Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    01-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De pelargonium.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 1 december ook wel de wintermaand genoemd, maar ook de feestmaand. Vandaag bezoekt Sinterklaas onze wijk Belgisch Park. Ja, onze wijk heet echt “Belgisch Park”. Hoe deze wijk die naam gekregen heeft? Daar zal ik u op een andere keer over vertellen. Waar om wij december, wat eigenlijk de tiende maand betekent, als laatste maand van het jaar noemen, dat houdt u ook nog van mij tegoed. Zie, de maan schijnt door de bomen. Maar vandaag zal dat niet lukken, tenminste hier niet: hier wordt regen en misschien natte sneeuw verwacht. De buitentemperatuur, hier op mijn balkon, is zes graden. Gisteren hebben we de geraniums naar binnen gehaald: die verdragen geen vorst. Het is niet de echte geranium, maar wel familie daarvan: de geranium, zoals wij die jaarlijks op de geraniummarkt kopen, is meestal de pelargonium en mag eigenlijk de naam geranium niet dragen. Die naam is zo ingeburgerd, dat de mensen je vreemd aankijken als je om een pelargonium komt. De pelargonium is niet winterhard en verdraagt geen vorst: wilt u ze overhouden, wat heelgoed gaat, zet ze dan binnen waar geen vorst kan komen. Volgend jaar heeft u er dubbel plezier van en het is nog goedkoop ook. Zo dat is het voor vandaag. Ik wens u een heel aangename dag toe. Hoort wie klopt daar, kinderen Sint Nicolaas!!! Foto: een kijkje in mijn vitrinekast.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winternacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan de stadzijde piekt een hoge toren in veilig kerstgroen gezet; met in de nok het rode waarschuwingslicht. Morgen begint december; de winter, Sinterklaas, kerst en oudejaar. Veel feest kort na elkaar. Niet alleen feesten, maar ook bezinning: advent(het dichterbij komen van kerstfeest), oude jaar, de dag waarop het oude jaar afsluiten en nadenken over nieuwe voornemens in het nieuwe jaar. Sinterklaas(dag Sinterklaasje!!) zal hij wat gebracht hebben of toch nog even snel doen. De winter met “zie de maan schijnt door de bomen”, ijsplezier of koude voeten?, duisternis en Licht.
    Foto: Ik ben even naar buiten gelopen om de horizon te fotograferen. Een tijdopname uit de hand. Geeft de sfeer aan van de vroege winternacht.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ding a Dong
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Na een paar rustige dagen is er werk aan de winkel. Op 15 december worden de senioren in de wijk Duindorp verblijd met “Ding a Dong”. Met kerstzang, een groep vrolijke kinderen en nog veel meer wordt Duindorp op stelten gezet. Extra aandacht voor de senioren. De Stichting Zicht op Scheveningen draagt daartoe een financieel steentje bij. Veiligheid en woonomgeving. De senioren moeten blijvend verbonden blijven met hun woonomgeving: niet vergeten achter de geraniums. De senioren zijn het voorbeeld voor de jeugd, maar ze moeten wel de kans en de waardering krijgen, die ze verdienen.
    Op dit moment wordt er gewerkt aan een begeleidingsboekje. Niet dik: slechts zestien pagina’s met informatie, liedjes, puzzel en wensen voor een fijn kerstfeest en een gelukkig nieuw jaar.
    Werk aan de winkel. Ik werk mee aan de totstandkoming van het boekje. Op bescheiden wijze via de bovengenoemde stichting. Werkend achter de schermen.
    Ik wens alle medewerkers aan de bovengenoemde festiviteit veel succes, veel plezier en betrokkenheid. Feestvieren doen we samen. Foto: storm bij Hoek van Holland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geen inspiratie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik weet niet waar ik vandaag over moet schrijven. Ik heb nog geen inspiratie. Ik ben nog suf van de slaap. Toch is het al acht uur. Als ik naar buiten kijk zie ik donkere wolken en in de verte de al verlichte stad met hier en daar een roze gloed aan de horizon. Geen beeld om te zeggen: “het wordt vandaag een mooie dag.” Wat het wel wordt is een nieuwe dag. Maandag zijn ze op het plein voor het Kurhaus -  dat ten onrechte in de volksmond Kurhausplein wordt genoemd: het plein heet namelijk Gevers Deynootplein - begonnen met de opbouw van een kunstijsbaan, zodat er binnenkort  - weer of geen weer - geschaatst kan worden.
