Een vrolijke groet
in de morgen
maakt van iedere
dag een feest

Foto

Scheveningen:
een liefdesrelatie
van land en zee

Gastenboek
  • hoi
  • fijn weekend
  • groetjes
  • fijn weekend
  • fijn weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    klik hier voor meer foto's over de zee en visserij

    Foto
    Foto

    Ik ben Loek
    en woon in Scheveningen.
    Ik ben geboren op
    24/11/1934

    Foto

    golvende eindeloosheid
    ruimte en licht
    weerkaatst
    in de eeuwigheid

    Foto

    Gisteren is geschiedenis
    morgen is toekomst
    vandaag leven we
    maak er iets moois van

    water, mist, regen,
    samengevloeid in één beeld
    tot verwondering
    Foto

    hoog in de lucht
    door vleugels gedragen
    ongekende verten

    Foto

    ik wil
    als mijn tijd gekomen is
    stil wegglijden
    in de eeuwigheid
    waar geen licht is
    en geen duisternis
    waar geen dag is
    en geen nacht is
    maar alleen de stilte
    van het tijdloos
    samen zijn

    Alle korreltjes samen
    maken het strand
    Foto
    Foto
    Foto

    De nieuwe dag:
    je krijgt hem cadeau,
    maar je moet er zelf
    iets van maken.

    Foto
    Foto
    ZEE EN WIND EN WOLKEN: SCHEVENINGEN, WAAR IEDEREEN WELKOM IS.
    foto's en tekst: Loek de Koning.
    Als het werk gedaan is

    Als het werk gedaan is
    de zon achter de kim verdwenen is
    de wereld verdwijnt in duisternis
    de wijn in het glas geschonken is
    er alleen de stilte van de avond is
    dan hef ik het glas
    op wat mij vandaag overkomen is.

    06-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.even wat afleiding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het nieuws over het politieke België haalt niet meer de voorpagina van de Telegraaf. Maar op pagina 11 lees ik toch over de perikelen die in België spelen. BHV, drie letters die de doorsnee Nederlander niets zeggen, zijn wel de splijtzwam in ons buurland. Brussel-Halle-Vilvoorde omvat 19 Brusselse en 35 Vlaamse gemeenten. Maar door de grote toestroom van veelal Franstalige  verfransen de Vlaamse gemeenten. In een aantal van die Vlaamse gemeenten voert al een Franstalige burgemeester de boventoon. Die sluipende verfransing is de Vlamingen een doorn in het oog. De druk op de al meer dan 148 dagen tellende formatie is groot. De BHV is nu de bom onder het federale België. Wat voor een foto moet een simpele Hollander daar nu bij plaatsen. Ik heb gekozen voor een rustig en vredig Schevenings duinlandschap.


    >> Reageer (1)
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    5 november is in Engeland een feestdag en wel onder de naam Guy Fawkes’ Day. Op deze dag in het jaar 1605 vond het buskruitverraad plaats. Guy Fawkes wilde in 1605 een aanslag plegen op koning Jacobus I, de door de paus geëxcommuniceerde koning van Engeland. De katholieken werden door Jacobus I vervolgd. En zoals het in die tijd ging was daar maar één antwoord op: de tegenstander om zeep brengen. Daarom was er een buskruitaanslag beraamd, die door Guy Fawkes zou worden uitgevoerd. Hij werd echter ontdekt en ter dood veroordeeld. Tegenwoordig is deze dag een feestdag voor de kinderen, waarbij kinderen een Guy Fawkes pop in brand steken. Ook is er op deze dag veel vuurwerk in Engeland ter herinnering aan het feit dat de geplande aanslag tijdig werd voorkomen en een groot vuurwerk in Londen werd voorkomen.


    >> Reageer (0)
    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De havenlichten van Scheveningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    In de laatste teksten – gisteren en vanmorgen – wordt gesproken over het noordelijke havenhoofd en het zuidelijke havenhoofd  en over het noorderhavenhoofd en het zuiderhavenhoofd. Is er dan verschil in betekenis tussen noordelijke havenhoofd en noorderhavenhoofd? Er is geen verschil, maar op Scheveningen spreken we nu eenmaal over het noorder- en het zuiderhavenhoofd; de Nederlandse woordenlijst kent deze woorden niet. Maar ook in het boek “De spreektaal van de Scheveningse kustbewoners” wordt over dit afwijkend spraakgebruik niet gerept. Op bijgevoegde foto ziet u rechts op de foto het oude – in 1902 voltooide – noorderhavenhoofd en op de achtergrond de havenlichten van het nieuwe noorder- en zuiderhavenhoofd.


