Van Woutswinckel tot Wuytswinkel
Inhoud blog
  • het gezin van Thys- Van Doninck
  • Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw
  • Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw
  • Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw
  • Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw
  • Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw

  • Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Foto

    Ons kleinkind Yarah Ceusters op het strand aan de Middellandse zee

    Foto

    Omdat we het niet kunnen laten, nogmaals onze kleine Yarah

    Foto

    Vrolijk kindje in Frankrijk

    Foto

    Eitjes rapen is een van haar dagelijkse bezigheden

    Foto

    De kippen eten geven is iets wat ik graag doe, want anders leggen de kippen geen eieren.

    Foto

    Van den haan ben ik toch een beetje bang!

    Foto

    Frieda Van Wuytswinkel

    Foto

    Magda Van Wuytswinkel

    De geschiedenis van de familie Van Wuytswinkel
    21-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ook verlof is familiegeschiedenis

    Woensdag 20 juni 2007 Fietstocht Lechtal

    Weer scheen de zon , voorbode van een prachtige fietsdag. De fietsen werden van stal gehaald ( lees skiruimte). Erwin wachtte een lange bergtocht. Zijn mountainbiketocht startte in Weissenbach( hoogte van 900 meter) en vandaar naar de Rotlech stuwmeer( hoogte van 1050 meters ). De tocht leidde van daar naar Rinnen( hoogte van 1271 meter ), Namlos( hoogte van 1225 meters ) om in Stanzach terug tekeren in het Lechtal.

    Ik volgde de Lech stroomafwaarts tot in Elmen om dan terug te keren stroomopwaarts tot Steeg en dezelfde weg naar Elbingenalp. Ongeveer een fietsafstand van 60 kilometers. Meestal langs rustige autovrije wegen. Deze paden worden in de winter gebruikt als “ langlooproutes”.

    We vertrokken samen in Elbingenalp onder een weer wolkeloze hemel, de temperatuur van 25° maakte het fietsen nog aangenamer.

    Aan de nieuwe Lechbrug ( de oude brug is eveneens weggespoeld door het hoogwater van augustus 2005) in Elmen scheidden onze fietswegen. In Elmen had ik een ruststop voorzien in “ Hotel Kaiserkrone”. Dit hotel werd vroeger veel bezocht door Vlamingen. Nu zag het er op het eerste gezicht wat verwaarloost uit. Op het terras in de schaduw een biertje gedronken.

    http://www.elmen.be

    Op de weg naar Steeg nam ik meer tijd om wat te drinken en foto’s te nemen van de omgeving. Heel wat fietsers passeerden me. Het fietstoerime zit duidelijk in de lift en dit zowel voor jong als voor oud. Heeft men geen fiets van thuis meegebracht dan is er geen probleem men kan in de meesten dorpen in het dal een fiets huren.

    http://lechtal.at/steeg

    In Steeg wilde ik eerst wat gaan drinken in “Hotel Stern” ons bekent van vorige reis in het Lechtal. Op aanraden van de gastvrouw van Bellevue werd dit een ijsje in de plaatselijke kaasmakerij ( “ kaiserrei” ).

    En gelijk had ze, gezien het warme weer was ik niet alleen om van de zomerselekkernij te genieten. Het terras van de kaasmakerij zat vol met smullende mensen.

    Langs dezelfde weg terug gereden naar Elbingealp. De tocht naar Steeg en terug is niet zo goed aangegeven. Eenvormigheid is hier (nog) niet het geval. De bekende gele pijlen zij soms groen en nu en dan is de rijrichting aangegeven op het asfalt. Echt verkeerd rijden gaat moeilijk, maar een goede raad blijft met je fiets van de hoofdweg want de Tirolers ( anders vriendelijke mensen ) rijden als gekken met hun wagens.

    Avondeten in “ Hotel Post”.

    Erwin dagsoep, kippensteak en een radeller.

    Ik dagsoep, jagersnitsel en een radeller

    S’ Avonds vanaf ons balkon” genoten” van een onweer en van het werk van de landbouwers die met veel inspannig hun hooi juist optijd voor de regen binnenreden.

    We weten nu wat ons morgen tewachten staat, een onweer brengt meestal een weersverandering tot stand.

    Morgen regen? We zien wel.

    Gruss Got

    21-07-2007, 21:33 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    16-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ons verlof is familiegeschiedenis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wandeling Rappenseehutte

    Bron;

    Kompass Wanderkarte - Lechtaler Alpen - Hornbachkette.

    16-07-2007, 18:42 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook verlof is Familiegeschiedenis

    Dinsdag 19 juni 2007 Rappensee Hutte 2091 meter Allgauer Alpen

    Vroeger dan normaal zaten we aan de ontbijttafel. Om 9 uur samen met Erwin naar Warth vertrokken met de “wandelbus”

    www.lechtal.at

    Deze bus kan men gratis nemen in het Lechtal en dit op vertoon van een gastenkaart. Deze kaart krijgt men van het pension waar men verblijft.

    De bus zat goed vol en dit met personen die gezien hun uitrusting duidelijk gingen wandelen, sommige waren in rennersplunje want ook de fietsen kunnen mee op de bus ( in dit geval worden de fietsen achteraan de bus bevestigd)

    De vertrekplaats naar de Rappensee hut starten in Lechleiten bij Warth.

    Even nog gezocht naar de juiste vertrekplaats. Deze was op de wandelkaart aangeduid na het kerkje van Lechleiten. Door het Wide leidde een spoor naar boven, nu en dan kwamen we een verouderde wegwijzer tegen. De route werd duidelijk niet veel belopen. Na enkele moeilijke passages bereikten we de “ Salzbuchjoch” en dit op een hoogte van 1876 meter, meteen waren we in Duitsland.

    Vanhier uit genoten we een wondermooi zicht in het dal dat zich voor ons uitstrekten. We wandelden langs de “ Muyzenkopf op 1887 meters, nu en dan was enkel de alarmkreet van de “ murmeldieren hoorbaar. De stilte die hier heersten deed ons plattelandsbewoners pijn aan de oren e, een bloemenpracht!