    De nieuwe Scheveningen Kalender wordt, als alles mee zit, vandaag gedrukt. Morgen kan dan begonnen worden met de verspreiding. Dat vraagt weer heel wat loopwerk. Goed voor de stramme benen. Maar ook weer drukke dagen. Gelukkig duurt de maand december eenendertig dagen, zodat niet alles op één dag hoeft te gebeuren. Foto: die heb ik genoeg om uit te zoeken. Ik zal wel zien wat het wordt; voor u geen verrassing, voor mij nog wel. Zal zo de dag sluiten vandaag?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misschien kan altijd nog zeker worden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is al licht. Alleen een klein bureaulampje verlicht mijn toetsenbord. Buiten is de straatverlichting al uit. Ik ben laat vandaag. Ik was niet laat uit bed. Niet later dan anders. Het was nog donker. Maar vandaag ben ik eerste de krant gaan lezen. Meestal snel ik eerst koppen en lees later pas de krant. Maar vandaag deed ik het anders.
    Annemiek moet dadelijk voor controle naar de trombosedienst. Daarna gaat ze meestal even winkelen en omstreeks tien uur drinken we dan koffie. Gisteren heb ik de voorwerpen, die normaal liggen in de vitrinekast, maar voor de herinrichting tijdelijk elders waren opgeslagen, weer tevoorschijn gehaald en zo nodig schoongemaakt en gepoetst. Dadelijk ga ik die in de vitrine terugleggen.
    De zon heb ik vanmorgen nog niet gezien; wel de Morgenster. Misschien komt de zon hier aan de kust ons toch nog even verwarmen. Maar zekerheid heb ik niet. Misschien kan altijd nog zeker worden. We zien het wel. In ieder geval wens ik iedereen een heel mooie dag. Foto: de bloemetjes buiten zijn uitgebloeid, daarom maar een bloemetje op tafel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het dekbed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het ogenblik daalt de temperatuur. De zon moet nog komen. Het is nog stil buiten. Mensen gaan vroeg naar hun werk en andere blijven nog even warm onder de dekens. Wij gebruiken al lang geen dekens meer. Ja, er ligt er nog wel een in de auto voor gebruik in de open lucht. Niet meer om onder te slapen. Neen, daarvoor hebben we een dekbed. De oude gebruiken zijn weer naar de kelder verwezen. Ik kan me nog herinneren, dat wij vroeger woonden naast een familie, waarvan de vrouw een Oostenrijkse was. Soms moesten wij daar wel eens slapen, als mijn moeder die nacht een baby verwachtte. Dat laatste wisten wij toen niet, maar de volgende dag hadden we wel een zusje. Wij mochten dan in het bed van de familie Schraven slapen onder een heeeeel dik donzen dekbed. Typisch Oostenrijks, maar in Nederland nog niet of weinig bekend. Donzen dekbedden zijn tegenwoordig niet meer in, maar het dekbed is gebleven.
    Ik wens iedereen een fijne dag en als je het koud hebt, dan kruip je maar even lekker onder je dekbed. Foto: zo ziet onze nieuwe kamer er nu uit.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hoort, wie klopt daar kinderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een stormachtige wind uit het zuiden(misschien zzw) brengt een buitentemperatuur met zich mee van ruim toen graden. De lucht is grijs. De stad is goed zichtbaar. Geen mist. De straten zijn stil. Zelfs de mensen, die normaal om deze tijd hun honden uitlaten, lijken zich te verschuilen. De huiselijke feestdagen zijn voor dit jaar achter de rug. Alle verjaardagen zijn gevierd en allemaal hebben we moeten ervaren, dat de schrijfwijze van onze leeftijd met één jaar is verhoogd. In mijn geval: niet meer zeven- maar achtenzeventig. Vandaag ben ik begonnen aan mijn negenenzeventigste jaar. Het is de laatste zondag van november. De volgende zondag is de eerste zondag van de advent: een advent van slechts vierentwintig dagen.
    De kerstversiering in veel straten lokt al veel mensen naar de winkels. Nu nog voor Sinterklaas, maar ook de Kerstman staat al te trappelen en zijn waren aan te prijzen. Alleen de aangeklede kerstboom ontbreekt nog; die liggen wel al klaar in de opslag en zodra de Sint verdwenen is hollen de mensen naar de kerstboomverkooppunten om een boom te bemachtigen.
