Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    20-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een vrolijke lach begint deze dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren zijn de eerste plantjes in de gemaakte perkjes op ons plein gezet: Armeria maritima. De Armeria maritima is een zoutminnende plant, die van origine langs Europese kusten groeit. In Nederland heet de plant Engels gras of ook wel Strandkruid. In de zilte omgeving van ons plein lijkt mij dat een goede eerste keus. In het wild is deze plant in Nederland vrij zeldzaam en staat dan ook op de Rode Lijst.
    Vandaag volg ik een korte cursus over het scheuren van planten. Meestal mogen we na de cursus die plantjes dan mee naar huis nemen. Misschien goede exemplaren voor onze voortuin( want zo ga ik ons plein voorlopig noemen. In de vierentwintig perkjes willen we een zo groot mogelijke variëteit van planten zetten. Niet alles door elkaar, maar per perkje één soort. Ook moeten we rekening houden met het seizoen.
    Vandaag of anders maandag of dinsdag krijgen we van een bloemist uit de buurt planten om een perkje te vullen.
    In de grote bloembakken op het plein plaatsen we een Pieris japonica(Mountain Fire). Deze plant wordt in Nederland ook wel eens Rotsheide genoemd. Het is een sterke plant met verrassende bloeiwijze.
    Ik wens iedereen een gezellige en zonnige dag; uit de wind een mooie lentedag.
    Foto: met een vrolijke lach begint deze dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, vrijdag de negentiende; de zon schijnt aan een wolkenloze hemel. De vlag op het Kurhaus wappert niet; die doet eigenlijk niets. Hij heeft het tijdens de afgelopen stormachtige dagen begeven. Zodra de wind wat minder wordt zal een nieuwe gehesen worden. De temperatuur buiten is nu 8.2 graden. Die zal in de loop van de dag nog iets hoger worden, maar een warme dag zal het niet worden. In de luwte zal het wel aangenaam zijn. Lekker in de tuin, uit de wind, even heerlijk onderuit. Niet bij mij: de wind belaagt mijn balkon. Dan maar lekker achter het glas. Voor zoland dat mogelijk is: vandaag wordt de tuinaarde gebracht voor het plein. Dan moet er gewerkt worden om de perkjes te vullen. Met dit weer is dat een leuk werkje; als de aarde later komt en de regenwolken komen(volgens de voorspelling) is dat minder aangenaam. We zullen wel zien. Misschien drijven de wolken oostelijk aan ons voorbij. Ik wens iedereen een aangename (werk)dag. Foto: in fleurig scheepje dat in de haven ligt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een plaatje uit het verleden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar zijn we weer met de zon links achter mij. Het is een blauwe hemel met rijkelijk veel wind. De temperatuur is net onder de tien graden. Door de stevige wind uit het zuidwesten zal het vandaag een frisse dag blijven. De zee is nog koud; ongeveer 5 graden. Die moet eerst nog flink opwarmen. In de zomer kan de temperatuur van het zeewater hier oplopen tot zo ongeveer achttien graden. Toch zijn er ook in deze tijd van het jaar mensen, die dagelijks een duik in zee maken. Die moed heb ik nooit gehad. Het plein ziet er al een stuk beter uit. Om de bomen zijn perkjes aangelegd. Morgen wordt nieuw tuinaarde bezorgd en kunnen we de perkjes van nieuwe grond voorzien. Het oude zand eerst even eruit en nieuwe aarde daarvoor in de plaats. Tegen de tijd, dat Willem-Alexander als koning wordt ingehuldigd, zal ook het plein delen in die vreugde. Nog wel even de boer op om wat wintervaste planten te versieren. De pot van de stichting is niet alleen voor het plein bestemd. Maar nu het plein er al wat beter uit ziet, gaan de mensen wel wat eerder doneren. Iedere donatie telt. De meeste mensen zijn al enthousiast en er kwamen al twee mensen voor informatie van eventuele nieuwe projecten. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Als voor proefje op een mooi seizoen nog even een plaatje uit het verleden.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een levendig geheel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de buienradar is nog geen (regen)wolkje te zien. De zon schijnt wat nevelig. Vandaag wordt het voor deze periode van het jaar een warme dag, met temperaturen van rond de twintig graden. Af en toe kan een licht regen vallen. Het wordt mooi weer om buiten in de tuin te werken. Dat was het gisteren overigens ook, maar toen was het wat minder warm. Op het plein vóór ons appartement zijn we flink bezig geweest met bloembakken maken. Er zijn er nu elf klaar en straks ga we weer verder met de volgende zeven. Morgen volgen er dan nog ze. Vrijdag wordt ongeveer twee kubieke meter tuinaarde gebracht, waarmee we dank de bloembakken gaan vullen. Misschien komen zaterdag dan de eerste tuinplanten; dat is een beetje afhankelijk van de sponsors. De mensen, die langslopen, zijn enthousiast voor deze nieuwe aanpak. We proberen zoveel mogelijk variëteit aan te bieden: ieder perkje zijn eigen plantensoort. Zo krijgen we een heel levendig geheel.
