Inhoud blog
  • Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • Groeten uit ostbelgistan 3 november 2017.....
  • Groeten uit Ostbelgistan 23 oktober 2017.....
  • Groeten uit ostbelgistan 14 oktober 2017....
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Antwerpen Rivierenhof
    Foto
    Foto

    Fotos Franske

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gedachten over God en de wereld

    31-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de laatste keer in het jaar 2010
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl ik hier naar de orgelklanken van César Franck luister wil ik toch nog een berichtje schrijven, ja ik kan het niet laten.
     
    Zo even heb ik "Geen eindejaars-maar een nieuwjaarstuk" van de redactie van Angeltjes gelezen en ik sluit mij daar volkomen bij aan, een correcte analyse. Zo heb ik het zelf ervaren.

    Wat de gezonheid betreft, daar ik tot nu toe nog geen griep had, heb ik maar matig gedronken, één trappist per dag behalve kerstavond waren het er twee en ik geef het toe, dagelijks twee glaasjes rode wijn, dat is goed tegen prostaatkanker en voor nog veel meer, in vino veritas! Een wijnkenner ben ik echter niet, maar ik merk wel of hij lekker is of niet.
    Roken doe ik al sinds mijn zestiende dus al 58 jaar en ik leef nog. De laatste 22 jaar heb ik 6 maal een arts bezocht, die mij steeds verklaarde dat met mij alles in orde was en zo is het nog, dus gerookt vlees blijft schijnbaar langer goed.
     Ik heb mij dan ook nooit door groene boomhangers en andere moraalridders laten wijsmaken wat voor mij goed was of niet, dat bepaal ik zelf.

    Daar ik een optimist ben, hoop ik nog steeds dat alles eenmaal goed zal komen met Vlaanderen en Europa, alhoewel ik daaraan twijfel maar darover wil ik het morgen hebben.


    >> Reageer (3)
    29-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor het jaar 2010 definitief ten einde gaat wil ik toch nog een kort berichtje schrijven.
     
    Ik las vandaag in de Vlaamse kranten dat er nogal wat putten zijn in de Vlaamse wegen, dat heeft natuurlijk te maken met de diepe putten in de begroting en de lege kassen en vooral met de fraude van zowel de amtenaren als de currupte ondernemers.
     
    Tot lof van de Duitstalige regering moet ik zeggen, dat in het hele Duitstalige gebied alle wegen goed berijdbaar zijn en zonder putten, hoe het in het Waalse gebied uitziet weet ik niet, daar ik bij dit weer niet verder kom als Malmedy maar van Weismes( Waimes), tot daar is de toestand van de wegen bevredigend.

    Ook las ik dat er nogal wat daken onder de sneeuw- en ijslast bezweken zijn. Het huis waarin ik woon werd gebouwd in het jaar 1904 het heeft in de loop van de voorbije 106 jaren heel wat sneeuw te verduren gehad maar het dak is nog nooit ingestort, ook nu niet. Wat is er mis met de moderne bouwconstructies? Ook daar corruptie?

    Het is nog te vroeg om aan mijn lezers een gelukkig nieuw jaar te wensen, het oude jaar is nog niet ten einde en tijdens de twee laatste dagen kan er nog veel gebeuren. Er hangen wel donkere wolken over Vlaanderen en Europa, de meerderheid van de Duitsers willen de DM. terug, zij vertrouwen de Euro niet meer en ik geloof, dat de Duitsers einde 2011 hun DM. zullen terug krijgen met alle gevolgen van dien. Hoe ziet het met onze BEF. uit, of krijgen we dan de Gulden of de Vlaamse Florein?



    >> Reageer (0)
    26-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2010 gaat ten einde.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tussen Kerst en nieuwjaar zijn er nog maar enkele dagen, nog één week en 2010 is voltooid verleden tijd.
    Voor het jaar echter ten einde gaat wil ik enkele mensen mijn mening zeggen.

    Allereerst denk ik daarbij aan "zijne majesteit de koning der belgen":
    "Sire, tot de eerste Coburger die na een armoedig bestaan in England hier bij ons zijn geluk kwam zoeken werd al gezegt, dat hij weliswaar koning der belgen werd maar dat er in werkelijkheid geen belgen waren. In tegenstelling, tot tante Bea, die zich tenminste nog koningin der Nederlanden mag noemen, zijt gij, Sire, nog steeds koning der belgen die er in werkelijkheid niet zijn. Gij zijt dus in werkelijkheid een koning zonder volk. Het had mischien anders gekund, als gij Sire na de dood van uw ,bijna door de intriges van kardinaal Seunens heilig verklaarde broer, die zijn les uit de geschiedenis niet geleerd had, tenminste gij uw les geleerd had.  Uit de ballinschap van uw vader Leopold III. waarvoor vele Vlamingen respect hadden hat gij Sire moeten leren dat gij de kant der Vlamingen had moeten kiezen maar dat zal wel niet in het kraam van uw madam gepast hebben. Maar het is nu zoals het is, gij hebt het respect der Vlamingen verspeeld, gij kent niet eens hun taal. En daarom, Sire, meen ik dat de tijd gekomen is dat gij u terugtrekt op een van uw talloze buitenverblijven in het buitenland. En neem Sire uw hele sippe mee en vergeet vooral niet uw oudste telg, die houten klaas want die kunnen we hier missen als kiespijn." 

