"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    15-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ode

    Gegroet! Ik heb nog een aperitiefje:   


    Drink uit je mooiste glas van puur kristal

    Water van de waterval

    en zeg op beide knieën "DANK"

    voor deze "Godendrank"
      Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-03-2008, 17:04 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Picon

    Gegroet! nog een aperitiefje uit "Koken met Minne1"


    Picon de Comines:
    ---------------------- 

    Dit aperitief noemt  "Picon de Comines"
    en er zit volgend lekkers in:

    Als basis 1 deel siroop van citroen in een mooi, groot glas doen.
    Dan 1 maat "Amer Picon"
    langzaam laten glijden, jusqu'au fond.
    Daarna 1 maat "Grand Marnier" of  "Tripple-sec"
    en aanlengen met een witte "Bordeaux" demi-sec.
    Ik heb dit recept van een dame uit Komen
    en ik dacht dat ik alles had meegenomen,
    maar er was toch nog een geheimpje aan....
    als ik zo mijn glas zag staan.

    Hoe kwamen die verschillende drankjes in het glas,
    in laagjes, alsof het een glas met streepjes was?
    Na wat oefenen en een stevige kater, stond het vast :  ik drink alleen nog water!
    Dit was evenwel een dronkemans-eed,
    ik drink weer af en toe wat lekkers zo u weet.
    O ja!  vergeet het vleugje Minne niet.
    Want blijkbaar kent men dat in Comines nog niet.

                                              Fran.
    het geheim opgelost:
    (door de verschillende drabkjes op een omgekeerde lepel in het glas te gieten)


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    15-03-2008, 16:59 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    13-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitiefjes
    Gegroet! Ik heb nu wel in een vorig schrijven, aangeraden om een eigen "Keuzekaart" te maken, maar er moet ook een en ander in staan. Daarom nog een paar aperitieven. Eenvoudig niet moielijk klaar te maken zelfs niet voor de meest onhandige barkeeper!
     
         In een hoog glas als voor een "Menthe"
    doe je 1 deel Gin en 2 delen Pineau de Charente"
    Dit alles goed gekoeld maar zonder ijs.
    Teveel van drinken is niet wijs!


    Doe in een "kapper"   breed en laag:
    1deel Wisky zonder kraag.
    Voeg er 3delen Americano aan toe,
    je zal wel weten hoe  (voorzichtig).



    Vervang de Wisky door Gin
    en er staat een aperitiefje meer in.

    Dit mag zeker niet ontbreken:
       1 deel "Péché Mignon" in een hoog champagneglas
    Bijvullen met schuimwijn, gekoeld.
    Wedden dat jij je daar goed bij voelt?


    Noordkrieken, op Covinal jenever, zelf opgelegd
    zijn de beste wordt alom gezegd.


    1 maat Vodka, 3 maten vers sinaassap
    1 koffielepel suikerstroop, en veel ijs, geklopt in kleine blokjes.
    Beperk het aantal drankjes! anders hoor  je morgen  klokjes!!!!

    Ik serveer dit drankje in een hoog, zéér hoog, glas ( dan kan er lekker veel ijs in)

    Ziezo genoeg voor vandaag . Morgen volgt er meer van dat lekkers.  Groetjes van Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    13-03-2008, 20:35 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    12-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aperitief

    Gegroet! gisteren gaf ik een sugestie om een "Keuzekaart" te maken, ik geef nu het recept van een aperitief om je op dreef te brengen, zo,  dat je zelf cocktails gaat  samenstellen.

    Aperitief "Fran"
    ---------------  

    Leg op de bodem van een reuze glas
    Sinaaas, kers, meloen ... alsof het zomer was.
    Meng in een kan likeur en sappen.
    Nu mag je daarmee naar de koelkast stappen.
    Nog even mengen voor het serveren.
    Bedien nu eerst de dames en daarna de heren.

    Fran.

    Benodigdheden/ In ieder glas :een schijfje sinaasappel, een schijfje pompelmoes, een stukje meloen,
    een kers (marasquino) eventueel andere  soorten fruit. In de mengkan::1/4Villers Grd Marnier(Mertens), 1/4 Dry Gin(Mertens),1/4 sinaassap,1/4pompelmoes, het sap van een citroen.
    Als hapje serveer ik een brochette van afwisselend een stukje kaas, een kers, sinaas.

