Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    21-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2de Paasdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon komt op in het oosten en ook de wind komt uit die hoek. Het is licht nevelig. Het ziet er wat onbestendig uit. Maar voorlopig mogen we de zon begroeten. In de loop van de middag zal het weer wel eens een omslag kunnen maken. Maar al met al mogen we toch niet klagen over het paasweer. Vanmorgen heb ik eerst mijn dochter naar het station gebracht. Met de koffers kon ik haar niet helpen. Toen ik de grootste op wilde pakken kreeg, ik een waarschuwing van mijn rug… stoppen. Laat het zware werk maar aan de jongere garde over. Op het plein was het gezellig druk. Niet echt druk. Ik denk niet dat het er vandaag druk zal zijn. Veel winkels zijn hier vandaag open en ook de meubelboulevards zullen veel bezoekers trekken. Gisteren waren we uitgenodigd voor een etentje. We hebben heerlijk echt Chinees gegeten. Gisteren ben ik ook verder gegaan met mijn eigen werkkamertje. Ik heb met de overgebleven verf een muurtje mooi gemaakt. Vandaag ga ik die hoek weer opnieuw inrichten. Misschien straks ook nog wat foto’s maken van het gipskruid, dat hier zo weelderig groeit. Ik wens iedereen een heel fijne en gezellige tweede Paasdag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    20-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PASEN, PASEN.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pasen, Pasen, feest der feesten. Zo jubelde Guido Gezelle. Alleluja, alleluja galmt het door de kerkgewelven. Het belangrijkste liturgische feest in de christelijke traditie. Het lentefeest van onze voorouders. De paasvuren zijn ontstoken. En de zon werkt mee vandaag. Bij een matige wind uit het oosten wordt het een feestelijke lentedag. De eerste handelaren voor de paasmarkt pakken hun spulletjes al weer uit. Met het mooie weer van vandaag zal het een mooie paasmarkt kunnen worden. In de loop van de dag zullen er wat stapelwolken zich ontwikkelen en de kans op een buitje zit er misschien later op de dag wel in. Daar denken we nog maar niet aan. Vandaag is het feest, is het Paasfeest. Veel toeristen zijn naar Holland gekomen om te genieten van de zee en de bollenvelden. De natuur is een groot lentefeest. Daarom voor iedereen een heel mooi Paasfeest. “Zalig Pasen” zeiden we vroeger. Nu staat dat alleen nog maar op de wenskaarten. Ik stuur u deze wenskaart ”Zalig Pasen”voor iedereen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    19-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaszaterdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Paaszaterdag. 19 april. De lucht is grijs met aan de horizont een lichte roze gloed. Boven zee is het wat lichter bewolkt. De wind staat in de oosthoek. Vannacht heeft het hier geregend, Regen uit het oosten. Dat komt niet vaak voor. Ons balkon is nat. Zal straks wel drogen als de zon doorkomt. Het zal toch wel een mooie paaszaterdag worden. De markttenten staan fleurig opgesteld op het plein. Sommige kooplui zijn al bezig met het uitpakken van hun goederen. Wij hebben niets omhanden vandaag. Nog geen plannen gemaakt. Vandaag een dag voor eigen dingetjes. De kapper heeft mij gisteren weer gekortwiekt. Ik zie er weer paasbest uit. De kapper komt uit Turkije; knipt goed en snel. Heeft tijd voor een praatje. Gisteren – hij had het niet druk – hebben we zitten kletsen over Turkije. Hij is geboren in Kayseri. Een plaats waar ik verschillende keren geweest ben. Hij heeft mij op een paar belangrijke websites over Turkije gewezen. In het Turks weliswaar, maar na zoveel jaren vakantie in Turkije, kan ik er in hoofdlijnen wel uitkomen. Ik wens iedereen heel fijne Paasdagen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    18-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede Vrijdag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18 april: Goede Vrijdag. Vandaag een stille gedenkdag voor alle christenen. De dag waarop we de kruisiging van Jezus herdenken. In de kerken is alles