Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    29-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vakantie en verjaardagen vroeger
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag, de eerste dag van de nieuwe week; de week die donderdag overgaat in een nieuwe maand. Augustus, de oogstmaand. Vroeger, maar dat is al heel lang geleden, begon op 1 augustus de zomervakantie tot 1 september. Op 1 september moesten we dan weer naar school. Als 1 september op zaterdag of zondag viel, dan begon de school op 3 resp. 2 september. Augustus was wel de feestmand bij ons thuis. Drie van de negen kinderen en ons moeder waren jarig in die maand. Nu hebben we niet zoveel verjaardagen meer in augustus: 8 augustus is de dag, dat Annemiek jarig is. Zij is van 1935; reken maar uit hoeveel jaar zij op 8 augustus telt. Ja, de tijd gaat snel. Augustus: in mijn herinnering een maand met veel mooi weer, bij Annemiek een maand met veel regen. Ieder heeft zo zijn eigen herinneringen. Herinneringen: fietstochten maken op een oude Stokvis met kruisframe naar Brabant, Limburg en zelfs naar Banneux. Banneux toen nog een heel kleine bedevaartsplaats in België. Vóór het Mariabeeld slechts één houten bankje. Nu een bedevaartsplaats met vooral in België een grote reputatie. Augustus kamperen met de welpen of verkenners op het landje van De Heijer in Scheveningen of aan de Mark  bij Ulvenhout in Brabant. Herinneringen aan vroeger. Soms komen herinneringen terug, terwijl je ze al weer jarenlang vergeten was.
    Maar vandaag schijnt de zon en is het nog juli. Ik wens iedereen een heel fijne dag, die nog lang in de herinnering blijven mag.  Foto: Heel klein bijna in het gras verborgen, deze mooie kleine libel. De naam weet ik niet, maar gisteren fotografeerde ik hem/haar in de duinen van Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Graalhuis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk hebben wij dan ook wat regen gekregen. Wat heet wat. Gisteren viel met bakken uit de hemel. Op een gegeven moment heb ik mijn auto aan de kant gezet en vanuit mijn auto een foto genomen. De bomen langs de weg waren schimmen, moeilijk te onderscheiden. We waren even naar Zoeterwoude, naar het Graalhuis. Dat is een stichting, die voor een goed doel, ter beschikking gestelde goederen, verkopen. Daar gaan we af en toe even langs op zaterdag of donderdag: dat zijn de dagen, dat ze een paar uur open zijn.Gisteren kochten we daar wat glazen en een wetboek. De volgende keer misschien een mooie vaas of een schilderij. Je weet maar nooit hoe een koe een haas vangt. Misschien is zo een graalhuis een idee voor onze stichting. Een of twee keer per maand een openhuis met door anderen afgedankte goederen.
    Ook vannacht heeft het weer geregend. De straten zijn al weer droog. Er was ook onweer in de verte. Ik heb het even horen rommelen… ver weg. Misschien heeft het wel erg geonweerd, maar ik heb het niet gehoord: ik heb heerlijk geslapen en zit nu uit geslapen en gedoucht achter mijn computer. De torenklok heeft nog geen zeven geslagen. Ik wens u een fijne en toch ook weer een zonnige zondag. Neem voor de zekerheid toch maar uw paraplu mee: je weet maar nooit. Foto: zo konden we gisteren nog de ochtendzon begroeten. Vanaf nu komt de zon op achter het appartementencomplex, dat u rechtsonder op op de foto staat. De zon is weer op weg in zuidelijk richting. Over een paar weken zie ik haar weer opkomen aan de andere kant van het complex.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedere dag is een feest.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog vroeg en toch heeft de zon de mistdeken van zich afgeschud. In de verte hangt nog wat nevel. Gisteren hebben we een buitje gehad. Het stelde niet veel voor, maar het gaf wel even wat verfrissing. We wilden er wel even tussen uit. De hele dag in huis zitten… daar hadden we geen zin in. Even naar Monster om paprika’s te kopen en daarna doorgereden naar Hoek van Holland. Annemiek vindt Hoek van Holland niks. Daar aan de Waterweg met al die rokende pijpen. Daar voelt zij zich niet prettig. Ik geniet juist daar van het uitzicht op de raffinaderijen, het water, de schepen en de mooie luchten. Ik heb er natuurlijk weer foto’s gemaakt, Het was zo tegen zeven uur in de avond en de zon begon al wat met de avondwolken te spelen. Mooie reflecties op het water, dat alleen beroerd werd door de langsvarende schepen. Het was bijna windstil.