    Aan de Katholieke bisschoppen van dit land, zou ik willen zeggen dat ze nu eindelijk eens moeten ophouden met hun zelfbeklag, er zijn nu eenmaal pedofiele priesters geweest, zoals er pedofiele sportleeraars en jeugdleiders zijn, noch priesters, noch sportleeraars, noch jeugdleiders zijn engelen. Het wordt nu werkelijk tijd, dat alle verantwoordelijken zich rouwmoedig op de borst gaan kloppen en zeggen: "Het was onze schuld, wij zijn in gebreke gebleven, we hadden beter moeten oppassen want wij wisten dat pedofilie geen twintig- of eenentwintigeeuws verschijnsel is maar dat het altijd al bestond. Voor de grootvaders die nu het belletje van de kassa hebben horen rinkelen en zich nu misbruikt voelen alhoewel ze door hun bereitwillige gang naar de kamer van de professer waar ze dan bevredigt weer vandaan kwamen met de zekerheid een paar puntjes op hun rapport erbij gekregen te hebben, zeg ik; huichelaars!

    Aan Bart de Wever, of beter Bart de zeveraar wil ik zeggen; je bent door woestijnvis wel hooggevlogen, maar de val zal des te dieper zijn. Natuurlijk wou je geen eerste minister worden, want je wist wel dat het lot van nonkel kruk je dan te wachten stond. Je haat tegenover het Vlaams Belang doet je nu de das om.

    Aan de Walen wil ik zeggen; verlos jullie eindelijk van het  misdadige PS systeem en wordt een zelfstandige staat die met een Vlaamse republiek in vrede leeft en jullie kunnen ervan verzekerd zijn dat de Vlamingen jullie niet in de steek zullen laten.




     


    >> Reageer (2)
    24-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In terra pax hominibus bonae voluntatis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In terra pax hominibus bonae voluntatis. Op kerstavond mag er wel een beetje latijn bij, op aarde vrede aan de mensen die van goede wil zijn! Dat is de Christelijke boodschap. Vrede kan er in een gemeenschap alleen maar zijn als allen die in deze gemeenschap leven van goede wil zijn zo is het ook voor de hele wereldgemeenschap. Van deze goede wil is er tot nu toe zelfs in ons kleine landje niet veel terecht gekomen, dagelijks worden we geconfronteerd met politiekers die als een bende kakelende kippen naar het beste en grootste hapje grijpen. Kerstmis zou het feest van de vrede moeten zijn, vrede die alleen maar kan bestaan wanneer wij in onbaatzuchtige liefde, de Christelijke naastenliefde, met elkaar omgaan want echte liefde is onbaatzuchtig, groothartig, grootmoedig, het eigen voordeel veronachtzamend ter wille van de anderen. Dat is de boodschap van het Christendom. Om deze boodschap in werkelijkheid om te zetten is het noodwendig dat wij tot onze oude wortels terugkeren, deze wortels zijn Joods-Christelijk-Humanistisch. Dat is noodwendig want anders zou het wel eens zover kunnen komen, dat wij zoals Jozef en Maria met het pasgeboren kerstkind naar andere oorden zouden moeten vluchten. Alleen zo kan de vrede en de rust in ons Europese avondland terugkeren.

    Ik wens alle lezers van mijn blog een gezegend en vredig kerstfeest.


    >> Reageer (4)
    21-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Antwerpse kerstmannen waren vandaag dus op bezoek en zij brachten lekkere dingen mee, zelfs een geruime voorraad Westmalse Trappist. Morgen kan ik nu weer verse groentensoep met gehaktballetje maken. Zij hadden werkelijk aan alles gedacht, ook echte lekkere Antwerpse worstenbroden voor bij de koffie hadden ze bij zich, worstenbrood kent men hier niet, het schijnt wel echt Antwerps te zijn.
    Maar, de kerstmannen deden nog veel meer, zij hebben sneeuw geruimd, zo, dat ik morgen met mijn auto weer de weg op kan. Dit bezoek heeft mij echt goed gedaan want ook een Kartuizer voelt zich af en toe een beetje eenzaam. Hartelijk dank Vlaamse kerstmannen!

    Over de politiek wil ik het vandaag niet hebben want dan verval ik weer in mineurtoon en over de kerkelijke clowns, de excellenties en de emminentie heb ik in mijn vorige bijdragen al genoeg gezegt. Nu wil ik in alle rust genieten van het Tripleconcert van Ludwig van Beethoven met een lekkere Westmalse Trappist, een bier welteverstaan! 


    >> Reageer (2)
    20-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn computer is nog volkomen in orde en ikzelf ook, maar door de hevige sneeuwval hier ben ik een beetje uit mijn normale doen en laten gekomen.

