Gegroet! Een receptje op rijm uit
“Koken met minne 2”
___________________________________________
’s morgens rond tien uur, aan de
telefoon:
een vrouwenstem een beetje ongewoon
want met een vol Hollands accent.
Dat kan alleen Tiny zijn die belt !
“Hallo! Mijn man
slacht eenden vandaag,
wil je d’er een
paar?”
Natuurlijk willen
wij!
Daarvoor schuiven
wij alle eetplannen opzij.
De best gekweekte
eenden, niet meer, niet minder.
Met een pedigree
van hier tot ginder<;
Klaar voor de pan
en thuis gebracht.
“Wij willen er
zeker! Mijn gedacht!”
Na een “lekker
kopje thee”
geef ik Tiny mijn
recept van eende mee.
Nadat ik de
borstkas tot op het bot heb gefileerd,
wrijf ik het vlees
in met een mengsel
dat ik van mijn
moeder heb geleerd:
En mosterd
Bénétictine.
Daar doe ik ook
nog een likje honing in.
Ook de
eendenbilletjes worden ingesmeerd,
Ook al zijn die
niet erg gevleesd.
Nu mag alles in de
koelkast voor een nacht.
Slaap … op beide
oren… gerust en zacht.
Vooraleer je de
stukjes vlees bakt in olijfolie,
Dep ze even.
De geur van de
boter en de kruiden beroeren je neus even
Serveer met een
“gebakken patatje”,
Koude prinsesjes
en een lepeltje huisvinaigrette.
En nu mag je alles
op een mooi gedekte tafel zetten.
Met een
voorgerecht en een dessert van niemendal
Wordt het een
feest voor je’t weet,
Vooral als je het
snuifje Minne niet vergeet!
Tiny bedankt dat
je aan ons dacht
Toen je man de
eenden heeft geslacht!
Fran.