    Maar er moest nog gewandeld worden. Er wachten ons nog twee moeilijke stukken alvorens de hut te bereiken. De eerstewas de kloof van de “Seebach”, gelukkig was het pad verzekerd door stalenkabels. We waren toch op onze hoeden en blij dat we zonder veel moeiten deze hindernis achter de rug hadden. De laatste hindernis was de klim van een 200 meters naar de hut. De treden gemaakt in de helling vergemakkelijkt het stijgen, de laatste meters waren zwaar en plots was zij daar de hut. Oef, we hadden ze bereikt.

    http://rappenseehutte.de

    Twaalf uur wees de klok aan, dus we hadden er 3.30 uur wandeling achter de rug, exact zoals op de wegwijzer aan de start stond aangegeven.

    Op het terras van de hut was het bijzonder warm, zodat we onder een zonnescherm kropen. Nu genoten we van de bergwereld rondom de hut en ook van het komen en gaan van bergbeklimmers en bergwandelaars van alle slag en leeftijden.

    Als eten bestelden Erwin “ Kaisersmarren en ik stelde me tevreden met de dagsoep. Tijdens de bestelling vroeg de “ huttewaard” ons of we bleven overnachten, hij was duidelijk niet gewoon dat je naar de hut komt en dezelfde dag terug naar beneden afdaalt.

    Om 1 uur maakten we ons klaar om de daltocht aan te vatten.

    Er wachten ons een steile klim naar een hoogte van 2484 meter.

    De tocht was echt wondermooi.Door een ruige bergwereld, wij twee alleen in zo een prachtig natuurschoon. Nu en dan moesten we een sneeuwveld over, gevolg was een sneeuwballen gevecht.

    Boven op de “ Steenchartze “ leid de weg door het Hornalpbachdal naar beneden tot Prenten waar we de wandelbus zouden nemen.

    Blijkbaar waren we de eerste die het dal dit jaar betraden en dit merkten we aan het niet betreden pad dat over de sn,eeuw liep. Enkel de marmotten hielden ons gezelschap met hun alarmkreten en gemzen vluchten door onze onverwachte aanwezigheid. Dichter bij de natuur konden we nier zijn.

    Het klare water van de bach nodigde uit tot een voetbad. Het was heerlijk om vermoeide voeten in het koude water te dompelen.

    Om 18.00 uur bereikten we de hoofdweg van het Lechtal ( afdaling 5 uur ). De voorziene bushalte van het plaatsje Prenten was niet veraf. Hier wachten een onaangename tegenslag, de laatste bus was hier voorbij gereden om 17.00 uur. Wat nu? Te voet verdervergden van ons nog een tocht van 15 kilometers en dit onder hitte van 30°. We kochten wat drinken in een Sparwinkel in Steeg zodat we wat afgekoeld waren.

    We besloten om ouderwets te liften. Auto’s reden ons voorbij en gelukkig stopten een vrachtwagen. Hij kon ons meenemen tot Holsgau waar hij zijn lading stenen moest lossen. Hij vertelden ons dat hij met zijn maat eveneens vrachtvoerder om ons optepikken omdat die toch voorbij Ebingenalp moest rijden om thuis te geraken.

    Bedankt Tiroolse vrachtwagenchauffeurs!

    Zo waren we nog op een redelijk uur thuis ( Bellevue ). Hier vertelden we ons wedervaren aan de huisbaas, we konden in zo een geval altijd naar hem bellen, zodat zij ons met de wagen konden komen halen.

    Het avondeten in “ Pensioen Post” smaakte overheerlijk want we hadden allebei gezonde honger gekregen na een dag bergwandelen. Zeven uur waren we op pad geweest.

    Erwin genood dagsoep en forel met natuuraardappelen. Ik de dagsoep en orloffsgebraad.

    Na het eten hadden we nog een gezellig gesprek met een Vlaams paar uit Kontich. Vlamingen komt men meermaals tegen in het Lechtal.

    Je kunt wel zeggen; “ het Lechtal waar Vlamingen thuis zijn”.

    Morgen wacht ons beiden een fietstocht. Gelukkig voor mij zal mijn tocht niet zo zwaar zijn dan deze van mijn zoon.

    Gruss Got

    16-07-2007, 00:00 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    11-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ons verlof is familiegeschiedenis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook verlof is familiegeschiedenis

    Maandag 18 juni 2007 Griesbach-Alpe 1500 meter Haselgehr – Fietstocht Hornbachtal - Petersbergalm

    Een vroeg zonnetje priemde zijn warmte door de gordijnen. De voorspelling van weer een prachtige dag.

    Rond 8 uur zaten we aan de ontbijttafel. Na het eten werden de tochten van vandaag besproken. Erwin fietsten naar het Hornbachtal tot de Petersbergalm.

    http://www.allgaeu-ausfluege.de/Petersbergalm.htm

    Nu zou hij gebruikmaken van zijn hartslagmeter en er ook rekening mee houden, kwestie van zich niet te vergalopperen. ’ s Avonds vertelde hij me van de mooie fietstocht door het romantische dal.

    De Griessbachalm is een must als men daartoe de kans krijgt.

    http://bilder02.de/660griesbachalpe/01.htm

    De tocht ernaar toe is niet moeilijk, een echte gezinstocht. Vroeger was de hut bekend als “ de hut met zijn plastrons” ( dassen). Als men toen aan de hut kwam met een das om, werd deze door de patroon van de hut opgevraagd om bij zijn verzameling te hangen.

    Nu is ook in en rond de hut de pret troef want de waard ( Toni) van nu is in het Lechtal bekend om zijn vrolijkheid.

    De voetweg slingert zich in lange lussen de berg op tot in het Griessbachtal. Een brede weg leidt nu recht naar de hut die op het einde van het dal tegen de flank van een berg is gebouwd. Alvorens de laatste hoogte te beklimmen moet men nog een schilderachtig bruggetje over, hier wordt steevast door elk gezelschap een fotogemaakt.