    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het zuiderhavenhoofd heeft een lengte van 730 meter, het noorderhavenhoofd heeft een lengte van 580 meter. Met de aanleg van  de haven van Scheveningen werd eind 1900 begonnen. De haven krijgt twee havenhoofden: het noorderhavenhoofd (gereed in 1902) en het zuiderhavenhoofd (gereed in 1903) hebben een lengte van 295 meter). In 1971 zijn deze havenhoofden verlengd tot bovenvermelde lengte. Gisteren toonde ik u een foto van het noorderhavenhoofd met de rode banden en het rode havenlicht, vandaag het zuiderhavenhoofd met de groene banden en het groene havenlicht. Op de foto van vandaag heeft u tevens een mooi beeld van het fraaie nieuwe schip Dona Diana.


    >> Reageer (0)
    03-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het zuidelijk havenhoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vanmorgen zag u het havenlicht op het noordelijke havenhoofd met een rood licht; op bijgaande foto ziet u het zuidelijke havenhoofd - en neem maar van mij aan – met het groene licht. Een uitvarend schip heeft het groene licht aan bakboord en een binnenkomend schip heeft het rode licht aan bakboord. Vanuit zee geeft het groene en rode licht de havenmonding aan. Een schip moet altijd binnenvaren met het rode licht aan bakboord: vanaf de stuurhut dus gezien aan de linkerzijde. Het zuidelijk havenhoofd is in Scheveningen langer dan het noordelijke havenhoofd zodat een schip meestal al een beetje uit de wind en uit de stroming de haven kan binnenlopen.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het noordelijk havenhoofd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De ingang van de haven van Scheveningen wordt gevormd door twee havenhoofden die zich vele meters ver in de zee uitstrekken. Het noordelijk en het zuidelijk havenhoofd. Het noordelijk havenhoofd is voor mij wat gemakkelijker te bereiken en ik ben dan ook vaak op het hoofd te zien. Zo ver in zee heb je een prachtig zicht op strand en zee. Het geluid van de zee en de meeuwen omringt je en stadsgeluiden zijn volledig weggestorven. Zeehengelaars zitten te wachten op iemand, die ze nog nooit eerder gezien hebben. Af en toe vaart een schip de haven in of uit. Als ik het havenhoofd op ga, ben ik altijd gewapend met de camera: er is altijd weer wat te beleven. Op de foto het havenlicht van het noordelijk havenhoofd. Het schip dat juist binnen loopt is nieuw en heeft een zogenaamde bijlboeg. Een nieuwe ontwikkeling in de scheepsbouw.


    >> Reageer (0)
    02-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.die schijnt een beetje bang te zijn voor Sinterklaas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ik u gisteren al meldde is in Scheveningen Kerstmis al begonnen. Sinterklaas moet nog komen, maar die mag maar even komen. Op zaterdag 17 november arriveert de goedheilig man in de Scheveningse haven en zal hij om 11.30 uur voet aan wal zetten. De kinderen hebben dan al lang staan wachten, terwijl ze zingen “Zie ginds komt de stoomboot…” De zwarte, blanke, bruine en alleregenboogkleurige Pieten zijn dan al aan de wal. Die maken de kinderen al vanaf 11.30 blij met hun vrolijke optreden. Maar de kerstman durft zich dan nog niet te laten zien, die schijnt een beetje bang te zijn voor Sinterklaas.  Voor de kinderen breekt er weer een gezellige tijd aan. En voor de commercie, want daar draait het tegenwoordig toch helemaal om, een drukke periode, die aan zal houden tot eind van het jaar.
    Foto: Palacepromenade Scheveningen, 1 november 2007


    >> Reageer (0)
    01-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Scheveningen zijn ze er als de kippen bij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals reeds eerder gemeld, maar nu echt effectief, is een gedeelte van Scheveningen nu al in kerstsfeer gehuld. Het Gevers Deynootplein/-weg en Palacepromenade zien er als kerstfeestelijk uit. Als bewijs een foto, die enkele minuten geleden genomen is.


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet alleen Scheveningen telt.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gisteren op bezoek geweest bij mijn zwager, die zijn verjaardag vierde. Samen met twee broer hebben zij een van de grootste komkommerbedrijven van Nederland. Vandaag is de laatste pluk en morgen mogen Turkse mensen uit de omgeving het restant komen plukken tegen een kleine vergoeding per kilo. Morgen komen zo’n 30 mensen de kassen leegplukken en daarna moeten alle planten en het plastik worden geruimd. Daarna worden de kassen gereinigd en weer gereed gemaakt voor de nieuwe jonge komkommerplanten, die over een paar weken zullen worden geplant. En zo zijn er met Kerstmis meer nieuwe smakelijke Hollandse komkommers beschikbaar voor de feestdis.

