Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    11-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van op veilige afstand bekeken....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Van op veilige afstand bekeken kan ik wel zeggen, ik zit hier nog veilig en wel in mijn klein aards paradijs in de Duitstalige Gemeenschap. Als ik in Sankt Vith mijn boodschappen haal word ik nog niet geconfrondteerd met baardapen in vuile nachthemden en met wandelende tenten en varkensvlees is hier nog overal te koop. Hier is dus voorlopig de wereld nog in orde, hier komen zelfs Joodse gezinnen hun vakantie doorbrengen zonder door iemand beledigt te worden en die storen zich niet aan het feit dat wij varkensvlees eten, dat hebben zij in Antwerpen ook nooit gedaan.

    In Antwerpen ziet het er wel een beetje anders uit, Bart De Wever begint zo langzaamaan een lachwekkende figuur te worden, die amper nog serieus genomen kan worden. En zijn partij is alles behalve een Vlaams Nationale partij geworden.
    Het Vlaams Belang echter, schijnt niettegenstaande de uitrokingsmaneuvers van Bart weer op dreef te komen. Ik hoop, dat alle Vlamingen die echt van hun Vlaanderen houden in mei volgend jaar hun stem zullen geven aan de partij die zegt: " EIGEN VOLK EERST" En het Vlaams Belang is de enige partij die dit zegt.

    En, wat de zogenaamde "Syrië strijders" betreft, deze moordlustige halsafsnijders zijn daarheen getrokken om mensen die niet aan hun waanzin geloven wreedaardig te doden. Ik kan alleen maar hopen, dat geen enkele van deze gekken levend terug komt want anders moeten we ook nog voor hun onderhoud in de gevangenis gaan zorgen.

    Er is nog veel meer aan te klagen, maar een bericht in een blog moet steeds kort en bondig zijn.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    09-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ja, elke dag één goede daad.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, Marnix slaat de nagel op de kop, elke dag één goede daad, zonder enig eigenbelang, dan maken we deze wereld een beetje aangenamer en leefwaardiger. En, elke avond voor we slapen gaan ons de vraag stellen, zoals Alice Nahon het zo mooi zegt, of we onze armen hebben gewonden rondom een hoofd dat eenzaam was en of we geen ogen hebben doen wenen en of we geen weemoed op een wezen legden. Als we dat allemaal doen, dan wordt deze wereld een beetje beter.

    Hartelijk dank Jean voor het compliment. Mijn leven lang heb ik steeds getracht een open hart voor mijn medemensen te hebben, maar, ik ben geen heilige en soms zat ik er wel eens naast en dat spijt mij geweldig.

    Ik wens alle bezoekers van mijn blog een aangename en rustige zondag zonder mohamedaanse "Jongeren" en wereldvreemde middeleeuwse creaturen.

    Kartuizer.