    Boven aan de hut aangekomen staat men voor een gesloten hek en moet men aanbellen of beter gezegd een bel laten kleppen. Nu moet men wachten tot dat men komt met een verwelkomings snaps. Persoonlijk ben ik geen liefhebber van dat drankje, maar we doen maar mee voor de fun.

    Als”jause” nam ik de aanbeveling en dat was worst, puree en zuurkool, voor de prijs van 4,50 euro. Op het terras nog verder genoten van een radeller ( bier vermengd met limonade) en het mooie weer en fantastisch uitzicht op de bergen op de achtergrond.

    Voor wie Duits verstaat op de rekening stond.

    “ Wo ist die Welt noch ohne Qualm

    Beim Toni auf der Griessbachalm”

    Na een uur de daltocht aangevat. Even nog stilgestaan bij een gedenkteken voor twee mensen die op die plaats verongelukt waren door de bliksem.

    De lange afdaling genomen langs de Grunauer Hohenweg. Aan de Lech wachten mij een een niet te nemen hindernis, de brug waar de normale route overliep werd hersteld. De vorige Sint Niklaasbrug was door het hoogwater van augustus 2005 weggespoeld. Mij wachtte nu een omweg langs Untergrunau om de volgende brug overtesteken. De kilometers en de warmte hadden al zijn tol geëist. Enkele kilometers konden er nog net met veel moeite af. Thuis wachten een afkoelende douche en later op de avond een heerlijke maaltijd in “ Pension Post”.

    Dagsoupe

    Grilteller

    Radeller

    http://www.gasthof-post.org

    De avond werd besloten met thee drinken en teevee kijken. Vroeg onder het dekbed, morgen stond een echte bergtocht voor ons twee op het programma “ De Rappensee hutte”

    Gruss Got

    11-07-2007, 17:51 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    07-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ons verlof is familiegeschiedenis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook verlof is familiegeschiedenis

    Zondag 17 juni 2007 Bernardseckhutte

    Rond 7.30 schoof ik de gordijnen van de kamer open en een vroegezon liet zijn warme stralen in de kamer schijnen. Het beloofde een warme dag te worden.

    Erwin gewekt met ORF2 –zomerbeelden met muziek uit Tirol.

    Het ontbijt was en is zoals wij het verwachten, alles op de tafel en geen gedoe met buffetten. Niets gaat boven een fijn gedekte tafel. Dat is toch mijn idee van ontbijten op verlof.

    Voor één morgend zitten we samen met een Oostenrijks koppel uit Seefeld. Deze waren samen met een gezelschap speciaal gekomen voor de voorstelling van de Geierwally en nu bleven ze nog een dagje over om een wandeling te maken in de Lechtaler Alpen.

    Om 10.30 vertrokken naar Bernardseck ( hut). Erwin fietste eerst in het dal, kwestie van opwarming en zou mij later vervoegen boven in de hut.

    ( we zouden in contact blijven met de zaktelefoon, moest er iets onverwachts tussenkomen of gebeuren, later bleek dat de telefonie ons in de steek zal laten ).

    De wandeling begint aan het hotel Alpenrose in Elbingenalp. Een breedte wandelweg van af het begin tot aan de hut. Onderweg was de te volgen richting aangeduid met nieuwe gele wegwijzers, waar zijn de tradionele rode bollen naartoe? De laatste 200 meter voor de hut waren zeer steil en later realiseerde ik me dat er een parallele voetweg naast liep, die veel gemakkelijker te belopen is.

    Op het terras van de hut ( met webcam ) plaats genomen en gewacht op mijn mountenbikende zoon. Hij daagde niet op en de huteigenaar vertelde mij doodleuk dat de meeste fietser die laatste steile meters niet aan kunnen en terug naar het dal afdalen.

    Dan maar wat bestelt, een radeller en soep met speknoedels.

    Rond 1 uur in de namiddag besloot ik om naar beneden te gaan, in de veronderstelling dat Erwin de tocht had onderbroken en naar het dal was gefietst. Na het steile stuk stond hij ( mijn zoon ) mij optewachten. Door de warmte, hoogte of vermoeidheid had hij de laatste klim niet meer in de benen. Hij vertelde me nu dat hij tot vier maal toe mij heeft opgebeld steeds zonder gevolg, later bleek dat de zaktelefoon niet aanstond.Voormij was dit de eerste maal dat ik zo een ding meenam.

    Nu kon ook hij de daltocht aanvatten en er was gelukkig met hem niets ernstig gebeurd.

    Omdat het zeer warm was en om het eventuele onweer voortezijn besloot ook ik om naar beneden tegaan en geen verdere tocht meer temaken.

    Het avond eten bij “ la Terrazza”viel tegen, ten eerste te weinig en ten tweede de saus was niet om te eten, tweemaal gekruid?

    Thuis ( Belle vue) thee gedronken met wafels daarop choco en TV gekeken ( formule 1 van de USA )

    Deze nacht zullen we goed slapen en morgen wacht mij de Griessbach – alpe en Erwin een fietstocht in het Hornbachtal

    Gruss Got

    http://www.bernardseck.at

    http://www.lechtall.at/geierwally

    07-07-2007, 20:20 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-07-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook ons verlof is familiegeschiedenis
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ook verlof is familiegeschiedenis

    Verlof 2007 Elbigenalp, 1040 m, Lechtal, Tirol

    Mijn zoon Erwin en ik hadden dit verlof al lang gepland, een sportief verlof , vader en zoon samen. Na enkele tochten in het verleden van

    “ Hut naar Hut”had Erwin het idee opgevat om te gaan fietsen in de bergen, en om niet altijd alleen te zijn heeft hij me mee gevraagd. Ik zou gaan wandelen terwijl hij zich kon uitleven met zijn mountainbike.

    Waarom Lechtal – Elbigenalp?

    Gewoon omdat we in 2005 daar al gelogeerd hadden er alleen maar positieve ervaringen hebben meegemaakt.

    De afreis was geplant op 16 juni en omdat mijn zoon ‘s nachts werkt besloten we van ook ’s nachts te rijden.

    We vertrokken na een laatste check up van de bagage en de fietsen die we achter de wagen vervoerden om 22,30 uur in Vorst Laakdal.

