De gekke gele familie Homer, Marge, Bart, Lisa en Maggie zijn gebaseerd op de traditionele comedy en het Amerikaanse familieleven, maar halen dit ondersteboven in The Simpsons, de veelgeprezen serie van Fox. Na tot de beste show in de 20e eeuw te zijn verkozen door Time magazine, groeide The Simpsons uit tot een cultureel phenomeen.
"The Simpsons" vertelt het verhaal van een maffe Amerikaanse familie die de gekste avonturen meemaakt in het (op het eerste zicht) normaal Amerikaans stadje Springfield
Het 17de seizoen van The Simpsons is in de VS. afgelopen. ( in Nederland en Vlaanderen wordt het 16de seizoen uitgezonden ).
Daarmee is The Simpsons met 378 uitgezonden afleveringen ( episodes) zowel de langstlopende sitcom als de langstlopende animatieserie aller tijden.
En, omdat The Simpsons eigenlijk een spin-off is van de originele korte filmpjes uit de Tracy Ullman-show, is het ook de langstlopende spin-off aller tijden.
De animatieserie gaat in elk geval nog door tot en met het 19de seizoen, die in 2007-2008 wordt uitgezonden in de V.S.
Dan zal de serie ruim 400 afleveringen tellen.
Op 27 juli 2007 is daarnaast ook nog de wereldwijde première van de eerste ( geanimeerde ) bioscoopfilm van The Simpsons gepland.
In het huidige contract met de stemacteurs is een optie opengehouden voor totaal drie animatiefilms.
*The Simpsons is één van de eerste animatieseries die niet bedoeld is voor kinderen, maar voor mensen van alle leeftijden.
De humor werkt op verschillende niveaus, zodat iedereen er wat aan heeft.
In de toekomst zal ik wat meer vertellen over deze geweldige tekenfilmserie, over de tientallen verschillende personages, hun eigenaardigheden enz. Hoe is deze serie ontstaan, wie spreekt de stemmen in, de fanclubs van de verschillende personages en nog veel meer.
laat de mensen dansen z' hebben zo weinig kansen om nog eens even blij te zijn weg te zijn uit de pijn
laat de mensen zingen laat z' hun hart uitwringen is 't liedje droevig of limiek 't is toch altijd muziek
laat de mensen spreken wil hun stem niet breken doet ze toch geen muilband aan zoiets mag niet bestaan
laat de mensen spelen wil hun vreugd niet stelen al wie daar mocht tegen zijn dat is een groot venijn
laat de mensen slapen dat z' hun ziel uitgapen kom aan mijn zij mijn schoon vriendin kruipt gij er maar mee in
laat de mensen vrijen engeltjes verleiden een goeie vent met een goei vrouw dat ziet ge niet zo gauw
laat de mensen dansen laat de mensen zingen laat de mensen spreken laat de mensen spelen laat de mensen slapen laat de mensen vrijen valt er ten naaste week een bom niemand die weet waarom
Ik hou van aardappels en sju met veel gehak, ik hou van rolpens en van varkenscoteletten, ik hou van koffie met veel suiker en gebak, ik hou van pudding en van warreme kroketten. En als ik dik wor, nou, dan moet dat maar gebeure, ik zal beslist niet over kalorieën zeuren.
En zonder taartjes is het leven veel te grau en als je honger heb, dan wor je humeurig. U moet maar denken as u dikker wordt, mevrouw, je kan nog beter lekker mollig zijn dan treurig. En as ik dik wor,nou, dan zal ik het wel merke, ik ga m'n leve niet met rauwe groenten werken.
An mijn lijf geen dijeet, ik blijf ete wat ik eet en ik doe niet aan de lijn, al weeg ik tweehonderd pond. Ik zeg maar: ete is gezond, ik lus geen kropsla met azijn. U moet maar denke, net als ik: dan maar dik, dan maar dik, dan maar dik.
Om te zorgen dat de unieke aromas en waardevolle bestanddelen lang behouden blijven, dient men de honing koel, droog, geurneutraal en donker te bewaren.
-Koel: honing is gevoelig voor warmte. Veel waardevolle grondstoffen, zoals enzymen, vitaminen en aminozuren, gaan namelijk verloren bij temperaturen boven de 40°C. Optimaal is een constante bewaartemperatuur van 18°C voor vloeibare honing en 10 tot 12°C voor crème ( vaste ) honing.
-Droog: honing is hygroscopisch. Dat wil zeggen dat honing vocht aantrekt. Als gevolg hiervan kan de honing gaan gisten ( er komt schuim op staan en het deksel wordt bol). Honing dient daarom droog en goed afgesloten bewaard te worden.
-Donker: honing is ook gevoelig voor licht. Dit betreft in de eerste plaats de inhibine ( een bacterieremmende stof ), die bij langdurige blootstelling aan het licht verstoord wordt. Bovendien wordt de honing dan ook donkerder. Dit proces duurt echter een aantal maanden tot jaren.
-Smaakneutraal: honing neemt gemakkelijk vreemde geuren en smaken over. Daarom dient honing altijd aromadicht afgesloten te worden en niet naast producten bewaard te worden met een intensieve geur of smaak, zoals bijvoorbeeld kaas, zeeppoeder, koffie, ajuin of kruiden.