    Wat de dag vandaag zal bieden. Ik weet het niet. Nu een mooie ochtend, straks misschien een donderbui of echt zo een heerlijke regenbui(voor een uurtje), langer niet. Dan staat de natuur weer helemaal verfrist op. Ik wens iedereen een dag naar eigen wens. De een wil dit, de ander dat. Maar iedere dag is een feest. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26 juli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De wolken dreven voorbij, dreigend af en toe, maar ze lieten hier geen spatje regen achter. Een roze gloed aan de horizont vertelt mij, dat het ook vandaag weer een warme dag zal worden. Ik houd me rustig. Gisteren hebben we visite gehad en met hen hebben we een fijne wandeling over de boulevard gemaakt. Daar was nog enige friste wind. De onweerswolken dreigden ons te overvallen, maar hielden zich koest en verdwenen geluidloos in oostelijke richting. Het was niet al te druk op de boulevard, maar aan het strand en in de zee zochten wel veel vakantiegangers verkoeling. Scheveningers ben ik niet tegengekomen; ik liep als een vreemdeling tussen al die badgasten. Vandaag ga ik me maar wat in mijn nieuwe computer verdiepen. Voor de kenners of geïnteresseerden volgt hier de naam en type DT Acer Aspire Z2380-001; een hele mond vol voor een mooi apparaat. De oude computer staat nog naast me. Misschien kan ik daar iemand nog een plezier mee doen.
    Ik wens iedereen een genoeglijke dag, met een beetje verkoeling. Een buitje overdag mag van mij en de planten wel. Foto: een vakantieherinnering.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 juli.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sinds gisteren ben ik overgestapt van XP naar Windows 8. Dat is wel een hele verandering en vraag wel wat aanpassing. Maar ja, je moet met je tijd mee en dat vraagt soms wat extra inspanning. Ik weet nog niet of alles gaat, zoals het moet. U moet het me maar niet kwalijk nemen als er iets verkeerd gaat. Al doende leer je. Dat zal hier ook het geval zijn. Bloggen lijkt mij niet zo moeilijk. Tekst schrijven in Office en daarna via kopiëren en plakken op het blog. Foto ongeveer op gelijke wijze maar dan via het fotoprogramma. Maar waar vind ik dat. Dat is weer even zoeken.
    We hebben gisteren geen last van de regen gehad. Een enkel drupje. Maar het is wel warm en zwoel. Op de zeezijde van ons appartement brandt de zon en het is daar dan ook erg warm.
    Ik maak het niet te lang vandaag. Ik wens iedereen, die dit leest een heel fijne en gezellige zomerdag. Foto: een waterlelie voor deze nieuwe dag, die zonneschijn en vreugde brengen mag.

     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is bewolkt, maar in het noordoosten kleurt de hemel aarzelend. Er is weinig wind. Het heeft nog niet geregend. Blogmaatje Paolo meldt mij dat het in Zeeuws-Vlaanderen zachtjes regent. Goed voor de natuur en de mensen. Even verkoeling. In Limburg en oostelijk Brabant is het vannacht op een aantal plaatsen heftig te keer gegaan. Stortbuien en omgevallen bomen hebben daar veel schade veroorzaakt. Ik wens de mensen daar veel sterkte. Het is niet leuk als je vakantie op zo een heftige wijze wordt onderbroken. Volgens de radio zijn veel kampeerders weer huiswaarts gegaan. De temperatuur hier is een aangename twintig graden, maar de verwachting is, dat dat snel zal veranderen en we weer zullen moeten zweten.
