Inhoud blog
  • Lamsbil....maar dan lekker..!
  • Oud Amsterdamse Bruine bonensoep
  • Konijnenbillen lekker krokant......
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kokerije
    Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn
    Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
    14-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van Lamsvlees uit Spanje
    In het bergland van Spanje, daar waar zomers de schapen naar boven gaan om te lammeren en vet te worden van de malse grassen en kruiden komt dit recept. het gaat van Vader op Zoon en moeders eet mee als ze een keer boven komt.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Uiteraard is dit aangepast aan onze noden, een pan van 3 liter soep eet ik bijna een week van.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ± 250 gram lamspoulet  in ruim water op zetten. na de eerste tekenen van koken  van het vuur nemen en door een vergiet of zeef doen.het vlees afspoelen en opnieuw met vers water op zetten samen met een rode peper ontpit..Hierdoor  gaat het bloed uit het vlees en vermindert het  fijne stof in U soep. Als de soep kookt  goed afschuimen, en de warmte laag draaien dat het net tegen de kook aanblijft. na een uurtje of 3 is het vlees zacht  en dan doen we een of twee kruidenbouillon blokjes er bij omdat onze lammeren nou eenmaal niet zo kruidig zijn als die daar in de bergen, plus ± 150 gram gemixte paddestoelen in stukjes er bij ,een drietal bosuitjes of een dunne prei, een flinke waspeen in dunneplakjes, een heel klein stukje venkel knol in stukjes twee of drie teentjes knoflook  fijn gehakt en wat U nog meer voor lekkers wil. Peper en Zout naar smaak  en na een half uurtje is de soep klaar, heerlijk met een  stuk plat brood, maar ook als aanvang bij een maaltijd.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Dit recept is misschien al net zo oud als de schapen fokkerij in Spanje, en is al die tijd alleen verandert door wat die  Vader er in gooide of wat die andere Vader er bij deed.
    Eet smakelijk.
    """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 20/07-26/07 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 26/11-02/12 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 06/06-12/06 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!