Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    24-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zomer kan toch niet weg blijven?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op het ogenblik striemt een stevige noordwester met felle regenvlagen ons appartement. Maar in het oosten begint de lucht al weer te klaren. We zullen in de ochtend dan ook maar onze woning niet verlaten. Tenzij de wind nog wat aantrekt, want dan wordt het weer interessant aan het strand of op de pier. Als je zo heerlijk tegen de wind kunt leunen en de meeuwen bijna stil staan in de lucht dan voel ik me in mijn element. Maar ik gun het de vakantiegangers ook om heerlijk van de zon te kunnen genieten. Een stevige bries lijkt dit jaar een vast gegeven te zijn. Die wind mag voor mij wel wat luwen, per slot van rekening hebben de vakantiegangers hun verblijf in Scheveningen verdiend en dat moeten we ze dan ook gunnen. Nog even geduld: de zomer kan toch niet weg blijven.
    Streetdansers op de boulevard van Scheveningen


    >> Reageer (0)
    23-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nee, vandaag geen Belgische vlag.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De misschien volgende premier van België Yves Leterme, heeft geen goede beurt gemaakt. Hij weet niet wat er op de Belgische nationale feestdag gevierd wordt – dat had hij op mijn Belgische seniorenblog toch kunnen lezen!! - , toen hem gevraagd werd het Belgische volkslied te zingen zong hij de Marseillaise en vervolgens zong hij niet mee met de Brabançonne. Op de tv kon je zien dat hij tijdens het zingen van het Te Deum zat te telefoneren. Foei, Foei Yves.

    Ik zal maar een foto plaatsen van een Hollands 'landschap'  – ik had gedacht aan een Belgisch - , maar Yves ziet het verschil toch niet.


    >> Reageer (0)
    22-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het snoepwinkeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eerst moest ik Annemiek even helpen met haar blog. We hebben het even rigoureus aangepakt en nu kan ze weer naar eigen inzicht haar blog aanpassen. Daarna wilde ik even de Pier op om wat foto’s te maken voor mijn nieuwe website badplaats-scheveningen.nl, die nog niet in de lucht is. Zodra die klaar is meld ik het wel. Toen ik van de pier af wilde kwam ik mijn buurvrouw tegen, die juist vandaag een nieuwe snoepwinkel opent op de Pier. Zij vroeg mij om een paar foto’s te maken, maar omdat het nogal donker was, beloofde ik haar later terug te komen, Vanmiddag brak de zon door, dus even wat foto’s voor haar maken. Het is een heel leuke winkel en als u eens in Scheveningen komt, moet u daar zeker even langs gaan.


    >> Reageer (0)
    21-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek verbroedert of verzustert
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En dat muziek de mensen verenigt mag wel uit deze foto blijken. Een dame uit India geniet van dit muziekfestijn. En tegen een foto samen met een paar streetdansers heeft zij geen enkel bezwaar. Zo is Scheveningen.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op Scheveningen valt altijd wat te beleven.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag en morgen op de bouleverd en het Gevers Deynootplein Western Experience: linedansen, western market en een speciaal western-kinderprogramma en dat allemaal gratis. Alleen de consumpties zijn voor eigen rekening. En morgen danst een Mexicaanse indiaan oeroude Aztekendansen. Aanwezig zijn: Black Hills Country Band, Internationale Western Experince All Stars Band en de Helt Oncale Band. De foto hierbij is vandaag gemaakt op het Gevers Deynootplein, het plein waaraan ook het Kurhaus gelegen is.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er wordt wel wat gevlagd de laatste tijd!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    België viert feest vandaag. Het is nationale feestdag in België. Dus de vlaggen uit. Waarom? Omdat op 21 juli 1831 Leopold, Joris, Christiaan, Frederik van Saksen-Coburg onder de naam van  Leopold I  als eerste koning van België de troon bestijgt, nadat in 1830 België zich afsplitste van Nederland. En dat mag best gevierd worden. Wist u, dat uit onderzoek is gebleken, dat slechts 2 procent van de Belgen in staat is de Brabançonne  te zingen? Hoeveel mensen in Nederland kunnen het eerste couplet van het Wilhelmus zingen? Zal het veel meer zijn dan 2 procent? Enfin we kennen de melodie van de Brabançonne en van het Wilhelmus en als het orkest,fanfare of harmonie maar hard genoeg speelt, merkt niemand, dat we de woorden niet kennen.


