NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
 • Het jaar 2017 ingegaan
 • Nieuw Jaar 2016
 • Terug van weg...
 • Evolutie...
 • Nieuw Jaar 2015
 • Een nieuw jaar 2014
 • Begravenis broer
 • (vervolg evolutie)
 • Ziekte evolutie broer Staf
 • Overlijden van .........
 • Zomerbegin 2013...
 • Terug van weggeweest...
 • Verdere evolutie bij de vergrijzing.
 • Evolutie tot nu toe
 • Tijd gaat snel...
 • Voorbije Nieuwjaarsperiode
 • Verlof 2011
 • Verlof 2011
 • Heupoperatie
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn website
  Mijn levens...
  Bomen komen mekaar niet tegen,maar mensen wel.
  16-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokeren,geboortestad...
  Lokeren, is mijn geliefde geboortestad.Geboren op 13 februari 1933 in de Kazernestraat,137 om 23.45u.Gewicht 5,5OOkg.en dat indertijd zonder keizerssnede. Moeder Adeline was een uitzonderlijke sterke vrouw,die reeds vier kinderen had op de wereld gezet.Vader Jules,paardenslachter en markt-kramer terzelfdetijd,was denkelijk wederom fier met de geboorte van een nieuwe zoon: Joseph,Madeleine Lauwaert.. 

  16-05-2008 om 18:09 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  >> Reageer (2)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeugdjaren
  Mijn ouders hadden de vorige twee kinderen eveneens moeten "uitbesteden" zoals men dat toen noemde. Het jongetje Augustien,werd geplaatst in een familie op de OudeBruglaan.Het overleed door een infektie opgedaan door een kusje van een klein kindje dat de kinkhoest had,was ongeveer driejaar oud. Toen werd de oogappel van vader geboren :Jeanne. Werd uitbesteedt in het klooster in de H.Hartlaan,bij soeur Theofila.Toen sliepen de kinderen nog op de kamer van de bewaarzuster.
  Toen moet het kind eens gezien hebben dat de zuster haar kap afdeed,en van toen af kreeg Jeanne voortdurend crissisaanvallen,telkens sloeg ze met haar hoofdje tegen de muur.Toen werd ze thuis gehouden door moeder.De toenmalige dokter Vercauteren,stuurde vader met de trein naar Gent om een
  injektie voor kinderverlamming.Bij de terugkomst zei hij toen hij de pikuur ging geven:"het is ridder of mis". Het meisje overleed op 6jarige leeftijd aan hersenvliesontsteking.
  16/05/08

  16-05-2008 om 21:45 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  18-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij "moemoen"
  Ik werd,toen ik ongeveer 3j was naar de freubelschool gedaan bij de nonnekens in de PieterTackstraat bij soeur Honoré. Veel spelen en mandjes vlechten van papiersnippers, en veel naar het lievevrouw beeldje in de grot gaan op de speelplaats.
  Ik weet nog dat mijn ouders het ouderlijk huis aan et verbouwen waren,en ik moest op zekere dag om een brood in de gebuurte,was op de terugweg en slipte uit op het schuine plankier,viel op de straatstenen en plots stormde een gans peleton koereurs door de straat,en een paar ervan reden over mijn benen.Gevolg binnengedragen met gebroken been.
  Van toen af werd ik uitbesteed naar "moemoen" in de Ueberghdreef,het toenmalig 'tDijksken.De man werd pa Staf genoemd en moemoen was Margariet Temmerman.En iedere W-end werd ik naar huis gebracht op de schouders van pa Staf.
  Gelukkige bengeljaren,spelend op de vuilnisbelt op het einde van de straat,waar nu een mooie wijk bovenop staat. Of spelen rond het Kasteel, of op de trainbils lopen en nagels op de rails leggen voor een mesje te bekomen als de trein erover gereden had, of in de stoom staan op de brug over de spoorweg als de locomotief van de trein passeerde.Mijn vriendje was Edgar Van Hecke uit de geburen. Samen gingen we in de winter schaatsen op de toegevroren meers achter het huis van tante "zosse",nicht van moemoen.
                                                                                                      18/05/08

