"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasdiner

    Ik doe nog een poging om U een recept te sturen voor het paasdiner.

    Bestel voor het paasfeest een lamsgigot met been
    en vraagt aan je slager om dit te verwijderen, nu meteen.
    Het been steken ze, na het ontbenen weer op zijn plaats,
    zodat het zijn smaak tijdens het braden in het vlees achterlaat.
    Thuisgekomen met het gemanipuleerde lam, begin je aan de voorbereiding ervan.
    Je mengt olijfolie en echte boerenboter met kruiden:
    peper,salie,rozemarijn, heel wat look en "herbes" uit het zuiden.
    Wrijf het gebraad in met precisie en met een kwast.
    Zo gebeurt die kawei met de minste last.
    Het mengsel moet in alle plooien,gaatjes en spleetjes gesmeerd zijn,
    voor de smaak is dat een must.
    Leg het gebraad in een recipiƫnt, dek het af, gun het rust.
    Laat het tot morgenvroeg koel staan en ondertussen kan jij ook rusten gaan.of.....
    met je man naar de kelder om de geschikte wijn  gaan.
    Mijn man kiest voor een "Giscours", ik voor een St. Julien.
    Tot slot besluiten we: We nemen ze allebei!
    In de loop van de volgende morgen
    deppen we het gebraad en bakken het korstig in verse olie en boter
    en dan gaat het vlees in een hete oven met alu-folie over.
    Laat het rustig bakken hou het roze
    zo hoort het! " Te"  is uit den boze.
    Leg dan het vlees op een warme, wit-poseleinen schotel
    snij sneden, voor elke gast en laat de rest heel.
    Schik aardappelen en flageolets rond het vlees en doe er een paar lepels jus overheen.
    Over dit alles hoort ook een flinke dosis "Minne"..
    en dat geeft je een goed gevoel van binnen.
                                                            Fran.


    Flageolets: peulerwten.






    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!