Rodekoolstamppot met verse braadworst en appelmoes
2 zakjes aardappelpuree a la minute voor stamppot 1 pakje jus naturel gebonden 2 dl water 600 gr. rode kool (diepvries) 4 braadworsten a 100 gr. 200 gr. appelmoes uit pot
---------------------------------------------- Verwarm het water in een pan met dikke bodem en voeg hier de rode kool aan toe en laat in 20 minuten heet worden boven een laag vuur. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
Bak de braadworsten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag in 15 minuten rondom bruin en van binnen gaar.
Bereid de puree zoals aangegeven op het pak. Bereid de jus zoals aangegeven op het pak.
Roer de rode kool door de puree en warm goed door. Serveer met de braadworst en appelmoes.
1 pakje Maggi Dagschotel Gehakt-Sperziebonen-Saté 300 gr. witte rijst 600 gr. sperziebonen, ontdaan van de puntjes 1 kleine ui, gesnipperd 1 ei 2 el paneermeel 2 el ketjap manis 1 tl sambal oelek 400 gr. gehakt 1 rode paprika, ontzaad en in kleine blokjes 3 el olijfolie 1/2 tl zout
------------------------------------------------
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar in water met zout.
Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui dan samen met het ei, paneermeel, ketjap, sambal en zout bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak, af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar zijn.
Maak in tussen de mix aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm deze saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten koken.
Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen erop, giet de saus erover en serveer.
1 pakje ovenschotel witlof-spekjes met gehakt uit de oven 4 dl water 1 ei 800 gr. witlof 400 gr. rundergehakt 800 gr. voorgekookte aardappelschijfjes 4 el olijfolie 1 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
----------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei toe.
Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern.
Bak in een hapjespan in de helft van de olie het gehakt rul in 4 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend 3 minuten mee.
Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Doe hierop het gehakt met de witlof. Verdeel de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel.
Laat de schotel in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin worden.
1 pakje Jus Uitjes 800 gr. kruimige aardappels, geschild 800 gr. zuurkool 1 ui, gesnipperd 400 gr. gerookte ham, in plakjes 40 gr. boter
--------------------------------------------
Kook de aardappels 18 minuten in water met zout.
Week de zuurkool 5 minuten in koud water. Laat uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit. Verhit de helft van de boter in een braadpan en bak hierin op middelhoog vuur de ui 3 minuten. Doe de zuurkool erbij en bak, onder voortdurend omscheppen, 20 minuten. Voeg eventueel wat water of bouillon toe als de zuurkool droog komt te staan.
Bereid de jus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de rest van de boter. Serveer de zuurkool met de aardappels, jus en de plakjes ham.
1 pakje saus voor Asperges 2 zakjes aardappelpuree a la minute naturel 800 gr. witte asperges, geschild en 2 cm van de onderkant afgesneden 400 gr. varkensfiletlapjes 2 el verse peterselie, fijngehakt 2 el olijfolie 25 gr. boter 2 tl kerriepoeder 1/2 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
-------------------------------------------------
Kook de asperges in gezouten water in 14 minuten gaar. Bestrooi de filetlapjes met het zout en de peper. Bak de filetlapjes in de olie lichtbruin en laat ze nog 10 minuten op laag vuur zachtjes sudderen.
Maak de saus voor asperges en de aardappelpuree klaar volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de puree, saus, filetlapjes en de asperges over de borden. Bestrooi de asperges met de peterselie en kerriepoeder.
1 pakje Saus voor Asperges 2 zakjes Aardappelpuree a la Minute Naturel 400 gr. braadworst 800 gr. groene asperges, onderste stukje verwijderd 50 gr. boter
Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de worstjes in 3 minuten rondom bruin. Laat op laag vuur nog 12 minuten zachtjes bakken.
Kook de asperges 5 minuten in water met zout.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de rest van de boter erdoor.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de worstjes met de puree, asperges en saus.
1 pakje Ovenschotel Witlof-Spekjes met gehakt uit de oven 2 zakjes aardappelpuree voor ovenschotel 4 dl water 1 ei 1 sinaasappel, gewassen 800 gr. witlof 100 gr. salami, in reepjes 300 gr. rundergehakt 4 el olijfolie
---------------------------------------------
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei al roerend toe.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op het pak.
Rasp de schil zo dun mogelijk van de sinaasappel en pers hem vervolgens uit. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Roerbak de witlof in de helft van de olijfolie 3 minuten in een wok. Roer de rasp en het sap van de sinaasappel erdoor.
