"Muzenissen".be
koken en schrijven met "Minne"
Inhoud blog
  • Op bezoek.....;
  • uitvaart 03-01-09
  • Terug van weggeweest
  • Nationale feestdag
  • eventjes maar
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    07-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Concert Vlinderpoeder
    Gegroet! op vrijdag 25 april om 20uur heeft een Recital plaats in het Koetshuis Abdijstraat 10 te Geraardsbergen.
    Martine De Craene, sopraan zingt R. Herberigs en J. Brahms. Aan de piano: Luc Devos.
    Een aanrader! Martine De Craene heeft een zeer mooie stem die buitengewoon geschikt is voor deze muziek en tevens zeer mooie teksten. Luc Devos is  een van de beste begeleiders  die men zich kan wensen. Het beloofd een fijne culturele avond te worden zoals we er meer zouden wensen.


    Ik was deze avond op de opening van de tentoonstelling"Robert Herberigs". Een verademing na het drukke gedoe in de stad. Hoewel veel werken, bijna al degene die hier getoond werden, doen mij denken aan een vriend die wondere verhalen vertelde over het ontstaan van wereld, de evolutie, de kosmos. Ik vond dit alles terug in de schilderijen die ik zag vanavond.Er gaat een contradictie van sommige werken uit ,je denkt aan de "Big Bang" of je denkt aan de oerknal en je ziet een explosie van....... rustgevende ,donkere kleuren met een blauw dat dan weer geen blauw blijkt te zijn,....... het stemde mij tot na-denken..... en de behoefte om na te praten .Een aanrader!!! nog te zien tot 16 maart in het "Koetshuis" te Geraardsbergen . Gratis toegang.        Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2008, 22:52 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ishtar
    Gegroet! Gisteren zag ik in de "Grupello" de grootouders van Soetkin Baptist en natuurlijk ging het over de prestatie van hun kleindochter ze zijn fier op haar en met reden! Zelfs ik ben fier op haar zoals ik ook fier ben op Dean! en op nog zoveel anderen uit Geraardsbergen. Het is een hele prestatie probeer maar eens die toon correct in te zetten met al die drukte om je heen! Thuis ja! maar in die omstandigheden :chapeau!
    Ik hoorde "ishtar" al verschillende keren en ben altijd blij verrast!  topmuzikanten,mooie originele muziek en aangename sound!!! wat wil je nog meer?
    Wij hadden het dan ook over het artistieke talent van de Geraardsbergse jeugd! Als je hoort en ziet wat voor talent er in onze muziekacademie zit! Verleden zaterdag hoorden wij nog enkele muzikanten aan het werk jonge meisjes en een jongen die optraden samen met de "Kerkuiltjes" en het gemengd koor van Idegem. Wel het was : een goed vooruitzicht voor de toekomst!!!
    Ik boom daar nog eens op door op een ander moment! Ik moet er vandoor mijn wederhelft roept mij tot de orde voor onze dagelijkse wandeling!! Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    07-03-2008, 09:46 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    04-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasdiner

    Ik doe nog een poging om U een recept te sturen voor het paasdiner.

    Bestel voor het paasfeest een lamsgigot met been
    en vraagt aan je slager om dit te verwijderen, nu meteen.
    Het been steken ze, na het ontbenen weer op zijn plaats,
    zodat het zijn smaak tijdens het braden in het vlees achterlaat.
    Thuisgekomen met het gemanipuleerde lam, begin je aan de voorbereiding ervan.
    Je mengt olijfolie en echte boerenboter met kruiden:
    peper,salie,rozemarijn, heel wat look en "herbes" uit het zuiden.
    Wrijf het gebraad in met precisie en met een kwast.
    Zo gebeurt die kawei met de minste last.
    Het mengsel moet in alle plooien,gaatjes en spleetjes gesmeerd zijn,
    voor de smaak is dat een must.
    Leg het gebraad in een recipiënt, dek het af, gun het rust.
    Laat het tot morgenvroeg koel staan en ondertussen kan jij ook rusten gaan.of.....
    met je man naar de kelder om de geschikte wijn  gaan.
    Mijn man kiest voor een "Giscours", ik voor een St. Julien.
    Tot slot besluiten we: We nemen ze allebei!
    In de loop van de volgende morgen
    deppen we het gebraad en bakken het korstig in verse olie en boter
    en dan gaat het vlees in een hete oven met alu-folie over.
    Laat het rustig bakken hou het roze
    zo hoort het! " Te"  is uit den boze.
    Leg dan het vlees op een warme, wit-poseleinen schotel
    snij sneden, voor elke gast en laat de rest heel.
    Schik aardappelen en flageolets rond het vlees en doe er een paar lepels jus overheen.
    Over dit alles hoort ook een flinke dosis "Minne"..
    en dat geeft je een goed gevoel van binnen.
                                                            Fran.


