Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    01-12-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De landing van de Prijs Willen Frederik.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is vandaag zondag 1december. De winter is begonnen. De meteorologische winter dan. Vandaag ook 1ste adventszondag. Bovendien is het het begin van de eerste week van de laatste maand van het jaar 2013. Volgende week loopt overal de Kerstman weer rond: joho, joho. Het Kerstfeest nadert.
    Als gevolg van de weersomstandigheden moest gisteren wat geweld aan de geschiedenis gedaan worden. Erfprins Willem Frederik kon niet door de matrozen naar de wal worden geroeid. Daarbij heeft een amfibisch voertuig ondersteuning verleend. Het was koud en regenachtig. Vandaag ziet het weer er wat vriendelijke uit. In het oosten gloort al het morgenrood bij een helder hemel. De nieuwe maand begint goed. Volhouden zal ik maar zeggen. Ik zie twaalf vliegtuigstrepen in de lucht. Bijna allemaal in zuidelijk richting. Zij brengen u mijn lieve morgengroeten. Foto; een kijk op de feestelijkheden van gisteren.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 jaar koninkrijk(1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag is het dan zo ver. De feestelijke herdenking van het feit dat op deze dag 200 jaar geleden Prins Willem Frederik, zoon van Erfstadhouder Willem V en Prinses Wilhelmina van Pruisen, om vier uur ’s middags onder het gedreun van de saluutschoten van The Warrior het strand bereikte en een aantal Scheveningen de zee inliepen om de Prins Welkom te heten. De Prins was iets te vroeg: de delegatie, die hem zou verwelkomen, was nog niet gearriveerd. De Fransen hadden ons land nog niet geheel ontruimd en hielden o.a. Den Helder en enkele strategische punten bezet. Deze aankomst wordt vandaag door een grote groep mensen nagespeeld. Daarna volgt een demonstratie van de Nederlandse Marine en de dag wordt afgesloten door een Koningsconcert in het voormalige Circustheater. Het zal wel drukte geven in Scheveningen en Den Haag. Er hangt nu een schijfje maan aan de heldere hemel, het laatste kwartier van de maand, misschien wel symbolische teken van de bevrijding  van de toenmalige Franse onderdrukker.
    Na dit korte historische overzicht wens ik iedereen, die vandaag hierbij betrokken is, en al de mensen die dit verslag lezen een feestelijke en mooie dag toe. Foto: het strand waar de herdenkining zich vandaag afspeelt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.start 200 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog droog. De temperatuur is ongeveer 7 graden. Straks komt er regen, maar misschien ook zonneschijn. We zullen maar afwachten wat het wordt vandaag. In de ochtend moet ik de kalenders uitrijden. Vandaag moeten ze op de afhaalplaatsen liggen, want morgen start de eerste dag van afhalen. Ik hoop, dat het voor de stichting een mooie dag wordt. Morgen is het dan zover: dan starten de tweehonderd jaar koninkrijksfeesten. Eerst een soort toneelspel van de landing in 1813 en daarna een echte oefening van de Koninklijke marine. Morgenavond feest in het Circustheater, waarbij ook de Koninklijke familie aanwezig zal zijn. Zal wel een hoop drukte geven; zeker – en dat hopen we - als het weer meewerkt. Gisteren zijn we nog even naar een kerstmarkt geweest. Door de cash van haar computer waren al de foto’s, die Annemiek gemaakt had, verloren gegaan. Nu heeft ze weer een voorraad niet foto’s. