Inhoud blog
  • heirloom tomaten
  • waarom zo lang gewacht om een nieuw bericht te plaatsen?
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • vervolg ontbijt Auberge de la ferme
  • ontbijt in Auberge de la Ferme
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Ode aan de vergeten groentensoorten en tomaten
    kleurrijke tomaten
    11-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeer oud boek gevonden in boekhandel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een prachtboek met heel veel zeer oude prenten, heel veel oude soorten van groenten, prachtige illustraties,

    11-08-2005 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg van de lectuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen dit boek wordt winter en zomer gebruikt

    10-08-2005 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor de lange winteravonden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen zeer goede voorbereiding op het uitkiezen van de soorten,

    09-08-2005 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog een avondlectuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Met prachtige fotoreportages: zeer vlot geschreven

    09-08-2005 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn nachtlektuur
    Klik op de afbeelding om de link te volgen winter en zomer wordt iedere avond een uurtje hier in gelezen

    09-08-2005 om 00:00 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatenoogst
    wij zijn volop aan het plukken, zowel buiten als in de serre. De opbrengsten zijn zeer goed. Niettegenstaande het verlies van heel veel planten door de hagel hebben de tomatenplanten zich wonderwel goed hersteld. Door het zaaien van de vroegste soorten die ik heb kunnen aankopen en ruilen in het buitenland zit ik nu veel vroeger met het plukken en met de oogst dan vorige jaren. Er komt een grote lijst met de allervroegste soorten. De volgende dagen ga ik toch enkele fotos moeten plaatsen zadat jullie mee kunnen volgen. De verschillende smaken, ongelooflijk lekker!!!

    03-08-2005 om 13:32 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-08-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dringend , zelfs zeer dringend verder schrijven
    lieve tomaten, oude groenten, oude bloemen liefhebbers( en ook de liefhebbsters) ik moet zeer dringend tijd vinden om mijn blog op punt te stellen, maar de tijd ontbreekt mij. Ik heb van s'morgens vroeg tot als het donker wordt zoveel werk in mijn tuin. Ik heb al meer dan 15OO fotos klaar van alle verschillende tomaten (600) van mijn oude vergeten groentensoorten, van klaargemaakte recepten , eigenlijk van alles veel te veel. Maar ik heb geen tijd om hier s'avonds nog teksten te typen. Maar ik ga wel verder doen, wanneer dat weet ik nog niet, maar we moeten verder gaan zodat jullie ook kunnen genieten van de uitzonderlijke tomaten verzameling. ik mocht ook op mediabelangstelling rekenen, dus mijn hobbij wordt wel au serieux genomen.

    01-08-2005 om 16:45 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu de KEIZER IN DE TUIN : de P O M P O E N
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een tuinvrucht die heel weinig onderhoud vraagt en ons uit dankbaarheid heel veel gezonde bestanddelen schenkt. De pompoen is een vrucht die als cultuurplant een zeer oude traditie heeft. Maar als decoratie materiaal moet de pompoen niet onderdoen voor gelijk welk andere vrucht of zelfs voor dure bloemen.

    18-04-2005 om 19:12 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.laten zich zeer goed aan een draad rijgen en worden dan gedroogd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze kleine soorten rijg ik met een dikke stopnaald aan een draad, ik laat ze goed drogen in de buurt van de houtkachel, dan gaan ze in een glazen bokaal en ze bewaren zeer lang hierbij een foto van het drogen van de piments d'espelette , dit is in het frans baskenland. Ik ben zeer blij dat ik zaadjes heb kunnen ruilen met een restauranthouder van daar. Dit is de enige piment die een AOC heeft , dit is een hele eer . Zoals voor wijnen, kazen, vlees enz er heeft zich een kleine probleempje voorgedaan. Ik kan de foto niet plaatsen, het is jammer

    18-04-2005 om 19:07 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geniet van de mooie kleuren, de slanke vormen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een waaier van zeer hete piments

    18-04-2005 om 19:04 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een groot gamma van piments
    Klik op de afbeelding om de link te volgen neen, zeker niet, alle piments zijn niet rood.

    18-04-2005 om 19:02 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg van de piments
    Om de piments te beschrijven zou men op dat moment ze ook moeten kunne aanraken, ruiken , proeven. Ze gaan van mild tot uitermate zeer heet. Deze laatste worden vorral in Azie , Mexico en in sommige afrikaanse landen gegeten. Er bestaat een soort schaal van Richter, maar nu enkel voor de sterkte van de piments aan te geven schaal van SCOVILLE dus een goede raad, wanneer u iets wilt uitproberen, zoek dan eerst op hoe hoog of hoe laag de piment genoteerd staat op deze schaal. Het is zeker niet aan te raden wanneer u echt een veel te hete hebt opgegeten van direkt water te beginnen drinken. Indien u nog kunt praten vraag een zacht joghourt, een kokosmelk indien u in het buitenland bent, samen met een stukje brood. Maar zeker geen wijn, of bier of cola. Dit gaat de pijn nog erger maken. Wanneer u deze vruchten plukt, of ook wanneer u ze in een bereiding wilt doen of ook wanneer u de zaden wilt nemen een zeer gouden raad: NOOIT AAN UW OGEN , NEUS komen. U kan brandwonden oplopen. Wees op uw hoede in het buitenland: men gaat u juist voor u naar het toilet gaat trachten van een paar piments die opengesneden zijn in uw handen te stoppen: Heren, denk hier aan de gevolgen. U gaat nu zeker heel hard lachen, maar het is pure werkelijkheid. Alée, kom geen paniek : ik toon u de hele mooie galante pepertjes