    Flageolets: peulerwten.



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    04-03-2008, 11:53 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Gegroet! In het kader  van de reeks " Robert Herberigs en  de Vlaamse Ardennen" is er een tentoonstelling  in het Koetshuis Abdijstraat 10, 9500  Geraardsbergen. Dit in samenwerking VZW Robert Herberigs en het Cultuurcentrum De Abdij van de stad Geraardsbergen.
    Van zaterdag 8 tot zondag 16 maart 2008.
    OPEN: Week 9 tot 12u en van 13u30 tot 16u Weekend van 10 tot 18uur.
    Gratis toegang.

    Op vrijdag 25 april 2008 om 20u  Concert: "Vlinderpoeder" met MARTINE DE CRAENE, sopraan en LUC DE VOS, piano
    op het programma muziek van R. Herberigs en J. Brahms.
    eveneens in CC De Abdij - Koetshuis.Toegang:14€
    Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    04-03-2008, 09:27 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    03-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vragen
    Gegroet! Kan iemand mij zeggen hoe het komt dat mijn laatste bericht, een nieuw receptje op rijm nota bene, niet op mijn blog verschijn ? het vorige dat ik op dezelfde manier (via a-mail) verstuurde was zo weg en even snel op mijn blog . Mysterie voor mij. Ik probeer het morgen nog een keer. Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2008, 22:05 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt!
    Gegroet! Bedankt mensen in Tessenderlo en Christine. Hopelijk komt U nog eens terug nnar mijn blog.
    Ik hoop dat de technische tegenslag met Internet nu uit de weg is en dat ik mijn blogwerk kan verderzetten. Alhoewel!! er worden weeral werken aangekondigd en dan weet je booit!
                                                                                          Groetjes van Fran.
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    02-03-2008, 14:10 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droef bericht

    Gegroet! Door onvoorziene omstandigheden waar ik helemaal geen benul van heb, komt mijn bericht met een paar dagen vertraging (misschien) toch nog op mijn blog.
    Op Krakelingen, overleed dhr Emiel Rampelberg, oud - journalist ( en vooral sportfotograaf) van de krant "Het Laatste Nieuws"; hij was tevens mijn naaste buur over wie ik verleden week nog vertelde.
    Emiel was één van de meest charmante mensen die ik ken. Hij zag er uit als een engelse "Gentleman" maar was in hart en nieren een echte "Giesbaargenijr".
    Hij had een geheugen om duizelig van te worden, geordend  en uitgebreid als een enorme bibliotheek.
    Hij had een groot aantal  foto's van "sportvedetten" en sportgebeurtenissen, hij  wist alles perfect terug te vinden in zijn geheugen en in zijn  archief! Hij kende een massa mensen bij naam en familieverwantschap . Tot een paar dagen voor zijn overlijden was zijn geheugen onaangetast! Toen ging hij rusten.     Om jaloers op te zijn !
    Veel mensen zullen in het straatbeeld van Geraardsbergen de figuur "Milleken" missen. Ik zal zeker niet de enige zijn!!

      De tijd dat wij dikwijls samen zaten te praten schijnt voorbij.
    Ik hoor je stem niet meer, maar toch zijn er geluiden die jouw woorden kunnen zijn.
    Je was mild voor mensen , je pleitte altijd voor begrip voor anderen.

