Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmpasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Oh, what a beautiful morning, oh what a beautiful day” met dat gevoel werd ik vanmorgen wakker. De zon scheen en schijnt nog steeds mijn kamertje binnen. Het is Palmpasen, bijna Pasen. Er staat een straffe wind uit het noordwesten, maar de lucht boven zee en land is helder. Geen mist, geen regenwolken, hier en daar een dun wolkje, dat al oplost als je er naar kijkt. Laat het weer zo maar blijven, de hele dag. Leuk voor de palmpaasoptochten bij onze zuiderburen en/of het zuidelijk deel van ons land. Mooi weer voor de bollenvelden, waar miljoenen bloemen ons toeroepen: welkom, welkom. In deze tijd van het jaar, maar dit jaar in het bijzonder, is Holland op zijn mooist. Bloemen aan de kant, lammetjes in het land. Langs de wegen het geel van narcissen en paardebloemen. Af en toe een ooievaar. Over een paar dagen horen we weer de nachtegaal in de duinen, waar ’s morgens vroeg de konijnen over elkaar buitelen. Heerlijk om van zo een land te mogen en kunnen genieten. Oh, what a beautiful morning. Ik wens het u en “a beatiful day”.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bereimde daken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een koude nacht geweest. De rijm ligt op de daken. De hemel is bijna strakblauw. De zon zal spoedig verschijnen en we gaan aan een nieuwe mooie dag beginnen. Zaterdag 12 april. Pasen nadert nu snel. Nog één week en de Paasklokken komen weer beierend uit Rome. De vastentrommeltjes – bestaan die eigenlijk nog wel? – worden geopend en het gespaarde snoep mag dan opgegeten worden. Dat van die Paasklokken en vastentrommeltjes is geschiedenis, herinnering aan vroeger, waar je af en toe nog even over mijmert. De zon is er al bijna, nog even en hij straalt mijn kamertje binnen. Veel mensen zullen de rijm niet zien: de zon verwarmt de daken en de rijm smelt snel weg. Toch was het weer even een mooi gezicht. Rookpluimen boven berijmde daken. De vlag op het Kurhaus hangt er lusteloos bij. Ik wens u allen een vreugdevolle en actieve dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lucht is nog grijs, maar aan de horizon klaart de hemel. Ik heb vanmorgen wel al de zon gezien: dat was even voor zeven uur, maar verdween weer. Misschien komt hij straks weer teug. De wind is zwak. De daken zijn droog en het zicht naar alle kanten is ruim. Na de rustige dag van gisteren, vandaag toch weer aan de slag. Geen zwaar werk. De hoest prikkelt nog steeds mijn keel, maar mindert wel. Dus toch maar een dagje wachten met zwemmen. Overmorgen is het Palmpasen. Vroeger hadden wij ook zo een versierde bezemsteel met boven op een haan of de paashaas. Nu zie je dat hier niet meer. Misschien nog in het zuiden van het land of hier of daar op een kerkplein of in de kerk. Ik wens iedereen een gezellige dag. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rotzooi?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Wat een rotzooi in de slaapkamer” hoor ik Annemiek net zeggen. “Helemaal niet” antwoord ik haar. Hier en daar liggen nog wat verspreide voorwerpen op de grond, die straks weer in de kast moeten worden neer gezet. Curiositeiten of verzamelobjecten, geen rommel. Het moet nog uitgesteld worden in de vitrinekast of opgeborgen worden in de slaapkamerkast. Maar rommel. Nee hoor. Vóór het weekend is alle aan de kant. Dan kunnen we zondag de voorbereidingen treffen voor de komst van de nieuwe bedden op a.s. maandag. De kasten in de slaapkamer zijn zonder al te grote moeilijkheden op hun nieuwe plaats gezet. Het kostte wel enige inspanning, maar we hadden geen hulp nodig van buiten. Straks gaan we op visite bij onze jarige zwager. Het is wel een eindje rijden, maar met dit weer van vandaag is dat geen straf. In de loop van de middag zijn we dan weer thuis. Ik wens iedereen een heel gezellige dag en… geniet van ieder dag: een verprutste dag is een verloren dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen vandaag met een zonnige dag. De daken zijn nog een beetje nat. De zee is nog wat onrustig en de wind uit de westhoek is aan de stevige kant. Een hittegolf zal het niet worden, in de luwte zal het goed toeven zijn. Ik heb daar voorlopig geen tijd voor: ik moet aan het werk. Trap op trap af met de kwast in de hand. Ongeveer anderhalf uur zonder koffie pauze. Met her raam open zal het snel weer droog zijn en kan de vloer gekuist worden en kunnen de kasten op een andere plaats worden gezet. Uitruimen en inruimen. Wat moet waar staan. Discussie… verzoening en dan overeenstemming. