1 pakje Maggi Dagschotel Gehakt-Sperziebonen-Saté 300 gr. witte rijst 600 gr. sperziebonen, ontdaan van de puntjes 1 kleine ui, gesnipperd 1 ei 2 el paneermeel 2 el ketjap manis 1 tl sambal oelek 400 gr. gehakt 1 rode paprika, ontzaad en in kleine blokjes 3 el olijfolie 1/2 tl zout
------------------------------------------------
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Kook de sperziebonen in 10 minuten gaar in water met zout.
Verhit iets minder dan de helft van de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui goudbruin. Laat dit iets afkoelen en doe de ui dan samen met het ei, paneermeel, ketjap, sambal en zout bij het gehakt. Meng alles goed door elkaar en vorm er kleine gehaktballetjes van ter grootte van een pingpongbal. Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Doe de paprika erbij en bak, af en toe roerend, op laag vuur nog 10 minuten tot de balletjes gaar zijn.
Maak in tussen de mix aan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm deze saus in een klein pannetje en laat, al roerend, zachtjes 5 minuten koken.
Doe de rijst in een schaal. Schep de gehaktballetjes en sperziebonen erop, giet de saus erover en serveer.
1 pot Smulpannetje Hamlapjes in Jachtsaus van Maggi 300 gr. rijst 400 gr. runderreepjes 2 tenen knoflook, geperst 1 rode paprika, in blokjes 200 gr. champignons, in kwarten gesneden 500 gr. snijbonen, puntjes eraf en in schuine stukjes gesneden 2 el olijfolie
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een pan en bak de runderreepjes bruin. Voeg de knoflook, paprika en champignons toe en bak 2 minuten mee. Voeg de pot jachtsaus toe met water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat 20 minuten zachtjes smoren met de deksel op de pan.
Kook de snijboontjes in een pan met ruim water en zout in 12 minuten gaar.
Verdeel de snijboontjes, rijst en de runderreepjes met de jachtsaus over de borden.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen. Verhit intussen de olie in een hapjespan en roerbak de kip circa 3 minuten.
Voeg de prei toe en roerbak deze 5 minuten mee. Bereid de saus volgens de aanwijzingen. Voeg de ananas toe en roer de saus door het kip-preimengsel. Verdeel de rijst over de borden en schep de kip-kerriesaus erover.
Kipfilet en ananas met kerriesaus, doperwten en rijst
1 pakje kerriesaus light 4 kipfilets a 100 gram 8 schijven ananas 300 gr. witte rijst 600 gr. doperwten 1 tl zout 1/2 tl gemalen zwarte peper
--------------------------------------------------- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwarm een droge grillpan op het vuur. Dep de kip droog en bestrooi met zout en peper. Grill een ruitvorm aan beide kanten van de kip. Je kunt de kip natuurlijk ook in wat olijfolie bruin bakken in een koekenpan. Doe de kip vervolgens 20 minuten in de oven.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak. Kook de doperwten in 6 minuten beetgaar. Grill of bak de ananas in de (grill)pan.
Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met de kip, ananas, doperwten en rijst.