    Wil je het aperitief minder sterk? Voeg dan meer SINAASSAP bij.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-03-2008, 20:36 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht voor Chris
    Gegroet! Chris in je mail schrijf jedat je graag kookt maar dat je de recepten niet kunt op rijm zettten, geen probleem als je ter gelenheid van een of ander wilt origineel over komen doe ik het met plezier voor je. Stuur mij bij gelegenheid het recept en je krijgt het op rijm terug langs deze weg zodat iedereen er kan van genieten.  Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    11-03-2008, 19:22 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuzekaart

    Gegroet! gisteren gaf ik een tip om een origineeel Menu te maken. Vandaag heb ik nog zo'n tip. namelijk de "Keuzekaart".



    Ontwerp je eigen "Keuzekaart"
    met al de cocktails die je eigenhandig maakt.
    Een op zijde geschilderd, eigen ontwerp
    of een foto met jezelf als onderwerp,
    is een originele kaft, 
    die je zeker een compliment verschaft.

    Schrijf met je mooiste pen in kalligrafie,
    zo is het tenminste dat ik het zie.

    Wees ook nu weer creatief,
    durf mengen! neem initiatief!
    Maar...... proef zelf eerst hoe het smaakt,
    vooraleer je slachtoffers maakt!

    Vergeet niet water te vermelden
    misschien is er een geheelonthouder bij,
    al treft men die heel zelden, laat steeds de keuze vrij.

    Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2008, 19:16 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keuzekaart

    Gegroet! gisteren gaf ik een tip om een origineeel Menu te maken. Vandaag heb ik nog zo'n tip. namelijk de "Keuzekaart".



    Ontwerp je eigen "Keuzekaart"
    met al de cocktails die je eigenhandig maakt.
    Een op zijde geschilderd, eigen ontwerp
    of een foto met jezelf als onderwerp,
    is een originele kaft, 
    die je zeker een compliment verschaft.

    Schrijf met je mooiste pen in kalligrafie,
    zo is het tenminste dat ik het zie.

    Wees ook nu weer creatief,
    durf mengen! neem initiatief!
    Maar...... proef zelf eerst hoe het smaakt,
    vooraleer je slachtoffers maakt!

    Vergeet niet water te vermelden
    misschien is er een geheelonthouder bij,
    al treft men die heel zelden, laat steeds de keuze vrij.

    Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    11-03-2008, 19:16 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    10-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Menu

    Gegroet! Het openingsblad van mijn boek "Koken met Minne 2" begint met het volgende;

      Het menu
         -----------  

    Telkens ik gasten ontvang voor een etentje, een diner of een souper
    geef ik een zelfgemaakt boekje als Menukaart mee.
    De meeste gasten zijn daarmee blij verrast
    en de "habitueés"vragen het alvast.
    Soms blijft er al eens een liggen,
    wat uitzonderlijk is,
    dat is dan van iemand die buiten "zweefde".
    en die op het moment van "gaan"
    in hogere sferen leefde.
    Niet door het roken van verboden spul
    maar wij zijn met de wijn nogal gul.
    O! Geen verwijt! Wij zorgen voor een
    BOB of een BED
    totdat alles weer in goede orde is gezet.

    Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-03-2008, 11:18 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    09-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heimwee

    Gregroet!   Ik las deze week in een brochure uitgegeven ter gelegenheid van de open monumentendag van 2006, over het "Ideeënhuis" in Geraardsbergen . Het deed mij denken aan een gedicht dat ik jaren geleden shreef over een ander zeer mooie "Burgerwoning "in onze stad die onverbiddelijk gesloopt werd. Ik kwam daar dagelijks voorbij, steeds met meer "Heimwee" naar al die mooie huizen die al werden gesloopt. Vandaar mijn gedicht.

    Heimwee
    ----------- 

    Terwijl de zware hamer d'oude muren velt
    en steen voor steen daar smijt
    is't droefheid die mijn hart beklemt,
    om die vergane glorietijd.
    Het huis was als een monument
    niet van beton en niet van staal
    maar van baksteen en cement
    met ramen van hout, niet van metaal.
    Zelfs oorlog had het huis doorstaan
    'hielp voor bescherming zorgen.
    Het had zelfs de tand des tijds weerstaan
    't hield ook menig verhaal geborgen.