    Foto: Zutfen, een mooi plaatsje in de provincie Gelderland. We komen ook wel eens ergens anders dan alleen in de omgeving van Scheveningen


    >> Reageer (0)
    31-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halloween
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het feest weer van de spoken en de heksen, maar wij laten ons niet beheksen:
    Halloween, halloween,
    ik houd het voor gezien
    ik ga vandaag een feestje vieren
    laat die spoken en heksen maar tieren
    Halloween, halloween,
    ik houd het voor gezien.


    >> Reageer (1)
    30-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn wakker geworden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Eindelijk dan op de normale snelle wijze op het blog. Soms hebben programma's kuren en dan is het zoeken waar het probleem zit. Je kunt er best een grapje over maken: het overkomt iedereen wel eens. Maar net in de Belgische vakantieperiode komt dat niet zo goed uit, zeker niet als het weer niet helemaal meewerkt en thuiszitten soms de enige optie is. Maar a la, we gaan er vandaag maar weer tegen aan; weer of geen weer. Rekken en strekken, even zuchten en dan verder gaan met rustig ademhalen. Ik wens u allen een heel fijne dag.
    Een nieuwe foto voor de dierenliefhebber,


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn eerste reactie van vandaag

    Het is nog pikkedonker in België, tenminste mijn blog blijft na lang wachten zwart. Geen tekening, geen beeltenis alleen een zwarte pagina. Wat moet ik daar nu mee; met witte letters tikken helpt ook al niet(wat ben ik toch een simpele ziel hè); vroeger op school schreven we ook met een wit krijtje op een zwart schoolbord, later werd dat een geel krijtje op een groen schoolbord, net de Haagse vlag: ook groen/geel. In ieder geval is de foto wel gelukt: een foto van een pikdonkere nacht zonder sterren, zonder maan, alleen maar zwart. Ik probeer het vandaag nog wel een keer. Kul noemt Annemiek dit: flauwe kul.


    >> Reageer (0)
    29-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik heb nog een mooie paardenfoto, die ik maakte in Stompwijk. Ik hoop dat ik er u een plezier mee doe.


    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wenskaarten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op mijn internetsite www.allesoverscheveningen.nl vindt u onder het hoofd "Extra info" de tekst "stuur een kaartje"; als u hierop klikt krijgt u een keuze uit 136 kaartjes, die u via het internet kunt versturen naar familieleden, vrienden of kennissen. Deze kaarten zijn uniek en u kunt ze dus nergens anders op het internet vinden. Het ontwerp en de foto's zijn gemaakt door mij en mijn vriend Johan Roos. De bijgevoegde kaart werd door mij gemaakt.


    >> Reageer (0)
    28-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vannacht alleen maar nacht

    De nacht van vannacht was een bijzondere nacht. Niet alleen omdat vannacht de klok een uur teruggezet werd in verband met de wijziging van zomertijd naar wintertijd. Vannacht was er in een groot aantal steden een afspraak gemaakt om de nacht ook echt nacht te laten zijn. Alle overtollige verlichting uit. Toen ik vannacht om ca 2.30 uur (dus nog zomertijd) naar buiten keek, lag de stad Den Haag verborgen onder een zwarte wolkendeken. Geen sterren, geen maan, geen lichtreflectie op de wolken, alleen maar duisternis. Dat is voor een stadsmens een bijzondere ervaring. Normaal zie je ’s nachts altijd de stad, vannacht alleen maar nacht. 
    Foto: het was een donkere nacht en de foto zou slechts een zwart vlak laten zien. Dus dan maar geen foto.


    >> Reageer (1)
    27-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.als een duf konijn

    Mijn computer is weer bij de tijd: genezen en ontslagen uit de ziekenboeg. Maar ik zit als een duf konijn achter of volgens anderen voor mijn computer. Eigenlijk gekke uitdrukkingen. Ik sta voor het raam en kijk naar buiten. Ik zit achter mijn schrijfbureau, terwijl het schrijfbureau voor me staat. Ik zit achter mijn computer, terwijl ik naar het scherm kijk, dat voor me staat. Ik zit wel voor de televisie, maar niet er achter. De mensen zeggen ook vaak dat ze een aspirine innemen voor de hoofdpijn, maar ze doen het tegen de hoofdpijn. En zo wonen we op Scheveningen en we bedoelen dat we in het stadsdeel Scheveningen wonen. Eigenlijk is de taal soms een vreemd iets; maar het gaat er uiteindelijk om dat we elkaar begrijpen. U merkt het wel aan mijn artikeltje, dat ik zo duf ben als een konijn.