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Misschien komt er toch nog een zonnetje. Zo niet, dan moeten we zelf maar voor het zonnetje in huis spelen. Foto: zo maar een bloemetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het wijzende vingertje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst de Sint uitzwaaien en dan pas de kerstboom. Annemiek wil de kerstboom nu al geplaatst zien. De Kerstman heeft zich nog niet gemeld. Ja, wel in de grote tuincentra en bij de groothandel en hier en daar in de modewinkels, waar direct na de Kerst de uitverkoop gaat beginnen. Ik houd het nog even bij de Sint en Piet. Voor de kinderen zijn dit dé personen, die in de belangstelling staan. Op straat zijn ook nog geen kerstbomen te koop. Nu al een kerstboom in huis betekent in de meeste gevallen een naaldentapijt met de kerst. De kerstballen liggen dan al weer kapot onder de naakte boom. Wij hebben een kunst kerstboom. Met zijn tweetjes zitten we niet meer onder de boom kerstliedjes te zingen. ‘Stille Nacht’ is door de bisschoppen uit het kerkelijk liedboek verbannen evenals ‘De herdertjes lagen bij nachte’, waar moet de herders dan gaan liggen, ze liggen toch altijd in het veld. Nog even en de kerststal wordt ook verboden. Ik vind, dat je de traditie moet handhaven. Laat dat wijzende vingertje maar in de bisschoppelijke handschoen steken. Het past de bisschoppen beter om wanten te dragen: dan zijn er ten minste geen vingertjes meer te zien. Ik wens iedereen nog gezellige Sinterklaasdagen en na hem pas de Kerstman. Foto:


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.want een lach in de morgen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn computer wijst aan dat het vandaag 27 november is; bovendien is het woensdag. De helft van de week zit er weer bijna op. Aanstaande zondag, 1 december, de eerste zondag van de advent. Het kerstfeest nadert nu snel. Maar eerst nog moet de winter komen en dat is op zaterdag 21 december 18.11 uur MET. Daarna gaan de dagen lengen en de winter strengen. Het jaar gaat snel voorbij. Het weer trekt zich daar niets van aan: het had kunnen sneeuwen en het had kunnen vriezen. Maar sneeuw valt er vandaag niet, wel af en toe wat motregen: vriezen doet het al evenmin: de temperatuur kan vandaag opoplopen tot negen graden. Al met al hebben we nog niet te klagen over het weer. Misschien komt er na een mooie herfst ook weer een mooie winter. We wachten maar af: we hebben het niet in eigen hand. Wat we wel kunnen doen is ’s morgen met het goede been uit bed stappen en met een lach de dag beginnen. Dat wens ik u dan ook voor vandaag. Want een lach in de morgen verzacht onze zorgen.foto: zie ginds komt de stoomboot...


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar zijn we weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Daar zijn we weer. Fris gedoucht en gekleed weer achter de computer. Buiten is het nog donker. Na een paar regenbuien zal de zon vandaag wel weer verschijnen. Door de wind is de gevoelswaarde buiten laag. Maar als straks het zonnetje schijn en de wind wat luwt wordt het wel weer wat aangenamer. Vandaag wordt begonnen met de verspreiding van de Eindejaarskrant Scheveningen en ga ik beginnen met het brengen van de Scheveningen Kalender 2014 naar de plaatsen waar belangstellenden de kalender kunnen ophalen na een kleine donatie in het daar voor bestemde potje te hebben gedaan. Voor het goede doel van de Stichting Zicht op Scheveningen. Ik hoop dat de potjes aardig gevuld terugkomen; dan kan de Stichting ook weer belangrijke projecten ondersteunen. Projecten ter verbetering van veiligheid en woonbeleving. Prettig en veilig wonen is vooral voor de senioren een belangrijke zaak. Ik wens iedereen een fijne en gezellige dag. Foto: het is Sinterklaastijd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de eerste plaats bedank ik iedereen voor de lieve en welgemeende wensen bij gelegenheid van mijn zoveelste verjaardag. Nu dertig jaar en 49 jaar ervaring. Zo wil ik nog wel een aantal jaren door gaan. Ze zeggen wel eens: “verstand komt met de jaren”; ik hoop dat dat ook voor mijn zal gelden. Er valt iedere dag nog veel te leren. Niet uit de boekjes, maar door het leven zelf. Hé, stop even, Loek, je begint weer te preken.
