Gegroet! verschiet niet als je dit recept ziet het is een lang verhaal voor een zeer eenvoudig recept! Het komt uit "Koken met Minne 1".
Spaghetti _________
Door mijn disgenoten van elke dag,wordt verteld dat mijn spaghetti als de beste van de hele wereld geldt!! Je bent nochtans heel wat gewend, als je , net als zij, op plaatselijke keuken bent gesteld. Het zijn genieters, ze eten graag, dat zie je want ze eten traag. Ze reisden reeds naar verre streken en waren misschien al uitgeweken, ware het niet dat mijn "kookkunst" hen weerhoudt en dat alles op liefde en minne is gebouwd.
Ik geef dus ook dit recept met plezier aan U door, maar stuur mij geen verwijt omdat het zo eenvoudig lijkt.
Ik koop "gewoon" gehakt, geen gemengd of speciaal, Ik zorg wel dat ik het bij een echte slager haal.
Ik doe wat olijfolie in de pan en bak het vlees zo snel ik kan. dit wil zeggen op een hevig vuur, en ik begin te "pletten" Als alles fijn is mag je op klein vuur zetten. Tomatenpurée vermeng je met bouillon of water en die roer je onder het vlees met een houten spatel. Laat staan op je kleinste vuur en op een "amiante" want het staat daar voor een tijdje "en attente". In een kom doe je wat olie en verwarmt ze licht daarin verwelk je de sjalot, die je met een mesje fijn hakte, of ben jij voor zo'n apparaatje gezwicht? Een lepel of twee vloeiende bloem en roeren zoals in de tijd van toen. Je giet nu weer wat water, onder voortdurend roeren, totdat je saus bekomt, die elke lekkerbek zou ontroeren. Voor de kleur nemen we "concentré de tomates" en een soeplepel Hot Ketchup "pour ses aromates"
En nu zal ik publiek biechten wat nog niemand weet:: de kruiden koop ik in bokaal. Kant en klaar zoals dat heet. De spaghetti of capellini koop ik sowieso kant en klaar al kreeg ik dààrdoor nooit een ster, dat is waar.
Na vijf minuten is de pasta zoals het moet, hem nog even laten rusten in het kookvocht dat bekomt hem goed. Serveer nu alles in afzonderlijke recipiënten, Laat ook hier je goeie smaak weer gelden. De pasta : op een ondiepe schaal weerom. Het vlees: in een iets diepere kom. De saus serveer je, als het even kan, in een goeie ouderwetse sausepan.
Heb je dit alles in Terra-cotta blauw? aarzel niet, gebruik dit gauw.
Leg een tafelkleed in sneeuwwit linnen. Haal nog vlug wat bloemen binnen, Ach ja! je hebt nog wat gemalen kaas voorzien, Emmental of Gruyère of de twee misschien? Dan is alles "af " zoals je ziet. Maar vergeet het vleugje "Minne" niet!!!