Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    07-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen....voor een wat oudere heer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aan een wolkenloze hemel staat de zon te glunderen. De matige zuidoosten wind heeft een witte gloed gelegd op de daken, maar het tweegevecht met de zon zal spoedig tot een zonnige overwinning leiden. Ideaal weer voor de tuin zou je haast denken. Maar ik weet wel beter: het zal nog heel wat uurtjes duren, voordat de grond bewerkt kan worden. Ik hoop voor de komende nacht op weinig of geen vorst: want de laatste twintig vierkante meter tuin moet nog omgelegd worden. Dat is zwaar werk voor een wat oudere heer. Maar in twee ochtenden kan ik het klaren. Daarna is het egaliseren misschien nog twee dagen; en bij gunstige weersvooruitzichten kunnen eind volgende week de aardappelen en de tuinbonen de grond in.
    Voor carnaval en vakantie is het over een paar uurtjes stralend weer. Ik wens iedereen een heel mooie en gezellige dag. Foto: het strand trok gisteren al veel bezoekers.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    06-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.internetweerbericht: af en toe traag, maar de moed niet verliezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisterenmorgen schreef ik het al; problemen met het internet. En dat duurde voort tot ongeveer 19.00 uur. En het was niet alleen met het seniorennet, maar ook andere sites kwamen heel erg traag door. Vandaag zal ik dus heel wat goed moeten maken. Veel bezoekjes en veel berichtje beantwoorden. De ochtendzon schijnt mijn kamertje al binnen. De weersverwachting zegt: bewolking en in de middag zon. Het zou best wel eens kunnen zijn, dat het zonnetje dadelijk achter de wolken verdwijnt en pas later weer tevoorschijn komt. Wandelen kan altijd. Maar eerst even ontbijten en daarna mijn computerplicht doen. Ik wens iedereen een prettige dag. Foto: een foto van de lente in Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    05-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ging wel met hindernissen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het carnaval barst los. En gelukkig wordt het een droge en lichtbewolkte dag. Er zullen in het zuiden niet veel langslapers zijn; vandaag niet, maar ook de komende dagen niet. Bij Annemiek doet het blog het niet goed. Bij mij startte het zeer traag op. Afwachten wat er dadelijk gebeurt. Ik schrijf mijn stukjes altijd eerst in de tekstverwerker en kopieer ze dan naar het blog; als er dan wat fout gaat, heb ik altijd nog de tekst in mijn tekstverwerker staan. Gisteren ben ik wel naar mijn tuin geweest, maar daar in Leidschendam had het aan de grond hard gevroren; ik kon geen schop in de grond krijgen. Na de zonnige middag van gisteren en het uitvriezen van vannacht denk ik dat ik vandaag toch maar ga proberen de tuin op orde te brengen. Volgende week moet die er prima bij liggen. Foto: lente in het Westbroekpark, Scheveningen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    04-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente en carnaval.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog niet eens kwart voor acht en de zon schijnt al als een oranje bol door de lichte mist over de wit berijpte daken. Wat de zon betreft wordt het vandaag een zonnige lentedag. Jammer genoeg helpt de zwakke noordoostenwind niet mee aan een aantrekkelijke temperatuur. Ik zal maar even wachten met naar de tuin gaan. Ik denk dat omstreeks 10 uur de zon voldoende warmte heeft om het werk in de tuin aangenaam te maken. Inmiddels is het tien voor acht en schijnt de zon mijn kamertje binnen.
    Bijzonder mooi weer voor het carnaval, dat vandaag al in een aantal plaatsen begint. Geniet van het mooie weer en het carnaval. Foto: feestelijke krokussen horen bij de lente.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    03-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een dagje uitstellen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog geen tijd om naar de tuin te gaan. Misschien komt er vandaag niets van. Het weer zit voorlopig tegen. Er hangt een stevige mist en het heeft vannacht aardig gevroren. De daken zijn wit. De ramen van de auto’s bevroren. De grond in de tuin zal wel hard zijn. Dan maar het werk een dagje uitstellen. Ik zit nu redelijk op schema. Over een uurtje even naar de markt en gelijk even bij mijn vriend langs. Die heeft een nieuwe machine aangeschaft, waarmee je foto’s op groot formaat kunt afdrukken. Ik wil wel eens zien hoe dat werkt. Foto: ondanks de vorst toch maar iets bloemigs; foto gisteren gemaakt.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    02-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het ziet er goed uit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De zon probeert al door de laaghangende mist heen te prikken. Het zal niet lang duren of hij zal de koude ochtend nevel veroveren. Het beloofd een mooie dag te worden. Maart begint in ieder geval goed. Gisteren ben ik in mijn tuin lekker opgeschoten. Ik was er alleen; meestal zijn er meer mensen bezig; zij vonden het waarschijnlijk nog een beetje te fris. Maar blijven wachten: de tuin moet op tijd klaar liggen. Daarom ook vandaag weer aan het werk. Daarna nog een boodschap doen en dan hopelijk vanmiddag genieten van een mooie wandeling. Het ziet er goed uit voor vandaag. Foto: buiten is het lentefeest al begonnen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    01-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.lente
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Herman Gorter begint zijn gedicht ‘Mei’ met de tekst: “een nieuwe lente en een nieuw geluid”; gelukkig hoeven we niet tot mei te wachten voordat de lente begint. De meteorologische lente begint vandaag, de astronomische op 21 maart. Einde winter vandaag; hoewel… maart kan nog wel eens zijn staart roeren; maar dat nemen we op de koop toe. De lente is begonnen met mist. Maar de optimist die zegt: die mist trekt wel weer op. En ik ben een optimist. Ik wens iedereen een zonnig begin van een zonnige lente. Foto: en bij de lente hoort een lentegroet.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    28-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De laatste dag...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De laatste dag van de maand. Morgen beginnen we met de lentemaand. En zo nadert langzaam de weersverbetering. Vandaag nog regenachtig, maar morgen zal de zon zijn gezicht weer laten zien. Vandaag geen tuinweer. Rondstappen in de natte grond geeft alleen maar vuile schoenen: echt werken kan je dan toch niet. Ik heb weer een nieuw tijdschema gepland: einde van de week moet de tuin in orde zijn. De aardappels, uien en tuinbonen gaan pas omstreeks 15 maart de grond in. Ik heb dus nog even speel(tuin)ruimte. Het weer moet echter wel een beetje meewerken. Vanavond gaan we met de kinderen ergens gezellig eten. Morgenavond een vergadering van de sectie. Ik heb er niet zoveel vertrouwen in, maar misschien vallen de puzzelstukjes toch nog op de goede plaats. En anders zal er een nieuwe puzzel gemaakt moeten worden. Foto: ik open deze week met een beetje lente.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    27-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de volgende week carnaval
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Al weer de laatste zondag van de maand en volgende week Carnaval: zondag, maandag en dan Vastenavond, zoals vroeger Carnaval genoemd werd. En op de klokslag van dinsdagavond 12 uur begint dan de vastentijd. En voor de heren geestelijken op de vastenvrijdagen heerlijke gerookte paling. En tegenwoordig; ‘de veertigdaagse vasten’ wie weet nog wat dat betekende; alleen de ouderen onder ons herinneren zich nog wel het vastentrommeltje en het koekje bij de zondagse koffie. Alleen het carnaval is overgebleven en in plaats van alleen de dinsdag wordt er nu begonnen met zaterdag vóór de Vastenavond. Hier en daar wordt in de noordelijke Nederlanden wel een beetje carnaval gevierd, maar dat heeft niets meer met godsdienst te maken, zoals vroeger. Toch is carnaval voor veel mensen een dag waar al vanaf de elfde van de elfde naar wordt uitgekeken. foto: dinsdag begint de lente maand: daarom deze foto