    >> Reageer (0)
    08-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie goed doet, goed ontmoet......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de jaren zeventig van de vorige eeuw reed ik in Antwerpen als tram-en autobusbestuurder bij de MIVA, nu heet dat DE LIJN.
    Op zekere dag, ik reed toen op tramlijn 2, de halte bij de Veranda stapte een keurig gekleede man op, hij zocht overal in zijn zakken en zei toen: "ach, ik heb mijn portemonee vergeten. Ik keek de man aan, en waarom ik het deed, weet ik niet, maar waarschijnlijk omdat hij vertrouwen uitstraalde, ik gaf de man een kaartje met de bemerking, deze rit is dan voor mijn rekening. Dat kaartje koste toen 9 Bef, voor deze negen franken hoefde ik echt geen boterham minder te eten. De man bedankte zich uitvoerlijk. Bij de halte van De Zwaantjes stapte hij af en bedankte mij nogmaals.
    Twee dagen later moest ik in de Grote Hondstraat bij de verkeersleider komen, dat was toen Dhr. Geerts, hij wenste mij proficiat, hij had namelijk een brief gekregen van de directeur van de filiale van de Bank Van Antwerpen aan de Zwaantjes, deze man was mijn reiziger die toen zijn portemonee vergeten had, hij had mijn nummer 525 genoteerd. Bij de brief was een persoonlijke omslag voor mij, toen ik deze opende vond ik een briefje van 500 Bef.
    Dat, geachte lezers zijn momenten die men een leven lang niet vergeet.
    Ik weet niet, of ik wanneer ik nu nog in Antwerpen als tram en busbestuurder zou rondrijden nog zo zou reageren, maar toen waren er nog geen bruine crapuleuse mohas.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    07-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartelijk dank lieve lezers.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, hartelijk dank, lieve lezers. De teller bewijst, dat mijn blog door velen gelezen wordt. Er zijn er die mij als een oude zeveraar betrachten, die alles zwart-wit ziet maar dat zijn de typischse zwart-wit kijkers van onze poco TV en kranten.
    Van het begin aan was het mijn bedoeling in mijn blog de politieke en de godsdienstige poppenkast aan te klagen en dat is nog steeds mijn bedoeling, vandaar de naam: " Gedachten over God en de Wereld. God schrijf ik nog steeds met een hoofdletter daar ik nog steeds aan de God van de bijbel geloof, wat niet wil zeggen, de god van het Vaticaan. Over de pseudo-god van de moslims moet ik hier niet verder uitwijken we weten ondertussen wel dat deze pseudogod in werkelijkheid een satan is die dood en vernieling zaait over de hele wereld. Daarom is het onze plicht deze satansgod uit ons midden en uit onze Europese landen te verbannen. In ons Vlaanderen en ons belgenland hebben wij de kans daartoe bij de verkiezingen in 2014. Ook in de Waalse landen, want ik weet, dat ook de meeste Walen de buik vol hebben van dat islamgezeur . Ook aan het zogenaamde hangmat gedoe van de Walen moet eindelijk eens een einde komen, ik ken vele hardwerkende Walen. Alleen de Waalse politikers worden rijker van de Vlaamse gelden die naar Walonié gaan, niet de eenvoudige Waalse  burger.

    Kartuizer.


    >> Reageer (0)
    04-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De wereld is groter als Vlaanderen en het belgenland...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanavond gingen mijn gedachten naar de duizende mensen die door de overstromingen in Duitsland en Thsetchië hun woningen moesten verlaten en alles verloren hebben waar zij een levenlang voor gewerkt hebben. Mijn gedachten gingen eveneens naar de Turken die protesteren tegen de dictatuur van de nieuwe moslimdictator die in navolging van Dolf met de snor niet onder doet. Ook het Turkse Volk wil vrijheid en geen moslimdictatuur.
    Mijn gedachten gingen ook naar de Griekse burgers die hun eten uit de vuilnisbakken halen om niet van honger te sterven.
    En, mijn gedachten gingen ook naar de miljoenen mensen in dit aardse tranendal die honger lijden.
    Vandaar mijn bericht van gisteren, dat ik inmiddels samen met de reactie van Jean verwijderd heb, mijn blog is geen kookprogram, maar ik wou aantonen dat wij het hier in dit belgenland nog niet zo slecht hebben en dat wij voor een paar euro nog goed kunnen eten en drinken maar dat is waarschijnlijk bij Jean niet doorgedrongen. Mijn afkeer van de moslims is zeer groot, maar dit in elk bericht steeds weer te herhalen is werkelijk teveel. We weten het ondertussen wel. Eveneens mijn afkeer van de Coburgerkliek maar men moet niet steeds weer in herhaling vallen, we zitten er voorlopig nog mee opgescheept en hopelijk zal dat na de verkiezingen van 2014 veranderen als alle verstandige Vlamingen hun stem aan de partij zullen geven die zegt: " EIGEN VOLK EERST" Maar, de wereld is groter als Vlaanderen. Ik leef ook mee met alle anderen die ook voor hun recht en hun vrijheid vechten.

    Kartuizer.


     


    >> Reageer (3)
    02-06-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alhoewel de herfst dit jaar al vroeg begonnen is, wens ik alle bezoekers van mijn blog een aangename zondag. Niet alleen de politiekers zijn op hol geslagen, maar ook de natuur, zelfs de vogels zijn de kluts kwijt. Dat is natuurlijk allemaal de schuld van de globale opwarming en de CO2 uitstoot, daardoor wordt het steeds kouder en wie het fabeltje van deze globale opwarming niet geloofd, geloofd maar wat anders, ik geloof, dat vele gas en stookolie verbruikers aan hun gepeperde rekening wel zullen merken wat de waarheid is. Het is dan ook meer als schandalig, dat men op deze levensnoodzakelijke produkten, alsook op electriciteit 21% BTW moet betalen.