  18-05-2008 om 12:55 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  26-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeilijke Jaren...
  Lokeren werd gebombardeerd,op verscheidene plaatsen ontstond paniek,wat stond er allemaal niet te gebeuren? Vader besloot te vluchten samen met zijn gezin.Alles werd ingeladen in de auto,de nodige instructies voor het achter te laten eigendom werd met Emma de Muynck overeen gekomen.En vader met ons wilde richting Frankrijk vertrekken. Wij waren nog maar een paar straten verder in het gewoel en geloop van de mensen,of er volgde opnieuw een geweldige,ontploffing.Bij navraag zei men ons vader,dat men de  brug over de Durme tot ontplofing gebracht had. Verder rijden leek nutteloos,men kon Lokeren niet meer buiten.Vader was genoodzaakt terug naar huis te keren. Alles werd terug uitgeladen,en men zou verder afwachten.Vader die de eerste wereldoorlog meegemaakt had,wist wat hem te wachten stond. Hij begon in de weide van de familie De Vuyst ,ons overburen, een schuilkelder te maken,met daarin 6 à 8 zitplaatsen.'sNachts bij de bombardementen werd er in de betonnen kaaskelder geslapen op matrassen.Moeder deed ons dan de rozenkrans lezen,om onze schrik en geschrei te trachten te kalmeren.Vader die een geharde weerstander was,en een hekel aan de duitsers had,wegens zijn opgelopen kwetsuren aan rug en elleboog van een bajonetsteek,was nooit in die kelder aanwezig ,maar altijd op de uitkijk of op de loop voor de bezetter.Bij huiscontroles is hij dikwijls,zelfs 's nachts, langs de daken op de vlucht geslagen ,samen met de gebuur De Canne,die ook tot de weerstand en witte brigade behoorde..Het waren beangstige tijden.
  Van paarden slachten en markten doen,was toen niet meer aan de orde.Moeder kreeg wel nog de toelating om verder de winkel open te houden op zekere uren. En alles was gerantsoeneerd,met zegeltjes.Die mochten wij dan op grote borderellen plakken.Van toen af kreeg ons jeugdleven een gans andere wending en levenswijze.
                                                                                  26/05/08

  26-05-2008 om 00:00 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verandering
  Na de bengeljaren bij moemoen,werd er van thuis uit beslist dat ik naar een andere school moest,dichter dus ook van thuisuit.Er was intussen ook nog een broertje geboren,maar deze keer voor het eerst in het moederhuis in Lokeren, en niet meer thuis.Broertje Gustaaf was een zevenmaanderken,en geboren op 09 .mei 1937. Er waren nogal wat problemen met de voeding,maar alles kwam toch stilletjes aan op zijn plooien,met veel karnemelkpap te eten.
  We groeiden samen op,broer werd meestal in de beginjaren opgevoed samen in de Kazernestraat, bij Emma De Muynck.Tot de oorlog uitbrak verbleven wij daar en 'savonds werden we naar huis gedaan,een paar huizen verder bij moeder en vader.Wij moesten toen naar school bij de broeders Hieronymieten in de Molenstraat.Mijn broer naar het 1ste studiejaar,en ik naar het 3de bij broeder Theofiel,bijgenaamd,bollekentut.
  Waarom,omdat hij de bel hanteerde voor het begin en einde van de speeltijd;en dat we op ons rangen moesten gaan staan,achter elkaar,stil-zwijgend,en niet meer bewegend.Die strengheid,waren we intussen wel al wat gewend van thuis bij pa Jules,gene gemakkelijken.En dan zoals ik al zei brak de oorlog uit,met al zijn veranderingen.
                                                                                    26/05/08