    De reis verliep vlot via Lummen, Aken en de afrit Kerpen- Koblenz.

    Een eerste rustpauze namen we op de parkeerplaats “ Peppenhove” nabij Koblenz.

    Nu volgde er een lang stuk tot in Ludwigshaven. Bij Speyer werd de Rijn overgestoken en het werd hoge tijd om op de parkeerplaats

    “ Hockenheim” een langere rustpauze in te lassen, het was ook al 4 uur ’s nacht of ’s morgens als u wilt. In de wagen geslapen tot 5.30 uur. Dat had ons deugd gedaan en ook de nacht was daarmee verleden tijd. De opkomende morgendzon gaf ons een goed gevoel.

    Nu reden we langs Heilbron die zon tegemoet, ze scheen steeds in onze vooruit.

    Het verkeer werd drukker, vooral veel vrachtwagens met “ Oost Europese nummerplaten”, De vooruitgang van gans Europa was hiermede merkbaar. We namen de afslag Ulm en nu in rechte lijn naar Kempten. Een sanitaire stop verlichten ons van het onnodige en we waren weer opweg.

    Nu bereikten we de bergen, en aan de einder doemden ook de eerste besneeuwde bergtoppen op.

    Op het einde van de snelweg volgden we richting Reutte.

    Om 8 uur werd dit stadje binnen gereden, “ De poort naar het Lechtal”

    We hadden afgesproken om in het Gasthof “ lilie” in Hofen te gaan ontbijten.(http://www.gasthof.lilie.at )

    Hier wachten ons voor de prijs van 8 euro per persoon een ontbijtbuffet.

    Rond 10 uur vertrokken we voor de laatste kilometers door het dal dat we al zovele malen doorkruist hadden. We waren in vakantiehumeur, en de verhalen van vroegere belevenissen kwamen nogmaals boven.

    Klokslag 10.30 uur reden we de parkeerplaats op van onze vakantiebestemming “ Huis Belle vue” in Elbigenalp.

    ( http://www.lechtal.at/bellevue )

    Omdat de kamer nog moest klaar gemaakt worden, gingen we in de Spar winkel wat rond neuzen. Erwin kocht een nieuwe fiets-en wandelkaart van de streek, om op de hoogte te blijven van de nieuwe mogelijkheden. Het viel op dat het fietstoerisme in de bergen in opmars is.

    Nadat we de kamer ingenomen hadden was het al tijd voor het avondeten. Dat hebben we genoten in “ Pizzeria La Terrazza”, juist op het terras want het weer was nog steeds opperbest.

    Daarna nog een avondwandeling door het dorp.

    Na een vermoeiende nacht en dag werden de lichten en TV gedoofd om 22 uur.

    De volgende dag wachten ons de bergen.

    Gruss Gott

    05-07-2007, 09:05 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    30-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners van Oud Turnhout 20 eeuw

    Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp 120

    Wouters Emerence

    Daarna

    Peys Henri

    Geboren Alphen en Riel 30/09/1874

    Weduwenaar van Wouters Maria Cornelia Paulina

    Kinderen;

    Peys Marie

    Geboren Turnhout 09/03/1905

    Peys Anna

    Geboren Turnhout 11/11/1907

    Nota; Zie Dorp 113

    Peys Hendrik en Wouters Maria Cornelia Paulina huwde zowel voor de kerk als voor de wet in Oud Turnhout op 12/04/1904.

    De wettelijke akte bevat de volgende gegevens;

    Gehuwd voor de wet op 12/04/1904 te Oud Turnhout op het gemeentehuis.

    Hendrik Peys, bakker, wonende te Turnhout

    Geboren Alphen en Riel op 30/09/1874

    Zoon van;

    Peijs Jan Cornelis, baanwerker, 58 jaar, wonende te Alphen en Riel

    Verhoeven Maria Adriana Cornelia, Overleden te Alphen en Riel 1904

    Geboren Alphen en Riel op 09/12/1846

    ( Gehuwd Alphen en Riel 25/04/1868 )

    Grootouders waren;

    Peijs Henricus

    Geboren Alphen en Riel
    Geboren 1815

    Verbunt Cornelia

    Geboren Alphen en Riel

    En

    Verhoeven Jan Peter

    De Graaf Johanna

    Wouters Maria Cornelia Paulina, zonder beroep, wonende Oud Turnhout

    Geboren Oud Turnhout 05/01/1880

    Dochter van;

    Wouters Franciscus Vincentius, smid, 56 jaar

    Van Beeck Maria Louisa, huishoudster, 51 jaar

    Allebei wonende in Oud Turnhout

    Getuigen waren;

    Adriaan Peys, bakker, 24 jaar, wonende te Turnhout, broeder van de bruidegom

    Hendrik Goris, schrijnwerker, 27 jaar, geen bloedverwant

    Josephus Wouters, smid, 47 jaar, oom van de bruid

    Frans Cremers, smid, 25 jaar, wonende te Merksplas, geen bloedverwant

    Bron;

    Statis Animarum

    BS Oud Turnhout huwelijken 1904 nr 11 blz 12 G/OT

    PR Oud Turnhout St Bavo Huwelijken 1904 nr 7 A Corsendonca

    30-06-2007, 12:58 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners Van Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp 119

    Steurs Alouis ( Aloysius Josephus )

    Geboren Oud Turnhout 20/03/1883

    Velomaker , metaalbewerker

    Zoon van;

    Steurs Joannes Baptista

    Veldwachter

    Steurs Maria Henrica

    2 X Gehuwd Oud Turnhout 27/12/1916 met;

    Panis Joanna

    Geboren Beerse 07/12/1897

    Kantwerkster

    Dochter van:

    Panis Alexander August

    Wouters Maria

    Alouis is 1X Turnhout 25/04/1910 met;

    Hendrickx Maria Ludovica

    Geboren Turnhout 08/10/1891

    Overleden Oud Turnhout ( Het Dorp ) 22/09/1916

    Begraven Oud Turnhout St Bavo begraafplaats 25/09/1919

    Dochter van;