    Met weemoed denk ik vaak terug aan de jaren zestig van de vorige eeuw, toen was onze wereld nog in orde, rijbewijzen bestonden bij ons nog niet, elke meerderjarige mocht autorijden. Soepjurken en baardapen hadden we nog nooit gezien en wandelende tenten al helemaal niet. Van ketting-en handtassentrekkers hadden we nog nooit gehoord, een huwelijk was nog iets dat tussen man en vrouw gesloten werd en de meeste medeburgers waren nog in staat hun kinderen behoorlijk op te voeden. We hadden nog onze jeugdgroepen, de Scouts, de Chiro en de KSA waarvan de leiders als deze groepen op kamp gingen geen kasten bier meesleepten zoals ik dat nu zie, het is dus niet verbazend dat van de moraal van deze groepen die alleen nog maar de naam hebben niets meer overgebleven is. Men kon toen in onze steden nog zonder gevaar op straat komen, ook 'snachts. Van vergrijzing was er toen nog geen sprake omdat er geen verbruining was en onze kassen van de openbare onderstand, zoals dat toen heette, werden niet door vreemde tafelschuimers leeggeroofd.
    Dat het nu helemaal anders en zeker niet beter is, hebben wij eingelijk aan ons zelf te verdanken, velen van ons hebben steeds weer bij de stembusgang hun stem aan politiekers gegeven die niet aan het belang van het Volk dachten maar aan hun eigen belang, deze politiekers zijn de ware schuldigen van de algehele verloedering die we nu meemaken. Ik kan alleen maar hopen, dat in mei 2014 velen hun stem zullen geven aan de partij de zegt; EIGEN VOLK EERST.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    30-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige verjaardag Victor......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn vriend Victor alias Fikken heeft gisteren de gezegende leeftijd van 78 jaar bereikt. Dat is echt wel een berichtje waard. Victor was jarenlang een trouwe fan van Angeltjes en een grote bewonderaar van Ray. Maar ook van mijn bescheiden blogje is hij al jarenlang een trouwe fan, hij probeert wel af en toe mij een beetje te pesten, maar dat is vriendschappelijk en goed bedoeld en onder echte vrienden mag dat.

    Ik wens je nog vele gezonde en gelukkige jaren Victor, we hebben samen nog heel wat te strijden. Wat mij betreft, gisteren heb ik de licentie van mijn antivirusprogram verlengt tot 2017 ik denk er dus voorlopig niet aan de pijp aan Maarten te geven.

    Hou je taai goede vriend en vandaag drink ik een extra Trappist op jou gezondheid.

    Kartuizer.


    >> Reageer (7)
    28-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerald Celente zal gelijk krijgen.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De weerstand tegen de moslimwaanzin in Europa en de rest van de wereld wordt van dag tot dag groter. Ook de Europeanen worden eindelijk wakker. Voor zover ik het beoordelen kan, zijn de moslims bezig hun eigen graf te graven, geen enkel vrij volk kan de gruweldaden die dagelijks door de godsdienstwaanzinnigen van de imaginaire god allah nog langer akzepteren. De maat is meer als overvol. Het zou mij niet verbazen, dat er in Europa een moslimkristalnacht zou komen, omdat de vrije burgers zich niet langer door deze moslimwaanzin willen laten intimideren. 
    Alhoewel er geen Europees Volk bestaat zijn de autochtone bewoners van de verschillende Europese landen, die alle hun eigen cultuur hebben, vast besloten hun eigen cultuur en democratische verworvenheden met hand en tand te verdedigen. 
    De bewoners van deze vrije Europese landen zijn ook niet langer bereidt de bemoeialzucht van van de EU te dulden, elk land beslist zelf over dat wat voor het land goed is, dat is democratie en deze democratie is voor ons heilig.
    Gerald Celente voorspelde, dat in 2012 de weerstand in Europa tegen de islamwaanzin zou toenemen, tot nu toe heeft hij gelijk gekregen, hij voorspelde ook, dat in 2016 in heel Europa geen enkele moslim meer zou wonen en ik geloof vast daaraan dat hij ook wat dat betreft gelijk zal krijgen.
    Europa is op Joods-Christelijk-Humanistische fundamenten opgebouwd en zo zal het ook blijven.