in diepe rouw verzonken. Het wit van gisteren is vervangen door het zwart. Om 15.00 uur in de middag werd vroeger de kruisweg. Misschien is het nog steeds zo, maar we merken er hier niets van. Onze parochiekerk is gesloten en het alternatief is te ver weg, Dus herdenken wij in stilte bij onszelf. Het zal de komende dagen wel druk worden. Veel Duitse toeristen komen voor rust naar de kust of naar de bollenvelden, die nu in volle bloei staan. Hier voor de deur is er een Paasmarkt; maar de drukte daar hangt af van het weer. De verwachtingen zijn niet zo gunstig. Maar misschien valt alles mee en worden het toch nog een paar gezellige marktdagen voor de bezoekers. Gisteren hebben we de boodschappen voor het weekend al gehaald en wat bloemen en planten bij een van de tuincentra. Daar was het wel behoorlijk druk. Vandaag en morgen zal het er nog wel drukker worden. Iedereen wil een bloemetje in huis en tuin met de Pasen. Ik wens iedereen een heel fijn en mooi Paasweekend.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    17-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witte Donderdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag Witte Donderdag. De liturgische kleur in de katholieke kerk is wit. Het sombere paars is vandaag vervangen door wit. Voor de gelovigen is de verklaring van dit feest, want dat is het, niet nodig; voor niet- gelovigen heeft een verklaring weinig zin. Vandaag is de zon er al vroeg bij. De hemel is blauw en de zon schijnt mijn kamertje al binnen. De klok heeft net zeven geslagen. Een matige wind waait vanuit het zuiden. Dat is hier geen zuivere lucht: die komt vanaf de Botlek en daar staan de raffinaderijen. Maar misschien draait de wind nog een paar streken naar het westen en dan krijgen we de zuivere zeelucht weer in onze longen. Vandaag wordt de toegangsdeur in de centrale gang geautomatiseerd. Dat hebben we aangevraagd bij de gemeente. Door een druk op de afstandsbediening of via twee grote knoppen in de gang kan de deur nu op afstand geopend worden. Ongeveer tien seconden blijft die dan openstaan, zodat Annemiek met rollator of scootmobiel makkelijker naar binnen en buiten kan gaan. Natuurlijk niet Annemiek alleen. Iedereen kan van de knoppen gebruik maken. Ik zag, te laat, dat de tekstcontrole een paar storende typefouten niet herkend had. Ik lees mijn tekst niet altijd na en vertrouw op de controle. Sorry, ik zal er wat beter op gaan letten. Maar een typefout blijft altijd mogelijk. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    16-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboom met Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren is er bij ons in de buurt een kerstboom geplant. De vorige had Al na één jaar jet loodje gelegd met het gevolg dat er afgelopen kerstfeest een boom gehuurd moest worden. Dat kostte heel veel geld. Nu heeft de gemeente een nieuwe boom ter beschikking gesteld en die is gisteren officieel in gewaterd. Ze zeggen wel gedoopt, maar een boom doop je toch niet? Er werden twee gieters water aan de een paar degen eerder geplaatste boom gegeven. Een toespraakje voor en een toespraakje na en nu maar hopen dat er met kerstmis in een levende boom lichtjes geplaatst kunnen worden. Geboorte en Verrijzenis liggen niet zo ver uit elkaar. Dat zal wel niet de gedachte zijn geweest voor het kiezen van het moment, waarop de boom geplaatst is. Maar bij mij kwam deze gedachte naar voren. Niet op het moment, dat de boom geplaatst werd, maar kort daar na. Een beetje vroom gedacht. Af en toe moet dat toch wel kunnen. In ieder geval: de kerstboom staat er nu en we hopen er met de kerst van te kunnen genieten. Ik wens iedereen een heel mooie dag met zon en vrolijkheid.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    15-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitslover
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In sommige delen van het land heeft het gisteren veel gegoten. Soms korte heftige buien, soms van de lange drenzende buien. Maar hier in het westen zaten we goed. Tegen de avond kregen we wel een bui, maar die was bestemd voor de bomen en planten. Even een opfrissertje. Regen in de nacht, maar zon overdag. Vannacht heeft het niet meer geregend: de daken en straten zijn droog. Wel staat er een stevige wind vanuit zee en ook drijven daar een paar donkere wolken mee het land op. Maar aan de andere kant van ons appartement kan ik genieten van een mooie zonsopgang. Voor de rest van de dag is het afwachten. De nieuwe bedden zijn geplaatst. Ze zijn bijna een decimeter hoger dan de vorige. Even wennen bij in en uit stappen. Maar ze liggen wel lekker. Goed voor rug en spieren. Met mijn rug gaat het een stuk beter. Veel en hard werken vraagt soms zijn tol. Moet je je maar niet zo uitsloven. Maar nu is alles of bijna alles achter de rug. Ik wens u allen een heel mooie dag. En als het zonnetje even niet schijnt, probeer dan zelf het zonnetje in huis te zijn.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    14-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niki Terpstra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik zit een beetje ongemakkelijk achter mijn computer. De stoel is nog dezelfde als die van gisteren. Maar ik ben een beetje anders. Ik ging op de rand van het bed zitten, dat vandaag vervangen wordt door een nieuw, en toen ik weer op wilde staan, kreeg ik zo maar cadeau een scheut in mijn rug. Toen ging het opstaan niet makkelijk meer. Gisteravond heeft Annemiek mijn rug stevig in de Voltaren gezet en vanmorgen ging het al weer een stuk beter. De ergste pijn is er uit. Dat heb je er van als je een week lang wat actiever bent geweest dan normaal. Overdaad schaadt. Ik heb het weer eens ervaren. Ik zal de volgende keer beter oppassen. Gisteren vergat ik even, dat ik pijn had, toen Niki Terpstra, rijdend in een Belgisch team, als eerste het stadion van Roubaix binnen reed en de wielerkoers Parijs – Roubaix glorieus won. Na dertien jaar en op de dertiende van de maand eindelijk weer een grote winnaar in een grote klassieker. Ik heb de krant zojuist gehaald en ga nog even zitten nagenieten. Het weer voor vandaag is wisselvallig: nat en droog, regen en een zonnetje. Ik wens iedereen een heel fijne dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    13-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Palmpasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Oh, what a beautiful morning, oh what a beautiful day” met dat gevoel werd ik vanmorgen wakker. De zon scheen en schijnt nog steeds mijn kamertje binnen. Het is Palmpasen, bijna Pasen. Er staat een straffe wind uit het noordwesten, maar de lucht boven zee en land is helder. Geen mist, geen regenwolken, hier en daar een dun wolkje, dat al oplost als je er naar kijkt. Laat het weer zo maar blijven, de hele dag. Leuk voor de palmpaasoptochten bij onze zuiderburen en/of het zuidelijk deel van ons land. Mooi weer voor de bollenvelden, waar miljoenen bloemen ons toeroepen: welkom, welkom. In deze tijd van het jaar, maar dit jaar in het bijzonder, is Holland op zijn mooist. Bloemen aan de kant, lammetjes in het land. Langs de wegen het geel van narcissen en paardebloemen. Af en toe een ooievaar. Over een paar dagen horen we weer de nachtegaal in de duinen, waar ’s morgens vroeg de konijnen over elkaar buitelen. Heerlijk om van zo een land te mogen en kunnen genieten. Oh, what a beautiful morning. Ik wens het u en “a beatiful day”.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    12-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bereimde daken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een koude nacht geweest. De rijm ligt op de daken. De hemel is bijna strakblauw. De zon zal spoedig verschijnen en we gaan aan een nieuwe mooie dag beginnen. Zaterdag 12 april. Pasen nadert nu snel. Nog één week en de Paasklokken komen weer beierend uit Rome. De vastentrommeltjes – bestaan die eigenlijk nog wel? – worden geopend en het gespaarde snoep mag dan opgegeten worden. Dat van die Paasklokken en vastentrommeltjes is geschiedenis, herinnering aan vroeger, waar je af en toe nog even