    Vandaag komen de nieuwe kalenders van de pers. We beginnen met vijfhonderd stuks. Dat wordt uitrijden deze week. Morgen komt de Eindejaarskrant. Twaalfduizend exemplaren. Die hoef ik niet uit te rijden. Daar hebben we onze bezorgjongeren voor. Het lijkt zo makkelijk, maar het is toch een zware klus. Ik breng alleen extra exemplaren bij de adverteerders.
    Ik maak het vandaag niet zo lang. Ik wens iedereen een heel fijne dag met aangename novembertemperaturen en als het kan een vriendelijk novemberzonnetje. Foto: De Scheveningse Sint Nicolaas.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een bijzondere dag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is bijna zeven uur. Het is stil en koud buiten. Nee, geen nachtvorst of rijm op de daken. Voor mij is het een bijzondere dag. 30 jaar plus 49 jaar ervaring, zei mijn schoondochter. Een eenvoudig optelsommetje. Het wordt geen drukke dag: de familie is in de loop der jaren aardig uitgedund. Maar toch maken we er een klein feestje van. Annemiek heeft me verwend met een nieuw aquarium. Het oude bakkie was te klein geworden voor het grote aantal guppen. Zelfs in de veel grotere bak zwemmen ze elkaar nog in de weg, bij wijze van spreken. Een aantal krijgt binnenkort een ander zwemadres. Of de zon echt zal schijnen weet ik nog niet, maar dat er een zonnige stemming in ons huis hangt, weet ik zeker. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag. De laatste zondag van november. Volgende week begint de advent al en een nieuw feest komt nader. Foto: Nu maar hopen. dat de Pier ook ouder wordt


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alleen de reflectie beweegt
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zaterdag, 23 november. Een dag van voorbereidingen. Waarom? Kijk maar op mijn blog linkerkolom. We gaan al vroeg naar onze supermarkt, waar van alles te koop is. De groothandel, waar ik als ingeschrevene bij de Kamer van Koophandel, inkopen kan doen. Grote parkeerplaats, dus geen gezoek en een grote variëteit. Dat doen we meestal één keer per week. Alles in een keer in huis. Verder vandaag het huis een beetje kuisen. Veel verplichtingen hebben we vandaag niet. Boven de horizon hangt een rozige gloed. De zon lijkt zich aan te kondigen. Het zicht is goed en de temperatuur laag. Er is nog weinig te beleven op straat. Straks komt Sinterklaas en de Pieten voor groot en klein. Dan zal het wel wat drukker worden. Ze hebben er in ieder geval goed weer bij. Gisteren was ik even op de boulevard en keek naar een verlaten Pier. Het enige, dat bewoog, was de reflectie van de zee in de ramen van de Pier. “Hé daar, komt er nog wat van?” wilde ik roepen, maar ik weet dat ik toch geen antwoord krijg. Iedereen wens ik een fijne en mooie dag. Foto: alleen de reflectie beweegt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zmdwdvz of andersom?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer vrijdag. Het weer ziet er redelijk uit voor. Terwijl ik vrijdag tikte kwam ik terecht bij een heel oude notering in de Gevangenpoort van Den Haag. In die tijd waren er in de gevangenis nog geen kalenders. De gevangenen tekenden de dagen op de muur. In de volgende volgorde: zmdwdvz en zette dan een kruis achter de betreffende dag. Zo konden ze tellen hoeveel dagen ze al in de gevangenis zaten. Ik heb de moderne schrijfwijze maar genoteerd; op de mannenafdeling werd deze notering (van onder naar boven)ook iets anders gelezen: Zeg Vrouw Doe Wat De Man Zegt. Toen de vrouwen op de vrouwenafdeling dat hoorden, keerden zij de tekst om en begonnen op de zondag. Zij lazen de dagaanduiding als volgt: Zeg Man Doe Wat De Vrouw Zegt. Vrouwen vinden altijd wel een oplossing als ze hun zin willen krijgen. Ik wens iedereen een heel genoeglijke dag. Foto: als het geen Zwarte Pieten mogen zijn dan nemen we toch de kerstkabouters.