    Wat de politiek betreft, nieuwe verkiezingen zijn gevaarlijk heeft de geitenboer gezegt en Bartje sluit zich volmondig daarbij aan. Dom zijn die twee niet, ze weten wel wat hen bij nieuwe verkiezingen te wachten staat.

    De hoofdoekenhufter uit de stad van allah gaat nu in Oostende zijn vredelievende boodschap verkondigen, Oostendenaars opgepast, nu strijken er bij jullie gevaarlijke meeuwen neer.

    Ik dacht al dat de belgische bisschoppen nu hun paleisdeuren gingen open zetten voor de opvang van de vele toegestroomde toeristen die geen hotelkamer kunnen betalen, waarom blijven die dan niet thuis? Vraag ik mij af. De vergelijking van de bisschoppen van deze toeristen met Jozef en Maria, die veplicht waren zich te gaan aangeven, is wel een beetje ver gezocht, niemand heeft hen gevraagd hierheen te komen. Maar ik zal dat wel verkeerd begrepen hebben met het openzetten van die paleisdeuren, de excellenties menen natuurlijk dat wij onze deuren moeten openzetten.

    Er word de laatste tijd nogal wat geleutert over godslastering, we gaan echt terug naar de middeleeuwen. Als ik niet in het bestaan van een maangod geloof, dan bestaat die voor mij ook niet en iemand die niet bestaat kan ik niet beledigen of lasteren. Daarmee is alles gezegt.

    Maar, er zijn ook leuke dingen, twee stoere bonken uit Antwerpen komen morgen, diensdag, mijn voorraad aanvullen, ik begrijp nog wel niet hoe zij hier met hun wagen tot voor de huisdeur zullen geraken, maar er werd mij wat gezegt over een jeep 4x4 met grote winterbanden. Ik ben dus in blijde verwachting.


    >> Reageer (2)
    18-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is nog echt ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op mijn bijdrag van gisteren stelde een trouwe lezeres mij de vraag: "Wat is nog echt?"

    Het is inderdaad moeilijk in onze totaal verwarde samenleving nog vast te stellen wat echt en onecht is. We weten inmiddels, dat de politiekers ons beliegen en bestelen en echt niet meer vertrouwenswaardig zijn. We weten ondertussen ook, dat de kerkelijke "hoogwaardigheidsbekleders" die tientallen jaren verzuimd hebben, dat te doen wat ze hadden moeten doen, de zuivere Christelijke leer verkondigen, blaaskaken zijn geworden die door niemand nog geloofd worden. Daar zal ook de oproep van de aartsbisschop, meer te knielen tijdens de liturgie niets aan veranderen omdat deze "liturgie" een theaterstuk geworden is. Waarom zouden de gelovige Katholieken nog knielen voor hosties die door de bedienaren van deze liturgie als stukjes brood worden uitgedeeld, voor een stukje brood moeten knielen? De leegloop der kerken is begonnen met Vaticanum II. en dat zou mgr. Lénonard eigenlijk moeten weten, het godsdienstonderricht in de scholen werd gelijkgeschakeld met de roodgroene ideeen, het kon niet links genoeg zijn. Zelfs verheerlijkende pedofiele leerboeken doken in de "Katholieke" scholen op, als dan de verontruste ouders in Mechelen bij Danneels wilden protesteren, vonden zij daar geen gehoor, slaap maar verder kardinaal Danneels" Ich habe nichts gewußt! Als dan diezelfde ouders in Brussel bij de pauselijke nuntiatuur wilden protesteren, werden zij op wens van de pauselijke nuntius door de brandweer of was het de politie? Weggespoten, ook het Vaticaan "hat also nichts gewußt" En zo gaat het theater maar verder en ik weet niet waar het eindigen zal.
    Ja Jutta, je vraag is terecht, wat is nog echt?
    In mijn 74 levensjaren heb ik vastgesteld, dat vele vrijzinnigen meer Christelijke deugden bezaten als vele zogenaamde Christenen, zij waren geen leugenaars, geen bedriegers, echtbrekers en geen dieven, en het zijn nu precies deze vrijzinnigen die ons daartoe oproepen ons aan de Christelijke deugden vast te houden. Dat is het wat mij zo eng verbind met Ray van Angeltjes, wat men bij Angeltjes leest is nog echt! 


    >> Reageer (4)
    17-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort genoteerd.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alles voor Vlaanderen, Vlaanderen voor Kristus, staat er op de ijzertoren, het stond ook eens op de voorpagina van de krant de standaard, maar dat is lang geleden. Wat is daarvan overgebleven?

