Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    11-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke Belg helpt me uit mijn onzekerheid?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dat België een federale staat is, dat wist ik al lang, maar dat België uit drie gemeenschappen: de Vlaamse, Franse en Duitstalige Gemeenschap en bovendien ook nog uit drie gewesten: het Vlaamse, Waalse en Brussels Hoofdsredelijk Gewest bestaat, daar kwam ik vanmorgen pas achter, omdat er in de krant van vandaag staat dat België zes ministers-presidenten heeft. En daarom ben ik maar eens in de encyclopedie gaan opzoeken, hoe dat nu allemaal in elkaar steekt. Maar ik ben toch nog even de tel kwijt: Vlaanderen fuseerde zijn instellingen vrijwel meteen bij de oprichting, zodat er maar één Vlaams Parlement/regering is en dan denk ik toch ook één minister-president. Waar is die zesde dan gebleven. Of zie ik het helemaal fout. Welke Belg helpt me uit mijn onzekerheid??

    Vanmorgen kwam de zon weer stralend op, dat belooft een mooie dag te worden. Geniet er van.


    >> Reageer (1)
    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgenstond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ochtend van deze dag gaf niet veel hoop op een stralende dag. Toch bleef het droog en aangenaam tot ongeveer 17.00 uur. Toen trok de hemel dicht en werden we verrast door een stevige regenbui. Gelukkig is de verwachting voor de komende dagen droog weer, maar de kans op zon blijft gering. Maar wie weet aan de kust klaart het soms eerder op dan in het land. Hier dan de foto van deze morgen omstreeks 9.00 uur.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.InternetPlusBellen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon is nog niet opgestaan als ik met dit berichtje de dag begin. Vandaag gaat op mijn computer het internet al weer een stapje verder: InternetPlusBellen. Mijn vriend komt mij helpen, nou ja helpen, hij doet het werk en ik kijk toe. Dat IPB geeft mij een mooie besparing per maand. In de avond gratis bellen naar vaste nummers en in het hele weekend idem. In ieder geval een goed begin van de week.
    Foto: een Lladro kerstfiguurtje


    >> Reageer (0)
    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstetalage Harstenhoelstraat
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Terwijl ik door Scheveningen wandelde, kwam ik deze leuke etalage tegen. En u begrijpt het wel, dat ik ondanks de reflectie in de ramen, dit plaatje toch even wilde vastleggen.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De morgenstond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En zo begint iedere morgen de dag anders. Het is net negen uur geweest als ik deze foto vanaf mijn achterbalkon maak. En iedere dag opnieuw is de zonsopkomst een verrassing. Soms is de opkomst van de zon helemaal niet waar te nemen, dan hangen er zware wolken boven de horizon, maar vandaag is de zon weer wat vriendelijker en ook de weerberichten lijken opgewekter dan gisteren. De lucht ziet er niet zo grauw uit en aan de zeezijde kleuren blauwe opklaringen de hemel.


    >> Reageer (0)
    08-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerstmarkt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik nu een foto zou maken, dan zou u veel duisternis en natte straten zien, want de natte regengoden hebben het vandaag uiteindelijk gewonnen. Ik was toch al niet van plan vanavond naar buiten te gaan, hoewel we krijgen bezoek van een vriendin en die zal ik later op de avond wel even naar huis brengen: zij voelt zich bij donker weer in een donkere straat een beetje onzeker. Vandaag was er kerstmarkt in Muzee Scheveningen; ik ben er even wezen kijken, maar vind dat dat soort kerstmarkten hun langste tijd gehad hebben. Het is voor veel mensen meer een plaats om wat gezellig met elkaar te kletsen. Zo ook voor mij.
    Foto: St. Jozef van de Lladrostal


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een weergod, die het goed bedoelde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om 8.46 uur maakte ik deze foto van de vroege zaterdagmorgen. De zon schijnt nu mijn werkkamer binnen. Ik hoop niet dat het spreekwoord “vogeltjes, die vroeg zingen, zijn ’s avonds voor de poes” vanavond waarheid zal worden. Na een paar regenachtige dagen wil ik ook wel weer eens een paar zonnige dagen hebben. Maar ja, de weergoden bepalen het weer en daar doe je niets aan. In ieder geval zat er vanmorgen een weergod bij, die het goed bedoelde: niet alleen bij de mensen ook bij de weergoden staan niet alle neuzen dezelfde kant uit.


