Gegroet! Vooraleer aan de slag te gaan met het echte werk van confituur maken alvast een receptje dat het hele jaar door, van past komt bij vele soorten vlees, gevogelte en wild.
Uienconfituur. ___________
Van een vriend en keukenpiet kreeg ik dit recept van uienconfituur. De exacte uitvoering was wel ontzettend duur want er kwam "Château Petrus" aan te pas. Maar ik weet wel dat dit als grap bedoeld was!! Want "Petrus" is zelfs te duur om te drinken, laat staan om er doodgewone uien in te verdrinken. .
Je hoort over "Château Petrus" veel vertellen en er nog meer over snoeven, maar..... Bij mijn vriend de keukenpiet heb ik hem toch al een paar keer mogen proeven.
Je maakt dus 1kgr. ajuin schoon en klein. Laat hem smoren in een soeplepel boter en dit keer niet krenterig zijn. Als de uien bijna gaar zijn, voeg je120gr. suiker bij en 2spls. wijnazijn.
En nu komt het: een 1/4 fles rode wijn laat het een Pomerol, een St. Emilion, of een andere Bordeaux zijn Je voegt hem bij in verschillende fasen, Nu 2spls. grenadine en die kleur brengt je zeker in extase, zo, dat je ijlings om wat "Minne" snelt
al stond dàt in het recept van de keukenpiet niet vermeld !
Fran. Uit "Koken met Minne 2"
Reacties op bericht (1)
29-06-2010
Je hele schrijven is leuk
Waarom ben je gestopt? Ben je zier
k ofzo?Ik ken je niet maar heb toch alles gelezen.Toevallig kwam ik op deze site omdat ik op zoek was naar sites voor mijn ma,zij is een goede gezonde moeder van 80 jaar! zij reist nog graag,doet verplaatsingen met tram,bus en trein. Zo dat was het een beetje.Hopelijk start je weer en kan ik mee lezen....... en wie weet.....mailen of reageren.
Gerdje