Image and video hosting by TinyPic
Droom is't leven, anders niet;
'tGlijt voorbij gelijk een vliet,
Die langs steyle boorden schiet,
Zonder ooyt te keeren.
 (uit gedicht Air van Jan Luyken).
Inhoud blog
  • Bedankt voor de gezellige bezoekjes
  • Vreemde vondsten op vliegvelden
  • Happy Halloween
  • Alleen handbagage
  • Weer geen blogrondes
    Gastenboek
  • Fijne Woensdag gewenst vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst vrienden
  • Groetjes Nikki
  • Wens je een fijne nieuwe week maatje
  • Lieve groetjes Nikki

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    Zoeken in blog

    .
    free counters
    .
    Free Visitor Maps at VisitorMap.org

    Hoofdpunten blog Moraira
  • 14, 15 maart
  • 2e reisdag; zaterdag 13 maart
  • vrijdag 12 maart
  • woensdag 10 maart
  • zondag 7 maart, maandag 8 maart,
    Hoofdpunten blog Bali
  • toevoeging; krantenartikel
  • Nieuwe website
  • Tot slot een aardige film over Bali
  • Weer thuis
  • Maandag 23 februari
    Het weer in Girona (Spanje)

    Het weer in Almelo



    Het weer in Altea (Spanje)



    "Foto's vormen een belangrijk deel van onze souvenirs, ze zijn het geheugen van een leven."


     

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto

    reis met me mee; Image and video hosting by TinyPic
    LOU TEMS PASSO PASSO LOU BEN (DE TIJD GAAT VOORBIJ GENIET ER VAN)
    Welkom op mijn blog. Kijk voor foto's van diverse landen in de zijbalk.
    19-01-2012
    Kroatië

    Per ferry langs de eilanden van Kroatië

    Volgens verschillende prestigieuze reistijdschriften is Hvar een van de mooiste eilanden ter wereld.

    Alle reisspecialisten zijn het erover eens dat Kroatië het deze zomer bijzonder goed zal doen. Niet alleen het vasteland heeft alle troeven - zon, natuur, lekker eten en toch betaalbaar - maar ook de eilanden vallen steeds meer in de smaak. Voor de kust van Kroatië liggen er meer dan duizend. Wil je de mooiste eilanden combineren, kies dan voor Hvar, Korcula en Mljet. Je vaart per ferry van het ene naar het andere en logeert telkens enkele dagen op elk eiland. Eilandhoppen heet dat.

    De lavendelvelden doen aan de Provence denken.
    De lavendelvelden doen aan de Provence denken.
    Hotel Palace
    Hotel Palace
    Het stadje Korcula ligt bijzonder schilderachtig op een landtong.
    Het stadje Korcula ligt bijzonder schilderachtig op een landtong.
    Korcula is een van de pareltjes van Kroatië, met een enorme hoeveelheid kunstschatten.
    Korcula is een van de pareltjes van Kroatië, met een enorme hoeveelheid kunstschatten.
    Hotel Korcula
    Hotel Korcula
    In het Groot Meer van Mljet ligt het mini-eilandje Sveta Marija
    In het Groot Meer van Mljet ligt het mini-eilandje Sveta Marija
    Het Veliko Jezero is een grote publiekstrekker op Mljet.
    Het Veliko Jezero is een grote publiekstrekker op Mljet.
    Hotel Odisej
    Hotel Odisej
    Van Split naar Hvar: overal hangt de geur van kruiden
    Kom je per vliegtuig, dan land je het best in Split. Dan neem je de ferry naar het bergachtige Hvar, de klassieker onder de Kroatische eilanden, en pronkend met de meeste zonne-uren van allemaal. De meeste prestigieuze reistijdschriften rangschikken Hvar onder de mooiste eilanden ter wereld. En dat heeft zo zijn gevolgen: niet alles is er even goedkoop, maar schoonheid beroert nu eenmaal iedereen. Zoals de bloeiende lavendelvelden, die aan de Franse Provence doen denken. Zo wordt de weg naar het dorpje Vrboska in juni omgetoverd tot één zee van lavendel.