    Ik wens iedereen een fijne dag en: Hoort, wie klopt daar kinderen; hoort, wie klopt daar zachtjes tegen het raam. Foto:Holland met je grijze luchten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (2)
    24-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fijne zaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ieder die dit leest wens ik een fijne zaterdag. De lucht is nog open, zojuist zag ik Venus nog. Maar die is nu samen met de zon onder de wol(ken) gekropen. De stad verdwijnt langzaam in de mist. Maar die trekt wel weer op in de loop van de dag en zal gevolgd gaan worden door regen. Maar onweer, mist en regen, daar kunnen we wel tegen. Lach er maar om, het weer houd je toch niet tegen. Voorlopig een rustige zaterdag en tegen de avond wat drukte. We bouwen een klein feestje.
    De kamer is opgeruimd en het meeste staat al weer op zijn plaats. Sommige dingen missen we nog, maar die komen de komende dagen wel weer tevoorschijn. Op de foto de parketlegger nummer twee.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een vrolijk gezicht beginnen we aan een nieuwe dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen de dag weer met een vrolijk gezicht. Misschien nog niet helemaaaal uitgeslapen, maar toch met het goede been uit bed gestapt. De kamer ziet er weer bewoonbaar uit, als je ten minste de rondslingerende voorwerpen, die nog ik de kasten geplaatst moeten worden, voor lief neemt. Vandaag gaan we alle dingen weer hun plaatsje geven. Buiten waait de wind door de bomen en de goede Sint zal niet aankloppen; we hebben dan ook volop tijd om aan de herinrichting alle aandacht te geven.
    De parketleggers hebben zich goed van hun taak gekweten: alles ligt mooi strak en ook de richels zijn vakkundig geplaatst. Zo kan je het zelf niet doen.
    Na de mooie dag van gisteren, krijgen we vandaag een wat minder fraai weerbeeld: harde wind, regen, maar misschien wat later op de dag toch weer het zonnetje. Geniet van deze dag, want die krijg je maar een keer. Foto: na (bijna) gedane taak is het goed rusten: één van de twee parketleggers. Morgen krijgt u misschien de andere ook nog te zien: hij was nog niet helemaal klaar met zijn werk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we zitten nog in de rommel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zitten nog in de rommel. Tussentijds door hebben we toch besloten om ook de hal en de gang van parket te voorzien. Gisteren is de woonkamer gelegd. Vandaag nog de plinten, de serre(ca 3m2) en het reststukje van de gang(ca 3m2). Daarna kan er weer worden ingeruimd. De kasten op zijn plaats, de zitmeubelen, de eettafel e.d. Annemiek zit nu in bed te werken op een improvisatorisch geplaatste computer. Ik zit achter mijn eigen computer omgeven met een aantal dozen, waarin de inhoud zit, die normaal gesproken in de kasten zit. Maar ook dat komt vandaag wel weer voor een groot gedeelte in orde. Het ziet er nu al mooi uit, als je even de opgestapelde meubelen niet wilt zien.