    >> Reageer (2)
    26-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.niet alleen mijn computer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Niet alleen mijn computer is ziek, ook de specialist ligt met koorts te bed en ik zelf loop al de hele dag rillend door het huis, terwijl de centrale verwarming toch op 23 graden staat. Ik heb het nooit koud, maar vandaag sta ik met een extra trui aan te rillen van de kou. Met hoofd lijkt een wattendoos. Ik ben niet iemand, die de hele dag in bed kan liggen en slapen overdag doe ik liever niet, want dan duurt de nacht zo verschrikkelijk lang. Dus loop ik als een zombie door het huis en probeer me te verpozen op de laptop van Annemiek. Af en toe neem ik een paracetamol in de hoop daarmee de koorts te kunnen onderdrukken. Ik denk dat ik straks voor ik naar bed ga maar een stevige borrel neem en hoop dan na een goede nachtrust toch van het weekend te kunnen genieten. 
    Toch maar even het strand, maar nu richting Europoort.


    >> Reageer (1)
    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.specialisatie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sommige mensen vragen zich af, waarom je op het blog komt van een ander: kijken of lezen. Ik heb geen kijk- of leesblog: ik heb een blog waarop ik mijn dagelijkse ervaringen of oude herinneringen plaats en als het kan met een mooi plaatje.Voor lezen neem ik een boek, tijdschrift of de krant. En blog bekijken is voor mij: gewoon kijken en luisteren naar wat andere bloggers te vertellen hebben, de dagelijkse dingen: ellenlange verhalen sla ik meestal over, maar soms lees ik wel eens een persoonlijk gedicht, een goede mop of een persoonlijk verhaal. Ik verwacht geen schrijvers op dit blog, die hebben hun uitgevers en een heel groot leespubliek. Dat was dan weer mijn bedenkseltje voor vandaag. Morgen misschien goede berichten over mijn zieke computer, inmiddels staat die pc onder specialistische behandeling.
    De strandtenten zijn weg: het strand is weer van ons.


    >> Reageer (0)
    24-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.netwerkkaartprobleem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is nog steeds niet gelukt. Het probleem is dat na een storing mijn netwerkkaart niet meer correspondeert met mijn modem/router. Dat betekent dus een andere netwerkkaart. Gisteren hebben we maar besloten, dat we dan alles maar draadloos gaan doen. Annemiek was al via mijn modem/router draadloos verbonden met het internet en vanaf donderdag hopelijk ook mijn pc. Door een foutieve inschatting was ik ook mijn meeste programma´s kwijt, maar die heb ik inmiddels voor een belangrijke deel opnieuw kunnen installeren. Om mijn blog niet te saai te maken kan ik een van mijn eerder gemaakt foto´s uit het bestand van Annemiek ophalen. Het is hier een beetje saaie dag, maar we zullen er toch wel weer wat van moeten maken.


    >> Reageer (3)


    Foto

    Soms is het leven mistig
    maar ook vaak zonneschijn;
    laat deze dag voor jou
    een fijne ZON-dag zijn.


    Foto

    klik ook eens op een onderstaande site.
  • Scheveningen-haringroute
  • Stichting Zicht op Scheveningen

  • Foto

    Wat zal het een feest zijn
    als iedereen in de spiegel
    een vriendelijk gezicht ziet


    Foto

    begin iedere dag
    met een lach
    ook als het leven
    je even
    niet toelacht.

    MIJN FAVORIETEN
    Iedereen is van
    harte welkom.


    Scheveningen
    waar Holland zich spiegelt
    in eindeloosheid


    Foto

    mijn steun en toeverlaat
    Annemiek


    Scheveningen,
    waar
    de golven
    als een
    sluier
    langs de kust
    ranken.

    Scheveningen,
    waar de zee
    het strand kust


    In de herfst wordt
    de lente verwekt
    in de winter toegedekt
    en in het
    voorjaar geboren

    de zee is glad
    de lucht subtiel
    bijna breekbaar
    eindeloos de horizon


    geniet van de wolken
    en drijf mee
    naar verre einders


    Ik ging de duinen in
    genoot
    van de natuur
     en de stilte
     op het strand
    besefte ik dat
    'Scheveningen
    één groot feest is'

    Licht, lucht, water
    hij gaf de zon opdracht
    eindeloze ruimte


    een buitje in de nacht
    een zonnetje overdag
    van mij mag 't


    Foto

    de dag is langzaam
    nacht geworden
    het licht is in de
    duisternis verdwenen

    Foto

    Foto

    Archief per jaar
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!