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    26-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktualiteit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    BNR Nieuwsradio. Als ik ’s nachts wakker word dan luister ik vaak naar de nieuwszender BNR. Nieuws denk je dan te horen, maar dat heb je mis; in de nacht heb je ieder half uur een nieuwsupdate en daarna een herhalingsprogramma van de vorige dag. Daar wordt dan gesproken van morgen en dat is dan vandaag en vandaag was gisteren en gisteren is eergisteren en het woord zojuist gisteren. Ik vind dat bijzonder irritant. Nieuwscommentaar moet toch aansluiten op het nieuws van nu en niet op het nieuws van gisteren; het nieuws van gisteren staat in het ochtendblad en het nieuws van vandaag is voor radio en televisie. Nieuws is toch altijd actueel. Laat BNR Nieuwsradio zich eens bezinnen op haar programmatuur. Moeilijk op te lossen? Toch niet: als je in het commentaar de woorden ‘vandaag’, ‘gisteren’, ‘nu’, ‘morgen’ of ‘zojuist’ vermijdt, dan klinkt je commentaar altijd actueel. Misschien leest BNR dit berichtje en voor het advies hoeft ze niets te betalen; dat is gratis. Foto: de natuur is altijd actueel.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veldbloemen van Tiengemeten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren ben ik toch nog een paar uurtjes naar de tuin geweest. In mijn oude tuin stonden nog wat aardbeiplanten, die moesten nog verplaatst worden. Maar daarvoor moest ik eerst een stukje tuin ontginnen. Ondanks het koele weer stond ik behoorlijk te transpireren. Bij het gereedmaken van een aardbeibed zag ik een paar pollen bieslook staan. Die moesten ook maar naar een andere plek. Verder nog wat selderij, die ook verplaatst moet worden. Al bij al dus aardig wat werk. Na twee uur hard werken was ik bekaf. ‘Morgen de rest maar’ dacht ik bij mezelf. En daar ga ik vandaag dan voor. Stukje bij beetje begint er wat vorm in mijn tuin te komen. Gelukkig zal het de komende dagen aardig weer blijven. Vandaag dan ook eerst een uurtje spitten en weer wat ordenen. Morgen misschien regen; maar als het een beetje mee zit, toch maar een paar uurtjes in de tuin werken. Over twee weken moet de tuin klaar zijn, want dan moeten de aardappelen en de tuinbonen de grond in. Nog werk genoeg te doen. O ja. De rabarber, die al in mijn tuintje stond, komt al aardig boven de grond. Ik heb nog een zakje veldbloemen uit Tiengemeten; misschien kan ik die zondag aan moeder aarde toevertrouwen.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    24-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.een beetje chauvinisme
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ondanks het koude weer ben ik gisteren toch even wezen rondneuzen in Scheveningen. Er wordt al hard gewerkt om het strand bezoekersvriendelijke te maken. Dinsdag, 1 maart, beginnen de strandtentexploitanten met de opbouw van hun paviljoens. Nog even en de koffie staat weer klaar. Maar aan dit goede vooruitzicht zich ook een andere minder prettige kant: het parkeerterrein “Het Zwarte Pad” en het parkeren aan de boulevard is weer ‘betaald parkeren’ geworden. Scheveningen heeft te weinig parkeerplaatsen; en dat geldt niet alleen voor het bewonersparkeren, maar vooral tijdens het strandseizoen ook voor de vele bezoekers. Het best bereikbare alternatief is het openbaar vervoer of de fiets. Ondanks dit parkeerprobleem is en blijft Scheveningen de moeite waard. De zee, het strand en de duinen zijn nergens mooier. Een beetje chauvinisme is toch wel geoorloofd.