    Venus staat bij mij binnen te gluren. De zon moet nog komen. Hopelijk verslaapt die zich niet en zal hij spoedig de wolkendeken van zich afschudden; maar dat zal nog wel een uurtje duren. Voor foto’s heb ik de afgelopen dagen niet veel tijd gehad, maar op de bijgevoegde foto zult u wel zien waarom. Voor iedereen een fijne donderdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een nieuwe dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goedemorgen, we beginnen weer aan een nieuwe dag. Vroeg deze ochtend; want de parketleggers komen dadelijk. Hoe eerder hoe liever: dan is dat karwei ook weer vlug achter de rug. Ik wil wel weer eens in een mooie opgeruimde kamer zitten; lekker onderuit en genieten van een borrel of een lekker glas wijn. Mijn verweer tegeneen door de gemeente genomen besluit heeft wel de aandacht gekregen. Mijn verweer betrof in hoofdzaak de veiligheid van de bewoners. Op dit moment geen goede vluchtroute bij een eventuele calamiteit. Daar moet snel een einde aan komen. Dat onderdeel heeft nu de volle aandacht van de gemeente, de architect en de opdrachtgever. Als er geen genoegdoening komt, dan gaan we opnieuw in het verweer tegen de bouwvergunning. Bij mij gaat veiligheid voor alles. Veiligheid en leefomgeving zijn de doelstellingen van de stichting, waarvan ik voorzitter ben: de stichting Zicht op Scheveningen. Het is nog donker als ik dit schrijf. Dadelijk ga ik de ochtendkrant halen en kijken wat het nieuws vandaag brengt. Iedereen wens ik een prettige en vooral zonnige dag. Hopelijk dat de zon dit ook leest. Foto:de kortste weg om van Scheveningen naar Katwijk te gaan is het strand.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twintig minuten is daar voor uitgetrokken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lucht heeft weer een rode gloed. De buitentemperatuur is bijna negen graden. De weerprofeten voorspellen een droge dag. Misschien toch weer een zonnige dag. Ik moet vanmorgen naar het gemeentehuis. Ik heb een bezwaar ingediend tegen een omgevingsvergunning en mag dat nu nader toelichten. Twintig minuten zijn daarvoor uitgetrokken. Maar er is nog een ander, die bezwaar heeft ingediend. Ik moet het dus kort houden en heb daarom mijn toelichting op papier gezet. Zodoende krijgt ook de ander nog tijd om zijn bezwaar toe te lichten.
    Ik ga lekker op de fiets. Het is ongeveer twintig minuten fietsen naar het stadhuis, dat is sneller dan met het openbaar vervoer of met de auto. Met het openbaar vervoer moet je eerst naar de halte lopen, dan wachten op bus of tram. Iedere halte wachten op mensen, die in of uit willen stappen. Met de auto is het al even moeilijk: verkeerslichten, verkeersopstoppingen, zoeken naar parkeerplaats en daarna weer een eind lopen. Met de fiets heb je al die trammelant niet en de fiets kan je bijna tegen de gevel van het stadhuis parkeren. Bovendien is fietsen gezond.
    Na thuiskomst nog wat kleine werkzaamheden, zoals viltjes onder de stoelen en tafels plakken. Bescherming tegen krassen op het nieuwe parket, dat morgen gelegd gaat worden.
    Iedereen wens ik een prettige en droge dag, met een vrolijk zonnetje en een aangename temperatuur voor de tijd van het jaar. Foto: af en toe kook ik en dan ziet het avond er iets anders uit dan gebruikelijk; maar wel smakelijk.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Notrte bonne ville de "L'Haye.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In mijn kamertje is het bijna vijftien graden. Buiten net één graad boven nul. Sommige daken zijn wit en het zicht is beperkt. Het zicht op Kurhaus en Pier is mij ontnomen door een dikke deken mist. De wereld is klein en stil. Af en toe komt er uit de mist een tram tevoorschijn. Door de mist wordt het geluid gedempt. Morgen moet ik een bezwaar tegen een verbouwing verdedigen bij de gemeente. Vandaag heb ik even de tijd om mij voor te bereiden. Woensdag komen de parketleggers. Na twee dagen komen we uit ons bivak weer in een nieuwe woonkamer. Eindelijk de rommel, die zoiets maakt, achter de rug. Dat gaan we op zaterdag vieren bij gelegenheid van de inschrijving van mijn geboorte achtenzeventig jaar geleden. Eigenlijk niet juist: mijn vader ging op maandag 26 november 1934 de geboorte van zijn zoontje, dat op zondag 25 november geboren was, aangeven ten stadhuize van onze mooie stad Den Haag: notre bonne ville de L’Haye, zoals Lodewijk Napoleon onze stad beschreef. Zondagskind, maar toch Maria-kind: in de registers sta ik vermeld als geboren op zaterdag 24 november volgens de wens van mijn ouders.
