Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    18-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genieten van de storm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook zij genoten van de storm.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.storm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met de stormwind in de rug ben ik al vroeg op pad. De wind loeit om me heen en af en toe moet ik me vastgrijpen om niet door de wind omgeblazen te worden. Windkracht 9. Vorig jaar april zat ik in een boot van 14,2 meter ook in een storm met uitlopers tot windkracht 10 (gemeten 47 mph); nu pas ervaar ik hoeveel kracht zo’n wind heeft. En je moet er niet aan denken in dit weer op zee te zitten met metershoge golven om je heen. Om  14.39 uur zal het hoogwater zijn in Scheveningen en dat wil ik perse niet missen: dan zijn de golven nog hoger en woester en zal de wind omstreeks kracht 10 zijn. En uiteraard gaat de camera mee.

    Foto gemaakt op 18 januari 2007 om 11.10.


    >> Reageer (0)
    17-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.diervriendelijk
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als enige land in de wereld heeft Nederland een vertegenwoordiging van een Partij voor de Dieren in het parlement. Op het Binnenhof, de parlementaire zetelplaats van Nederland, schijnen ook de muizen hun parlement te hebben gevestigd. Wat doe je met een muizenplaag? Bestrijden. Maar de Partij van de Dieren is daar natuurlijk op tegen. Of toch niet? Muizen mag je bestrijden op een diervriendelijke manier; zo iets in de geest van “lieve diertjes, mag ik jullie verzoeken ergens anders te gaan spelen?”. Diervriendelijke muizenvallen bestaan niet; of misschien toch wel? Muizen lokken in een hokje te kruipen, vervolgens hokje sluiten, transporteren naar een buitenplaats ergens in de Hollandse polder en dan het hokje weer openzetten. Dat is toch eigenlijk ook niet diervriendelijk, al lijkt het er wel een beetje op. Een onvriendelijke buurman deporteer je toch ook niet zomaar naar een andere stad. En hoe gaan we het doen met de steekmuggen, de kakkerlakken, de ratten, de vlooien etc.
    foto: deze dieren mag je diervriendelijk vangen, om ze daarna op te eten.


    >> Reageer (0)
    16-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NIPO-enquête
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen eerst even de NIPO-enquête ingevuld. Dit keer ging het over natuurmonumenten. Dit soort onderzoekt vind ik belangrijk: ik hou van de natuur en vind dat daar veel meer aandacht aan besteed moet worden. Dit is natuurlijk een taak voor ieder van ons persoonlijk, maar vooral een taak van alle overheden, lokaal, regionaal, landelijke en internationaal. Persoonlijk kunnen we er al zoveel aan doen; denk bijvoorbeeld aan onze eigen leefomgeving. In de natuur kom je zoveel rommel tegen, die wijzelf, maar ook en vooral anderen achterlaten. Laten we zelf daar maar eens aan beginnen.

    Foto: een schoon Scheveningse strand op een zomerse dag.


    >> Reageer (1)
    15-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een wegenvignet voor internet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu het wegenvignet van de Belgische overheid hier in Nederland zo erg in de belangstelling staat en het ook op de internetsnelweg steeds drukker wordt zou het toch ook eens wenselijk worden als er voor het internetverkeer een verkeersreglement wordt ingesteld. Misschien is een wegenvignet niet eens zo’n gek idee of een bewijs van goed gedrag: we komen op ons seniorenblog zoveel gekke dingen tegen; veel junioren beneden de 50 jaar, veel overladen blogs, zodat je heel lang moet wachten en dan maar besluit om het kruisje in het rode blok rechtsboven te gebruiken, of een gastenboek, dat niet regelmatig geschoond wordt, soms net een brievenbus die propvol zit met engeltjes, elfjes etc. En dan de vele blogs, waar niets of nog niets opstaat, alleen het gastenboek is dan volgeplakt met briefjes van veel succes of goed gedaan. En misschien zou het een goed idee kunnen zijn om het “wie ben ik” verplicht te stellen.
    Tussen Kethel en Delft fotografeerde ik gisteren dit fraaie 'optrekje'.