    Terwijl Europa verzinkt in een moreel moeras, zijn de belgische bisschoppen, die toch op de eerste plaats de zuivere Christelijke leer zouden moeten verkondigen, bezig zichzelf schoon te wassen. Inplaats van zich rouwmoedig op de borst te kloppen en te zeggen; wij bekennen voor God de Almachtige en voor u broeders en zusters dat wij gezondigt hebben door nalatigheden, door onze schuld door onze allergrootste schuld. Maar neen, ze proberen zich wit te wassen. Ik geloof, dat wanneer Jezus van Nazareth hier nu op aarde zou rondwandelen, Hij de excellenties een flinke trap onder hun pontificale kont zou geven.
     Zelfs vrijzinnigen achten het belangrijk aan onze Joods-Christelijke-humanistische cultuur vast te houden, vooral nu waar het avondland overspoeld word met het islamvirus dat dodelijk is voor onze democratische cultuur. Alleen van de Katholieke bisschoppen die tegen het indringen van dit giftige virus met man en macht zouden moeten protesteren en luid zouden moeten roepen dat deze maangod in werkelijkheid de antichrist is die alles wat Christelijk is wil vernietigen,hoort men geen protest.
     In de gemeente waar ik woon, hing in het gemeentehuis in de inkomsthal een groot prachtig houtgesneden kruisbeeld, het had zelfs de nazitijd overleefd, drie jaar geleden werd het op bevel van hogerhand verwijderd, in een gemeente met 99% Katholieken. Geen enkele pastoor of bisschop heeft daartegen geprotesteerd. We mogen toch de moslims niet voor de kop stoten!

    Voor het overleven van het avondland is het belangrijk dat wij vasthouden aan onze Joods-Christelijke-Humanistische cultuur, als het niet anders kan, dan maar zonder de vreselijk van zichzelf ingenomen
    bisschoppen.   


    >> Reageer (2)
    14-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Torens van Dietsland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als 13 jarige leerde ik dit gedicht, het stond niet in ons leesboek, onze onderwijzer schreef het op het bord en wij moesten het afschrijven. Dat was in het jaar 1949.
    Ik heb tevergeefs overal naar een gedrukte text gezocht maar ik vond er geen, als ik bij Google Torens van Dietsland intipte vroeg men mij of ik torens van Duitsland meende. Ik schrijf het hier, zoals het nu al 61 jaar in mijn geheugen gegrift is, het kan dus zijn dat ik enkele punten en kommas niet op de plaats zet die de dichter meende.

    Torens van Dietsland, stenen gedichten van hemelheimwee,
    zingende bakens, hoog uit de graanzee die wiegt aan uw voet,
    hoog uit het rode papaverveld de daken opschietend in zomergloed
    Trotse getuigen der Dietse ziel.

    Toren van Utrecht, die men ziet rijzen aan de zuivere kim van het paradijs in Van Eycks visoen.

    Toren van Delft, die recht en koen
    de wacht houdt bij Oranjes graf.

    Toren van Mechelen, rots van geweld.

    Toren van Antwerpen boven de scheld,
    als de ranke mast van een zeekasteel over de wereld wijd bekend.

    Brugges getorente, stoutste droom, heffend aan grachten stil en loom.

    Torens van ´t Maasdal en torens van Tricht,
    en optocht der torens in ´t Graafelijk Gent.

    Dit gedicht van Wies Moens ontvlamde toen in mij een diepe liefde voor het Dietse vaderland en deze vlam is nog steeds niet gedoofd.


    >> Reageer (3)
    13-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Utopia
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik dagelijks de nieuwsberichten lees, krijg ik de indruk dat ik op de planeet der apen terechtgekomen ben. Maar dat is natuurlijk niet zo, ik ben nog steeds op de oude planeet aarde, aan de planeet is er niets veranderd, maar de bewoners beginnen steeds meer op apen te lijken. Zij apen alles na wat ze zien, als een of andere "beroemdheid" op zekere dag met een uilenbril verschijnt, zijn er enkele weken later duizenden die ook een uilenbril dragen. Ik ben ervan overtuigt, dat wanneer men op TV een week lang zou beweren dat men door het eten van mieren mooie ogen krijgt, dat er een ware mierenjacht zou uitbreken.

    Een voorbeeld van deze apenplaneet; mensen die een leven lang gewerkt hebben en voor hun pensioen betaald hebben, worden afgescheept met een pensoentje van zeggen en schrijven 900 Euro en als ze geluk hebben 1100 Euro. Gelukzoekers die met op een briefje het adres van een advocaat uit alle mogelijke landen hier aankomen, krijgen met een "dwangsom" 500 Euro per dag en als ze dan ook nog gelegaliseerd worden een uitkering  van ook zeggen en schrijven 900 Euro per maand alhoewel ze nooit ook maar één cent aan sociale zekerheid betaald hebben. Dat kan alleen maar mogelijk zijn in een land dat door apen bestuurd wordt. En zoals het voor apen past, laten deze bestuurders zich excellentie noemen met natuurlijk een excellent salaris. De grootste apen zijn natuurlijk dezen die deze apen gekozen hebben om hun land te besturen.



     


    >> Reageer (1)
    11-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denkend aan Anton van Wilderode.....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen






    Volk, word staat, word Vlààmse staat 
    dop uw eigen bonen,
    vecht zolang uw hart nog slaat
    tot het vaderland bestaat
    waarin straks uw zonen
    beter zullen wonen!

    Volk, word staat! De oude eis
    nu in felle gebiedende wijs!
    Eindelijk, eindelijk eindigt de tijd
    van uw beschamende horigheid.
    Eindelijk neemt gij het lot van uw land
    stevig in eigen hand!