    Als alles goed is komt er vandaag een nieuwe computer. Eentje met een groot scherm. Het huidige scherm kan dan aangekoppeld worden als tweede scherm. Ik zal vandaag van de computer van Annemiek gebruik maken. Maar dat maakt voor het bloggen niets uit. Alleen een andere locatie: niet in mijn werkkamertje, maar in de woonkamer. Ik wens iedereen een - wat het weer betreft - een rustige dag. Wat regen mag. Dat is goed voor de natuur. Foto: dit panorama, gisteren gemaakt, gebruik ik nu als bureaublad.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Emmerich
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit kan ik u nu alvast melden: we hebben her in Scheveningen nog geen bliksem gezien of een donderslag gehoord. Wel daalde de temperatuur gisteravond al snel: om 20.30 uur was die al weer onder de tweeëntwintig graden. Maar nu, amper zes uur is dat al weer eenentwintig graden. Dat beloofd weer een warme dag te worden. We zitten in een hittegolf en moeten ons dus heel rustig houden. Veel drinken, weinig doen en ons vooral niet druk maken. Lichte kleding en in de schaduw. Zo komen we de dag wel door. Tegen de avond kan het behoorlijk gaan bliksemen en donderen. Op Scheveningen is het druk: iedereen zoekt verkoeling op het strand, maar gisteren was ook daar de temperatuur dicht bij de dertig graden met af en toe even een verkoelend windje. Zo zal het vandaag ook wel weer zijn. Toch wens ik u een heel fijne dag in de koele schaduw van uw woning. Foto: vissen zwemmen in het water. In Emmerich am Rhein zag ik dit mooie hek, dat de eenheid van vissen en water symboliseert.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als er mussen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als er mussen waren, dan zouden ze vandaag dood van het dak vallen. Zet een bakje water voor ze klaar. Zij hebben ook dortst. Ik zit in de koelste kamer van het huis en daar is het nu vijfentwintig graden. De nacht heeft enige verkoeling gebracht. Maar vandaag zal de temperatuur weer oplopen tot in het binnenland boven de dertig graden. De enige verkoeling biedt de koelkast: daar kunnen dan tenminste nog wat koele dranken staan. Geen alcoholische: dat zou wel eens een heel verkeerde werking kunnen krijgen bij dit weer. Te koud drinken is ook niet goed: dan gaat het lichaam ook verkeerd reageren. Gekoeld, maar niet te koud, lest de dorst en houdt het lichaam op de goede temperatuur. Vooral niet in de zon gaan zitten: dat verhit het lichaam het meest en kan brandblaren of nog erger veroorzaken. Neen, ergens bij een vlietende beek onder een dikke boom, waar geen muggen je komen pesten, daar is het nu goed toeven. Maar hier hebben we niet zo een beek: hier hebben we het strand zonder bomen en een zinderende zon. Gelukkig gaat straks de zon weg aan de stadskant en kunnen we in de schaduw genieten tot de zon sissend ondergaat aan de verre horizon. Vakantiefoto: zonsopgang aan de Rijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de allerbeste wensen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon schijnt al verblindend op de vroege morgen. Een feestdag in België  - gefeliciteerd daarmee - en een bijna nieuwe koning, die om 12.00 uur de eed op de grondwet zal afleggen. Feest in België vanwege de nationale feestdag; 21 juli 1831: het is de datum, waarop in 1831 de eerste  koning der Belgen. Leopold van Saksen-Coburg-Gotha, koning de Belgen, de grondwettelijke eed aflegde als koning.Eindelijk vrij, dachten de Belgen toen en vierden uitbundig feest. Vandaag herdenken zij dat. De zon zal de feestelijkheden begeleiden. Ik wens alle Belgen, maar ook alle bezoekers van dit blog een genoeglijke dag.
    Vanmorgen vroeg wekte zon mij en fluks stond ik naast mijn bed. Kan ik die zon nog vangen met mijn camera? Sluitingstijd 1/4000. Toch lukt het bijgaande foto te maken. De ramen aan de zeekant staan open om zo veel mogelijke zeewind binnen te laten en zo in huis toch een aangename temperatuur te hebben.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De libel(le)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er vallen nog geen mussen dood van het dak en dat zal vandaag ook niet gebeuren. Hier in Scheveningen is de hemel bedekt. Even een kleine passerende depressie. Misschien wat motregen de komende uren. Maar in de loop van de dag zal de zon weer doorbreken. Voor de vertrekkende vakantieganger in ieder geval wat aangenamer weer om te rijden.
