"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droef bericht

    Gegroet! Door onvoorziene omstandigheden waar ik helemaal geen benul van heb, komt mijn bericht met een paar dagen vertraging (misschien) toch nog op mijn blog.
    Op Krakelingen, overleed dhr Emiel Rampelberg, oud - journalist ( en vooral sportfotograaf) van de krant "Het Laatste Nieuws"; hij was tevens mijn naaste buur over wie ik verleden week nog vertelde.
    Emiel was één van de meest charmante mensen die ik ken. Hij zag er uit als een engelse "Gentleman" maar was in hart en nieren een echte "Giesbaargenijr".
    Hij had een geheugen om duizelig van te worden, geordend  en uitgebreid als een enorme bibliotheek.
    Hij had een groot aantal  foto's van "sportvedetten" en sportgebeurtenissen, hij  wist alles perfect terug te vinden in zijn geheugen en in zijn  archief! Hij kende een massa mensen bij naam en familieverwantschap . Tot een paar dagen voor zijn overlijden was zijn geheugen onaangetast! Toen ging hij rusten.     Om jaloers op te zijn !
    Veel mensen zullen in het straatbeeld van Geraardsbergen de figuur "Milleken" missen. Ik zal zeker niet de enige zijn!!

      De tijd dat wij dikwijls samen zaten te praten schijnt voorbij.
    Ik hoor je stem niet meer, maar toch zijn er geluiden die jouw woorden kunnen zijn.
    Je was mild voor mensen , je pleitte altijd voor begrip voor anderen.

    Mijn geloof was niet het jouwe, maar je was even ruimdenkend als ik
    en zo zaten wij toch vaak opdezelfde golflengte.
    Ik weet alvast dat je naam geschreven staat in Gods hand ...
    en voor altijd in onze herinnering.

    " Dood ben je pas als wij je zijn vergeten".
            
                                                                                           Fran.
                                                                                  In memoriam Miel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2008, 19:43 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw recept
    Gegroet! P.C. goed en wel terug van weggeweest! Dus hoog tijd om opnieuw te koken met Minne.
     
                Varkensgebraad met Mosterdfruit
     
               --------------------------------------------
    Vul het gebraad met mosterdfruit en met geduld,
    of smeek je slager dat hij het vult,
    want geloof mij, dat is geen sinecuur.
    Het is een werkje van lange duur,
    maar het resultaat beloont het werk,
    dus aan je ijver paal noch perk!
     
    De rest is kinderspel:braden, kruiden,garen,
    alleen op vuur mag je besparen.
    Het mag immers niet te fel
    sappig vlees... weet je wel.
    Voeg de rest van het fruit , na het déglaceren,
    bij de saus, nu mag je het ook serveren.
    Gelegen op een schotel en op frisse cressonette
    daarrond een krans van frietjes "Allumettes"
    Het vleugje Minne niet vergeten,
    want dat hoort erbij moet je weten.
     
                          Fran.
     
     
    Benodigdheden:  Uitgebeend ribstuk van 't varken, 1 pot mosterdfruit( in speciaalzaak), boter,peper, herbes de Provence.
    In het centrum van het gebraad , een inkeping maken van zo'n 2cm en daarin het mosterdfruit doen.
    Serveren met gebakken aardappelen of frietjes.
     
     
     
            

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2008, 19:30 geschreven door
    Reacties (0)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuiltjes
    
    Gegroet! nog vlug een berichtje: "De Kerkuiltjes" kinderkoor  uit Nederboelare, brengen in samenwerking met het gemengd zangkoor St Gregorius uit Idegem, een concert "A Simple Melody".
    Dit in "De Spiraal" Zakkaai te Geraardsbergen op 1 maart om 20 uur. inkom 8€. Groetjes  van Fran.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-02-2008, 12:03 geschreven door
    Reacties (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.receptje voor morgen "ZOET HAANTJE"
    Gegroet!  Mijn P.C. wordt morgen bijgewerkt (geheugen uitgebreid en nog een aantal nieuwigheden toegevoegd) Ik zit dicht bij de bron want mijn zoon neemt hem onder zijn hoede. Hij is namelijk zaakvoerder van "Life Tronics". Wat niet wil zeggen dat ik altijd voor alle klanten ga, in tegendeel zou ik zeggen, klanten worden op hun wenken bediend maar ik moet wel eens geduld hebben!!
    Daarom stuur ik vandaag nog een receptje uit "Koken met Minne"
     Haantje
      ______ 
     
    Als je een haantje op de kop kan tikken
    dat rustig liep te pronken tussen wat scharrelkippen,
    maak het dan onverwijld klaar zoals het hoort,
    zet het niet op de culinaire helling,
    bak het gewoon in "Boereboter" oude spelling.
    De smaak moet zo natuurlijk mogelijk blijven
    en alle andere geuren en kleuren
    moet je uit de braadpan weren.
     