  26-05-2008 om 18:33 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terugblik dertiger goede jaren...
  Het is maar dan dat men terugdenkt aan wat was,als het slecht gaat. Moeder deed ons nu de verhalen over die tijd toen we in de schuilkelder zaten,om ons kalm te houden.Haar moeder en vader waren in de vorige oorlog(1914-18)gestorven door een voltreffer op hun binnenschip,dat verankerd lag in de Durme aan de OudeBrug.Beiden dood.Moeder en haar zuster en twee broers waren op slag weeskinderen.Werden eveneens ook elders grootgebracht bij familie of kennissen.Haar vader noemde Stien De Clercq,en haar moeder Thienondt.Angella.
  Moeder moest toen reeds gaan werken,met de kruiwagen,  met een kistje gerookte vis,van deur tot deur.Had de kans niet gekregen om school te lopen,en kon met moeite lezen,schrijven of rekenen.
  Vader,langs zijne kant,zijn vader Fons Lauwaert, en moeder Louisa,waren voddenhandelaars,die in de Molenstraat woonden in een huisje op een binnenkoer van het voddenkot.'sNachts was pépé Fons nog nachtwaker met ne groten hond.Persoonlijk heb ik nog een paar herinneringen aan beiden,toen ik dan toevallig thuis was.
  Mijn vader toen hij terug kwam uit de oorlog in het jaar 1918,had zich aangemeld als treinwachter en begon op lijn Gent-Luik.In zijn vrije uren en in de W-ends speelde hij accordeon in de cafés,om centen bij te verdienen.Zo heeft hij moeder Adelina leren kennen, en zijn getrouwd toen vader 27j was,moeder was 7j jonger.
  Toen werd er beslist dat ze de markten zouden doen.De maandag Zelzaete,dinsdag Zele,woensdag Lokeren, en de zaterdag Gent.Alles werd in die tijd per vervoerder ter plaatse gebracht en terug. Ze openden toen de winkel in de Kazernestraat, met de hulp en gelden van pépé Fons en mémé Louisa.De jaren die volgden werden gouden jaren voor hen,vader had zijn treinjob op gegeven, en had toen stiel geleerd bij slachter Schram,als paardenslachter.Een broer van moeder,nonkel Dolf kwam bij vader werken ,en nog een paar knechten.De zaak draaiede goed.In 1937, werd broertje Gustaaf geboren, en de enige broer van vader, nonkel Gustaaf,werd peter.
  Er was toen ook al overgegaan naar de aankoop van het huis en een auto Minerva. Een van de eersten in Lokeren.Vader reed er ook mee voor gelegenheden voor trouwers,en  eerste-en plechtige kommunies.Ja...
  En toen brak de tweede oorlog uit,met zijn gevolgenDe goede gouden jaren waren voor goed voorbij
                                                                  27/05/08.

  27-05-2008 om 14:41 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  28-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oorlogsjaren
  We waren nog beiden te jong om te beseffen welke gevolgen deze oorlogs-toestanden konden teweeg brengen.Zowel vader als moeder waren er zich maar al te goed van bewust.Van slachten,en de markten doen kwam niet veel meer  in huis.Hier en daar bij een boer ging vader een zwijntje slachten,alles gebeurde in het geniep, want dit was allemaal verboden.Er werd vollop
  gesmokkeld,met van alles,graan,boter,eieren.Bij ons thuis in de geburen was het opletten geblazen,want een van de buren was een Oostfrontstrijder en dus goed bevriend met de duitsers.Verscheidene malen werd bij ons thuis kontrole gedaan, voor het inrichten van een "lager" of inwoning van een paar duitsers.Moeder heeft dit altijd goed kunnen oplossen,door ziekteverschijnselen voor te wenden.
  In die 1942 werd de plechtige kommunie van mij, en de  eerste kommunie van mijn broer voorbereid.Moeder was toen op de dag van het feest op genomen in het hospitaal met een zware operatie, en tante Tille,moeders zuster heeft ons toen begeleid.Feesten voor ons was er toen ook niet bij,wel een bezoekje naar de kliniek.In die periode was het een plicht in die katholieke school van wekelijkse zondagsmis en de vespers in de nammidag De zondagnammidag kon er wel naar de patronage gegaan worden,dat was toch in de straat,naast het klooster van de Arme Klaren,daar konden we alle spelen doen onder begeleiding.
  Ondertussen leefden ons ouders al hun gespaarde gelden op,behalve de verdienste van de winkel,maar daar waren beperkingen opgelegd en ook sommige etenswaren  met zegels te betalen.
  Natuurlijk waren wij te jong om in die periode te beseffen wat er allemaal gebeurde.,zoals deportaties,gevangennames enz..Zoals een bruine pater,die iedere week bij ons thuis om patatten kwam die hij meenam in zijn boekentas.Dit zijn nochtans beelden,die je als kleine jongen toch niet vergeet.Hij was goed bevriend met ons ouders, en hebben later vernomen dat hij ook gedeporteerd is geworden.
                                                                                   28/05/08