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Maar we komen er wel uit. Vanavond staan de kasten weer gevuld op hun nieuwe plaats. Alle onnodige spullen zitten zich stom te vervelen in de vuilniszakken. Weg er mee. De goede spullen, die we toch niet meer gaan gebruiken in een doos; t.z.t naar de rommelbeurs. De kou is er nog steeds niet helemaal uit. Het duurt wel lang dit keer. Is het wel kou of zijn het de voorjaarspollen of een combinatie. Ik wens iedereen een heel fijne dag met een zonnig gezicht en een vriendelijke lach.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regen heeft de natuur wel goed gedaan. Van onweer hebben wij niet veel gemerkt. Misschien sliepen we en hadden geen zin om daar voor wakker te worden. De lucht is nog dreigend, maar hier en daar zie ik toch lichtpuntjes. De zon is er wel, maar zit nog een beetje achter de wolken verscholen. De verkoudheid verdwijnt maar langzaam en de hoest prikkelt nog steeds mijn keel. Toch heb ik lekker geslapen. Er zit dus vooruitgang in. Donderdag moet ik weer fit zijn: dan wordt mijn zwager 65 jaar en dat wordt met een groot feest gevierd. Naar dat grote feest in een heel grote schuur met heel veel vrienden en kennissen, daar gaan we niet naar toe. Dat feest duurt tot laat in de nacht of misschien wel tot vroeg in de morgen. Neen, dat is niet meer voor onze leeftijd. Wij gaan gewoon overdag op de koffie. We zouden daar misschien wel kunnen overnachten, maar al die drukte. We gaan rustig met de auto er heen(ongeveer 90 kilometer) en daarna bij daglicht weer rustig naar Scheveningen terug. En dan drinken we thuis op zijn gezondheid een glaasje wijn. Ik wens iedereen een heel fijne dag; hopelijk met af en toe een zonnetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoïcijns
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is wat later dan gewoonlijk. Intussen is het wolkendek opengebroken en doet de zon pogingen om mijn kamertje binnen te dringen. Er is hier en daag nog wat belemmering in het wolkendek. Maar het is hem gelukt. Nu maar blijven schijnen, beste zon. De wind houdt zich rustig en wappert vriendelijk aan de vlaggenmast van het Kurhaus. Ik weet niet wat de weersvoorspelling voor vandaag is, maar het ziet er in ieder geval vriendelijk naar uit. Straks komt de monteur voor de periodieke inspectie van de cv-ketel. Dat moet regelmatig gebeuren en verkleint de kans op stroringen. De verkoudheid is nog niet helemaal overwonnen. Nog maar even geduld oefenen. Gelukkig heb ik vannacht wel rustig geslapen. Annemiek heeft gisteren een tijdje vastgezeten in de lift. Niet als straf, maar omdat de lift weigerde verder te gaan. Het hele verhaal staat op haar blog. Gelukkig raakte ze niet in paniek. De schrik kwam pas los achteraf. Nu kan ze er om lachen. Ik was wel bang, dat ze in paniek zou raken, maar ze bleef stoïcijns op de zitplaats van de rollator zitten wachten. Omdat de liftmonteur nog wel op zich zou laten wachten – dat zou zo ten minste een uur duren – heb ik de hulp van de brandweer ingeroepen en die kwam gelukkig vrij snel. Ik wens iedereen een heel fijne dag: met een vriendelijke lach is de nieuwe dag begonnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passiezondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 6 april, in de Christelijke traditie: Passiezondag. Over twee weken is het Pasen. De lucht is grijs met hier en daar wat lichtpuntjes. De wind is zwak tot matig en komt uit de zuidwesthoek. De kans op wat regen is niet ondenkbeeldig. Maar het zal wel bij hier en daar wat lichte regen blijven. Al met al een aprilweekend. Gisteren zijn we nog even weggeweest om wat foto’s te maken. De resultaten hiervan kunt u de komende dagen zien op het blog van Annemiek. Zij is de initiatiefneemster en coördinatrice. Verder was het een rustige dag. Uitzieken en dat is al een beetje gelukt. De kou is nog niet helemaal weg uit mijn body, maar het gaat weer de goede kant op. Als het mee zit, kan ik morgen of overmorgen mijn training in het zwembad weer hervatten. Met het lange paasweekend is er hier voor de deur een driedaagse markt. Stelt eigenlijk niet zoveel voor. Geen bijzondere markt: kleding made in… (vul maar in), een patatkraam of iets dergelijks, een draaimolen en als het weer meewerkt toeristen. Maakt er allemaal een heel fijne dag van: over twee weken is het