Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    23-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.veel geld en niets meer waard.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Net even mijn geld zitten tellen. Ik kwam de briefjes tegen in een oude doos. Ruim veertig briefjes van duizend. Geen euro’s maar marken. Duitse marken uit het jaar 1910. Een aantal bij wijs van spreken vers van de pers en een aantal weinig gebruikt. In die tijd een vermogen, maar nu alleen nog verzamelwaarde. Maar dat is nog niet alles. Er ligt ook nog een stapel van ongeveer duizend kronen, maar die zijn van Oostenrijk met het jaartal 1902. Ik zou een vermogend man zijn als ik in die tijd geleefd had. Maar nu kijk ik er naar en denk: “wat moet ik met al dat geld?”. Straks gaan ze weer in de kast. Vroeger lagen ze in de brandkast. Nu kan je er nog geen brandkastje voor kopen; een schoenendoos misschien. Maar als ik toen geleefd had, dan was ik er nu niet meer geweest. Maar nu heb ik ze en nu leef ik. Liever nu dan toen. Geniet van wat je hebt en denk niet aan wat je gehad zou kunnen hebben.
    De zon schijnt weer vrolijk en de dag ligt weer voor de deur om er wat van te maken. Doe dat en geniet van iedere dag, die je krijgt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijnheer Prikkebeen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren heb ik mijn aquarium een grote beurt gegeven. Bodem stofzuigen, water gedeeltelijk vervangen, slakken verwijderen, planten controleren en ga zo nog maar even door. Verandering heeft altijd wel wat gevolgen voor het planten en visbestand. Gelukkig was de schade niet groot.
    Door het mooie weer van de laatste dagen waren er gisteren veel vlinders. Ik was bezig met ander werk en had geen camera bij me: anders had ik voor vandaag wel een mooie vlinder als plaatje gekozen. Misschien ga ik vandaag op vlinderjacht en ben ik even Mijnheer Prikkebeen, die zich verlustigde met de kapellenvangst. Ook voor vandaag ziet het weer er goed uit. Niet te warm, matige wind, wel zonnig maar ook wolken en misschien hier en daar een buitje: alles goed voor de mens en de natuur. Foto: moeder zwaan met haar al uit de kluiten gegroeide kroost.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langzaam klaart de hemel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stad en zee zijn in een dikke mist verdwenen. Net boven ons lijkt de lucht  een beetje te klaren. Waar de zon moet staan is het mistdek iets verlicht. Langzaam breekt de lucht. Misschien is er over een uurtje een heldere hemel en ziet de dag er dan weer opgewekt uit. Gisteren zijn we weer een middagje gaan toeren. Dat hadden we niet gedaan met die warme dagen. We hebben een geraniumkwekerij bezocht en daarna nog even bij een bloemenkwekerij een paar bossen bloemen gekocht. Vers gesneden voor een prijs van twee euro per bos. We zitten dus weer tussen de bloemen. Tegen de avond begon het wat frisser te worden; nu is de hitte uit de lucht. Straks zal het zonnetje wel weer komen en misschien een regen en/of onweersbui. Van mij mag het vandaag, als het morgen maar weer een mooie nazomerdag wordt. Ik wens iedereen een heel fijne dag en dat het zonnetje straks maar weer schijnen mag. Foto: schipper mag ik overvaren? Ja of nee?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste drukte is weer voorbij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lucht is weer strakblauw. Gisteravond zag her er naar uit dat een verfrissende regenbui enige verlichting zou gaan geven. Als ik naar buiten kijk zie ik wat vocht op de daken liggen. Van een regenbui heb ik niets gemerkt, maar die schijnt er dan toch geweest te zijn. Mijn thermometer geeft nu al weer aan, dat het een zonnige en warme dag zal worden. Misschien niet zo warm als gisteren, maar toch… Mijn barometer geeft wel wat bewolking aan voor deze zomerse dag. Geen regen. Meestal heeft mijn barometer wel gelijk. De meeste scholen openen vandaag weer hun deuren. Een aantal scholieren hier in de regio hebben vandaag een extra vrije dag vanwege het Suikerfeest, het einde van de Islamitische vastenperiode. Ik heb dat feest een paar keer meegemaakt in Turkije. Echt een groot feest, waar de hele bevolking aan meedoet. Wij maken er vandaag ook een feest van, want de zon schijnt en de grootste drukte voor Scheveningen is voorbij. Het wordt nu weer rustiger op Scheveningen. Rust op de kust. Het strand is weer van ons. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: deze badgasten zullen we voorlopig niet op de Scheveningse boulevard tegenkomen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat frisse lucht happen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ver was het niet, maar wel heet. Wat heet heet. De mussen vielen dood van het dak. Ik heb het zelf nooit gezien, maar als het erg warm weet is, zeggen ze dat weleens.