    Volk, word staat, word Vlààmse staat
    om als volk te leven.
    Nacht die naar zijn morgen gaat,
    morgenlicht en dageraad,
    dag die onbeschreven
    ons wordt toegegeven!

    Anton van Wilderode
    Deze grote Vlaming maar ook Groot-Nederlander wijlt jammer genoeg niet meer onder ons, maar zijn gedachtengoed, zijn geest en zijn gedichten leven verder onder ons!


    >> Reageer (1)
    09-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nuchter bekeken....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nuchter bekeken geloof ik ook, dat de zuipschuit Michel Daerden, zoals Fikken dat in een reactie bij Angeltjes zei, een slimme vos is, hij maakt toch tot verontwaardiging van madam Non, die steeds meer in de hexenketel roert, duidelijk in wat voor een cirkus hij zit. Het cirkus belgicus absurdistan. Goed gezien Victor.

    Dat de geldverbrander een stukje theater gespeeld heeft is ook mijn vaste overtuiging, een ouwe aap moet men niet leren smoelen te trekken, Van de La zit er wel een beetje verveeld mee
    en Carolientje nog meer, maar ja, dat komt ervan, men kan die ouwe aap ook niet zo eenvoudig laten vallen! Dat er van al dat theater van den baart nog iets in huis komt gelooft nu wel niemand meer. Zo was het ook met het zilverfonds!

    Dat Nonkel kruk, ook wel de geitenboer genaamd, nu weer in de gunst van de Vlaamse kiezer tracht te komen verbaasd mij niet, hij ruikt weer nieuwe verkiezingen en hoopt weer op 800.000 stemmen, maar ik geloof niet dat de Vlamingen na alle teleurstelligen nogmaals zo dom zouden zijn.

    Ook voor woestijnvisbartje ziet het er bij nieuwe verkiezingen niet zo goed uit, van de vette vis die hij aan de Vlamingen beloofd had was er tot nu toe nog maar een sprotje overgebleven en verdere toegevingen kan hij nu werkelijk niet meer doen, dat is zijn dillema, hij komt er niet meer uit. Natuurlijk is hij nu ook bang voor nieuwe verkiezingen want die zullen gewis niet in zijn  voordeel uitvallen. Vele Vlamingen hebben het ondertussen hopelijk wel begrepen. Ja, zo is dat, de slimste TV.woestijnvismens is in de realiteit ver van de werkelijkheid verwijderd. Bartje had nog niet begrepen dat er in het land beligicus twee verschillende volken leven met twee verschillende mentaliteiten die niet met elkaar te verenigingen zijn, Vlamingen blijven Vlamingen en Walen blijven Walen. Deze twee volkeren in één staat te verenigen is even onmogelijk als vuur en water met elkaar te verenigen, het is onmogelijk! Naast elkaar zouden echter deze twee verschillende volken als goede buren met elkaar kunnen leven en elkaar ook kunnen helpen bij eventuele problemen.

     Met spanning wacht ik op de verdere afloop van het belgicus-theater.








    >> Reageer (1)
    08-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meaculpa, ik heb geslapen, twee dagen en twee nachten. Toen ik maandagmorgen de kranten gelezen had voelde ik mij plots erg moe en ook een beetje moedeloos, dat werd nog erger toen ik voor mijn deur een dik pak sneeuw zag liggen. Toen ik nog kind was zei onze huisdokter altijd dat slaap de beste medicijn is en deze raad indachtig ben ik terug in mijn bed gekropen en ik heb geslapen, twee dagen en twee nachten. Gelukkig stond de electrische verwarming aan want slapend kan men geen kolen opscheppen en wie slaapt die zondigt niet, alhoewel er burgemeesters zijn die wel slapend zondigen, maar ik ben geen burgemeester. Toen ik dan eindelijk uitgeslapen was had ik een razende honger en na een kop koffie en een paar boterhammen met spek en ei voelde ik mij weer fit.

    De Vlaamse dorpen en steden zullen er nu met de komst van de Roma wel een beetje kleurrijker uitzien, dat is eens wat anders als die kleerkasten met verwilderde baarden in viese nachthemden en theemutsen. De huisvesting van deze nieuwkomers zal wel geen probleem zijn, daar het genodigde gasten zijn van  NVA minister Bourgeois. Elke NVAer zal wel bereidwillig een Roma gezin in zijn woning opnemen en De Wever en Bourgeois en de andere excellenties zullen daar zeker het voorbeeld in geven. Ook de tewerkstelling kan geen probleem zijn, alle Romavrouwen in de horeca achter de kassa en de mannen een opleiding als politieagent. 

    Wat de knelpuntberoepen betreft, aan deze lijst zou men moeten toevoegen, verstandige gewetensvolle mannen en vrouwen voor ministerposten- staatssecratarissen en volksvertegenwoordigers.

    De sneeuw zal hier nog wel even blijven liggen, ik kan met mijn auto niet uit de garage, dus ga ik vandaag maar weer zelf brood bakken.


    >> Reageer (1)
    04-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Ostbelgistan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar alle lezers van mijn blog (op een paar nullenzetters na) goede en brave mensen zijn hebben zij beslist alle een leuk geschenkje van de goede oude echte Sint (niet die van Antwerpen want dat is ne valse) gekregen.