    >> Reageer (0)
    07-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lladro kerststal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Omstreeks 1987 startte Lladro, een bekende Spaanse porseleinfabriek, met de uitgifte van een kerststal, die in een kerstboom kon worden opgehangen. Aan ieder beeldje zit een goudkleurig ophangoogje. De eerste verpakking bevatte de beeldjes van Jozef, Maria en het Kerstkindje, de daaropvolgende jaren werd de kerstgroep uitgebreid met de herders, engelen, os en ezel, drie koningen, kinderfiguurtjes: in totaal 18 figuurtjes. De oplage was beperkt en sommige figuren heb ik in Spanje gekocht omdat ze in Nederland niet verkrijgbaar waren. Het grootste figuurtje meet 10 centimeter en is St. Jozef. Ik heb de beeldjes gefotografeerd en zal daarvan de komende dagen een aantal laten zien.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zonsopkomst
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo kwam vanmorgen om 8.53 uur de zon op boven Den Haag.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luisteren naar elkaar is de beste weg naar saamhorigheid.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar we gisteren bang voor waren, is met een sisser afgelopen. Gisteren was door het sectiebestuur van onze VvE een bijeenkomst georganiseerd ter voorbereiding van de algemene ledenvergadering. Er was nogal wat onenigheid over een aantal zaken. Maar na goed luisteren naar elkaar bleken de verschillen toch gladgestreken te kunnen worden. Na de vergadering ging iedereen met een goed gevoel weer terug naar zijn eigen appartement. Het blijkt toch maar weer eens, dat luisteren naar elkaar de beste weg is naar saamhorigheid.
    Op 5 december van dit jaar fotografeerde ik deze in bloei staande boom ergens in de omgeving van Ootmarsum(prov. Overijssel


    >> Reageer (1)
    06-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De huiskerstman
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is eindelijk opgehouden met regenen. Vanmorgen was het wel erg vervelend: de temperatuur was prima, maar met een dik regenjack aan, wordt je aan beide kanten nat. Van buiten van de regen een aan de binnenkant van je jack van het transpireren. Toch maar even gauw naar de markt geweest: mijn Belgische appel/perenstroop was op, ik heb altijd het merk Poiret. En daarmee besmeer ik iedere dag ten minste één boterham. Dus weer snel drie potten gehaald. De prijs hier is 3 potten voor € 6,00. Na Sinterklaas is de kerstman aan de beurt en daarna komt het kerstfeest.

    Als foto onze huiskerstman.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een goede bezette dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar dagen er-even-tussen-uit moeten we er vandaag weer tegenaan. De gedane boodschappen zijn inmiddels gedaan en de één-meter-lange-banketstaaf, die wij van een bevriend bedrijf kregen aangeboden hebben we met onze buren gedeeld. Rest nu nog een halve meter, maar die zal de komende dagen wel in onze maag verdwijnen. Vandaag, als het als het niet gaat regenen, ga ik mijn kalender aanbieden bij een aantal bedrijven en onderweg uitdelen aan mijn buurtbewoners; vanmiddag moet ik naar de presentatie van een andere kalender op Scheveningen en vanavond hebben we een voorbespreking met een aantal bewoners voor de algemene ledenvergadering op 12 december. Het is dus wel een bezette dag; vroeg op en laat naar bed.
    Een verlaten bankje, nu eens niet bezet om de ondergaande zon te bewonderen.


    >> Reageer (0)
    05-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zijn weer teruf van weggeweest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij zijn er even een paar dagen tussenuit geweest. Eerst waren we van plan de polder te verkennen en daarna door te rijden naar Twente. Maar het weer in de polder was niet aangenaam en we zijn dan ook maar gelijk doorgereden. Gistermorgen was het prachtig weer. We hebben wat rondgereden in de omgeving en ervan genoten. Een paar jaar geleden was het in de Duitse plaatsjes net over de grens altijd erg gezellig in de decembermaand, maar nu er nog maar weinig Nederlanders boodschappen komen doen, zijn de straten en pleinen daar bijna verlaten. De Duitsers hebben dit jaar niet veel verdiend aan die Nederlanders.
    Een zonsondergang gemaakt in de omgevening van de Lutte, een klein plaatse in het Overijsselse Twente


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weer huiswaards

    We gaan vandaag weer in westelijke richting op weg naar het zware weer en Scheveningen. Annemiek wil zodra ik haar thuis heb afgeleverd doorreis naar Spanje om wat bij te gaan verdienen in de pepernotenfabriek van Sinterklaas. Ik heb haar gezegd dat ik dat voor een korte periode wel wil doen, onder voorwaarde, dat zijn moederoverste wordt in het Pietenconvent. Maar daar heeft zij weer geen zijn in. We gaan dus maar gewoon naar huis en zullen wel zien hoe we het komende jaar weer doorkomen.