    Nu kreunt het onder iedere slag
    en niemand die het kreunen hoort!
    Het wordt vernietigd op één dag
    en niemand die het slopen stoort.

    De regen valt in tranen neer alsof hij met me weent.
    Er was niemand die 't nog redden kon
    ik had allang geen illusies meer.

    Ik hield zo van dit mooie huis.
    Het stond te pronken als een pauw.
    Er blijft nu niets dan stof en gruis
    en morgen staat hier reeds een flatgebouw.

    Ik wou dat ik ze allen vellen kon die reuzen van beton!
    'k zou weerom huizen bouwen waarvan men 't hart hoort slaan.
    De bewoners zouden er van houden
    en ze konden weer de taal van het huis verstaan.
    Ze zouden weerom "mensen" zijn met een naam en een gelaat,
    geen nummer op een bus of deur...

    Maar... ach! 't is allemaal niks gebaat,
    noch mijn gedicht, noch mijn gezeur!

          Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    09-03-2008, 20:22 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    08-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Gegroet! Ik zou het nog eens hebben over het talent van onze jeugd.

    Elk jaar heeft in het voorjaar in de Vlaamse provincies een selectieproef plaats in het kader van VLAMO (Vlaamse amateurmuziek) . Dit jaar heeft de muziekacademie een viertal leerlingen afgevaardigd,  met goed gevolg !!Op 17 februari had de selectieproef plaats in St. Niklaas. Om door te gaan naar de finale moesten de kandidaten minstens 80% van de punten behalen en geklasseerd zijn bij de eerste twee van de categorie waarin ze deelnamen.
    Voor de Geraardsbergse academie namen deel  :  Riete De Taeye leerling piano bij Mevr. Nathalie Dhaeneen bekwam het getuigschrift met 83% in de derde reeks, Bernard Van der Meersch, eveneens leerling Piano in dezelfde klas bekwam het getuigschrift met 82% in de tweede reeks. Ewout De Geeter leerling in de klas viool van de heer Dirk Biesemans,werd laureaat, als eerstgeklasseerde van de tweede reeks met 90%, alle drie 11 jarigen.Jenna Vergeynst (16 jaar) eveneens leerling in de klas viool bekwam het getuigschrift met 84 % in ere-afdeling. Allen zijn bijgevolg geselecteerd om de finale te spelen op 12 en 13 april in de concertzaal van het Lemmensinstituut te Leuven.!!! Proficiat!!!!
    Ook rond dezelfde periode richt Rotary-club "Breughel" uit het brusselse een jaarlijkse muziekwedstrijd in afgewisseld piano en viool. De vioolklas was ook daar vertegenwoordigd met de twee voornoemde leerlingenJenna Vergeynst en Ewout De Geeter. De kandidaten werden ingedeeld in 3 Cat. - tot 12jaar, 15jaar en vanaf16jaar.Zaterdag 23 februariwerd in een selectieproef voorzien en de drie eerstgeklasseerden van elke leeftijdsgroep werden tot de finale toegelaten.
    Ewout De Geeter werd geselecteerd voor de finale die zal doorgaan in studio 4 van het vroegere radiogebouw.
    In de cat. van Jenna Vergeynst werd jammer genoeg maar één kandidaat geselecteerd. Niettemin een hele prestatie van Jenna om het zover te brengen. Proficiat.
    Acht van de 25 kandidaten zullen de finale betwisten op zondag 29 april elk in zijn categorie.

    Wij moeten  geen S.M.S. sturen voor Ewout hij moet het zonder fans doen. Maar op onze "geestelijke" steun kan hij alvast rekenen.

    In de marge kan ik u nog vertellen dat er een publieksprijs is in de vorm van een strijkstok ter waarde van 4.400€.(Alle aanwezige luisteraars mogen schriftelijk hun stem uitbrengen.).