    Ver was het ook niet. Slechts een paar stappen vanaf onze voordeur ruik je de zonnebrandcrèmes al en soms zelfs het bruin verbrande vlees, als het al niet overwoekerd was door tatoos, die tegenwoordig zo in zijn.
    In ieder geval was het gisteren een hete dag en zal het vandaag nog heter zijn; een hete dag waarop veel bezoekers naar de kust zullen komen om wat frisse lucht te happen.
    Soms worden de gemoederen wel eens te veel verhit en moet de bereden politie in actie komen, zoals op de foto, die ik gisteravond maakte, te zien is.

    Ik wens iedereen een verstandig ingevulde dag. Geniet van de zon en het leven.
    Misschien wordt ons morgen weer zo een dag, maar dan wat frisser, gegeven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben het gewild.
    Nu hebben we het.
    Nu puffen in de hitte.
    We willen in de schaduw zitten
    van lommerrijke bomen,
    waar de zon niet kan komen.
    Of zitten aan het strand;
    de voeten in het natte zand.
    In de koelkast als het even kon:
    daar is het fris, daar is geen zon.

    Ik wens u een fijne lommerrijke dag.

    Foto: Is er geen strand, dan misschien een vijver.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.St. Juttemis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag 17 augustus. De naamdag van Judith. De wonderschone vrouw, die Holofernes zijn hoofd afhakte, waardoor het beleg van de stad Betulia beeindigd werd. Verhaal in het ‘bijbelse’ Boek Judith. Jutte is de koosnaam voor Judith. In de middeleeuwen werd deze dag feestelijk gevierd: Sint Juttemis. Tegenwoordig gebruiken we die naam in de vorm van : Sint Juttemis als de kalveren op het ijs dansen. Met Sint Juttemis wordt dan bedoeld: nooit. Lees het boek Judith voor meer informatie.  Er bestaan nog andere verklaringen, maar deze vind ik wel erg spannend.
    Alsof het dit jaar nooit zou gebeuren. Nu net met St. Juttemis beginnen warmste dagen van deze zomer: alsof ze nooit zouden komen. Geniet van de komende dagen, maar pas op voor verbranding en drink veel water of frisdrank, maar niet in de vorm van bier of andere alcoholische dranken. Foto: niet bloederig maar bloemig


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België-Nederland 4-2; het was stil op de tribune
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is stil op het blog: vakantieperiode. Sommige mensen schrijven nog steeds vacantie, maar dat is al meer dan17 jaar foutief. Zo zijn er ook nog steeds mensen, die buro en kado schrijven, maar ook dat is een foutieve schrijfwijze.
    Maar het was niet alleen stil op het blog; ook op de tribune was het stil bij de Nederlanders, die waren komen kijken naar hun voetbalelftal, dat in Brussel de Belgen wel even een lesje zou geven. Maar dat viel anders uit: het Belgische elftal won verdiend met 4-2 van het Nederlandse elftal. Proficiat aan het Belgisch team.
    Het weer was stil: het verwachte onheil van stortbuien en zwaar onweer over het hele land resulteerde in een plaatselijk ongemak. Wel even een kentering naar tijdelijk wat minder warm. Gelukkig: vandaag kan ik misschien even een frisse neus halen: in het vervolg van de week wordt het tropisch warm(voorspelling).