    De bloembollenvelden zijn nog niet wat ze zouden moeten zijn in deze tijd van het jaar. Ik plaats toch maar een foto van vorig jaar(28 maart).
    Ik wens iedereen een heel fijne wandeldag, tuindag of gewoon een lekker-in-de-zon-luieren dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.citygarden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen de dag weer met een “prettige goedemorgen”. De zon schijnt mijn kamertje binnen en natuurlijk precies op mijn scherm. Ik laat de jaloezieën nog maar even omlaag, dan kan ik zien wat ik schrijf. In de loop van de middag kan er een beetje regen vallen. Dat is weer goed voor de natuur. Dan gaan de bloemen weer groeien en geuren en verschijnen er overal ook vrolijke kleuren. De mensen lijken vriendelijker te zijn en blijven gezellig even staan om een praatje te maken. Niet meer die haast om weer snel thuis te zijn in de verwarmde woning.
    Gisteren heb ik met een beetje pijn in mijn rug de planken opgehaald voor het project Palaceplein. Tevens een proefplaatsing van de eerste plantenbak. Vandaag gaan we verder, maar nu met hulp van ten minste een tweede vrijwilliger. Misschien werkt het aanstekelijk. Voorbijgangers waren gisteren enthousiast over dat een van hen noemde “citygarden”. Misschien brengt dat ook een extraatje voor de stichting, die dit project mogelijk maakt. Ik heb een centenbusje maar vast klaar gezet. Alles helpt, ook de kleine beetjes.
    Ik wens iedereen een heel fijne dag en vanavond een tevreden terugblik op wat ons vandaag overkomen is(zie aanhef van mijn blog). Foto: twee ganzen, ze zeggen niets en begrijpen ook niets.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een toffe dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De temperatuur is al 12.8 graden. De zon is al op. De verwachting is enkele buien, maar later zon. Die buien vallen niet hier, maar in hoofdzaak in het binnenland. Maar daar komt later de zon ook weer door. Gisteren, na een te zware blompot te hebben verplaatst, kreeg ik ineens veel pijn in mij onderrug. Ik kon bijna niet staan noch zitten. Wat doe je dan, Ik heb mijn vuisten gebald en daarmee stevig de pijnlijke plek gemasseerd en het hielp. De pijn ging niet helemaal weg, maar ik kon weer rechtop staan en lopen. Gisteravond heeft Annemiek mijn rug flink ingesmeerd met Voltaren en vanmorgen kon ik weer makkelijk, maar voorzichtig opstaan. Ik moet wel oppassen, dat ik geen verkeerde beweging maak, maar het gaat al weer redelijk goed. Ik moet toch maar beter opletten met het tillen van zware dingen. Je denkt dat je achttien bent, maar je vergeet er zestig jaar bij op te tellen. Ik wens iedereen een toffe dag met veel lentezon en niet te veel regen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.met een vrolijke snoet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 14 april, 2013. De lucht is grijs. De temperatuur 11.4 graden en straks komt de zon. De eerste gegevens zijn allemaal juist; alleen dat laatste – de zon - dat moeten we nog afwachten. Maar ik denk: beloofd is beloofd… dus ik verwacht hem straks. Het bijgevoegde plaatje is in ieder geval een vrolijke ochtendgroet. Het is een van mijn achternichtjes, drie jaar oud en een zonnetje in huis. Gisteren maakte ik deze foto bij gelegenheid van de verjaardagsviering van mijn zwager en haar opa. Zo kan je de dag opgewekt beginnen. Ik hoop dat de zon maar snel komt; in Vlaanderen straalt hij misschien al. Gisteren zijn we ook even door de bollenstreek gereden. Maar daar was nog weinig kleur te zien. Hier en daar een veld narcissen, die amper hun kopjes geopend hadden. Neen, de echte kleurenrijkdom moet nog komen. Maar met zon zullen die wel snel komen. Misschien wel eind van de week. We houden het in de gaten. Zodra de bollenvelden in bloei staan gaan we pas echt van de lente spreken. Waarmee kan ik vandaag anders eindigen dan met een vrolijke snoet en een vrolijke groet?