    Tot zover nieuws over het Geraardsbergse jong , muzikaal talent! Wordt alvast vervolgd met nog meer van dat en met de uitslag.
                                                                      groetjes van Fran

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    08-03-2008, 23:15 geschreven door Fran.
    Reacties (1)
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concert Vlinderpoeder
    Gegroet! op vrijdag 25 april om 20uur heeft een Recital plaats in het Koetshuis Abdijstraat 10 te Geraardsbergen.
    Martine De Craene, sopraan zingt R. Herberigs en J. Brahms. Aan de piano: Luc Devos.
    Een aanrader! Martine De Craene heeft een zeer mooie stem die buitengewoon geschikt is voor deze muziek en tevens zeer mooie teksten. Luc Devos is  een van de beste begeleiders  die men zich kan wensen. Het beloofd een fijne culturele avond te worden zoals we er meer zouden wensen.


    Ik was deze avond op de opening van de tentoonstelling"Robert Herberigs". Een verademing na het drukke gedoe in de stad. Hoewel veel werken, bijna al degene die hier getoond werden, doen mij denken aan een vriend die wondere verhalen vertelde over het ontstaan van wereld, de evolutie, de kosmos. Ik vond dit alles terug in de schilderijen die ik zag vanavond.Er gaat een contradictie van sommige werken uit ,je denkt aan de "Big Bang" of je denkt aan de oerknal en je ziet een explosie van....... rustgevende ,donkere kleuren met een blauw dat dan weer geen blauw blijkt te zijn,....... het stemde mij tot na-denken..... en de behoefte om na te praten .Een aanrader!!! nog te zien tot 16 maart in het "Koetshuis" te Geraardsbergen . Gratis toegang.        Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2008, 22:52 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ishtar
    Gegroet! Gisteren zag ik in de "Grupello" de grootouders van Soetkin Baptist en natuurlijk ging het over de prestatie van hun kleindochter ze zijn fier op haar en met reden! Zelfs ik ben fier op haar zoals ik ook fier ben op Dean! en op nog zoveel anderen uit Geraardsbergen. Het is een hele prestatie probeer maar eens die toon correct in te zetten met al die drukte om je heen! Thuis ja! maar in die omstandigheden :chapeau!
    Ik hoorde "ishtar" al verschillende keren en ben altijd blij verrast!  topmuzikanten,mooie originele muziek en aangename sound!!! wat wil je nog meer?
    Wij hadden het dan ook over het artistieke talent van de Geraardsbergse jeugd! Als je hoort en ziet wat voor talent er in onze muziekacademie zit! Verleden zaterdag hoorden wij nog enkele muzikanten aan het werk jonge meisjes en een jongen die optraden samen met de "Kerkuiltjes" en het gemengd koor van Idegem. Wel het was : een goed vooruitzicht voor de toekomst!!!
    Ik boom daar nog eens op door op een ander moment! Ik moet er vandoor mijn wederhelft roept mij tot de orde voor onze dagelijkse wandeling!! Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2008, 09:46 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasdiner

    Ik doe nog een poging om U een recept te sturen voor het paasdiner.

    Bestel voor het paasfeest een lamsgigot met been
    en vraagt aan je slager om dit te verwijderen, nu meteen.
    Het been steken ze, na het ontbenen weer op zijn plaats,
    zodat het zijn smaak tijdens het braden in het vlees achterlaat.
    Thuisgekomen met het gemanipuleerde lam, begin je aan de voorbereiding ervan.
    Je mengt olijfolie en echte boerenboter met kruiden:
    peper,salie,rozemarijn, heel wat look en "herbes" uit het zuiden.
    Wrijf het gebraad in met precisie en met een kwast.
    Zo gebeurt die kawei met de minste last.
    Het mengsel moet in alle plooien,gaatjes en spleetjes gesmeerd zijn,
    voor de smaak is dat een must.
    Leg het gebraad in een recipiënt, dek het af, gun het rust.
    Laat het tot morgenvroeg koel staan en ondertussen kan jij ook rusten gaan.of.....
    met je man naar de kelder om de geschikte wijn  gaan.
    Mijn man kiest voor een "Giscours", ik voor een St. Julien.
    Tot slot besluiten we: We nemen ze allebei!
    In de loop van de volgende morgen
    deppen we het gebraad en bakken het korstig in verse olie en boter
    en dan gaat het vlees in een hete oven met alu-folie over.
    Laat het rustig bakken hou het roze
    zo hoort het! " Te"  is uit den boze.
    Leg dan het vlees op een warme, wit-poseleinen schotel
    snij sneden, voor elke gast en laat de rest heel.
    Schik aardappelen en flageolets rond het vlees en doe er een paar lepels jus overheen.
    Over dit alles hoort ook een flinke dosis "Minne"..
    en dat geeft je een goed gevoel van binnen.
                                                            Fran.