    Hendrickx Wilhelmus

    Dorothea Maria Vloemans

    Kinderen van Alouis en Maria Ludovica;

    Steurs Maria Dorothea Melania

    Geboren Oud Turnhout 07/02/1911

    Overleden Oud Turnhout ( Dorp ) 03/08/1911

    Begraven Oud Turnhout St Bavo begraafplaats 05/08/1911

    Steurs Guilhelmus Augustinus

    Geboren Oud Turnhout 02/01/1912

    Verhuist naar Turnhout Otterstraat 20 op 27/06/1920

    Steurs Jan Jozef Rene

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp )24/12/1912

    Overleden Oud Turnhout ( Dorp )23/01/1916

    Begraven Oud Turnhout St Bavo begraafplaats 25/01/1913

    Steurs Joanna ( Joanna Maria Magdalena )

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp ) 19/07/1914

    Gehuwd Arendonk 23/06/1936 met;

    Westerlinck Anth.

    Geboren Rupelmonde

    Steurs Gustave

    Kind van Alouis en Joanna

    Steurs Joannes

    Geboren Oud Turnhout ( het Dorp ) 25/10/1919

    Daarna;

    De Proost Emile

    Geboren Arendonk 07/10/1882

    Gehuwd met;

    Van Looy Mathilde

    Geboren Nylen 07/03/1883

    ( Zie Dorp 114 )

    Bron;

    Statis Animarum

    Kiezerslijsten Oud Turnhout 1926 – 1927 A Corsendonca

    BS Oud Turnhout Bevolkingsregisters 1911 – 1920 boek1 blz 185

    Dorp 186 G/OT

    BS Oud Turnhout huwelijken 1916 nr 5 blz 6 G/OT

    26-06-2007, 10:31 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    15-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp 118

    Claesen Edmond ( Edmondus Petrus Josephus)

    Geboren Oud Turnhout 12/03/1870

    Overleden Oud Turnhout ( Dorp ) 14/04/1951

    Begraven Oud Turnhout St Bavo begraafplaats 17/04/1951

    Handelaar, fabriekant

    Zoon van;

    Claesen Joannes Paulus

    Geboren Oud Turnhout 1821

    Fabrikant

    Ceusters Anna Catharina

    Geboren Oud Turnhout

    Gehuwd Mol 27/07/1898 met,

    Van Hoof ( Hove) Eulalia ( Eulalie Maria Henrica)

    Geboren Mol 26/12/1867

    Overleden Oud Turnhout ( Steenweg op Turnhout) 12/10/1952

    Dochter van;

    Van Hoof Andreas Thomas

    Bongaerts Maria

    Kinderen;

    Claesen Maria Irma ( Maria Irma Florentina Margaretha )

    Geboren Oud Turnhout 10/10/1906

    Gehuwd Oud Turnhout 03/09/1929 met;

    Joos Josephus Renatus

    Geboren Puurs 22/01/1905

    Nijveraar

    Zoon van;

    Joos Ludovicus ( Ludovicus Julianus )

    De Block Carolina ( Carolina Josepha Victoria )

    Claesen Marcel ( Marcellus Vincentius Joannes Josephus Antonius )

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp) 19/06/1900

    Nijveraar

    Woonde Steenweg op Mol in 1926

    Gehuwd Oud Turnhout 05/05/1925 met;

    Van Gelder Maria ( Maria Josepha Gerarda )

    Geboren Oud Turnhout (Dorp) 28/05/1903

    Dochter van;

    Van Gelder Wilhelmus Josephus

    Antonis Theresia Joanna

    Zonder beroep in 1926

    Inwonend;

    Claesen Mathildi

    Geboren Turnhout 21/04/1854

    Gedoopt Oud Turnhout St Bavo 21/04/1854

    Zuster van Claesen Edmond

    Dochter van;

    Claesen Joannes Paulus

    Geboren Oud Turnhout

    Ceursters Anna Catharina

    Geboren Oud Turnhout

    Bron;

    Statis Animarum

    Kiezerslijsten Oud Turnhout 1926 – 1927 A Corsendonca

    PR Oud Turnhout St Bavo Dopen 1870 nr 16 A Corsendonca

    BS Oud Turnhout bevolkingsregisters 1911 – 1920 boek 1 blz 105 G/OT ( Dorp 107 )

    15-06-2007, 17:36 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners van Oud Turnhout 20 eeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Govaerts Anna Catharina

    Geboren Oud Turnhout 9 april 1864
    Overleden 27 augustus 1927
    weduwe van

    Franciscus Van Mechelen

    Bron;
    Bidprentjesarchief Corsendonca


    13-06-2007, 08:21 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp 115

    Weduwe Van Mechelen – Govaerts Anna Catharina

    Geboren Oud Turnhout ( Heyeinde) 09/04/1864

    Overleden Oud Turnhout 27/08/1927

    Begraven Oud Turnhout 30/08/1927

    Landbouwster

    Woonde Dorp in 1926

    Dochter van;

    Govaerts Adrianus

    Geboren Turnhout

    landbouwer

    Wils Philomena Catharina

    Geboren Vosselaar

    Was gehuwd Oud Turnhout 29/11/1894 met;

    Van Mechelen Frans ( Joannes Franciscus)

    Geboren St Pieters Lille 10/02/1835

    Landbouwer

    Zoon van;

    Joannes Baptista Van Mechelen

    Overleden 20/08/1876

    Landbouwer

    Verzanden Maria Catharina

    Overleden Oud Turnhout 20/04/1870

    landbouwster

    Weduwenaar van Mathe Joanna

    Geboren Turnhout 1828

    Overleden Oud Turnhout 27/07/1894

    Dochter van;

    Mathe Wilhelmus

    Vueghs Cornelia

    Kinderen;

    Van Mechelen Therese ( Maria Theresia Joanna

    Geboren Oud Turnhout ( Kuyleinde) 14/06/1897

    Gehuwd Oud Turnhout 10/01/1922 met;

    Huybrechts Franciscus

    Geboren Meir

    Van Mechelen Frans ( Joannes Franciscus Maria )