    De ferry legt aan in Stari Grad. Restaurants en cafés rond de haven zijn er bij de vleet en de vele pakhuizen versterken het plaatje van de stad met een zeevaartverleden. Toch is Stari Grad niet het allerbeste van Hvar. Deze titel gaat naar Hvar-stad, op de zuidwestpunt van het eiland, een levendig slenterstadje, gebouwd rond de havenkom en versterkt door vestingen, waartussen onder meer Napoleon Bonaparte indertijd een fort liet bouwen.

    Jelsa
    De meeste gebouwen in de historische binnenstad zijn ouder, 16de of 17de-eeuws, met als topper de kathedraal en de vier verdiepingen hoge campanile ernaast. Dan heb je ook nog het Arsenaal, van oorsprong een munitiedepot, met erboven één van de oudste theaters in Europa, uit 1612. In de jachthaven van Hvar liggen de superdure jachten naast de gewone excursieschepen.

    De stad heeft flink wat (kiezel)strand, maar voor de mooiste badplaats van Hvar moet je naar Jelsa aan de noordkust. Dichte pijnboombossen, hoge populieren, mooie zandstranden en wijn- en olijfgaarden maken van Jelsa en omgeving een wondermooie plek die al honderd jaar toeristen lokt. Het eerste hotel, Jadran, werd al in 1911 gebouwd. Er zijn hotels, appartementen en campings voor elk budget. Hier ontstond ook het naturisme in Kroatië.

    Zelfs onderweg zijn is op Hvar een hele belevenis. Het eiland groeit en bloeit, maar de bergen maken hier rijden niet altijd makkelijk. Neem dus je tijd op Hvar en geniet van de schoonheid.

    Eten en logeren
    Hvar heeft dankzij de gulle zonnestralen uitstekende wijnen, zoals Zlatan Plavac, Ivan Dolac en ook Faros. Combineren met de voortreffelijke Dalmatische keuken kan zeker in restaurant Macondo in Hvar-stad. Voor wie in Stari Grad blijft, biedt Jurin Podrum prima prijs/kwaliteit. Hotel Palace is het oudste en meest centraal gelegen hotel: vanaf 122 euro per kamer per nacht met ontbijt. Een alternatief en meer geschikt voor families, is Amfora Hvar Grand Beach Resort. Het ligt enkele minuten wandelen buiten het centrum van Hvar, maar maakt dat goed met zijn faciliteiten, vanaf 172 euro per kamer per nacht met ontbijt.
    Meer info: http://www.hvarinfo.com - http://www.suncanihvar.com/palace - http://www.suncanihvar.com/amfora


    Van Hvar naar Korcula: de geboorteplaats van Marco Polo
    Korcula, op het gelijknamige eiland, is zonder meer een van de toppers van Kroatië. Het ligt bijzonder schilderachtig op een landtong, met de zee, de zon en de skyline van het vasteland (schiereiland Peljesac) als machtig decor. De ferry legt gewoon aan ter hoogte van de stadswallen, en dat doet zelfs niets af aan de schoonheid van de plaats. Korcula-stad wordt vaak Klein Dubrovnik genoemd. Ergens terecht en bovendien is het aantal kunstschatten er aanzienlijk. Korcula haalt de mosterd voor een stuk bij de grote 13de-eeuwse ontdekkingsreiziger Marco Polo. Hij heeft er hoe dan ook vele jaren van zijn leven doorgebracht. Alleen is het onweerlegbare bewijs nog niet geleverd of hij er ook geboren is. Naar verluidt zou Marco Polo een cirkel rond het eiland hebben getrokken en hij schreef erbij: "Hier ben ik geboren". Zijn zogenaamde geboortehuis is niet veel soeps, maar er is een aan hem gewijd museum in de maak, en dat wordt top.

    Vela Luka
    Op het groene Korcula, dat met zijn 74 km bij 7 km tot de grootste Kroatische eilanden behoort, kan je gerust verschillende dagen verblijven. Want het is een pareltje met baaien, grotten, dichte bossen en het glashelderste zeewater. Op de westpunt van het eiland ligt het gezellige en weidse Vela Luka. De op een na grootste stad van het eiland heeft een eigen haven die dagelijks aangevaren wordt met een snelle catamaran vanuit Split via Hvar-stad en dan verder doorvaart naar Ubli op het eiland Lastovo.