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo zie ik het.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Premier Rutte hoopt en verwacht, dat de economie in Nederland de komende maanden gaat aantrekken. De gewone man zal daar weinig van merken: de prijzen zijn gestegen en de inkomens gedaald. De overheid pakt de gewone burger aan twee kanten: inkomensverlaging versus prijsstijgingen. Geen werk betekent bovendien ook nog eens minder of geen salaris. We verdwijnen steeds verder in een neerwaartse spiraal. Met minder geld en hogere prijzen kan je minder kopen. Minder kopen betekent minder produceren. Minder produceren betekent minder werkgelegenheid. Dagelijks komen er meer mensen zonder werk. Oplossing: geef de consument meer geld en verlaag de BTW. Dan heb je kans dat de mensen meer gaan kopen, de fabrieken weer meer produceren, er weer meer werkgelegenheid komt. Bij verkeerd bezuinigen krimpt de economie. Als de overheid het lef heeft om de overheidsbezuinigingen door te voeren(en niet opnieuw op te schorten) en niet de bezuinigingen bij de consument legt, dan wordt de spiraal doorbroken en kan hij hopen en verwachten dat de economie in Nederland de komende maanden gaat aantrekken.
    Zo zie ik het. Wie zal er gelijk krijgen. Ik hoop niet, maar verwacht wel dat Rutte deze mening opnieuw naast zich zal neer leggen.
    De lente gaat nu echt komen. Laten we maar genieten van datgene wat overblijft. Ik wens iedereen(ook premier Rutte) een heel fijn weekend en wie weet wat er daar op nog gaat volgen.
    Foto: schepen moeten varen, om vis te kunnen vangen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van de natuur, maar laat de natuur met rust.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Kom niet te dichtbij” schijnt de zwaan op bijgaande foto te zeggen. Ik heb het wel eens geprobeerd, maar een zwaan is niet voor de poes. Hij valt je aan en dan pas merk je zijn grote kracht. Een zwaan lijkt zo rustig als hij door het water glijdt, maar hij heeft alles in de gaten, zeker in de broedtijd, als het vrouwtje op de eieren zit of de jonge zwaantjes met snelle beweginkjes in het water om moeder heen dansen. Toch is het ieder jaar een lust om te zien. In de Haagse grachten zwemmen veel zwanen en ook in de polder is het een veel voorkomende vogel.
    Zie hem eens staan, zijn nek gestrekt en kijkend naar alles om zich heen. Houd hem in de gaten, want hij heeft jou in de gaten en zal aanvallen als je maar één stap te dicht bij komt.