over mijmert. De zon is er al bijna, nog even en hij straalt mijn kamertje binnen. Veel mensen zullen de rijm niet zien: de zon verwarmt de daken en de rijm smelt snel weg. Toch was het weer even een mooi gezicht. Rookpluimen boven berijmde daken. De vlag op het Kurhaus hangt er lusteloos bij. Ik wens u allen een vreugdevolle en actieve dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    11-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vrijdag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De lucht is nog grijs, maar aan de horizon klaart de hemel. Ik heb vanmorgen wel al de zon gezien: dat was even voor zeven uur, maar verdween weer. Misschien komt hij straks weer teug. De wind is zwak. De daken zijn droog en het zicht naar alle kanten is ruim. Na de rustige dag van gisteren, vandaag toch weer aan de slag. Geen zwaar werk. De hoest prikkelt nog steeds mijn keel, maar mindert wel. Dus toch maar een dagje wachten met zwemmen. Overmorgen is het Palmpasen. Vroeger hadden wij ook zo een versierde bezemsteel met boven op een haan of de paashaas. Nu zie je dat hier niet meer. Misschien nog in het zuiden van het land of hier of daar op een kerkplein of in de kerk. Ik wens iedereen een gezellige dag. Geniet er van.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    10-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rotzooi?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Wat een rotzooi in de slaapkamer” hoor ik Annemiek net zeggen. “Helemaal niet” antwoord ik haar. Hier en daar liggen nog wat verspreide voorwerpen op de grond, die straks weer in de kast moeten worden neer gezet. Curiositeiten of verzamelobjecten, geen rommel. Het moet nog uitgesteld worden in de vitrinekast of opgeborgen worden in de slaapkamerkast. Maar rommel. Nee hoor. Vóór het weekend is alle aan de kant. Dan kunnen we zondag de voorbereidingen treffen voor de komst van de nieuwe bedden op a.s. maandag. De kasten in de slaapkamer zijn zonder al te grote moeilijkheden op hun nieuwe plaats gezet. Het kostte wel enige inspanning, maar we hadden geen hulp nodig van buiten. Straks gaan we op visite bij onze jarige zwager. Het is wel een eindje rijden, maar met dit weer van vandaag is dat geen straf. In de loop van de middag zijn we dan weer thuis. Ik wens iedereen een heel gezellige dag en… geniet van ieder dag: een verprutste dag is een verloren dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    09-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We beginnen vandaag met een zonnige dag. De daken zijn nog een beetje nat. De zee is nog wat onrustig en de wind uit de westhoek is aan de stevige kant. Een hittegolf zal het niet worden, in de luwte zal het goed toeven zijn. Ik heb daar voorlopig geen tijd voor: ik moet aan het werk. Trap op trap af met de kwast in de hand. Ongeveer anderhalf uur zonder koffie pauze. Met her raam open zal het snel weer droog zijn en kan de vloer gekuist worden en kunnen de kasten op een andere plaats worden gezet. Uitruimen en inruimen. Wat moet waar staan. Discussie… verzoening en dan overeenstemming. Ieder heeft zijn eigen voorkeur. Maar we komen er wel uit. Vanavond staan de kasten weer gevuld op hun nieuwe plaats. Alle onnodige spullen zitten zich stom te vervelen in de vuilniszakken. Weg er mee. De goede spullen, die we toch niet meer gaan gebruiken in een doos; t.z.t naar de rommelbeurs. De kou is er nog steeds niet helemaal uit. Het duurt wel lang dit keer. Is het wel kou of zijn het de voorjaarspollen of een combinatie. Ik wens iedereen een heel fijne dag met een zonnig gezicht en een vriendelijke lach.