"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    30-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeduivel
    Zeeduivel onder "Hoogspanning"
    _________________________   

    Een zeeduivel die onder hoogspanning staat!!
    Is het om een science-fiction verhaal waar het hier om gaat ?
    Nee, beslist niet, het is heel reëel al hoort men dat inderdaad niet veel.

    "Hoohspanning"   is namelijk Jenever van distillerie Mertens,
    en zonder deze sta je voor dit recept nergens;

    De marinade is gemaakt van Jenever en visbouillon, in een diepe ovale glazen kom;

    we maken de lotte nu droog en snijden die in mootjes.
    We leggen die porties op een rij, wij zeggen op "rootjes".
    Onze duivel der zee gaat nu baden;
    een uur of twee mag je hem zo rusten laten.
    Dan is hij vast dronken en jij mag hem weer drogen.
    en schuif hem nu vliegensvlug in een voorverwarmde oven.
    Het nat (marinade) doe je meteen door een zèèr fijne zeef.
    Ja laat wat inkoken en, dit is een raad die ik je geef:
    blijf constant in de buurt en blijf roeren,en..
     blijf van de jenever anders gebeuren rare toeren.Gooi zo nu en dan een klontje bote bij
    "Beurre échiré!   ..... of margarine de keuze daar tussen is vrij.

    Serveer met rijst of of zelfs "Pommes Dauphine"
    met fijn gestoofde prei en een vleugje Minne.

    Voor de liefhebbers die houden van iets geraffineerd
    wordt natuurlijk een "Bobijntje" Hoogspanning van Mertens geserveerd.

    En succes is meteen gegarandeerd.

                                                              Fran.
                                               uit " Koken met Minne1."



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    30-03-2008, 16:29 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Harptalent
    Gegroet! Wij werden onlangs bij vrienden uitgenodigd en als welkom speelde de dochter (Ze zit nog in het l.o. dus nog zeer jong)HARP!  wat een verrassing! wij waren natuurlijk in de wolken ! (hemelse wolken). Sindsdien ben ik fan en zo kwam ik te weten dat de miziekacademie van Geraardsbergen een uitsekende lerares-harp in haar rangen heeft die optreedt onder de naam JANU.  ze heeft een dertilgtal leerlingen in de klas en die gaan samen met haar een Harpconcert geven in Sleidinge. Er zullen dus 30 harpspelers op het podium staan!!! Nadien treedt JANU ook nog solo op. Niets is haar vreemd: van klassiek over alle mogelijke genres naar musical met de leerlingen.
    Ze bespeelt ook Schotse harp,Zuid-Amerikaanse harp, Keltische harp en zelfs electronische.. Het beloofd, voor mij althans een ontdekking! Het concert gaat door op zondag 13 april in Sleidinge C.C. "De Stroming".

    Ik onderbreek even mijn dagelijks blogwerk, ik moet gaan zingen in de kerk!!!
    Straks breng ik een recept dat U ook op een wolkje zal brengen.   Groetjes! Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    30-03-2008, 10:22 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    27-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaghetti
    Gegroet! verschiet niet als je dit recept ziet het is een lang verhaal voor een zeer eenvoudig recept!
    Het komt uit "Koken met Minne 1".


    Spaghetti
    _________  

    Door mijn disgenoten van elke dag,wordt verteld
    dat mijn spaghetti als de beste van de hele wereld geldt!!
    Je bent nochtans heel wat gewend,
    als je , net als zij, op plaatselijke keuken bent gesteld.
    Het zijn genieters, ze eten graag, dat zie je want ze eten traag.
    Ze reisden reeds naar verre streken
    en waren misschien al uitgeweken,
    ware het niet dat mijn "kookkunst" hen weerhoudt
    en dat alles op liefde en minne is gebouwd.

    Ik geef dus ook dit recept met plezier aan U door,
    maar stuur mij geen verwijt omdat het zo eenvoudig lijkt.

    Ik koop "gewoon" gehakt, geen gemengd of speciaal,
    Ik zorg wel dat ik het bij een echte slager haal.