    Toch ben ik gisteren, ondanks de hitte, even naar het Westbroekpark geweest om wat foto’s van vlinders te maken. Maar ik heb weinig vlinders gezien. Twee keer een witje. Dus maar wat foto’s gemaakt van bloemen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.moederdag in België
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En gisteren waren ze ineens allemaal verdwenen. De rupsen hebben de Oost-Indische kers verlaten en zijn op zoek gegaan naar een goed plekje om later te ontpoppen als witjes. Een wondere natuur. De Oost-Indische kers zal zich snel herstellen en zo kunnen we op drie manieren van dit natuurverschijnsel genieten: vlinders, bloemen en een smakelijke toevoeging aan de slaschotel. De bloem van de kers is namelijk eetbaar en een zeer smakelijke toevoeging op een salade of in een slaschotel. Extra lekkere slaschotel vandaag op Moederdag, die in sommige delen van België vandaag gevierd wordt. Foto: vanaf de Pier genomen. Deze manier van voortbewegen heb ik nog niet eerder gezien.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.êl-bêl
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zo dadelijk even de auto naar de garage brengen. Zijn jaarlijkse beurt. Daarna met een geleende fiets terug naar huis, om verder aan het blog te werken. Even wachten op Annemiek, die naar de bloedcontrole is en daarna een bakkie thuis doen. Het is rustig weer en vannacht is er wat regen gevalle. Goed voor de natuur. Het aantal rupsen mindert snel, ook het aantal blaadjes aan de Oost-Indische kers, maar de bloemen blijven zitten. De overgebleven rupsen zijn flink gegroeid en zullen zich binnenkort wel gaan verpoppen. Gisteren was er weer zo een luchtspiegeling: een schip op de rede leek boven de zee te zweven: êl-bêl noemen de oud-schippers dat op Scheveningen of ook wel eil-beil. Ik heb er een foto van gemaakt, die ik hier plaats. Foto vanuit mijn huiskamer genomen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een gratis juweeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De scholen in Zuid-Nederland zijn weer begonnen. De volgende week volgt Midden=Nederland en drie weken later Noord-Nederland. De zon schijnt mijn kamertje binnen; een beetje bleekjes en niet zo uitbundig als gisteren, maar toch vriendelijk. De augustusmaand ontpopt zich als een zonnezomermaand. Het is de laatste week van de vakantie in ons gebied en dat is al weer te merken: de kinderen beginnen zich voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Spulletjes kopen voor school staat nu hoog op het verlanglijstje. In de winkelcentra zal het wel druk worden. De nieuwe schooloutfit moet wel opvallend zijn. Het hoort er allemaal bij. Vroeger gingen ook wij met nieuwe kleren het nieuwe schooljaar in. Niet zo uitbundig als tegenwoordig. Maar je moest toch wel goed voor de dag komen bij je nieuwe schoolmeester. De eerste klap is ook daar een daalder waard. Foto: een simpele distel met wat extra glans; een gratis juweeltje als geschenk van moeder natuur.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zo creëer je gat in de begroting
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de nacht, als ik even wakker lig, luister ik altijd even naar BNR-radio. Een radiozender, die regelmatig interviews met bekende mensen uitzend en deze een aantal malen herhaald. De actualiteit is dan ook niet alles. Omdat de interviews vaker worden uitgezonden worden ook de gemaakte fouten iedere keer herhaald. Irritant. Zo zegt Minister Edith Ingeborg Schippers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, dat zij het plan om het aantal lesuren gym van 2 uur te verhogen met 1/3 van twee naar drie uur van harte ondersteunt. Klopt dat eigenlijk wel. Is een verhoging van 2 naar 3 een verhoging van 33,3333%? Volgens mij is een verhoging van 33.33% veertig minuten en zou ik dan uitkomen op 2uur en veertig minuten. Kan zij niet rekenen of schudde ze dat maar even losjes uit de mouw. Zij had moeten zeggen 50%; dan worden de twee uur drie uur. Beste minister: zo creëer je een gat in de begroting en die moet dan een volgend kabinet weer oplossen. Foei. Foto: drukte vóór het vuurwerk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het koolwitje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een koolwitje heeft mijn Oost-Indische kers uitgekozen als kraamkamer voor haar nageslacht. Hoe ze dat gedaan heeft is een raadsel. Ik heb hier op ons vluchtbalkon, dat wordt opgesierd door een aantal verschillende soorten planten, nog nooit een koolwitje gezien. De Oost-Indische kers zelf heb ik ingezaaid. Toch zitten er heel wat rupsen te genieten en te smullen van de rand van het blad van de Oost-Indische kers. Zij doen niet veel schade; dus bestrijd ik ze niet. We hebben toch al zo weinig vlinders dit jaar. Misschien overleven zij het en komen volgend jaar mijn bloemen weer bezoeken. Ik heb er wel even een foto van gemaakt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zomer, voorwaar. Vandaag zomer zoals ik dat wens. Niet te heet, niet te veel wind, weer voor de tuin. Gisteren heb ik nog een aantal jonge prinsesseboonplantjes kunnen krijgen; geen stam, maar stokbonen. Die gaan we vanmorgen planten. We zeg ik, want Annemiek gaat ook mee naar de tuin om van het mooie weer te genieten. Het huis ziet er netjes uit, de zon lokt, wat houd ons tegen. Foto: Natuurlijk in de mooie polder weer wat foto’s genomen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pluk de dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag wat later dan op andere dagen. Het was gisteren een gezellige dag. Niet te druk maar wel erg gespreid over de hele dag. Van vroeg in de ochtend tot ongeveer 23.00 uur in de avond. 