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    21-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen, Allemaal.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is koud, (nog) donker, maar de straten zijn droog. Het heeft hier niet gevroren. Misschien moet er hier en daar de ruit van de auto gekrabd worden op een erg koude hoek. We slapen nog met het raam open, Wel fris, maar onder het dekbed heb je daar geen last van. Gisteren zijn we thuis gebleven. Alleen een brief gepost. In de middag kwam een vriend, een echte computerfreak, even langs om Annemiek en mij wat meer wegwijs te maken met Windows 8. Daarna tijdig onder de wol en na een aangename nachtrust iets later dan gewoonlijk weer opgestaan. Nu is het zeven uur en zit ik gedoucht en aangekleed achter de computer. Ga dadelijk de krant halen en lezen en na een kom thee en twee sneetjes brood weer achter de computer om mijn blogmaatjes te bezoeken en een fijne dag te wensen. Daarna, het is gelukkig droog, bij de drukker langs voor de eerste editie van de Eindejaarskrant en de nieuwe Scheveningen Kalender. Toch wat te doen vandaag. Ik wens iedere lezer van mijn blog een heel fijne en aangename dag. Foto: Het is een kleurenfoto, echt waar. De Nieuwe Waterweg bij mist weer.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honselersdijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Komt er vandaag dan toch nog even de zon? In ieder geval staat de maan zichtbaar aan de hemel. Het mag wel weer na een paar troosteloze dagen. Grijs, grauw en nat. Het is nu echt herfst. De hele dag in huis zitten is niet voor ons. Dus gingen we gistermiddag toch even met de auto er op uit: Honselersdijk was ons doel. Een tuindersdorpje in het Westland. We waren amper de garage uit of het begon weer te regenen; wat heet regenen: het plensde de hemel uit. Gratis wasbeurt voor de auto. Toen we op onze bestemming aan kwamen, regende het nog. Dan maar even bij de grootgrutter naar binnen. Daar is altijd wel wat te halen voor het avondeten. Daarna even bij de juwelier langs; nee, niet voor juwelen, maar om een batterijtje te plaatsen in mijn polshorloge. Het lag al tijden stil in de kast, maar moest nu toch weer dienst doen. € 7 waren de kosten. Maar nu doet hij het weer een lange tijd. Ik wens iedereen vandaag een mooie tijd om van deze dag en van alle dagen daarna te genieten. Foto: ook uitgebloeide lelies kunnen mooi zijn,


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De druk is van de ketel.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog donker buiten. De straten zijn nog nat. Aan de horizon hangt een roze gloed. Is het stadslicht of wil de zon ons een klein beetje komen helpen vandaag. Wat het ook zij: het wordt voor mij een rustige dag. Er zijn geen zaken, die moeten; alleen dingen die mogen. Voorlopig is de druk van de ketel. Ik ga vandaag mijn werkkamertje eens goed onderhanden nemen. Niet alles tegelijk, maar rustig aan. Sorteren en weggooien, wat ik niet meer nodig heb. Zal wel een flinke zak vol worden. Weg in de container. Opgeruimd staat netjes. Zo veel als mogelijk is in de kastjes. Annemiek krijgt al wat meer handigheid op haar computer: af en toe hoor ik haar zuchten en dan weet ik, dat ik wat ondersteuning moet geven. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: nog zo een dier: het prijskaartje hangt er aan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pas op, feestdier
