Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    04-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de lentevogel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar kwam de lentevogel aangevlogen. Deze morgen omstreeks 07.30 uur bij een temperatuur van 0.0 graad. Eindelijk is hij er dan. Lang verwacht en toch verscheen. De winterzorgen zijn verdwenen en overal alom zullen dra de bloemetjes hun kopje richten naar de zon.
    Vandaag de laatste hand aan de verbouwing en daarna kan ik aan de herinrichting van mijn kamertje beginnen. Het schema van de herindeling staat gedrukt in mijn hoofd. Als het mee zit en de andere werkzaamheden het toelaten zal mijn kamertje er vanavond al heel anders uit zien. Maar nu is het nog: als…: niets in de toekomst is zeker. Morgen kan ik u er meer over vertellen, want dan is vandaag gisteren.
    Gisteren – het weer hier was nog niet echt aangenaam, maar toch… - heb ik een wandeling over de hele nieuwe boulevard gemaakt. Dat deden veel mensen. De wandeling duurde lang: onderweg kwam ik een aantal bekenden tegen en dat betekende koude voeten: met bekenden wordt er al snel een praatje gemaakt. Maar oké… het was bijna lente.
    Foto: zo kwam de lente vanmorgen aangevlogen. Die wolk boven de zon leek op een vogel… de lentevogel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Komt ie wel of komt ie niet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ene dag denk je: daar komt ie. De andere dag is hij er nog niet. Ik bedoel de lentezon. De natuur breekt sprankelend open. De vogels fluiten. De voorjaarsbloemen steken hun kopjes vrolijk naar je uit, maar het voorjaarszonnetje wil nog niet echt. Al en toe een poging. Zo ook vandaag. Komt ie wel of komt ie niet. Nu is het nog grijs, maar in de loop van de dag komt hij ongewis. Nog even geduld. Gisteren is de eerste strandtent voor het publiek geopend. Over vier weken is het Pasen en tevens de eerste dag van de zomertijd. Als de zon gaat schijnen en de stranden weer toegankelijk zijn voor de zonaanbidders, dan begint in Scheveningen het strandseizoen pas echt. Officieel duurt dat nog even, maar de zon is de gangmaker. Ik hoop voor iedereen dat de zon vandaag zal komen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moed houden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag vroeg op het blog. Er moet gewerkt worden. Gisteren zijn de voor dit weekend geplande werkzaamheden begonnen met het slopen van circa 2 vierkante meter muur. Wat een stofzooi geeft dat. Vandaag wordt begonnen met de opbouw van de nieuwe muur. Die moet in de loop van de ochtend staan. Dan kunnen we pas echt gaan opruimen. Als de werklui weg zijn kan ik mijn kamer weer opnieuw inruimen. Dat geeft niet zoveel veel stof, maar wel veel werk in mijn eentje. Maar dat zal wel lukken. Tegen de tijd dat de lentezon doorkomt, ben ik al een heel eind verder. Voor vandaag wordt er niet veel zon verwacht. In de loop van de week krijgt mijn kamertje dan een heel andere aanblik. Via de computer van Annemiek kan ik toch bloggen: met de opbouw hebben ze mijn hulp niet nodig. Hoewel de zon nog even op zich laat wachten wens ik toch iedereen een heel mooie dag toe. De lentezon is onderweg. Moed houden. Foto: de lente begint al te ontluiken. 


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-03-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verdwaald in Berkelland
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren schreef ik over de oevers van de Dinkel, maat dat moet natuurlijk de Berkel zijn. De Dinkel is een beek in Twente en de Berkel in de Achterhoek. Het was aan de oever van de Berkel dat ik iets vreemds zag. Daar zwom een zwanenmoeder met haar jong. Wel een heel bijzonder jong. Het jonkie was geen zwaan, maar een witte gans: waarschijnlijk is er een ei van een gans in het nest van de zwaan terecht gekomen en heeft de zwaan dat in het vorige seizoen uitgebroed. De zwanenbroertjes(zusjes) liepen rond op de akker; daar lette moeder zwaan niet meer op. Onder het wakend oog van moeder zwaan mocht het ganzenzwaantje rondzwemmen. Het gansje voelde zich duidelijk veilig. Onder haar hoede. Ik vond dit zo bijzonder, dat ik er een aantal foto’s van maakte. In de natuur lijken er af en toe ook eieren te vondeling gelegd.