    Ik doe wat olijfolie in de pan en bak het vlees zo snel ik kan.
    dit wil zeggen op een hevig vuur, en ik begin te "pletten"
    Als alles fijn is mag je  op klein vuur zetten.
    Tomatenpurée vermeng je met bouillon of water
    en die roer je onder het vlees met een houten spatel.
    Laat staan op je kleinste vuur en op een "amiante"
    want het staat daar voor een tijdje "en attente".
    In een kom doe je wat olie en verwarmt ze licht
    daarin verwelk je de sjalot, die je met een mesje fijn hakte,
    of ben jij voor zo'n apparaatje gezwicht?
    Een lepel of  twee vloeiende bloem
    en roeren zoals in de tijd van toen.
    Je giet nu weer wat water, onder voortdurend roeren,
    totdat je saus bekomt, die elke lekkerbek zou ontroeren.
    Voor de kleur nemen we "concentré de tomates"
    en een soeplepel Hot Ketchup "pour ses aromates"

    En nu zal ik publiek biechten wat nog niemand weet::
    de kruiden koop ik in bokaal. Kant en klaar zoals dat heet.
    De spaghetti of capellini koop ik sowieso kant en klaar
    al kreeg ik dààrdoor nooit een ster, dat is waar.

    Na vijf minuten is de pasta zoals het moet,
    hem nog even laten rusten in het kookvocht dat bekomt hem goed.
    Serveer nu alles in afzonderlijke recipiënten,
    Laat ook hier je goeie smaak weer gelden.
    De pasta : op een ondiepe schaal weerom.
    Het vlees: in een iets diepere kom.
    De saus serveer je, als het even kan,
    in een goeie ouderwetse sausepan.

    Heb je dit alles in Terra-cotta blauw?
    aarzel niet,   gebruik dit gauw.

    Leg een tafelkleed in sneeuwwit linnen.
    Haal nog vlug wat bloemen binnen,
    Ach ja! je hebt nog wat gemalen kaas voorzien,
    Emmental of Gruyère of de twee misschien?
    Dan is alles "af " zoals je ziet.
    Maar vergeet het vleugje "Minne" niet!!!

                                                                   Fran.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-03-2008, 21:15 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    26-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Visrecept
    Gegroet! vandaag een recept uit "Koken met Minne 1 "/

    Vlaamse "Calderade".
    ________________   

    In Portugal is dit visgerecht beroemd.
    Door de koloniaal in Kongo "Buitengewoon" genoemd.
    Hebben wij hier niet dezelfde vissen ? Ach, geen nood,
    wij zorgen voor vissen van een ander soort.

    Gun je man een dagje vissen op de zee
    en hij brengt je al de nodige ingrediënten mee
    als basis voor een "Vlaamse Calderaad "
    een goeie kok als jij weet altijd raad.

    Wrijf een vuurvast recipiënt in met kruiden uit de Oriënt,
    met boter, pili-pili en wat look, liefst vers, maar droog mag ook.
    snij de gefileerde vis in mootjes klein.
    De ui en de patat moeten in schijfjes zijn.
    Een laag van elk, wel 3-4 keer een maat
    en af en toe een laag tomaat.
    Giet "Chenin blanc" tot aan de rand.
    Zet nu enkele uurtjes aan de kant.
    Zo' n klein twee uur vöör het aan tafel gaan,
    moet alles in een warme oven staan.
    in Diepe, witte borden, op een fel rood laken,
    kan je er weer iets moois van maken.

    Kleed je met wat Minne en je felst gekleurde jurk.
    Ontdoe de tweede fles "Chenin blanc" alvast maar van zijn kurk.


    Sla nu appèl op de tam-tam

    "Smakelijk eten" dit wenst je:     Fran.



    ______________________ 


    Benodigdheden:  Kabeljauw, wijting, zeebaars en tong./ Half gaar gekookte aardappelen,
                                4 grote uien, 1doos ( of verse) gepelde tomaat,
                                olijfolie, pili-pili, peper, look.
                                 witte wijn: Chenin Blanc, os Pouilly Fuissé.


    Groetjes van Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    26-03-2008, 21:12 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!