NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Inhoud blog
  • Tournados met Roqufortsauas
  • Echte snert Recept uit 1900
  • Grootmoeders Entrecote
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Kookgraag
    Een blog waar elkeen een internationaal gerecht kan vinden of inbrengen
    28-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tournados met Roqufortsauas

    Tournedos met Roquefortsaus

     

    Ingrediënten:

     

    tournedos van 120 gram

    sjalotjes

    80 gram roquefort

    walnoten

    1/2 dl Malagawijn

    olie

    zout

    geschaafde amandelen

     

    Voor de basissaus:

     

    250 gram vleesafsnijdsels

    wortel

    1/4 knolselderij

    prei

    5 geplette peperkorrels

    1 dl rode wijn

    bouillonblok

    1 bouquet garni

    1 blikje tomatenpuree

    peper

    boter

     

    Bereiding:

     

    Maak de groenten schoon en snij ze klein.

    sauteer ze in wat olie tot ze kleur krijgen.

    Ondertussen sauteren we in een andere pan de

    vleesafsnijdsels bruin en voegen het blikje tomatenpuree toe.

    Voeg de groenten bij de afsnijdsels en deglaceer met de wijn.

    Laat deze totaal reduceren. Voeg een halve liter water toe,

     het bouquet garni, de peperkorrels en de bouillonblok.

    Laat alles enkele uren trekken.

    Schep het bovendrijvende schuim telkens af en passeer de saus.

     We braden nu de tournedos naar smaak,

    zetten ze warm weg,

    sauteren even het gesnipperde sjalotje in de braadboter, en

    deglaceren met de Malaga.

    Laat even reduceren en voeg de vleessaus toe.

     Laat aan de kook komen en voeg de roquefort in kleine blokjes toe.

    Kruid zonodig met peper en zout.

    Leg op elk bord een biefstukje,

    schenk er wat saus over en bestrooi met geschaafde amandelen en

    gehakte walnoot.

    Serveer er stronkjes bloemkool bij en pommes galettes.

     

    Keus  van een Chef

     

    28-01-2018 om 21:17 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echte snert Recept uit 1900

     Echte Snert , recept uit 1900

    Recept van mijn Grootmoeder 

    op: 20 november 2010 op veler verzoek weer  gepubliceerd

     

    Benodigdheden:

     

     Ruime pan, het liefst een Belly pan van 8 liter. 

     Schone snijplank en scherp mes 

     1 schuimspaan met grove mazen 

     1 schuimspaan met heel fijne mazen voor afschuimen 

     staafmixer 

     twee schalen. 

     

    Ingrediënten:

     

     hamschijf, ± 20 centimeter dik 

     4 kleine of 2 lange varkenspootjes kruislings gekliefd 

     500 gram spliterwten 

     1 of 2 preien, ligt aan de dikte 

     1 grote winterpeen of 2  kleinere

     1 halve selderijknol in blokjes 

     1 bosje selderij 

     1 bosje peterselie 

     peper en zout 

     

    Bereiding:

     

    Was de hamschijf en de poten heel zorgvuldig en zet ze met ruim water op.
    Goed afschuimen en dan deksel op de pan en het vuur laag.
    Laat een uurtje of 4 zachtjes pruttelen tot het vlees letterlijk van de botten afvalt.
    Schep met de grove schuimspaan de hamschijf uit de pan en doe in een schaal,

    ook de pootjes er uit in de andere schaal.
    Doe de afgespoelde spliterwten in het kookvocht en laat gaar worden.

    Afhankelijk van de kwaliteit van de erwten moet u zeven om de velletjes

    er uit te halen of even met de fijne schuimspaan door de pan om vluchtelingen

    er uit te vissen..
    Snijd de groente in stukken, niet te fijn en gooi van alles 85%

    in de pot bij de gare erwten.
    Als dat gaar is; hang de staafmixer er in en pureer alles heel fijn.
    Gooi de achter gehouden 15 % groenten en erwten er in en laat zachtjes

    door pruttelen.
    Haal de botten uit de hamschijf en verwijder het vel, dat is erg vet en niet

    meer zo gezond.
    snijd het vlees klein en gooi dat terug in de pan.....dan een belangrijk moment.....

    neem een lepel en .....proef........moet er zout bij, moet er peper bij.