    Categorie:iedere dag een nieuwe dag
    >> Reageer (0)
    23-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De opbouw kan beginnen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wat zal vandaag de dag weer brengen. De felle kou lijkt uit de lucht te zijn. Maar de hemel is nog bewolkt. Wordt het een begin naar de lentemaand. Eerst nog even een feestje vieren. Op maandag, want dan zijn we 49 jaar getrouwd. Lekker gezellig ergens gaan eten. In Scheveningen zijn er ….tig gelegenheden om lekker te gaan eten en zodra de paviljoens weer op het strand staan komen er nog eens …tig bij. Eind februari wordt er ieder jaar weer een betonnen pad aangelegd op het strand. Tussen het pad en de boulevards worden daarna de strandpaviljoens weer opgebouwd. Met het aanleggen van het pad is al begonnen. Het zal niet lang meer duren of de strandpaviljoens zullen er weer staan. Achter het glas en in het zonnetje zullen de eerste zonaanbidders weer verschijnen. En nu maar hopen op veel zonnige dagen. Foto: dit is nog een foto van vorig jaar 1 maart.


    >> Reageer (0)
    22-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog één week
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgende week dinsdag is het 1 maart en dat is het begin van de lentemaand. Nog even de kiezen op elkaar. Nog even een dikke trui en een sjaal om, maar nog niet direct op ruimen, want maart kan heel wispelturig zijn: maart roert zijn staart. De komende dagen wordt het weer wat beter, maar ook natter. Maar het zonnetje zal zich ook laten zien en dan van zijn warmere kant. Als ik naar buiten kijk, dan zie ik geen witte daken. Toch maar even wachten met de tuin. Ik had gehoopt eind deze week met de tuin op orde te zijn, het ziet er nu naar uit, dat dat wel de volgende week zal worden. Niet getreurd: het is nog niet te laat.


    >> Reageer (0)
    21-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Icesave maar niet in IJsland.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De dagen zijn weer duidelijk zichtbaar aan het lengen. Vergeleken met vorige maand is dat ’s morgens al met 50 minuten vroeger en ’s avonds met  bijna een uur later langer licht. Gisteren was het een redelijk zonnige, maar koude dag. Vandaag heb ik even de zon gezien, wat een bleekscheet was dat vandaag; hij is weer snel door de wolken opgeslokt. Maar wie weet komt hij toch weer terug. Het IJslandse nee om de ontfutselde Icesave-tegoeden terug te betalen heeft een slecht effect  op de IJslandse aanvraag voor EU-lidmaatschap. Die aanvraag kan voorlopig in de ijskast. Foto: een ijsfoto is vandaag wel op zijn plaats.