    Geniet van alle mooie dingen in de natuur, maar laat de natuur met rust. Ik wens iedereen heel veel plezier met al dat nieuwe en jonge leven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't

    Vannacht heeft het lekker geregend. Van mij mag het zo nog even door gaan: als de natuur zich prettig voelt, dan zal ze ook veel vreugde schenken. Als het regent ga ik niet wandelen met de hond. Die moet dan maar even wachten tot de zon komt. Na regen komt zonneschijn en dan is het zijn beurt. Nu moet de natuur zich eerst even opfrissen, om straks weer uitbundig te bloeien. De Camelia’s en ook de Magnolia staan klaar om ons een vrolijk welkom te heten. De bollenvelden kleuren al en spoedig zal Holland één groot bloementapijt zijn. Maar dan moet er eerst wat regen vallen.Eerst regen, dan plezier. Het ongemak moeten we maar even op de koop toe nemen. Misschien komt vanmiddag weer de zon en kunnen we alsnog een verlate ochtendwandeling maken. Nu even niet. Foto: deze opname maakte ik een paar dagen geleden in de polder. Een grote groepkokmeeuwtjes had zich verzameld op een weiland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerst de natuur, dan het plezier.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren hebben we een beetje regen gehad. Nog lang niet voldoende voor de natuur. Maar de vorst is in ieder geval uit de lucht. Vandaag wordt het wat minder zonnig en hopelijk voor de natuur wat meer regen. Er hangt hier een beetje mist. Ik denk dat de zon daar af en toe wel even doorheen kan prikken. Het begint langzamerhand al wat drukker te worden op de boulevard. Als het weer meewerkt en de weerprofeten het goed hebben, dan zal het komende weekend een echt lentefeest gaan worden. De bollenvelden staan al gedeeltelijk in bloei en als het zachte weer aanhoudt, dan zal er komend weekend veel verkeer zijn in het bloembollenland. Daar wordt de mens dan weer vrolijk van. Maar het liefst eerst wat regen, afgewisseld door wat zonneschijn. Eerst de natuur, dan het plezier. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag. Maak er wat moois van. Foto: zo maar een foto in een Schevenings straatje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vanuit het zuiden komt de verandering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanuit het zuiden komt de verandering. Eerst in de vorm van de broodnodige regen. De akkers zijn kurkdroog en het gras op de weilanden lijkt hier en daar wel hooi. Maar daarna komt de lang verbeide zon de lente compleet maken. We zien er naar uit. Nu nog probeert de zon door de ochtendnevel te breken. Mooi weer voor de ochtendwandeling op de nieuwe boulevard van Scheveningen. Dat deed ik gisteren ook, maar toen was de wind nog koud bij een temperatuur om het vriespunt. Op het ogenblik is de temperatuur 3.0 graden. Op de boulevard is het nog stil, maar in het weekend zou het wel eens erg druk kunnen worden. Annemiek heeft gisteren van mij bijles gekregen om met de scootmobiel te rijden. In het begin stribbelde ze een beetje tegen, maar op een gegeven moment kreeg ze er zin in. Van Pier naar haven en terug. We hebben er anderhalf uur over gedaan en er zijn geen ongelukken en/of opstoppingen veroorzaakt. Koude handen, die had ze wel. In de ochtend liep ik met Scanner. Die leert het al aardig. Kijk maar op bijgevoegde foto. Hij bleef rustig zitten voor een foto in bewondering voor de sprookjestuin vóór het Beelden Museum.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het zonnetje even scheen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer maandag en de dag begint met een schimmig zonnetje. Gisteren was het hier nog behoorlijk fris, zeken in die periodes waarin de mist de zon belemmerde om uitbundig te schijnen. Ik ging al vroeg op stap met de hond ons koesterend in de zon. Omstreeks twaalf uur kwam de mist opzetten en die bleef een tijd hangen. Later kwam er weer zon en zijn mijn dochter en ik nog een wandeling door de duinen gaan maken in de langzaam ondergaande zon. De komende dagen zal de zon zich wat minder laten zien. Hij moet even ruimte maken voor wat buien. De grond is kurkdroog en heeft dorst. Daarna aan het eind van de week lijkt de lente de overhand te krijgen. Nog even geduld. De ergste kou is de lucht uit. De winter van 1946/47 was ook koud en lang, maar de zomer daarna brak alle records. Wie weet wat ons nog te wachten staat. Ik wens iedereen een fijn en vrolijk begin van deze nieuwe week. Foto: zomaar een plaatje van een Schevenings straatje toen het zonntje even scheen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De natuur is royaal
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het Kurhaus en de Pier zijn verdwenen achter een dichte mist. De daken zijn wit aangeslagen. De temperatuur buiten is -1.0. De wind is nauwelijks voelbaar. De weersvoorspelling is: de mist vertrekt, de zon gaat schijnen en het wordt een mooie dag. Ik hoor de optimist weer zeggen:”hij trekt wel op tie mist. Laten we het daar maar voorlopig bij houden. Gisteren zijn we even de polder in geweest. Overal lammetjes. We zagen zelfs twee keer een vijfling. De natuur is wel royaal. Na een paar dagen zonneschijn staan er overal narcissen in bloei. De natuur doet haar best, nu nog de temperatuur. Langzaamaan krijgt de lente wat ruimte. Wij zijn er echt aan toe. Even wat natuurlijke warmte in onze oude botten.  Als ik nu met Scanner op pad zou gaan, zou ik niet kunnen wat hij aan de andere kant van de lange lijn uitspookt. Maar even wachten dus tot de zon schijnt.