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag beginnen we weer aan een nieuwe week. De laatste volle week van de maand november. Eerst even vroeg naar de drukker. De laatste dag voor kopij. Woensdag wordt de Scheveningse Eindejaarskrant gedrukt en deze week de kalenders. Er kwam vrijdag nog een tussendoor verzoek voor een lezing op woensdag. Ik wil wel helpen, maar zoiets moet je wel voorbereiden en ik weet niet of dat me nog lukt. Het idee zit al in mijn hoofd. Het onderwerp heb ik en ook de historische kennis bezit ik, maar het uitwerken en op schrift zetten kost de meeste tijd en accuratesse. Het wordt geen dag voor lange wandelingen: daar nodigt het weer me niet voor uit. Tussendoor Annemiek helpen met haar nieuwe computer; ze heeft er al een beetje kijk op, maar ik moet af en toe toch even bijspringen. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Foto: Ik kwam hem tegen op de kerstmarkt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afwachten maar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17 november. De ijsbaan op het Gevers Deynootplein – het plein vóór het Kurhaus, dat ook wel eens Kurhausplein wordt genoemd – is weer geplaatst en al in gebruik genomen. Ik denk, maar weet het niet zeker, dat het vandaag officieel geopend zal worden. Die ijsbaan zal er blijven liggen tot in het nieuwe jaar. Toch weer een winteractiviteit op Scheveningen, die ieder jaar veel belangstellenden trekt. De Pier is nog steeds gesloten en er zijn nog steeds geen nadere mededelingen gedaan.
    Afwachten maar, wat er gaat gebeuren. Gisteren was het een saaie dag wat het weer betreft. Toch zijn we er even tussenuit gegaan. Even naar de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland. Onder weg bloemen en paprika’s gekocht. Het was de laatste keer dit jaar voor de paprika’s. Eind maart/begin april komt de nieuwe oogst.
    De vlag op het Kurhaus hangt er slap bij. Buiten is het nog donker. Van de zon is nog niets te zien. Het wordt vandaag een grijze dag. Mistig en vochtig: motregen. Maar we komen de zondag wel door. Foto: bij Hoek van Holland valt er altijd wel wat te beleven.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puk en Muk en Moortje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Puk en Muk en Moortje”; kent u die strip nog van vroeger: de drie vriendjes, die allerlei leuke dingen beleefden. Kent u nog het vrolijke kinderliedje: Moriaantje, zo zwart als roet, ging eens wandelen zonder hoed en de zon scheen op haar bolletje, daarom droeg zij een parasolletje? Dacht u daarbij aan slavernij. Koning Melchior, de zwarte koning bij de kerststal. Ze kwamen alle drie uit het oosten. Dacht u aan slavernij. Die rijke koning uit het oosten. Heel bijzonder en mooi zag hij er uit. Weet u nog, dat Koningin Wilhelmina in 1945 verkondigde, dat alle inwoners van Nederland gelijk waren. Wij werden niet opgevoed met slavernij. Mijn moeder zei al, dat ze kleurenblind was en daarmee bedoelde zij te zeggen, dat alle mensen ongeacht hun huidskleur gelijk waren. Ze zei ook wel eens dat de mensen zijn zoals de regenboog, die alle kleuren vertegenwoordigt. Aan wie we een hekel hadden: dat was de gestapo( ik weiger dit woord met een hoofdletter te schrijven) in dat zwarte uniform. Maar vandaag komt Sinterklaas in Scheveningen met de stoomboot - of mag die er ook niet meer zijn, vanwege zijn zwarte rookwolk – en zij vele mannelijke en vrouwelijke Pieten. En de kinderen zijn blij als ze van die Piet een handje of een snoepje of een mandarijntje krijgen. Wij gunnen hun dat plezier. De Sint en de Piet zij bestaan niet. Sinterklaas en Zwarte Piet, allebei bestaan niet; vroeger hebben ze wel bestaan, later zijn ze dood gegaan(ook al weer zo een oud liedje). Lieve Sint en lieve Piet, komt a.u.b. en vergeet de kinderen niet. Foto: het moet wel een kleurenfoto zijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aquarium
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren had ik een drukke dag. Dat lag niet in de verwachting. Eerst Annemiek helpen met haar blog. Toen naar een tuincentrum, waar Annemiek foto’s voor het blog wilde maken. Daarna naar Lisse om naar een nieuw aquarium te gaan kijken, dat ik voor mijn verjaardag krijg. Thuis het aquarium uitpakken en inrichten. Voedingsbodem, planten, filter, verwarming en water organiseren. Morgen worden de vissen uit het oude aquarium over gezet. Het nieuwe aquarium moet eerst even bezinken.