    Ik wens iedereen een fijne dag en bedankt voor de leuke reacties op mijn verhaaltje van gisteren. Foto: zo zal de dag er vandaag niet uit zien. Het is mistig, stil en koud.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.categorie herinneringen/ervaringen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bij de categorie herinneringen/ervaringen zie ik, dat na mij sinds gisterochtend slechts vier personen hun blog hebben bijgewerkt. Daarbij moet ik dan nog opmerken dat in ieder geval één daarvan zijn blog op vandaag heeft bijgewerkt. Hebben die bloggers dan geen herinneringen of ervaringen meer. Lijkt mij sterk: iedere dag is toch een nieuwe ervaring? Misschien moeten die bloggers eens wakker geschud worden. Ik zelf probeer iedere dag wat te schrijven. Vaak weet ik als ik mijn toetsenbord aanraak nog niet eens waar over ik ga praten. De ene dag is het het weer, de andere dag de advent, dan weer Sinterklaas of St. Maarten. Er gebeurt toch iedere dag wel wat. Misschien zijn er vandaag wat meer bloggers actief om iets over hun eigen ervaringen te praten. Ik ben benieuwd naar de belevenissen van anderen. Misschien zijn er maar weinig bloggers, die mijn blog lezen, maar die bloggers wens ik in ieder geval  een fijne zondag. Foto: ook in de naherfst kan de wereld er nog mooi uitzien.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag willen we de zon door de bomen zien schijnen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag, 17 november 2012, de belangrijkste dag voor de kinderen: Sinterklaas arriveert per boot in Scheveningen. Zie, ginds komt de stoomboot… zullen ze zingen. Ze kunnen hem echt zien aankomen met op de voorplecht de Pieten, buitelend over het dek. De Sint, zoals gebruikelijk, vriendelijk wuivend naar de kinderen. Dit jaar zoekend naar een bekend gezicht: waar staan Maxima en Willem met de kinderen. Willemen staan er genoeg. Maar Maxima kan niet komen: zij is in Brazilië voor internationaal overleg. Soms zijn verplichtingen belangrijker. Maar de prinsesjes? Zullen ze er wel staan? Vol verwachting klopt zijn hart.
    Vandaag moeten we naar de huisarts: de antigriepprik. Dat kan geen kwaad. Beter voorkomen dan genezen. We gaan vroeg: dan is het nog niet zo druk. Maar hopen, dat de andere mensen niet zo denken: anders wordt het wel druk. Niet zo erg, als de zon maar schijnt. Vandaag willen we de zon door de bomen zien schijnen. Misschien zullen de kinderen vanavond zingen: zie de maan schijnt door de bomen en zetten dan hun schoentje klaar in de hoop dat de Sint of één van zijn Pieten daarin wat lekkers achter laat. Ik wens iedereen een vrolijke, gezellige en zonnige dag. Foto: zie de zon schijnt door de bomen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom aan, zei de kapitein.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    "Kom aan" zei de kapitein tegen de laars 'we moeten verder". Geen gezeur over het weer. Het is de eerste dag van de tweede helft van de maand. Morgen komt Sinterklaas uit Spanje aan in Scheveningen. Juichende kinderen, die uitkijken naar de Sint en de Pieten, die met pakjes beladen het schip zullen verlaten. Pakjes zonder inhoud, want de minister-president houdt de hand op de knip. Ruimte voor grote cadeaus zal er niet zijn in veel gezinnen. "Betaal uit" zegt de burger tegen de staat "we moeten verder". Maar de staat heeft geen geld meer; die heeft in het verleden al teveel uitgegeven. "Kom op" zegt de fiscus "we moeten verder".
    "Kom op" zegt de weerprofeet tegen de zon "we willen je warmte'want de cv staat op een laag pitje. "Kom op" zei de optimist, "gebruik goed wat je hebt, kijk waar je kunt bezuinigen en wacht op betere tijden". Ja, ja, makkelijk praten, denken veel mensen, maar de kinderen willen een Sinterklaascadeautje en een vrolijk kerstfeest. "Kom op' zegt de commercie "ook wij hebben geld nodig". "Kom op"zegt" de werkloze, "ik wil werk, dan krijg ik geld en levensvreugde. Maar de overheid houdt de hand op de knip. "Wij moeten bezuinigen" en dan denk ik "overheid begin bij jezelf".
    Maar als de zon schijnt, ziet de wereld er weer wat vrolijker uit; dus wens ik iedereen een zonnige dag, zo niet letterlijk dan toch in ieder geval figuurlijk.Foto: deze foto wilde ik gisteren al plaatsen, maar dat lukte niet door een technisch foutje van mij.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.op een beschut plekje...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ochtend begint als een grote vlag. Donker aan de horizon, daarboven een baan en oranje naar geel overlopend, daar boven een lichter blauw met daarin Venus, de Morgenster. Een rood flikkerend licht vertelt mij, dat de hoogste toren van Den Haag nog overeind staat. Zo begint de ochtend van deze nieuwe dag.
