Inhoud blog
  • Lamsbil....maar dan lekker..!
  • Oud Amsterdamse Bruine bonensoep
  • Konijnenbillen lekker krokant......
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kokerije
    Waar vooral oude en originele recepten welkom zijn
    Heeft U een origineel recept, het liefst van U groot of overgrootmoeder......plaats het hier.
    14-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soep van Lamsvlees uit Spanje
    In het bergland van Spanje, daar waar zomers de schapen naar boven gaan om te lammeren en vet te worden van de malse grassen en kruiden komt dit recept. het gaat van Vader op Zoon en moeders eet mee als ze een keer boven komt.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Uiteraard is dit aangepast aan onze noden, een pan van 3 liter soep eet ik bijna een week van.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ± 250 gram lamspoulet  in ruim water op zetten. na de eerste tekenen van koken  van het vuur nemen en door een vergiet of zeef doen.het vlees afspoelen en opnieuw met vers water op zetten samen met een rode peper ontpit..Hierdoor  gaat het bloed uit het vlees en vermindert het  fijne stof in U soep. Als de soep kookt  goed afschuimen, en de warmte laag draaien dat het net tegen de kook aanblijft. na een uurtje of 3 is het vlees zacht  en dan doen we een of twee kruidenbouillon blokjes er bij omdat onze lammeren nou eenmaal niet zo kruidig zijn als die daar in de bergen, plus ± 150 gram gemixte paddestoelen in stukjes er bij ,een drietal bosuitjes of een dunne prei, een flinke waspeen in dunneplakjes, een heel klein stukje venkel knol in stukjes twee of drie teentjes knoflook  fijn gehakt en wat U nog meer voor lekkers wil. Peper en Zout naar smaak  en na een half uurtje is de soep klaar, heerlijk met een  stuk plat brood, maar ook als aanvang bij een maaltijd.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Dit recept is misschien al net zo oud als de schapen fokkerij in Spanje, en is al die tijd alleen verandert door wat die  Vader er in gooide of wat die andere Vader er bij deed.
    Eet smakelijk.
    """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

    14-04-2005 om 20:13 geschreven door Beary

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we beginnen..........
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    14-05-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we gaan beginnen..............
     Hallo Kookliefhebbers-hapjesjagers-lekkerbekken en pannelikkers.

    Kookerije wil een kooksite zijn waar iedereen zijn
    lievelingsrecept of een recept van Oma of BonMamma
    kan etaleren, maar ook dat recept waarvoor Man en
    kinderen thuisblijven en niet gaan voetballen of vissen, want ongetwijveld word dat een Klasieker.
    De nadruk ligt op "" Oude recepten"" dus niet die liflafjes
    waar mee U in de Damesbladen  en wekelijkse blaadjes
    van de grootgrutters, nee een pot die er staat en waar iedereen
    van moet ""uitbuiken"".
    Wie weet er nog hoe echte ouderwetse snert word gemaakt,
    niet dat waterige erwtensoepje wat vergeven van de rookworst, (bestond nog niet toen snert werd uitgevonden!) tegenwoordig
    voor U fijn gevoelige neus word geschoteld, Nee een SNERT waarin de volgende dag een houten lepel rechtop  blijft in
    staan. en zo zijn er nog vele voorbeelden.
    Maar ook een stoofpot zoals Hongaarse Goulash, die stamt
    uit de tijd dat er in heel Hongarije nog geen Paprika en Tomaat
    te vinden waren, kortom laat ons beginnen met dat gene wat
    goed en lekker is,koken volgens de ouden recepten.
    Mail U recept en ik zet het op deze blog, voorzien van U naam,
    als u daar geen prijs op stelt dan niet.


    14-04-2005 om 16:37 geschreven door Beary

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (3)


    Archief per week
  • 20/07-26/07 2009
  • 30/03-05/04 2009
  • 26/11-02/12 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 06/06-12/06 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!