    Mijn geloof was niet het jouwe, maar je was even ruimdenkend als ik
    en zo zaten wij toch vaak opdezelfde golflengte.
    Ik weet alvast dat je naam geschreven staat in Gods hand ...
    en voor altijd in onze herinnering.

    " Dood ben je pas als wij je zijn vergeten".
            
                                                                                           Fran.
                                                                                  In memoriam Miel.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    27-02-2008, 19:43 geschreven door Fran.
    Reacties (0)
    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw recept
    Gegroet! P.C. goed en wel terug van weggeweest! Dus hoog tijd om opnieuw te koken met Minne.
     
                Varkensgebraad met Mosterdfruit
     
               --------------------------------------------
    Vul het gebraad met mosterdfruit en met geduld,
    of smeek je slager dat hij het vult,
    want geloof mij, dat is geen sinecuur.
    Het is een werkje van lange duur,
    maar het resultaat beloont het werk,
    dus aan je ijver paal noch perk!
     
    De rest is kinderspel:braden, kruiden,garen,
    alleen op vuur mag je besparen.
    Het mag immers niet te fel
    sappig vlees... weet je wel.
    Voeg de rest van het fruit , na het déglaceren,
    bij de saus, nu mag je het ook serveren.
    Gelegen op een schotel en op frisse cressonette
    daarrond een krans van frietjes "Allumettes"
    Het vleugje Minne niet vergeten,
    want dat hoort erbij moet je weten.
     
                          Fran.
     
     
    Benodigdheden:  Uitgebeend ribstuk van 't varken, 1 pot mosterdfruit( in speciaalzaak), boter,peper, herbes de Provence.
    In het centrum van het gebraad , een inkeping maken van zo'n 2cm en daarin het mosterdfruit doen.
    Serveren met gebakken aardappelen of frietjes.
     
     
     
            

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    25-02-2008, 19:30 geschreven door
    Reacties (0)
    21-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerkuiltjes
    
    Gegroet! nog vlug een berichtje: "De Kerkuiltjes" kinderkoor  uit Nederboelare, brengen in samenwerking met het gemengd zangkoor St Gregorius uit Idegem, een concert "A Simple Melody".
    Dit in "De Spiraal" Zakkaai te Geraardsbergen op 1 maart om 20 uur. inkom 8€. Groetjes  van Fran.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    21-02-2008, 12:03 geschreven door
    Reacties (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.receptje voor morgen "ZOET HAANTJE"
    Gegroet!  Mijn P.C. wordt morgen bijgewerkt (geheugen uitgebreid en nog een aantal nieuwigheden toegevoegd) Ik zit dicht bij de bron want mijn zoon neemt hem onder zijn hoede. Hij is namelijk zaakvoerder van "Life Tronics". Wat niet wil zeggen dat ik altijd voor alle klanten ga, in tegendeel zou ik zeggen, klanten worden op hun wenken bediend maar ik moet wel eens geduld hebben!!
    Daarom stuur ik vandaag nog een receptje uit "Koken met Minne"
     Haantje
      ______ 
     
    Als je een haantje op de kop kan tikken
    dat rustig liep te pronken tussen wat scharrelkippen,
    maak het dan onverwijld klaar zoals het hoort,
    zet het niet op de culinaire helling,
    bak het gewoon in "Boereboter" oude spelling.
    De smaak moet zo natuurlijk mogelijk blijven
    en alle andere geuren en kleuren
    moet je uit de braadpan weren.
     
    Koop je daarentegen een haantje
    zoals de meeste consumenten,
    dan maak je het klaar met een keuze van andere ingrediënten.
    Zoals bvb. met een knapperig korstje
    van honing en broodkruim
    en je weet, de keuze van honing is ruim.
    Je moet alleen de stukken vlees
    inwrijven met het bijengoud.
    Daarna wentelen in het broodkruim dat je in je droogdoos bijhoudt.
    Voor de rest bakken in olijfolie
    en met pasta, rijst of frietjes opdienen.
    Natuurlijk..... gekruid met een flinke dosis Minne!
     
    Fran.  
     