    Flageolets: peulerwten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    04-03-2008, 11:53 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Gegroet! In het kader  van de reeks " Robert Herberigs en  de Vlaamse Ardennen" is er een tentoonstelling  in het Koetshuis Abdijstraat 10, 9500  Geraardsbergen. Dit in samenwerking VZW Robert Herberigs en het Cultuurcentrum De Abdij van de stad Geraardsbergen.
    Van zaterdag 8 tot zondag 16 maart 2008.
    OPEN: Week 9 tot 12u en van 13u30 tot 16u Weekend van 10 tot 18uur.
    Gratis toegang.

    Op vrijdag 25 april 2008 om 20u  Concert: "Vlinderpoeder" met MARTINE DE CRAENE, sopraan en LUC DE VOS, piano
    op het programma muziek van R. Herberigs en J. Brahms.
    eveneens in CC De Abdij - Koetshuis.Toegang:14€
    Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2008, 09:27 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen
    Gegroet! Kan iemand mij zeggen hoe het komt dat mijn laatste bericht, een nieuw receptje op rijm nota bene, niet op mijn blog verschijn ? het vorige dat ik op dezelfde manier (via a-mail) verstuurde was zo weg en even snel op mijn blog . Mysterie voor mij. Ik probeer het morgen nog een keer. Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2008, 22:05 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt!
    Gegroet! Bedankt mensen in Tessenderlo en Christine. Hopelijk komt U nog eens terug nnar mijn blog.
    Ik hoop dat de technische tegenslag met Internet nu uit de weg is en dat ik mijn blogwerk kan verderzetten. Alhoewel!! er worden weeral werken aangekondigd en dan weet je booit!
                                                                                          Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2008, 14:10 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droef bericht

    Gegroet! Door onvoorziene omstandigheden waar ik helemaal geen benul van heb, komt mijn bericht met een paar dagen vertraging (misschien) toch nog op mijn blog.
    Op Krakelingen, overleed dhr Emiel Rampelberg, oud - journalist ( en vooral sportfotograaf) van de krant "Het Laatste Nieuws"; hij was tevens mijn naaste buur over wie ik verleden week nog vertelde.
    Emiel was één van de meest charmante mensen die ik ken. Hij zag er uit als een engelse "Gentleman" maar was in hart en nieren een echte "Giesbaargenijr".
    Hij had een geheugen om duizelig van te worden, geordend  en uitgebreid als een enorme bibliotheek.
    Hij had een groot aantal  foto's van "sportvedetten" en sportgebeurtenissen, hij  wist alles perfect terug te vinden in zijn geheugen en in zijn  archief! Hij kende een massa mensen bij naam en familieverwantschap . Tot een paar dagen voor zijn overlijden was zijn geheugen onaangetast! Toen ging hij rusten.     Om jaloers op te zijn !
    Veel mensen zullen in het straatbeeld van Geraardsbergen de figuur "Milleken" missen. Ik zal zeker niet de enige zijn!!

      De tijd dat wij dikwijls samen zaten te praten schijnt voorbij.
    Ik hoor je stem niet meer, maar toch zijn er geluiden die jouw woorden kunnen zijn.
    Je was mild voor mensen , je pleitte altijd voor begrip voor anderen.

    Mijn geloof was niet het jouwe, maar je was even ruimdenkend als ik
    en zo zaten wij toch vaak opdezelfde golflengte.
    Ik weet alvast dat je naam geschreven staat in Gods hand ...
    en voor altijd in onze herinnering.

    " Dood ben je pas als wij je zijn vergeten".
            
                                                                                           Fran.
                                                                                  In memoriam Miel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2008, 19:43 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw recept
    Gegroet! P.C. goed en wel terug van weggeweest! Dus hoog tijd om opnieuw te koken met Minne.
     