    Bij mij komt de Sint al jaren niet meer, maar dat komt omdat ik niet braaf genoeg ben, maar dat wisten mijn lezers al. Nu ben ik door mijn uitnodiging aan Juffrouw Ellen van Angeltjes helemaal door de mand gevallen. Daarbij had ik aan een kuis gezellig onderonsje met de Vlaamse maagd gedacht, onder het genot van een flesje Chateau neuf du pape. Niets van achterdeur op een kiertje of madam met een foefje om boodschappen sturen.

    Ontertussen ligt de sneeuw hier nog geen halve meter hoog, hoogstens 2 CM, is het hier ook nog niet Siberisch koud en zijn de wegen nog niet spekglat. Dat komt door het geheime Waalse wapen. Uit geheime bron vernam ik, dat de Walen al die sneeuw naar Vlaanderen schieten, dat kanon zou ergens in Bergen staan, er zou in Bergen nog een tweede kanon staan, een zuigkanon en dat zuigt heimelijk bankbiljetten uit Vlaanderen naar Bergen.

    En de viswijven kakelen ondertussen maar verder over het vormen van een federale regering, die er naar alle waarschijnlijkheid hopelijk nooit meer zal komen. Zo heeft dan het woestijnvisproduct toch nog zijn nut gehad. De viswijven zullen zich nog wel een poosje in alle mogelijke bochten wringen om nieuwe verkiezingen te vermijden want zij weten wel dat er dan in Vlaanderen een bom zal ontploffen. 
       


    >> Reageer (3)
    03-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Iedere autochtone Antwerpenaar weet ondertussen wel, dat als men in een straat in Borgerhout, op het Kiel of in de Seefhoek luid Mohammed roept, op enkele uitzonderingen na, onmiddellijk alle deuren en vensters opengaan. Als dan echter de ene of de andere Mohammed weer eens een oudere dame van haar handtasje of haar halsketting beroofd heeft of nog ergere dingen gedaan heeft, lezen wij in onze kranten dat het een Antwerpenaar was. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor de andere steden, we weten ondertussen wel dat wanneer de boef een echte Vlaming was, minstens de voornaam zou vermeldt worden, daar deze voornamen in de allermeeste gevallen verzwegen worden weten we dus dat de boef een Mohammed was.

    Natuurlijk zijn er ook autochtone boeven, die zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd zijn, de meesten van hen zitten in de politieke partijen, zij stelen geen handtassen en halskettingen, dat laten ze aan de kruimeldieven over, hun diefstallen zijn veel geraffineerder zij verrijken zich in VZW´s waarin zij zich op kosten van de belastingbetaler salarissen laten betalen die een normale burger niet eens in tien jaren kan samensparen.

    Het zou de plicht zijn van de pers, als vierde macht, ons de namen van de kruimeldieven maar ook die der grote dieven bekend te maken en openlijk alle wantoestanden aan te klagen en dat mis ik in de dagelijkse berichtgeving. Een goede krant, die onpartijdig en autonoom bericht, heeft geen subsidies nodig, zij kan leven van de abonnementen. Deze krant vermis ik in Vlaanderen.


    >> Reageer (0)
    02-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En zo gaan we terug naar af....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na het nietszeggende bla-bla van het Waalse strikje, voor de gelegenheid zonder strikje, is nu ons Bartje weer aan de beurt. Bartje kan echter zonder gezichts-en achterbanverlies geen verdere toegevingen meer doen. En zo krijgen we dan, zoals ik dat twee maanden geleden voorspelde in het jaar 2010 geen nieuwe federale regering. In 2011 krijgen we dan nieuwe verkiezingen en daarvoor heeft het Waalse strikje wel schrik! Want het zou wel eens het einde van het melken van de Vlaamse melkkoe kunnen betekenen en het definitieve einde van belgostan.

    Ik ben echter benieuwd of de meerderheid van mijn Vlaamse broeders en zusters begrepen heeft waarom het gaat, zal nu eindelijk de tijd gekomen zijn voor een onafhankelijk Vlaanderen of zullen er weer velen zijn die zich door kwakzalvers laten bedriegen? Ik hoop het beste maar daar ik een realist ben heb ik mijn twijfels.  


    >> Reageer (1)
    01-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ditjes en datjes......
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot mijn grote vreugde stel ik vast, dat Angeltjes langzaam weer op draf komt. Zonder Angeltjes zou Vlaanderen weer een stukje armer worden. Vanuit de verte heb ik symbolisch met de wijwaterkwast gezwaaid naar de nieuwe kantoren van de redactie. Ray weet wat ik daarmee bedoel, het is een oude Christelijke zegenswens voor het nieuwe stekje, opdat het gevrijwaard zou worden van alle vijandelijke aanvallen en nog ergere dingen. Ik wens Ray en zijn medewerkers nog vele attakvolle jaren. De steek van een angel kan soms zeer pijnlijk zijn!