    >> Reageer (0)
    20-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even een vrijdagavondgroet
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als het weer meezit kunnen we vanavond genieten van het vuurwerk, dat afgestoken gaat worden op de Pier. Het weer ziet er goed uit, maar wie weet hoe dat omstreeks 22.30 uur zal zijn.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen muizen, wel mussen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de Telegraaf van vandaag staat op de voorpagina “Nederland kampt met muizenplaag”. Als de krant dat schrijft, dan neem ik aan dat dat ook wel zo zou kunnen zijn. Maar ik kan u verzekeren, dat ik de laatste vijf jaar geen muis(je) heb gezien. Ja wel van die muisjes op een beschuitje bij gelegenheid van de geboorte van een nieuwe wereldburger. Misschien komt het ook wel, omdat wij er altijd voor zorgen, dat het huis goed schoon is en het eten goed opgeborgen wordt.
    Tegenwoordig wonen we in een betonnen appartement, daar valt weinig te knagen voor die kleine knaagdiertjes.
    Weet u wat ik wel regelmatig zie: mussen, en juist deze diertjes zie je normaal gesproken niet veel meer in de stad; maar bij ons in de buurt, op de Badhuisweg, nestelen nog steeds een aantal mussen.


    >> Reageer (0)
    19-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even er op uit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    We hebben vanmiddag weer even van het mooie weer genoten. Om 10.30 zijn we in de Agila gestapt en kwamen 0m 15.30 uur weer thuis. Het laatste half uur was optrekken/stilstaan geblazen. Het werd steeds warmer in de auto. Bezweet, maar tevreden konden we ons thuis even verfrissen. Er was geen malt meer, daarom maar wat met alcohol: een Hertog Jan. U weet natuurlijk al waar we geweest zijn: eerst kaas kopen in Zoeterwoude en daarna allerlei kleine weggetjes uitgeprobeerd in het Hollands polderland. Vandaar vandaag een foto uit dat mooie gebied.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Broodbeleg.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Ik denk dat iedereen zo zijn voorkeuren heeft wat betreft broodbeleg. De een wil kaas, de ander vleeswaren en weer een ander is een zoetekauw. Ik heb echter niet een echte voorkeur: ik vind alles lekker als er maar geen kaneel en/of teveel suiker in zit. Ik begin ’s-morgens met een boterham met alleen Becel, soms belegd met een schijfje komkommer of appel: dan heb ik in ieder geval mijn eerste stuk fruit voor die dag binnen. Op de zondag wijk ik hiervan af: dan eet ik twee beschuitjes: een belegd met kaas(oude) en de ander belegd met een gekookt eitje. Als lunch eet ik drie sneetjes brood: het eerste sneetje belegd met kaas en komkommer(als die laatste voorhanden is), de tweede met honing en de derde met appel/peren stroop. En die laatste is net op, daarom ga ik nu maar snel naar de wekelijkse markt om weer een voorraadje in te slaan. Ik denk maar zo: geniet van het leven en begin de dag goed.
    Foto: een ochtendgroet uit de tuin van het Vredespaleis.


    >> Reageer (0)
    18-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wel laat, maar niet vergeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    En nu bent u dan aan de beurt. Van de eerste stranddag van juli heb ik genoten. Neen, ik ben niet naar het strand geweest om  lui uitgestrekt te liggen in het zand en zo de nog bleke plekjes op mijn huid bij te laten kleuren. Ik was wel ca vijf uur op het strand om alle strandpaviljoens langs te gaan; kijken of er een naam veranderd was, of er een nieuwe eigenaar gekomen was. Alle strandpaviljoens staan nu netjes op mijn website over Scheveningen. Zo eens per jaar moet dat gecontroleerd worden. Het was gezellig druk op het strand en de boulevard. Het weer was nog wel niet optimaal, maar ik denk dat de strandbezoekers toch een fijne dag achter de rug hebben.


    >> Reageer (0)
    17-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fraai weer voor een foto
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bijgeplaatste foto heb ik gemaakt op 16 juli, gisteren dus, om 10.25 uur in de ochtend. Zo donker als het op de foto lijkt was het ook werkelijk. Met de computer kan je een dergelijke foto "verfraaien": dan lijkt de foto mooier, maar de sfeer verdwijnt. Daarom laat ik u deze foto zien onder de ware omstandigheden.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alle eendjes zwemmen in het water.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit zou het onderwerp voor deze dag kunnen zijn: de weervoorspellers zeggen, dat het vandaag droog zal blijven. De eendjes moeten terug naar hun eigen plas en kunnen geen gebruik meer maken van de meertjes die overal verschenen zijn na die vreselijke stortbui van gisteravond. Om naar te kijken is een onweersbui - stortregens, bliksems en donderslagen - een fantastisch gezicht. Maar de overlast die het kan geven is minder prettig. Wij zitten hoog en droog, maar de bewoners van de appartementen onder ons hebben pootje gebaad. De goten liepen over en de galerijen stonden blank. Daar moet door de bestuurder echt wat aan worden gedaan. Maar bestuurders zijn laks, die moet je echt achter de broek zitten: anders gebeurt er niet veel.