                Varkensgebraad met Mosterdfruit
     
               --------------------------------------------
    Vul het gebraad met mosterdfruit en met geduld,
    of smeek je slager dat hij het vult,
    want geloof mij, dat is geen sinecuur.
    Het is een werkje van lange duur,
    maar het resultaat beloont het werk,
    dus aan je ijver paal noch perk!
     
    De rest is kinderspel:braden, kruiden,garen,
    alleen op vuur mag je besparen.
    Het mag immers niet te fel
    sappig vlees... weet je wel.
    Voeg de rest van het fruit , na het déglaceren,
    bij de saus, nu mag je het ook serveren.
    Gelegen op een schotel en op frisse cressonette
    daarrond een krans van frietjes "Allumettes"
    Het vleugje Minne niet vergeten,
    want dat hoort erbij moet je weten.
     
                          Fran.
     
     
    Benodigdheden:  Uitgebeend ribstuk van 't varken, 1 pot mosterdfruit( in speciaalzaak), boter,peper, herbes de Provence.
    In het centrum van het gebraad , een inkeping maken van zo'n 2cm en daarin het mosterdfruit doen.
    Serveren met gebakken aardappelen of frietjes.
     
     
     
            

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2008, 19:30 geschreven door
    Reacties (0)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuiltjes
    
    Gegroet! nog vlug een berichtje: "De Kerkuiltjes" kinderkoor  uit Nederboelare, brengen in samenwerking met het gemengd zangkoor St Gregorius uit Idegem, een concert "A Simple Melody".
    Dit in "De Spiraal" Zakkaai te Geraardsbergen op 1 maart om 20 uur. inkom 8€. Groetjes  van Fran.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-02-2008, 12:03 geschreven door
    Reacties (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.receptje voor morgen "ZOET HAANTJE"
    Gegroet!  Mijn P.C. wordt morgen bijgewerkt (geheugen uitgebreid en nog een aantal nieuwigheden toegevoegd) Ik zit dicht bij de bron want mijn zoon neemt hem onder zijn hoede. Hij is namelijk zaakvoerder van "Life Tronics". Wat niet wil zeggen dat ik altijd voor alle klanten ga, in tegendeel zou ik zeggen, klanten worden op hun wenken bediend maar ik moet wel eens geduld hebben!!
    Daarom stuur ik vandaag nog een receptje uit "Koken met Minne"
     Haantje
      ______ 
     
    Als je een haantje op de kop kan tikken
    dat rustig liep te pronken tussen wat scharrelkippen,
    maak het dan onverwijld klaar zoals het hoort,
    zet het niet op de culinaire helling,
    bak het gewoon in "Boereboter" oude spelling.
    De smaak moet zo natuurlijk mogelijk blijven
    en alle andere geuren en kleuren
    moet je uit de braadpan weren.
     
    Koop je daarentegen een haantje
    zoals de meeste consumenten,
    dan maak je het klaar met een keuze van andere ingrediënten.
    Zoals bvb. met een knapperig korstje
    van honing en broodkruim
    en je weet, de keuze van honing is ruim.
    Je moet alleen de stukken vlees
    inwrijven met het bijengoud.
    Daarna wentelen in het broodkruim dat je in je droogdoos bijhoudt.
    Voor de rest bakken in olijfolie
    en met pasta, rijst of frietjes opdienen.
    Natuurlijk..... gekruid met een flinke dosis Minne!
     
    Fran.  
     
    Onlangs vertelde ik in het recept van " EENDE " Over mijn Nederlandse vriendin TINY. Wel daar had verleden week op haar "Boerderij" een blijde gebeurtenis plaats.
     
    Een van  de schapen kreeg 4 lammetjes !!!!! UITZONDERLIJK. en Dank U : Ze stellen het goed!! alle vier. Ze blijven 's avonds wel lekker binnen in de warme stal. Ik maak volgende week een foto van het kroostrijke gezin en toon hem op mijn blog!   Slaap wel en tel  schaapjes als het niet lukt en bij 4 denkt U ongetwijfeld aan mijn verhaal! Groetjes van Fran.
     
     
     
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-02-2008, 20:36 geschreven door
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!