    Geboren Oud Turnhout ( Kuyleinde) 26/11/1898 ( Pastoor schreef 26/09/1898 )

    Gehuwd Oosthoven St Antonius 09/01-1922 met;

    Panis Maria

    Geboren Oud Turnhout

    Van Mechelen Marie ( Maria Francisca )

    Geboren Oud Turnhout ( Kuyleinde )09/12/1901

    Gehuwd met;

    Melis Antonius

    ( Nota: Dit gezin woonde in de periode 1911 – 1920 in de Neerstraat 165 Oud Turnhout)

    Daarna;

    Van Mechelen Frans

    Geboren Oud Turnhout 26/11/1898

    Gehuwd Oosthoven St Antonius 09/01/1922 met;

    Panis Marie

    Geboren Oud Turnhout 01/08/1900

    Kantwerkster

    Dochter van;

    Panis Augustinus

    Geboren Oud Turnhout

    Wouters Maria

    Geboren Gierle

    Kinderen;

    Van Mechelen August

    Geboren Oud Turnhout 10/01/1923

    Van Mechelen Marie ( Maria Francisca )

    Geboren Oud Turnhout 09/09/1924

    Overleden Duffel

    Gehuwd Oud Turnhout 29/12/1953 met;

    Lavrijsen Marcel

    De Weduwe Van Mechelen – Govaerts woonde in bij haar zoon

    Bron;

    Statis Annimarum

    Kiezerslijsten Oud Turnhout 1926-1927 A Corsendonca

    Bidprentjesverzameling A Corsendonca

    PR Oosthoven St Antonius Dopen 1900 A Corsendonca

    BS Oud Turnhout Geboortens 1900 nr 78 G/OT

    PR Oud Turnhout St Bavo Dopen 1898 nr 47 A Corsendonca

    BS Oud Turnhout Bevolkingsregisters 1911 – 1920 boek 1 blz 163 G/OT

    BS Oud Turnhout geboortens 1864 nr 81 blz 25v G/OT

    BS Oud Turnhout huwelijken 1894 nr 30 blz 10 G/OT

    11-06-2007, 09:37 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    04-06-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp 114

    De Proost Emile ( Joannes Emilius , alias Mil Kavoe)

    Geboren Arendonk 07/10/1882

    Blikslager ( Winkel in ijzerwaren en fietsen )

    Woonde Dorp in 1926

    Zoon van;

    De Proost Joannes

    Prinsen Angelina

    Gehuwd Oud Turnhout St Bavo 06/06/1911 met;

    Van Looy Mathilde

    Geboren Nylen 07/03/1883

    Huishoudster

    Dochter van;

    Van Looy Ferdinandus

    De Ceulaer Maria Theresia

    Daarna;

    Spaepen Ferdinand en Allaerts Clara

    Zie Dorp 113

    Bron:

    Statis Animarum

    Kiezerslijsten Oud Turnhout 1926 – 1927 A Corsendonca

    Pr Oud Turnhout St Bavo huwelijken 1911 nr 8 A Corsendonca

    Oud Turnhout De tijd van toen

    04-06-2007, 20:56 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    31-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp 113

    Spaepen Ferdinand ( Ferdinand Cornelis )

    Geboren Lichtaart 27/02/1867

    Overleden Oud Turnhout

    Cementbewerker

    Gehuwd Turnhout Sevendonck op 05/02/1896 met;

    Allaerts Clara ( Maria Theresia Clara )

    Geboren Oud Turnhout 20/08/1873

    Overleden Turnhout

    Huishoudster

    Dochter van;

    Allaerts Joannes Baptista

    Geboren Vosselaar

    Boswachter Oud Turnhout

    Dockx Anna Catharina

    Geboren Beerse

    Kinderen;

    Spaepen Karel Hendrik

    Geboren Turnhout 23/12/1896

    Verhuist naar Antwerpen Lange Nieuwstraat 88 op 09/05/1922

    Spaepen Charles ( Karel Hendrik )

    Geboren Turnhout 23/12/1896

    Verhuist naar Leuven St Martenstraat 20 op 16/09/1921

    Spaepen Jan Alfons

    Geboren Oud Turnhout 24/10/1902

    Verhuist naar Gent Strobstraat 125 op 01/04/1920

    Spaepen Louis ( Joannes Ludovicus )

    Geboren Oud Turnhout 05/09/1909

    Overleden Turnhout 27/01/1968

    Begraven Oud Turnhout, begraafplaats aan de kerk

    Nota; Op de grafsteen staat de volgende merkwaardige tekst;

    “Leven is Weven en sterven is aan God zijn stuk afgeven”.

    Gehuwd Dessel 22/08/1933 met,

    Moors Jeanne ( Jeanne van de mulder )

    Geboren Paal 14/02/1907

    Overleden Turnhout

    Daarna;

    Peys Henri

    Geboren Alphen en Riel 30/09/1974 ? ( 1874)

    Gestorven Oud Turnhout 23/12/1926

    Werkman

    Weduwenaar van Wouters Maria Cornelia Paulina

    Komt van Turnhout Bareelstraat 3 op 19/06/1912

    Zoon van;

    Peys Jan Cornelis

    Geboren Alphen en Riel 12/07/1845

    Verhoeven Maria Adriana Cornelia

    Geboren Alphen en Riel 09/12/1846

    Gehuwd Oud Turnhout 12/04/1904 met

    Wouters Maria Cornelia Paulina

    Geboren Oud Turnhout 05/01/1880

    Overleden Turnhout 05/06/1912

    Dochter van;

    Wouters Franciscus Vincentius

    Van Beek Maria Ludovica

    Kinderen;

    Peys Marie ( Maria Cornelia Petronella )

    Geboren Turnhout 09/03/1905

    Overleden Turnhout

    Gehuwd Turnhout 16/05/1927 met;

    Goetelen Petrus Josephus

    Geboren Turnhout 22/03/1903

    Peys Anna ( Francisca Joanna )

    Geboren Turnhout 11/11/1907

    Overleden Turnhout

    1 x Gehuwd Oud Turnhout 19/01/1931 met;