     


    >> Reageer (0)
    16-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groeten uit Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een regenbuitje spoelde zojuist onze straten schoon, terwijl het daarboven donderde en knetterde.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bijzondere kaart.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een gewone foto uit 1906: Scheveningen, Gezicht van af het Palace Hotel. Links op de foto, het rood ingekleurde gebouw,  de zijvleugel van het Kurhaus. Rechts op de foto ziet u het Wandelhoofd Wilhelmina(de in de oorlog verwoeste oude Pier). Wat is aan deze foto zo bijzonder? Er zijn toch vele foto’s over Scheveningen uit het begin 1900. Inderdaad. Maar het bijzondere staat op de achterzijde: “Deux Hollandais fairent un voyage par l’Europe. Par moyen de vendre ces cartes. Parti 19 Février 1906.” Tegenwoordig is sponsoring een heel algemeen begrip, maar dat dit soort sponsoring ook al in 1906 plaatsvond, dat vind ik toch wel bijzonder.
    foto van de bijzondere kaart


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik Petrus Berlage(1856 - 1934
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Berlage is op 21 februari 1856 geboren in Amsterdam en studeerde daar aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten en daarna in Zürich. Hij werkte in Frankfurt en reisde in Italië. Zijn eerste werken zijn in de stijl van de neonrenaissancistische school. Nadat hij in 1889 zelfstandig architect werd, maakte hij zich gaandeweg geheel los van de bestaande opvattingen en vond hij de wat strenge, niets verhullende bouwstijl, de Nieuwe Zakelijkheid. In zijn werk maakt hij veel gebruik van de baksteen.In den Haag en Scheveningen zijn veel bouwwerken van zijn hand o.a. het gebouw van de “Nederlanden van 1845”(Raamweg), het Haags Gemeentemuseum(Stadhouderslaan), de Christian Science Church(Andries Bickerweg) - de enige kerk van de hand van Berlage, die ooit werd gebouwd - , de boekhandel(de Drie Hoekjes), de Villa Henny(Scheveningseweg). Berlage overleed op 12 augustus 1934 in Den Haag.

    Foto: Villa Henny aan de Scheveningse weg.


    >> Reageer (0)
    15-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tour de France
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Overwinning Rasmussen in de 8e etappe van van de Tour de France en drager van de gele en bolletjestrui. En daarmee een prachtig resultaat voor mijn bank: de Rabobank.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Vredespaleis

    Het Vredespaleis is de zetel van het Permante Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, de Haagsche Academie voor Internationaal Recht en een Bibliotheek. Het idee voor een Vredespaleis werd in 1900 gelanceerd door de Russische diplomaat Friedrich Martens en de Amerikaanse diplomaat Andrew Dickson White. In 1903 doneerde voor dit doel de Amerikaan Andrew Carnegie een bedrag van 1,5 miljoen dollar; dit bedrag werd ondergebracht in de “Carnegie Stichting “tot het bouwen, inrichten en onderhouden van een rechtsgebouw en een boekerij ten behoeve van het Permanent Hof van Arbitrage". De bouw van dit gebouw vond plaats tussen 1907 en 1913.


    >> Reageer (0)
    14-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik breng mijn weekend door op Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag zal het wel wat drukker worden op het strand van Scheveningen dan op bijgaande foto. Het is in ieder geval fijn weer voor de vakantiegangers. De temperatuur aan de kust wordt zo’n 20º en dat is nu net goed voor een aangename verkoeling. Wordt het te warm vandaag, houdt je dan rustig. Drink veel, vooral water. En blijf niet te lang in de zon zitten. Maar verder gewoon genieten van de nieuwe dag.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede is niet deelbaar
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op de grens van Scheveningen en Den Haag ligt op een internationaal terrein dit gebouw, beter bekend als het Vredespaleis. Morgen vertel ik u iets over de geschiedenis van dit paleis. Over zijn ontstaan en zijn functie. Misschien is dit gebouw in de hele wereld wel het meest bekende gebouw van Nederland, Hoewel het helemaal niet op Nederlands grondgebied ligt. Dit stukje grond, waarop dit gebouw staat, is eigendom van heel de wereld. Vrede is niet deelbaar.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!