    Gisteravond stond ik op de boulevard met een fotograaf, zijn camera op mij gericht. Kort na kerst staat er een artikel van mij in een seniorenblad: daar moest een goede foto bij. De fotograaf heeft een half uur lang op mij geschoten. Hij had ongetwijfeld moeite om er wat moois van te maken. Er was wel veel belangstelling: mensen stonden te kijken naar de fotograaf en zijn model. Ik voelde me een beetje een beroemdheid op de vier vierkante meter.
    Gisteren zijn we even de polder in geweest en hebben een grote zwabber gekocht voor het te leggen parket. Het parket is net zo iets als het verlangen naar een verre vakantie. Het komt steeds dichterbij en dan opeens ligt het voor je en dan begint de vakantie pas echt.
    Ik wens iedereen een heel mooie dag, als het kan met veel zon, weinig wind en een voor deze tijd nog aangename temperatuur op een beschut plekje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even de de vloerbedekking vernieuwen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon kwam op maar verstopt zich nu even achter een gebouw aan de horizon. Zo dadelijk komt hij weer als een vuurvlammende bol te voor schijn. Ik zie hem nu even niet, maar ik weet dat hij er is. De lucht is helder. Er is weinig wind. Het ziet er naar uit dat het vandaag een mooie dag wordt.
    De kamer is klaar, voor zo ver het onze werkzaamheden betreft. Gisteren hebben mijn zoon en ik de grote kast gedemonteerd, de vloer er onder van het ondertapijt verlost en het kabinet opnieuw teruggeplaatst. Ook hebben we een glazen vitrine naar een ander deel van de kamer getransporteerd. De herindeling, zoals wij ons die gedacht hadden, is in principe bepaald. Nu is het wachten op de parketlegger, die 21 november komt. Wat geeft een vernieuwing toch veel werk. Even de vloerbedekking vernieuwen lijkt wel een volkomen verhuizing.
    Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: het lijkt wel of de herfst niet voorbij gaat.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op afstand, maar dichtbij aftands
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hoopten op een mooie dag, maar de mist heeft ons ingepakt. Eerst tegen de avond konden we de stad weer zien. Toen was het te laat voor een wandeling langs strand en duin. Morgen, dacht ik; misschien morgen. Maar ook nu hangt er een mist boven stand, land en zee. De wereld is dan zo klein. Maar altijd als het mist is dan denk ik: hij trekt wel op tie mist. Dat zal vandaag ook wel lukken; maar hoe laat. We zullen het wel zien. Met dit weer worden het toch niet echt die dagen, die ik verwacht had: lekker rusten en niets doen. Het was wel weer aanpakken geblazen. Vanavond het laatste deel van de kamer. Daarna is het zwaarste werk gedaan. Dan kan de stofzuiger aan het werk. Die heb ik alleen maar in de hand. Op een gladde vloer is stofzuigen geen kunst: hij doet het zelf wel. Daarna de kamer een beetje inrichten. De spulletjes zitten in dozen; alleen het meubilair is gebleven. Volgende week vrijdag is alles achter de rug. Dat vieren we dan een beetje op de zaterdag daarop volgend. Voor iedereen: werk met plezier, werk met een lach, dan duurt de werkdag ook niet zo lang. Foto: zo op afstand lijkt hij zo mooi.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.daar door kon ik des te meer genieten van...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Die feestdagen zijn weer achter de rug. Op naar de volgende. Gisteren heb ik sinds lang geleden weer zo een heerlijke wandeling door duin en langs strand gemaakt. Het was een wandeling van ongeveer anderhalf uur. Er was veel levendigheid in de duinen: mooi weer, dus veel lopers en fietsers. Ze leken allemaal haast te hebben. Gelukkig ben ik wat ouder: hard lopen is voor mijn niet meer weggelegd, maar daardoor kon ik des te meer van de mooie natuur genieten. Ook op het strand was het druk: zwemmers in zee, wielrenners ploeterend door het zand en soms paarden langs de vloedlijn, en natuurlijk ook veel honden en wandelaars. De zee was kalm, de lucht helder, fris en zuiver. De komende dagen ziet het weer er veelbelovend uit. Hopelijk komen de storingen geen roet in het eten strooien. De foto; het kan haast niet anders: ik begon de wandeling door de duinen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!