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.65 jaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De regen heeft de natuur wel goed gedaan. Van onweer hebben wij niet veel gemerkt. Misschien sliepen we en hadden geen zin om daar voor wakker te worden. De lucht is nog dreigend, maar hier en daar zie ik toch lichtpuntjes. De zon is er wel, maar zit nog een beetje achter de wolken verscholen. De verkoudheid verdwijnt maar langzaam en de hoest prikkelt nog steeds mijn keel. Toch heb ik lekker geslapen. Er zit dus vooruitgang in. Donderdag moet ik weer fit zijn: dan wordt mijn zwager 65 jaar en dat wordt met een groot feest gevierd. Naar dat grote feest in een heel grote schuur met heel veel vrienden en kennissen, daar gaan we niet naar toe. Dat feest duurt tot laat in de nacht of misschien wel tot vroeg in de morgen. Neen, dat is niet meer voor onze leeftijd. Wij gaan gewoon overdag op de koffie. We zouden daar misschien wel kunnen overnachten, maar al die drukte. We gaan rustig met de auto er heen(ongeveer 90 kilometer) en daarna bij daglicht weer rustig naar Scheveningen terug. En dan drinken we thuis op zijn gezondheid een glaasje wijn. Ik wens iedereen een heel fijne dag; hopelijk met af en toe een zonnetje.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stoïcijns
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is wat later dan gewoonlijk. Intussen is het wolkendek opengebroken en doet de zon pogingen om mijn kamertje binnen te dringen. Er is hier en daag nog wat belemmering in het wolkendek. Maar het is hem gelukt. Nu maar blijven schijnen, beste zon. De wind houdt zich rustig en wappert vriendelijk aan de vlaggenmast van het Kurhaus. Ik weet niet wat de weersvoorspelling voor vandaag is, maar het ziet er in ieder geval vriendelijk naar uit. Straks komt de monteur voor de periodieke inspectie van de cv-ketel. Dat moet regelmatig gebeuren en verkleint de kans op stroringen. De verkoudheid is nog niet helemaal overwonnen. Nog maar even geduld oefenen. Gelukkig heb ik vannacht wel rustig geslapen. Annemiek heeft gisteren een tijdje vastgezeten in de lift. Niet als straf, maar omdat de lift weigerde verder te gaan. Het hele verhaal staat op haar blog. Gelukkig raakte ze niet in paniek. De schrik kwam pas los achteraf. Nu kan ze er om lachen. Ik was wel bang, dat ze in paniek zou raken, maar ze bleef stoïcijns op de zitplaats van de rollator zitten wachten. Omdat de liftmonteur nog wel op zich zou laten wachten – dat zou zo ten minste een uur duren – heb ik de hulp van de brandweer ingeroepen en die kwam gelukkig vrij snel. Ik wens iedereen een heel fijne dag: met een vriendelijke lach is de nieuwe dag begonnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Passiezondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, 6 april, in de Christelijke traditie: Passiezondag. Over twee weken is het Pasen. De lucht is grijs met hier en daar wat lichtpuntjes. De wind is zwak tot matig en komt uit de zuidwesthoek. De kans op wat regen is niet ondenkbeeldig. Maar het zal wel bij hier en daar wat lichte regen blijven. Al met al een aprilweekend. Gisteren zijn we nog even weggeweest om wat foto’s te maken. De resultaten hiervan kunt u de komende dagen zien op het blog van Annemiek. Zij is de initiatiefneemster en coördinatrice. Verder was het een rustige dag. Uitzieken en dat is al een beetje gelukt. De kou is nog niet helemaal weg uit mijn body, maar het gaat weer de goede kant op. Als het mee zit, kan ik morgen of overmorgen mijn training in het zwembad weer hervatten. Met het lange paasweekend is er hier voor de deur een driedaagse markt. Stelt eigenlijk niet zoveel voor. Geen bijzondere markt: kleding made in… (vul maar in), een patatkraam of iets dergelijks, een draaimolen en als het weer meewerkt toeristen. Maakt er allemaal een heel fijne dag van: over twee weken is het Pasen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.langzaamaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is zaterdag, 5 april. Het is grijs, maar niet strak: hier en daar is er wat beweging in de lucht. Ik ging net even naar buiten om de krant uit de brievenbus te halen en een stanklucht uit het Botlekgebied deed mij gelijk hoesten. Met het hoesten zit het nog niet goed. De Superol heeft wel geholpen: de erge keelpijn is verdwenen. Straks, na de koffie, toch nog maar een keer gorgelen. Ik kon vannacht slecht slapen. Maar nadat ik om twee uur twee paracetamol-tabletten had ingenomen, ben ik toch in slaap gevallen en werd pas omstreeks zeven uur wakker. Na een lekkere warme douche, gevolgd door een koude, voel ik me weer een stuk beter, maar optimaal zal het vandaag wel niet worden. Wat achter de computer, krantje lezen en rustig houden dan zal het langzaamaan wel weer beter gaan. Het weer en de slechte lucht buiten lokken mij niet voor een wandeling. Misschien draait de wind nog en krijgen we wat zuivere zeelucht binnen. Ik wens iedereen een heel fijne dag met een zuivere en frisse lucht.