    Op een gegeven moment had ik hem toch te pakken; ik bedoel de libel op bijgevoegde foto. Net als je wilt fotograferen, vliegt dat vliesvleugelige wezentje weer weg. Maar met de telelens kon ik dat diertje in de gaten houden. Klik, en weg was die weer.
    Vandaag wordt  - of misschien wordt het wel werd – veel bezoek op Scheveningen verwacht; zonaanbidders en pootjebaders. Misschien komen ze toch wel, maar wordt het wat later. Veel gezinnen staan op het punt van vertrekken naar buitenlandse bestemmingen of vakantiehuisjes. Die en u, lezer(es), wens ik allemaal een heel fijne verdiende vakantie/weekend. Even de economische crisis ontvluchten en aan leukere dingen denken. België maakt zich op voor een troonwisseling. Morgen is het zover en zal Filips het stokje van zijn vader overnemen. Ook hem wens ik het allerbeste.
     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geniet van de dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben niet laat of lui vandaag: ik was al om 05.45 uit de veren en stond om 06.00 uur buiten te genieten van de mooie nieuwe dag. Even wat aardbeien plukken van mijn aardbeienplant. Lekker voor bij het ontbijt. Daarna de krant uit de bus gehaald en even doorgebladerd. Na vijf dagen geen krant lezen, wil ik weer een beetje op de hoogte gebracht worden van het reilen en zeilen van de sport en de politiek.
    Tijdens de vakantie in Park Kalkar hebben we genoten van de rust, de zon en de leuke dorpen en stadjes in de omgeving: Temerig, Rees, Kalkar en Anten, en natuurlijk van de Hein(zo schrijven ze dat in Duitsland). Veel schepen die stroomopwaarts/stroomafwaarts passeren; sommigen zo diep geladen, dat je denkt dat ze zullen zinken. Vandaag laat ik zo een schip zien op de foto.
    Ik wens iedereen een heel fijne en een niet al te warme zonnige dag. Zelf ga ik op het plein de planten van veel vocht voor zien: de weervoorspellers verwachten warme tot zeer warme dagen voor het weekend en de komende week. Geniet van het mooie weer, maar pas op voor te veel zon.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Darum ist es am Rhein so schön.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We waren van plan om de afgelopen dagen regelmatig het blog te bezoeken en op jullie reacties en bezoekjes te reageren. Helaas bleek volgens een van de receptionistes dat het vakantieparadijs in Kalkar geen wifi ter beschikking stelde. Bij vertrek spraken wij ons ongenoegen uit. Toen kwamen de excuses. Er was wel gratis wifi, maar de receptie had een fout gemaakt. De receptioniste dacht, dat wij over betaal-tv spraken. Toch had ik verschillende keren duidelijk gezegd dat het over wifi ging. De betreffende receptioniste was nu niet aanwezig: ze hebben er zich dan ook met een Jantje van Leiden van af gemaakt. Toen we thuis kwamen zijn we gelijk op blogbezoek gegaan.
    Overigens: we hadden prima weer en hebben een aantal mooie dorpen in de omgeving bezocht. Daar kom ik later wel op terug. Ik wens jullie allemaal een heel mooi en lang weekend. Zonsopkomst boven de Rijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warum ist es
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We zijn een paar dagen rebbedebie, maar met de laptop paraat. Waar we heengaan is wifi. Wifi staat voor draadloos thuisnetwerk. Dat thuis moeten we niet te letterlijk opvatten. Thuis betekent meer een beperkt gebied, zoals een hotel, een congrescentrum, een stadion,  een luchthaven etc.  Zo kan ik bij voorbeeld in de tuin van een hotel (meestal kosten)vrij internetten. We houden het blog in de gaten en waar mogelijk zullen we ook reageren. We hopen op een paar dagen  - maar het mag natuurlijk ook langer duren – fraai zomerweer en wensen u dat ook. Warum ist es am Rhein so schön. Foto: ik geef je een boeketje roze rozen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quartorze Juillet - Mont Ventoux
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als ik nu naar de hemel kijk richting zee, dan zie ik tussen de wolken al open plekken waar de hemel blauw is. Een sombere dag zal het niet worden, maar helemaal zomers, daarbij heb ik mijn twijfels. Maar laat ik u niet verontrusten: de zon komt vandaag en dan kunnen we weer een extra portie vitamine D in ons lichaam opnemen. Het is zaterdag 13 juli. Morgen Quartorze Juillet, La Prise de la Bastille in 1789, maar ook de bestorming van de Mont Ventoux in 2013. Givors – Mont Ventoux, 242,5 km. Dat zal weer een spannende dag worden voor die twee mirakelse Nederlanders Mollema en Ten Dam van de Belkin pro Cycling Tourploeg, waar ook de Belgische renners Vanmarcke en Wynants deel van uit maken. We zullen weer gekluisterd aan het beeldscherm zitten. Ik kijk er nu al naar uit. Hopelijk kan ik rechtstreeks kijken. Het is weer een ouderwetse tour de France; onverwachte ontwikkelingen zoals gisteren. Ik wens iedere wielerliefhebber een heel fijn en vooral sportief wielerweekend toe. Genietend van de zon en het fraaie zomerweer. Foto: twee schepen helpen het grote schip naar zijn ligplaats in de haven van Scheveningen


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag, 12 juli. De week zit er weer bijna op. De zon moet nog op. Maar hij keert zich nog even om. Hij slaapt nog. Ik ben al een uurtje wakker en zit na een verkwikkende douche achter mijn computer.