    Schroeven Augustijn Willebrord

    Geboren Oud Turnhout 28/04/1905

    Overleden Westmalle

    2 x Gehuwd Arendonk 06/07/1963 met;

    Somers Josephus Ludovicus

    Geboren Turnhout 02/10/1904

    Bron;

    Statis Animarum

    Kieserslijsten Oud Turnhout 1926 – 1927 A Corsendonca

    Voor Peys – Stamboom Van der Sanden

    Geneanet - Allaerts

    BS Oud Turnhout Bevolkingsregisters 1911 – 1920 boek 1 blz 101 G:OT

    PR Oud Turnhout St Bavo Huwelijken 1904 nr 7 A Corsendonca

    31-05-2007, 08:39 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    27-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners van Oud Turnhout 20 eeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Meynendonckx Marcel
    Geboren Oud Turnhout 14/02/1892
    Overleden Arendonk 29/11/1970
    Begraven Oud Turnhout - familiegraf
    Oudstrijder en krijgsgevangene 1914-1918
    Gehuwd met Van Montfort Clementine

    Bron;
    Bidprentjesverzameling A Corsendonca

    27-05-2007, 09:19 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Meynendonckx Ludovicus Ambrosius Eduardus
    Geboren Oud Turnhout 14/04/1890
    Overleden Malmedy 21/05/1925
    Begraven Oud Turnhout - familiegraf
    Gehuwd met Motte Joanna

    Bron;
    Bidprentjesverzameling A Corsendonca

    27-05-2007, 09:13 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners van Oud Turnhout 20 eeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Rechts vooraan met een merkwaardige erker aan de bovenverdiepng, de herenwoning van de familie Meynendonckx. De familie was eigenaar van de rond 1830 opgerichte brouwerij de Ster.

    Op 26 september 1985 werd de grote villa openbaar verkocht.

    In 1990 verdween deze patricierswoning om plaats te maken voor appartementen.

    Bron;
    Fotoarchief Corsendonca
    6oo jaar Brouwerijen in Oud Turnhout

    25-05-2007, 13:05 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    19-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp 33

    Meynendonckx Weduwe Van der Linden Maria Therese Augusta Henriette Louise

    Geboren Lier 15/01/1857

    Brouwer en landbouwster

    Zonder beroep in 1926

    Vorig adres Arendonk 1868

    Dochter van;

    Van der Linden Charles Louis

    Geboren Lier 1830

    Brouwer

    Nuyens Maria Henriette Francoise

    Geboren Turnhout 11/06/1839

    Gehuwd in Lier met;

    Meynendonckx Eduard (Ambroise Eduard Marcel)

    Geboren Arendonk 19/04/1847

    Overleden Oud Turnhout 08/08/1898

    Begraven Oud Turnhout Familiegraf, begraafplaats rond de kerk

    Voorzitter van de Fabrieksraad van de Kerk

    Brouwer ( Brouwerij de Ster )

    Zoon van;

    Meynendonckx Marcelle

    Geboren Arendonk 16/10/1806

    Gestorven Arendonk 23/09/1876

    Fabrikant

    Gehuwd Arendonk 10/01/1846 met;

    De Proost Maria Elisabeth

    Geboren Arendonk 31/10/1808

    Overleden Arendonk 08/05/1860

    Kinderen;

    Meynendonckx Henrica (Maria Henrietta Joanna Eduardus)

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp ) 27/03/1889

    Overleden Arendonk 14/06/1933

    Begraven Oud Turnhout familiegraf begraafplaats rond de kerk

    Gehuwd op 18/06/1918 in Oud Turnhout met;

    Van de Pas Jozef Frans Corneel

    Geboren Arendonk 10/09/1888

    Overleden Arendonk 06/01/1931

    Begraven Oud Turnhout familiegraf begraafplaats rond de kerk

    Meynendonckx Louis (Ambrosius Constantinus Maria Eduardus Ludovicus)

    Geboren Oud Turnhout (Dorp) 14/04/1890

    Overleden Malmedy 21/05/1925

    Begraven Oud Turnhout familiegraf, begraafplaats rond de kerk

    Gehuwd Antwerpen St Michael en Petrus op 29/05/1917 met;

    Motte Joanna

    Meynendonckx Marcel (Godefridus Marcel Eduardus Maria. Emilia )

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp )14/02/1892

    Overleden Arendonk29/11/1970

    Begraven Oud Turnhout begraafplaats rond de kerk

    Oudstrijder en krijgsgevangene 1914 - 1918

    Gehuwd met;

    Van Montfort Clementine

    Meynendonckx Augustijn ( Augustinus Ludovicus Eduardus Maria Henricus )

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp ) 17/05/1893

    Overleden Arendonk- Schrijvers kliniek 1983

    Boomkweker

    Meynendonckx Jan ( Joannes Eduardus Maria Irma Augustinus )

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp ) 05/11/1895

    Overleden 1937

    Herenboer en kippenkweker

    Zonder beroep in 1926

    Meynendonckx Maria – Louise ( Maria Louisa Eduarda Francisca Elisa

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp ) 22/10/1897

    Overleden 25/03/1915

    Inwonend personeel;

    Meynendonckx Augustijn (Joannes Augustinus)

    Geboren Oud Turnhout (Dijkzijde) 04/03/1894

    Overleden Turnhout St Elisabethziekenhuis 04/09/1962

    Glazenmaker

    Oudstrijder 1914 - 1918

    Woonde Steenweg op Mol in 1926

    Zoon van;

    Meynendonckx Augustinus

    Couwenberg Maria Catharina

    Gehuwd Oud Turnhout 30/05/1921 met;

    Nys Theresia Constantina

    Geboren Oud Turnhout ( Dorp)04/08/1895

    Overleden Oud Turnhout 06/05/1962

    Dochter van;

    Nys Carolus Josephus

    Lenaerts Maria Dymphna

    Nota;

    Heeft de pastoor zich vergist van August, bedoelde hij August Meynendonckx geboren op 17/05/1893?

