Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    12-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aanvankelijk....
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aanvankelijk verbeterde het weer iets, maar wat later op de middag, zo omstreeks 14.00 uur draaide de wind naar zuid-oost, verdween het beetje zon, waarvan we even hadden kunnen genieten, en werd het snel kouder. Het heeft mij niet weerhouden foto's van de zandsuppletie te maken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fraaie winterse dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De straten zijn wit. Een dun laagje sneeuw. De vlag op het Kurhaus hangt lusteloos tegen de vlaggenmast. Het is windstil. Hoewel de klok al acht geslagen heeft is er nauwelijks verkeer. Toch is het vandaag dinsdag 12 januari en dus een gewone werkdag. De trams rijden zo langzaam dat je ze bijna niet hoort. Om 08.44 gaat de zon weer op. Volgens de weerkundigen zullen we hem vandaag ook zien. Als dat waar is dan wordt het een fraaie winterse dag. Foto: de boulevard nodigt uit voor een wandeling, ook in de winter. Op het strand wordt gewerkt aan de zandsuppletie.


    >> Reageer (0)
    11-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.strandlopers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook de strandlopers, doortrekker en wintergast, maken gebruik van de aangeboden zeelekkernij.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sport en suppletie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Maandag en donderdag zijn onze fitnessdagen. Dan gaan Annemiek en ik naar de fysiosport in het zorgcentrum Deo Gratias op Scheveningen. Bij mooi weer gaan we lopend, bij minder goed weer nemen we de auto om die ene kilometer te overbruggen. Meestal duurt dat sporten ongeveer anderhalf uur. Niet alleen de gewone spieren worden getraind, maar ook de kaakspieren. Want tijdens het sporten wordt er vooral door de vrouwelijke deelnemers heel wat gebabbeld. Bij goed weer heb ik dan meestal al een aardige wandeling door duin, dorp en langs het strand gemaakt. Voor vandaag ziet het weer er best redelijk uit, alleen ligt er een aardig laagje sneeuw, geen bergen, maar toch genoeg om er rekening mee te houden. Gisteren was het weer minder goed: sneeuw en ijsregen wisselden elkaar in de middag af. Toch was ik op het strand om samen met duizenden meeuwen te genieten van de strandsuppletie. Uiteraard een foto daarvan. Op de achtergrond een sleephopperzuiger, die met zijn buik vol zand, de haven binnenvaart. Daarvoor de werkpaarden, die het zand verspreiden. En daarvoor de meeuwen, die zich tegoed doen aan het vele lekkers, dat in het zand verborgen zit.


    >> Reageer (0)
    10-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zandsuppletie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De sneeuw valt nu met grote vlokken. Ik ben net thuis van een wandeling over het strand. En natuurlijk even naar de zandsuppletie. Die gaat dag en nacht door; weer of geen weer. Het is een fantastische ervaring met zoveel duizenden meeuwen om je heen. Op de foto ziet u op de achtergrond de vuurtoren van Scheveningen, daar voor de bulldozers en verder meeuwen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tsunami
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Waar komen al die meeuwen toch vandaan. De zeewering voor Scheveningen gaat de komende jaren op de schop. De zeewering moet hoger om in de toekomst een eventuele tsunami te kunnen opvangen. Op 1 maart beginnen de werkzaamheden aan de boulevard. Maar eerst wordt het strand verbreed en opgehoogd, zodat de golven eerder gebroken worden. Met sleephopperzuigers wordt op ca 15 kilmeter vanuit de kust zand opgehaald, dat dan via pijpleidingen over het strand wordt verspreid, daarbij geholpen door bulldozers. In de periode tot 1 maart wordt er ca. 1,6 miljoen kubieke meter zand opgespoten. En vervolgens komt tussen oktober 2010 en maart 2011 nog eens 1,2 miljoen bij. In dat zand zit extra maaltje schelpdieren en kleinere visjes voor de meeuwen, die er met vele duizenden van genieten. Het strandgedeelte waar suppletie plaats vindt is tijdelijk afgesloten voor wandelaars; maar de vogels zijn vrije vogels en hebben bezit genomen van deze tijdelijke voorziening. Foto: meeuwen, die zich tegoed hebben gedaan aan een smakelijke maaltijd. Op deze foto zitten maar ongeveer 120 meeuwen. Ik heb ze proberen te tellen, maar bij 120 was ik de tel kwijt.


