Gegroet! Kan iemand mij zeggen hoe het komt dat mijn laatste bericht, een nieuw receptje op rijm nota bene, niet op mijn blog verschijn ? het vorige dat ik op dezelfde manier (via a-mail) verstuurde was zo weg en even snel op mijn blog . Mysterie voor mij. Ik probeer het morgen nog een keer. Groetjes van Fran.
Gegroet! Bedankt mensen in Tessenderlo en Christine. Hopelijk komt U nog eens terug nnar mijn blog. Ik hoop dat de technische tegenslag met Internet nu uit de weg is en dat ik mijn blogwerk kan verderzetten. Alhoewel!! er worden weeral werken aangekondigd en dan weet je booit! Groetjes van Fran.
Gegroet! Door onvoorziene omstandigheden waar ik helemaal geen benul van heb, komt mijn bericht met een paar dagen vertraging (misschien) toch nog op mijn blog. Op Krakelingen, overleed dhr Emiel Rampelberg, oud - journalist ( en vooral sportfotograaf) van de krant "Het Laatste Nieuws"; hij was tevens mijn naaste buur over wie ik verleden week nog vertelde. Emiel was één van de meest charmante mensen die ik ken. Hij zag er uit als een engelse "Gentleman" maar was in hart en nieren een echte "Giesbaargenijr". Hij had een geheugen om duizelig van te worden, geordend en uitgebreid als een enorme bibliotheek. Hij had een groot aantal foto's van "sportvedetten" en sportgebeurtenissen, hij wist alles perfect terug te vinden in zijn geheugen en in zijn archief! Hij kende een massa mensen bij naam en familieverwantschap . Tot een paar dagen voor zijn overlijden was zijn geheugen onaangetast! Toen ging hij rusten. Om jaloers op te zijn ! Veel mensen zullen in het straatbeeld van Geraardsbergen de figuur "Milleken" missen. Ik zal zeker niet de enige zijn!!
De tijd dat wij dikwijls samen zaten te praten schijnt voorbij. Ik hoor je stem niet meer, maar toch zijn er geluiden die jouw woorden kunnen zijn. Je was mild voor mensen , je pleitte altijd voor begrip voor anderen.
Mijn geloof was niet het jouwe, maar je was even ruimdenkend als ik en zo zaten wij toch vaak opdezelfde golflengte. Ik weet alvast dat je naam geschreven staat in Gods hand ... en voor altijd in onze herinnering.
Gegroet! nog vlug een berichtje: "De
Kerkuiltjes" kinderkoor uit Nederboelare, brengen in samenwerking met het
gemengd zangkoor St Gregorius uit Idegem, een concert "A Simple
Melody".
Dit in "De Spiraal" Zakkaai te Geraardsbergen op 1
maart om 20 uur. inkom 8â¬. Groetjes van Fran.
Gegroet! Mijn P.C.
wordt morgen bijgewerkt (geheugen uitgebreid en nog een aantal nieuwigheden
toegevoegd) Ik zit dicht bij de bron want mijn zoon neemt hem onder zijn hoede.
Hij is namelijk zaakvoerder van "Life Tronics". Wat niet wil zeggen dat ik
altijd voor alle klanten ga, in tegendeel zou ik zeggen, klanten worden op hun
wenken bediend maar ik moet wel eens geduld hebben!!
Daarom stuur ik vandaag nog een receptje uit
"Koken met Minne"
Haantje
______
Als je een haantje op de kop kan
tikken
dat rustig liep te pronken tussen wat
scharrelkippen,
maak het dan onverwijld klaar zoals
het hoort,
zet het niet op de culinaire
helling,
bak het gewoon in "Boereboter" oude
spelling.
De smaak moet zo natuurlijk mogelijk
blijven
en alle andere geuren en
kleuren
moet je uit de braadpan
weren.
Koop je daarentegen een haantje
zoals de meeste
consumenten,
dan maak je het klaar met een keuze
van andere ingrediënten.
Zoals bvb. met een knapperig
korstje
van honing en broodkruim
en je weet, de keuze van honing is
ruim.
Je moet alleen de stukken
vlees
inwrijven met het
bijengoud.
Daarna wentelen in het broodkruim dat
je in je droogdoos bijhoudt.
Voor de rest bakken in olijfolie
en met pasta, rijst of frietjes
opdienen.
Natuurlijk..... gekruid met een flinke
dosis Minne!
Fran.
Onlangs vertelde ik in het recept van " EENDE "
Over mijn Nederlandse vriendin TINY. Wel daar had verleden week op haar
"Boerderij" een blijde gebeurtenis plaats.
Een van de schapen kreeg 4 lammetjes
!!!!! UITZONDERLIJK. en Dank U : Ze stellen het goed!! alle vier. Ze blijven 's
avonds wel lekker binnen in de warme stal. Ik maak volgende week een foto van
het kroostrijke gezin en toon hem op mijn blog! Slaap wel en
tel schaapjes als het niet lukt en bij 4 denkt U ongetwijfeld aan mijn
verhaal! Groetjes van Fran.
Gegroet! Gij allen die mijn blog bezochten.
Beste Steffi, ik bezochtt jouw blog zojuist en ben blij verrast! wat moet ik nog
veel leren!! ik heb nochtans een rijk gevuld
leven met enorm veel ervaring in de kunst-,muziek-, zang-, hobby- en
vrijwilligerswerelden. Ik heb zoveel te vertellen een massa foto's dus ik
zou mij beter oefenen om mijn blog zo mooi te maken naar jullie voorbeeld
inplaats van hetgeen ik nu aan het doen ben.
Alvast een gedichtje voor vandaag:
Goede morgen "dag"!
Ik ben blij dat ik leven mag vandaag.
tot straks misschien? Dan is't gedaan?
Och misschien ook niet!
Dan zeg ik morgen weer: "Ik ben blij dat ik leven
mag, VANDAAG! "
Ik moet bedroefd zijn om een vers te kunnen schrijven, Ik heb een muze die van tranen houdt. 'k zou het tegendeel willen bewijzen, maar 't wordt toch een vers van klatergoud.
Kan ik daarom droevig blijven? ook als 't geluk mij tegenlacht? 'k ga veranderen van muze ! 'k wil er één die lachen kan! zelfs ...al komt er dan... geen "Rijmen en Dichten" van.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!