    Onlangs vertelde ik in het recept van " EENDE " Over mijn Nederlandse vriendin TINY. Wel daar had verleden week op haar "Boerderij" een blijde gebeurtenis plaats.
     
    Een van  de schapen kreeg 4 lammetjes !!!!! UITZONDERLIJK. en Dank U : Ze stellen het goed!! alle vier. Ze blijven 's avonds wel lekker binnen in de warme stal. Ik maak volgende week een foto van het kroostrijke gezin en toon hem op mijn blog!   Slaap wel en tel  schaapjes als het niet lukt en bij 4 denkt U ongetwijfeld aan mijn verhaal! Groetjes van Fran.
     
     
     
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    20-02-2008, 20:36 geschreven door
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luister mee naar de stilte
    Gegroet! Ik wil jullie laten genieten van de stilte die ik deze morgen hoorde:
     
     
    Dikwijls luister ik naar de stilte
    en ben verbaasd dat zij mij zoveel te vertellen heeft.
     
    Dan sluit ik mijn ogen,om te zien, te ruiken en te voelen.
    en dan smaak ik het" zijn " van de stilte
    zoals God die geschapen heeft.
     
            Fran.
     
     
    Misschien tot deze avond ! Groetjes van Fran.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    20-02-2008, 12:48 geschreven door
    Reacties (0)
    18-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dagelijkse groet van Fran.
    Gegroet! Ik wil jullie laten kennis maken met één van mijn geliefde recipiënten om in de keuken.:
     
                    "Miss Mary"
                  _____________  
     
     
    Toen ik trouwde kwam op het ministerie van financien een betrekking vrij,
    want ik bleef thuis en kon meteen aan de slag met mijn nieuwe "keukenbatterij".
    Die bestond vooral uit een snelkookpan,
    je weet wel een "Miss Mary" die alles kan.
    Verder een kom in "Fonte" en een stel in "Inox 18/8 roestvrij staal".
    Van die laatste heb ik er nog wel een paar.
    met die in gietijzer ging mijn dochter aan de haal,
    Ze wou namelijk als tienjarige haar eigen "Disign-kaarsen" maken.
    Ik kon toen een kruis over mijn groentenkom maken.
    Maar "Miss Mary" wordt een dezer dagen 49 jaar!!
    en daar maak ik nog steeds : stoverij, soep en ander lekkers in klaar.
    Ik herinner mij niet meer wie mij "Miss Mary" cadeau deed
    maar dat ze een enorme hulp was is iets  dat ik wel weet.
    Misschien vraagt U zich af waarom mijn "Miss Mary" zo hoog scoort ?
    Dat komt..... door de Minne die ik strooi.
     
    Fran.
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    18-02-2008, 20:41 geschreven door
    Reacties (0)
    17-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekjestaart.
    GEGROET!  dit recept is voor al die mooie kindjes van wie men foto's stuurde naar mijn blog. Ik ben zeker dat mama of papa het maakt voor jullie.
     
                                                                                                                                                KOEKJESTAART
    ___________
                
    Dit recept kreeg ik van een vriendin
    en aan een uitspraak van haar heb ik een mooie herinnering.
    Ik vertel U het verhaal.
    Ik vertelde het zeker al honderd maal:
     
    Een oma zong de lof van haar enig kleinkind:
    " dat is het mooiste kind van heel de wereld!
    echt waar!"
    Toen vroeg ze aan mijn vriendin of ook zij een kleinkind had.
    "Natuurlijk heb ik dat ! 5 jongens en 7 meisjes,
    Misschien vindt U het vervelend
    maar 't zijn ook de 12 mooiste van de hele wereld."
     
     
    Tot zover het verhaal.
     
    Bij haar haalde ik dus dit recept vandaan.:
     
    De  "custard pudding' moet je klaarmaken zoals op de doos wordt aangeraden.
    Ik weet dat  Julienne om haar "Custard" naar London gaat.
    en 't is zeker om dat reisje dat ze die taart zo vaak maakt!
    De eierdooiers men je met de malse boter,
    de koude pudding schep je er voorzichtig onder,
    doch hoedt je voor elke rover
    want menig kind ligt op de loer
    om stiekem te proeven van die lekkernij,
    maar je hebt alle pudding nodig.
    Hou hem dus in 't oog en blijf erbij.
     