    Koop je daarentegen een haantje
    zoals de meeste consumenten,
    dan maak je het klaar met een keuze van andere ingrediënten.
    Zoals bvb. met een knapperig korstje
    van honing en broodkruim
    en je weet, de keuze van honing is ruim.
    Je moet alleen de stukken vlees
    inwrijven met het bijengoud.
    Daarna wentelen in het broodkruim dat je in je droogdoos bijhoudt.
    Voor de rest bakken in olijfolie
    en met pasta, rijst of frietjes opdienen.
    Natuurlijk..... gekruid met een flinke dosis Minne!
     
    Fran.  
     
    Onlangs vertelde ik in het recept van " EENDE " Over mijn Nederlandse vriendin TINY. Wel daar had verleden week op haar "Boerderij" een blijde gebeurtenis plaats.
     
    Een van  de schapen kreeg 4 lammetjes !!!!! UITZONDERLIJK. en Dank U : Ze stellen het goed!! alle vier. Ze blijven 's avonds wel lekker binnen in de warme stal. Ik maak volgende week een foto van het kroostrijke gezin en toon hem op mijn blog!   Slaap wel en tel  schaapjes als het niet lukt en bij 4 denkt U ongetwijfeld aan mijn verhaal! Groetjes van Fran.
     
     
     
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-02-2008, 20:36 geschreven door
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luister mee naar de stilte
    Gegroet! Ik wil jullie laten genieten van de stilte die ik deze morgen hoorde:
     
     
    Dikwijls luister ik naar de stilte
    en ben verbaasd dat zij mij zoveel te vertellen heeft.
     
    Dan sluit ik mijn ogen,om te zien, te ruiken en te voelen.
    en dan smaak ik het" zijn " van de stilte
    zoals God die geschapen heeft.
     
            Fran.
     
     
    Misschien tot deze avond ! Groetjes van Fran.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    20-02-2008, 12:48 geschreven door
    Reacties (0)
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagelijkse groet van Fran.
    Gegroet! Ik wil jullie laten kennis maken met één van mijn geliefde recipiënten om in de keuken.:
     
                    "Miss Mary"
                  _____________  
     
     
    Toen ik trouwde kwam op het ministerie van financien een betrekking vrij,
    want ik bleef thuis en kon meteen aan de slag met mijn nieuwe "keukenbatterij".
    Die bestond vooral uit een snelkookpan,
    je weet wel een "Miss Mary" die alles kan.
    Verder een kom in "Fonte" en een stel in "Inox 18/8 roestvrij staal".
    Van die laatste heb ik er nog wel een paar.
    met die in gietijzer ging mijn dochter aan de haal,
    Ze wou namelijk als tienjarige haar eigen "Disign-kaarsen" maken.
    Ik kon toen een kruis over mijn groentenkom maken.
    Maar "Miss Mary" wordt een dezer dagen 49 jaar!!
    en daar maak ik nog steeds : stoverij, soep en ander lekkers in klaar.
    Ik herinner mij niet meer wie mij "Miss Mary" cadeau deed
    maar dat ze een enorme hulp was is iets  dat ik wel weet.
    Misschien vraagt U zich af waarom mijn "Miss Mary" zo hoog scoort ?
    Dat komt..... door de Minne die ik strooi.
     
    Fran.
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2008, 20:41 geschreven door
    Reacties (0)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjestaart.
    GEGROET!  dit recept is voor al die mooie kindjes van wie men foto's stuurde naar mijn blog. Ik ben zeker dat mama of papa het maakt voor jullie.
     
                                                                                                                                                KOEKJESTAART
    ___________
                
    Dit recept kreeg ik van een vriendin
    en aan een uitspraak van haar heb ik een mooie herinnering.
    Ik vertel U het verhaal.
    Ik vertelde het zeker al honderd maal:
     
    Een oma zong de lof van haar enig kleinkind:
    " dat is het mooiste kind van heel de wereld!
    echt waar!"
    Toen vroeg ze aan mijn vriendin of ook zij een kleinkind had.
    "Natuurlijk heb ik dat ! 5 jongens en 7 meisjes,
    Misschien vindt U het vervelend
    maar 't zijn ook de 12 mooiste van de hele wereld."
     
     
    Tot zover het verhaal.
     