    >> Reageer (0)
    20-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het voorjaar lonkte naar mij
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Buiten laat het voorjaar het een beetje afweten. Niet abnormaal voor de tijd van het jaar. Fris en de laatste dagen een beetje weinig zon. Maar in huis hebben we de lente al binnen gehaald. De snoeitakken vaan een voor mij onbenoemde heester staat met roze bloemen te gloren. En de mensen, die die takken bij mij gezien hebben, vragen mij nu: “Loek, kan je volgend jaar voor mij ook een paar van die takken versieren?”. Wijselijk houd ik op dat moment mijn mond. Ik weet niet waar en wanneer ik die takken weer tegen kom. Het is ieder jaar een verrassing als ik met snoeitakken thuiskom. Bij mij in huis heb ik in ieder geval al vroeg de lente binnengehaald. Foto: het voorjaar lonkte naar mij een blik van verstandhouding.


    >> Reageer (0)
    19-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De duivelsvis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er is altijd wel wat aan de hand op het plein voor onze woning; deze morgen vier politieauto’s; op afstand een cameraman met foto en geluidsapparatuur. Alle agenten gingen naar binnen via de hoofdingang van het complex recht tegenover ons. Dar is de plaats, waar vroeger de hoofdingang was van het Palace Hotel was. Maar zo te zien kwamen ze er vandaag niet om daar een hotelkamer te bestellen. Nu, het is inmiddels 08.45 uur, zijn de wagens en de cameraman weer verdwenen. Ik zag wel dat er iemand met een van de auto’s meegenomen werd. Wat zich daar heeft afgespeeld, zullen we maandag wel in de krant lezen en als het heel belangrijk is, wel via de regionale zender vernemen. Wij houden ons vandaag rustig: buiten is het koud en de hemel bewolkt. Kans op een zonnetje lijkt wel heel erg klein. Foto: ze noemen hem de duivelsvis, maar ik vind hem er wel erg mooi uit zien. Opname door mij gemaakt in SeaLife Scheveningen. 


    >> Reageer (0)
    18-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tuinbonen en uien
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het kan gek gaan in de politiek. In België kan niemand een kabinet in elkaar timmeren en hier in Nederland weigerde gisteren de premier in de Kamer te verschijnen. En zo lees je iedere dag wel wat in de krant, waarvan je je vertwijfeld afvraagt: hoe zit het eigenlijk met de politiek. Gisteravond was er een Algemene Ledenvergadering van onze Vereniging van Eigenaren: ik ben uit protest niet gegaan. De bestuurder luistert niet of onvoldoende naar onze wensen en denkt dat hij het is, die bepaalt hoe wij moeten wonen. Ik ben niet de enige, die uit protest niet gegaan is. Trouwens over twee weken is er weer een vergadering. Misschien ga ik dan wel, maar dat hangt af van de mening van ons appartementenblok. Vandaag ga ik ondanks het wat koudere weer toch maar naar mijn tuin: die moet op tijd klaar zijn; binnenkort is het al weer tijd om de tuinbonen en uien te zaaien/planten. Foto: nu is het strand nog stil en verlaten, maar even verderop worden al weer voorbereidingen getroffen voor een nieuw seizoen.


    >> Reageer (0)
    17-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldkampioen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    België is vandaag wereldnieuws: sinds vannacht 12 uur is België wereldkampioen kabinetformeren, hoewel boze tongen beweren dat die datum pas op 30 maart zal zijn. Maar over die paar dagen maken we ons geen zorgen. Informateur Didier Reynders mag van koning Albert in ieder geval tot 1 maart doorgaan.
    Gisteren heb ik al hard gewerkt aan mijn tuin de meeste rommel is geruimd en dadelijk vertrek ik weer voor een paar uur om verder te gaan met spitten en een ondiepte in de tuin te gaan vullen met compost. Ik ben veel dank verschuldigd aan de vorige huurder en de eigenaar van mijn tuin, want die hebben mij gisteren met goede raad en daad bijgestaan. Foto: deze krokodil zit achter glas in SeaLive Scheveningen en zal niemand kwaad doen.


    >> Reageer (0)
    16-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het tuinseizoen begint weer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Er ligt veel werk te wachten, maar vandaag moet ik toch wat tijd besteden aan mijn tuin. Dat wordt ruimen en spitten. Ik heb een nieuw perceeltje gekregen ca. 100 vierkante meter en daar moet nog heel wat aan gebeuren. Gelukkig is het de laatste dagen wat droog geweest; de grond in de polder kan het vocht aardig lang vast houden en dat is bij spitten we een beetje zwaar. Maar ja het moet gebeuren en als ik het nu niet tijdig doe, zit ik er het hele verdere seizoen mee te klieren. Deze week even goed aanpakken. Niet te veel in eens, maar iedere dag een stukje, dan is de tuin eind volgende week op orde. Maar dan moet natuurlijk ook het weer meewerken. We zullen zien: vandaag beginnen we. Foto: de natuur in huis begint al uit te lopen: snoeitakken staan in huis in bloei. Een goed begin van het tuinseizoen.


    >> Reageer (0)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!