    Waren de hamschijf en de pootjes genoeg om een varkensvleesbouillon te creëren,

    of moet er een  paar eetlepels groente bouillon bij?, gebruik liever 

    Fond,maar geengroentebouillonblokjes, die zijn veel te zout (vroeger hoefde dat niet en ook niet

    als u van een echte slachter dat vlees betrekt waarvan de varkens nog buiten lopenen door de modder rollen.

    Mijn kookverhaal (Andre van Elmpt)

    Uiteraard heb ik deze uitvoering van de Echte snert moeten aanpassen aan 2010.

    Hel vlees van de pootjes houd ik zeerkleingesneden in een schaaltje

    met wat kookvocht  in de kloeling en de volgende dag in plakjes

    op mijn boterham.

    Ik slaag er nog wel eens in om een halve varkenskop te vinden en dan krijg ik de

    echte smaak weer te pakken.

    Bij mijn slager, die een heel goede, is liggen wel eens speenvarkenskopjes,

    maar daar komt geen kracht uit.
    Vroeger liet men de groente helemaal kapot koken, dat vind ik zonde

    vandaar dat ik het pureer als het nog groente is.

    Die 15 % laten het dan nog op een echte groente-inhoud lijken.

     

    Vriendje

     

    28-01-2018 om 09:46 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootmoeders Entrecote

    Ingrediënten

     

    entrecôtes

    zout, peper

    100 gram zilveruitjes

    75 gram boter

    100 gram mager spek

    150 gram champignons

    600 gram aardappels

    2 takjes peterselie

    1 dl olie

    suiker

     

    Bereiding

     

    Was wat peterselie en hak die fijn. Schil de uitjes,

    doe ze in een pannetje, bedek ze juist met water,

    geef er wat suiker bij en kook ze op zacht vuur

    totdat alle water is verdampt.

    Er ontstaat dan een caramel, rol daar de uitjes goed door en

    leg ze op een bord.

    Snij het spek in juliënne.

    Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.

    Verhit een eetlepel olie in een pan en sauteer 

    hierin het spek zonder dat dit droogt.

    Haal het spek eruit en sauteer in dezelfde pan de champignons

    totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan.

    Schil de aardappels, snij ze in brunoise van 1,5 cm.

    Smelt 25 gram boter in een pan en geef er een eetlepel olie bij.

    Als het heet is, geef er de aardappeltjes bij en sauteer deze

    gedurende 15 minuten onder vaak roeren.

    Smelt weer 25 gram boter in een pan en sauteer hierin snel

    de entrecôtes aan alle kanten bruin.

    Geef ze 3 minuten aan elke kant of langer als U ze niet rood wenst.

    Strooi er zout en peper over.

    Als de aardappels klaar zijn voegen we er het spek en de champignons bij,

    evenals de uitjes en laten even doorwarmen.

    Leg de entrecôtes op een voorverwarmde schaal,

    geef er het garnituur bij en strooi er peterselie over.

     

    Vriendje

     

     

    28-01-2018 om 04:15 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-01-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Franse Hazepeper

