 hamburgers a 100 gram 6 el olijfolie 2 tl zout
------------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng voor de dressing 1/3 van de olie met het citroensap, de peterselie en honing en de helft van het zout. Meng deze dressing door de kool en wortel. Laat de salade minstens 30 minuten staan.
Schep de aardappelblokjes om met de helft van de rest van de olie en de rest van het zout. Spreid ze in 1 laag uit op een met bakpapier bekleed bakblik. Rooster ze 20 minuten in de oven.
Verhit een grillplaat of koekenpan en vet deze in met de rest van de olie. Bak de hamburgers 4 minuten per kant.
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op het pak. Serveer de hamburgers met de jus, salade en aardappels.