Gegroet! nog een aperitiefje uit "Koken met Minne1"
Picon de Comines: ----------------------
Dit aperitief noemt "Picon de Comines" en er zit volgend lekkers in:
Als basis 1 deel siroop van citroen in een mooi, groot glas doen. Dan 1 maat "Amer Picon" langzaam laten glijden, jusqu'au fond. Daarna 1 maat "Grand Marnier" of "Tripple-sec" en aanlengen met een witte "Bordeaux" demi-sec. Ik heb dit recept van een dame uit Komen en ik dacht dat ik alles had meegenomen, maar er was toch nog een geheimpje aan.... als ik zo mijn glas zag staan.
Hoe kwamen die verschillende drankjes in het glas, in laagjes, alsof het een glas met streepjes was? Na wat oefenen en een stevige kater, stond het vast : ik drink alleen nog water! Dit was evenwel een dronkemans-eed, ik drink weer af en toe wat lekkers zo u weet. O ja! vergeet het vleugje Minne niet. Want blijkbaar kent men dat in Comines nog niet.
Fran. het geheim opgelost: (door de verschillende drabkjes op een omgekeerde lepel in het glas te gieten)
|