    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    24-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensoep met balletjes......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al enige dagen had ik trek in tomatensoep met balletjes. Gemakkelijkshalve kocht ik een pak tomatensoep met balletjes van Knorr,men wordt bij het ouder worden een beetje gemakzuchtiger, maar de soep van Knorr viel mij erg tegen, weinig smaak en zeer kleine balletjes. Nadien ik mijn les geleerd had en de zoveelste ontgoocheling verwerkt had, heb ik een paar stangen prei en selder gekocht, uien had ik nog, en een kilo verse tomaten en een half pond gemengd gehakt, half rund, half varken en heb ik mijn tomatensoep met balletjes zelf klaar gemaakt en.... ze smaakt zoals grootmoeder en ons moeder ze klaarmaakte. Wat we zelf doen is altijd beter.

    In de politiek schijnt het echter niet zo te zijn, dat wat we zelf doen beter is. We hebben wel zeer rare Vlamingen. Het Vlaams parlement wordt voorgezeten door een tuinkabauter die liever Waal als Vlaming zou willen zijn, ik vraag mij af wat er met de voorzitter van het Waals parlement zou gebeuren als hij zou zeggen dat hij liever Vlaming als Waal had willen zijn.

    De Antwerpese burgemeester loopt op de sinksenfoor rond met een uilenbrilletje op en hoopt zich daardoor sympathiek te maken, hij gaat goed in de sporen van zijn voorganger. Bovendien meent hij dat kopdoeken voor moslimvrouwen moeten geakzepteerd worden. De man is, zover ik dat kan beoordelen, flink naast zijn schoenen aan het lopen. Ik hoop, dat de sukkelaars die van het Vlaams Belang naar de NVA zijn overgelopen zien wat ik zie en in mei 2014 terug naar hun oude partij zullen gaan.

    De eerste minister van de federale regering in dit belgenland schijnt goede kontakten te hebben met mafiabazen, mij verbaasd dit niet, hoe zou hij anders aan deze funktie geraakt zijn?

    De trouwe lezers van mijn blog raad ik aan ook regelmatig eens een kijkje te gaan nemen bij Digitalia met een sneltreinvaart door de dagen en bij Xandernieuws en Nopolko en bij PI en EJ. Bron en bij alle blogs die door Nageltjes aangeprezen worden.

    Groetjes,
    Kartuizer. 


    >> Reageer (2)
    19-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De decadentie ten top.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Frankrijk is nu, niettegenstaande veelvuldige protesten het zogenaamde " huwelijk" tussen homos en lesbienenes toegelaten.
    In deze blog heb ik al herhaaldelijk geschreven, dat ik niets tegen homos en lesbiennes heb, wat mij betreft mogen ze hun aangeboren geaardheid onder elkaar uitleven zoveel ze willen maar het blijft wel een feit, dat hun geaardheid een afwijking is van het normale sexuele patroon dat erop gericht is het leven tussen de man-en vrouw liefde verder te geven en binnen het huwelijk kinderen te verwekken waarvoor ze dan tot hun volwassenheid de zorg overnemen, dat is de zin van het huwelijk. Een andere zin kan het huwelijk niet hebben, al het andere is decadent en tegennatuurlijk.
    Ik heb het al eens in deze blog geschreven, dat een " huwelijk" tussen twee mensen van hetzelfde geslacht potsierlijk en tegennatuurlijk is en dat wil ik hier nog eens nadrukkelijk herhalen, het is de decadentie ten top.