    >> Reageer (0)
    14-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een zonnige zondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een straffe wind. Temperatuur 7 graden. Een bijna wolkenloze hemel. En de oostelijke horizon is rozig gekleurd. Het belooft een mooie zonnige dag te worden. Wel de das om, want de wind zal het nog wel even fris houden. Maar gelukkig droog. Een wandeling door het bos lijkt me wel voor vandaag, maar eerst een ommetje door de duinen en dan over het strand weer terug. Maar wel in de goede richting dus eerst het strand en dan de duinen. Een prettige wandeling voor iedereen, die van de natuur houdt. Ik wens u een fijne “zon”dag.


    >> Reageer (0)
    13-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en nu wat minderen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bent u er ook mee begonnen. Na de feestelijke maaltijden op Kerstfeest, Oud- en Nieuwjaar en voor velen van u ook Driekoningen is het nu tijd om die extra kilootjes weer kwijt te raken. Na die  opgezette buikjes, te strakke broeken en de riemen die een of meer gaatjes verder zijn, moeten we nu de broekriem weer aantrekken, want als we zo daar gaan, dan heb je kans dat het leven wat korter wordt.En dat willen we toch niet? Hoe oud je ook bent: in de zomer wil je er toch weer prompt uitzien. Nu, ik wel en mijn vrouw ook. Dus zijn wij aan het diëten gegaan; neen, niet zo een volgens de boekjes, maar gewoon wat verstandiger eten en drinken. Niet iedere avond ons vol laten lopen met een pilsje, een borreltje of een wijntje met iets hartigs erbij. Nee, wel ’s avonds een neut voor het slapen gaan, maar het stukje worst of blokje kaas laten staan. En we worden daarbij nog eens extra geholpen, want over een maandje is het weer carnaval en staat de vastentijd voor onze neus. Dus wat let ons. We wensten elkaar toch een gelukkig en gezond nieuw jaar toe. Aan dat gezond kunnen we zelf wat doen. Aan dat gelukkig kunnen we samen wat doen. Laten we onze wensen waar maken.


    >> Reageer (0)
    12-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Belgenvignet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De kranten in Nederland staan er vol van. In 2008 moeten niet alleen Nederlanders maar alle mensen - behalve de Belgen: want zij worden gecompenseerd - betalen om gebruik te mogen maken van het Belgische hoofdwegennet. Nog even en we moeten ook nog gaan betalen voor de internetsnelweg in België!! Kunnen we niet meer even over de grens om onze Belgische blogvrienden een prettige dag te wensen of om met hen onze gevoelens te delen. Zal best jammer zijn, want ik vind het op het Belgenblog best gezellig, maar ik denk, dat Pascal Vyncke nog wel een omweggetje vindt. Ik zal in ieder geval alvast het - in de Telegraaf gelanceerde - Belgenvignet op mijn blog zetten, zodat ik ongestoord kan blijven internetten.


    >> Reageer (0)
    11-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoals beloofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even een foto van de storm van vandaag. Windkracht negen. Windstoten tot 120 km per uur. En door de harde wind een zandverstuiving op het stand.
    Hierbij de beloofde foto.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De storm

    De grote dirigent zwaait weer het dirigeerstokje voor het muzikale fluitconcert van de natuurcomponist Storm. Het eerste deel, waarnaar ik nu zit te luisteren, begon vannacht heel andante, maar allengs is het geluid aangezwollen en spelen de fluiten de boventoon; langzaam gaat het andante over in het tweede deel, dat gelijk inzet met het doordreunende geluid van bas en pauk. De wind neemt toe en zal windkracht 9 worden. Dit deel zal ongeveer aanhouden tot 11.00 uur: dan volgt deel 3 en dat zal oorverdovend zijn met windvlagen tot een snelheid van ongeveer 120 km per uur; het doet bijna denken aan Sturm und Gewitter uit Beethovens 6e symfonie. Als het eventjes kan zal ik dan buiten zijn midden in het orkest en de geluidsgolven over mee heen laten gaan. Ik zal genieten: ik houd van de storm en de elementen.

    Misschien volgt straks nog een foto van het (nood)weer.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen badplaats(3)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1969 wordt het Kurhaus gesloten. Zeven jaar lang was het Kurhaus de speelbal van allerlei organisaties. Veel prominente Nederlanders strijden voor het behoud van het Kurhaus. In 1976 wordt het Kurhaus behoudens het gedeelte met de koepel tot de grond toe afgebroken en vervolgens in de oude stijl herbouwd. Op 8 mei 1979 wordt in aanwezigheid van HKH Prinses Beatrix het Kurhaus Hotel officieel geopend. De totale herbouwkosten bedroegen f 110 miljoen. Het hotel beschikt nu over 245 kamers en 10 suites. Het Kurhaus heeft sinds 1997 15 zalen voor congressen en vergaderingen.