    ingrediënten

    haas

    50 gram boter

    2 liter rode wijn

    0,5 dl olie

    0,3 dl azijn

    3 grote uien

    300 gram champignons

    25 kleine uitjes

    80 gram bloem

    2 teentjes knoflook

    1bouquetgarni

    poedersuiker

    zout, peper

    8 sneden brood

    hazebloed

    50 gram mager borstspek

    Bereiding

    Doe de azijn bij het bloed. Druk de lever door een zeef en meng ze met het bloed. Zet dit koud weg. Snij de haas in stukken. Schil een grote ui en snij ze in juliënne. Doe de stukken haas in een pan en de juliënne ui. Geef er zout en peper over en de helft van de olie. Laat 12 uur marineren. Schil de overige grote uien, snij ze in stukken, schil de knoflook en hak hem fijn. Snij het spek in juliënne. Smelt 100 gram boter in een pan en voeg de rest van de olie toe, voeg er ook de spekjes bij. Laat ze even sauteren totdat ze licht gekleurd zijn. Haal ze dan uit de pan. Sauteer dan in
    hetzelfde vet de uien en knoflook. Voeg er de stukken haas bij. Sauteer deze aan alle kanten bruin. Strooi er de bloem over en laat ook die bruin worden. Schenk er dan de wijn over, geef er het bouquet garni bij, zout en peper en zet de deksel op de pan. Laat de haas een uur smoren op zacht vuur. Maak ondertussen de champignons schoon. Snij ze in stukken. Smelt 50 gram boter in een pan en sauteer hierin de champignons totdat het losgelaten vocht verdampt is. Schil de uitjes, doe ze in een pannetje, bedek ze
    juist met water, geef er 30 gram boter bij en een eetlepel poedersuiker. Breng het aan de kook en laat zachtjes koken totdat alle water verkookt is. Haal de stukken haas uit de pan, Voeg het bloed met de lever bij de saus en laat 5 minuten koken. Passeer dan de saus. Doe de haas terug in een pan, voeg het spek erbij, de kleine uitjes en de champignons, geef er de saus over en laat nog zachtjes 45 minuten koken. Snij mooie croûtons uit het brood en bruineer deze tien minuten voor het einde van de kooktijd in de rest van de boter. Omring de haas met de croûtons en serveer.

    27-01-2018 om 21:38 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Afrkaans Lam

     

    Ingrediënten:

     

    4 dikke schijven lamsbout

    1 teentje knoflook

    5 grote tomaten

    1/2 dl wijnazijn

    1 theelepel suiker

    cayennepeper

    1 eetlepel worcestersaus

    zout

    zwarte peper

    1 theelepel mosterdzaad

    wortels

    2 grote uien

    2 stengels bleekselderij

    50 gram boter

    olie

    1 dl slagroom

     

    Bereiding:

     

    Plicheer de tomaten en ontpit ze. Druk ze door een zeef. 

    Schil de knoflook. Stamp deze samen met de mosterdzaadjes fijn

    terwijl U langzaam een theelepel olie bijvoegt. 

    Schil de uien en hak ze fijn. 

    Doe de tomatenpulp in een pan, samen met de wijnazijn, 

    het mengsel van knoflook en mosterdzaad, wat cayennepeper, 

    gemalen zwarte peper, de worcestersaus en 2/3 van de gehakte uien. 

    Voeg er ook zout bij en de suiker.

    Breng het mengsel aan de kook en laat het weer afkoelen zodra het kookt.
    Leg de schijven lamsvlees in een schaal en bedek ze met het mengsel. 

    Laat ze twee uur marineren. 

    Verhit de boter in een koekepan. 

    Laat de schijven vlees uitlekken en sauteer ze snel aan in de hete boter. 

    Haal ze uit de pan en houd ze warm. Snij de selderij in fijne reepjes. 

    Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes. 

    Doe deze groenten met de rest van de uien in de braadboter 

    van het vlees en laat het zachtjes smelten. 

    Voeg dan de marinade erbij en de room. 

    Laat nog 5 minuten zachtjes koken onder voortdurend roeren. 

    Leg de plakken vlees terug in de saus.
    Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken. 

    Leg alles op de dienschaal en serveer.

     

    Bron: Een Afrikaanse Medevisser  bij het *Scheveningen Open

    Zeehengel Tournament 1969*

    Bewerkt vriendje

     

    27-01-2018 om 20:51 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke zoete pudding uit Portugal

    Portugese zoete rijstpudding

     

    Ingrediënten:

     

    250 gr. rijst

    7.5 dl. melk

    150 gr. suiker

    2 stukjes citroenschillen

    eierdooiers

    0.5 glas witte port

    Kaneelpoeder

     

    Bereiding:

     

    Breng de melk samen met de gewassen rijst en de suiker aan de kook. 

    Voeg de citroenschil toe en laat de rijst op een klein vuur, 

    volgens de aanwijzingen op de verpakking, gaar koken. 

    Klop de eidooiers met een snufje zout schuimig. 

    Neem de pan van het vuur en roer het eidooiermengsel door de rijst. 

    Giet de port erbij en verwarm het geheel al roerend zachtjes tot de 

    massa begint te binden.
    Stort de rijstpudding in grote of meerdere kleinere vormpjes.
    Laat de pudding een beetje afkoelen en strooi er vlak voor het opdienen 

    wat kaneel over.

     

    Bron: een portugese welke als kok in de caering van Schiphol werkt.