    >> Reageer (0)
    09-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitstel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag was ik nog even te midden van de ijsbeelden op het Palaceplein. Morgen zal het de laatste dag zijn, maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat de sluiting een week is uitgesteld. De reden: de ijzige weersomstandigheden. Foto: nog even over het muurtje kijken.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brrrr
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Annemiek was gisteren met (schoon)dochter naar de musical Mamma Mia. 23.45 kwam ze thuis. Gelukkig werd ze gebracht door mijn zoon, die zijn vrouw kwam ophalen bij het Congresgebouw. Even warm worden, want het was koud buiten. Om 00.0? uur in bed gestapt en om 08.06 werd ik wakker, omdat Annemiek genoeg had van mijn geronk. Even snel de krant gehaald…brrrr wat was het koud buiten en daarna maar eerste even achter de computer om jullie te waarschuwen voor de temperatuur buiten, die veel hogere temperatuur aan zal geven dan de gevoelstemperatuur. Hier staat een stevige noordoostenwind en dat zal een gevoelswaarde op leveren bij een thermometertemperatuur van -3 graden van ongeveer -15 graden. Ga je daar maar op kleden. Als het niet moet, blijf thuis; ga maar lekker achter de computer. Foto: gisteren gemaakt op een ijskoud strand in Scheveningen. Waarom zoveel vogels? Ik kom er later nog op terug.


    >> Reageer (0)
    08-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.we hoeven ons geen zorgen te maken.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij hoeven ons geen zorgen te maken; de Belgen komen er aan. Met zout wel te verstaan: samen met Rotterdam is Den Haag er in geslaagd strooizout bij onze zuiderburen te kunnen kopen. 50 ton is al geleverd en de komende dagen komt er nog eens 500.000 kilo bij.
    ‘U hoeft zich geen zorgen te maken’ zei gisteren de specialist tegen mij. “Kom over een jaar maar weer eens terug”. Het jaarlijkse bloedonderzoek heeft geen vreemde dingen aangetoond. Cholesterol: geen probleem; lever en nieren: geen probleem; psa: normale waarden. In mijn agenda staat de volgende datum: 06-01-2011, 14.10 uur. Een datum in de toekomst; een afspraak die ik waar wil maken. Foto: winter in de polder.


    >> Reageer (0)
    07-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soepel bloggen, plezanter voor iedereen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tot nu toe heeft het internet weinig problemen van het winterweer. Misschien iets trager door het vele gebruik, maar over het algemeen verloopt het internetten  soepel, behalve met het seniorennet, dat geeft veel vertraging. Dat ligt misschien een stukje bij de servers, maar volgens mijn ook bij de blogs. Lange blogs geven vertraging door de virusscanners. Die virusscanners controleren iedere keer opnieuw de blogs op mogelijke onregelmatigheden. Samengestelde foto’s of grote bestanden worden iedere keer opnieuw gecontroleerd. Het is niet zo, dat een bestand alleen maar gecontroleerd wordt als het geplaatst wordt, maar ook iedere keer als het wordt bekeken. U merkt het zelf aan uw computer. Kleine bestanden verschijnen zeer snel, maar bij grotere bestanden moet je lang(er) wachten en staat je computer maar te werken zonder dat je een blog ziet verschijnen. En uiteindelijk komt dat blog er wel. Diegene, die het blog gemaakt heeft merkt dat zelf niet, maar wel diegene die het blog wil openen. Iedereen kan er aan meewerken om het belogen soepel te laten verlopen door bijvoorbeeld het gastenboek en/of het reageerbestand regelmatig(dagelijks) op te schonen, of door foto’s in lage resolutie of kleiner formaat te plaatsen. Als we allemaal ons blogstraatje schoon houden, dan kunnen we allemaal plezanter door bloggenland wandelen. Foto: zo maar een plaatje uit de polder.


    >> Reageer (0)
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen sneeuw.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Geen sneeuw? Dan gaan we toch de sneeuw zoeken. Scheveningen is sneeuwvrij, maar op een paar kilometer afstand ziet de wereld er nog uit als een sneeuwlandschap. Na het laboratorium wat bootschappen gedaan en daarna een tochtje door de polder. De wegen waren goed berijdbaar, ook de kleinere verbindingsweggetjes in de polder. Schaatsers, die hard moesten werken om vooruit te komen op het fondantijs. Wandelaars, die voorzichtig voortschuifelden over de bevroren ondergrond en boerderijen  die zich verscholen in winterse stilte. We hebben er van genoten.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eerst even bloeden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik moet eerst even naar het ziekenhuislaboratorium voor bloedonderzoek. De jaarlijkse gang van zaken. Het ziekenhuis is niet zo ver verwijderd van onze woonstede. Ik pak dus maar even de fiets en ga er ras naar toe. Ik heb me dik aangekleed, want op een nuchtere maag voelt de kou erger dan na een goed ochtendontbijt. Maar ik moet nuchter verschijnen. Ik zal maar een appel meenemen voor onderweg terug om de eerst honger te stillen. Straks weet ik hoe koud het buiten was. Foto: onze voormalige parochiekerk. Nu is die definitief gesloten. Foto gemaakt op 2 januari, toen er nog sneeuw laag. Nu ligt er sinds 3 januari geen sneeuw meer in Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    05-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen de beddenlakens zijn wit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Alleen de beddenlakens zijn wit. De laatste dagen hebben wij in Scheveningen geen sneeuw gehad en dan bedoel ik sneeuw, die blijft liggen. Natte sneeuw in combinatie met regen is er wel af en toe geweest. Ook van erge kou hebben wij niet hoeven te lijden. Wat wil je ook: wij hebben een voetbad van omstreeks zeven graden in de plus vlak voor ons liggen. En als het zonnetje even wil, dan kunnen we nog bruin worden ook. Deze week is de laatste week van Cool Ice. Aanstaande zondag sluit het evenement. Dan wordt ons plein weer geruimd en hebben we weer een kale vlakte voor het appartement. De gemeente moet het maar snel een aangenamer aanblik geven. Foto: een nachtje slapen in een ijskamer? Het kan nog deze week bij Cool Events. Brrrrr..