    Foto: het huidige Kurhaus maar nu aan de binnenkant.


    >> Reageer (0)
    10-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen badplaats(2)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In 1820 wordt het houten gebouwtje vervangen door een groter stenen gebouw. In 1826 wordt Pronk uitgekocht en zijn badbedrijf overgenomen. De stedelijke exploitatie wil echter niet vlotten totdat Dr. Mess in 1852 de zaak nieuw leven inblaast. Het badhuis wordt met 2 zijvleugels uitgebreid en is gereed in 1856. Nog later, in 1873, wordt een Theaterzaal en een Kurzaal toegevoegd. In 1885 wordt het oude badhuis afgebroken en opent burgemeester Mr. J.G.Patijn het nieuwe Kurhaus. Na een alles vernietigende brand op 1 september 1886 wordt op 19 juni 1887 het Kurhaus weer op feestelijke wijze heropend.

    Foto: het nieuwste Kurhaus, gezien vanaf  de boulevard.

    >> Reageer (0)
    09-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheveningen badplaats(1)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In het jaar 1800 waren er twee Franse bataljons infanterie gelegerd in Den Haag, die in Scheveningen in de zee gingen baden met ‘uitstekend’gevolg, maar van een badkuur was toen nog geen sprake. In 1814 bemoeide de stedelijke overheid zich met het stichten van een badgelegenheid. Het bestuur drong aan, maar de zaak bleef in advies en er kwam niets van terecht. In 1818 verwierf  Jacob Pronk een perceel grond, waar nu het Rederserf staat, en bouwde daarop een houten badhuisje, dat in de winter werd afgebroken. In het eerste jaar hielp hij 1400 baders en een jaar later 1900.

    Foto: Scheveningen nu op een zomerse dag ter hoogte van het perceel grond dat Jacob Pronk in 1818 verwierf.


    >> Reageer (0)
    08-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De SCH333
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Jan de Kouwe nodigde mij uit voor een rondleiding door het schip. Daar ik zelf een keer meegevaren heb op de SCH23 en dus redelijk goed op de hoogte was hoe zo’n schip er van binnen uitziet wilde ik graag dit al wat oudere schip(bouwjaar 1986 of ’87) graag zien. Na de rondleiding gingen we even een bakkie doen. Het is de gewoonte aan boord, dat je zelf bedient. Jan met al ruim 25 jaar zee-ervaring is een aangenaam causeur. Hij vertelde over zijn ervaringen en ik over mijn ervaring op de SCH23. Hij had nog nooit in span gevaren en was daarover erg geïnteresseerd. Ik beloofde hem de cd met foto’s van het spanvaren en ik kreeg van hem een dvd over blauwe wijting. Gistermiddag ben ik nog even langs de SCH333 gereden en heb hem de cd gegeven. Ik moest aanschuiven, maar kon dat helaas niet, want Annemiek zat buiten op me te wachten. Wanneer zal zijn schip de haven van Scheveningen opnieuw aandoen? Het was een erg leuke ontmoeting. Jan, tot ziens.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tasman-Bay
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vaak bekijk ik ’s morgens nog eens de foto’s, die ik de dag daarvoor heb gemaakt. Zo ook vanmorgen. Gistermorgen ging ik even naar de haven om te kijken naar de schepen, die daar liggen. Het zijn er tegenwoordig niet zoveel meer: maar ik had dit keer toch succes. Op de eerste plaats lag er de SCH333, die de afgelopen 13 maanden niet meer in Scheveningen was geweest. Brutaal als ik ben stapte ik aan boord om even een foto te maken van een Panamees schip, de Tasman Bay,  met Filipijnse bemanning die vis in cargo vervoert. Beide schepen zijn voor Scheveningse begrippen vrij groot. Aan boord van de SCH33 kwam ik in contact met Jan de Kouwe, machinist, die wacht liep. In de loop van de dag zal ik daar nog een keer op terugkomen, want het was een interessante kennismaking.

    Foto: de Tasman Bay, De SCH333 komt later aan bod.