  28-05-2008 om 17:28 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  10-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Einde oorlogsjaren
  Langzamerhand zagen wij vader soms op de landkaart,die op de muur was geprikt;speldekens steken,en altijd met een ander kleurken. Soms hoorden wij vader ook luisteren naar den engelse post op de radio;met veel geruis en in een moeilijk te verstane taal. Hij wist natuurlijk beter,maar het was ook gevaarlijker van dag tot dag voor hem,want hij werd ook gezocht voor een overval die hij samen met de witte brigade gedaan had op een munitiedepot van de duitsers. Daarna hadden ze een overval gedaan in Moerbeke ergens op een bureel, waar de borderrellen met eetzegels bewaard werden,om later aan de mensen te kunnen uitdelen.
  Dus het einde van de oorlog naderde.De duitsers trokken af richting Antwerpen.Er kwam nog wel een nieuwsje binnen,dat op de Oude Bruglaan een duitse tank terug Lokeren wilde binnenrijden.Maar uiteidelijk is dan toch alles gedaan gemaakt.En Lokeren werd bevrijd .
  Het volke stroomde toe op de grote markt en verwelkomde de bevrijders.Er ging 's avonds een stoet uit,met lampions, en aan de hand van moeder gingen wij mee. Er werd naar de huizen gegaan van degenen die mee met de duitsers geheuld hadden.Sommige ruiten bij die mensen dan uitgeworpen,en baldadigheden  ook uitgevoerd door sommige heethoofden.
  Een nieuwe periode in ons leven zou aanvangen. Wij werden ook naar een andere school gestuurd.Naar de Rijksschool in de Groendreef. Ik belandde in het 6de studiejaar, bij meester COOMAN, de meester met het regeltje.Mijn broer Gustaaf zat denk ik in de 4de klas bij meester MAEGHERMAN. Dit was voor ons het nieuwe begin,en de basis van ons later beroepsleven.
                                                                                                              10/06/08

  10-06-2008 om 21:04 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  23-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RMS Lokeren
  Op school in de Groendreef,werd er voor mij het begin van mijn verdere loopbaan gesmeed. Er werd vastgesteld dat ik in een te lagere klas zat,en moest starten,na een paar weken op school bij meester Cooman,dat ik naar het 1steMiddelbaar moest.Dat was gans al wat anders dan in den tijd bij de broeders in de Molenstraat.Nu zaten er in mijn klas zelfs twee meisjes. De dochter van de directeur,Rosane, en Georginne De Vos,samen met een reeks slimmeren dan ikzelf.  De beide meisjes hadden gekozen voor het Grieks-Latijns, voor mij had men gekozen voor het humaniora systeem,, wat ik mij nu nog altijd beklaag,dat mijn vader mij niet bij de Grieks-Latijnse afdeling had laten inschrijven.Veranderen na een jaar,dat kon toen niet in die tijd.
  Uiteindelijk is alles nog goed geevolueerd. Tijdens die humanioraperiode
  haden wij turnles van een zekere Mr NIEMEGEERTS, een beer van ne vent,en een buitengewone leraar,ook op menselijk vlak(ben ik later te weten gekomen). Diezelfde turnleraar had dus snel door dat mijn grootste verdienste lag in de Lichamelijke Opvoeding.Ik voetbalde toen al van mijn zeven jaar bij Racing Lokeren, en was samen met mijn broer in een Turnkring Voor Geest en Lichaam.Daardoor kwam het hem ook voor dat ik nogal voor lag in de turnles.Hij had zijn opleiding genoten in  het M.I.L.O.(Militair Instituut Lichamelijke Opvoeding) te Eupen.Daar werd men gevormd tot regent L.O.of Licentiaat. Daar heeft die Mr Niemegeerts de vlam in mij ontstoken, om mij op dezelfde wijze te vervolmaken.Maar zover waren we nog niet.Want ons vader had andere plannen voor ons op het oog,wat wij toen nog niet beseften.
                                                           joe 23/06/08