    >> Reageer (0)
    04-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als de dagen lengen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Morgen,5 januari 2010, komt de zon één minuut eerder op. De dagen gaan nu echt lengen. Ze lengden al wel, maar dat was in de avond. De dag is nu nog minder dan acht uur, maar vanaf 8 januari hebben we weer de achturige dag. En “als de dagen lengen, gaat de winter strengen” is een oude Nederlandse weerspreuk. Maar ik hoop dat “langere dagen gaan de kou verjagen”; voor mij is de winter al lang genoeg geweest. Ik kijk al weer uit naar de voorjaarsbloemen. En die komen deze maand er zeker aan; nog wel kasprodukten, maar lang zal het niet meer duren voor de sneeuwklokjes ons de lente komen aankondigen. Foto: 21 januari 2009, de lente kondigde zich al weer aan.


    >> Reageer (1)
    03-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een fleurig beeld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Even wat anders. Een fleurig plaatje, genomen in de haven van Scheveningen. Vaak liggen er maar weinig schepen in de haven. Buitengaats moet er gewerkt worden. Maar op zon- en feestdagen is er weinig bedrijvigheid in de haven. Dan wordt er gerust. Deze foto maakte ik op nieuwjaarsdag.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.af en toe vul ik het even bij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is een heldere ochtend hier. De straten zijn sneeuwvrij. Het zal wel fris zijn buiten. Spoedig zal de zon verschijnen en wie weet wordt het een fraaie winterdag.Met een matige bries zal het buiten wel  koud aanvoelen. De verwarming maar een graadje hoger, dan blijft het binnen in ieder geval aangenaam. En met een lekkere borrel er bij, zullen we het wel uit kunnen houden. Sommige mensen zullen zeggen: maar dat glas is al half leeg, dat zijn dan de pessimisten, ik vind dat hij nog meer dan half vol zit. Ik moet zuinig aan doen vandaag: ik drink maar één glaasje… alleen vul ik het af en toe bij.


    >> Reageer (0)
    02-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zeemeerman.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondanks het minder fraaie weer besloot ik toch maar om een wandeling door duin en langs strand te maken: anderhalf uur genieten. Bij zee gekomen zag ik plotseling een figuur in het water weg duiken: een zeemeerman, de zeemeermin verstopte zich in het wollige schuim van de zee. Natuurlijk werd de meerman vastgelegd op mijn beeldscherm. Ik kreeg het  er koud van en nu ik er over schrijf trillen mijn vingers nog steeds van de kou.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En iedereen bedankt voor de goede wensen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is weer een witte wereld om ons heen. De vuuwerkrestanten zijn bedekt met een ongeveer 2 centimeter sneeuwdeken. Gisteren begon het nieuwe jaar met veel vuurwerk en jammer genoeg ook weer onregelmatigheden door publiek, dat zich te buiten ging. Aanpakken moeten ze die lui. Waarom moet een vreugdefeest iedere keer weer verstoord worden door een stel raddraaiers. Ongeveer 8.600 durfals waagden zich op de eerste dag van het jaar in het koude Noordzeewater. Ik was wel op het strand, waar het echt koud was. De gevoelstemperatuur lag rond -6 graden. De krant schrijft wel, dat de temperatuur van de lucht +4 graden was, maar wij op het strand wisten wel beter. Met ‘kauwe klauwe’ toch maar wat foto’s geschoten. Foto: een paar verdwaalde pinguïns, lachend, maar bibberend van de kou, zijn net aangespoeld op het Scheveningse strand.


    >> Reageer (0)
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VREDE, VRIENDSCHAP, VEILIGHEID

    .






    >> Reageer (0)
    31-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een paar dagen geleden  vond ik in mijn schoenendoos de nieuwjaarswens van mijn broer Jan. Het wensje is getypt eind 1935. Tegenwoordig zijn onze wensen minder uitvoerig. Maar ik vond het leuk om deze wens nu aan u over te brengen.

    Lieve Ouders,

    Zalig Nieuwjaar, lieve Vader!
         Zalig Nieuwjaar, lieve Moe!
    ‘k Kom op deze mooie morgen
        ’t Eerst van allen naar U toe;
    ‘k Wensch U alle vreugd en zegen,
        Wat U harte maar begeert;
    ‘k Vraag dat O.L.Heertje
        Alle zorgen van U weert!


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!