    De Eurocraten proberen ons nu de mond te snoeren, we mogen de waarheid niet meer zeggen, we mogen een misdadige ideologie niet meer misdadig noemen. We mogen een kat niet meer een kat noemen. Wat zwart is moeten we nu wit noemen. De nuttelose ideoten die op kosten van het Europese Volk leven en door niemand van ons gekozen werden en die van niemand van ons ook maar de geringste volmacht gekregen hebben, hebben nog niet begrepen dat het Volk hun spelletje niet meer wil meespelen. In een democratie komt alle macht van het Volk en de tijd komt eraan, dat dit Volk steeds luider zal roepen: "Wij zijn het volk!" en wij zijn julie gekonkelfoes en jullie antidemocratisch gepraat spuugzat. De tijd komt eraan, dat deze bende van het Europese Volk een flinke trap onder hun Eurocratische kont zullen krijgen. Of de natte dweil dan in Vlaanderen nog een veilig onderkomen zal vinden is twijfelachtig.

    Wat de pers ons verzwijgt (op bevel van hogerhand?) is, dat de Ierse bevolking op het ogenblik de banken bestormt. Er werden reeds voor tientallen miljarden spaartegoeden afgehaald. Voor het geval dat deze stormloop op onze contreien zou overslaan werden er reeds maatregelen getroffen, in dat geval worden alle banken en geldautomaten gesloten.


    >> Reageer (0)
    29-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaan we terug naar toen ????
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er wordt ons in de pers veel verzwegen, men probeert ons te laten geloven, dat onze Euro stabiel is, de werkelijkheid ziet er echter helemaal anders uit. Na Ierland volgt Portugal, Spanie en belgistan. De belgische staat leent het falliete Ierland één miljard, terwijl deze belgische staat zelf meer als twintig miljard schulden heeft. Waar wil de minister die één miljard voor Ierland vandaan halen? 

    De Europese reus op lemen voeten met aan het hoofd de slappe dweil is aan het wankelen en de collaps zal verschrikkelijk zijn. De nationale kassen zijn leeg, leeggeplunderd door miljoenen gelukzoekers. Men kan wel verder Eurobiljetten drukken maar daar staat dan geen waarde meer tegenover, zoals het nu al met de dollarbiljetten in Amerika gebeurt.

    De zwitsers hebben voor dit Europa bedankt en zij zullen voortaan ook deze gelukzoekers uit hun land uitwijzen. Hopelijk komen die dan niet allemaal naar onze contreien afgezakt want dan zitten wij hier met de miserie die dan uiteindelijk tot een burgeroorlog zou kunnen voeren als op zekere dag vastgesteld wordt dat men de pensioenen niet meer kan betalen omdat men al die gelukzoekende buitenlanders die geen onderdak hebben 500 Euro per dag moet betalen. 

    Gaan we terug naar de tijd van toen, waar men met tien miljoen rijksmark in Duitsland amper een brood kon betalen? Dat is nog niet zo lang geleden, het was in het jaar 1923. 


    >> Reageer (4)
    28-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog even terug naar gisteren....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Naar aanleiding van enkele reacties die ik op mijn bericht van gisteren kreeg voel ik mij verplicht op deze reacties te reageren.

    Lies heeft het juist gezien, het is hier inderdaad het toppunt van gezelligheid, er is niets zo gezellig, als een waterketel die op kachel staat te zingen terwijl het hele huis naar verse koffie ruikt en als dan een paar uur later op dezelfde kachel een lekkere pot erwtensoep staat te pruttelen en het hele huis daarna ruikt, dan krijgt men het water in de mond.

    Ja, Jutta ik woon wel ouderwets, maar zeker niet primitief als men tenminste centrale verwarming niet als het toppunt van moderne beschaving betracht. Of de mensen die hier hondert jaar geleden gewoond hebben gelukkiger waren weet ik niet, maar zij waren wel tevredener. Bovendien, wie in die tijd een huis als dit kon bouwen met twee verdiepingen met stallingen en schuur was beslist geen sukkelaar. In de wintermaanden kan het hier wel eens moeilijk worden maar dat is natuurlijk. Als echter de lente komt ziet het er dan weer helemaal anders uit, ik heb een tuin van 2000 vierkante meter, met kersen-en appelbomen, dit jaar had ik ongeveer 300 Kg. appels die gratis voor niets groeien en ongesproeid en die ik ook gratis voor niets weggeef. Geluk is niet hetzelfde als tevredenheid, ik heb steeds geleerd tevreden te zijn met dat wat ik had en als mijn buurman meer had als ik en ook nog een grotere auto, stoorde mij dat niet. Daar hapert het nu meestal, iedereen wil dat wat de andere heeft ook hebben. Toen ik 1967 mijn eerste NSU-PRINZ kocht, heb ik heel vrij Europa afgereisd, dus alles wat niet achter het ijzeren gordijn lag, ik heb het allemaal gezien, maar nu heb ik er geen zin meer in grote afstanden te rijden. Nu echter heb ik die auto, nu een achtien jaar oude Golf, die dankzij een gewetensvolle vakkundige garagist nog tiptop in orde is en waarmee ik steeds zonder problemen door de jaarlijkse inspectie kom, nu heb ik die wagen nodig omdat men hier niet zonder auto kan. Als ik echter in de stad zou wonen, zou ik hem zeker niet meer willen.