Pasen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langzaamaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zaterdag, 5 april. Het is grijs, maar niet strak: hier en daar is er wat beweging in de lucht. Ik ging net even naar buiten om de krant uit de brievenbus te halen en een stanklucht uit het Botlekgebied deed mij gelijk hoesten. Met het hoesten zit het nog niet goed. De Superol heeft wel geholpen: de erge keelpijn is verdwenen. Straks, na de koffie, toch nog maar een keer gorgelen. Ik kon vannacht slecht slapen. Maar nadat ik om twee uur twee paracetamol-tabletten had ingenomen, ben ik toch in slaap gevallen en werd pas omstreeks zeven uur wakker. Na een lekkere warme douche, gevolgd door een koude, voel ik me weer een stuk beter, maar optimaal zal het vandaag wel niet worden. Wat achter de computer, krantje lezen en rustig houden dan zal het langzaamaan wel weer beter gaan. Het weer en de slechte lucht buiten lokken mij niet voor een wandeling. Misschien draait de wind nog en krijgen we wat zuivere zeelucht binnen. Ik wens iedereen een heel fijne dag met een zuivere en frisse lucht.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika's en paardebloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon heeft een luie dag vandaag en is weggedoken achter grijze wolken. We hebben vandaag meer kans op een regenbui dan op een knipoog van de zon. Er is weinig wind. Dat is weer een pluspunt. Soit. We kunnen er niets tegen doen. Het weer en de natuur worden ons gegeven. We krijgen het allemaal om niet. Het is een presentje, dat we iedere dag gratis krijgen aangeboden. Geniet er van: anders is de dag een verloren dag en verloren dagen vind je nooit meer terug. Gisteren hebben we een rondrit Westland gedaan. Het geel van de narcissen is op veel plaatsen door het geel van de paardebloemen vervangen. Ook daar kun je van genieten. We zijn even langs de paprikatuinder gegaan en hebben heerlijke paprika’s gekocht. Twee zakken oranje, die zijn heerlijk om zo uit de hand te eten, en een zak groene. Verder hebben we nog een paar bossen dotterbloemen. Niet alleen buiten, maar ook binnen genieten we van de natuur. Ik wens iedereen een heel fijne dag: een dag niet genoten, is een verloren dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 april.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren had Annemiek het nog; keelpijn en veel hoesten. Dat gaat niet over van de ene dag op de andere. Vandaag ben ik aan de beurt. Gisteravond was ik aanwezig op de jaarvergadering van de bewonersorganisatie. Ik kreeg een beetje kriebels in mijn keel: vannacht begon ik te hoesten. Ik heb het, denk ik, niet zo erg te pakken als Annemiek. Vroeger gebruikte ik altijd in zo een geval het ontsmetting- en gorgelmiddel Superol. Dat product is helaas uit de handel. Maar ik had waarschijnlijk vroeger al een vooruitziende blik: in mijn medicijnkastje heb ik dat middel nog steeds. Op het doosje staat wel exp 01.94. Meer dan twintig jaar oud is dat doosje. Zelfs de gebruiksaanwijzing zit er nog bij. Na het eten zal ik een tablet oplossen en gorgelen. Niet inslikken. Het ontsmet de keel en de mond. Na één daggebruik ben je meestal van de ellende af. Als je tegenwoordig bij een drogist of apotheek komt en je vraagt naar dit middel, dan kennen ze bijna allemaal dit middel nog. Het antwoord is dan: jammer, maar dit product is niet meer in de handel. Er zitten nog elf geelgekeurde tabletjes in het kokertje. Straks nog maar tien en vanavond ben ik van die vervelende keelpijn verlost. “Wie wat bewaart, heeft wat” wordt wel eens gezegd. De zon is er al. Nog een beetje bleek. Straks wordt het wel wat zonniger. Ik wens iedereen een heel fijne zonnige dag. Geniet opnieuw van deze weer nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog een beetje mistig, maar de zon staat al aan de hemel. Nog niet stralend maar hij is er. Het wordt weer een mooie dag. Gisteren heb ik de kamer behangen met glasvezel. Niet de hele kamer maar één wand van de slaapkamer; ongeveer 10m2. Het was wel een hele klus, maar het zit er nu keurig op. Nu nog verf halen, dan is de kamer weer op orde. Daarna komen de nieuwe bedden. Maar vandaag even rust: je merkt wel dat je wat ouder geworden bent. Een spierpijntje hier en een spierpijntje daar. Annemiek voelt zich de laatste dagen niet erg lekker. Verkoudheid en vermoeidheid. Misschien ook wat last van het nieuwe voorjaar. De wind staat niet gunstig voor haar. Een lekkere frisse zeewind zou haar goed doen.