    Met op zonder mist: ik hoop toch dat u straks de mist mist en het zonnetje u verwarmt. Prettige zondag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bertozzi & Casoni en een voortreffelijke Marike Mingelen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteravond was ik uitgenodigd voor een speciale burenontvangst in Museum Beelden aan Zee. Ik ben al vaker in dit bijzondere museum geweest en heb in het verleden al meerdere keren via dit blog hier over verteld. Het museum was geopende vanaf 19.00 uur voor een bezoek aan de tentoonstelling “Bertozzi & Casoni.Timeless”. Om21.00 uur begon de voorstelling Maria Callas heart/broken voice.In “Maria Callas, broken heart/broken voice” beleven we de laatste seconden van Maria’s veelbewogen leven, waarin de dramatische gebeurtenissen uit haar leven voorbijtrekken als in een hallucinatie. Zij hoort stemmen waarmee zij had gehoopt te hebben afgerekend. Marike Mingelen vertolkte deze rol op indrukwekkende wijze. Tijdens deze voorstelling mochten jammer genoeg geen foto’s gemaakt worden.
    Wel van de tentoonstelling. Daarvan hier een opname.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zo ver. Morgen wordt de nieuwe boulevard van Scheveningen officieel geopend.
    De oude Pier lijkt onverkoopbaar, omdat het verroeste linkereiland op rijksgrond ligt en de overheid geen toestemming geeft om dit eiland buiten de verkoop te houden. Een eventuele koper moet, als hij koopt, beginnen met de sloop van dat eiland en daar heeft niemand zin in. De Pier is failliet. Wat er nu met de Pier gaat gebeuren is voor iedereen een vraagteken. Sluiten en gewoon laten wegrotten? Over een paar jaar is het dan een ruïne en hebben we er weer een antieke bezienswaardigheid bij. Maar daar zitten we toch niet op te wachten. De nieuwe boulevard wordt voor Scheveningen dan zijn luister ontnomen. Minder bezoekers is een strop voor de Scheveningse middenstand maar ook voor de Haagse financiën. Dat tekort zal dan weer door de burger opgehoest moeten worden. Een somber bericht voor Scheveningen juist vóór de dag, dat de nieuwe boulevard wordt geopend. Een oud Nederlands lied begint met de tekst  “O, Nederland, let op u saeck. De tijt en stond is daer.” Laat de overheid zelf maar het woord ‘Nederland’ vervangen door ‘oh, oh,Den Haag’.
    Ik wens iedereen een fijne dag en voor morgen een mooie dag bij de opening van de nieuwe boulevard. Foto: Scheveningen klaar voor het nieuwe seizoen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een frisse wind
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat doet u, als u de hond gaat uitlaten? Natuurlijk een poepzakje(zo noemen wij dat in Nederland) mee. Het is nu eenmaal verplicht, om dat wat de hond op straat achterlaat, op te rapen en in de vuilnisbak te deponeren. Maar wat, als de hond twee of zelfs drie keer tijdens de wandeling zijn darmen leegt en je maar een zakje bij je hebt? Dat overkwam mij gisteren. Ik had mijn plicht gedaan en een kwartier later was het weer raak. Geen zakje, maar wel een hoop. Schuldbewust kijk je dan om je heen of er niet ergens een stuk papier ligt. Niet dus. Daar komt al een auto aan, die de uitwerpselen pletten. Dat kan je niet meer oprapen. Om je heen kijkend of er geen politieagent in de buurt is, verwijder je je snel van de plek des onheil. En dan… na een paar honderd meter verder gebeurt het weer, dat de hond zijn darmen leegt. Ik keer me om en doe alsof er niets gebeurd is. Ik had geluk: het was koud en doodstil op de boulevard. Toch voel je je schuld bewust. Maar wat moet je dan. Geen fris praatje, maar het is me al drie keer overkomen. Twee keer had ik voldoende zakjes bij me, maar dit keer niet. Vandaag dus wel weer. Geen poep op straat.