    In de bevolkinsregisters op het gemeentehuis van Oud Turnhout word hij niet vermeld als inwonend.

    Sprengers Maria Delphina

    Geboren Noorderwijk 05/05/1869

    Meid

    Van de Vijver Ernest Emiel

    Geboren Exaarde 10/01/1886

    Knecht

    Keenis Maria Catharina

    Geboren Turnhout 27/09/1884

    Meid

    Bron;

    Statis Animarum

    Kieserslijsten Oud Turnhout 1926 – 1927 A Corsendonca

    BS Oud Turnhout bevolkingsrigisters 1900 -1910 G/ OT ( Hierin is het adres KERKSTRAAT 26 )

    Geneanet Philippe Van den Eynde

    PR Oud Turnhout Dopen 1881 – 1897 A Corsendonca

    Bidprentjeverzameling Corsendonca

    Familiegrafmonument begraafplaats Oud Turnhout rond de kerk

    6oo Jaar Brouwerijen in Oud Turnhout 2006 Heemkundige kring Corsendonca

    19-05-2007, 09:53 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-05-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp nr 37

    Versmissen Steven ( Stefanus Ferdinandus )

    Geboren Oud Turnhout Dorp 12/03/1892

    Bediende

    Oudstrijder ’14 – ‘18

    Zoon van;

    Martinus Carolus Versmissen

    Joanna Catharina Couwenberg

    Gehuwd Oud Turnhout 30/10/1918 met

    Pas Elisa ( Maria Elisabeth )

    Geboren Oud Turnhout Zwaneven 07/07/1896

    Zonder beroep in 1926

    Dochter van;

    Josephus Livinus Pas

    Carolina Francisca Wouters

    Daarna

    Wuyts Ferdinand ( Godefridus Ferdinandus )

    Geboren Beerse 05/03/1896

    Tolbeamte

    Gehuwd Turnhout met

    Linden Maria Jos. Barbara

    Geboren Vroenhoven 25/03/1897

    Huishoudster

    In de Kerkstraat komen wonen op 23/10/1920

    Kinderen;

    Wuyts Lucie ( Lucia Joanna Justina )

    Geboren Oud Turnhout 24/12/1921

    Wuyts Francisca

    Geboren Oud Turnhout 03/04/1925

    Bron;

    Statis Animarum

    Kiezerslijsten Oud Turnhout 1926 – 1927 A Corsendonca

    PR Oud Turnhout St Bavo dopen A Corsendonca

    03-05-2007, 18:30 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    25-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inwoners van Oud Turnhout 20e eeuw
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Flor Verstraelen

    Geboren Oud Turnhout op 14 september 1903
    en overleden te Turnhout op 4 juni 1986
    gehuwd met Antonia Verstraelen.
    Hij heeft in Oud Turnhout gewoond, Dorp 38

    Bron; Bidprentjesarchief Corsendonca



    25-04-2007, 09:24 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Inwoners Oud Turnhout 20e eeuw

    Dorp nr 36

    Braes Frans

    Geboren Aarschot 16/03/1869

    Mijnwerker

    Gehuwd op 03/02/1894 met

    Horemans Maria

    Geboren Arendonk 12/10/1872

    Herbergierster

    Braes Anna

    Braes Jozef

    Geboren Vottem 05/02/1900

    Werkman

    Braes Elisabeth

    Geboren Turnhout 06/09/1902

    Zonder beroep in 1926

    Braes Marie

    Geboren Luik 12/02/1905

    Zonder beroep in 1926

    Braes Clementine

    Braes Frans

    Bron;

    Statis Animarum

    Kiezerslijsten Oud Turnhout 1926 – 1927 A Corsendonca

    20-04-2007, 08:38 geschreven door Ludo

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    Archief per week
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
  • 28/01-03/02 2008
  • 21/01-27/01 2008
  • 14/01-20/01 2008
  • 07/01-13/01 2008
  • 31/12-06/01 2008
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 28/05-03/06 2007
  • 21/05-27/05 2007
  • 14/05-20/05 2007
  • 30/04-06/05 2007
  • 23/04-29/04 2007
  • 16/04-22/04 2007
  • 09/04-15/04 2007
  • 02/04-08/04 2007
  • 26/03-01/04 2007
  • 19/03-25/03 2007
  • 12/03-18/03 2007
  • 05/03-11/03 2007
  • 26/02-04/03 2007
  • 19/02-25/02 2007
  • 12/02-18/02 2007
  • 05/02-11/02 2007
  • 29/01-04/02 2007
  • 22/01-28/01 2007
  • 15/01-21/01 2007
  • 08/01-14/01 2007
  • 01/01-07/01 2007
  • 25/12-31/12 2006
  • 18/12-24/12 2006
  • 11/12-17/12 2006
  • 04/12-10/12 2006
  • 27/11-03/12 2006
  • 23/10-29/10 2006
  • 16/10-22/10 2006
  • 09/10-15/10 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 26/12-01/01 2006
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005
  • 31/10-06/11 2005
  • 17/10-23/10 2005
  • 10/10-16/10 2005
  • 03/10-09/10 2005
  • 26/09-02/10 2005
  • 19/09-25/09 2005
  • 12/09-18/09 2005
  • 05/09-11/09 2005
  • 29/08-04/09 2005
  • 22/08-28/08 2005
  • 15/08-21/08 2005
  • 08/08-14/08 2005
  • 01/08-07/08 2005
  • 25/07-31/07 2005
  • 11/07-17/07 2005
  • 04/07-10/07 2005
  • 27/06-03/07 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 13/06-19/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 23/05-29/05 2005
  • 16/05-22/05 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 25/04-01/05 2005
  • 11/04-17/04 2005
  • 04/04-10/04 2005
  • 28/11-04/12 -0001

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    de kerk van Oosthoven

    Foto

    Bidprentje van Anna Maria Machielsen

    Foto

    Bidprentje van Maria Van Ostade

    Foto

    Bidprentje van mijn overgrootvader Carolus Machielsen


    Foto

    Bidprentje van mijn overgrootmoeder Maria Elisaneth Van de Zande


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!