    Ik wens iedereen een heel fijne en zonnige dag met de wind uit de goede hoek.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, dinsdag, 1 april. De lucht is nog grijs. Misschien komt straks het zonnetje weer door. Gisteren duurde dat ook wat langer, maar het werd uiteindelijk toch weer een fraaie lentedag. Gisteren had ik wel een luie dag: wat ik wilde doen, ging niet: ik had lijm nodig, maar op maandag zijn hier veel winkels gesloten. Ja, die willen ook een vijfdaagse werkweek en als je dan zaterdags open bent, dan moet je dat toch met een andere dag compenseren. Sommige winkels zijn hier alle dagen open, maar dat zijn de winkels, die zich op de toeristen richten of de grote kruideniers, maar die verkopen geen glasvezellijm en dat had ik nou net nodig. In de middag ben ik maar gaan zwemmen. Normaal heb ik het hotelzwembad, waar ik naar toe ga, voor mij alleen. Maar gisteren zwom er al één in en lag een ander te spartelen en maakte weer een ander aanstalten om ook in het water te stappen. Ik heb toen maar even gewacht tot dat mijn baantje vrij was. Vanmorgen ga ik maar eerst naar de doe-het-zelf-winkel om lijm te halen. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige dag. Pas op laat je niet vangen: het is één april en dan weet je het nooit zeker.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    31-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31 maart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31 maart. De laatste dag van de lentemaand, morgen begint april de grasmaand. Op 1 april verloor Alva zijn bril(de stad Brielle). Op 1 april stuurt men de gekken waar men wil. Of de Belgische variant: op de eerste april schikt men de zotten den dril. Voordat zij mij wegsturen, ben ik er in ieder geval nu al op voorbereid. Ook in de diverse media zal wel een aprilmop staan. Pas dus op: laat u niet verrassen. De dag begint grijs en met weinig wind. Er is nog geen zonnegloren aan de horizont. Misschien wel in het zuiden of misschien heeft de zon zich verslapen. We zullen het wel merken in de loop van de dag. Het weerbericht had het over aangename temperaturen en afwisselend bewolking en zon. Het is maandag, de eerste dag van de werkweek. Maar voor mij gewoon een doordeweekse dag: veel verschil met de zondag is er voor mij niet. Alleen het is weer een nieuwe dag. Een dag, die mij gegeven is en waarvan ik kan en mag genieten. Ik wens u ook zo een dag: een dag niet genoten is een verloren dag. Die nieuwe dag van vandaag komt nooit meer weerom. Geniet er dus van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    30-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben vandaag een uur later opgestaan dan de voorgaande dagen. Iemand heeft vannacht aan mijn klok zitten prutsen. In plaats van 06.30 uur is het nu ineens 07.30 uur. Toch klopt het wel want vannacht is de klok automatisch een uur verzet, net zoals de klok op mijn computerscherm. Om 02.00 uur draaide de wijzer door naar 03.00 uur. De winter is vergangen: het is nu zomertijd.
    En als het zomertijd slaat, dan verwacht je ook een zomerse dag.Dat wordt het vandaag: een bijna zomerse dag op de op één na laatste dag van maart 2014.