    Gistermiddag heb ik nog even mijn oude hobby kunnen showen. Een klok bij een van mijn kennissen wilde niet vooruit. Hij stond al een tijdje stil, maar nu heb ik hem even geholpen. Het probleem was niet zo groot en was vrij spoedig verholpen. Hij kan nu de tijd weer aangeven. Het belslagwerk heb ik maar buiten werking gelaten. Om midden in de nacht tweemaal gewekt te moeten worden, omdat die klok zo nodig moet laten horen, dat hij een comtoise is, is niet wenselijk.
    Volgens de weermensen gaan we een goed weekend tegemoet. De wind gaat om naar het westen, zodat we van de warme luchtstromingen kunnen profiteren. Ik wens iedereen een heel fijne en als het een beetje mee zit ook zonnige dag. Foto: bij Luc staan ze in de tuin, bij mij in een vaas in de woonkamer.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Egidiuslied
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oh zonnetje waer bestu bleven
    dat was gheselscap goet ende fijn

    Met een knipoog naar het beroemde Egidiuslied schrijf ik de eerste twee regels van mijn ochtendgebed. Vandaag geen zonnige dag en temperaturen aan de lage kant. Dat is de weersverwachting voor Holland. Misschien in de middag hier en daar(ik schrijf het heeeeel langzaam) even een knipoog van de zon. Het kan ook niet iedere dag feest zijn. De temperatuur is nu 13.8 graden nog steeds matig vanuit het noorden. Maar u hoort mij niet klagen. Gisteren heb ik de conifeertjes gesnoeid: de dode takjes eruit en een beetje de haarstylist uitgehangen, Ze staan er nu weer kortgeknipt bij. De nieuwe scheuten hebben nu wat meer ruimte om uit te groeien. Verder was het een gewone dag: een kopje koffie, een ommetje, een praatje, één borreltje, kijken naar de tour en daarna het avondeten: gebakken paprika’s met gember en uitgebakken speklapjes( dat klinkt niet alleen lekker: het was ook lekker). Ik wens iedereen een gezellige en smakelijke dag. Foto: behouden thuiskomst


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto: waterpret, waar de zee niet kan komen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag wat later dan in de afgelopen twee weken. De schuldige? Niet de zon: die heeft verwoede pogingen gedaan om mij te wekken. Maar ik was halsstarrig en werd pas wakker om 06.50 uur. Snel onder de douche met beschaamde kaken. Maar nu toch weer op blogronde. De temperatuur is 17.7 graden. Volgens de weerprofeten zal het vandaag iets koeler zijn dan gisteren. Gisteren stond er aan zee een nogal straffe wind en die zorgde er voor dat de temperatuur aan de kust niet zo sterk opliep als in het binnenland. De wind is nu wat geluwd, maar komt nog steeds over zee. Het blijft in ieder geval zonnig en droog en op het strand een beetje aangenamer met wat minder wind. Die windschermen zullen wel nodig blijven vandaag, maar ook de parasols: zon zal er zijn en overvloedig. Misschien tegen het eind van de dag wat bewolking. En… morgen? Dat zullen we morgen wel weer zien. We pakken vandaag wat we krijgen; dat kunnen de weergoden ons morgen niet meer afpakken. Ik wens iedereen een heel fijne en zonnige dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omdat iedere dag anders is