    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    17-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het word plesant in het belgenland......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, het word plesant in ons belgenland. Er doen steeds weer geruchten de ronde, dat Albert de laatste moe is, wat kan men van en 79 jarige anders verwachten? En dat hij het theater van het koninklijk gedoe beu is. Houten Klaas moet dan wel zijn opvolger worden want zijn zus Astrid is ook al door de mand gevallen, ook totaal onbekwaam, zij kan nauwelijks een paar woorden Nederlands praten en houten Klaas kan het niet beter. Dus het word beslist plezant in het belgenland we gaan nog wat te lachen krijgen. Meer wil ik daarover in dit bericht niet zeggen, tenzij dat er eindelijk een einde lijkt te komen aan dit middeleeuws koninklijk theater. Geen tronen blijven staan.
    Ik had mij wel voorgenomen mij niet meer met de politiek te bemoeien en in alle rust van mijn ouwen dag te genieten, maar soms kan ik het niet laten.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (6)
    16-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier ben ik weer......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja, lieve lezeressen en lezers, hier ben ik weer. Ik heb het de laatste dagen tamelijk druk gehad, niet alleen met de automobielinspectie maar ook met de normale huiselijke bezigheden, de vensters zijn weer fris gepoetst en er hangen weer zuivere witte gordijntjes voor en voor de vensters staan weer de bloemenbakken met de hangpetunias, dat betekent natuurlijk regelmatig watergeven.
    Mijn goede oude vriend Victor is verbaasd omdat ik niet in het paradijs met rijstpap met gouden lepeltjes geloof, Victor, ik vind sprookjes mooi, als het mooie sprookjes zijn, maar men mag sprookjes niet voor werkelijkheid nemen.
    Mijn goede vriendin Jutta heeft het begrepen; geniet van de dagen die je nog resten, wat daarna komt moeten degenen die na ons komen, maar beslissen, wij zullen er geen last meer van hebben.
    Wat mijzelf betreft, ik heb contact opgenomen met de faculteit geneeskunde Vesalius instituut vaardigheidscentrum  Anatomie. Wie niet weet wat het Vesalius Instituut is, moet maar even Goochelen. Deze week nog valt voor mij de beslissing maar darvan horen jullie dan in mijn volgend bericht.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (1)
    12-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen en nu.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als jongeling heb ik de zolen vanonder mijn schoenen gelopen voor de volksunie. Uiteindelijk voelde ik mij door de partij belogen en bedrogen de zogenaamde Vlamingen ontpopten zich als volksverraders eerste klasse. De vreselijke smoelentrekker Bert den bleiter heeft nu nog eens bewezen wat voor een volksverrader hij is. Dat was toen en nu nog eens.

    En nu, ik heb in deze blog steeds het Vlaams Belang aangeprezen omdat zij de enigen zijn die tot nu toe rechtlijnig gebleven zijn in de hoop, dat zij het ook zullen blijven als ze éénmaal aan de macht zullen komen. Maar daarbij blijft het, ik denk er niet meer aan nu als zevenenzeventiger mijn vingers krom te schrijven voor het Vlaams Belang. Van het van mij steeds gedroomde onafhankelijke Vlaanderen zie ik sowieso zelfs als ik negentig zou worden niets in huis komen.

    Wat op het ogenblik onze gemeenschappelijke strijd zou moeten zijn, is de strijd tegen
    de schijngodsdienst islam, die helemaal geen godsdienst is maar een wreedaardige-moordelijke veroveringsideologie. Maar deze strijd zal de jongere generatie moeten voeren, als zij niet over enkele jaren met de kont naar omhoog en de kop tegen de grond op een matje zesmaal per dag de imaginaire god allah zullen moeten aanbidden. Een moslimparadijs met 72 maagden bestaat niet, en een Christelijk paradijs met rijstpap met gouden lepeltjes bestaat ook niet, dood is dood, en daarmee is het gedaan. Daarom is het belangrijk, dat wij in dit aardse leven lief en goed zijn voor mekaar, dat wij elkaar het leven zo draaglijk als maar mogelijk maken en dat wij bereid zijn de menselijke fouten die ieder wel eens begaat, elkaar te vergeven. Dus, alle mensen zo behandelen zoals we zelf graag behandeld willen worden, maar echte vrede kan er op deze globus alleen maar zijn als alle mensen van goede wil zijn.
    Natuurlijk wens ik alle lezers en lezeresen van deze blog een prettige en aangenaame zondag zonder zorgen en in vrede.

    Kartuizer


    >> Reageer (1)
    08-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als er iets goeds te vermelden is, moet men het ook doen en vandaag heb ik goed nieuws. Mijn 22 jaar oude Golf SL is nog net zo gezond als ik. Maandag 6 mei was ik met hem naar de automobiel inspectie in Bovigni, Bovigni is een typisch waals dorpje in de provincie Luxemburg, ik kwam er maandag voor de eerste keer omdat ik de Franstalige schikanen in Malmedy niet langer kon verdragen. In Bovigni verstaan en spreken alle arbeiders duits en het zijn allemaal zeer vriendelijke mensen.
    Ik heb maar één enkele bemerking op mijn groene kaart; een beetje roest boven de wielen aan de karosserie, dat is alles. Nu kan ik weer een jaar lang rustig mijn boodschappen bezorgen en die roest zal ik ook nog wel wegkrijgen.