    Wat ik tijdens die wandeling allemaal heb meegemaakt, dat vertel ik maar niet, maar uiteindelijk werd ik door een dame uit Almen met de auto weer bij het hotel afgezet: ik was verdwaald in de bossen en het werd al schemerig. Moe, maar gelukkig nog op tijd voor het diner.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een uur later
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een uur later dan we verwachtten zijn we eindelijk in Scheveningen aangekomen. Tussen Arnhem en Utrecht kwamen we terecht in een file van ongeveer een uur. En dat omdat er over een afstand van amper 50 meter wegwerkzaamheden moesten worden uitgevoerd. We zijn weer terug en na vier dagen een bewolkte hemel te hebben doorstaan, begint nu de zon door te breken. Nog aarzelend, maar toch. Van de dorpen, bossen , het landschap en de slingeren beek de Tinkel hebben we genoten. We kunnen er weer even tegen. Maandag begint de opbouw van de strandtenten. Dan komt er weer meer levendigheid op Scheveningen. Twee iconen hebben problemen: de Pier en het Kurhaus. De crisis lijkt ook in Scheveningen toe te slaan. De nieuwe boulevard geeft misschien een positieve impuls en zal veel bezoekers kunnen trekken. Maar bezoekers kan je niet dwingen. De steeds plattere beurs speelt veel mensen parten. Met zuinigheid kunnen er geen huizen als kastelen gebouwd worden. De tering en de nering moeten op elkaar aan kunnen sluiten. Geen dure vakantie, maar misschien wat meer vakanties in het eigen land. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: even zittend aan de oevers van de Dinkel zag is ze.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Almense bossen

    Hier zijn we dan weer vanuit de Almense bossen. De sneeuw is inmiddels verdwenen en de uitlopende takken wijzen richting lente. Het is vrij rustig in het hotel, waar we op het ogen blik verbijven. Morgen gaan we weer huiswaarts, maar vandaag brengen we eerst nog een bezoek aan Lochem en Vorden, twee kleinere plaatsen in het Gelderse. Misschien komt de zon nog door in de loop van de dag. In ieder geval regent het niet en is er weinig wind. Lekker weer om rustig te wandelen. En als we dan vanmiddag weer terug komen in het hotel, dan laat ik Annemiek een uurtje(misschien wel twee) achter om zelf nog even een ontdekkingsreis in de omgeving te maken. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.geniet van iedere dag

    We zijn vandaag niet thuis, maar op een andere locatie. Een paar dagen even ontspannen, maar wel samen met het internet. Foto's houdt u van ons tegoed, maar ons praatje is er wel. We genieten even van een bosrijke omgeving met in het bos hier en daar nog wat resten sneeuw en waar de sneeuwklokjes ons proberen te laten genieten van de lente. Het weer werkt mee: geen vorst, geen regen en weinig wind. Als dat zo doorgaat, dan zullen niet alleen de sneeuwklokjes, maar ook de krokussen en andere vroegbloeiers de tuinen gaan sieren. Wij wensen iedereen een fijne dag. Wij genieten van iedere dag, die ons gegeven wordt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oude schoenen als nieuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorige week keek ik nog naar een paar nieuwe schoenen. Maar toen ik aan het ruimen was kwam ik nog twee paar vergeten schoenen tegen. Een bruin en een zwart paar. Die