    Daarna weer aan het blog werken met Annemiek. Voor mijn eigen blog had ik niet veel tijd. Dat ga ik dadelijk gelijk verzorgen. Daarna boodschappen voor het weekend. Vanmiddag visite en daarna beginnen we aan een hopelijk rustig weekend. Ik wens iedereen een fijne en gezellige dag. Foto: de kerstman is al bezig Sinterklaas te verjagen.
     


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annemiek heeft een nieuwe computer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14 november. Dit kan een heel bijzondere dag worden. Kan… of het dat wordt dat ligt geheel bij u zelf. Maak er een bijzondere dag van. Want deze dag komt nooit weerom. Voor Annemiek geldt dat ook: zij gaat vandaag voor het eerst bloggen op haar nieuwe computer. Ze heeft er vannacht bijna niet van kunnen slapen. Nu zit ze er, nadat ik hem voor haar heb opgestart, een beetje angstig achter en denkt dat alles in de war is. Terwijl ik dit berichtje schrijf zit ze met schrikogen te kijken naar haar toetsenbord en aarzelt bij iedere letter, die ze aan raakt. Dadelijk roept ze mij voor de volgende stap. Helaas heeft ze nog geen plaatjes, die zijn bij de crash allemaal verloren gegaan. Vandaag gaat ze weer wat nieuwe foto’s maken. Misschien kan ik ze dan goed ordenen voor haar en tijdig met het goede formaat maken, zodat de webmaster niet zegt: deze foto kan niet geplaatst worden, het formaat is te groot. Foto: Hoek van Holland.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mooi en helder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ochtend begint mooi en helder. Een enkel ochtendwolkje. De wind komt uit het noorden. Zal wat kou meebrengen. Maar de zon zal over een uur of twee weer warme zonnestralen naar de aarde sturen. Ik heb Spotify op mijn computer. Keuze uit duizenden melodieën. Zo geniet ik dubbel van de computer. Brahms en Mozart wisselen elkaar af. Misschien dadelijk Beethoven of Grieg. In ieder geval veel variatie.
    Vandaag ga ik wat planten ophalen en op het plein planten. De komende dagen wordt er hier geen vorst verwacht. Wel in het binnenland, maar daar hebben we hier aan de kunst geen last van. Daarna – blijft vandaag mooi weer – misschien even weg. Genieten van het buiten zijn. Maar eerst tanken. Niet vergeten. Ik wens iedereen een heel fijne woensdag e.a.v.d. ( en alle volgende dagen). Foto: Uitzicht. Iedere dag een wonder.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-11-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kalender 2014
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog even een laatste blik geworpen op de Scheveningen Kalender 2014. Klopt alles wel? Zitten er geen foutjes in? Nee, hij is klaar. Vandaag gaat hij naar de drukker en op 30 november in de aanbieding; voor slechts één euro(meer mag natuurlijk ook)donatie aan de Stichting Zicht op Scheveningen. Vandaag mag u hem als eerste zien. In het klein dan wel: het werkelijke formaat is 32 x 45 cm. Nu maar hopen op alle dagen mooi weer en gezondheid, samen sterk en een lach ook als het leven je even niet toelacht.
    Nu moeten we weer aan de slag. Het wordt vandaag een beetje grijze dag, maar misschien tegen zonsondergang nog een glimpje van de in de zee zinkende zon. Morgen wordt het beter. Vandaag weer wat ruimen, luisteren naar muziek en … wat de dag mag brengen. Ik wens iedereen een mooie dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!