    Dat is het goede nieuws van een gelukkige kartuizer.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (4)
    05-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een enkele korte bemerking.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik leze dagelijks Golfbrekers en Nageltjes maar in geen van beide blogs kan ik Ray van Angeltjes terugvinden. Ray was wel uniek en niemand kan Hem weer tot leven brengen.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (5)
    04-05-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanalles en nog wat.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Allereerst wil ik de trouwe lezers van mijn blog danken voor de vele gelukwensen ter gelegenheid van mijn 77. verjaardag, af en toe heeft men een ruggesteuntje nodig, hartelijk dank. Ik heb trouwens mijn verjaardag gevierd met zelfgebakken worstenbraad en het heeft lekker gesmaakt.

    Het is alweer zaterdag, de weken vliegen voorbij en alle bezoekers wens ik een heerlijk en warm weekeinde. Zolang we nog kunnen genieten van onze vrijheid en van de lekkere dingen die we nog hebben zullen wij ervan genieten, de dieven plannen nu een extra taks op frisdranken, laat ons dus nog even genieten van een glaasje cola en fruitsap. En de vrijheid, in een normaal democratisch land moet men vrij zijn mening kunnen zeggen maar zelfs dat wil men nu aan banden leggen. als ik meen, dat de islam geen godsdienst maar een moorddadige ideologie is, zou ik dat volgens sommige nestbevuilers niet meer mogen zeggen, maar ik blijf bij mijn mening en deze mening wordt dagelijks weer bevestigt door de vele bomaanslagen en de andere moslimwreedheden in deze wereld.

    Het koninkrijk der Nederlanden heeft nu weer eens een koning en geen koningin, als grootnederlander die ik ben zou ik mij daarover moeten verheugen, maar dat doe ik niet omdat het koningschap niet meer van onze tijd is en toch wens ik Willem-Alexander veel sukses toe in de hoop, dat hij er toch nog iets zal van maken. Presidenten zijn tenslotte ook niet het ideaal, daarvan is Frankrijk en vooral Amerika een mooi voorbeeld en er zijn op deze globus nog wel meer vraagwaardige republieken. Van het koningrijk der coburgers, ook wel eens sexburgers genaamd hoef ik hier wel niets meer te zeggen, zij kunnen wat mij betreft niet de boom op zoals onze vriend Ray het zo kuis zei, wat mij betreft, kunnen ze de pot op. 

    Dat was dan vanalles en nog wat voor vandaag.

    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    30-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lange weg van 1 mei 1936 tot 1 mei 2013.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er heerste vreugde op 1 mei 1936 in het huis op de Hoevelei nummer 26 te Aartselaar, na negen maanden werd mijn moeder verlost van de 4 Kg. zware bengel die ik was. Ze nam mij in haar armen en drukte mij tegen haar warme borst en voor de eerste keer slurpte ik de zoete moedermelk. Dat deed ze één jaar lang en daarvoor ben ik haar nu nog dankbaar want de moedermelk is zeer belangrijk voor de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van de zuigeling, die moedermelk heeft mij lichamelijk en geestelijk gezond gemaakt.
    Toen werden de meeste kinderen nog thuis geboren en toen waren er nog vredige dorpkens en steden, althans tot 10 mei 1940, toen overrompelde het nazispook ons landje, van mijn vierde tot mijn achtste jaar heb ik deze gruwel meer onbewust als bewust mee beleefd. Ik weet dus uit ervaring wat honger en angst is, honger, omdat er weinig of niets te eten was en angst voor de bommen en het nachtelijke gedreun van de zware bommenwerpers en de zoeklichten en het afweergeschut.

    Het was een lange weg, van 1 mei 1936 tot 1 mei 2013 een weg van vallen en opstaan, dat vallen had ik steeds aan mezelf te danken, ik was nog tamelijk naief en ik moest nog veel leren, maar ik had toch steeds weer de kracht om op te staan en opnieuw te beginnen.

    Het was een lange weg van zoeken naar de waarheid zowel op politiek als op godsdienstig gebied. De wijsheid kwam eerst op rijpere leeftijd, van de sprookjes die de pastoors ons als kind wijsmaakten is er nu vrijwel niets overgebleven en van de politiekers geloof ik geen enkel woord meer.