    Eten en logeren
    Korcula heeft zijn eigen witte wijnen met een specifieke smaak. Dat is het geval met Posip, maar zeker met Grk. Een heerlijk fris wijntje roept zeevruchten en vis op. Restaurant Zure, in Lumbarda op 6 km van Korcula-stad, biedt een waar festival aan kreeften en langoustines. De weg van Korcula naar Lumbarda loopt tussen de Grk-wijngaarden. Er zijn voldoende behoorlijke hotels, maar Hotel Korcula met zijn 22 kamers, is het oudste en werd mooi gerenoveerd. Het hotel ligt direct aan de zeepromenade en het hotelterras geeft hierop uit. Vanaf 116 euro per kamer per nacht met ontbijt. Op Korcula kan je ook bij particulieren logeren, goedkoop en met persoonlijk onthaal, zoals bij Jadranko en Ante Vitaic, Stari Grad, tel. 00385/98 93 27 670 (Engels) of avitaic@let.hr. Reken op ± 52 euro per kamer per nacht met ontbijt in hoogseizoen.
    Meer info: http://www.korculainfo.com - http://www.hotelkorcula.com
     

    Van Korcula naar Mljet: het gedroomde groene eiland
    Het fraaie Sobra is de haven waar de ferry aanlegt op Mljet, maar opgelet: dit is enkel tijdens de zomermaanden (van juni tot en met september) en dan nog niet alle ferry's op deze route. Mljet is hoe dan ook een groen paradijs met ruim 75 procent vegetatie en bezaaid met pijnbomen en eiken. Hoewel het slechts 37 km bij 3 km groot is, lijkt het groter en bergachtiger. Op Mljet zou Odysseus, de held van Homeros, tijdens zijn lange rondzwervingen zeven jaar vastgehouden zijn door de nimf Calypso en zou apostel Paulus een winter doorgebracht hebben na zijn schipbreuk. Hoe dan ook hebben zowel de oude Grieken als de Romeinen Mljet gekoesterd. In Polace bevinden zich nog overblijfselen van een Romeins paleis.

    Zoutwatermeren
    Maar de topattractie is vandaag het Nationaal Park, in totaal 5.375 hectare dat tot tegen de zee loopt. Het grote voordeel van wie vanuit Dubrovnik oversteekt, is dat het schip aanlegt in Pomena, dat direct toegang geeft tot het park en het enige hotel op Mljet, Odisej. De twee onderling met elkaar verbonden zoutwatermeren zijn de grote publiekstrekkers: het Veliko Jezero (Groot Meer) en het Mali Jezero (Klein Meer). In eerstgenoemd meer ligt het mini-eilandje Sveta Marija. Je vindt er een 12de-eeuws verlaten benedictijnerklooster en een kerk. Maar de meeste bezoekers komen er om te wandelen, te fietsen en te zwemmen. De parkregels zijn streng, bang als men is dat een sigarettenpeuk een catastrofe zou veroorzaken. De kust van Mljet is mooi, maar bestaat vooral uit rotsen.

    Eten en logeren
    Restaurant Ogigija in Polace biedt de betere grillkeuken. Hotel Odisej in Pomena is het enige hotel op Mljet, goed voor zijn drie sterren en je kan er watersporten en wellnessen. Vanaf 78 euro per kamer per nacht met ontbijt. Vanuit Dubrovnik is er een ferry die op bepaalde dagen op Pomena vaart, dat vlak bij een van de toegangen tot het Nationaal Park ligt.
    Meer info: http://www.np-mljet.hr - http://www.hotelodisej.com


    Praktisch
    Erheen: onze route vertrekt in Split. Iedere zaterdag vliegt Croatia Airlines rechtstreeks vanuit Brussel op Split. Vluchtduur: bijna 2 uur. Op andere dagen is er een overstap in Zagreb. De terugkeer uit Dubrovnik kan eveneens met Croatia Airlines gebeuren. Van de paasvakantie tot begin oktober is dit meestal twee dagen op de week ook mogelijk met een vliegtuig van Jetairfly of van Thomas Cook Airlines. http://www.croatiaairlines.com of de reisagent.
    Boeken: ID Riva Tours is specialist op Kroatië met het ruimste aanbod hotels, vakantieparken, villa's, campings, rondreizen en cruises. Brochure bij de reisagent of op http://www.idriva.nl
    Vaartijden: tijdens de zomer vertrekt bijna elke dag één ferry, ook voor auto's. Globaal bedraagt de vaartijd tussen Split en Hvar (Stari Grad) 1.30 uur, tussen Hvar en Korcula 3 uur, tussen Korcula en Mljet (Sobra) 2 uur en tussen Mljet en Dubrovnik 1.45 uur. Het traject wordt uitgevoerd door Jadrolinija, de grootste carferry operator in Kroatië. http://www.jadrolinija.hr
    Alternatief: ook goed om te combineren zijn de eilanden Brac, Hvar en Korcula.
    Munt & documenten: 50 euro = ± 364 kuna. Identiteitskaart volstaat.
    Info: http://www.kroatie-toerisme.be - http://www.kroatie.nl