    18-04-2005 om 18:36 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.na de aardappelen kom ik aan de "piments" of in het nederladns "spaanse pepertjes"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen vroeger dacht ik dat er enkel het hete kleine rode pepertje bestond. Tot ik met Canadezen in contact gekomen ben. Zij hebben mij allerhande zaden opgestuurd van rode, gele, paarse, witte enz. van heet tot gloeiend heet. Nu brengen vrienden ons van overal in de wereld van kleine tot grote pepertjes mee. Ik droog die en gebruik ze in het eten. Mijn zoon en zijn vriendin hebben er gekocht op lokale markten in Bali. Bij boeren in Roemenië, in Lissabon op de markt, in zuid - spanje, vrienden deden mij er cadeau van zuid-afrika. Nu worden er verwacht van egypte.

    16-04-2005 om 22:53 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vervolg van mijn soorten voor 2005
    Klik op de afbeelding om de link te volgen alles geruild met frankrijk en duitsland , nu maar afwachten of het iets gaat worden

    16-04-2005 om 22:43 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog verschillende soorten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik kan ze hier allemaal niet opzetten want ik tracht enkel te tonen welke ik zelf uitprobeer. Met zaden ruilen is nog te doen, maar aardappelknollen versturen geeft dikwijls problemen .

    16-04-2005 om 22:40 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de "ratte"
    Klik op de afbeelding om de link te volgen een hele lekkere soort, vooral om te bakken. Is sinds een paar jaren terug heel goed in de winkel te vinden.

    16-04-2005 om 22:36 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bijzondere soort
    Klik op de afbeelding om de link te volgen ik heb deze soort voor het eerst geplant dit jaar dus ik hoop dat ze gaan lukken.

    16-04-2005 om 22:33 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verwerken in de keuken van aardperen
    de knollen heel goed afspoelen. Dun schillen met een aardappelmesje, terug spoelen en zeker onmiddellijk verwerken. Er zijn verschillende manieren: rauw met vinaigrette: hiervoor de knollen besprenkelen met citroensap om bruine vlekken tegen te gaan. hier voor rasp ik de knollen, daarna een zachte vinaigrette ondermengen. je kan ze ook maken hetzelfde als frieten stoven met een klontje boter en wat kruiden of zoals bloemkool met bechamel saus en een beete geraspte kaas stoven met paddestoelen en veel bieslook met een tomatensaus kortom heel veel manieren.

    16-04-2005 om 22:23 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AARDPEREN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen deze weergave is van juist uit de grond boven gehaalde aardperen

    16-04-2005 om 22:18 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE AARDPEER of Topinambour
    De tomaten mogen nu een tijdje gerust gelaten worden. Eén van mijn grote "knolfavorietten" is de aardpeer , ook nog topinambour genoemd. In het latijn: helianthus tuberosus , helanthus strumosus. Duiste vrienden noemen hem "Rote Zonenkugel" De engels "Jeruzalem Artichaut" is het niet prachtig zulke namen? Aardperen zijn niet alleen zeer lekker, maar ze zijn zeer voedzaam. We gebruiken enkel de knollen die in de grond zitten. De hoge stengels met kleine zonnebloempjes worden in de compostbak gedaan. We halen enkel uit de grond wat we onmiddellijk gaan verbruiken. de knol moet steeds bedekt blijven met aarde anders droogt hij uit. De aardpeer is zeer rijk aan Inuline, waardoor deze groenten zeer nuttig is voor diabetici.

    15-04-2005 om 11:27 geschreven door lacegarden

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 13/12-19/12 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 22/02-28/02 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 10/11-16/11 2008
  • 20/10-26/10 2008
  • 13/10-19/10 2008
  • 08/09-14/09 2008
  • 01/09-07/09 2008
  • 25/08-31/08 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 18/04-24/04 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Mijn favoriete links
  • lacegarden.be
  • de kers op de taart
  • in de zoeten inval
  • de zoetste verleiding


  • E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Over mijzelf
    Ik ben madame tomate
    Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
    Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2024 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
    GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG? Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    spetter
    blog.seniorennet.be/spetter

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!