    Ieder " Petit Beurre" dompel je in koffie met melk.
    dan leg je voor de bodem naast elkaar 2X4 wel geteld.
    elke laag koekjes moet  nu onder een laag crème
    zodat alle koekjes spoorloos verdwijnen!
    Strooi hagelslag en wees niet krenterig.
    Die chocolade maakt je taart weelderig.
     
     
    Zet de taart koel, verstop ze achter slot en grendel!
    en het is vôôr ik daar aan begin
    dat ik ze in wat Minne wentel!
    Na 1à2 dagen snij je ze in gelijke delen
    partjes of mootjes.
    en verheug je in die blinkende kinderoogjes!
     
                    Fran. (uit "Koken met Minne 2")
     
    Benodigdheden:
    _____________
     
    1/2 Kg boter, 1/2 tas Koffie, 1/2L melk, "Custer Pudding" of Vanillepudding,
    Chocolade hagel en natuurlijk     Koekjes  "Petit Beurre".

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-02-2008, 10:58 geschreven door
    Reacties (0)
    16-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hello!
    Gegroet!  Gij allen die mijn blog bezochten. Beste Steffi, ik bezochtt jouw blog zojuist en ben blij verrast! wat moet ik nog veel leren!! ik heb nochtans een rijk gevuld leven met enorm veel ervaring in de kunst-,muziek-, zang-, hobby- en vrijwilligerswerelden. Ik heb zoveel te vertellen  een massa foto's dus ik zou mij beter oefenen om mijn blog zo mooi te maken naar jullie voorbeeld inplaats van hetgeen ik nu aan het doen ben.
     
    Alvast een gedichtje voor vandaag:
     
     
    Goede morgen "dag"!
    Ik ben blij dat ik leven mag vandaag.
    tot straks misschien? Dan is't gedaan?
     
    Och misschien ook niet!
     
    Dan zeg ik morgen weer: "Ik ben blij dat ik leven mag, VANDAAG! "
     
                                                                        Fran. uit "Minnestrelend"
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    16-02-2008, 15:18 geschreven door
    Reacties (0)
    15-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SORRY
    Gegroet! Sorry aan al die mensen die mij een berichtja stuurden via deze weh.
     
    Ik moet nog alles leren en kwam nu onverwachts op Uw groeten uit. Ik leer dagelijks iets nieuws bij, maar heb mijn tijd nodig.
    Van harte welkom op mijn "Blog" (Ik moet zelfs nog wennen aan het woord)
    Bedankt: Maatje en Miekemuis , Patty en Freddy en hun 3rakkertjes, Mandy, Corry Steffi en "Manry  uit Alveringem?
    In het vervolg kijk ik regelmatig hoor!
     
    In Word ben ik meer thuis want de 3 boeken die ik reeds schreef heb ik langs mijn P.C. klaargestoomd.
    Ik doe ooit wel eens hetverhaal hiervan.
    Ook voor de kindjes stuur ik een dezer dagen een verhaaltje.
     
    Alvast een gedicht:
     
    Zoenen en Kussen.
    _______________ 
     
    Een moeder zoent haar baby en de baby zoent terug.
    Die baby wordt een rakker en geloof me dat gaat vlug.
    Die rakker wordt een flinke jongen ,voor wie zoenen "kussen" wordt.
    Kussen met een heel lief meisje dat voor wederkussen zorgt.
     
    Met een kus komt vaak de liefde in het leven van een mens.
    Met de liefde komt vaak nieuw leven,maar ook aan 't leven is een grens.
    Dan weer wordt "kussen, "zoenen".....
    en die laatste zoen aan moeder is een zoen die toch zo'n "zeere" doet.
     
                                                                                                                                        Fran.
     
    Groetjes! en tot morgen!
                                                                                                   
     
     
                               
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    15-02-2008, 15:27 geschreven door
    Reacties (1)
    14-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valentijn
    Gegroet!   
     
