"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uienconfituur
    Gegroet! Vooraleer aan de slag te gaan met het echte werk van confituur maken alvast een receptje dat het hele jaar door, van past komt bij vele soorten vlees, gevogelte en wild.

    Uienconfituur.
    ___________ 

    Van een vriend en keukenpiet
    kreeg ik dit recept van uienconfituur.
    De exacte uitvoering was wel ontzettend duur
    want er kwam "Château Petrus" aan te pas.
    Maar ik weet wel dat dit als grap bedoeld was!!
    Want "Petrus" is zelfs te duur om te drinken,
    laat staan om er doodgewone uien in te verdrinken.
    .

    Je hoort over "Château Petrus" veel vertellen en er nog meer over snoeven, maar.....
    Bij mijn vriend de keukenpiet heb ik hem toch al een paar keer mogen proeven.

    Je maakt dus 1kgr. ajuin schoon en klein.
    Laat hem smoren in een soeplepel boter
    en dit keer niet krenterig zijn.
    Als de uien bijna gaar zijn, voeg je120gr. suiker bij en 2spls. wijnazijn.

    En nu komt het: een 1/4 fles rode wijn
    laat het een Pomerol, een St. Emilion, of een andere Bordeaux zijn
    Je voegt hem bij in verschillende fasen,
    Nu 2spls. grenadine en die kleur brengt je zeker in extase,
    zo, dat je ijlings om wat "Minne" snelt

    al stond dàt in het recept van de keukenpiet niet vermeld !



                                                                                       Fran.
                                                                         Uit "Koken met Minne 2"
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-04-2008, 12:06 geschreven door Fran.
    Reacties (1)
    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tentoonstelling
    Gegroet! Ik was dinsdag in Brussel en bezocht in het Museum voor het Kostuum en de Kant, in de violetstraat 12, de tentoonstelling " VAN NEW LOOK TOT EXPO 58 " .
     Echt de moeite waard  vooral voor mensen, zoals ik, die toen "Sweet seventeen" of twintigers waren.
    Je krijgt er een overzicht van de mode uit de jaren 50 . Sommige tentoongestelde stukken zijn in bruikleen gegeven , maar de meeste stukken zijn eigendom van het museum dat opgericht is in 1977.
    Het zijn creaties van beroemde couturiers, maar ook dameskleding en accessoires van Belgische modehuizen.
    Avondjaponnen, trouwjurken,mantels en mantelpakjes ( de "tailleurs" die toen zô in de mode waren)
    en vooral de "Cocktail " kleedjes ( wat is het spijtig dat die uit het modebeeld verdwenen zijn!)
    Hoeden , schoenen, handtassen sjaals   en nog veel meer!
    Er is ook een film  waarin mode-shows getoond worden uit Amerika, Parijs, Londen. Wat een elegance hadden die "mannequins" (ze liepen op de "catwalk" zonder hun benen in een spiraal te draaien).
    De nostalgie stak de kop op en ik heb mijn fotoalbum " uit de tijd van toen " doorbladert  en er kwamen heel wat mooie herinneringen naar voor!  Zo heb ik tweemaal genoten van de" New look en de expo 58" dit keer in mijn eigen museum.!!!!

                                                                                   Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    24-04-2008, 23:02 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    21-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ludwina's Appeltaart
    Gegroet!  Een taartrecept dat niet te ingewikkeld is moet in ieder kookboek zitten:

    Als mijn dochter appeltaart bakt,
    zit ieder die dat weet, op wacht
    totdat ze zegt: "Vôila, ziedaar ze mag aangesneden worden, z' is klaar!"

    Ze gaf dit recept reeds aan "Jan en Alleman"
    zodat  je  "Ludwina's Appeltaart"  zowat overal proeven kan.
    Maar nergens smaakt ze als bij haar
    dat komt door de gezellige sfeer voorwaar.
    Behoor jij nu tot die mensen die het recept nog niet hebben maar het wel wensen,
    hier gaat het dan, mèt een tekening erbij.
    Dit is een geheugensteuntje, als je ouder wordt ben je daarmee blij.

    Schil de appels vlijm, vlijm scherp,
    ik zorg altijd dat ik de afval op de composthoop werp.

    Snij de appels in dobbelsteentjes als je van het goktype bent.
    Snij ze in kubusjes als je van het "rekenknobbel" -type bent.

    Doe in een stenen kom de bloem, de suiker en de melk.
    Voeg de appels bij en het is met fluwelen hand dat ik dat meng.
    Giet de pasta in een beboterde vorm.
    Zet in een verwarmde oven 180° is de norm.

    Als je nieuwsgierig bent: Kijk!   je ziet hoe alles kleurt.
    Pas dan komt de garnituur van de taart aan de beurt.
    De lepel boter en de lepel suiker die je spaarde,
    mag je mengen met het eigeel, voor je kunstwerk van onschatbare waarde!

    Nu moet de taart héél even onder de grill.
    omdat Ludwina dat voor hààr taart wil!

    Maar ook omdat het veel mooier oogt
    als je tot slot ook nog wat "Minne" strooit!



       6 lpls zelfr.bloem                      1  2  3  4  5  6 
       5 lplls suiker                               1  2  3  4  5
       4 lplls melk                                  1  2  3  4
       3 lpls boter                                      1  2  3  
       2 appels                                             1  2
        1 ei (geel)                                             1

                                                                                               Fran.
                                                                                      uit "Koken met Minne 2"


                                                                              
                                                            


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    21-04-2008, 21:39 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong talent bekroond
    Gegroet! Gisteren werd Ewout De Geeter, 11jaar, (viool) laureaat van de wedstrijd waar ik een paar weken geleden over vertelde. Hij werd 3e met 85,4%  een hele prestatie, alwéér!!. De eerste laureaat haalde 88%. Aan allen :  hartelijke gelukwensen! Volhouden is de boodschap! Wij zullen zeker van
    hen nog horen!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-04-2008, 21:02 geschreven door Fran.
    Reacties (1)
    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!