    Bij haar haalde ik dus dit recept vandaan.:
     
    De  "custard pudding' moet je klaarmaken zoals op de doos wordt aangeraden.
    Ik weet dat  Julienne om haar "Custard" naar London gaat.
    en 't is zeker om dat reisje dat ze die taart zo vaak maakt!
    De eierdooiers men je met de malse boter,
    de koude pudding schep je er voorzichtig onder,
    doch hoedt je voor elke rover
    want menig kind ligt op de loer
    om stiekem te proeven van die lekkernij,
    maar je hebt alle pudding nodig.
    Hou hem dus in 't oog en blijf erbij.
     
    Ieder " Petit Beurre" dompel je in koffie met melk.
    dan leg je voor de bodem naast elkaar 2X4 wel geteld.
    elke laag koekjes moet  nu onder een laag crème
    zodat alle koekjes spoorloos verdwijnen!
    Strooi hagelslag en wees niet krenterig.
    Die chocolade maakt je taart weelderig.
     
     
    Zet de taart koel, verstop ze achter slot en grendel!
    en het is vôôr ik daar aan begin
    dat ik ze in wat Minne wentel!
    Na 1à2 dagen snij je ze in gelijke delen
    partjes of mootjes.
    en verheug je in die blinkende kinderoogjes!
     
                    Fran. (uit "Koken met Minne 2")
     
    Benodigdheden:
    _____________
     
    1/2 Kg boter, 1/2 tas Koffie, 1/2L melk, "Custer Pudding" of Vanillepudding,
    Chocolade hagel en natuurlijk     Koekjes  "Petit Beurre".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-02-2008, 10:58 geschreven door
    Reacties (0)
    16-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hello!
    Gegroet!  Gij allen die mijn blog bezochten. Beste Steffi, ik bezochtt jouw blog zojuist en ben blij verrast! wat moet ik nog veel leren!! ik heb nochtans een rijk gevuld leven met enorm veel ervaring in de kunst-,muziek-, zang-, hobby- en vrijwilligerswerelden. Ik heb zoveel te vertellen  een massa foto's dus ik zou mij beter oefenen om mijn blog zo mooi te maken naar jullie voorbeeld inplaats van hetgeen ik nu aan het doen ben.
     
    Alvast een gedichtje voor vandaag:
     
     
    Goede morgen "dag"!
    Ik ben blij dat ik leven mag vandaag.
    tot straks misschien? Dan is't gedaan?
     
    Och misschien ook niet!
     
    Dan zeg ik morgen weer: "Ik ben blij dat ik leven mag, VANDAAG! "
     
                                                                        Fran. uit "Minnestrelend"
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-02-2008, 15:18 geschreven door
    Reacties (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SORRY
    Gegroet! Sorry aan al die mensen die mij een berichtja stuurden via deze weh.
     
    Ik moet nog alles leren en kwam nu onverwachts op Uw groeten uit. Ik leer dagelijks iets nieuws bij, maar heb mijn tijd nodig.
    Van harte welkom op mijn "Blog" (Ik moet zelfs nog wennen aan het woord)
    Bedankt: Maatje en Miekemuis , Patty en Freddy en hun 3rakkertjes, Mandy, Corry Steffi en "Manry  uit Alveringem?
    In het vervolg kijk ik regelmatig hoor!
     
    In Word ben ik meer thuis want de 3 boeken die ik reeds schreef heb ik langs mijn P.C. klaargestoomd.
    Ik doe ooit wel eens hetverhaal hiervan.
    Ook voor de kindjes stuur ik een dezer dagen een verhaaltje.
     
    Alvast een gedicht:
     
    Zoenen en Kussen.
    _______________ 
     
    Een moeder zoent haar baby en de baby zoent terug.
    Die baby wordt een rakker en geloof me dat gaat vlug.
    Die rakker wordt een flinke jongen ,voor wie zoenen "kussen" wordt.
    Kussen met een heel lief meisje dat voor wederkussen zorgt.
     
    Met een kus komt vaak de liefde in het leven van een mens.
    Met de liefde komt vaak nieuw leven,maar ook aan 't leven is een grens.
    Dan weer wordt "kussen, "zoenen".....
    en die laatste zoen aan moeder is een zoen die toch zo'n "zeere" doet.
     
                                                                                                                                        Fran.
     
    Groetjes! en tot morgen!
                                                                                                   
     
     
                               
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2008, 15:27 geschreven door
    Reacties (1)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn
    Gegroet!   
     
     
    Ik zie van in mijn keuken, in de tuin een man aan 't werk .
     
    Ik zie aan zijn ijver paal noch perk.
     