    Vroeger hing bij mij op kantoor het volgende bericht:
    Kijk, als u het toilet verlaat
    nog even achterom
    of datgene, dat u achterlaat
    ook werkelijk door de afvoer gaat:
    want strepen in de pot
    Of vocht op de bril
    Is niet wat de volgende gebruiker graag wil.
    Als foto dit keer een frisse wind in de zeilen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan maar een ochtend zonder koffie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gistermorgen belde een vriend mij op en zei haastig: “Loek, heb je je camera bij de hand? Ga direct naar de boulevard: er komen een paar oude zeilschepen voorbij.” Ik snel mijn camera gepakt, die altijd bedrijfsklaar op mij wacht, en met versnelde pas naar het eind van de Pier gelopen. Ik was sneller dan de meest schepen en kon een paar mooie opnames maken. Er was een harde wind en ondanks de blauwe hemel en een heldere zon was het behoorlijk koud.
    Ik was nu toch eenmaal buiten en heb maar gelijk mijn ochtendwandeling gemaakt, waarbij Skanner – de mij tijdelijk toevertrouwde beagle – mij vergezelde. Daarna was het bijna tijd voor de middagboterham en te laat om nog een bakkie te doen. Dan maar een ochtend zonder koffie. Nog even snel naar de Hema voor karnemelk, maar die was helaas na het afgelopen drukke weekend uitverkocht.
    Wat het weer vandaag zal worden? Daar heb in geen vrolijke gedachten bij, maar misschien valt het wel weer mee.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we moeten het er maar mee doen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het goede bericht is, dat de krantenbezorger zich niet verslapen heeft en de krant keurig netjes op tijd in de brievenbus heeft gestopt. Het minder goede nieuws is, dat een bloembak van de stichting door marktkooplui aan de kant is gezet en ondanks de beloften van de marktmeester niet op de oude plaats is teruggezet. We zullen dus stappen moeten ondernemen. Het volgende goede bericht is, dat het weer vandaag een aangenaam karakter zal hebben. Maar het minder goede bericht is, dat de vorst tot 10 april zal aanhouden en de lente dit jaar pas gaat beginnen na die datum.
    Eindelijk is er een Nederlandse wielrenner erin geslaagd de Ronde van Vlaanderen te winnen. Het superfenomeen Marianne Vos leverde deze prestatie. Knap werk. Minder goed was de prestatie van ADO Den Haag, dat zich gisteren genadeloos liet afstraffen met een 4 -0 nederlaag.
    En verder: vandaag schijnt de zon, zal de wind uit het oosten wat milder zijn. Plus- en minpunten; we moeten het er maar mee doen. Toch wens ik iedereen een heel fijne en gezellige dag.Het is wel een voorjaarsfoto, maar minder mooi dan ik zou willen. De foto werd gemaakt op 27 maart van de lentemaand dit jaar.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2e paasdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Goede morgen”, dat zeg ik iedere morgen als ik wakker wordt en zo begin ik dan de nieuwe dag. Fluks zwaai ik mijn goede-humeur-been uit bed, verdwijn in de badkamer en begin verfrist aan mijn dagelijkse taak. Hulp in de huishouding. Computer aan zetten, krantje halen en lezen, fruit klaar leggen en zo meer van die kleine bezigheden. Als de krant gelezen is, de computer is opgestart en het ontbijt genuttigd is, dan is het al weer bijna tijd om Scanner uit te laten en een wandeling van ongeveer een uurtje te maken. Vervolgens een bakkie doen en overleggen hoe we de rest van de dag zullen aanpakken.
    Vandaag loopt het iets anders: Annemiek heeft problemen met haar computer en dan klinkt telkens : “Loek, kom eens even: er is weer iets mis.”
    Buiten is er nog steeds braderie; er komt bijna geen mens, maar ze blijven proberen. Misschien, als de temperatuur stijgt, zal ook het aantal bezoekers kunnen stijgen. Maar de meeste bezoekers gaan vandaag weer huiswaarts. Morgen moet er weer gewerkt worden. Foto: iedere dag 2 stuks fruit.
    Ik wens iedereen een heel gezellige 2e paasdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!