Ik doe nog een poging om U een recept te sturen voor het paasdiner.
Bestel voor het paasfeest een lamsgigot met been en vraagt aan je slager om dit te verwijderen, nu meteen. Het been steken ze, na het ontbenen weer op zijn plaats, zodat het zijn smaak tijdens het braden in het vlees achterlaat. Thuisgekomen met het gemanipuleerde lam, begin je aan de voorbereiding ervan. Je mengt olijfolie en echte boerenboter met kruiden: peper,salie,rozemarijn, heel wat look en "herbes" uit het zuiden. Wrijf het gebraad in met precisie en met een kwast. Zo gebeurt die kawei met de minste last. Het mengsel moet in alle plooien,gaatjes en spleetjes gesmeerd zijn, voor de smaak is dat een must. Leg het gebraad in een recipiƫnt, dek het af, gun het rust. Laat het tot morgenvroeg koel staan en ondertussen kan jij ook rusten gaan.of..... met je man naar de kelder om de geschikte wijn gaan. Mijn man kiest voor een "Giscours", ik voor een St. Julien. Tot slot besluiten we: We nemen ze allebei! In de loop van de volgende morgen deppen we het gebraad en bakken het korstig in verse olie en boter en dan gaat het vlees in een hete oven met alu-folie over. Laat het rustig bakken hou het roze zo hoort het! " Te" is uit den boze. Leg dan het vlees op een warme, wit-poseleinen schotel snij sneden, voor elke gast en laat de rest heel. Schik aardappelen en flageolets rond het vlees en doe er een paar lepels jus overheen. Over dit alles hoort ook een flinke dosis "Minne".. en dat geeft je een goed gevoel van binnen. Fran.
Flageolets: peulerwten.
|