  23-06-2008 om 21:06 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  02-07-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze "Schoolklas".
  Onze klas had als klastitularis de heer COLPAERT, een gentlemen-leraar. Leraar nederlands, joviaal in de omgang,korrekte taal steeds tegenover de leerlingen en daarbuiten.Een meester waar men naar opkeek.Mijn medeleerlingen waren van verschillende pluimage.Natuurlijk was het steeds opletten geblazen voor Rosanne,want zij was de dochter van directeur PROCUREUR.Van haar moesten wij ons een beetje kalm houden,wilden wij geen problemen krijgen.Natuurlijk waren wij, de jongens,in die periode de haantjes vooruit; en wilden we op een goed blaadje staan bij de twee meisjes.Het waren allemaal mijn vrienden,ook diegenen  die van Moerbeke moesten komen.Daar waren dan DE SWAENE, VANDE PUTTE,Tuur SNEL,en meschien nog iemand,maar vergeten... Dan hadden we nog BONNAERENS,VAN BOVEN,VAN ACKER,VAN DURME, SAEY,Emiel, MICHIELS, SCHATTEMAN,A., METTEWIE, VERMEERSCH,COOLS,DE WITTE, ROELS,M.,SAEGHER,
  ROS,R.,DE MEY,DE JAEGHER,VAN BOXELAER  als meisje was er natuurlijk nog Georgine DE VOS.en een paar jongensnamen die mij nog ontsnappen,dat waren de lokeraars.
  Wij zaten in moderne klassen,per twee op de banken. We hadden ieder uur een andere leraar voor de les,wat natuurlijk een groot verschil was tegenover mijn vorige school.Ik volgde de moderne humaniora,wat mij later zou spijten voor mijn verdere studiemogelijkheden.Er is nochtans een grote gebeurtenis die mij in het laatste jaar overkomen is,dat was toen ik samen met Willy DE SAEGHER in een van de gangen, met een brandblusapparaat naar hem aan het spuiten was. Toen heeft het wat gedonderd in het  bureel van de directeur,en waren we bijna van school gezet.
  In het laatste jaar kwam er ook een militair van het leger praten over de mogelijkheden die de jongens hadden als zij beroepsmilitair wilden worden.En dat heeft dan ook geleid tot mijn verdere keuze voor later.Maar daar moest nog eerst thuis over gepraat worden, want vader had voorzien dat wij later de markten zouden blijven doen,en de winkel verder uitbaten.Dus dat was een ander paar mouwen.En daarin zal ik mijn moeder eeuwig dankbaar voor zijn,ook mijn broer Gustaaf zal wel toegeven,want ook hij is een andere koers gevaren ,hij wilde verder naar het onderwijs toe.Dus er zou thuis over gepraat moeten worden.Met alle gevolgen die er dan zijn geweest.Hevige discussies tussen moeder en vader,vooraleer ik de papieren mocht invullen om mijn aanwerving bij de Luchtmacht.Ik moest nog zeventien worden,dus moest vader nog zijn toestemming geven en willen tekenen.Dat bekwam moeder toen vader eens dronken thuiskwam en hij in zijn toestand getekend heeft.Wij waren uit dezelfde school met vijf kandidaten die zich hadden ingeschreven voor het leger. Wij wachten dus ons oproeping af.We zouden dus samen vertrekken voor ons drie dagen naar het Klein Kasteeltje.Maar...eens de dag daar was stond ik,alleen in het Lokerse Oud Station met een oproepingsbevel met een gratis coupon tot Brussel.Ik had een velourse vest aan met een "golfbroek" en een klein valiesje met een pyjama en wasgerief en een paar gedroogde worsten  met boterhams. En ik was vertrokken voor een carrière die 35 jaren zou duren.Maar die weg was nog lang...

  02-07-2008 om 18:31 geschreven door joe

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 13/03-19/03 2017
 • 11/04-17/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/09-20/09 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 31/03-06/04 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 18/11-24/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 31/12-06/01 2013
 • 17/09-23/09 2012
 • 25/06-01/07 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 10/10-16/10 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 06/06-12/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 08/11-14/11 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 14/06-20/06 2010
 • 05/04-11/04 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 14/12-20/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 08/06-14/06 2009
 • 25/05-31/05 2009
 • 01/12-07/12 2008
 • 22/09-28/09 2008
 • 11/08-17/08 2008
 • 04/08-10/08 2008
 • 28/07-03/08 2008
 • 14/07-20/07 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 23/06-29/06 2008
 • 09/06-15/06 2008
 • 26/05-01/06 2008
 • 12/05-18/05 2008

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Zoeken in blog


  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!