    André

     

    27-01-2018 om 14:15 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijke Kippensaus uit de Filipijnen

    Lekkere Kippen saus 

    Filipijnse keuken

     

    4 kippenbouten

    1 ui

    2 el olie

    1 blikje kokosmelk ongezoet 400 gr

    1 ruime eetlepel kerriepoeder ( kan ook Green Curry zijn )

    1 el. chilipoeder

    1 rode paprika  (of 1 afgestreken lepel Paprikapoeder)

    4 tenen knoflook

    kippenbouillontabletten (of fond)

    paar handjes diepvriesdoppers, champignons o.i.d.

    pak gele rijst

     

    Kook de kip zachtjes gaar in de kippenbouillon. 

    Haal kip uit de bouillon en laat haar afkoelen. 

    Bewaar de bouillon. 

    Haal het vel van de kip verwijder de botten en snijd het 

    kippenvlees aan blokje.

    Fruit de ui, paprika en knoflookstukjes in de olie. 

    Doe er de kerrie, chilipoeder en kokosmelk bij en vermeng het goed.

    Voeg de overige groente en de kip toe en warm alles 

    zo'n 20 minuten zachtjes goed door.

    Eet het met de gele rijst die je in de kippenbouillon gekookt hebt.

    Maar er een frisse salade bij.

     

    Ik vind het een heerlijk en ook lekker licht gerecht.

    27-01-2018 om 13:56 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.konijn Bourbon

    Konijn Bourbon

     

    Ingrediënten:

     

    1 jong konijn

    80 gram boter

    1 dl azijn

    sjalotjes

    4 dl slagroom

    citroenen

    50 gram aalbessengelei

    30 gram bloem

    1 glaasje cognac

    zout, peper

     

    Bereiding:

     

    Snij de citroenen doormidden en pers ze uit.

    Snij het konijn in stukken, doe die in een kom, doe er zout en peper over,

    besprenkel met citroensap en laat een uur marineren. 

    Schil de sjalotjes en hak ze fijn. 

    Smelt 30 gram boter in een pan en laat hierin de sjalotjes 

    gedurende 3 minuten sauteren

    Schenk er dan de azijn op en laat deze tot 1/4 reduceren op hoog vuur. 

    Doe er dan de bloem bij. Meng goed en voeg de room toe en de aalbessengelei.

    Doe er peper en zout bij en laat op klein vuur zachtjes 15 minuten koken. 

    Smelt ondertussen de rest van de boter in een pan en sauteer hierin 

    de stukken konijn bruin. 

    Als ze bruin zijn flamberen we met de cognac. 

    Doe er nu de bereide saus over en laat op zacht vuur een uur sudderen. 

    Doe dan de stukken konijn op een voorverwarmde schaal, passeer de saus 

    en schenk ze over het konijn. 

    Serveer metee

    27-01-2018 om 13:53 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuurkool maar dan anders

    Aantal personen: 6
    Bereidingstijd: 30 minuten + 5 uur in de oven
    Ingrediënten:
    1 1/2 kg varkensribben
    400 g gerookt spel
    2 tl venkelzaad
    flinke klont reuzel of boter
    1 grote ui
    10 zwarte peperkorrels
    1 tl karwijzaad
    2 jeneverbessen
    1 laurierblad
    1 kg zuurkool
    2 appels
    1 rookworst
    2 dl witte wijn
    1 kg rattes aardappelen
    peterselie
    Recept:
    1. Wrijf de varkensribben in met zout en venkelzaad, laat dat een uur of 2 intrekken. Braad in een grote pan de ribben in de boter aan tot ze kleur krijgen. Snijd de ui in flinke ringen. Haal de ribben uit de pan en stoof de ui in het vet helemaal zacht.

    2. Schil de appel, snij hem in blokjes en doe die samen met de zuurkool en kruiden in de braadpan. Voeg de wijn toe en zet alles een minuut of 5 op hoog vuur. Leg nu de ribben en het in vieren gesneden spek op de kool en zet het deksel op de pan. Zet het geheel een uur of 5 op 110 graden in de oven.

    3. Leg tegen etenstijd de rookworst nog een half uurtje op de zuurkool en kook de aardappelen in hun schil. Kneus ze licht als ze gaar zijn. Voeg een klont boter en een snuf zout toe aan de pan en een paar handen gesneden peterselie. Schud de pan en zet alles op tafel.

    27-01-2018 om 13:44 geschreven door Vriendje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/kookbeer1938

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    27-01-2018 om 13:28 geschreven door

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 22/01-28/01 2018

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!