    >> Reageer (0)
    07-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driekoningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In Nederland wordt vandaag het feest van Driekoningen gevierd; in Nederland is Driekoningen alleen nog maar een kerkelijke feestdag. Wat vroeger de Verschijning des Heren werd genoemd en alom in de katholieke wereld werd gevierd als de dag van de geboorte van Jezus gaat nu aan de meeste mensen voorbij. In België heeft deze dag toch nog een beetje van zijn oude glans behouden: want ook buiten de kerk wordt dit feest nog gevierd met wafels en pannenkoeken. Op de foto zitten de drie koningen in lang vervlogen dagen. Op bijgeplaatste foto staan de drie koningen: links mijn oudste broer, midden de jongste en rechts dat ben ik. Gezien onze achternaam( de Koning) werden we vroeger wel de ‘drie koningen’ genoemd.(foto omstreeks 1939)


    >> Reageer (0)
    06-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto op 4 januari
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals u gezien en gelezen hebt was de foto van het fluitenkruid slecht. Daarom ging ik vandaag naar dezelfde plaats terug om de foto opnieuw te maken. Daarom hier de goede foto.

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsrecepties
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals gebruikelijk zijn wij vanmorgen ook weer vroeg uit de veren. Gisteravond was er nieuwjaarsreceptie bij de KNRM – ik heb mezelf voorlopig op dieet gezet, dus handjes af van de drankjes en de hapjes – en vandaag de nieuwjaarsreceptie in Muzee Scheveningen. Bij beide recepties ontmoet je veel kennissen; dat komt misschien omdat er in dat circuit veel vrijwilligers en donateurs zijn; die nieuwjaarsbijeenkomsten zijn ook echt feestelijk omdat dan de vrijwilligers en de donateurs eens extra in het zonnetje worden gezet. Aan de andere kant zijn het ook belangrijke bijeenkomsten om te lobbyen en het belang van je eigen stichting of vereniging naar voren te brengen. In 2008 viert onze wijk het 125-jarig bestaan; ik ben gevraagd als voorzitter van het actiecomité; dat vraagt heel wat voorbereiding en contact; we willen er dan ook een groot feest van maken: Belgisch Park 125 jaar en dat in Scheveningen. U zult er ongetwijfeld nog meer van horen.

    Foto: de reddingsboot Jan van Engelenburg              


    >> Reageer (0)
    05-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.parels en parelmoer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vorig jaar is in ons appartementencomplex een tijdschriftentafel geplaatst. Op deze tafel kunnen bewoners hun uitgelezen tijdschriften en/of boeken neerleggen ten behoeve van hun medebewoners. Vanmorgen vond ik op die tafel het boekje ‘Parels en Parelmoer’. Dit boekje werd in 1987 uitgegeven ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het Zeebiologisch Museum Scheveningen. Het boekje is geschreven door Dr. H.E. Coomans en René Brus. Dr. H.E. Coomans is een pareldeskundige bij uitstek en René Brus is edelsmid en expert op het gebied van kroonjuwelen. Thans maakt het Zeebiologisch museum deel uit van Muzee Scheveningen. Wat andere mensen weg doen is nu een nieuw leven begonnen in mijn boekenkast en staat tussen de boeken over Scheveningen. Zo kan ik mijn kennis weer verrijken.

    Foto: ik bezit geen foto’s van oesters, maar een schelpenfoto heb ik wel een foto met zwaardscheden, maar dat was wel even zoeken.


    >> Reageer (0)
    04-01-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het fluitenkruid(Anthriscus silvestris)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Annemiek kent deze algemene bermplant ook onder de naam zere-ogen-bloemen. Deze plant schijnt, naar men zegt, een onaangename geur te verspreiden, die binnenshuis pijnlijke ogen veroorzaakt. Of het waar is weet ik niet; we hebben het nooit uitgeprobeerd. Deze schermbloemige plant bloeit in de periode april – juni. Vandaag, 4 januari 2007, maakte ik de bijgevoegde foto bij de Leidschendamse vogelplas Starrevaart. Dit is namelijk het fluitenkruid. Het groeide in een open veld, met om hem heen nog veel meer fluitenkruid met nog niet ontloken knoppen. Ik kon mijn ogen niet geloven. Ook bij de bloemen heerst al de voorjaarsstemming.
    Helaas is de foto niet scherp(foutje vam mij); ik was zo verbouwereerd dat ik vergat scherp te stellen.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!