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paprika's en paardebloemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon heeft een luie dag vandaag en is weggedoken achter grijze wolken. We hebben vandaag meer kans op een regenbui dan op een knipoog van de zon. Er is weinig wind. Dat is weer een pluspunt. Soit. We kunnen er niets tegen doen. Het weer en de natuur worden ons gegeven. We krijgen het allemaal om niet. Het is een presentje, dat we iedere dag gratis krijgen aangeboden. Geniet er van: anders is de dag een verloren dag en verloren dagen vind je nooit meer terug. Gisteren hebben we een rondrit Westland gedaan. Het geel van de narcissen is op veel plaatsen door het geel van de paardebloemen vervangen. Ook daar kun je van genieten. We zijn even langs de paprikatuinder gegaan en hebben heerlijke paprika’s gekocht. Twee zakken oranje, die zijn heerlijk om zo uit de hand te eten, en een zak groene. Verder hebben we nog een paar bossen dotterbloemen. Niet alleen buiten, maar ook binnen genieten we van de natuur. Ik wens iedereen een heel fijne dag: een dag niet genoten, is een verloren dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 april.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren had Annemiek het nog; keelpijn en veel hoesten. Dat gaat niet over van de ene dag op de andere. Vandaag ben ik aan de beurt. Gisteravond was ik aanwezig op de jaarvergadering van de bewonersorganisatie. Ik kreeg een beetje kriebels in mijn keel: vannacht begon ik te hoesten. Ik heb het, denk ik, niet zo erg te pakken als Annemiek. Vroeger gebruikte ik altijd in zo een geval het ontsmetting- en gorgelmiddel Superol. Dat product is helaas uit de handel. Maar ik had waarschijnlijk vroeger al een vooruitziende blik: in mijn medicijnkastje heb ik dat middel nog steeds. Op het doosje staat wel exp 01.94. Meer dan twintig jaar oud is dat doosje. Zelfs de gebruiksaanwijzing zit er nog bij. Na het eten zal ik een tablet oplossen en gorgelen. Niet inslikken. Het ontsmet de keel en de mond. Na één daggebruik ben je meestal van de ellende af. Als je tegenwoordig bij een drogist of apotheek komt en je vraagt naar dit middel, dan kennen ze bijna allemaal dit middel nog. Het antwoord is dan: jammer, maar dit product is niet meer in de handel. Er zitten nog elf geelgekeurde tabletjes in het kokertje. Straks nog maar tien en vanavond ben ik van die vervelende keelpijn verlost. “Wie wat bewaart, heeft wat” wordt wel eens gezegd. De zon is er al. Nog een beetje bleek. Straks wordt het wel wat zonniger. Ik wens iedereen een heel fijne zonnige dag. Geniet opnieuw van deze weer nieuwe dag.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 april
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog een beetje mistig, maar de zon staat al aan de hemel. Nog niet stralend maar hij is er. Het wordt weer een mooie dag. Gisteren heb ik de kamer behangen met glasvezel. Niet de hele kamer maar één wand van de slaapkamer; ongeveer 10m2. Het was wel een hele klus, maar het zit er nu keurig op. Nu nog verf halen, dan is de kamer weer op orde. Daarna komen de nieuwe bedden. Maar vandaag even rust: je merkt wel dat je wat ouder geworden bent. Een spierpijntje hier en een spierpijntje daar. Annemiek voelt zich de laatste dagen niet erg lekker. Verkoudheid en vermoeidheid. Misschien ook wat last van het nieuwe voorjaar. De wind staat niet gunstig voor haar. Een lekkere frisse zeewind zou haar goed doen.
    Ik wens iedereen een heel fijne en zonnige dag met de wind uit de goede hoek.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!