    Ik wens iedereen een mooie zonnige dag op de dag dat de zomertijd is ingegaan.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    29-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet vergeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29 maart, de laatste zaterdag. Komende nacht gaan we om 02.00 uur de klok een uur vooruit zetten naar 03.00 uur. Een uurtje korter slapen dus. Van de wintertijd naar de zomertijd. Na vijfmaanden wintertijd beginnen we dan aan zeven maanden zomertijd. Want eind oktober zetten we de klok weer een uurtje terug. De zon staat nu al weer hoog aan de hemel. Het is helder weer met aan de horizont een licht nevel. Niet al te veel wind. Lekker weer om buiten te zijn: wandelen, fietsen of lekker een terrasje pakken. Vandaag gaat de zon nog onder om 19.08 uur, maar morgen om 20.10 uur. Lekker lang licht. Dat maart zijn staart roert: daar hebben we dit jaar niet veel van gemerkt. Het was een echte mooie lentemaand. Wat de nieuwe maand gaat doen? Dat is afwachten geblazen. Het begin ziet er goed uit, maar ‘aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed’. Ook dat wordt afwachten geblazen. De krant op zaterdag komt altijd wat later. De krantenbezorger mag dan een uurtje uitslapen. Ik wens u allemaal een heel mooie zaterdag en een heel mooi weekend. Geniet van de zon en de nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijdag, 28 maart; de zon is al op, maar de opkomst zelf kunnen we voorlopig niet zien. De zon komt nu op achter een appartementencomplex in het oosten. Over een paar weken komt hij weer op in noordoosten boven de duinen. Daar blijft hij dan even staan, om daarna weer achter dat huizenblok te verdwijnen. In augustus staat de zon weer in het oosten en kunnen we hem weer dagelijks zien opkomen. We zijn weer terug van een paar mooie dagen in het oosten van het land. ’s Morgens werd ik daar al vroeg door de zon en de vogels gewekt en begon dan om ongeveer zeven uur aan een ochtendwandeling in de prachtige omgeving van ons hotel. Annemiek is niet zo een vroege vogel. Die doet het allemaal wat rustiger aan; maar omstreeks acht uur was ze wel weer paraat voor het ontbijt. Meestal vertrokken we dan kort daarna, om buiten van de natuur te genieten. Vandaag beginnen we weer aan de dagelijkse beslommeringen; werken in en om het huis. De wandeling in de eigen, nu weer opgeruimde omgeving. Geen hekken meer en/of surveillerende agenten. Het belooft ook vandaag weer een heel mooie dag te worden met volop zon en aangename temperaturen. Het zal wel een druk weekend worden in Scheveningen met al die zonneschijn en flanerende bezoekers. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lochem

    We hebben ons even teruggetrokken in de Achterhoek. Hier heerst rust. Niet die drukte van internationaal overleg. We genieten hier van een prachtige omgeving. Vanmorgen was ik al vroeg op pad voor een wandeling. Ik werd begeleid door een koor van kwinkelerende vogels. Al veel foto's gemaakt, maar die ziet u de komende weken wel op mijn blog verschijnen. Hier moet ik me behelpen met de kleine computer van Annemiek. Die is erg traag. Om te lezen is dat niet zo erg, maar het schrijven gaat erg traag. Ik wens iedereen een heel fijne dag. Hier schijnt de zon en daar gaan we vandaag van genieten.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zondag, 22 maart. Het heeft iets geregend, maar niet veel. De wind is wat gaan liggen en aan de oostelijke horizont zie ik een rozige gloed. Er zijn wat wolken, maar ik zie ook wat blauw. Het is stil op straat. De meeste mensen slapen nog. Wij zijn er vroeg uit vandaag, want we gaan er even tussen uit. Geen hekken, geen patrouilles, geen herrie in de lucht. Wij zoeken een paar dagen de stilte van de bossen en het platteland. Als gesprekspartner hebben we de computer meegenomen, want waar we gaan, staat wifi vooraan. We zijn dus gewoon bereikbaar. Maar niet voor het geroezemoes van het NSS. Waar wij gaan, daar kraait de haan en worden we gewekt door vogelgezang. Alles wat wij wensen, wensen wij u ook: rust en vrede.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon was er al vroeg vanmorgen, maar toen snel weer onder de wol gekropen. Nu zie ik alleen nog wat stralen vanachter de wolken. Het liefst zie ik hem de hele dag schijnen. Gisteren was het de dag, dat dag en nacht even lang waren, maar vanaf nu wordt de dag langer dan de nacht. Volgend weekend wordt de klok weer op zomertijd gezet. De avond wordt dan weer langer en de zon komt een uur later op. We gaan de zomer tegemoet met zwoele nachten en lange avonden. Op het plein staat nu een grote tent. Het heeft allemaal te maken met het NSS. Vanaf vandaag komen de eerste gasten; maar gisteren, toen ik naar het zwembad ging, werden er al een paar genodigden onder politiebegeleiding bij het Europahotel afgezet. Die waren zeker een vliegtuig eerder gekomen. Het koele weer van gisteren had tot gevolg, dat de boulevard uitgestorven leek. Voor vandaag wordt er wel wat zon, maar ook een straffe wind verwacht. Ik wens iedereen een heel aangename dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!