heb ik maar even onder handen genomen. De zolen en hakken waren nog in prima staat. Alleen de bovenkanten hadden een extra beurt nodig. In de oude Erdal-schoenendoos – die is nog uit lang verleden tijd – bruine en zwarte schoensmeer opgedoken en op de ouderwetse manier de schoenen onder handen genomen. Nu staan ze te pronken in de gang. Ik heb zeker twee honderd euro uitgespaard en loop nu met vrijwel nieuwe schoenen te pronken. Zo zie je maar weer, dat opruimen vermoeiend kan zijn, maar ook voordeel oplevert. Ze zeggen wel eens “gooi nooit je oude schoenen weg vóór je nieuw hebt”. Een oude wijsheid, die weer eens opnieuw wordt bevestigd. Foto: zien ze er niet mooi uit?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winterschilderij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Koning Winter is met een witkwast op visite geweest. Hier en daar heeft hij de aarde even geraakt. Net of hij voor de eerste keer aan het witten is. Overal komt de ondergrond nog door. Om een sneeuwbal te kunnen maken moet je zo ongeveer het hele plein bij elkaar vegen. Toch is het wel een mooi gezicht. Een wit veld met zwarte accenten. De temperatuur is net onder het nulpunt, maar bij de straffe noordoosten wind zal het buiten niet erg aangenaam zijn. We gaan straks even op de koffie; voorzichtig rijden dus, want onder dat dunne laagje sneeuw kunnen gevaarlijke uitglijertjes verborgen liggen. Annemiek heeft zich verstapt en strompelt een beetje rond. Aan de rollator heeft ze gelukkig wat vastigheid. Foto: het schilderij dat Koning Winter vannacht geschilderd heeft.

     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De torenklok slaat juist acht keer. In de lucht hangt een grote oranjebol. De temperatuur is -3,9 graden. Behoorlijk fris dus. De wind is matig. Maar als de zon door de licht ochtendnevel breekt zal het snel wat aangenamer worden. Zo begint vandaag de dag. De laatste zaterdag van deze maand. Aanstaande vrijdag begint de meteorologische lente: 1 maart. Aan het eind van die maand, als we ook het Paasfeest vieren, zal de zomertijd zijn intrede doen. Toch allemaal mooie vooruitzichten. Dat er vandaag en morgen sneeuw vanuit het zuiden zal overkomen, nemen we op de koop toe.
    Mijn kamertje, dat op 2 maart zijn verbouwing moet ondergaan, ziet er al behoorlijk opgeruimd uit. Drie volgepakte dozen staan op de gang te wachten, om vanaf 4 maart weer gedeeltelijk teruggeplaatst te worden in een vernieuwde omgeving.
    Ik wens iedereen een aangenaam weekend; sneeuw of geen sneeuw, vorst of geen vorst… we zullen het moeten accepteren. Maar met een vrolijke lach, wordt het toch weer een mooie dag. Foto: zal de wereld er morgen weer zo uit zien? Ik meld het u morgen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomtom en muis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren moest ik even batterijen halen, want mijn muis deed het niet meer. De batterijen waren bijna leeg. Mis… de muis had het begeven, dacht ik. Dus naar de winkel voor een nieuwe muis met usb. Aansluiten… mis. Hij wilde niet. Terug naar de winkel… muis is toch in orde. Thuisgekomen opnieuw geprobeerd; en u begrijpt het al: hij doet het niet. Wat nu. Mijn vriend bellen. Die gaf de oplossing: even de stekker uit het stopcontact en dan opnieuw er in. En ja hoor… de muis deed het.