    Zou het kunnen dat die man dezelfde is
     
    die in mijn keuken niets, maar dan ook niets kan?
     
     
    Ja !  waarachtig ! 't is dezelfde !
     
    Hij komt binnen met een ruiker, geeft hem mij met een zoen.
     
    'k ben blij dat ik voor zo ' n man  in mijn keuken alles zelf kan doen!
     
     
                                                                                            Fran.
     
     
    Gelukzalige Valentijnsdag!!!!!!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2008, 21:30 geschreven door
    Reacties (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eeendenrecpet voor blog
    Gegroet

    Gegroet!  Een receptje op rijm uit “Koken met minne 2”

    ___________________________________________ 

     

    ’s morgens rond tien uur, aan de telefoon:

    een vrouwenstem een beetje ongewoon

    want met een vol Hollands accent.

    Dat kan alleen Tiny zijn die belt !

    “Hallo! Mijn man slacht eenden vandaag,

    wil je d’er een paar?”

    Natuurlijk willen wij!

    Daarvoor schuiven wij alle eetplannen opzij.

     

    De best gekweekte eenden, niet meer, niet minder.

    Met een pedigree van hier tot ginder<;

    Klaar voor de pan en thuis gebracht.

    “Wij willen er zeker! Mijn gedacht!”

     

    Na een “lekker kopje thee”

    geef ik Tiny mijn recept van eende mee.

     

     

    Nadat ik de borstkas tot op het bot heb gefileerd,

    wrijf ik het vlees in met een mengsel

    dat ik van mijn moeder heb geleerd:

     

    En mosterd Bénétictine.

    Daar doe ik ook nog een likje honing in.

    Ook de eendenbilletjes worden ingesmeerd,

    Ook al zijn die niet erg gevleesd.

    Nu mag alles in de koelkast voor een nacht.

    Slaap … op beide oren… gerust en zacht.

    Vooraleer je de stukjes vlees bakt in olijfolie,

    Dep ze even.

    De geur van de boter en de kruiden beroeren je neus even

    Serveer met een “gebakken patatje”,

    Koude prinsesjes en een lepeltje huisvinaigrette.

    En nu mag je alles op een mooi gedekte tafel zetten.

    Met een voorgerecht en een dessert van niemendal

    Wordt het een feest voor je’t weet,

    Vooral als je het snuifje Minne niet vergeet!

    Tiny bedankt dat je aan ons dacht

    Toen je man de eenden heeft geslacht!   

                                                                               Fran.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2008, 22:04 geschreven door
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eeendenrecpet voor blog
    Gegroet

    Gegroet!  Een receptje op rijm uit “Koken met minne 2”

    ___________________________________________ 

     

    ’s morgens rond tien uur, aan de telefoon:

    een vrouwenstem een beetje ongewoon

    want met een vol Hollands accent.

    Dat kan alleen Tiny zijn die belt !

    “Hallo! Mijn man slacht eenden vandaag,

    wil je d’er een paar?”

    Natuurlijk willen wij!

    Daarvoor schuiven wij alle eetplannen opzij.

     

    De best gekweekte eenden, niet meer, niet minder.

    Met een pedigree van hier tot ginder<;

    Klaar voor de pan en thuis gebracht.

    “Wij willen er zeker! Mijn gedacht!”

     

    Na een “lekker kopje thee”

    geef ik Tiny mijn recept van eende mee.

     

     

    Nadat ik de borstkas tot op het bot heb gefileerd,

    wrijf ik het vlees in met een mengsel

    dat ik van mijn moeder heb geleerd:

     

    En mosterd Bénétictine.

    Daar doe ik ook nog een likje honing in.

    Ook de eendenbilletjes worden ingesmeerd,

    Ook al zijn die niet erg gevleesd.

    Nu mag alles in de koelkast voor een nacht.

    Slaap … op beide oren… gerust en zacht.

    Vooraleer je de stukjes vlees bakt in olijfolie,

    Dep ze even.

    De geur van de boter en de kruiden beroeren je neus even

    Serveer met een “gebakken patatje”,

    Koude prinsesjes en een lepeltje huisvinaigrette.

    En nu mag je alles op een mooi gedekte tafel zetten.

    Met een voorgerecht en een dessert van niemendal

    Wordt het een feest voor je’t weet,

    Vooral als je het snuifje Minne niet vergeet!

    Tiny bedankt dat je aan ons dacht

    Toen je man de eenden heeft geslacht!   

                                                                               Fran.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2008, 21:58 geschreven door
    Reacties (0)
    12-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept op rijm uit "Koken met Minne"
    GEGROET!. een dessert voor Valentijn: en ook om nader kennis te maken met Fran.
     