77 is dan ook heel wat. Maar stoppen doen we nog niet, als het aan ons ligt. Maar we weten allemaal dat we de tijd niet in eigen hand hebben. Vandaag zijn we er en morgen hopen we er weer te mogen zijn. Daarom proberen we van iedere dag, die ons gegeven is, te genieten. Carpe diem; pluk de dag. Ik wens iedereen een fijne dag: pluk de dag: de zon schijnt en wie weet krijgen we nog een mooie nazomer. Vandaag, morgen en overmorgen, ’s avonds vuurwerk op Scheveningen. Vuurwerk vanaf een platform in zee. Pluk de sterren uit de hemel en geniet van een mooie dag. Foto: Annemiek werd wel in de bloemetjes gezet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hiep, hiep, hoera.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een paar dagen geleden maakte ik nieuwe foto’s van Annemiek. Vandaag 08-08-2012 wordt ze jarig om 10.30 uur. Natuurlijk heb ik haar al eerder gefeliciteerd met zeven kussen. Vroeger, maar dat is al heel lang geleden kusten wij elkaar bij verjaardagen het aantal keren van de verjaring. Maar tegenwoordig hebben we daar dagwerk aan en hebben het maar ingekort tot het eerste getal van het aantal jaren. De zon schijnt en dat lijkt een goed begin van de nieuwe dag. Als we het maar droog houden vandaag en de keeltjes gesmeerd. Als plaatje vandaag de dubbel zeven jarige Annemiek.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het onkruid groeit welig
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor de tuinen is het niet zo een goed weer dit jaar. Mijn bonen doen het niet en de aardappelen liggen te rotten in de drassige grond. Maar het onkruid groeit welig. Ik heb nog wat bonen in een kistje gelegd in de hoop dat ik in het najaar toch nog wat verse groente van de tuin heb. Volgende week wil ik ze uitplanten en wie weet. Zonnig weer in het najaar maakt misschien nog iets goed. In de sloten zwemmen weer veel ganzen. Dat schijnt wel gelukt te zijn. Ook in de duinen waar het wemelt van de konijnen. Dat zal wel eens kunnen betekenen, dat we het volgende jaar weer wat meer vossen hebben. Op de foto geen vos, geen konijn, maar een jonge nijlgans. Prettige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vlinderjacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon zit weer achter het wooncomplex, dat in het oosten ligt. De zon kan ik nu een tijdje niet zien opkomen. De nachten worden weer langer en de dagen korter. Je begint het nu echt te merken. Over een paar weken zien we de zon weer aan de horizon. Het heeft hier vannacht geregend. De daken en straten zijn nat. Gisteren was het stil in Scheveningen. Er was volop (betaalde) parkeerplaats. Ik ben even naar de duinrand en het Westbroekpark geweest: ik wilde vlinders fotograferen. Maar veel vlinders heb ik dit jaar nog niet gezien. Tijdens mijn wandeling slechts drie gezien. De hele zomer waren er al zo weinig vlinders. Te nat. Ze verschuilen zich. Ze zijn bang om nat te worden en een parapluutje hebben ze niet. Ik wens iedereen een fijne maandag en een goed beging van de nieuwe week. Foto: ik zag de kleine vos, het witje en de gehakkelde aurelia. Hier de kleine vos.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stichting Atlantikwall Museum
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de Nieuwe Scheveningse Bosjes hebben de bezetters in WOII bunkers gebouwd of anders gezegd laten bouwen. De naam van die bouwer wordt in Scheveningen niet meer genoemd. Geen plein, geen straat draagt zijn naam. De Stichting Atlantikwall Museum Scheveningen heeft toestemming om zo een oude bunker uit te graven. Niet als herinnering aan de naam van de bouwer, maar als een herinnering aan die afschuwelijke oorlog en als waarschuwing voor wat ons opnieuw zou kunnen overkomen. Vandaag is er een open dag in een al eerder uitgegraven bunker. Er liggen in Scheveningen nog veel van die bunkers: in de duinen en de bossen, maar ook een verscholen in het groen en gebruikt als onderbouw van een zeer moderne woning. Foto: de bunker, die nu uitgegraven wordt en later een bijzondere bestemming krijgt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een kaartje als teken van leven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag, 4 augustus. Augustus was lang bij ons de feestmaand. We begonnen met de verjaardag van een van mijn zusjes, daarna volgde de verjaardag van mijn jongste broer, vervolgens mijn oudste zus en Annemiek, daarna mijn schoonvader en tenslotte mijn moeder. Nu zijn er nog drie over. Ieder viert nu zijn/haar verjaardag in eigen kring. We sturen elkaar een kaartje als teken van leven of soms vergeten wij dat zelfs nog. Onze familieband in niet zo sterk.
    Gisteren hebben we weer genoten van een avontuurlijke tocht door een ander gebied van onze provincie. We kwamen bij Braassemermeer, Alphen aan de Rijn, Woubrugge, Groenendijk, Leiden en via Voorschoten weer op huis aan. Een mooie tocht soms langs hele smalle weggetjes, waar je elkaar niet kon passeren. Foto: Zuid-Holland heeft naast zijn groene weiden ook korenvelden in de weidsheid van zijn vlakke land. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!