    >> Reageer (0)
    04-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2007 een warterecord?

    Volgens de laatste berichten wordt de temperatuur weer boven normaal vandaag. Als het zo nog een paar dagen doorgaat wordt het jaar 2007 weer een recordjaar wat temperatuur betreft. Maar als je mij vraagt, hadden we dan zo een mooie zomer dan zet ik toch wel mijn vraagtekens. Weinig echt warme en zeer zonnige dagen; ja wel tijdens mijn vakantie in Turkije, daar scheen iedere dag de zon. Maar in Scheveningen hadden we dit jaar niet iets dat voor de toeristen op een strandvakantie leek. Het is dus maar net wat je mooie dagen noemt. Voor mij was de afgelopen zomer een dieptepunt in de afgelopen jaren.


    >> Reageer (0)
    03-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vandaag gaan we van de buitenlucht genieten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het ziet er vandaag beter uit dan gisteren. Daarom gaan we vanmorgen even lekker de polder in om van de natuur te genieten en wie weet wat we dan nog ver gaan doe. Zolang de dag mooi blijft of redelijk mooi gaan we er van genieten. Met het weer van de afgelopen dagen hebben we niet veel ‘frisse neus’ gehaald. Dat moeten we vandaag maar even gaan inhalen. En natuurlijk nemen we onze camera’s mee. Wie weet wat voor een mooie prenten we gaan schieten.


    >> Reageer (1)
    02-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bij mij in huis staat een klokje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En als de weersomstandigheden snel wijzigen dan begint dat klokje te piepen: een waarschuwing voor storm of onweer. Vandaag piept het klokje vrij vaak. Het is hier in Scheveningen grauw en grijs, zoals u op de foto kunt zien. Een krachtige stormwind geselt het water, maar bij deze wind is de zee niet zo erg ruw; dat komt wel voor bij noordwesterstorm, maar de wind komt nu uit het zuidwesten.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België, waar moet dat heen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    België zakt steeds verder weg in de politieke chaos. Yves Leterme heeft gisteren zijn ontslag ingediend bij koning Albert. Hoe moet het nu verder Koning Albert zit niet alleen figuurlijk maar ook letterlijk met de handen in zijn haar. Leterme heeft gedaan wat hij kon, maar ‘madame non’ (CHD-leidster Milquet) heeft gisteren definitief de deur dicht gegooid. Mag nu Didier Reynders het gaan proberen. Maar ik zie hem nog geen premier worden. De Vlamingen zullen een Franstalige premier niet accepteren. Een Belgische regering is nog ver weg.
    Foto: een gewone vredesduif kan hier geen oplossing brengen; ik heb maar gekozen voor een hopelijk - geen hopeloze - vredeszwaan.


    >> Reageer (0)
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag hoeven we ons nog geen zorg te maken over het weer. Hier in Scheveningen is er een strakblauwe hemel alom. Maar in de loop van de avond kan daar verandering in komen en kan er van uit het zuidwesten een stevige wind en regen verwacht worden. Morgen zal de wind nog verder aanwakkeren en in de noordelijke zeegebieden zou er in de namiddag zich wel eens een zuidwesterstorm Bf 9 kunnen gaan ontwikkelen. De kans op regen is voor morgen erg groot.
    Een stevig windje voor de Scheveningse kust.

     


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland is voor de Belg goedkoop.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Belgische consumentenbond adviseert de Belgen om voortaan in Nederland te gaan winkelen, omdat vrijwel alles in Nederland goedkoper is, maar in België kan je vaak wel lekkerder eten. Dus beste vrienden, als jullie dan toch naar Nederland komen, reist dan even door naar Scheveningen. Daar wordt morgen op Scheveningen de Rabo European Beach Challenge, een mountainbike strandrace, gereden van Scheveningen naar Noordwijk en terug. Bovendien wordt er morgen veel wind langs de kust verwacht, maar ook regen. Geen weer voor een paraplu, maar meer voor een regenpak en kaplaarzen. En om 17.00 uur, en dan maar hopen dat de wind is gaan liggen, een spetterend wintervuurwerk op het strand. Wilt u er meer van weten klik dan op deze link http://www.badplaats-scheveningen.nl .
    Een beetje geëxperimenteerd met een eerdere opname. Sommige mensen vinden dit spectaculair, ik zelf houd meer van recht-toe-recht-aan fotografie.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!