Gegroet! nog een aperitiefje uit "Koken met Minne1"
Picon de Comines: ----------------------
Dit aperitief noemt "Picon de Comines" en er zit volgend lekkers in:
Als basis 1 deel siroop van citroen in een mooi, groot glas doen. Dan 1 maat "Amer Picon" langzaam laten glijden, jusqu'au fond. Daarna 1 maat "Grand Marnier" of "Tripple-sec" en aanlengen met een witte "Bordeaux" demi-sec. Ik heb dit recept van een dame uit Komen en ik dacht dat ik alles had meegenomen, maar er was toch nog een geheimpje aan.... als ik zo mijn glas zag staan.
Hoe kwamen die verschillende drankjes in het glas, in laagjes, alsof het een glas met streepjes was? Na wat oefenen en een stevige kater, stond het vast : ik drink alleen nog water! Dit was evenwel een dronkemans-eed, ik drink weer af en toe wat lekkers zo u weet. O ja! vergeet het vleugje Minne niet. Want blijkbaar kent men dat in Comines nog niet.
Fran. het geheim opgelost: (door de verschillende drabkjes op een omgekeerde lepel in het glas te gieten)
Gegroet! Ik heb nu wel in een vorig schrijven, aangeraden om een eigen "Keuzekaart" te maken, maar er moet ook een en ander in staan. Daarom nog een paar aperitieven. Eenvoudig niet moielijk klaar te maken zelfs niet voor de meest onhandige barkeeper!
In een hoog glas als voor een "Menthe" doe je 1 deel Gin en 2 delen Pineau de Charente" Dit alles goed gekoeld maar zonder ijs. Teveel van drinken is niet wijs!
Doe in een "kapper" breed en laag: 1deel Wisky zonder kraag. Voeg er 3delen Americano aan toe, je zal wel weten hoe (voorzichtig).
Vervang de Wisky door Gin en er staat een aperitiefje meer in.
Dit mag zeker niet ontbreken: 1 deel "Péché Mignon" in een hoog champagneglas Bijvullen met schuimwijn, gekoeld. Wedden dat jij je daar goed bij voelt?
Noordkrieken, op Covinal jenever, zelf opgelegd zijn de beste wordt alom gezegd.
1 maat Vodka, 3 maten vers sinaassap 1 koffielepel suikerstroop, en veel ijs, geklopt in kleine blokjes. Beperk het aantal drankjes! anders hoor je morgen klokjes!!!!
Ik serveer dit drankje in een hoog, zéér hoog, glas ( dan kan er lekker veel ijs in)
Ziezo genoeg voor vandaag . Morgen volgt er meer van dat lekkers. Groetjes van Fran.
Gegroet! gisteren gaf ik een sugestie om een "Keuzekaart" te maken, ik geef nu het recept van een aperitief om je op dreef te brengen, zo, dat je zelf cocktails gaat samenstellen.
Aperitief "Fran" ---------------
Leg op de bodem van een reuze glas Sinaaas, kers, meloen ... alsof het zomer was. Meng in een kan likeur en sappen. Nu mag je daarmee naar de koelkast stappen. Nog even mengen voor het serveren. Bedien nu eerst de dames en daarna de heren.
Fran.
Benodigdheden/ In ieder glas :een schijfje sinaasappel, een schijfje pompelmoes, een stukje meloen, een kers (marasquino) eventueel andere soorten fruit. In de mengkan::1/4Villers Grd Marnier(Mertens), 1/4 Dry Gin(Mertens),1/4 sinaassap,1/4pompelmoes, het sap van een citroen. Als hapje serveer ik een brochette van afwisselend een stukje kaas, een kers, sinaas.
Wil je het aperitief minder sterk? Voeg dan meer SINAASSAP bij.
Gegroet! Chris in je mail schrijf jedat je graag kookt maar dat je de recepten niet kunt op rijm zettten, geen probleem als je ter gelenheid van een of ander wilt origineel over komen doe ik het met plezier voor je. Stuur mij bij gelegenheid het recept en je krijgt het op rijm terug langs deze weg zodat iedereen er kan van genieten. Groetjes van Fran.
Gegroet! gisteren gaf ik een tip om een origineeel Menu te maken. Vandaag heb ik nog zo'n tip. namelijk de "Keuzekaart".
Ontwerp je eigen "Keuzekaart" met al de cocktails die je eigenhandig maakt. Een op zijde geschilderd, eigen ontwerp of een foto met jezelf als onderwerp, is een originele kaft, die je zeker een compliment verschaft.
Schrijf met je mooiste pen in kalligrafie, zo is het tenminste dat ik het zie.
Wees ook nu weer creatief, durf mengen! neem initiatief! Maar...... proef zelf eerst hoe het smaakt, vooraleer je slachtoffers maakt!
Vergeet niet water te vermelden misschien is er een geheelonthouder bij, al treft men die heel zelden, laat steeds de keuze vrij.
Gegroet! gisteren gaf ik een tip om een origineeel Menu te maken. Vandaag heb ik nog zo'n tip. namelijk de "Keuzekaart".
Ontwerp je eigen "Keuzekaart" met al de cocktails die je eigenhandig maakt. Een op zijde geschilderd, eigen ontwerp of een foto met jezelf als onderwerp, is een originele kaft, die je zeker een compliment verschaft.
Schrijf met je mooiste pen in kalligrafie, zo is het tenminste dat ik het zie.
Wees ook nu weer creatief, durf mengen! neem initiatief! Maar...... proef zelf eerst hoe het smaakt, vooraleer je slachtoffers maakt!
Vergeet niet water te vermelden misschien is er een geheelonthouder bij, al treft men die heel zelden, laat steeds de keuze vrij.
Gegroet! Het openingsblad van mijn boek "Koken met Minne 2" begint met het volgende;
Het menu -----------
Telkens ik gasten ontvang voor een etentje, een diner of een souper geef ik een zelfgemaakt boekje als Menukaart mee. De meeste gasten zijn daarmee blij verrast en de "habitueés"vragen het alvast. Soms blijft er al eens een liggen, wat uitzonderlijk is, dat is dan van iemand die buiten "zweefde". en die op het moment van "gaan" in hogere sferen leefde. Niet door het roken van verboden spul maar wij zijn met de wijn nogal gul. O! Geen verwijt! Wij zorgen voor een BOB of een BED totdat alles weer in goede orde is gezet.