    Maar er waren ook vele mooie en gelukkige jaren. Jaren van trouwe oprechte vriendschappen en van voorspoed. En nu geniet ik van mijn ouwe dag in goede gezondheid, zonder medicamenten en zonder dokter, mijn laatste doktersbezoek was in 2010 wegens een snijwonde in mijn vinger.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (7)
    27-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan.......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alle bezoekers van mijn blog wens ik een aangenaam en rustig weekeinde. Pluk de dag zoals hij komt, droog of nat, met of zonder zon. Vergeet eens 24 uur alle politieke blaaskaken, dan kom je tot rust. Ik doe dat morgen met een zelfklaargemaakt potje gulasch met verse bloemige aardappeltjes en een glaasje wijn. 's avonds geniet ik dan van een lekkere trappist en een stukje kaas bij een concert van Beethoven. Nu zullen sommige lezers wel denken dat ik een zwaargewichtige man ben met een bierbuik, maar zo is het niet, ik ben 1,72 m. groot en ik weeg 70 Kg. en echt geen bierbuik. Van de lekkere dingen moet je met verstand genieten zonder overdaad.

    Groetjes,
    Kartuizer.


    >> Reageer (2)
    24-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De democratie is in gevaar .........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jousef De witte van het spionnencentrum was weer eens in het nieuws, de democratie is in gevaar orakelde hij.
    Als men bovenstaande foto van de man ziet, zou men hem de absolutie geven zonder te biechten,maar schijn bedriegt. In werkelijkheid is Jousef een zeer gluiperig en gevaarlijk ventje. Als hij nu zou menen, dat de democratie in gevaar is door het cordon sanitair tegen het Vlaams Belang, zou ik hem gelijk geven, maar dat meent het ventje niet. Wat Jousef wel meent, is dat we de moslims nog meer democratische rechten moeten geven, zo dat ze onze democratie verder ondermijnen kunnen en uiteindelijk de wil van Allah door ons alle als de enige juiste weg erkent wordt.

    Ik hoop, dat er nog vele kutmarrokaantjes naar Syrië mogen vertrekken en dat ze nooit meer terugkeren maar in Allahs paradijs mogen opgenomen worden. zo zijn we dan hier van deze lastposten verlost en zij hebben dat wat zij zich gewenst hebben, de 72 maagden in Allahs paradijs. En, als er dan toch nog enkele zouden terugkeren, moeten zij onverbiddelijk teruggestuurd worden om bij ons een Boston te vermijden.

    Kartuizer.


    >> Reageer (3)
    22-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit ostbelgistan........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen, geachte bezoekster-bezoeker,(de Damen moet men steeds als eerste begroeten) .
    Hier in onze landelijke omgeving hadden we een rustig weekeinde, geen moslimhaatbaarden, geen wandelende tenten en geen bommen en snelkookpannen en geen burgemeesters en politiekers die zich profileren moesten in een tienmijlenloop. Onze burgemeesters en politiekers overtuigen de burgers door hun verstandige politieke beslissingen en zij maken zich niet belachelijk door als narren rond te lopen.

    Wat mij vorige week bij mijn wekelijkse boodschappen opviel, is dat gemalen koffie goedkoper is als de ongemalen bonen, wat volgens mij een tegenstelling is, gemalen koffie moest  toch meer kosten omdat hij moet gemalen worden en vacuum verpakt. En toch zijn de ongemalen bonen duurder. Ik heb nog een koffiemolen, niet een zo ouderwets ding dat in grootmoeders tijden aan de muur hing, maar een electrische, want er gaat niets boven versgemalen koffie. Wie kan mij een verklaring geven waarom de prijs net andersom is.

    Wat mij vorige week ook opviel, is, dat sommige verpakkingen en hun inhoud steeds kleiner worden en de prijs de gelijke blijft en dat volgens de pocokranten, althans, de belgen de rijkste en gelukkigste burgers van Europa zijn. Ik vraag mij af, wie de ontwerpers zijn van deze bewuste leugens.

    Kartuizer.
     







    >> Reageer (3)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    br01
    blog.seniorennet.be/br01
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    dreammaeker
    blog.seniorennet.be/dreamma
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!