    Bij jou moet ik mij toch verontschuldigen Victor, de muren zijn hier niet anderhalve meter dik, maar een halve meter, er was wel een fout in mijn text geslopen. Ik gun je echt wel het sterkste fort..

    Ik heb tenslotte vrijwillig voor het Kartuizerleven gekozen en Kartuizers wonen niet in paleizen, maar ik voel mij hier in dit huis als een koning zo rijk. Ik heb hier echt een huis met een tuintje gehuurd, aangepast aan mijn financiele mogelijkheden en zo blijf ik tevreden omdat ik niet in financiele moeilijkheden kom.

    Morgen ga ik mij weer een beetje met de ordinaire politiek bemoeien. Dus geen pastorale sermoentjes want daar heb ik uiteraard de pest aan.


    >> Reageer (2)
    27-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grüßen aus Ostbelgistan....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koning winter komt, en hij zal strenger en kouder zijn als vorig jaar, dat ontneem ik niet de de Vlaamse weerberichten van het HLN en andere kranten want dan zou er hier in de Eifel al een dik pak sneeuw moeten liggen en tot nu toe zijn alle weiden nog groen. Ik vertrouw veel meer de buitenlandse weerberichten, die zijn nauwkeuriger.

    Ik heb mij zo goed mogelijk op deze strenge winter voorbereid, gisteren kreeg ik nog 1000 Kg. antraciet geleverd, dat zou voldoende moeten zijn tot einde maart. In dit 106 jaar oude huis heb ik geen centrale verwarming, maar ik heb wel in de keuken mijn goede oude Küppersbusch, een duitse versie van onze Vlaamse Leuvense stoof. En hier in de woonkamer, waar ook mijn CP staat heb ik een houtkachel, maar die doet het ook goed met steenkolen.

    Verder heb ik enkele kilo´s tarwemeel en gedroogde gist in voorraad voor het geval de sneeuw zo dik zou worden dat ik met de auto niet meer buiten kan, dan kan ik tenminste mijn brood nog zelf bakken, een voorraad aardappelen, diepgevroren groenten en kabeljauwruggetjes zorgen dan voor het warme hapje, en de erwtensoep met gerookt spek en een varkenspootje uit de diepvries vullen deze vorstelijke maaltijd aan. Ook aan een voorraad rode wijn heb ik gedacht, dat is wel die goedkope van Aldi, maar die duurdere van Carrefour is echt niet beter. Ik zal dus niet bevriezen, verhongeren of verdorsten.

    Wat het 106 jaar oude huis betreft, ik heb het voor de sloop gered. De eigenaar had 1989 reeds de sloopvergunning voor het huis dat hij geerfd had. Ik heb het toen van hem gehuurd op levenstijd voor een huur van 5000 Bef. per maand, ondertussen heb ik vrijwillig die huur verhoogd tot 7000 Bef. afgerond op 175 Euro per maand. Ik heb wel drie miljoen Bef. in de renovering geinvesteerd, maar zo kan ik hier tot mijn levenseinde in rust en vrede wonen. In het huis is alles schots en scheef, maar het is zeer stabiel, gebouwd met natuursteen (Bruchstein) met muren van anderhalve meter dik, alleen de binnenmuren zijn met baksteen gebouwd en alle vloeren zijn nog in hout, in de kelder is nog leembodem, een ideale wijnkelder heeft men mij gezegt. Bij de aardbeving in de negentiger jaren hadden alle huizen in de omgeving die later met baksteen gebouwd waren allemaal scheuren, maar hier was alles perfect in orde.
     
    Het pronkstuk van mijn huis is mijn private huiskapel die ik in de voormalige schuur gebouwd heb, alhoewel ik nu niet meer alles geloof wat ik 1989 nog geloofde, het verstand komt niet voor de jaren, houd ik deze kapel in ere. Ik kom er tot rust als het af en toe eens teveel wordt, als ik dan daar het Ave Verum Corpus Natum hoor, zou ik zou graag willen, dat Hij in het tabernakel werkelijk tegenwoordig zou zijn in het brood dat ik zelf nog geconsacreerd heb maar mijn verstand zegt mij dat het niet zo is en dat doet soms pijn.




    >> Reageer (4)


    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001


    Welkom op mijn blog!
    Laatste commentaren
  • Beste Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Beste Kartuizer (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 20 november 2017....
  • Hallo Kartuizer (Jean)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • hallo Kartuizer (johan1944)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • De winter heeft zijn intocht gehouden, (Marnix)
        op Groeten uit ostbelgistan 12 november 2017...
  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be Angeltjes
  • seniorennet, be Poli
  • seniorennet. be Digitalia
  • seniorennet. be Uitkijktoren

  • Foto

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • R.A.A.´s Krantje

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    may
    blog.seniorennet.be/may
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    myvideogamecollection
    blog.seniorennet.be/myvideo
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Vlaamse culturele rijkdom
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • -0001

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!