    Even later kreeg ik een melding op het blog dat ik mijn tomtom moest aanpassen. De stekker van de tomtom in de usb-poort en weg was de muis. Nog een keer stekker er uit en stekker weer in het stopcontact. Opnieuw starten en de muis was er weer. Tomtom…u hebt het al door… muis weg. Dus daar lag de oorzaak. Geen tomtom aansluiten en gewoon het werk doe. Ik zal toch eens bij tomtom informeren hoe dat kan. In ieder geval doet hij het nu. Het is nog vroeg, maar over 25 minuten zal ik de zon weer zien. Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: een ouwetje uit 2003.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de zon komt tevoorschijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog even en de zon komt tevoorschijn. Net als gisteren zit ik nu zonder kunstlicht in mijn kamertje en langzaam begint de zon mijn kamertje binnen te kruipen. De temperatuur is -2.7 graden, maar dat zal straks wel lopen naar de +2.7. Hoopt doet leven, zeg ik maar. De wind is zwak. Aan beide kanten (landzijde en zeezijde) hangen boven de horizont wat wolken. Langzamerhand zullen die elkaar naderen en dan wordt het een bewolkte dag. Maar dat kan nog wel een paar uurtjes duren. Voorlopig genieten we van de warme stralen van de zon. De aanstormende lente is niet meer tegen te houden. En daar is hij: de zon; het is nu vijf minuten over acht en ik zit in het zonnetje. De temperatuur is al 0,3 graden gestegen. Ik doe mijn best om deze zon ook uw kant uit te sturen. Ik kan er niets aan doen als boze weergoden dat gaan verhinderen. Foto: het vroege morgenlicht over de duinen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die oude Willem III
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is net acht uur als de eerste zonnestralen mijn kamertje binnen vallen. De temperatuur is nog nipt onder het vriespunt. Geen wolken aan de hemel. De wind is licht matig en uit de wind zal het heerlijk zitten zijn op het balkon. Nog niet direct maar over een paar uurtjes zal het er aangenaam zijn. Op het strand zijn de voorbereidingen voor het nieuwe badseizoen al in volle gang. De betonpaden worden gelegd en de containers ingegraven. Ik denk dat dit weekend al begonnen mag worden met de opbouw van de paviljoens. Gisteren hadden we maar ook vandaag hebben we weinig om handen. Lekker rustig. Een oude Willem III tafel wordt straks opgehaald door een antiquair; die stond een beetje in de weg en bracht weer een aardig zakcentje binnen. Weer een extraatje voor leuke dingen. In de plaats van die oude tafel hebben we twee kleinere glazen plantentafeltjes gekocht en die staan nu in de serre. Ik wens iedereen een aangename, gezellige en fijne dag. Foto: de oude Willem III.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.o stulti et tarde corde
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar zitten we weer. Een ALV en daarin zou de brief, die ik aan de bestuurder heb geschreven, behandeld worden. Maar direct in het begin van de vergadering wordt de voorzitter gewisseld en de nieuwe tijdelijke voorzitter, die zo positief reageerde op mijn brief, negeert de brief en alles wat daarin geschreven staat. Oh domkoppen en traag van geest. En als ik dan later nog een keer vertel, dat de akte van splitsing ons uitgangspunt moet zijn, volgt er een reactie van: daar hebben we niets mee te maken, wij bepalen zelf wel wat we doen. “O stulti et tarde corde” denk ik bij mezelf en vertaal de tekst vrij “stelletje domkoppen”en dan ben ik nog heel vriendelijk.
    Nog nooit eerder een mens gezien dat zo kwaad naar me kon kijken. Zij  - die denkt,dat zij het is  -  die als keizerin de kroon draagt van Europe.
    Weer een reden om afscheid te nemen van dit soort vergaderingen. Recht en regelgeving moeten er zijn. Het was weer een vergadering vol leugen en bedrog. Soit. Het is gebeurd.
    En de dag was gisteren zo mooi begonnen. Een vriendelijke zon, een beetje fris en een korte wandeling over de Pier, die ook al te lijden heeft van al dat geharrewar.