    (Bron: HLN.be)


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)


    Foto
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Archief per maand
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 11--0001
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Overwinteren aan de Costa Blanca
  • Verslag van een reis naar Bali in 2009

  • De landen die wij bezocht hebben
     en waarvan fotoreportages zijn



    Amerika Canada

    Bali

    Duitsland Frankrijk

    Portugal Spanje

    Tsjechie Hongarije

    Oost Duitsland Kroatie

    Nederland Belgie

    Griekenland Zwitserland

    Oostenrijk





    Fotoreportages

    van

    Nederland:

    Orvelte

    Provincie Groningen

    Stad Groningen

    Herfst in het land van Peel en Maas

    Engbertdijksvenen

    Blokzijl

    Scheveningen

    Zwanenwater (Callantsoog)

    Volendam

    Vlieland

    Sallandse heuvelrug

    Amsterdam; Sail 2005

    Landgraaf (Mondo Verde)

    Hoorn

    Giethoorn

    Herfst rondom Almelo

    Egmond aan zee

    Edam

    Dwingelderveld

    Kasteel Twickel; Delden

    Delfsail 2009

    Sail 2010

    Bali

    Verslag

    Amerika en Canada

    Verslag van de reis

    Washington D.C.

    Canada en Amerika algemeen

    Colonial Williamsburg

    Arlington

    New York 1e ged. ; 2e ged.

    Duitsland

    Stein am Rhein

    Schaffhausen

    Rugen

    Hiddensee

    Oost Duitsland;

    eiland Mainau

    Berlijn 2004

    Beilstein, Cochem, Moezel

    Neckardal,Heidelberg, , Mosbach,Eberbach,Hirschhorn

    Miltenberg a.d. Main

    Hunsruck; Moezel 2009

    Uberlingen

    Obersdorf; Dingelsdorf

    Frankrijk

    Alassio e.o.

    Nice

    Cannes

    Vence en St.Paul de Vence

    Gorges de Loup

    Villa de Rothschild; de tuin

    Villa de Rothschild .interieur

    Cagnes sur mer

    Ramatuelle

    Port Grimaud

    Mougins en Grasse

    Amiens;Les landes;Chartres;Lot

    Corniche; Moyenne; Eze

    Cote d'Azur

    Ardeche, Cote d'Azur, Verdon, Luberon

    Drome en Vercors

    Argeles sur mer

    van Port Grimaud naar Frejus en Roque d'Argens

    Bormes les Mimosas

    Chapelle du Rosair de Vence(Matisse) enTourettes sur Loup; La Colle sur Loup en le Bar sur Loup

    Corniche d'Esterel

    St. Tropez

     

    Tsjechie

    Griekenland

    Kreta

    Kroatie

    Istrie

    Dalmatie

    Italie

    Ravenna

    Venetie

    Gardameer

    Ligurië; S.Margherita; Rapallo; Levanto

    Cinquterre: Riomaggiore;Manarola

    Cinqueterre:Monterosso; Manarola; Vernazza

    Lago Maggiore

    eilandjes in het Lago Maggiore

    Genua

    Assisi

    Ligurie; Albenga en rit naar Alssio

    Orvieto

    Perugia en Meer van Trasimeno

    Umbrie

    Verona

     

    Zwitserland

    St.Gallen

    Spanje

    Costa Blanca 1990

    Costa Blanca 2010

    Portugal

    Algarve

    Belgie

    Brugge en Gent

     


    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • Bedankt voor de gezellige bezoekjes
  • Vreemde vondsten op vliegvelden
  • Happy Halloween
  • Alleen handbagage
  • Weer geen blogrondes
    Archief per maand
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 11--0001
    Blog als favoriet !
    \"Image')">
    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!