     
    Ik zie van in mijn keuken, in de tuin een man aan 't werk .
     
    Ik zie aan zijn ijver paal noch perk.
     
    Zou het kunnen dat die man dezelfde is
     
    die in mijn keuken niets, maar dan ook niets kan?
     
     
    Ja !  waarachtig ! 't is dezelfde !
     
    Hij komt binnen met een ruiker, geeft hem mij met een zoen.
     
    'k ben blij dat ik voor zo ' n man  in mijn keuken alles zelf kan doen!
     
     
                                                                                            Fran.
     
     
    Gelukzalige Valentijnsdag!!!!!!!

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-02-2008, 21:30 geschreven door
    Reacties (0)
    13-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eeendenrecpet voor blog
    Gegroet

    Gegroet!  Een receptje op rijm uit “Koken met minne 2”

    ___________________________________________ 

     

    ’s morgens rond tien uur, aan de telefoon:

    een vrouwenstem een beetje ongewoon

    want met een vol Hollands accent.

    Dat kan alleen Tiny zijn die belt !

    “Hallo! Mijn man slacht eenden vandaag,

    wil je d’er een paar?”

    Natuurlijk willen wij!

    Daarvoor schuiven wij alle eetplannen opzij.

     

    De best gekweekte eenden, niet meer, niet minder.

    Met een pedigree van hier tot ginder<;

    Klaar voor de pan en thuis gebracht.

    “Wij willen er zeker! Mijn gedacht!”

     

    Na een “lekker kopje thee”

    geef ik Tiny mijn recept van eende mee.

     

     

    Nadat ik de borstkas tot op het bot heb gefileerd,

    wrijf ik het vlees in met een mengsel

    dat ik van mijn moeder heb geleerd:

     

    En mosterd Bénétictine.

    Daar doe ik ook nog een likje honing in.

    Ook de eendenbilletjes worden ingesmeerd,

    Ook al zijn die niet erg gevleesd.

    Nu mag alles in de koelkast voor een nacht.

    Slaap … op beide oren… gerust en zacht.

    Vooraleer je de stukjes vlees bakt in olijfolie,

    Dep ze even.

    De geur van de boter en de kruiden beroeren je neus even

    Serveer met een “gebakken patatje”,

    Koude prinsesjes en een lepeltje huisvinaigrette.

    En nu mag je alles op een mooi gedekte tafel zetten.

    Met een voorgerecht en een dessert van niemendal

    Wordt het een feest voor je’t weet,

    Vooral als je het snuifje Minne niet vergeet!

    Tiny bedankt dat je aan ons dacht

    Toen je man de eenden heeft geslacht!   

                                                                               Fran.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2008, 22:04 geschreven door
    Reacties (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eeendenrecpet voor blog
    Gegroet

    Gegroet!  Een receptje op rijm uit “Koken met minne 2”

    ___________________________________________ 

     

    ’s morgens rond tien uur, aan de telefoon:

    een vrouwenstem een beetje ongewoon

    want met een vol Hollands accent.

    Dat kan alleen Tiny zijn die belt !

    “Hallo! Mijn man slacht eenden vandaag,

    wil je d’er een paar?”

    Natuurlijk willen wij!

    Daarvoor schuiven wij alle eetplannen opzij.

     

    De best gekweekte eenden, niet meer, niet minder.

    Met een pedigree van hier tot ginder<;

    Klaar voor de pan en thuis gebracht.

    “Wij willen er zeker! Mijn gedacht!”

     

    Na een “lekker kopje thee”

    geef ik Tiny mijn recept van eende mee.

     

     

    Nadat ik de borstkas tot op het bot heb gefileerd,

    wrijf ik het vlees in met een mengsel

    dat ik van mijn moeder heb geleerd:

     

    En mosterd Bénétictine.

    Daar doe ik ook nog een likje honing in.

    Ook de eendenbilletjes worden ingesmeerd,

    Ook al zijn die niet erg gevleesd.

    Nu mag alles in de koelkast voor een nacht.