    Maar toch zeggen we weer: een heel fijne dag voor iedereen. Foto: een lenteboeketje voor iedereen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lentekriebels.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisterochtend was het weer zo een dag, dat ik al vroeg de duinen in kon struinen. De opkomende zon achter een beetje ochtendnevel verwelkomde mij. Die dag ben ik een paar keer gaan wandelen. Samen met Annemiek een kleine wandeling naar de supermarkt en daarna aansluitend alleen nog een extra rondje. Ik had de camera niet bij me. Ik zag echter zoveel moois dat ik later gewapend met de camera op stap gegaan ben om de lente welkom te heten. Een stralende dag met een nog stralender zonsondergang. Ook voor vandaag ziet het er weer goed uit. Dadelijk even met Annemiek n aar naar het laboratorium voor een bloedafname ter controle. Daarna me voorbereiden op de algemene ledenvergadering van vanavond.
    Gisteren heb ik de gemaakte foto’s overgezet op mijn computer en voor u een kleine compilatie gemaakt van al die lentekriebels, die ik onderweg in de natuur ben tegengekomen. Ik wil dat graag delen met u en u daarmee een prettig gevoel geven. Klik in ieder geval even op het plaatje voor een vergroting en uw lentegevoel zal daardoor nog groter worden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die zuinige Ollanders
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Goede morgen. Denk vandaag aan vandaag en geniet van de dag, die ons weer opnieuw gegeven is. De temperatuur is nu 2.6 graden en die zal zich vandaag nog wel kunnen verdrievoudigen; de lucht is nog ochtendgrijs met hier en daar wat lichte vlekken. De vlag zwabbert wat om de vlaggenstok boven op het Kurhaus en komt uit zuidelijke richting. Als het een beetje meezit, zullen de wolken grotere gaten gaan vertonen, zodat de zondagzon er even doorheen kan prikken. Al met al een dag, die ons weer gegeven is en waarvan wij het beste mogen maken.
    Wij hebben op het ogenblik twee kranten: het Algemeen Dagblad en de Telegraaf. Het AD meldt een meevaller als gevolg van de eurocrisis: omdat de Nederlandse Bank het afgelopen jaar veel geld heeft uitgeleend aan o.a. Griekenland en Spanje, ontvangt de bank meer rente dan verwacht; die winst van ruim 800 miljoen wordt uitgekeerd aan de staat. De Telegraaf meldt een miljoenenstrop als gevolg van de hogere accijns; deze hogere accijns leidt tot toegenomen aankopen over de grens; in januari betekende dit al 34 miljoen euro minder aan accijns.
    Als je aankopen in het binnenland duurder maakt en de belastingdruk steeds groter wordt dan zoeken – zeker die zuinige Ollanders – compensatie in het buitenland(lees België en Duitsland). Met dit soort plussen en minnen wordt de crisis niet opgelost.
    Somber? Nee, hoor… zolang de zon iedere dag weer opkomt, blijven we hopen op een betere toekomst.
    Ik wens iedereen een fijne zondag. Foto: vandaag laat ik de kerk in het midden


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de naderende lente.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog maar amper twee weken en de lente begint. Een echt gebeurt verhaal. Ik denk dat ik ongeveer zestien of zeventien jaar was. Ik zat op het seminarie in Kaatsheuvel. Het was in het voorjaar en ik dacht aan de lente. Plotseling schrok ik op: de leraar Latijn herhaalde zijn vraag. De vraag was waarschijnlijk niet tot mij doorgedrongen en hij was nogal pissig. Hij schreeuwde naar mij: “festina lente” en het was de bedoeling dat ik daarvan de Nederlandse vertaling gaf. Nog met mijn hoofd zwevend door de lentelucht antwoordde ik: de naderende lente. Alleen het woordje lente was tot mij doorgedrongen. Wat de leraar daarna zei, weet ik niet meer, maar ik had wel een heel slechte beurt gemaakt. De vertaling van “festijn lente” is “haast je langzaam”. Ik weet wel dat ik aan het eind van het kwartaal een laag cijfer voor Latijn op mijn rapport had staan. Die ‘goede man is waarschijnlijk al lang overleden: hij heeft zich waarschijnlijk te veel gehaast. Ik ben er nog en denk nu aan “de naderende lente”. Heus waar… het verhaal is waar.