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren eerst even de voortuin gedaan. Het onkruid is weer verwijderd en alles ziet er weer schoon en fleurig uit. Veel van de in het voorjaar geplante begroeiing heeft zich goed geworteld. Het is wel wat vermoeiend dat werk. Op je knieën voor de perkjes. Er hebben zich nog geen vrijwilligers aangemeld. Maar wat vandaag niet is kan morgen komen… of overmorgen… of een andere keer… Toen ik wat last kreeg van mijn knieën, ben ik gestopt. Het was toen toch al elf uur. Vandaag ga ik even naar de drukker. Ik heb een mooie panoramafoto van Scheveningen gemaakt en wil die vergroot hebben tot 2 bij 0,5 meter. Die foto is te groot voor het blog. Ik zal hem wat kleiner maken, zodat u toch een beetje de indruk krijgt van hoe mooi Scheveningen er vanuit zee uit ziet. Verder wat rommelen in mijn kamertje. Er gaat steeds wat uit en ik krijg steeds meer ruimte en een fijnere werkplek.
    Ik wens iedereen een heel fijne en zonnige dag. Niet te warm; voor mij is tweeëntwintig graden genoeg. Maar ik heb er niets over te zeggen. Pas op voor de zon: teveel is niet gezond. Maak er een fijne dag van, zodat je vanavond terug kan zien op een geslaagde dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oh what a beautiful morning.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Oh what a beautiful morning,
    Oh what a beautiful day,
    I've got a wonderful feeling,
    Everything's going my way.

    Zo werd ik wakker deze morgen. De zon was al op en doorbrak de stilte van de nacht. Hoog in de lucht trekken de vliegtuigen hun strepen. De zee is licht en leeg. Ook het plein, gisteren nog stampvol met fietsen, willekeurig neergezet tegen bomen en in de perkjes, ziet er nu leeg en eenzaam uit en vraagt om verzorging. Daar ligt voor mij vandaag een belangrijke taak. Veel mensen spreken hun waardering uit over de metamorfose van het plein, maar een helpende hand ontbreekt. In de morgen is het nog koel buiten en kan ik er werken, maar in de middag wordt dat te veel. Dan heb ik ook wel wat anders te doen. Maar toch zingt mijn hart:

    Oh what a beautiful morning,
    Oh what a beautiful day,
    I've got a wonderful feeling,
    Everything's going my way.

    Dat wens ik u allemaal toe. Geniet opnieuw van de nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-07-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huys te Warmont
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Misschien heeft u vanmorgen de zonsopkomst gemist. Ik in ieder geval niet. Ik heb hem weer vastgelegd op de plaat, zoals dat vroeger heette. Maar vandaag toon ik u hem niet.
    Gisteren – we konden het binnen niet uithouden: de zon lokte ons naar buiten – Hebben we een tochtje door de provincie gemaakt. Samen met onze dochter. Het was wel even aanpassen in de auto. Op de achterbank onze dochter en daarnaast de rollator. Het is een beetje behelpen, maar het gaat. We wilden naar Warmond, maar daar was feest en het centrum was afgesloten voor het verkeer. Dan maar een korte wandeling door het park van Warmond. Alleen het geluid van de vogels en de gedempte tred van onze schoenen. En plotseling stonden wij voor het Huys te Warmont met slotgracht. Een wandeling rondom en wat foto’s maken. Daarna zijn we doorgereden naar Voorhout voor een korte wandeling door het centrum. Ieder winkelcentrum is voor Annemiek een must. Vervolgens zijn we naar een natuurgebiedje Lentevreugd nabij Wassenaar gereden. Samen met Marlies een wandeling door dat gebied, waar wilde paarden en runderen lopen. Vooral in het voorjaar een gebied waar veel vogels nestelen. Daarna naar huis, naar Scheveningen, dat dicht zat door het verkeer. Met enige moeite konden we toch uiteindelijk onze auto in onze eigen garage parkeren. Foto: Huis te Warmont(ik was er nog nooit eerder geweest).


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!