    Slaap … op beide oren… gerust en zacht.

    Vooraleer je de stukjes vlees bakt in olijfolie,

    Dep ze even.

    De geur van de boter en de kruiden beroeren je neus even

    Serveer met een “gebakken patatje”,

    Koude prinsesjes en een lepeltje huisvinaigrette.

    En nu mag je alles op een mooi gedekte tafel zetten.

    Met een voorgerecht en een dessert van niemendal

    Wordt het een feest voor je’t weet,

    Vooral als je het snuifje Minne niet vergeet!

    Tiny bedankt dat je aan ons dacht

    Toen je man de eenden heeft geslacht!   

                                                                               Fran.

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    13-02-2008, 21:58 geschreven door
    Reacties (0)
    12-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept op rijm uit "Koken met Minne"
    GEGROET!. een dessert voor Valentijn: en ook om nader kennis te maken met Fran.
     
    JENEVER APPELTJES.
    ____________________ 
    dit heb je nodig:  appels,boter, bruine suiker,dunne vannille pudding,Appeljenever " Mertens"
     
     
     
    Ik koos als dessert, de mooiste appeltjes uit
    en daar kan mijn verbeelding alle kanten mee uit.
    Ik zocht iets eenvoudig en toch in de trend
    't moest origineel zijn en liefst onbekend.
    Toen dacht ik:"waarom niet verleiden zoals Eva deed?"
    en zie nu weet ik waarom Adam in de appel beet!
    Eva had zeker, net zoals ik, die appel gemarineerd
    en hem met "Appeljenever" geserveerd.
    Ik schilde de appel en haalde 't klokhuis naar buiten.
    en propte hem vol met boter en suiker.
    Een flinke scheut appeljenever ging er dan overheen.
    Ik zette toen alles in de koelte, meteen!
    Ondertussen maakte ik een dunne vanilje pudding,
    terwijl ik..... eens aan de jenever nipte, wat wil je,
    ik moest toch wel weten hoe zoiets smaakt
    vooraleer ik er anderen tipsy mee maak!
    Na een paar uur wachten in een vrij koele ruimte,
    terwijl ik mijn keuken, al zingende opruimde,
    bestrooide ik de appeltjes rijkelijk met bruine suiker en boter
    en strooide er vliegensvlug nog wat minne over.
    Na een 10tal minuutjes waren de appeltjes gaar
    en stonden ook mijn mooi versierde borden klaar.
    Op de rand van het bord lag een gele roos,
    over de appel de crème-vanille en....
    nu weet je meteen waarom ik een gele roos verkoos.
    Je krijgt, net als ik, menig compliment
    Als je het geheim van "Koken met Minne" kent.
     
                                                                                Fran.
     
     
                                                           
     
     
     
     

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-02-2008, 15:27 geschreven door
    Reacties (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.blog DOODGAAN
    Gegroet!
    Ik zat aan het sterfbed van mijn buur en dacht aan dit gedicht dat ik enkele jaren geleden schreef
     
    DOODGAAN;
    -------------------
     
    Ik zit te wenen bij jouw bed omdat ik hier,
     machteloos, buiten spel werd gezet.
    Door de dood die altijd wint
    en maait volwassene en kind.
     
    De dood die 't al voor 't zeggen heeft
     en webt en spint en weeft....
    totdat haar nest je vangt
     en je leven aan een zijden draadje hangt.......
     
     
    Dan knipt de dood het draadje door....
       en sta je voor de hemepoort.
     
     
                            Fran.

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-02-2008, 19:55 geschreven door
    Reacties (0)
    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009
  • 21/07-27/07 2008
  • 14/07-20/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 16/06-22/06 2008
  • 09/06-15/06 2008
  • 02/06-08/06 2008
  • 26/05-01/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 12/05-18/05 2008
  • 05/05-11/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008
  • 17/03-23/03 2008
  • 10/03-16/03 2008
  • 03/03-09/03 2008
  • 25/02-02/03 2008
  • 18/02-24/02 2008
  • 11/02-17/02 2008
  • 04/02-10/02 2008
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!