    Ik wens iedereen dat naderende lente gevoel. Foto: deze foto doet mij denken aan het einde van de ijstijd en het begin van het voorjaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren waren we uitgenodigd voor een bijeenkomst met film in het zorgcentrum Uiterjoon. Daarbij waren ook Heldring-VMBO-leerlingen uitgenodigd, die een gedicht of iets dergelijks, dat zij zelf gemaakt hadden voorlazen. Er kwamen twee jongens naar mij toe en vroegen of ze hun gedichtje mochten voorlezen. Natuurlijk mochten zij dat. Na het voorlezen overhandigden zij mij hun gedichtje.

    “Vriendschap

    Vriendschap is het voor elkaar opnemen, en voor elkaar vechten.
    Vriendschap is liefde en leed met elkaar delen.
    Vriendschap is speciaal ook al lijkt het vanzelfsprekend.
    Vriendschap is elkaar steunen in elke situatie.
    Vriendschap is iets dat niet uit de zee komt opduiken.
    Vriendschap is niet iets wat te gronde gaat.
    Vriendschap is oneindig en vergaat nooit: het zal altijd blijven.”
    Gemaakt door Richard Kuiper(leelrling Heldring VMBO)

    Ik vind het leuk deze ervaring met u te mogen delen en wens u een vriendelijk dag.

    Foto: al een heel vroege bloeier. Staat in een buitenkas bij een tuincentrum.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne Valentijn
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het weerbericht is niet erg duidelijk. Op buienradar drijft een groot regen/sneeuwgebied langs de kust, maar het lijkt of het aan ons voorbij gaat. Het weerbericht zelf vertelt dat dit gebied zich over het land zal uitbreiden. Eerst in het zuidwesten. Het ziet er hier op dit moment nog niet naar uit dat het gaat sneeuwen. Maar over een uur kan dat ander zijn. We moesten echter wel even weg, maar gelukkig kan dat uitgesteld worden. Vanmiddag zijn we uitgenodigd in het Uiterjoon voor de film Amélie. Tegen die tijd zal er wel wat meer duidelijkheid over het weer zijn. En vandaag is het natuurlijk Valentijn. Eerlijk gezegd Valentijn mij niet zo veel. Ik weet, dat er twee heiligen zijn, die Valentijn heten en die samen op deze dag worden herdacht. Wie nu de echte is weet ik niet. Maar ik weet ook niet wie de echte Sinterklaas is. Maar vandaag zullen veel mannen zich als Valentijn gedragen en hun geliefde met rode rozen overladen. Ik wens iedereen een fijne dag. Foto: een bos rozen kan ik u niet sturen, maar wel een fleurig plaatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoeptegel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er zwemmen weer heel wat haringen door de Scheveningse straten. Nee… er is geen overstroming. Het idee van Hans Grijzen om stoeptegels met daarin gestempeld de drie haringen van het Scheveningse wapen is een groot succes geworden. Was het idee eerst om met haringen de elf wandelingen van de haringroute te begeleiden, al spoedig bleek dat er een grote belangstelling bestond, om de stoeptegels ook op andere plaatsen in te zetten. Gisteren tijdens een wandeling door Scheveningen zag ik al op veel plaatsen zilvergrijze haringen rond zwemmen. He t gaf me wel een fijn Schevenings gevoel. Er zullen binnenkort nog heel wat haringen bijkomen. De stoeptegels zijn ca 30x30(de exacte maat weet ik nog niet).
    Dadelijk moet ik met Annemiek naar de dokter. Gewoon normale periodieke controle. Daar moeten we om 08.45 zijn. Wel vroeg, maar daarna hebben we weer de hele dag om te boeten voor onze carnavaleske uitspattingen. Foto: de al beroemd aan het worden Scheveningse stoeptegel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!