Lenen zich tot verschillende bereidingen, koud, rauw,gekookt,in purrée, gestoomd, als wijn, als likeur, als taart en nog vele andere recepten. de knollen uithalen, zeer goed spoelen . men kan de knollen met pel koken. Men kan ook dun schillen en ook schrobben met een speciale pad.
Op uitnodiging van Cook een voormiddag voorstelling en kookdemo met de lekkere légumaises van Frank Fol. De chef, himself, heeft alles haarfijn uitgelegd, ieder recept gevolgd door een proevertje. De légumaises zijn super van smaak, bevatten weinig cal. Passen bij heel veel andere recepten. Ze kunnen op elk moment van de dag gegeten worden, van het ontbijt tot het extraatje bij de buis . Zeer sympathieke man en zeker geen standup flauwe grappenmaker maar iemand die zowel voor groenten als voor het publiek een diep respect heeft. de fotoreportage gaat volgen.
Het is la race Bazadaise. Hieronder enkele foto's van de wedstrijd(zoals bij ons een jaarmarkt met keuring). De koe kalft op een natuurlijke manier. Hier gebeuren geen keizersneden. Het geraamte , het beendergestel van deze dieren is veel kleiner dan bij andere koeien. verdere informatie
Een voormiddag samen met Frank Fol in ISPC. Een echte openbaring, een vernieuwing, een aangename kookles. Heel veel nieuwe receptjes geleerd in combinatie met de verschillende soorten légumaises. Kan zowel koud als warm gebruikt worden. Het mooiste is de kleurencombinatie. En de légumaises bevatten heel weinig kcal. en daarbij super gezond op de koop toe.
Meer dan 1 jaar niets meer aan deze blog gewerkt. Nu met volle moed terug begonnen. Het gaat nog steeds een vervolg worden op het kweken, het verwerken, het koken met vergeten groenten en heirloom tomaten. Eindelijk dit jaar besloten om de verzameling niet meer uit te laten groeien, maar nu nog enkel op smaak werken. 1500 verschillende soorten worden teveel. Het voorbije jaar hebben we heel wat buitenlandse heirloom tomatenvrienden op bezoek gekregen en wij zijn zelf ook naar de tomatenfeesten geweest die zij organiseren. Dus u begrijpt het al:weinig tijd gehad om aan de blog te werken.
Ik ben madame tomate
Ik ben een vrouw en woon in Tussen Durme en Schelde (België) en mijn beroep is manager van een huisgezin.
Ik ben geboren op 00/00/0000 en ben nu dus 2025 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: koken, tuinieren met vergeten groenten .
GAAT DE LIEFDE VAN DE MAN NIET DOOR DE MAAG?
Dus aan alle dames breng in alle discretie, in heel veel geheimzinnigheid een slippertje op deze blog. Ik tracht in mijn eigen woorden heel veel duidelijk te maken over bepaalde recepten die jullie op een ee