    JENEVER APPELTJES.
    ____________________ 
    dit heb je nodig:  appels,boter, bruine suiker,dunne vannille pudding,Appeljenever " Mertens"
     
     
     
    Ik koos als dessert, de mooiste appeltjes uit
    en daar kan mijn verbeelding alle kanten mee uit.
    Ik zocht iets eenvoudig en toch in de trend
    't moest origineel zijn en liefst onbekend.
    Toen dacht ik:"waarom niet verleiden zoals Eva deed?"
    en zie nu weet ik waarom Adam in de appel beet!
    Eva had zeker, net zoals ik, die appel gemarineerd
    en hem met "Appeljenever" geserveerd.
    Ik schilde de appel en haalde 't klokhuis naar buiten.
    en propte hem vol met boter en suiker.
    Een flinke scheut appeljenever ging er dan overheen.
    Ik zette toen alles in de koelte, meteen!
    Ondertussen maakte ik een dunne vanilje pudding,
    terwijl ik..... eens aan de jenever nipte, wat wil je,
    ik moest toch wel weten hoe zoiets smaakt
    vooraleer ik er anderen tipsy mee maak!
    Na een paar uur wachten in een vrij koele ruimte,
    terwijl ik mijn keuken, al zingende opruimde,
    bestrooide ik de appeltjes rijkelijk met bruine suiker en boter
    en strooide er vliegensvlug nog wat minne over.
    Na een 10tal minuutjes waren de appeltjes gaar
    en stonden ook mijn mooi versierde borden klaar.
    Op de rand van het bord lag een gele roos,
    over de appel de crème-vanille en....
    nu weet je meteen waarom ik een gele roos verkoos.
    Je krijgt, net als ik, menig compliment
    Als je het geheim van "Koken met Minne" kent.
     
                                                                                Fran.
     
     
                                                           
     
     
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-02-2008, 15:27 geschreven door
    Reacties (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blog DOODGAAN
    Gegroet!
    Ik zat aan het sterfbed van mijn buur en dacht aan dit gedicht dat ik enkele jaren geleden schreef
     
    DOODGAAN;
    -------------------
     
    Ik zit te wenen bij jouw bed omdat ik hier,
     machteloos, buiten spel werd gezet.
    Door de dood die altijd wint
    en maait volwassene en kind.
     
    De dood die 't al voor 't zeggen heeft
     en webt en spint en weeft....
    totdat haar nest je vangt
     en je leven aan een zijden draadje hangt.......
     
     
    Dan knipt de dood het draadje door....
       en sta je voor de hemepoort.
     
     
                            Fran.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-02-2008, 19:55 geschreven door
    Reacties (0)
    10-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keukentips ui "Koken met Minne"

    Gegroet! een eerste poging om U, bezoeker, een pleziertje te doen:



    Keukentip
    _________ 



    Leg een "Kruidentuintje" aan
    desnoods in potjes bij het raam.

    Gebruik weinig vet en liefst geen zout...
    als je van je gezondheid houdt.

    Hou de fles met room, in toom.

    Een kaars, een servet en ee bloem,
    kunnen op tafel wonderen doen.

    Waag het, af en toe te experimenteren...
    maar.... eerst toch eens voor jezelf proberen.!

    Serveer ook eens een streekwijn
    hij zal lekker  en niet duur zijn.

    En... vergeet nooit een vleugje "Minne"
    het geeft je dat mmmmmmmmmmm  gevoel van binnen.

                                                           Fran.


    Morgen meer van dat soort dingen?



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    10-02-2008, 20:15 geschreven door Fran.
    Reacties (1)
    08-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1eXbloggen
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2008, 20:58 geschreven door
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Gegroet! Een woordje uitleg bij "Muzenissen".

    Ik moet bedroefd zijn om een vers te kunnen schrijven,
    Ik heb een muze die van tranen houdt.
    'k zou het tegendeel willen bewijzen,
    maar 't wordt toch een vers van klatergoud.

    Kan ik daarom droevig blijven?
    ook als 't geluk mij tegenlacht?
    'k ga veranderen van muze !
    'k wil er één die lachen kan!
    zelfs ...al komt er dan... geen  "Rijmen en Dichten" van.
                                                            

                                                                                  Fran.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    08-02-2008, 15:38 geschreven door Fran.
    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://blog.SeniorenNet.be/metfran

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://blog.SeniorenNet.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://blog.SeniorenNet.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het SeniorenNet-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    SeniorenNet-team

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    08-02-2008, 13:41 geschreven door
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!