Vet een ovenschotel in met de rest van de olie. Verdeel de salami, het gehakt en de witlof over de bodem. Dek de schotel af met de aardappelpuree. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel.
1 pot Smulpannetje Hamlapjes in Jachtsaus van Maggi 300 gr. rijst 400 gr. runderreepjes 2 tenen knoflook, geperst 1 rode paprika, in blokjes 200 gr. champignons, in kwarten gesneden 500 gr. snijbonen, puntjes eraf en in schuine stukjes gesneden 2 el olijfolie
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak de runderreepjes bruin. Voeg de knoflook, paprika en champignons toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pot jachtsaus toe met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 20 minuten zachtjes smoren met de deksel op de pan.
Kook de snijboontjes in een pan met ruim water en zout in 12 minuten gaar.
Verdeel de snijboontjes, rijst en de runderreepjes met de jachtsaus over de borden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit intussen de olie in een hapjespan en roerbak de kip circa 3 minuten.
Voeg de prei toe en roerbak deze 5 minuten mee. Bereid de saus volgens de aanwijzingen. Voeg de ananas toe en roer de saus door het kip-preimengsel. Verdeel de rijst over de borden en schep de kip-kerriesaus erover.
Kipfilet en ananas met kerriesaus, doperwten en rijst
1 pakje kerriesaus light 4 kipfilets a 100 gram 8 schijven ananas 300 gr. witte rijst 600 gr. doperwten 1 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
--------------------------------------------------- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een droge grillpan op het vuur. Dep de kip droog en bestrooi met zout en peper. Grill een ruitvorm aan beide kanten van de kip. Je kunt de kip natuurlijk ook in wat olijfolie bruin bakken in een koekenpan. Doe de kip vervolgens 20 minuten in de oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de doperwten in 6 minuten beetgaar. Grill of bak de ananas in de (grill)pan.
Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kip, ananas, doperwten en rijst.
1 pot Smulpannetje Draadjesvlees in Goulashsaus van Maggi 400 gr. runderpoulet 800 gr. krieltjes in de schil 1 bloemkool, in dunne plakken gesneden 3 el krulpeterselie, gehakt 4 el olijfolie 1/2 tl zout 1/2 tl zwarte peper
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de runderpoulet bruin. Voeg MAGGI Smulpannetje toe volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 2 uur zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de krieltjes in water met zout in 15 minuten gaar.
Bestrijk de bloemkool met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper. Rooster 10 minuten in de oven tot de plakjes goudbruin zijn. Verdeel de bloemkool over de borden en bestrooi met de peterselie. Serveer met de runderstoof en de krieltjes.
Ovenschotel met rundergehakt, aardappelpuree, courgette
1 pakje kaassaus light 2 zakjes aardappelpuree a la minute naturel 1 rode ui, gesnipperd 2 tenen knoflook, gesnipperd 400 gr. rundergehakt 2 el tomatenpuree 2 el verse tijmblaadjes 800 gr. courgettes, in plakken 4 el olijfolie 1/2 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een passende ovenschaal in met de helft van de olie.
Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak hierin de ui en knoflook 3 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Voeg na 5 minuten het zout en de peper toe, de tomatenpuree en de helft van de tijm, en bak nog 3 minuten. Schep het gehakt in de ovenschaal.
Bedek het gehakt met de helft van de courgette.
Bereid de saus volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet de helft van de saus over de courgette.
Bereid de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep deze in de ovenschaal. Dek af met de rest van de courgette, bestrooi met de rest van de tijm, en giet de rest van de saus erover. Bak de schotel 35 minuten in de oven.
Gesmoorde hamlapjes met andijvie en aardappelpuree
1 pot Smulpannetje hamlapjes in jachtsaus 2 zakjes aardappelpuree a la Minute Naturel 400 gr. hamlapjes, in plakken gesneden 2 el bieslook, fijn gesneden 1 ui, gesnipperd 800 gr. andijvie, grof gesneden 4 el olijfolie
Verhit de helft van de olie in een pan en bak de hamlapjes goudbruin. Voeg de pot jachtsaus toe met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 20 minuten zachtjes smoren met de deksel op de pan.
Maak de aardappelpuree klaar. Schep de bieslook door de puree.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de ui gedurende 5 minuten. Voeg de andijvie toe en bak onder voortdurend omscheppen gedurende twee minuten. Verdeel de aardappelpuree, de andijvie en de hamlapjes met de jachtsaus over de borden.